#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2011 21:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μέρκελ εκβιάζει: ή συντεταγμένη, ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπίαΌπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων θα ξεπεράσει το 50%. Οι πιέσεις της Μέρκελ είναι ασφυκτικές. 'Η το δέχεστε ή χρεοκοπείτε. Μ' αυτό το σκεπτικό θα πάει και στη Βουλή της για να πάρει την ψήφο που χρειάζεται πριν πάει στη Σύνοδο της Τετάρτης.

O εκβιασμός είναι τόσο τρομερός, τόσο άγριος που το Τρίτο Ράιχ ωχριά μπροστά στο Τέταρτο που έρχεται. Κι ας μη βιάζονται κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι υβρίζουμε τη Γερμανία. Η πρακτική του ωμού εκβιασμού ακόμη κι όταν οδηγεί στη διάλυση μιας χώρας, αυτό είναι ότι χειρότερο υπάρχει.

Η τελική λύση φαίνεται να είναι αυτή και δυστυχώς ακόμη και τώρα ούτε η κυβέρνηση ούτε κανείς άλλος μπορεί να πει στον κόσμο τι σημαίνουν όλα αυτά.

Φαίνεται ότι η Γαλλία έχει κάνει πίσω σε όλα: ακόμη και σε ότι αφορά το αν ο EFSF θα είναι τράπεζα ή ασφαλιστικός οργανισμός ή και τα δύο, όπως τελικά επιλέγεται.

Επίσης, είναι γνωστό ότι και το ΔΝΤ ζητά κούρεμα 60% και μάλιστα εκβιάζει με την άρνησή του να δώσει την 6η δόση.

Το νέο στοιχείο είναι ότι τελικά επιλέγεται να κουρευτεί το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που έχουν εκδοθεί μέχρι το 2035. Εκτιμάται ότι λίγο πάνω από 200 δισ. ευρώ θα κοπούν στα δύο (αν επιλεγεί το κούρεμα 50%) με την Ελλάδα να κερδίζει λίγο πάνω από 100 δισ ευρώ ελάφρυνση του χρέους της.

Έχοντας λοιπόν αυτά τα δεδομένα, και υποψιασμένοι πλέον τι σημαίνει αυτό για την πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, το μόνο που μπορεί να πούμε είναι ότι επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έστω και την ύστατη στιγμή.

Και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό σενάριο για τους Έλληνες, για το μέλλον τους, για τη ζωή τους. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το πόσα χρήματα θα χάσουν από τα υπερκέρδη τους οι τραπεζίτες, εδώ και στο εξωτερικό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης χώρας, που έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού.

Πρώτα – πρώτα πρέπει η κυβέρνηση να διεκδικήσει εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν τοξικά ομόλογα 21-25 δισ. ευρώ. Αν δεν το πετύχει πρέπει να ζητήσει στήριξη προκειμένου να μην καταρρεύσουν τα ταμεία και μειωθούν οι συντάξεις ή διαλυθεί το ιατροφαρμακευτικό σύστημα. Δεν φταίνε οι εκατομμύρια συνταξιούχοι που έχουν πληρώσει εισφορές για τα γεράματά τους, για το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα.

Η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει για μια φορά το ανάστημά της και να πει στους ξένους ότι «μαζί αποτύχαμε». Η τρόικα μαζί με τους εντολοδόχους της στην Ελλάδα, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Βενιζέλο και τους υπολοίπους, απέτυχαν τα τελευταία δύο χρόνια να μαντέψουν την πορεία της χώρας. Τόσο ο Τόμσεν ή η Κομισιόν όσο και ο Παπακωνσταντίνου μας έλεγαν πριν το καλοκαίρι ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα βγούμε στις αγορές. Ξαφνικά η έκθεση της ΕΕ κάνει λόγο για έξοδο μετά από 10 χρόνια.

Επομένως, ή είναι άσχετοι και επικίνδυνοι, ή είχαν από την αρχή σχέδιο διάλυσης της χώρας. Δε φταίνε οι πολίτες για την άθλια οικονομική πολιτική τους.

