#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2011 23:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Λαγκάρντ υπαγόρευσε στον Βενιζέλο τους όρους επιστροφής της ΤρόικαΤο ΔΝΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Τρόικα θα επιστρέψει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα για να κρίνει αν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει την 6η δόση του δανείου ώστε να αποτραπεί η πτώχευση.

"Η Managing Director του ΔΝΤ, Christine Lagarde, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, σήμερα στην Ουάσιγκτον. Συζήτησαν τους όρους με τους οποίους η αποστολή του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα για να προβεί στην πέμπτη επικαιροποίηση του οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα - πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα" αναφέρει ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Ήτανε στραβό το κλήμα το ‘φαγε και ο Βενιζέλος. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με την Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ μας προϊδέασε για το τι μας περιμένει όταν πριν τη συνάντηση είπε ότι «αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς».

Η συζήτηση έγινε μάλλον σε κακό κλίμα και σε συνθήκες απόλυτης δυσπιστίας για την ελληνική κυβέρνηση και την ικανότητά της να προχωρήσει τις αλλαγές που της ζητούν.

Συζητήθηκαν οι όροι για να επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα και να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την 6η δόση. Αν και το γεγονός αυτό ήταν προαποφασισμένο, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο πίεσης για να ληφθούν τα πολύ σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν μερικές ημέρες.

Από αύριο λοιπόν η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία της επιστροφή της τρόικας. Δεν αποκλείεται να βγάλουν και ανακοίνωση για τις επιτυχημένες διαβουλεύσεις του κ. Βενιζέλου που έπεισε τους τροικάνους για το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Μάλιστα, στην Ουάσιγκτον ο κ. αντιπρόεδρος έκανε μια άτυπη ενημέρωση στους δημοσιογράφους λέγοντάς τους ότι οι συνομιλίες ήταν επιτυχείς κι ότι η τρόικα θα επιστρέψει μέσα στην εβδομάδα.

Τόσο χαμηλά φτάσαμε, να μας θεωρούν χαχόλους και να μας σερβίρουν ως επιτυχία κάτι που είχε ήδη αποφασιστεί.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν οι ξένοι καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτή την Ελλάδα και σ’ αυτή την κυβέρνηση.

Ούτε η κ. Λαγκάρντ στη συνάντηση έδειξε να πείθεται με την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Ζήτησε και η ίδια ποσοτικοποίηση των μέτρων αλλά και ρητές διαβεβαιώσεις ότι όλα θα εφαρμοστούν κατά γράμμα. Η απειλή του ΔΝΤ είναι η 7η δόση, αν φτάσουμε ως εδώ διότι οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον κάνουν λόγο για οριστικοποίηση των αποφάσεων των ξένων σε ότι αφορά την Ελλάδα.

Και οι αποφάσεις συγκλίνουν στο γενναίο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και μείωση του χρέους ακόμη και πάνω από 50%. Αυτό που μένει να επιλύσουν οι ξένοι είναι πώς θα διαχειριστούν τις απώλειες στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, αν θα τα στηρίξουν κι αν υπάρχει περίπτωση ενός ντόμινο με τα ισπανικά, πορτογαλικά και ιταλικά ομόλογα τα οποία αν σκάσουν θα χρειαστούν 1,5 τρις για να καλυφθούν.

Όταν εννοούμε φυσικά κούρεμα λέμε τη χρεοκοπία με συντεταγμένο τρόπο, με εθελοντική συμμετοχή των ομολογιούχων. Τις επιπτώσεις για τα νοικοκυριά τις έχουμε αναλύσει. Όπως και να έλθει το σχέδιο «σωτηρίας» όπως θα το ονομάζουν, θα περιέχει φτώχεια για τους Έλληνες μέσα στη ζώνη του ευρώ. Δραματική υποχώρηση των εισοδημάτων έστω κι αν διατηρήσουμε το προνόμιο του ευρώ.

Διαβάστε κι αυτό: Ο επιτάφιος της χώρας θα ονομασθεί και πάλι “σωτηρία”

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 26/09/2011 00:14:33

  Στην Ουάσιγκτον υπογράφηκε η ΚΑΤΑΔΙΚΗ των Ελλήνων και της χώρας...Τα ΘΛΙΒΕΡΑ πιόνια,που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα,αποδέχθηκαν τα πάντα σε χρόνο μηδέν.Βέβαια,ήταν αναμενόμενο.Εξάλλου,το σχέδιο πρέπει να εκτελεστεί στην ΕΝΤΕΛΕΙΑ....Τι να σχολιάσει κάποιος και τι να πρωτογράψει.....

