#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2011 09:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μεσόγειος δεν είναι πλέον μόνο τόπος τουριστικού προορισμούΓια τους περισσότερους Ευρωπαίους, η Μεσόγειος είναι ένας τόπος τουριστικού προορισμού, όπου κάθε καλοκαίρι μπορούν να περάσουν κάποιες ευχάριστες εβδομάδες, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Τελευταία όμως, η περιοχή αυτή τους γεννά αισθήματα απαισιοδοξίας.

Στο εσωτερικό της ΕΕ, ο κακόηχος όρος PIGS (Portugal, Italy,Ireland, Greece, Spain) είναι πλέον συνηθισμένος, απαξιώνοντας κάποιες χώρες που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρώ, και αναγκάζουν τους βόρειους εταίρους τους να προχωρούν σε οικονομικές και δαπανηρές διασώσεις. Εκεί που μέχρι τώρα κυριαρχούσε η λιακάδα και η αλληλεγγύη, σήμερα βλέπουμε να κυριαρχούν η κατάθλιψη και οι αντιπαλότητες. Η κρίση χρέους, αλλά και η κρίση αξιοπιστίας της ΕΕ, αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση από την εποχή που δημιουργήθηκε η Ένωση. Αυτό που παίζεται σήμερα, δεν είναι τίποτα λιγότερο από το ίδιο το μέλλον της ΕΕ.

Τώρα, η κρίση έφτασε μέχρι τις νότιες ακτές της Μεσογείου, με τη μορφή επανάστασης στη Τυνησία, και αναταραχών σε άλλες χώρες της Μ. Ανατολής. Αν συνδυάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις αυτών των χωρών με την οικονομική αναταραχή των μεσογειακών χωρών μελών της ΕΕ, τότε βλέπουμε πως η Νότια Ευρώπη είναι στα πρόθυρα σημαντικών αλλαγών.

Έφτασε λοιπόν η ώρα να σκεφτούμε γεωπολιτικά και όχι μόνο δημοσιονομικά, όσον αφορά στη Μεσόγειο. Αυτό που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕ δεν είναι απλά πρόβλημα νομισματικό, αλλά στρατηγικό, που απαιτεί άμεση λύση.

Η ανατροπή του Τυνήσιου Zine El Abidine Ben Ali είναι η πρώτη από μια σειρά αυθόρμητων εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο, που αποδεικνύει περίτρανα πως στην εποχή της δορυφορικής τηλεόρασης και του διαδικτύου, η καταστολή της ελεύθερης έκφρασης και της πληροφορίας εκ μέρους των κυβερνήσεων, δεν λειτουργεί.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και το γεγονός ότι τα αραβικά εθνικιστικά κινήματα, που έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικές δικτατορίες, έχουν χάσει την όποια νομιμοποίησή τους προ καιρού, τότε καταλαβαίνουμε τις εξελίξεις πιο εύκολα. Η «κινεζική λύση» (οικονομικά δικαιώματα και ευημερία ως αντάλλαγμα για λαϊκή συναίνεση) δεν είναι βιώσιμη επιλογή, αφού τα καθεστώτα αυτά πάσχουν από ανικανότητα και διαφθορά. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να αναμορφωθούν, ειδικά με τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους, μεγάλο μέρος του οποίου είναι οι νέοι, και που οδηγεί σε εκρηκτικές αλλαγές.

Το αν η περιοχή θα ζήσει κάτι ανάλογο με αυτό που έζησε η ανατολική Ευρώπη μετά τη πτώση του σιδηρού παραπετάσματος είναι αδύνατον να προβλεφτεί. Με την εξαφάνιση της ΕΣΣΔ, το φράγμα έσπασε και οι αλλαγές πλημμύρισαν την περιοχή. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο Maghreb. Ελλείψει κάποιου εξωτερικού παράγοντα, η δημοκρατικοποίηση θα πρέπει να προέλθει από τη κάθε μια κοινωνία ξεχωριστά. Όπως απέδειξε η Τυνησία, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται εσαεί στις ξιφολόγχες.

Το αν η Τυνησία μετατραπεί σε μια ευημερούσα δημοκρατία ή αν θα καταλήξει σε χάος και εμφύλιες συρράξεις, θα παίξει σημαντικό ρόλο σε ολόκληρη τη περιοχή. Ακόμη και η Ευρώπη θα επηρεαστεί, για αυτό και θα πρέπει να στηρίξει τη δημοκρατία καθώς και την οικονομική πρόοδο στη χώρα. Ότι λάθη και αν έκανε η ΕΕ στο παρελθόν, σε σχέση με τα απολυταρχικά καθεστώτα, τώρα είναι η ώρα να τα διορθώσει προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια.

