#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2012 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μέρκελ και οι φίλοι της κάνουν ό,τι μπορούν για να επιταχύνουν την κοινωνική έκρηξηΠαιχνίδια με την ελπίδα των Ελλήνων και τη θέληση της κυβέρνηση να πάει σε επικαιροποίηση του Μνημονίου, κάνουν ορισμένοι εντός και εκτός της χώρας. Μετά την... παρέμβαση της Alpha Bank υπέρ της πιστής τήρησης του δημοσιονομικού συμφώνου και της... φενάκης της αναδιαπραγμάτευσης, έχουμε και περίεργες διαρροές που επιχειρούν να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης.

Λίγες ώρες αφότου η σύσκεψη των αρχηγών αποφάσισε να πάμε σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, στη Γερμανία άρχισαν να βγάζουν ειδήσεις. Όπως αυτή με την πρόχειρη έκθεση της τρόικας η οποία διαπιστώνει πλήρη εκτροχιασμό της Ελλάδας. Κι ενώ η γερμανική κυβέρνηση αλλά και κοινοτικοί αξιωματούχοι διέψευδαν την ύπαρξη τέτοιας έκθεσης, ήταν εμφανές ότι κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και να κόψουν τα φτερά του κυβερνητικού συνασπισμού. Οπως έλεγε η... έκθεση, 210 από τους 300 στόχους που έπρεπε να εκπληρώσει η Ελλάδα είχαν χαθεί στο δρόμο. Με λίγα λόγια, σαν να μας έλεγαν: «Τι θέλετε και μιλάνε για αλλαγή του Μνημονίου όταν δεν είστε ικανοί να πετύχετε τους στόχους σας».

Φυσικά ούτε λόγος για τις αιτίες που οδήγησαν στον εκτροχιασμό. Η ύφεση που θα φτάσει το 10%, η ανεργία στο 22.5%, τα λουκέτα, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους εξαιτίας της κρίσης που έφερε το Μνημόνιο, δεν αναγνωρίζονται από τους ξένους.

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο η διαρροή αυτής της έκθεσης να κινητοποιήσεις τους γνωστούς ανθέλληνες που μας βλέπουν μόνο ως απείθαρχους που τρώμε τα λεφτά τους. Βγήκε λοιπόν ξανά ο Βιετναμέζος αντικαγκελάριος, Φ. Ρέσλερ και είπε με δηκτικό τρόπο: «Η υπομονή μου όσο και της τρόικας έχει εξαντληθεί. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ευρώ, εφόσον τα κράτη εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τα αναγκαία μέτρα», σημείωσε ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και να μην συζητούμε στη βάση δημοσιευμάτων».

Εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι η προσωπική του εμπειρία, όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

«Κατά πόσο η Ελλάδα είναι ικανή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια η τρόικα. Όμως, οι εμπειρίες που συλλέξαμε με κάνουν κάπως επιφυλακτικό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Επιδιώξαμε κατ' επανάληψη την επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με το αίτημα να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Συνολικά υπήρξαν καθυστερήσεις και λόγω του προεκλογικού αγώνα που ακολούθησε. Όμως αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν τα πράγματα στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων το συντομότερο δυνατό και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», είπε ο Ρέσλερ.

Ο άλλος εταίρος, ο Χριστιανοκοινωνιστής, Αλεξάντερ Ντόμπριντ έκανε και πρόταση τριών σημείων. Μίλησε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με παροχή οικονομικής βοήθειας και σχέδιο που θα οδηγεί στην εξυγίανση και επιστροφή της στο ευρώ.

«Μέρα με τη μέρα, καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία μόνο εάν εγκαταλείψει το ευρώ» δήλωσε ο κ. Ντόμπριντ στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ» (Reinische Post) και περιέγραψε τα τρία στάδια της πρότασής του:

«Πρώτον, η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ, αλλά παραμένει στην ΕΕ. Δεύτερον, εφαρμόζεται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Τρίτον, της δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψει στο ευρώ, εφόσον έχει εξυγιανθεί».

Έτσι, λοιπόν, φτάνουμε στο σημείο να προσπαθεί η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, η κυβέρνηση να κάνει τα πρώτα της βήματα και να ετοιμάζει το σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης και οι ξένοι να βάζουν μπουρλότο στις όποιες προσπάθειες.

Μόνο που αυτή η προοπτική δεν οδηγεί πουθενά. Κι αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν που έχει οδηγηθεί ο νότος, θα το καταλάβουν σύντομα. Μαζί με τους Ισπανούς και τους Έλληνες, ετοιμάζονται και οι Ιταλοί να βγουν δυναμικά στο δρόμο. Αν η κ. Μέρκελ θέλει κοινωνική έκρηξη, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να το πετύχει.