Θα πρέπει να μη δεχθεί ο κ. Παπανδρέου κανέναν όρο για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Δείτε μόνο τον Μπερλουσκόνι, αυτόν τον γραφικό τύπο ο οποίος μόλις οι Ευρωπαίοι του είπαν ότι η χώρα του είναι ένα βήμα από το Ταμείο Στήριξης κι ότι θα πρέπει να πάρει μέτρα, αντέδρασε εντόνως λέγοντας ότι δεν μπορεί οι άλλες χώρες να πουν τι θα κάνει κάποιο άλλο μέλος.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δείξει τα πραγματικά στοιχεία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και να πει στους εκβιαστές της Ευρώπης ότι αν το ελληνικό τσουνάμι της κοινωνικής αντίδρασης ξεκινήσει, θα τους πνίξει όλους.

Έχει τα κότσια η κυβέρνηση να υψώσει τη φωνή της ή πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή;

Αλλά την απάντηση την ξέρετε: Δεν τα έχει και γι' αυτό θα πάει στις εκλογές της απόδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xzetta avatar
  xzetta 24/10/2011 21:55:48

  η φωτογραφία τα λέει όλα. και για εμάς και γενικά για την ευρώπη.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ xzetta 24/10/2011 22:31:38

   Ο Παπανδρέου από την Ελλάδα εκεί που δεν του δίνει σημασία κανείς. Σαν το κουτάβι που εκλιπαρεί για ένα κόκαλο. Η εκπαιδεύτρια σκύλων κ. Μέρκελ να δίνει διάλεξη περί τις νέες τάσεις του κουρέματος της κόμης των κυνών εταίρων και οι γύρωθεν επευφημούν τις εμπνευσμένες κουβέντες της αλαμάνικης ηγεμονεύουσας

 2. factorx avatar
  factorx 24/10/2011 22:02:46

  Την εντονότερη μέχρι στιγμής αντίδρασή του στην ευρωπαϊκή πρόθεση για μεγαλύτερο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος έδωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), προειδοποιώτας πως η Ελλάδα κινδυνεύει με πολύχρονο αποκλεισμό από τις αγορές και η Ευρωζώνη με ανεξέλεγκτη διάχυση της κρίσης εάν η οποία διαδικασία για το ελληνικό χρέος δεν γίνει σε εθελοντική βάση.
  Ο Τσαρλς Νταλάρα του IIF επιβεβαιώσε πως παραμένει στις Βρυξέλλες, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το Σάββατο, το Eurogroup είχε ζητήσει από τον Βιτόριο Γκρίλι, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές.
  «Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να θεωρηθεί εθελοντική συμφωνία» προειδοποίησε ο Τσ.Νταλάρα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
  «Κάθε προσέγγιση που περιλαμβάνει μονομερείς κινήσεις θα αναλογούσε με χρεοκοπία, θα απομονώσει την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και θα δημιουργούσε ένα τεράστιο φορτίο τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» είπε χαρακτηριστικά ο Τσ.Νταλάρα.
  Προειδοποίησε δε ότι μία τέτοια διαδικασία θα προκαλούσε επίσης «έντονη διάχυση» της κρίσης στην Ευρωζώνη, με «μεγάλο κόστος για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και την αγορά εργασίας».

  • Y. avatar
   Y. @ factorx 24/10/2011 22:15:05

   Με τον ακατονόμαστο, τι συγγένεια έχει ο έτσι?
   Μπας και τον πιάσουμε γλύψιμο

   • drider avatar
    drider @ Y. 24/10/2011 23:15:21

    Αυτούς τους τύπους δεν τους γλύφεις. Τους φτύνεις και τους λες παράλληλα "ΔΙΣ ΙΖ ΠΑΡΤΑ"!

    Ο IΙF δεν ήταν που έκανε τις προτάσεις για την επιμήκυνση τους χρέους και το μηδενικό κούρεμα ή κάνω λάθος;

    Τρόικα: συγνώμη κάναμε ένα μικρό λάθος στους υπολογισμούς μας.

    Τρόικα (μετάφραση): Δε μας χέζεις βρε Νταλάρα!

