#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2011 11:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μέρκελ θα μας βοηθήσει αν κόψουμε συντάξεις και ...διακοπές(Ανανεωμένο). Τους φταίει ότι ζούσαμε με δανεικά και σωστά. Τους φταίει ότι είμαστε υπερχρεωμένοι και σωστά. Αλλά να τους φταίει που κάνουμε και διακοπές, αυτό καταντάει γελοίο.

Κι όμως, η γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, μας μέμφεται γιατί κάνουμε διακοπές περισσότερο από τους Γερμανούς.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Δεν μπορούμε να είμαστε απλώς αλληλέγγυοι και να πούμε ας συνεχίσουν απλά αυτές οι χώρες να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα […] Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά θα το κάνει μόνον όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και αυτό πρέπει να αποδειχθεί», σημείωσε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Στόχευσε φυσικά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία τονίζοντας ότι δε μπορεί στις χώρες αυτές να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι πιο νωρίς από εκείνους στη Γερμανία.

Να πούμε κατ’ αρχάς ότι ναι σε ορισμένα σημεία οι Ευρωπαίοι έχουν δίκιο. Οι Έλληνες πολλές φορές ήταν προκλητικοί όπως π.χ. όταν έβγαιναν στη σύνταξη στα 38 ή τα 40 τους χρόνια, όταν το κράτος πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ για εθελούσιες μετατάξεις ή όταν οι τράπεζες έδιναν αφειδώς διακοποδάνεια και τα κορόιδα τα έπαιρναν.

Όμως υπάρχουν και ορισμένοι μύθοι που έχουν στιγματίσει αρνητικά τη χώρα και δεν ισχύουν σε καμιά περίπτωση.

Όλες οι έρευνες για παράδειγμα δείχνουν ότι οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους Ευρωπαίους. Εργάζονται περισσότερο από πάρα πολλούς και μάλιστα με μισθούς πολύ μικρότερους απ’ ότι π.χ. οι Γερμανοί.

Κάνουμε, λέει η Μέρκελ περισσότερες διακοπές. Μα που το είδε αυτό; Εκτός αν εννοεί ότι όταν το καλοκαίρι πάμε στο πατρικό μας σπίτι για να τη βγάλουμε… τζάμπα, κάνουμε διακοπές και σκορπάμε λεφτά.

Μάλιστα, οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να έρθουν να δουν λίγο ήλιο και θάλασσα στην Ελλάδα. Εμείς εδώ τα έχουμε άφθονα και σε λίγη ώρα μπορούμε να πάμε για μπάνιο χωρίς να ξοδέψουμε πολλά.

Τέλος, ακόμη και με τις αργίες μύθος είναι ότι έχουμε περισσότερες. Εκτός κι αν η Μέρκελ μετρά τον ένα μήνα το καλοκαίρι με τις 15 ημέρες που παίρνουν αυτοί, αλλά που βάζουν λουκέτο άλλες τόσες το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Φτάνει λοιπόν πια με τις βλακείες. Αλλού είναι το πρόβλημα κι όχι στις διακοπές μας. Και φυσικά δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το χαρακτηριστικό παράδειγμα εργαζόμενων στην Ελλάδα. Στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί γαλέρα με 500 και 600 ευρώ. Αυτά τα βλέπει η Μέρκελ;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/05/2011 11:52:28

  Μπορεί να πέρασαν 60 χρόνια και, αλλά καλά θα κάνει η Μέρκελ το μπουλ τεριέ, να θυμάται τιας αναγκαστικές διακοπές που οι πρόγονοί της επέβαλλαν σε εκατομμύρια αθώους συν-Ευρωπαίους τους.
  Και ας μη μιλάει τόσο πολύ.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/05/2011 11:53:41

  Ωραία λοιπόν, φράου Χέλγκα, έξω από το δυναστικό ευρώ ΣΑΣ και με τη δραχμούλα ΜΑΣ θα κάνουμε όσες διακοπές γουστάρουμε!

  Άντε από 'κει, γιατί μου φαίνεται ότι της έχουν μείνει πολλά απωθημένα από την Ανατολική Γερμανία, που για "διακοπές" τους έστελναν στις μαγευτικές ακρογιαλιές τής... Βαλτικής!

  • σκαθάρι avatar
   σκαθάρι @ Αυριανιστής 18/05/2011 12:23:01

   Α ρε Ελληνάρα (γνήσιο τέκνο του αυριανικολαικισμούκαι της αισχρής δεκαετίας του 80 που διέφθειρέ τη χώρα...) θέλεις και τα λεφτά από τους άλλους και να κάθεσαι. λες και αν έχεις τη δραχμή μπορείς να κάθεσαι...Αλλά επειδή διάβασα τις δηλώσεις της ακριβώς ανέφερε ότι δεν μπορεί στη Γερμανία να παίρνουν πιά σύνταξη στα 67 και στην Ελλάδα (σήμερα ακόμα γυναίκες να παίρνουν σύνταξη στα 50) ...Αλλά ξέχασα ρε ξενέρωτοι "όταν εμείς φτιάχναμε την Ακρόπολη εσείς τρώγατε βελανίδια"...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ σκαθάρι 18/05/2011 12:40:24

    Κάτι άδειες οκτώ -ναι, οκτώ- εβδομάδων θεσμοθετημένες σε χώρες όπως π.χ. το Λουξεμβούργο, που οι πρώην πρωθυπουργοί τους μάς κουνάνε και το δάχτυλο τώρα, τις έχεις ακούσει; Και θέλουν αυτοί να κάνουν εμάς, Μπαγκλαντές; Δουλειά 365 μέρες το χρόνο με αμοιβή "χαρτζηλίκι";