 Σβόμποντα: η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων προϋπόθεση της επαναδιαπραγμάτευσης

Την ίδια στιγμή, κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση (και παράλληλα παρέμβαση στις τρικλοποδιές Βενιζέλου προς την κυβέρνηση) «να εντείνει τις προσπάθειες της σε σχέση με τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για παράταση των προθεσμιών εφαρμογής από την ελληνική κυβέρνηση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων», απεύθυνε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Καλώντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, να αναλάβει την πρωτοβουλία για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων ο κ. Σβόμποντα δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει πολλές από τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται ώστε να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει επικρίνει πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικα για έλλειψη κοινωνικής ισορροπίας, αλλά ήταν πάντα σαφής ως προς την ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης καθώς επίσης και στοχευμένων, λογικών περικοπών στις δαπάνες.

Εναπόκειται τώρα στη νέα κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον υπουργό των Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εφαρμόσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να το πράξει αυτό γρήγορα και αποτελεσματικά. Η επιτυχία αυτών των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 13/07/2012 22:42:49

  Είναι πολύ άσχημο το γεγονός οτι με τις δηλώσεις,τις εμμονές και τις αγκυλώσεις τους προσπαθούν να προκαλέσουν Αστάθεια στην Ελλάδα.

  Οι Έλληνες σε αυτές τις εκλογές έσωσαν την χώρα τους.Δεν άφησαν την Ελλάδα να οδηγηθεί στην διεθνή απομόνωση.Παρά τις πιέσεις και τους αφόρητους εκβιασμούς 2,5 ετών οι Έλληνες έδειξαν θάρρος,θέληση και ψυχική δύναμη και προστάτευσαν την Ελλάδα από την λεηλασία . Αυτό είναι το Ελληνικό κουράγιο και η πίστη στην Πατρίδα μας.Αυτή είναι η Ελληνική Σκέψη που σέβεται και αγωνίζεται για την Ελλάδα.Το γεγονός οτι δεν υποκύψαμε στο λόμπι της δραχμής παρά τις πιέσεις ,αποτελεί κεκτημένο για τους Έλληνες.

  Όσοι ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα το μαύρο πρόβατο για να παραδειγματίσουν τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαικού Νότου ώστε να υποκύψουν στην λιτότητα,δεν το πέτυχαν.Τώρα τους βλέπουμε να αναπαράγουν πάλι δηλώσεις που προκαλούν Αστάθεια,να αποχωρήσουμε απο το ευρώ με σκοπό να μην μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις.Να μην γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας, να μην ανακάμψουμε.Να μας απομονώσουν από τον Ευρωπαικό μας περίγυρο με στόχο να εμποδίσουν τα μεγάλα έργα ανάπτυξης όπως η Ανακύρηξη της ΑΟΖ για την εκμετάλλευση του πλούτου μας που αποτελεί και έργο ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΗΣ σημασίας για τους Έλληνες.Οδηγούν τον κόσμο στο μπάχαλο και στο χάος.Εικόνες αποσταθεροποίησης μόνο αρντητικά θα λειτουργήσουν.Τέτοιες εικόνες προκαλούν και οι διάφοροι βολεμένοι συνδικαλισταράδες και πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ευνοούν το λόμπι της δραχμής και παρασέρνουν το κόσμο.

  Πρέπει να γνωρίζουμε οτι κάθε φορά που ο κόσμος παρασυρόταν σε εξωθεσμικές λύσεις και πράξεις κατέληγε και με ένα δικαίωμα λιγότερο.ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει και προστασία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.Εάν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι ,σεβόμαστε τους Νόμους και τους Θεσμούς τότε μπορούμε να πετύχουμε την Αναγγένηση της Ελλάδας.Μια Ελλάδα της ανάπτυξης ,της ευημερίας ,της αναπτέρωσης του ηθικού και των φρονημάτων των Ελλήνων ,της Ενότητας ώστε να δομηθεί ένα νέο σύστημα αξιοκρατικό ,που δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για τους Έλληνες πολίτες και παράλληλη διάχυση αυτών κατά κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

  Η μάχη που θα δοθεί δεν θα είναι η μάχη της αφθονίας ,θα είναι η μάχη για να βγει η χώρα από την λάσπη.Η μάχη για την δημοκρατία ,την οικονομική μας ανεξαρτησία,την στήριξη της μεσαίας τάξης (την βάση της δημοκρατίας) ,της ελευθερίας.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 14/07/2012 00:00:09

  Και μόνο από αυτά που λέει το ναζί κινεζοειδές, είναι φως φανάρι η επιθυμία τους να μας ρίξουν την οριστική κλωτσιά, και πιέζουν προκειμένου να τους τα ξεπουλήσουμε όλα πρώτα.