 3. anonymous avatar
  anonymous 24/10/2011 22:07:30

  Η Κυβέρνηση πρέπει
  1) Να κάνει στάση πληρωμών στο εξωτερικό
  2) Να μιλήσει με τις Ελληνικές τράπεζες και τα ασφ. ταμεία και να αλλάξει τα ομόλογα με νέα επιτοκίου 3%
  3) Να δεσμεύσει καταθέσεις και να αποπληρώσει αμέσως το ΔΝΤ εκδίδοντας άτοκα ομόλογα.
  4) Να συνδέσει την πληρωμή των ομολόγων εξωτερικού με την πληρωμή από τους Γερμανούς των αποζημιώσεων. Να πει δηλ. στη Γαλλία, είσαι νικήτρια χώρα, ανοίξτε τη διάσκεψη των νικητών και δώστε μου τα λεφτά για να σας τα δώσω.
  5) Εννοείται ότι δεν πρέπει να εισπράξει την έκτη δόση. Αν κάνει παύση πληρωμών τα 1) και 2) δεν τη χρειάζεται.

 4. Y. avatar
  Y. 24/10/2011 22:09:26

  Επειδή βάλαν και τον ίδιο στο κάδρο, ο Μπερλουσκόνης τους είπε το ”..δεν δέχομαι μαθήματα”
  Οι προεδρικοί, αντιπροεδρικοί, τρίδυμοι της συμφοράς, εκσυγχρονιστές, νέα ρεύματα και τάσεις μετά του βαθέως Θατσοκ-Μπατσόκ, συνεχώς κοπάνες από τα μαθήματα. Τους δίνουν έτοιμα τα θέματα

 5. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 24/10/2011 22:17:30

  Πέμπτη πρωί πληρώνονται CDS ;
  Το Κατάρ έχει καμία εμπλοκή στη DEXIA - Λουξεμβούργου ;;;
  Νικολάκη ξέρεις τίποτα ;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΠΙΛΟΤΟΣ 24/10/2011 22:35:00

   Αντρίκο;

 6. Quid avatar
  Quid 24/10/2011 22:30:10

  Έτσι όπως έρχονται τα πράγματα, η καλύτερη λύση είναι μία: ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ!

  Η λύση για την ελληνική οικονομία είναι: Να μας δώσουν επαρκή χρηματοδότηση για να μην χρειαστεί να κόψουμε μισθούς και συντάξεις, να μην χρειαστεί να αυξήσουμε άλλο τους φόρους (να καταργηθούν και τα "έκτακτα" χαράτσια) και να ξοφλάει το κράτος κανονικά τα χρέη του στην αγορά. Να δοθεί η εμπιστοσύνη στον κόσμο ότι δεν θα του φάνε άλλα λεφτά. Μόνον ΕΤΣΙ θα επανεκκινηθεί η οικονομία. Με ψυχολογικό πόλεμο την κατέστρεψαν, με ψυχολογική στήριξη θα την ξαναφτιάξουμε.

  Κουρέματα και λοιπά δεν χρειάζονται. Αν επανεκκινηθεί η οικονομία, τότε θα αποδώσουν οι αυξήσεις των φόρων και θα μειωθεί δραστικά η παραγωγή ελλείμματος.

  Ποια είναι τότε λοιπόν η σκοπιμότητα των κουρεμάτων, αν η λύση είναι μόνον στην επανεκκίνηση της οικονομίας και τα κουρέματα αντικειμενικά βλάπτουν και δεν βοηθούν;

  Η απάντηση βρίσκεται στα δημοσιεύματα και στις καταγγελίες (που έκανε και ο ίδιος ο Σαμαράς στη Βουλή) ήδη από τότε που μπήκαμε στο Μνημόνιο, ότι το κούρεμα και η "αναδιάρθρωση" ήταν εξαρχής σχεδιασμένα.

  Με ποιο σκοπό, όμως, αν όπως όλα δείχνουν δεν είναι το κατάλληλο μέσο για να βοηθηθεί η Ελλάδα;

  Μα... για την αρπαγή της κότας με τα χρυσά αυγά! Του ελληνικού τραπεζικού συστήματος! Πρώτα η "κρατικοποίηση", δηλαδή, τροϊκανοποίηση, και μετά η "ιδιωτικοποίηση", δηλαδή, το ξεπούλημα στους ξένους (μια που οι Έλληνες δεν θα έχουν πια αρκετά λεφτά για να τις ξανααγοράσουν).