    • σκαθάρι avatar
     σκαθάρι @ Αυριανιστής 18/05/2011 12:57:16

     Στη γερμανία και λουξεμβούργο υπάρχουν σε μερικούς τομείς 30και 35 μέρες άδεια το χρόνο αλλά με ωράρια εργασίας και με εποδοτικότητα μη συγκρινόμενη με Ελλάδα. Αν υπάρχει ανάγκη μπορεί να δουλεύεις και 12 ώρα για μήνες και ακόμα και λόγοι σοβαροί όπως είναι άρρωστο το παιδί μου δεν σε δικαιολογεί να μην δουλεύεις τα 12ωρά αν χρειάζεται (σου λένε βρες λύση και αν δεν μπορείς να τη βρεις πας σπίτι σου στεγνά...). Επίσης όποιος αρρωσταίνει ή "αρρωσταίνει" συχνά πάει σπίτι του καθότι "φτυσικούς" δεν θέλουμε...το φαινόμενο άνθρωποι με πατερίτσες και γύψο στη δουλειά θεωρείται αναμενόμενο. Θα πω επίσης ότι αυτοί δεν ζητάνε δανεικά από τους χρεωκοπημένους Έλληνες οπότε μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Σίγουρα πάντως δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 50 και 58 που πολλοί παίρνουν και σήμερα στην Ελλάδα.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ σκαθάρι 18/05/2011 13:05:37

      Πάνε πιες κανένα ουζάκι να συνέλθεις, κατά προτίμηση δίπλα στο κύμα, διότι όπως βλέπω ο ευρωλιγουρισμός σου, σου προκαλεί ανήκεστο βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα.
      (Ο Στέφανος Μάνος είσαι;)

     • σκαθάρι avatar
      σκαθάρι @ Strange Attractor 18/05/2011 14:42:47

      Μακάρι να είμουνα ο Μάνος παρά κανένας κοπρίτης δημόσιος υπάλληλος που παίρνει σύνταξη στα 57 και το θεωρεί και αναφέρετο διακαιωμά του.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ σκαθάρι 18/05/2011 13:13:09

      Επίκαιρο, και στο αφιερώνω
      h__p://www.antinews.gr/2010/04/30/42988/

     • σκαθάρι avatar
      σκαθάρι @ Strange Attractor 18/05/2011 14:46:02

      Επειδή έχω ζήσει στη γερμανία θα σου οω ότι είναι η χώρα με τιο πιό άσχημες γυναίκες και ότι ο τρόπος ζωής τους δεν μου αρέσει καθόλου αλλά δεν μου αρέσουν και οι¨"ελληνιές" καθόλου και τα περί ξενέρωτων και "πόσο μάγκες είμαστε" οι χρεοκοπημένοι Ελληνες

     • σιδεράκιας avatar
      σιδεράκιας @ σκαθάρι 18/05/2011 15:08:27

      Το ότι εγώ το 1999 σαν πρωτοδιόριστος Angestellte im Oeffentlichen Dienst ( δημόσιος υπάλληλος με τριετές συμβόλαιο ) απολάμβανα 33 μερών διακοπές το χρόνο δε σου λέει τίποτε; Μιλάμε για εργάσιμες μέρες. Επίσης η Γερμανία έχει ίδιο αριθμό επίσημων αργιών του κράτους με εμάς, επίσης δε σου λέει κάτι;!

      Απλά θέλουν να μας κάνουν χώρα με ελάχιστο κόστος εργασίας. Και τα έχουμε πει ξανά και ξανά, η μοσθολογική επιβάρυνση δεν είναι η αιτία της μειωμένης ανταγωνιστηκότητας.

     • σκαθάρι avatar
      σκαθάρι @ Strange Attractor 18/05/2011 15:32:44

      εγώ δούλευα στον ιδιωτικό τομέα και είχαμε 31 μέρες άδεια + αργίες αλλά όπως έγραψα και εγώ η αποδοτικότητα στην Ελλάδα είναι χαμηλή, όχι η ώρες εργασίας. Υπάρχουν τόσες χώρες γύρω μας με χαμηλό κόστος εργασίας, (σκόπια, ουκρανία, τουρκία, ρουμανία κλπ) που δεν τους νοιάζει για εμάς απλά όμως εμείς δυστυχώς θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με αυτούς. Το θέμα δεν είναι οι μισθοί αλλά το ότιο η αποδοτικότητα της εργασίας στην ελλάδα είναι υπερβολικά χαμηλή...και σε αυρτό φταίνε κυρίως οι επιχειρήσεις που είναι ανοργάνωτες και δεν μιλάω για δημόσιο αλλά για ιδιωτικό τομέα...

     • co avatar
      co @ σκαθάρι 18/05/2011 15:44:57

      αρα καμια σχεση με ωρες εργασιες αλλα με μοντελο παραγωγής.
      οι Γερμανοι ωστοσο μας προτιμουν (και ολοι την Ευρωπη) με δανεικα, κακο μοντελο παραγωγης και πολλες ωρες εργασίας.

      το μοντελο παραγωγής πουλανε, και θα μας το πουλησουν ακριβα.

      για αυτο και τα παραμυθια περι τεμπεληδων ελληνων, οι μιζαδοροι πολιτικοι και επιχειρηματιας που εξεθρεψαν οι Γερμανοι φταιει.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ σκαθάρι 18/05/2011 18:51:06

      8 ώρες δουλειά, 8 ώρες προσωπικός χρόνος, 8 ώρες ξεκούραση.
      Αυτά είναι τα φυσιολογικά ανθρώπινα ωράρια.

      Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή, ούτε ανταλλακτικό και δεν ζει για να δουλεύει αλλά το αντίθετο.