Η Τυνησία αποτελεί μια πραγματική δοκιμασία για την «μεσογειακή συνεργασία» της ΕΕ. Μια πολυδιαφημισμένη πολιτική που όμως μέχρι σήμερα περιορίζεται σε φτηνή ρητορική. Η επανάσταση της Τυνησίας είναι μια μοναδική ιστορική ευκαιρία, και το αποτέλεσμα της θα είναι πολύ κρίσιμο για την Ευρώπη. Οι πολιτικοί των Βρυξελλών δε θα πρέπει να περιοριστούν σε πολιτικά και οικονομικά ημίμετρα. Θα πρέπει η ΕΕ να αναζωογονήσει την περιοχή, μέσω μιας πραγματικής «μεσογειακής συνεργασίας». Για παράδειγμα, μια στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, όπως η παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη Σαχάρα, και η πώλησή της στην Ευρώπη, θα ήταν ιδιαίτερα επωφελής.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, πιο συγκεκριμένα η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, και η Ιταλία, θα πρέπει να καταστήσουν αυτή τη μορφή παραγωγής ενέργειας ως το κλειδί της μεσογειακής συνεργασίας, εξασφαλίζοντας τις πολιτικές συνθήκες που θα ολοκληρώσουν το φιλόδοξο αυτό σχέδιο το ταχύτερο δυνατόν. Έτσι, θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές για τα κράτη του Νότου της ΕΕ, βοηθώντας τη περιοχή τόσο οικονομικά όσο και τεχνολογικά. Επιπλέον θα αυξηθούν οι επενδύσεις στη παιδεία, στις υποδομές, και στη βιομηχανική ανάπτυξη. Κάτι τέτοιο θα φέρει αυτό που οι νεανικοί πληθυσμοί των χωρών αυτών χρειάζονται περισσότερο, δηλαδή: σταθερότητα, δημοκρατία, και οικονομική ανάπτυξη.

Αν η Ευρώπη συνεχίσει να είναι εσωστρεφής, και αφήνει τους λογιστές να καθορίζουν το μέλλον της, θα χαθεί μια ιστορική ευκαιρία, που επηρεάζει την ασφάλεια της ηπείρου. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, το αυριανό οικονομικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο της σημερινής εξοικονόμησης πόρων.

Του Joschka Fischer, πρώην υπουργού Εξωτερικών και αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, αρχηγού του κόμματος των Πρασίνων.S.A.- Project Syndicate

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 01/02/2011 10:10:47

  'Οπως και νά'χει, η Μεσόγειος είναι,μακράν,η σημαντικότερη
  κοιτίδα πολιτισμών! Aπαράμιλλε Fernand Braudel!
  'Οπως και νά'χει, είναι η ακαταμάχητη γεύση...sapore di sale
  sapore di mare! Nοσταλγικέ Gino Paoli!
  Οι Βόρειοι ζηλεύουν και, προφανώς, κάτι τους λείπει...Κάναμε
  το λάθος να θεωρούμε ότι,η καταλήστευση του δημιουργικού
  ελεύθερου χρόνου που επέβαλαν, συνιστά πολιτισμική υπεροχή!
  'Οσο συνεχίζουμε να τους ακούμε ο κόσμος θα χειροτερεύει....δεν
  έχει γίνει αντιληπτό, πως επέβαλαν ένταση "εργασίας" γιατί
  απλούστατα κρύωναν...!

 2. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 01/02/2011 10:20:57

  ...Η ανατροπή του Τυνήσιου Zine El Abidine Ben Ali είναι η πρώτη από μια σειρά αυθόρμητων εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο, ...

  Αυθορμητη ειπες Γιοσκαμ'; Τι πινεις και δεν μας δινεις;

  Ετσι ελεγε και το βιβλιο του Εβραιοαμερινανου Μαρεη Μπουκτσιν (Αυθορμητισμος και οργανωση). ΑΥθορμητισμος! Που φυτρωνει αυτο το χορτο;

  Οπου και να κοιτταξω ομως υπαρχουν και οι αθεατοι που δουλευουν το αυθορμητο (το δουλευω με την εννοια που εδινε ο ινδιανος στο εργο η "φωλια του κουκκου"). Τις "αυθορμητες" πορτοκαλι επαναστασεις τυπου Οτπορ τις δουλευουν τα τσιρακια του Ψορος. Τις ρωσσικες τις καλλιεργουσε ο Παρβους ενω την δοξασμενη Γαλλικη ο Φιλιπ εγκαλιτε και οι φωταδιστες Μασονοι.