  Αν είναι πράγματι "εθελοντικό" το κούρεμα, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει πολύ απλά να πουν "όχι". Τότε θα πέσουν πολλές μάσκες. Και θα υποφέρουν όλοι, ακόμη και οι όσοι σήμερα εκβιάζουν, κρυμμένοι μέσα στην ψευδαίσθηση της δικής τους ασφάλειας, στην οποία νομίζουν ότι βρίσκονται οι χώρες τους.

  Εκτός κι αν οι εκβιαστές εξυπηρετούν όσους έχουν προσυμφωνήσει την αγορά των ελληνικών τραπεζών και δεν έχουν, τελικά, ούτε καν το συμφέρον των χωρών τους στο μυαλό τους...

  • drider avatar
   drider @ Quid 24/10/2011 23:06:36

   Σωστά να παραμείνουμε στη θέση "επαναδιαπραγμάτευσης" του μνημονίου. Γιατί κατά βάση το μνημόνιο είναι καλό εφόσον δεν επιφέρει "κουρέματα" και άλλες δυσκολίες.

   Συγγνώμη που γίνομαι ερειστικός, αλλά δεν μπορώ να ακούω πια το παραμύθι ότι το κούρεμα είναι υψηλό, δεν θα το αντέξουμε κτλ. Ενώ χρέος 400 δις το αντέχουμε μια χαρά, αφού συνεχίζουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές που θα μας φέρουν σε καλή κατάσταση σε καμιά... 20ετία περίπου.

   Ας το πάρουν απόφαση ότι ο λαός δεν ευθύνεται για το χρέος (αν και ευθύνεται για αυτούς που ψήφιζε τόσα χρόνια). Ως τώρα πλήρωσε βαρύ τίμημα ο λαός για τις επιλογές του. Τώρα ήρθε η ώρα όλων αυτών που θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια, με τις πλάτες των πολιτικών, να συνεισφέρουν στη διάσωση της χώρας.

   Ας αναγνωρίσει και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση επιτέλους το δίκαιο έτοιμα του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν μπορούν να υπεκφεύγουν πια...

  • anideos avatar
   anideos @ Quid 25/10/2011 02:41:37

   ''Η λύση για την ελληνική οικονομία είναι: Να μας δώσουν επαρκή χρηματοδότηση για να μην χρειαστεί να κόψουμε μισθούς και συντάξεις, να μην χρειαστεί να αυξήσουμε άλλο τους φόρους (να καταργηθούν και τα “έκτακτα” χαράτσια) και να ξοφλάει το κράτος κανονικά τα χρέη του στην αγορά. Να δοθεί η εμπιστοσύνη στον κόσμο ότι δεν θα του φάνε άλλα λεφτά. Μόνον ΕΤΣΙ θα επανεκκινηθεί η οικονομία. Με ψυχολογικό πόλεμο την κατέστρεψαν, με ψυχολογική στήριξη θα την ξαναφτιάξουμε.''
   Ποιοι να μας δωσουν;
   Με τι τοκο;
   Παλια μου τεχνη κοσκινο, βαζω χρεος για να πληρωσω τα χρεοι μου.
   Αυτο δεν μας εφτασε μεχρι εδω;
   Η λυση ηταν απο την αρχη το κουρεμα και μαλιστα χωρις μνημονια ΔΝΤ
   κλπ. Χωρις την παραχωρηση της εθνικης κυριαρχιας δηλαδη.

 7. A.M. avatar
  A.M. 24/10/2011 22:38:58

  «....η επιλογή του µακαρίτη Κίρσνερ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ «ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ»και να επικεντρώσει όλες τις δυνάµεις του αργεντίνικου έθνους στην ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και στη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε συνδυασµό µε ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ των εισαγωγών και των εξαγωγών, επιβραβεύθηκε µε τον καλύτερο τρόπο. Η µεγάλη αύξηση των δηµοσίων δαπανών, οιεπιδοτήσεις και ο ισχυρός κρατικός έλεγχος στην οικονοµία και στις κινήσεις κεφαλαίων – το «el modelo», όπως αποκαλούν µονολεκτικά τη στρατηγική αυτή – κάθε άλλο παρά υπονόµευσαν την ανάκαµψη, όπως διαβεβαίωναν πως θα συνέβαινε τα αδιόρθωτα «παιδιά από το Σικάγο».