      Δικαίωμα του καθενός είναι να είναι εργασιομανής ή να δουλεύει παραπάνω ώρες για να έχει περισσότερα εισοδήματα αλλά δεν μπορεί να κάνει την περίπτωση του κανόνα και νόμο.
      Συνήθως δε αυτοί που δουλεύουν ηθελημένα ή υποχρεωτικά 10ωρα και 12 ωρα επί μακρόν, δεν προλαβαίνουν να χαρούν τα λεφτά τους αλλά και την ζωή τους γενικότερα.
      Οι γιατροί τους τα τρώνε τελικά ή οι συγγενείς.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/05/2011 12:03:26

  H Μέρκελ προσπαθεί να κατευνάσει τους δικούς της ψηφοφόρους. Οσο πουλούσε η Ζήμενς, η Χοκτηφ, η Φεροσταλ και η ΜΑΝ με τα δανεικά μας, τσιμουδιά. Λαδώσατε για να πουλάτε κυρία μου. Δεν έχω. Δεν πάω διακοπές. Ανεργία στο χωριό μου πάω.

  • TED avatar
   TED @ archaeopteryx 18/05/2011 12:45:35

   Πέστα χρυσόστομε!

   Ας μάθουμε επιτέλους να ερμηνεύουμε τις δηλώσεις του κάθε πολιτικού ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.

 4. co avatar
  co 18/05/2011 12:03:31

  μιλαμε για παρα πολλα απωθημενα.

  η μοναδικη περιπτωση υποχρεωτικων αδειων που θυμαμαί ηταν απο γαλλους γερμανους και το Ελληνικο δημοσιο. Στον ιδιωτικο τομεα κατι εχουν ακουσει για αδειες αλλα δεν θυμουνται τι.

  Η αυτομαστιγωση μας εχει κανει το θαυμα της ξανα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ co 18/05/2011 12:09:25

   Την τελευταία πρότασή σου, πες την ξανά και ξανά για να καταλάβουν οι νεοφιλελεύθεροι ευρωλιγούρηδες πόση ζημιά έχουν προκαλέσει στον τόπο, χτυπώντας και συκοφαντώντας τη χώρα που τους ταΐζει και τους δίνει και βήμα για τις παπαρολογίες τους.

   • co avatar
    co @ Αυριανιστής 18/05/2011 15:46:05

    οι οποιο συνηθως μαλιστα ταιζονται απο το ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ και οχι εχοντας παραγωγικες δουλειες στον ιδιωτικο τομεα.

    πηξαμε απο συμβουλους καικοντα συμβουλους και κληρονομικους δ/ντες τμηματων και "στελεχη"

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 12:08:22

  να της θυμισω οτι το λουκανικο εχει δυο ιδιες ακρες !!....

  ΠΠ

 6. Κεφαλλονίτης avatar
  Κεφαλλονίτης 18/05/2011 12:16:22

  ¨Έχω την εντύπωση ότι αυτή η κυρά έχει υπογράψει κάτω από το τραπέζι την νέα Γιάλτα και να μου το θυμηθείτε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κεφαλλονίτης 18/05/2011 12:18:10

   Και εγώ αυτό νομίζω...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κεφαλλονίτης 18/05/2011 12:35:25

   Και ποιος είναι ο έτερος συμβαλλόμενος; Ή υπάρχουν πολλοί;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αυριανιστής 18/05/2011 12:51:44

    Τις οδηγιες και τον Χαρτη της Νεας Γιαλτας τα εχουν υπαγορευσει οι τραπεζες. Δεν εχουν καμαι σημασια και κανενα βετο τα αντισυμβαλλομενα μερη!
    Το περιεχομενο, μονο!

    ΠΠ

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/05/2011 12:33:31

  Μα η συνεναιση με Γυψο, εχει πολλα ποδια και πολλες ΥΠΟΓΕΙΕΣ διαδρομες.. το δε ΓΑΠ γνωριζει και εχει μιλησει ΕΚΕΙ που πρεπει...

  ΠΠ

 8. Αίθρα avatar
  Αίθρα 18/05/2011 12:36:32

  Από απωθημένα άλλο τίποτα. Πριν από τέσσερα χρόνια ήμουν στην Ολλανδία με συμφοιτητές, για έναν φοιτητικό διαγωνισμό. Λοιπόν, θυμάμαι Ολλανδό να μας λέει (στο άσχετο) ακριβώς τα ίδια, ότι εμείς οι Έλληνες ξυπνάμε κατά τις 12 το μεσημέρι (!), δε δουλεύουμε, πάμε διακοπές πολλούς μήνες κτλ... Ποιος; Ο Ολλανδός! Ψάξτε τα στοιχεία της ΕΕ για τις ώρες εργασίας στα κράτη-μέλη και δείτε που βρίσκεται η Ολλανδια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αίθρα 18/05/2011 12:44:31

   Τα γνωστά στερεότυπα, που μάλιστα αναπαράγουν και εδώ οι νεοφιλελεύθεροι κεκράκτες, αναμιγμένα με άλλα τερατώδη ψέματα του στυλ "μόνο οι μισθοί του δημοσίου φτάνουν τα... 50 δις"! Απευθυνόμενα στους χαχόλους που τα χάφτουν...