 2. Orestios avatar
  Orestios 26/09/2011 00:15:46

  Μεγάλη επιτυχία του Βενιζέλου να φέρει την τρόικα που ο ίδιος έδιωξε από την ανικανότητά του. Και για να τους εξιλεώσει ο υποτακτικός επέβαλλε άδικα μέτρα σε όλους.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Orestios 26/09/2011 10:19:53

   καλέ μου μπέννι, είδες το τυράκι αλλά όχι την φάκα.
   Σε βλέπω σύντομα αρχηγό του πασοκ του 5%

 3. Θετταλός avatar
  Θετταλός 26/09/2011 00:31:05

  Ουπς......Θα επιστρέψει "πιθανότατα" την ερχόμενη εβδομάδα....δηλαδή μέχρι να επιστρέψει , ο ράφτης θα μας πάρει και άλλα μέτρα.

 4. μαρικα avatar
  μαρικα 26/09/2011 00:43:29

  Αν τα εκανε αυτα η ΝΔ ως κυβερνηση θα τους ειχαν στησει στα τρια μετρα.
  γιαυτους δεν μηλαει κανεις η τουλαχιστον ελαχιστα.Τι γεινεται ρε παιδια?

 5. φωνη avatar
  φωνη 26/09/2011 00:55:03

  Μπορεί το αεροπλάνο της επιστορφής στην Αθήνα...
  ..κατά τύχη να προσγειωθεί ανώμαλα στο Μαξίμου

 6. factorx avatar
  factorx 26/09/2011 01:04:43

  "Θετική εντύπωση" έχουν δημιουργήσει τα μέτρα της κυβέρνησης και ήδη εξέδωσε ανακοίνωση το ΔΝΤ για την επιστροφή της τρόικας τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

  Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι "τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που έχουμε λάβει, τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και στηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχουν δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση, γιατί έχουν όλοι πειστεί ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση, θέλει να προστατευτεί, θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο, θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση της μειωμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας που πλήττει την υπερηφάνεια των Ελλήνων".

  "Αυτό, λοιπόν", τόνισε στη συνέχεια "μας βοηθάει πάρα πολύ στις επαφές και τις διαπραγματεύσεις που έχουμε. Αυτό ήταν και η βάση της συζήτησης που είχα με την κα. Λαγκάρντ στο ΔΝΤ και με τον κ. Τρισέ. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να βρεθούμε και οι τρεις μαζί, χωρίς συνεργάτες, σε μία συζήτηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική. Σημασία, λοιπόν, έχει ότι προχωράμε κανονικά.

  Ήδη, εξέδωσε ανακοίνωση το ΔΝΤ για την επιστροφή της τρόικας τις επόμενες μέρες. Ήδη έχει συζητηθεί επί της ουσίας το ζήτημα, δηλαδή το πώς θα φτάσουμε στους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012. Ολοκληρώνουμε και την συζήτηση για τα επόμενα δύο χρόνια, το 2013 και το 2014. Αυτά έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, έτσι ώστε η χώρα να βγει ξανά ισότιμα στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά".

  Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης: "Εάν δεν είχα στο μυαλό μου τις θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εάν δεν είχα στο μυαλό μου το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα γιατί περνάμε μια πολύ μεγάλη εθνική κρίση και βρισκόμαστε σε μια λεπτή και επικίνδυνη φάση, θα μπορούσα να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ότι εδώ διαμορφώθηκε ένα κλίμα σαφώς καλύτερο από το κλίμα που υπήρχε στην Πολωνία πριν από μερικές μέρες. Όλοι οι μεγάλοι παράγοντες της διεθνούς οικονομίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών με τους οποίους συζητήσαμε, όπως είναι για παράδειγμα ο Υπουργός Οικονομικών της Ινδίας ή ο Διοικητής της Τράπεζας της Κίνας, αντιλαμβάνονται πόσο αναγκαίο είναι να λειτουργήσουμε όλοι συντονισμένα -η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης παίζει κι αυτή ένα ρόλο στη διεθνή οικονομία- να πάρουμε πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσει η ανακύκλωση της κρίσης, η οποία κρατάει ήδη τέσσερα ολόκληρα χρόνια".

  Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας πρόσθεσε: "Άρα, λοιπόν, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι οι πολύ μεγάλες θυσίες του μπορεί να προστατέψουν τη χώρα και να προστατέψουν εισοδήματα, περιουσίες και προοπτικές, δηλαδή να μην χάσουμε περισσότερα και σε ορατό χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουμε τη βλάβη που έχει υποστεί η χώρα, λόγω των δικών μας ευθυνών, φυσικά πάντα με προέχουσες τις πολιτικές ευθύνες.

  Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουμε σταθερά και αυτό αφορά και τον δημόσιο τομέα - τον επίσημο τομέα, όπως λέμε, τους θεσμικούς μας εταίρους- και τον ιδιωτικό τομέα, τη συμμετοχή των τραπεζών και των άλλων κατόχων ελληνικών ομολόγων. Γι' αυτό και ήταν σημαντική η σειρά των επαφών που είχα με τη Διεθνή Ένωση Τραπεζών, στη γενική συνέλευση της οποίας μίλησα σήμερα το μεσημέρι (χθες) και με πολλούς μεμονωμένους επικεφαλής τραπεζικών ιδρυμάτων και χρηματοοικονομικών οργανισμών που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση αυτή, προς δικό τους όφελος, αλλά σημασία έχει και προς δικό μας όφελος, προς όφελος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, της ελληνικής εθνικής οικονομίας"

  • popolaros avatar
   popolaros @ factorx 26/09/2011 10:21:26

   Τα μέτρα που χτυπούν αλύπητα τον λαό...πάντα χαροποιούν την οικονομική αλήτ.
   Ζήτω η Ισλανδία!

 7. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 26/09/2011 01:41:34

  Ρε τι παπά πουλάνε ρε, είναι ανήκουστο. Μιλάνε για το 2012, το 13 και το 14!!!!!
  Ο απίθανος αυτός τύπος που τη Δευτέρα που ξυπνάει και παίρνει μέτρα, δεν ξέρει αν θα ισχύουν την Παρασκευή, κάνει πλάνα. Σχεδιάζει για το 2014 και το λέει κιόλας!!! Το 2014 καλέ μου άνθρωπε βρες σε ποια τρύπα θα έχεις κρυφτεί κι' εσύ και το άλλο το κολεόπτερο και μη μας σώζει άλλο.
  Γιατί με τέτοιο ρυθμό και έξι διασώσεις το 2011, θα έχουμε φτάσει τις 30 μέχρι τότε. Και επειδή κάθε διάσωσή σου μας κοστίζει ένα μισθό, δείξε λίγο φιλότιμο έστω και τώρα και γκρεμοτσακίσου.

 8. rally monkey avatar
  rally monkey 26/09/2011 01:45:03

  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν οι ξένοι καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτή την Ελλάδα και σ’ αυτή την κυβέρνηση.
  Προς το τέλος η oμαδα ΓΑΠ συμφώνησε και υπέγραψε τα ανεφάρμοστα, παντα
  χωρις αντικρυσμα και παντα στον όνομα του Ελληνικου λαού ..
  Ετοιμος και ο αποδιοπομπαιος.. τιποτα δεν αφεθηκε στην τυχη
  Είχαμε παντως την ευκαιρία μας και τον χρόνο να αντιδράσουμε πριν την ψηφιση του 'μεσοπρόθεσμου',
  εκει μπηκαν τα μεγαλα μεσα και σώθηκε το προτζεκτ με 'προβολη Μπενυ πανω στη γραμμη..'

 9. alex2010 avatar
  alex2010 26/09/2011 07:05:20

  Winston Churchill once said that if you're not a socialist at the age of 20, you have no heart. If you're still a socialist by the age of 40, you have no brain.