  Οχι µόνο η Αργεντινή ΑΝΕΚΑΜΨΕ επιτυγχάνοντας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, αλλά χάρη στη διεθνή αποµόνωσή της και στο στάτους πιστωτικού «παρία» απέφυγε όλες τις παρενέργειες της διεθνούς χρηµατοοικονοµικής κρίσης του 2008. Και µάλιστα σε τέτοιον βαθµό ώστε εφέτος να αναµένεται ΑΥΞΗΣΗ του ΑΕΠ κατά... 8%, ενώ και για του χρόνου προβλέπεται ανάπτυξη της τάξεως του 5,1%!»

  h**p://www.eglimatikotita.gr/2011/10/blog-post_6955.html#more

  Ιδου η Ρόδος ιδού και ΤΟ πήδημα!

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/10/2011 22:40:16

  Η πραγματική διάσταση της κρίσης φάνηκε στην Γαλλο-Γερμανική κόντρα.

  Η Ιταλική εκδοχή της κρίσης δείχνει και του ποιός είναι ο γκαγκστερ, που συνήθως λέμε ¨οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης"

  Η Ιταλία, σε αντίθεση με εμάς, δεν έχει φούσκα ακινήτων, είναι σχετικά συνετή, το χρέος σαν 100% του ΑΕΠ είναιπερίπου σταθερό, και τα ελλείμματα μόνο πρόσφατα (το 2009 νομίζω) και αυτοχρηματοδοτούμενα. ΔΕΝ δανείζονται για να πληρώνουν συντάξεις, δεν είναι δημοσιονομική φούσκα. Εχουν προβλήματα, αλλά τίποτα σοβαρό. Το σοβαρότερο είναι η χαμηλή ανάπτυξη, η υψηλή αποταμίευση και το ...δημογραφικό

  Προσέξτε τώρα μερικά γεγονότα:

  Η Γερμανία (απ ευθείας ή μέσω ΕΕ) ζητάει "λιτότητα". Οι Ιταλοί διαφωνούν (και δημιουργείται μικρό πολτικό θέμα). Ανάβει πάνω τους ο προβολέας της δημοσιότητας.

  Γίνεται βούκινο η άποψη του Σαρκοζί και της Μέρκελ για τον Μπερλουσκόνι. Το τι κάνει ο τύπος στ απροσωπικά του με αφήνει αδιάφορο, αλλα δεν ήταν τυχαία η παρατεταμένη μπηχτή από τους Γαλλογερμανούς.

  Και ξαφνικά ο Μπερλουσκόνι έχει και πρόβλημα αποδοχής από την ...ΕΕ

  Αύριο θα λέμε οι αγορές στοχοποιούν την Ιταλία.

  Η ποδηγέτηση της Ευρώπης έχει ξεκινήσει και η κρίση (εάν είναι τυχαία) βολεύει μια χαρά.

 9. Y. avatar
  Y. 24/10/2011 22:48:57

  Βάσει ρεπορτάζ που έδωσε λινκ ο Αρχαίος, ένα από τα θέματα που μίλησε ΓΑΠ με Μπόμπολα, ήταν για την ΑΤΕ
  Έτσι οι μιντιοεργολαβονταβατζήδες, θα μετονομασθούν σε μιντιοεργολαβονταβατζοτραπεζίτες

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 24/10/2011 23:41:08

   Στον Quid

 10. Σταύρος avatar
  Σταύρος 24/10/2011 22:49:37

  (καλά! το διατυπώνω διαφορετικά)

  Η Μέρκελ αγορεύει και ο Πρωθυπουργός κρυφακούει... διαπραγματευόμενος!
  Ζήτω!!!

 11. Τονυ avatar
  Τονυ 24/10/2011 22:52:10

  Ολα καλά, αλλα το να αναφερόμαστε στον Μπερλουσκόνι σαν γραφικό τυπο είναι τουλάχιστον αστείο για μια ανάλυση που θέλει να περνιέται για εστω κάπως σοβαρή. Είναι ο μακροβιότερος Ιταλός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών, και μάλιστα άντεξε, παρόλο το πόλεμο που του γινόταν και τις όποιες ιδιοτροπίες του. Και η χώρα του παράγει, δεν είναι σαν κι εμάς...που ως τώρα ψηφίζαμε για τη καλοπερασή μας. Λίγη αυτοσυγκράτηση λοιπόν δε θα έβλαπτε.