  Ειλικρινά, εύχομαι να μη μπορέσει να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση. Όχι γιατί είμαι αναγκαστικά εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά λόγω της συγκυρίας. Έτσι κι αλλιώς, έξω θα μας πετάξουν, τουλάχιστον ας μην έχουμε χάσει τον εθνικό μας πλούτο.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Αυριανιστής 14/07/2012 00:33:35

   Από την 1η μέρα που μπήκε το νερό στο αυλάκι του ΔΝΤ δε μπορούσα παρά να μη σκέφτομαι μήπως το δίλημμα είναι:
   Α. Χρεοκοπείτε άμεσα
   Β. Ξεβρακώνεστε/ξεπουλάτε, διαλύετε ό,τι έχει απομείνει και μετά χρεοκοπείτε.
   Φυσικά αν το έλεγε κάποιος δημόσια του φόραγαν (και του φοράνε και τώρα) τη ταμπέλα του λαϊκιστή ή δραχμολάγνου.
   Όσο εμείς είχαμε να ασχολούμαστε - εσωτερικά μόνο - με επαναδιαπραγματεύσεις, προεκλογικά σημεία, ευρω-δραχμή, κρατισμός-ιδιωτικοποιήσεις και άλλες ιστορίες, τα γεράκια από την 1η κιόλας ώρα μετά τις εκλογές έκαναν σαφές ότι η πορεία είναι συγκεκριμένη.
   Πίστευα ότι θα κρατούσαν έστω κάποια προσχήματα που θα έδιναν 2-3 μήνες ανάσα στη νέα κυβέρνηση (ειδικά εφόσον τους προέκυψε κυβέρνηση συμβατή με τα πιστεύω τους). Έκανα λάθος. Ήδη σήμερα έβαλαν χέρι στο θέμα με το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και τις δόσεις. Κάθε μέρα έχουμε και ένα γεγονός ή μια τουλάχιστον δήλωση από επίσημα χείλη (κι όχι απλά διαρροές).
   Θέλουν να διαλύσουν τα πάντα και το τί σκέφτεται ο ΑΣ ή όποιοι τελοσπάντων μπορεί να έχουν όντως καλές προθέσεις, το έχουν γραμμένο στα @@ τους.

 3. gio avatar
  gio 14/07/2012 00:44:10

  Oταν εισαι σε ενα κλαμπ αποδεχεσαι τους ορους του διαφορετικα φευγεις. Πληρωνουμε την εμμονη στο ευρω με καθε τιμημα

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ gio 14/07/2012 00:55:26

   Δεν είμαστε σε κανένα κλαμπ. Η χώρα μπήκε στην ΕΟΚ και το Κ από ότι θυμάμαι σημαίνει Κοινότητα. Η ΕΟΚ έγινε ΕΕ και πάλι δεν υπάρχει η λέξη Τ ράπεζα. Η Ιταλία η Ισπαία και όλοι οι υπόλοιποι είναι ηλίθιοι αλλά για εμάς πρόβλημα είναι το € και ότι το τι δεν κάνουμε και το τι κάνουμε.

 4. Economist avatar
  Economist 14/07/2012 00:45:16

  Έφθασε η ώρα οι Γερμανοί να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

 5. Ανδρεας Καραγκιόζης avatar
  Ανδρεας Καραγκιόζης 14/07/2012 02:01:52

  Καλά τι συμβαίνει με του Γερμανούς ρε παιδιά? όχι πολλά χρόνια πριν, καθάριζαν όποιον δεν ήταν της άρειας φυλής. Τώρα καθαρίζει ο 4χ4 Σόιμπλε, ο παντρεμένος με τον Βαλιανάτο της Γερμανίας, Βεστερβέλε και ο άρειος βιετκόγκ Ρέσλερ. Να μην πούμε και για τη μούρη της Μέρκελ. Τρίζουν τα κόκκαλα 20.000.000 Γερμανών που σκοτώθηκαν στον β' π. πόλεμο. Δεν μπορεί, η ειμαρμένη που άρεσε και στον Χίτλερ να λέει, μας κάνει πλάκα.