   • ΝΑΥΤΗΣ avatar
    ΝΑΥΤΗΣ @ Αυριανιστής 18/05/2011 16:43:58

    Είσαι βέβαιος ότι οι μισθοί ΔΕΝ είναι 50 δις ; Πως θα μπορούσες να πεισθεις ότι Έτσι είναι; Δυστυχώς είναι 50 δις και ψάξτο καλα να το βρεις. Αν Θέλεις ρωτά και στην Ρηγίλλης τον αρμόδιο.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Αίθρα 18/05/2011 12:51:15

   Αφού πάει στο εξωτερικό ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και τους λέει αυτές τις μακακίες, μας φταίνε οι ολλανδοί και οι γερμανοί μετά;

   Δεν μπορεί πλέον να κάνει κουμάντο στη χώρα η σαβούρα, πρέπει να βγει μπροστά ο αφρός της χώρας, υπάρχει. Δεν ξέρω πως αλλά πρεπει να βγει μπροστά.

   • Ευμένης avatar
    Ευμένης @ Απορία 18/05/2011 14:41:38

    ++++++++

 9. elena76 avatar
  elena76 18/05/2011 12:37:06

  Να υπενθυμίσουμε επίσης στην κα Μερκελ ότι οι αργίες που ισχύουν στην Γερμανία είναι αριθμητικά αντίστοιχες με αυτές της Ελλάδας αν όχι περισσότερες! Ούσα Ανατολικογερμανίδα η κα Μερκελ κουβαλάει πάνω της όλα τα κόμπλεξ των ανθρώπων που έζησαν σε ένα καταπιεστικό καθεστώς για περίπου 50 χρόνια. Η όλη της στάση θυμίζει έντονα χιτλερικό καθεστώς και αυτό αν μη τι άλλο είναι πολύ επικίνδυνο!!! Δυστυχώς ένα μεγάλο ελάττωμα του γερμανικού λαού είναι ότι είναι επιρρεπείς στην προπαγάνδα!

  • co avatar
   co @ elena76 18/05/2011 15:46:54

   οντως, και στην αγγελη προβατων ...

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ elena76 18/05/2011 17:30:01

   H frau merkel,έζησε παιδικά χρόνια στην σκιά του Χίτλερ (εχθροί οι Έλληνες που τους καθυστέρησαν και έχασαν την νίκη) .Επίσης ξέρει πως παράγεται το σαπούνι,από εργαζόμενους SS με υψηλή παραγωγικότητα!!!
   Ακολούθως έζησε στον κομμουνιστικό παράδεισο της πείνας, του Χόνεκερ(Εχθροί οι Έλληνες επειδή νίκησαν τους συμμορίτες και τον Πατερούλη Στάλιν).
   Φυσικό είναι να έχει τόσα απωθημένα,συνεργούντων και των ηλιθίων (Minesota boy-ΣΡΕΚ και το κακό συναπάντημα).
   Όσον αφορά τους ευρωλιγούρηδες,μη χτυπάτε,δώσαμε-δώσαμε!!!!!!!!

 10. Απορία avatar
  Απορία 18/05/2011 12:42:00

  «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές»

  Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα και ο ένας να υπηρετεί το άλλον στις διακοπές του και ουσιαστικά να μην του επιτρέπουμε να παράξει τίποτα για να έχουμε εμείς μεγαλύτερη ανάπτυξη. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στο διηνεκές.

  • Ευμένης avatar
   Ευμένης @ Απορία 18/05/2011 14:44:58

   ++++++++++
   Πόσες βομηχανικές επενδύσεις έκαναν οι Γερμανοί στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια?
   Μόνο αποβιομηχάνηση και μίζες από τη SIEMENS ήξεραν να κάνουν..
   Το εμπορικό μας ισοζύγιο με τους Γερμανούς είναι στο -6 δις € το χρόνο (επίσημα στοιχεία Υπ.Εξωτερικών). Και οι κυβερνήσεις μας το ανέχονται..

   • co avatar
    co @ Ευμένης 18/05/2011 15:48:42

    ακριβως. και βασικα δεν τους ενδαιφερει καν να βελτιωσουμε την παραγωγικοτητα μας.

    αλλωστε για να βελτιωθει προυποθετει ευνομουμενο κρατος και οχι το πρυτανειο των μιζων της Siemens, τησ MAN, της HDW κλπ που και με την εισαγωμενη διαφθορα διελυσαν τον παραγωγικο ιστο.

    θα μου πεις οι πολιτικοι δεν τα επαιρναν; τελευταια φορα που θυμαμαι στην Αμερικη φυλακη μπηκανκαι αυτοι που τα επαιρναν αλλα και αυτοι που τα εδιναν.

 11. Aggelos avatar
  Aggelos 18/05/2011 12:42:09

  δεν θα ειναι στη εξουσια πολυ και αυτη..

 12. decodex avatar
  decodex 18/05/2011 12:42:33

  Με ενημέρωσαν ότι:

  Ελλάδα Γερμανία
  Αργίες 12 Αργίες 14
  Άδεια 22 Άδεια 24

  Αν ισχύει, τι ακριβώς εννοεί η κυρία;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ decodex 18/05/2011 12:46:06

   Είναι προφανές Άξια απόγονος του Goebbels. Λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ decodex 18/05/2011 12:55:57

   Αν, δε, βάλεις και τις Δευτέρες που ουσιαστικά χαμένες πάνε γιατί προσπαθούν να ξεσουρώσουν ο λογαριασμός ξεφεύγει ακόμα παραπάνω.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ TopGunZ 18/05/2011 13:07:19

    +10000
    Τις δε Παρασκευές, το μυαλό τους είναι στο κουδούνι εξόδου, και στη πλησιέστερη μπύρα!

    • Ευμένης avatar
     Ευμένης @ Strange Attractor 18/05/2011 14:48:02

     Την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη αυτοθαυμάζονται στον καθρέπτη και την Κυριακή ευχαριστούν τον Θεό που τους έκανε Γερμανούς και όχι κάτι άλλες σιχαμερές ράτσες όπως πχ οι Έλληνες...

