#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2013 13:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μέρκελ εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματοςΟλοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά την συνάντηση που είχε στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξήρε στις δηλώσεις της τις προσπάθειες της Ελλάδας για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και την έξοδο από την κρίση:  "Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την Τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της".

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την καγκελάριο για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την πρόοδο του οικονομικού προγράμματος και των διαρθρωτικών αλλαγών και υπογράμμισε τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ενημέρωσε επίσης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ επεσήμανε ότι για τη διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας μόνο διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Σε ότι αναφορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014". Για το θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα" και ότι "θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας".

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, "Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται αισθητές και το εμπορικό μας ισοζύγιο εξισορροπήθηκε μετά από δεκαετίες. Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα. Μπαίνουμε όμως σε φάση ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια, βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα ενισχύσει και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού" σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: "Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το σημαντικό δείγμα για την έξοδο από την κρίση. Μιλήσαμε για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα, για εκατοντάδες παρεμβάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, που καταργούν εμπόδια και στρεβλώσεις και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα".

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, με την κα Μέρκελ "Μιλήσαμε για το ελληνικό ταμείο ανάπτυξης στο οποίο θα συμβάλλει η ΚFW που θα ενισχύσει την ρευστότητα. Μιλήσαμε για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας. Επίσης για τις προοπτικές που ανοίγονται με την ελληνική προεδρία".

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την καγκελάριο "για την διαρκή της στήριξη όπως και τους άλλους ευρωπαίους εταίρους για την αλληλεγγύη. Το ταξίδι της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί και θα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη" διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 22/11/2013 15:21:19

  «Φυλάξου από τις κολακίες των φθονερών ανθρώπων, όπως ακριβώς και από τα δαγκώματα των επικίνδυνων, φαρμακερών φιδιών.» ~Σωκράτης

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ η Dimi 22/11/2013 16:19:07

   Αυτος δικαιωθηκε μετα απο 1500 χρονια σε νεα δικη.Λες μετα απο αλλα τοσα να δικαιωθει και η πολιτικη Μερκελ;

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μεγαλες στιγμες 22/11/2013 17:25:39

    Εδώ, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για παντελώς ανόμοια και μη-συγκρίσιμα μεγέθη προσωπικοτήτων. Τι είδους δικαίωση θα μπορούσε ποτέ να περιμένει το αμετανόητο, αυτή τη φορά γραβατωμένο 4ο (οικονομικό) ράϊχ το οποίο ακάθεκτο συνεχίζει να μακελεύει τις κοινωνίες των εθνών;

    • Μεγάλες στιγμές avatar
     Μεγάλες στιγμές @ η Dimi 22/11/2013 22:04:21

     Μην ξεχνάς οτι την Ιστορία την γράφουν οι νικητές!!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Μεγάλες στιγμές 23/11/2013 07:48:20

      Συμφωνούμε. Όμως, σε ποιούς ακριβώς- «νικητές» αναφέρεσαι; Ερωτώ, επειδή αυτού του Τρις (3 φορές με το σημερινό τροϊκανό Άγος συμπεριλαμβανομένου), παγκόσμια απαξιωμένου και κατά κράτος ηττημένου «πολιτισμού»
      http://www.scrapbookpages.com/DachauScrapbook/KZDachau/CrematoriaArea/NewCrematorium05.html Eμείς οι Έλληνες, με όλα τα λάθη τα μεγάλα μας και την αφόρητα κοντή μνήμη μας, τα νέα θύματά του, ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε. Η οποιαδήποτε- «νίκη» τους, θα συνεχίσει ν’ αποδεικνύεται Πύρρεια, επειδή, ΔΕΝ νοείται οικονομική ευμάρεια και κοινωνική γαλήνη οι οποίες αμιγώς στηρίζονται στον καλοστημένο δόλο, την υφαρπαγή, τη φονική λιτότητα, την αναξιοπιστία, τη δυστυχία, τη στοχευμένα πολυμορφική και πολυεπίπεδη αποδόμηση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού των άλλων χωρών.
      «Αν έτι μίαν μάχην Ρωμαίους νικήσωμεν, απολούμεθα παντελώς.»
      (Αν σε ακόμα μία μάχη νικήσουμε τους Ρωμαίους, χαθήκαμε εντελώς.)
      ~Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου

 2. Νίκη avatar
  Νίκη 22/11/2013 15:50:24

  Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα.

 3. Κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη avatar
  Κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη 22/11/2013 19:47:13

  Μουχρίτσα δώσε μας τα χρήματα των πολεμικών αποζημιώσεων κι άσε τα επαινετικά κι ανέξοδα λόγια που παροτρύνουν στη συνέχιση της εξοντωτικής λιτότητας. Δε θέλουμε ούτε την ....αγάπη, ούτε και την ....αποδοχή σου.
  Να σε ξεφορτωθούμε μόνο θέλουμε, μαζί με τους Ράινχενμπαχ και τους Φούχτελ σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.