 6. rally monkey avatar
  rally monkey 14/07/2012 02:02:51

  ειλικρινα προκαλουν εμετο οι συνεχιζομενες προκλησεις - ειδικα επειδη παραμενουν αναπαντητες ειναι σιγουρο πως η ζημια στο προφιλ της Ελλαδας θα στοιχισει περισσοτερο και απο την ιδια την οικονομικη καταστροφη. ακομα και με Σαμαρα πρωθυπουργο η Ελλαδα παραμενει χωρις φωνη και χωρις πρωτοβουλιες, το 'προγραμμα' τηε τροικας ηταν φτιαγμενο για να αποτυχει και αυτο εχει κανει την Ελλαδα 'ειδικη περιπτωση' καποια στιγμη αυτη η καραμελα θα επρεπε να σταματησει την υστατη ωρα τουλαχιστον ας διασωσει η χωρα την αξιοπρεπεια της (η ο'τι εχει απομεινει τελως παντων) τι εξυπηρετει επιτελους τοση παθητικοτητα..και δηλωσεις Στουρναρα του στυλ, 'για να διαπραγματευετεις πρεπει να το θελει κι αλλος' .. υπαρχει κανενας που να πιστευει οτι μπορει να σταματησει η κατρακυλα στη χωρα οταν η χρηματοδοτηση, και το ιδιο το νομισματικο καθεστως αμφισβητουνται συστηματικα απο τους πιστωτες με το προσχημα την μη επιτευξη των εξωπραγματικων στοχων του μνημονιου?

 7. VENI VIDI VICI avatar
  VENI VIDI VICI 14/07/2012 08:49:28

  Δυστυχώς, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο οτι οι εκβιασμοί θα είναι κάθε μέρα και σκληρότεροι με μόνο σκοπό την αρπαγή του εθνικού μας πλούτου σε τιμή ...ευκαιρίας. Η μερική αποκρατικοποίηση κάποιων δημόσιων υπηρεσιών δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, αλλά υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε τα περιθώρια ψύχραιμων κινήσεων και ωφέλιμων στον Ελληνικό λαό επιλογών. Άρα, πας σκεπτόμενος, εύχεται να εμποδιστεί κάθε υπό πίεση υποχρεωτική και επιζήμια παραχώρηση. Όταν σε εκβιάζουν αισχρά, δεν είσαι σε θέση να διαπραγματευθείς νηφάλια και να υπερασπιστείς τα δίκαιά σου. Όσο λοιπόν και να σπεύδετε κύριοι διαχειριστές να βαφτίζετε ...Σύριζα όποιον δεν πανηγυρίζει βλέποντας τα όρνια που καραδοκούν, εύχομαι οι ΄Ελληνες ενωμένοι, να αντισταθούμε σθεναρά ενάντια στην ενορχηστρωμένη επίθεση και την καλοστημένη παγίδα.

 8. Ματθαίος avatar
  Ματθαίος 14/07/2012 09:34:29

  Πού τα είδατε τά περι κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα που προωθούν οι Γερμανοί της Μέρκελ; Είναι αυτά σοβαρή δημοσιογραφική ανάλυση που όμως
  οδηγουν σε τρομοκράτηση των Ελλήνων; Kαι γιατί η θέση της Alpha Bank οδηγεί στο συμπέρασμα αυτό;Από πού βγαίνει αυτό;

 9. TSAKALI avatar
  TSAKALI 14/07/2012 11:48:11

  ηρθε η ωρα να κουρεφτουν οι μισθοι των τραπεζιτων οπως κ στην ΔΕΗ ! Οι τραπεζες ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ γιατι στηρίζονται με τα λεφτα των ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. ΕΜΠΡΟΣ κε ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ , ανωτερος μισθος για τα GOLDEN BOYS των τραπεζών ο μισθός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, αλλιώς δεν θα πάρετε φράγκο πισω απο τα ΛΕΦΤΑ που ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ.
  ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την ψηφο σας στην ΔΕΗ.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/07/2012 14:20:48

  Η μαύρη αλήθεια: Πάρθηκε και εραρμόσθηκε κάποιο μέτρο μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης εδώ και 10 μήνες;
  Ξαναρωτώ λοιπόν, για να μην ξεχνιόμαστε: Τις δίδυμες εκλογές τι τις θέλαμε; Γιατί έγιναν;
  ¨Οσο για την κοινωνική έκρηξη, φέτος συμβαίνει στην Ισπανία και Ποστογαλία - και έχει ταξικά χαρακτηριστικά.
  Η δική μας "κοινωνική έκρηξη" εγινε πέρισυ και αντί για ταξικά χαρακτηριστικά είχε πολλες μούντζες, γιαουρτια και δεξιούς αναρχοαυτόνομους που ξήλωναν μάρμαρα. Οι πολιτικοί μας εγκέφαλοι έσπειραν ανορθολογισμό και τώρα θέρισαν Τενεκεδαυγίτες, Ανελλήνιστους Έλληνες και Επικαιροποιημένους Πασόκους του 1980.
  Κάθε χώρα έχει τους "κοινωνικούς αγωνιστές" που της ταιριάζουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.