 13. νικ avatar
  νικ 18/05/2011 13:06:40

  ρε ας σταματήσουμε να αγοράζουμε γερμανικά προιόντα και θα την δεις την κυρία.
  κανένας στο πρακτικερ κανενας στο lidl
  αυτό είναι το μόνο που τους φοβιζει
  αλλά εδώ τα θέλουμε όλα έτοιμα χωρίς αγώνα χωρίς να ματώσουμε
  Θέλει αγώνα και σύσσωμη την κοινωνία που δεν θα αγοράσει το VW και το ΒΜW αλλά εδώ είμαστε μόνο λόγια

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ νικ 18/05/2011 16:48:55

   Σωστός ! Όλα απο τον καναπέ !

 14. MatrixRevolutionEra avatar
  MatrixRevolutionEra 18/05/2011 13:44:35

  Έχει δίκιο η Μέρκελ. Εξίσωση των αδειών όλων των Ευρωπαίων τώρα!

  h--p://www.agri-info.eu/english/t_holidays.php

  AT: Austria

  The holiday length is 30 working days per year based on a 5-day week. There are 14 paid public holidays.


  BE: Belgium

  The claim to a paid holiday depends on the performance during the previous year. Then the length of the holiday is 20 days per year plus 10 public holidays. If a public holiday is a Sunday the worker is entitled to another day off. If an employee works on a public holiday he is entitled to an additional holiday. The claim to wage payment and to an additional holiday benefit has to be addressed to a holiday fund.


  BG: Bulgaria

  According to the labour legislation the duration of the holiday is 26 days.


  CH: Switzerland

  The duration of the holiday is 4 weeks in a number of cantons, 5 weeks for workers over 50.

  Public holidays: In most cantons work on public holidays is allowable without any bonus. Some cantons have 1 national holiday (August 1, national holiday) and usually 8 or 9 cantonal holidays (100 % bonus or compensation by extra time off).


  CY: Cyprus

  The annual holiday is 20 days with a 5-day week, or 24 days with a 6-day week. There are 14-17 public holidays.


  CZ: Czech Republic

  Workers get 20 holidays (4 weeks with a 5-day week) and 12 paid public holidays per year. In a samll number of collective agreements additional holidays or additional holiday benefits have been agreed.


  DE: Germany

  The German federal states decide on public holidays at the regional as far as they are church holidays. Therefore the number of paid holidays varies widely between the regions (from 8 to 10 days).


  DK: Denmark

  5 annual holidays have been agreed for every working day/week. Given a 6-day week that means 30 working days off per year. Wage payment continues, with a 12.5 % holiday bonus. 5 days of unpaid leave are possible.


  EE: Estonia

  The length of the holiday is 28 working days. Public holidays are not paid.


  ES: Spain

  Workers who are employed throughout the year are legally entitled to 30 holidays per year (including Saturdays and Sundays). The collective agreement has laid down 22 working days, not including Saturdays and Sundays. There are 12 national and 2 regional public holidays.


  FI: Finland

  Holidays are governed by the law. Workers' holidays are between 24 and 30 working days, depending on the duration of their employment. A week has 6 working days. The payment that the worker receives is the personal average weekly wage divided by 6 without bonuses. If the worker returns to work on the 1st day after the holiday he or she receives a bonus amounting to 50 % of the holiday payment. The unions managed to negotiate an additional holiday week in winter for the agricultural sector.


  FR: France

  Workers get 30 holidays if the annual working time is over 1,807 h. In addition there are 10 public holidays (paid).


  GB: United Kingdom

  Two weeks in the first year, 4 weeks plus one day after the first year. There are 8 public holidays.


  GR: Greece

  The length of the holiday is 20 days with a 5-day week, and 24 days with a 6-day week. After the first year of employment the length of the holiday is 22, and 26 days, respectively.


  HR: Croatia

  4 weeks of paid holidays are granted per year.


  HU: Hungary

  The length of the basic holiday is 20 days, which increases in steps between the age of 25 and 45 until it is 30 days. The law defines the number of paid public holidays, a maximum of 10 days per year.


  IE: Ireland

  Workers are entitled to 20 holidays per year plus 9 public holidays. A worker working on a public holiday gets an additional day off or an additional daily wage. If a public holiday is on a day when the worker does not work the worker is entitled to one fifth of the normal weekly wage.


  IS: Iceland

  The minimum holiday is 24 working days. Holiday payment is 10.17 % (on the basis of the monthly wage). Outside the summer season a 25 % bonus is paid, and in winter 5 weeks of holidays are allowed. Between May and September 4 weeks of holidays must be allowed.

  After 5 years of work in one company the worker is entitled to 25 working days and to 10.64 % of holiday payment. After 10 years workers are allowed 28 working days and 12.07 % of bonus payment.


  IT: Italy

  Holidays: 26 working days, 13 public holidays.

  A 13th and 14th monthly wage are paid in June and December.


  LT: Lithuania

  After 6 months of employment the length of the annual holiday is 28 calendar days. Public holidays are not paid.


  LU: Luxembourg

  The labour law provides for 25 paid holidays per year and 10 paid public holidays. Collective agreements lay down more than 25 holidays and additional days off for special occasions, such as family events.

  Additional payments are laid down in collective agreements, such as: holiday benefit, 13th monthly wage, profit sharing bonuses, seniority bonuses, bonuses for temporary work, performance bonuses, presence bonuses, etc.


  LV: Latvia

  The length of the annual holidays is 28 days. The trade unions are demanding extra holidays, e. g. 2 - 6 days for hard work.


  MT: Malta

  The length of the holiday is 25 days, and there are 14 public holidays. When a public holiday is on a weekend the workers are entitled to another holiday.