 10. Raziel avatar
  Raziel 26/09/2011 08:07:15

  Η επίσκεψη βενιζέλου δεν είναι τίποτε αλλο απο ένα καλά σκηνοθετημένο πλάνο στη σκηνή της 6ης δόσης της ταινίας "ΕΛΛΑΔΑ τα ενεργειακά μας αποθέματα".
  Τώρα 'ολα τα υπόλοιπα αποτελούν εικαστικές παρεμβάσεις και οδηγίες του σκηνοθέτη (Αγορές) προς τους ηθοποιούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, βενιζέλος, παπανδρέου, κλπ) ώστε το κοινό (Ελληνική αλλά και ευρωπαική κοινή γνώμη) να έρθει συναισθηματικά εκεί που θέλει.
  Η επανάληψη όμως των σκηνών έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα.... ένα μέρος των θεατών μαντέυει τη συνέχεια των πράξεων βλέπε τα σχόλια για τις δηλώσεις βενιζέλου πριν αυτός τις κάνει.
  Ο Φοβος λοιπόν που υπάρχει είναι για το ποιά θα είναι η αντίδραση του σκηνοθέτη όταν ο αριθμός των θεατών μεγαλώσει υπερβολικά....

 11. athineos avatar
  athineos 26/09/2011 08:09:30

  Η πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την κυρία Lagarde, του κατέβασαν το παντελόνι και τον έδερναν στα πισινά με βίτσα μέχρι να δηλώσει μετανοιωμένος για την απρεπή συμπεριφορά του προς την Τρόϊκα, ελέγχεται ως ανακριβής...

 12. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 26/09/2011 08:45:57

  Τζέφρι και Τούρκογλου, Ζώρζ και Βανζέλ μας σώζουν μια φορά την εβδομάδα (τουλάχιστον).
  Κι έχετε και παράπονα.

 13. JOHN avatar
  JOHN 26/09/2011 09:16:49

  .....εστω κι αν διατηρουμε το προνομιο του ευρω.Factora,το ευρω με το τροπο που μας το χωρηγουνε δεν ειναι προνομιο αλλα καταστροφη μεγαλυτερη απο αυτη της επιστριφης στη δραχμη.Την επιστροφη στη δραχμη μετα το πρωτο σοκ σιγουρα θ ακολουθησει ανακαμψη και δουλεια.Η παραμονη στο ευρω θα φαιρνει μετρα,χαρατσια σε ωριμους κι αγουρους φτωχια κι εξαθλιωση μεχρι την ολικη παραδωση της εξουσιας της χωρας στους αυτοαποκαλουμενους προστατες της τροικας και των αφεντικων τους.Στο ευρω δεν ειμαστε,μας το επιβαλουν αυτη τη στιγμη με τα σχετικα αξεσουαρ του γιατι αυτο συμφερει τους σχεδιαστες του.Εμεις τομονο σιγουρο που καρπονομαστε ειναι το βιαιο οικονομικο μας κοντεμα κατα 50%!

 14. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 26/09/2011 11:14:02

  -Γερμανικά και Αμερικάνικα - Εβραϊκά αρπακτικά διαγκωνίζονται ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο πλιάτσικο πάνω από το πτώμα της Ελλάδας.
  -Το θέμα είναι ,ομως τι κάνουμε εμείς. Αφού έτσι κι΄αλλιώς θέλουν να μας οδηγήσουν στον θάνατο, οι πονόψυχοι εταίροι μας, τουλάχιστον ας τους απειλήσουμε για τελευταία φορά οτι άν δεν μας σεβαστούν σαν κράτος - μέλος της ΕΕ, σαν μέλος της διεθνούς κοινότητας , τότε τον επίλογο του θανάτου μας θα τον γράψουμε οι ίδιοι.... με ότι αυτό συνεπάγεται για το κ... σύστημά τους, για τις τράπεζες τους, για το δικό τους χρέος....

  -Είναι στο κάτω κάτω δικαίωμά μας να διαλέξουμε πως θα ¨χρεωκοπήσουμε¨..., χωρίς να ξεπουλήσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας. Υπάρχουν κι΄αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...
  -Αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν από μια κυβέρνηση που μεθοδικά έφερε τον τόπο σ΄αυτό το σημείο.

  -Αυτά γίνονται από άλλη κυβέρνηση, που θα έχει την λαϊκή στήριξη -ετυμηγορία , που θα έχει υπερήφανους και αξιοπρεπείς κυβερνήτες, που θα ορθώσουν το ανάστημα, που θα μας ξαναδώσουν πίσω την περηφάνεια μας που δυστυχώς έχουμε χάσει!

  Κατόπιν απομένει να δούμε αν στα αρπακτικά θα τους αρέσει μια τέτοια στάση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.