 12. m.s avatar
  m.s 24/10/2011 23:08:28

  το κυνήγι που τρώει ο Καβαλιέρε σχετίζεται καθόλου με τις καλές σχέσεις που έχει με τη Ρωσία ή είναι σύμπτωση;
  Και αυτά τα παρτσακλά στο ΜΕGA γιατί του χώνονται ; Τους λέει κανένας μπράβο; ;

 13. Απορία avatar
  Απορία 24/10/2011 23:12:16

  Αρχίστε να τυπώνετε δραχμές. Χτες.
  Ανεξέλεγκτη χρεωκοπία με δραχμή δεν υφίσταται.

  • drider avatar
   drider @ Απορία 24/10/2011 23:24:31

   Δεν διαφωνώ. Απλώς δε βλέπω ποίο κόμμα αυτή τη στιγμή μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειες του τυπώματος (όχι απλώς το πάτημα του PRINT).

   Θέλει γεννητικούς αδένες η όλη ιστορία, γιατί σημαίνει ότι το κράτος
   1) θα πρέπει να αναδιοργανωθεί σε χρόνο μηδέν
   2) θα πρέπει να αναλάβει ευθύνες που δεν είχε συνηθίσει να έχει εδώ και καμιά δεκαετία-εικοσαετία.

   Αν μου βρεις τους μάγκες που μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση, εγώ μέσα...

  • Απορία avatar
   Απορία @ Απορία 24/10/2011 23:28:13

   H EE διαλύεται δεν το βλέπει κανείς αυτό;
   Έχει νόημα να συζητάμε;

   Τι σκατά συζητάμε, την άνευ όρων παράδοση μας στους γερμανούς;

   Την κατάφασή μας σε ένα σχέδιο που προβλέπει χρέος προς ΑΕΠ της τάξης του 130% σε ορίζοντα (εαν είναι δυνατόν) εικοσαετίας;

   Τι στο καλό θα διαλύσουμε τη χώρα μόνο και μόνο για να λέγονται μερικά ψώνια υπουργοί και τραπεζίτες για λίγους μόνο μήνες ακόμα;

   Έλεος πια.
   Ξυπνήστε Έλληνες. Ξυπνήστε.
   Έλεος.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Απορία 25/10/2011 01:40:17

    Απορία, έπρεπε να ακούσεις Φλας σήμερα το απόγευμα.

    Ο δημοσιογράφος, όχι πρώτο όνομα αλλά από πέρυσι σταθερός απολογητής του μνημονίου, σχεδόν θριαμβολογούσε που λάμβανε "εκατοντάδες" μηνύματα από ακροατές, οι οποίοι δήλωναν αναφανδόν "να έρθουν οι ξένοι χίλιες φορές, να βάλουν τάξη".

    Οπότε, για ένα λαό γραικύλων τι να λέμε τώρα;

  • drider avatar
   drider @ Απορία 24/10/2011 23:55:43

   Απαραίτητη είναι η ουσιαστική αλλαγή πολιτικής γιατί αλλιώτικα με δραχμή ή χωρίς απλώς επιλέγουμε αν θέλουμε ως κυβερνώσες ελίτ:
   α) τους γερμανοτσολιάδες (μια από τα ίδια - οι δικοί μας)
   β) τους γερμανούς (το original - οι άλλοι)

   Εγώ προσωπικά έχω απηυδήσει με όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα, οπότε αν θα έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω μεταξύ α) και β) θα επέλεγα το δεύτερο.

   Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος ... της λαϊκής εξουσίας και της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής κτλ. Δεν είναι καθόλου άσχημη σαν προοπτική, αλλά το θέμα είναι αν κανείς μπορεί να εμπιστευτεί το Κόμμα ότι δεν θα μας οδηγήσει τελικά στο "λαμπρό" δρόμο του Πωλ Ποτ.