  NL: Netherlands

  5 weeks / 25 days have been agreed. Workers over 57 years get one annual holiday extra. After 10 years in one company workers get one extra holiday, after 20 years two extra holidays per year. For special occasions (e. g. birth of a child, death of a close relative) and situations (family care leave) there are special provisions.


  NO: Norway

  The law lays down 25 days for 4 weeks. The collective agreement is 5 weeks/30 days. A holiday benefit of 10.2 % of the average monthly wage is paid, or 11 % for workers covered by a collective agreement. This is financed by a special fund.


  PL: Poland

  The holiday duration is 20 working days for persons in their first ten years of working life, and after more than 10 years of work it is 26 working days.

  The duration of working life includes vocational training in vocational schools, grammar schools and universities up to a maximum of 8 years. Employers must pay workers during their holidays.


  PT: Portugal

  The holiday duration is 22 working days. If the holiday is taken in winter the worker gets 2 extra days. There are 14 public holidays in the working week as well as Easter Sunday.


  RO: Romania

  The minimum holiday duration is 21 working days. No separate holiday benefit is paid.


  SE: Sweden

  25 holidays in 5 weeks have been agreed. Holiday benefit payment: monthly wage x 0.8 % multiplied by the number of days plus an additional payment of 12 % of the monthly wage. If workers are paid by hours there are no paid public holidays. In summer the workers have to be allowed a 3-week holiday in one block.


  SI: Slovenia

  The length of the annual holiday is 20 days, a week counting as 5 days. After 10 years of work an employees gets two additional holidays. Special days off are granted for family events.

  There are 12 public holidays.


  SK: Slovakia

  The annual holiday is 25 days plus 15 paid public holidays. During the holidays payment of the average wage continues.

 15. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 18/05/2011 13:51:47

  FACTORA : Η ¨BILD¨ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ¨ !
  **************************************
  Akropolis Adieu ( και μάλιστα στην γνωστή γλώσσα των Ούννων και Τευτόνων...)

  http://www.youtube.com/watch?v=EHtC7svwiW0

  Με τον τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει την Ακρόπολη;» φιλοξενεί άρθρο στην ηλεκτρονική της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενο στην ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα.

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει αν και η Αθήνα είχε υποσχεθεί ότι θα το προωθήσει από τον Μάρτιο και σχολιάζεται ότι η ΕΕ θα αυξήσει την πίεση.

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=68159&catID=2

  Δες και την φωτογραφία του σχετικού δημοσιεύματος :
  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=68159&catID=2


  Ξέρω πλάκα μας κάνουν , το ¨διασκεδάζουν¨ το πράγμα , ξέρουν πως θα προκαλέσουν αντιδράσεις με τους τίτλους τους . Είναι μακάκες επειδή νομίζουν πως ¨δεν¨ είναι μακάκες !

  Με την συμβολική λέξη ¨Ακρόπολης¨ εννοούν όλη την δημόσια περιουσία , την περιούσια του ελληνικού λαού.

  Αφού πρώτα μείωσαν τον Ελληνικό λαό κατά 12 % στην ¨Ναζιστική¨ ( διάβαζε Γερμανική ) κατοχή. Και μετά από την ¨αξιοποίηση¨ ( σταδιακά ) της εργατικής δύναμης περίπου 1.000.000 Ελλήνων μεταναστών νεανικής ηλικίας. Και αφού στην συνέχεια αφαίμαξαν το ελληνικό Α.Ε.Π. με το επί 50 χρόνια Γερμανοελληνικό ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ¨εμπορικό ισοζύγιο¨ και τα διαχρονικά ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ Μίζο - ¨ΕΡΓΑ¨ τους ...

  Και μετά από την είσπραξη πολλών δις για τα τοκογλυφικά δάνεια τους ( με 8 - 7 και 6 % και 5 % τόκο στην διάρκεια 50 ετών ) ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΠΑΧΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ¨ΑΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ¨ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ¨ΔΕΗ¨ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ για ¨Real --Estate¨ και επενδύσεις σε ¨ανανεώσιμες πηγές ενέργειας¨ με Γερμανικά φωτοβολταϊκά...

  Υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση :

  Πριν πουλήσουμε δημόσια περιουσία ( και μάλιστα για να αποζημιωθεί το Δ΄¨οικονομικό¨ Ράιχ ) θα δημευτούν όλες οι Γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Θα παγώσουν οι λογαριασμοί και οι εισπράξεις στις τράπεζες ( με πρώτες αυτές της Hochtief , της Lufthansa και της Siemens ) και θα επιβληθεί έκτακτη είσπραξη 15-20 ευρώ σε κάθε άνω των 18 ετών Γερμανό τουρίστα που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια στην Ελλάδα ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ -ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - όπως και για τις μεταπολεμικές Μίζο-επενδύσεις τους ( και ας κλαίνε οι ¨Tour-Operators¨ - Ξενοδόχοι της ¨ξεκολι...μένης ¨ αστικής μας τάξης... ).

  Τέλος θα προσφύγουμε στο Δ.Δ. της Χάγης για την De-Jura αναγνώριση της ¨Συνθήκης των 4+ 2¨ σαν Συνθήκης Ειρήνης και οριστικής λήξης του 2ου Π.Π.¨ . Οπότε θα πρέπει ¨ψάχνονται¨ για τις επανορθώσεις που οφείλουν σε άλλες 100 χώρες !

  Και βέβαια θα υποχρεωθούν οι διαχρονικοί δωσίλογοι της Ελλάδας , όπως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ακόμα- Ελληνικό Σύνταγμα δικαιούνται και ¨εντέλλονται¨ , να εγγράψουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό τις ελληνικές απαιτήσεις - σαν αναμενόμενες εισπράξεις - τις Γερμανικές Επανορθώσεις ( πράξη που θα τον καταστήσει ¨μη ελλειμματικό¨ τον κρατικό προϋπολογισμό και θα ενισχύσει την ¨αξιοπιστία του¨ στην στην διεθνή χρηματαγορά ) .