 3. 3&oKoukkos avatar
  3&oKoukkos 01/02/2011 10:42:35

  <>

  πολύ "ωραία" "λύση" αυτή στην κίνα. Χλιδή στην άρχουσα τάξη (αλλά ... "τρελλή" χλιδή!) και "slave labour" για τον κοσμάκη, που τον στοιβάζουν σε εργατο-τσιμεντουπόλεις τέρατα (σε καθεστώς "πλέριας ελευθερίας" βεβαίως).

  <>

  Η "καλή ΕΕ", που θα "αναζωογονήσει" την περιοχή, μέσω "συνεργασίας"... π.χ. το γερμανικών συμφερόντων desertec (χοντρές "πράσινες" μπίζνες) θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές για τους (γερμανούς;) μεγαλο-επιχειρηματίες που με χρηματοδοτούν για να παριστάνω τον πολιτικό και να σας γράφω την προπαγάνδα τους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ 3&oKoukkos 01/02/2011 15:55:32

   Σοσιαλισμός λέγεται αυτό που περιγράφεις για την Κίνα

 4. undercover gpr avatar
  undercover gpr 01/02/2011 10:53:42

  Άσε ρε Λίζα , μας τα'παν κι άλλοι με παρόμοιες ονειρώξεις.

  Οι άνθρωποι βλεπουν ipad,ξανθές με βυζιά και κώλους,όμορφα σπίτια,βόλτες με την οικογένεια στο λούνα παρκ και θέλουν κι αυτοί.

  Η τεχνολογία (internet) τους έφερε πιο κοντά παρά ποτέ στην γη της επαγγελίας και τώρα το απαιτούν.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ undercover gpr 01/02/2011 13:44:02

   Πουσαι τεραστιε,

   για ξανακοιτα τα μουτρα του Γιοσκαμ. Ο ανθρωπος αυτος εχει μουτρα κομμενα τουτεστιν ενα κρυφο βιτσιο δλδ τηνε πινει, χτυπαει ενεσεις η κατι αναλογο. Sex and drugs and rocknroll που λεει και το ασμα. Τα δικα σου δεν τα εχω δει ακομη για να σου κοψω κουστουμακι αρα δεν εχω προσωπικο μαζι σου.

   Αλλα οπως μας διδασκει η ιστορια και εδω συχνα πυκνα επαναλαμβανει ο φιλος ο αρχαιος καποιοι προφυτευουνε την ατζεντα και οι υπολοιποι (οι πολλοι) την ακολουθανε νομιζοντας οτι ξανανακαλυψαν τον τροχο. Και επειδη συμπτωματικα γνωρισα πολλους μαγκρεμπινους και με μερικους ειχα φιλικες σχεσεις κατι καταλαβαινω.

   Στο δια ταυτα τωρα: Διαφωνεις για τα εργα του Ψορος και τις πορτοκαλι επαναστασεις η για τις αλλες τις πουλημενες απο τους Γερμανους; Βαλε τα στοιχεια σου στο τραπεζι αλλιως μη μιλας διοτι εκτιθεσαι...

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 11:18:00

  Η κυρα μας η μαμη.. μιλησε...
  *"Επανεμφανίζεται το μοντέλο των παγκόσμιων ανισορροπιών που υπήρχε προ κρίσης", σχολίασε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στη διάρκεια ομιλίας του στη Σιγκαπούρη. Η παγκόσμια οικονομία δείχνει τάσεις ανάκαμψης, αλλά είναι επιβαρυμένη με προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η άνοδος των τιμών, που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν καταστροφικό εμπορικό
  προστατευτισμό και κοινωνικές αναταραχές, προειδοποίησε. χαχαχααααα
  Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟς ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΦΤΑΙΝΕ... ΑΧΧΑΧΑΑΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ?
  Απο σημερα θα τον αποκαλω Θαναση...

  *Πέντε νέα αιτήματα φέρεται να έχει η τρόικα, τα οποία αφορούν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, ελαστικό ωράριο, μείωση της αποζημίωσης, μείωση του εφάπαξ και μείωση των επικουρικών συντάξεων. Επιπλέον, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει με ακρίβεια τις πηγές των 12 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την περίοδο μέχρι το 2014.
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ... ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥΤΖΑ... Θ ΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ. ΕΤΣΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ..