   Εντάξει παραδέχομαι ότι είμαι μερικές φορές ακραίος... Υπάρχει και ο τέταρτος δρόμος της νεο-χίπικης φάσης, επιστροφή στη φύση, οικολογίας κτλ...

   • Απορία avatar
    Απορία @ drider 25/10/2011 00:58:29

    Η ΕΕ είναι χαμένη υπόθεση. Δεν έχει νόημα να συζητάμε όρους παραμονής ή οτιδήποτε άλλο. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα γίνει κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό και όσο πιο οργανωμένα, τόσο το καλύτερο για εμάς.

    Αυτοί που αναφέρεις ως "γερμανοτσολιάδες" δεν θα υπάρχουν σε λίγο. Οι επιχειρήσεις τους και οι φιλιππινέζες πολιτικοί τους έχουν μάθει στα εύκολα δανεικά. Είτε αυτά τα παίρναμε επί δραχμής, είτε επί ευρώ.

    Δεν είναι σε θέση αυτοί να φέρουν την αλλαγή. Θα ξεπεραστούν εκ των πραγμάτων από υγιείς, άξιες πολιτικές δυνάμεις. Αυτές εκκολάπτονται σήμερα στο περιθώριο.

    Ο Σαμαράς αν είναι έξυπνος και ικανός θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο από την χρεωκοπημένη μεταπολίτευση στην νέα Ελλάδα που θα κτιστεί από το μηδέν. Εαν όχι θα χαθεί και αυτός στον ΧΥΤΑ της ιστορίας όπου θα απορριφθούν νταβατζήδες, ΠΑΣΟΚ, "λενινιστική" και "καπιταλιστική" αριστερά και τα πάσης φύσεως και απόχρωσης μεταπολιτευτικά (απο)κόμματα.

    Στα επόμενα χρόνια η μεταπολίτευση θα ξεχαστεί, το νέο θα γεννηθεί εξ ανάγκης των πραγμάτων. Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό, το πιθανότερο είναι να μιλάμε τούρκικα ή ό,τι άλλο, θα πάψουμε δηλαδή να υπάρχουμε. Ή θα αλλάξει λοιπόν το πολιτικό σκηνικό ή θα πάψει να υπάρχει η Ελλάδα.

    • Δημήτρης avatar
     Δημήτρης @ Απορία 25/10/2011 02:55:33

     Ή θα αλλάξει λοιπόν το πολιτικό σκηνικό ή θα πάψει να υπάρχει η Ελλάδα.

     Πολύ σωστός.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Απορία 25/10/2011 00:08:21

   Μήπως τις έχουμε ΉΔΗ τυπωμένες;;;
   Μήπως είναι ΌΛΑ έτοιμα για επιστροφή στην δραχμή;
   Εκεί να δείς γλέντια στην Γερμανία..ούπς.. ΕΕ ήθελα να πω.
   Να περιμένουν χρεωκοπία και να τους πούμε ..γειάχαραντάν!

 14. fasistas avatar
  fasistas 25/10/2011 00:01:06

  ρε συντροφοι εχουμε λαλησει ολοι απο την δημοσιογραφικη,προπαγανδα των τραπεζιτων της διαπλοκης?
  ποιον εκβιαζει η μερκελ?
  μα τους τραπεζιτες και μετοχους να συμμετασχουν στην χασουρα.
  εμεις γιατι ουρλιαζουμε...για χαρη των μετοχων?
  γιατι το να κοπουν 100 δις χρεους ειναι μερκελοφασιστικο?
  εχουμε τρελλαθει τελειως?
  η μερκελ εκβιαζει και καλα κανει τους τραπεζιτες..οχι τους ευρωπαιους πολιτες.

  ο σαρκοζυ υπερασπιζεται το λαμογιο το τραπεζικο κατεστημενο της χωρας του.

  το ιδιο κανουμε και εμεις γιατι?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fasistas 25/10/2011 08:43:11

   Γιατί πολύ απλά, κούρεμα θα υποστούν και τα ασφαλιστικά μας ταμεία και οι κρατικές τράπεζες. Λαμόγια, ξε-λαμόγια, χίλιες φορές καλύτερα οργανισμοί στρατηγικής σημασίας όπως η ΑΤΕ να βρίσκονται σε κρατικά χέρια. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι ιδιωτικές τράπεζες, αλλά η διάλυση του ετοιμόρροπου κρατικού τραπεζικού πυλώνα.