  Όπως επίσης θα υποχρεωθούν οι διαχρονικοί Νενέκοι της Τράπεζας...¨ της Ελλάδας¨ να εγγράψουν επίσης στους ¨ισολογισμούς τους¨ τις απαιτήσεις της για τα ¨εξαναγκαστικά δάνεια στην Γερμανία¨ ( ¨Γ΄Ράιχ ).

  ¨ΙΣΟΤΙΜΕΣ¨ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ( ; ) - ΑΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ !

  Και μια ¨πρωτότυπη¨ ιδέα μου , έτσι για να σπάσουμε πλάκα όπως οι ανάδελφοι Γερμανοί :

  Γνωρίζοντας τις από δικαιολογημένο ¨ενοχικό σύνδρομο¨ ευαισθησίες τους -μόνο- απέναντι στους Εβραίους , όπως και την διαπλοκή και τα αλισβερίσια με τα πρώην θύματα τους , με στόχο βέβαια να εξυπηρετήσουν τις νέες στρατηγικές του μεταπολεμικού Δ΄Ράιχ στην Μέση Ανατολή , ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΠΩς ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ-ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ -ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !

  Και τότε θα δούμε εάν πληρώνουν ή δεν πληρώνουν !

  Δεν θα είχε μεγάλο καλαμπούρι με τέτοια δήλωση - προειδοποίηση ( ;) , έστω για να προβληματίσουμε την διεθνή κοινή γνώμη - συγκριτικά - για το που και πότε πληρώνει η Γερμανία και αναγνωρίζει το ¨Διεθνές Δίκαιο¨ ...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΝΤΑΝΤΟΝ 18/05/2011 15:25:43

   Και πριν γίνουν όλα αυτά, με ένα απειροελάχιστο κλάσμα θα εδωροδοκούντο 5-6 "πρόθυμοι" εντός ΝΔ να ψηφίσουν το κατοχικό Μνημόνιο ΙΙ με 180 ψήφους...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΝΤΑΝΤΟΝ 18/05/2011 16:12:46

   Αποκλείειες να μας προβοκάρουν να πούμε εμείς "αντίο";

 16. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/05/2011 15:20:13

  @ σιδεράκιας

  Από τις αρχές του 2010 έχω που το λέω, στόχος τους είναι η βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας και αγοράς εργασίας.

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 18/05/2011 15:46:02

  Οι πρόωρες συντάξεις πάντως στην Ελλάδα είναι πάρα πάρα πολλές και προκλητικές. Τα χρονικά περιθώρια ανοχής που έχει ο Σαμαράς για να ζητήσει εκλογές έχουν μηδενιστεί. Πνιγόμαστε! Ζητάμε εκλογές!

 18. K. Kapadoks avatar
  K. Kapadoks 18/05/2011 15:57:22

  Το πρόβλημα είναι ότι στον ιδιωτικό τομέα πράγματι μπορεί και να έχουμε περισσότερες εργατοώρες , και λίγες άδειες , αλλά στον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα οι "γατοώρες" (και με πασσιέντζες πληρωμένες με επίδομα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή) πάνε σύννεφο .
  Δεν υπάρχει υπηρεσία ή γραφείο τού δημόσιου τομέα με παρουσία όλων των υπαλλήλων , όλες τις νόμιμες ώρες και ημέρες . Πότε για τσιγάρα , πότε
  για "κάτι έκτακτο" , πότε για τον λογαριασμό στην τράπεζα , αλλά και
  "εκτάκτως θα λείψει για δυό μέρες" είναι δυστυχώς καθεστώς στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ κ.λ.π.
  Αυτά νομίζω τα ξέρουμε όλοι .
  Άνεξάρτητα βεβαίως από ότι η Μέρκελ υπερβάλλει και πάει να το εκμεταλλευτεί κια κοντά στα ξερά να καούν και τα χλωρά . Αυτό είναι από
  τα γνωστά κόλπα τής τροϊκαρχίας .

 19. The Saint avatar
  The Saint 18/05/2011 16:04:36

  factorx: γιατί με στενοχωρείς βραδυάτικα. ξαναγράψτο να το βάλω και να βάλουμε και στοίχημα

 20. Στέργιος avatar
  Στέργιος 18/05/2011 16:23:05

  Ας πει κάποιος στη Μέρκελ ότι στην Ελλάδα, οι μισές ιδιωτικές επιχειρήσεις δουλεύουν ακόμη και στις εθνικές αργίες.

  Επίσης, μην ξεχνάτε ότι σε "προκομμένες" χώρες όπως η Γερμανία, το περιβόητο 8ωρο περιλαμβάνει και μία ώρα για μεσημεριανό φαγητό. Άρα είναι εφτάωρο.

  Μπορεί ο Έλληνας ΔΥ να έβγαινε στη σύνταξη στα 55, αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που είναι τα αφεντικά τού εαυτού τους και έχουν το μαγαζάκι τους, την ταβέρνα τους, το καφενεδάκι τους. Αυτοί δεν παίρνουν σύνταξη ποτέ, και συνεχίζουν να δουλεύουν πολλά πολλά χρόνια μετά τον Γερμανό υπάλληλο (όλοι οι Γερμανοί είναι υπάλληλοι) που βγαίνει στη σύνταξη στα 65.

  Από όπου και να τους κοιτάξεις, τελικά, οι Γερμανοί είναι ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ.