  *Σημαντική πτώση της τάξης 12% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις το Νοέμβριο 2010 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του , έναντι μείωσης 11,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

  ΠΠ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 11:24:25

  Στη Νιγηρια 35 νεκροι απο συγκρουσεις Χριστιανων-Μουσουλμανων....
  Ποσους Νιγηριανους εχουμε εδω φιλοξενουμενους??? εεεεε
  οεο εεεε οεο
  Το Ισραηλ ειπε.. αν καταρευσει το καθεστως Μουμπαρακ. θα καταρευσει και η συμφβωνια τους... οεο οεο πελαααατες μου


  ΠΠ

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 11:53:56

  Εχω κ αλλον ενα λογο.. του χρονου, εδω στου ΓΑΠ τη γωνιά, το πετρελαιο θερμανσης θα εχει την ιδια τιμη με τη βενζινη... παμε στοιχημα????

  ΠΠ

 8. zackii avatar
  zackii 01/02/2011 13:18:24

  Απλά όταν οι ΗΠΑ βλέπουν ότι ένα καθεστώς δεν τραβάει και τα συμφέροντά τους κινδυνεύουν στην χώρα-περιοχή, οργανώνουν την ανατροπή του και το αλλάζουν με κάποιο άλλο το οποίο κάτω από το μανδύα της φιλελευθεροποίησης και της παροχής περισσοτέρων δικαιωμάτων στους λαούς δουλεύει γιά το ίδιο αφεντικό. Οι πράκτορες της CIA και οι σταθμάρχες της σε κάθε χώρα τι νομίζετε ότι κάνουν? Διακοπές με έξοδα του μπάρμπα Σαμ?
  Το ίδιο έγινε και με τη χούντα τη δική μας -νομίζετε ακόμα ότι την έριξαν οι φοιτητές...στο Πολυτεχνείο?- το ίδιο έκαναν και με την κυβέρνηση ΚΚ με τα Δεκεμβριανά, το ίδιο θα κάνουν και με τον ΓΑΠ όταν έρθει η ώρα.
  Στο Λάνγκλευ λειτουργούν τμήματα που συλλέγουν και επεξεργάζονται πληροφορίες με κονδύλια που καλύπτουν όλες τους τις δραστηριότητες γιά την αποσταθεροποίηση, η ανατροπή καθεστώτων. Οι δραστηριότητές τους επεκτείνονται μέχρι εκεί που δεν φαντάζεστε. Από...απόσυρση ενοχλητικών, τρομοκρατικές κλπ ενέργειες -μέσα από άλλους διαύλους- γιά αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης η της άσκησης πίεσης με την εκ των υστέρων έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών κλπ. Οπότε μην είστε εύπιστοι.

 9. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 01/02/2011 17:27:22

  Στις τελευταίες ελεύθερες, κατά τα δυτικά πρότυπα εκλογές, που έγιναν στην Αλγερία, πρώτο κόμμα ήρθαν οι ισλαμιστές, με συνέπεια να εκδηλωθεί στρατιωτικό πραξικόπημα.
  Το ίδιο συνέβη & στη Γάζα, όπου πρώτη δύναμη ανεδείχθη η Χαμάς.
  Αν γίνουν ελεύθερες εκλογές σε Τυνησία Αίγυπτο, οι ισλαμιστές θα κερδίσουν, αν όχι στις πρώτες, τουλάχιστον στις δεύτερες.

 10. HEIL GAP avatar
  HEIL GAP 01/02/2011 19:23:22

  part 1
  Ο ΕΛ ΜΠΑΡΑΝΤΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ .

  From HEIL GAP
  Φωτογραφία από διαδίκτυο
  http://media.washtimes.com/media/image/2010/08/01/20100801-183922-pic-345657115_s640x488.jpg?895ff25c2ca704a648ce15dea084090dc956a8c6

  Ο επικεφαλής ( το μαντρόσκυλο) της επιτροπής πυρηνικού έλεγχου του ΟΗΕ, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, παράτησε τον άνετο αφορολόγητο τρόπο ζωής του στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα , για να πετάξει προς την Αίγυπτο και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον ηγέτης των ημερών της αντιπολίτευσης , μετά από μια πολύ μεγάλη διαδήλωση η οποία απείλησε να σαρώσει τον δικτάτορα της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ που χρηματοδοτεί τον στρατό του .