 15. Πέτρος. Μ avatar
  Πέτρος. Μ 25/10/2011 00:18:39

  Η Αργεντινή μετά το Nestor Carlos Kirchner δείχνει τον δρόμο.
  Ρωτήστε τους αργεντινούς που χθες επανεξέλεξαν πανηγυρικά την
  Cristina Fernandez de Kirchner και θα εκλέγουν για τις επόμενες 5 γενιές
  μέχρι και τα τρισέγγονά τους.
  Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσδιορίσει ποιος θα γίνει ο
  Fernando de la Rua της Ελλάδας.
  Ο φτωχος έχει δικαίωμα στην ελπίδα ο φτωχός και δούλος σε τίποτα.

 16. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 25/10/2011 02:35:47

  Αντί να "εκβιάζουμε" εμείς με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, εκβιάζει η Μέρκελ για λογαριασμό μας, χαχαχαχαχαχ
  Οι Γερμανοί από πέρυσι ήθελαν κούρεμα, και πολύ σωστά σκεφτόταν. Είναι απαράδεκτο να αναλαμβάνουν οι λαοί της Ε.Ε. την χασούρα από τα επενδυτικά ρίσκα των τραπεζιτών και επενδυτών.
  Πολύ θα ήθελα να πυροδοτηθούν και τα CDS, να τιναχθεί όλο το σάπιο σύστημα του "υπαρκτού" καπιταλισμού στον αέρα.
  Οι αεριτζήδες-παπατζήδες έχουν καταπνίξει τον παραγωγικό καπιταλισμό και οδηγούν τους λαούς του κόσμου μας στην εξαθλίωση, αν είναι να οδηγηθούμε όλοι στην πείνα, τουλάχιστο να πιάσει τόπο, να πεινάσουμε γκρεμίζοντας τις βδέλες και χτίζοντας έναν καλύτερο κόσμο.

 17. akis avatar
  akis 25/10/2011 02:56:08

  καλα μιλαμε απιστευτη φωτο...

 18. xreos avatar
  xreos 25/10/2011 11:02:27

  Ε γλιτωνουμε 100 δις ,που δεν θα πληρωσουμε στους ξενους τραπεζιτες και επενδυτες,και με αυτα χρηματοδοτουμε τα ταμεια μας.
  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.
  Αλλα με το καψιμο του εγκεφαλου μας απο την προπαγανδα των εντεταλμενων δημοσιογραφων της διαπλοκης ειναι αδυνατο να το καταλαβουμε.
  Η γερμανια δινει δυο χρονια μια μαχη οχι εναντια μας,ΑΛΛΑ εναντια στις αγορες..να συμμετασχουν και αυτες στην ζημια.
  ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΗΣΕ.
  Τους λεει απλα παρτε 50 λαμογια γιατι θα τα χασετε ολα.

 19. xreos avatar
  xreos 25/10/2011 11:14:24

  ενταξει η μερκελ δεν το κανει για χαρη μας αλλα για τους γερμανους πολιτες.
  ανεξαρτητα εαν μας παιρνει και εμας η μπαλα,και γλιτωνουμε λεφτα.
  Αλλα εαν ειχαμε σοβαρη ηγεσια,θα εκβιαζαμε εμεις με περικοπη 80% του χρεους τις αγορες.
  να παρουν τις ζημιες τους..οπως ολοι οι καλοι..επενδυτες.
  Τωρα γιατι οι δημοσιολογουντες..κλαιγονται για το κουρεμα..?
  και δεν εννοω τους χρησιμους ηλιθιους δηλαδη εμας που αναπαραγουμε τις κραυγες των διαμορφωτων της κοινης γνωμης..
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ..ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ.
  Και το χειροτερο ..εαν οι ιδιωτικες τραπεζες της διαπλοκης και οι κρατικες που διοικουντε απο χειραγωγουμενο πολιτικο προσωπικο πανε σε ευρωπαικα χερια..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ?
  Θα προτιμησουν να φυγουμε απο ευρωπη ,παρα να χασουν τις τραπεζες που ειναι η καρδια του παρασιτικης διαπλοκης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.