  Κάν'το όπως οι Ισραηλινοί. Χωρίς φανφαρονισμούς, μποϊκοτάρουμε ΚΑΘΕ γερμανικό προϊόν ή υπηρεσία, στη δε Γερμανία δεν πηγαίνουμε ούτε για να πάρουμε ανταπόκριση με άλλο αεροπλάνο.

  Κάθε χρόνο 7 δις ευρώ Ελλήνων καταναλωτών καταλήγουν σε γερμανικές τζέπες, ΑΦΟΥ γίνει η σούμα με τα ευρώ που μας άφησαν οι Γερμανοί. "Άφησαν", ο Θεός να το κάνει, όλοι ξέρουμε πόσο "λαρτζ" είναι οι Γερμανοί.

  Αν σε αυτά τα 7 δις προσθέσει κανείς τα λεφτά που δίνει το ηλίθιο το κράτος μας για γερμανικά οπλικά συστήματα, φτάνουμε άνετα τα 20 δις τον χρόνο.

  Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε πλήγμα εναντίον τής γερμανικής οικονομίας (αν και η Ελλάδα αγοράζει το 15% των γερμανικών οπλικών συστημάτων), θα έχουμε καταφέρει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας από αυτά τα γουρούνια.

 21. rocco avatar
  rocco 18/05/2011 16:41:56

  δεν νομίζω πως εχουμε να κάνουμε με την γερμανίδα (εκτελεστικό όργανο ειναι η ανατολικογερμανίδα) αλλά ούτε και με τους γερμανους (χωρισμένοι στα δύο ήταν πριν μερικα χρόνια). Το πρόβλημα το δημιουργούν οι τραπεζίτες. Ομως το να σταματήσουμε να αγοράζουμε γερμανικά προιοντα όχι μόνο εμεις αλλά και όλοι οι ευρωπαίοι του Νότου ,σίγουρα θα ήταν ένα καλό μήνυμα.

 22. dimos avatar
  dimos 18/05/2011 16:51:56

  MH λετε ανακρίβειες για το δημόσιο , μιλάμε για τρομερή παραγωγικότητα , όχι μούφα, καμία απεργία (μόνο 1 μήνα το χρόνο) κτλ... ΚΑι ο αυριανιστής έμεινε στα κονσερβοκούτια και τις μπαλαλάικες των συντρόφων και με δραχμή τώρα- είναι η νέα μόδα. Αίσχος κ. Μέρκελ που τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας την παραγωγικότητα μας - λες και σας χρωστάμε κιόλας !!! (καμιά 200 αριά δισάκια δεν είναι και πολλά)...

 23. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 18/05/2011 17:05:02

  ΠΡΟΣ TOPGUNZ, S. A KI EYMENH:

  ΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΤΟΥΣ; ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠ΄ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ…ΠΟΤΕ….ΚΡΙΜΑ….ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ….
  ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΣΥΝΟΡΑ KI AΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ…..

 24. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/05/2011 21:02:56

  Ιλαροτραγωδία η Ευρώπη.

  Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιδρυτών.

  Ο Γιούνκερ από την άλλη είπε στους Αυστριακούς πώς «δεν έχετε πληρώσει ούτε σεντ του Ευρώ για τους Έλληνες, μέχρι στιγμής βγάζετε και χρήματα από τους τόκους».
  Παίζουμε το ζεστό-κρύο;

 25. Νοικοκυρά avatar
  Νοικοκυρά 18/05/2011 22:22:51

  Άδικα την παρεξηγήσατε τη γυναίκα... Εκείνη έναν μόνο άνθρωπο από την Ελλάδα ξέρει, έναν που κάνει συνεχώς διακοπές, εντός ή εκτός της χώρας, και δουλεύει ελάχιστα. Αυτόν έχει σαν πρότυπο για να βγάλει τα συμπεράσματα της. Η καημένη νομίζει ότι όλοι οι Έλληνες έτσι είναι.

 26. Θετταλός avatar
  Θετταλός 18/05/2011 22:58:45

  Όλα αυτά τα στοιχεία που παραθέσατε, αγαπητοί φίλοι του αντι, θα έπρεπε κανονικά να τα είχε μαζέψει η υπεύθυνη κυβέρνηση του υπεύθυνου πρωθυπουργού μας και να ανταπαντούσε στην κυρία και όχι να αφήνει να εκτίθεται η χώρα μας έτσι. Δεν έχει καθόλου εγώ, καθόλου πατριωτισμό αυτός ο άνθρωπος;;; Που μπλέξαμε......τι είμαστε τα σχολιαρόπαιδα της ευρώπης, τα μυξιάρικα που θα μας πει η νταντά τι θα κάνουμε και πως θα ζήσουμε;;;

 27. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 19/05/2011 00:48:17

  Μύθος τα περί τεμπέληδων Νοτιοευρωπαίων, απαντά στην Μέρκελ το Spiegel
  h__p://news.in.gr/world/article/?aid=1231109099
  h__p://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,763338,00.html

 28. Αννίτα avatar
  Αννίτα 19/05/2011 11:33:17

  Η Μέρκελ ας μας δώσει όσα μας χρωστά από την εποχή του Β' Παγκοσμίου πολέμου που είναι αρκετά δις για να πατσίσουμε. Ας μην κοιμάται με τσαρούχια γιατί έλληνες που ζούν στην αγαπημένη της χώρα κ δουλεύουν σκυλίσια, μιλάνε για απίστευτη τρομοκρατία στην Γερμανία από το σύστημα και την κυβέρνησή της. Να επιβάλλεις τον φόβο δεν κυβερνάς, αντίθετα εξοργίζεις τον κόσμο που το μόνο που ζητά είναι να ζήσει ανθρώπινα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.