  Όμως, παρά τον κατ οίκον περιορισμό του όπως ο ίδιος δραματικά μας πληροφορεί , κανένας δεν είναι σε θέση να μας επιβεβαιώσει το αν έχει πράγματι ποτέ συλληφθεί - Ο Ελ Μπαραντέι αδυνατεί να κερδίσει την συμπάθεια των Αιγύπτιων αντικαθεστωτικών οι όποιοι μόλις τώρα έχουν ακούσει για τις πράξεις του και δεν έχουν ακόμη ιδέα για τις περίφημες εκθέσεις που έκανε στην ξακουστή θέση του.

  Προωθείται όμως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης του Al Jazeera, ως ένα βασικό σχήμα της αντιπολίτευσης . Εμφανίστηκε δε σήμερα σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο του Καΐρου μαζί με τους εξτρεμιστές , ψευδό "Αδελφους Μουσουλμάνους" - των οποίων η ιστοσελίδα ήταν η μόνη που δεν την έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απαγόρευση του internet - που ισχυρίζονται ότι έχουν εντολή να συνδιαλλαγουν για το λαό.

  Αλλά κανείς δεν του έδωσε καμία μα καμία προσοχή η σημασία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

  Μοιάζει με ένα τυφλό όργανο της κυβέρνησης που θα αποτελείται από Μουμπάρακ, Ελ Μπαραντέι και την Μουσουλμανική Αδελφότητα και ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, αλλά ο λαός της Αιγύπτου δεν είναι τόσο εύκολο να ξεγελαστεί.

  Ο Ελ Μπαραντέι έχει επιλεγεί σαν μαριονέτα τους σε αυτή τη διαδικασία εξομάλυνσης και είναι το αποτέλεσμα παρασκευασμάτων τουλάχιστον 15-20 χρόνια (μια γενιά) της CIA.
  Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι έχει ζητήσει από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί υπέρ του ανδρεικέλου της παγκοσμιοποιησης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι που τώρα ετοιμάζεται να ενεργήσει ως Ο Μαγικός Αυλός του Βολφγκανγκ Αμαντεους Μότσαρτ ( όπερα που η πλοκή της υπονοείται πως εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο, ωστόσο δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια η εποχή ή ο τόπος.) για μια επανάσταση που έχει τεθεί υπό ομηρία από την παγκόσμια ελίτ.

  Μιλώντας με τους συναδέλφους του ΚΠΑ το μέλος Christiane Amanpour, Μπρεζίνσκι είπε αυτή την εβδομάδα στο ABC News », ότι ο Μουμπάρακ θα πρέπει να πειστεί να εγκαταλείψει την εξουσία , και ότι η συμβουλή αυτή είναι προς το συμφέρον του, καθώς και προς το συμφέρον όλης της Αιγύπτου και ότι ήδη θέτει σε κίνηση μια διαδικασία η οποία θα τον διευκολύνει σε αυτό. "

  Παρά το γεγονός ότι ο Μπρεζίνσκι προειδοποίησε για "παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» κατά τη διάρκεια συνάντησης ΚΠΑ πέρυσι που απείλησε να ανατρέψει την υφιστάμενη διεθνή τάξη, είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Μπρεζίνσκι απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας υπάκουος δούλος στη νέο-ελίτ της παγκόσμιας τάξης.

  Έγινε γνωστό στους κύκλους της παγκοσμιοποίησης του Brzezinski, τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια ότι η Αίγυπτος παραπαίει στο χείλος μιας εξέγερσης και ότι μια άλλη πολιτική οντότητα θα καλύψει το αναπόφευκτο κενό εξουσίας, αν η ελίτ δεν βγει μπροστά από το παιχνίδι.
  Γι 'αυτό η αμερικανική πρεσβεία και εκπαιδευμένοι ηγέτες ανταρτών θα διεισδύσουν στις ομάδες της αντιπολίτευσης από την αρχή, καθώς αποκάλυψε το Σάββατο η Telegraph.

 11. thanasis avatar
  thanasis 01/02/2011 20:59:00

  μονο τωρα θα μπορουσαμε να εκμεταλευτουμε τις ακτες
  μας αλλα και της φυσικες μας ομορφιες αλλα με ανθρωπους
  που δεν ξερουν πως να πουλαν τι περιμενης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.