#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/08/2010 14:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου ξετινάζει τα εισοδήματα των νοικοκυριώνΣτο 5,5% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, σύμφωνα την Στατιστική η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής στον τομέα της μικροοικονομίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών βιώνει διπλό σοκ στα εισοδήματά του. Αφενός από τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις κι αφετέρου από τους έμμεσους φόρους οι οποίοι περνούν στην αγορά απογειώνοντας τον πληθωρισμό. Μπορεί η Τρόϊκα να έδειξε ότι ανησυχεί για την πορεία του τιμαρίθμου, αλλά αυτή είναι που υπέδειξε τη διπλή αύξηση σε ΦΠΑ και φόρους καυσίμων.

Από την άλλη, η κυβέρνηση μπορεί να μαζεύει χρήμα, όπως διατείνεται, αλλά έχει τινάξει στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό. Κι έχει δίκιο η Κατσέλη όταν λέει ότι πάνω από το 70% της αύξησης του πληθωρισμού οφείλεται στους φόρους που επέβαλε ο Παπακωνσταντίνου κι όχι στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Μάλιστα, η χρησιμοποίηση της ανταγωνιστικότητας ως άλλοθι κρύβει και μια παγίδα. Τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα για να ενισχυθεί δήθεν η ανταγωνιστικότητα και να πέσουν οι τιμές.

Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει ότι τα ισχνά εισοδήματα εξανεμίζονται από τον υψηλό πληθωρισμό και το πρόβλημα είναι εξαιρετικά μεγάλα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ βασικές αιτίες της εκτόξευσης του πληθωρισμού είναι οι αυξήσεις στις εξής ομάδες προϊόντων:

Κατά 19,2% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’,  λόγω αύξησης  των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.

Κατά 8,1% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης-αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων.

Κατά 18,4% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη:αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και επισκευή  αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, υπηρεσίες μεταφορών.

Κατά 5,4% της ομάδας ‘’ Επικοινωνίες ‘’, λόγω αύξησης  των τιμών της κινητής τηλεφωνίας.

Κατά 3,0% της ομάδας ‘’ Εκπαίδευση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, των εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών, των φροντιστηρίων και των ΙΕΚ.

Κατά 3,5% της ομάδας ‘’ Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών : φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα), κυλικεία και των τιμών των ξενοδοχείων.

Κατά 4,4% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων - κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων-ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 06/08/2010 14:44:37

  Κι ενώ πραγματοποιεί η κυβέρνηση του GAP ληστεία του εισοδήματος των Ελλήνων, χαρίζει στις Τράπεζες δισεκατομμύρια.
  Συνολικά χάρισε πάνω από 40 δισεκατομμύρια μέσα σε 10 μήνες.
  Αλλά έτσι είναι ο σοσιαλισμός. Εξαθλιώνει το σύνολο του πληθυσμού μιας χώρας για να ευνοήσει μια μικρή κλίκα κυβερνητικών φίλων. Πολιτική αγυρτία.

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 06/08/2010 14:44:54

  Aφού η κυβέρνηση των δοσίλογων και του Τσολάκογλου πετσόκοψε τα εισοδήματα των Ελλήνων,με τις αυξήσεις των τιμών και της φορολογίας τους καταντάει να γίνουν ρακένδυτοι και κουρελήδες. Περαστικά μας. Ας προσέχαμε...

 3. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 06/08/2010 14:58:57

  δεν νομίζω ότιο πρέπει να πάμε πολύ μακρυά....

  η Γιωργάκης στην προεκλογική περίοδο επεσήμανε όλα αυτά που περνάει σαν "μέτρα σωτηρίας της οικονομίας" σαν καταστροφικά για την οικονομία , επισημαίνοντας και τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχαν και στον κοινωνικό ιστό.....

  Αμέσως μόλις ανέλαβε την πρωθυπουργική καρέκλα , ήταν σαν να ξύπνησε ο δράκουτλας απ΄το σκοτάδια όπου κοιμότανε , ενώ μυρίστηκε άιμα....όλα όσα έκανε σαν κυβέρνηση από τις 05/10/09 και μέχρι σήμερα περισσότερο είναι σαν οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας παρά σαν κάτι , οτιδήποτε, άλλο.....

  Και πρίν βιαστεί κανείς να μου προσάψει εμπάθεια , θα του επαναλάβω την προτροπή να δεί όλες τις προεκλογικές ομιλίες του Γιωργάκη....γιατί εκεί αντιπολιτεύεται ο ίδιος τον ίδιο του τον εαυτό....εκεί έχει παραθέσει από μόνος του όλα τα πιθανά και απίθανα επειχειρήματα που μπορούν να αντιπολιτευτούν το ίδιο του τον εαυτό και την σημερινή του κυβέρνηση....

  Το τραγικό στην 'ολη υπόθεση είναι ότι δεν είναι σχέδια επί χάρτου αυτά που κάνει....είναι πραγματική ζωή ....ζωές που καθημερινά καταστρέφονται ...άνθρωποι που οδηγούνται στην απελπισία......στον θάνατο σε πολλές περιπτώσεις.....ποιός θα αναλάβει την ευθύνη να εξηγήσει στα παιδιά αυτών που αυτοκτονούν κάθε λίγο τους λόγους και τις αιτίες αυτής της καταστροφής.....να πάει να εξηγήσει ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ είναι τα οργανωμένα συμφέροντα αυτά που εξηπηρετέι ο ΄ίδιος και οι κολαούζοι του και είναι ΑΥΤΟΙ που του υποβάλουν τους λόγους και τα έργα του....

  Να εξηγήσει ....τα ανεξήγητα.....

  Ως πότε νομίζει ότι θα κρύβεται πίσω απ'τα πληρωμένα παπαγαλάκια που κελαϊδούν στα αυτιά μας του δικούς του απατηλούς σκοπούς;


  Να μην νομίζουν ότι υπάρχουν πολλές αντοχές ακόμα στον κόσμο....όσο μετρημένους και να τους έχουν τους ανθρώπους στις αντοχές επί της μιζέριας....και σ'αυτό βοηθάει και η συνενοχή που εντέχνως έχουν καλλιεργήσει....κάπου θά φτάσει ο κόμπος......και δεν είναι κόμπος λογοτεχνικός που φτάνει στο χτένι.....είναι κόμπος στο λαιμό απ'την πίκρα και την ανέχεια......είναι κόμπος που όταν σπάσει αλίμονό σας ....ολονών σας.......

 4. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 06/08/2010 15:01:02

  Η λύση είναι μια,

  Εθνικές εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου

 5. Factorx avatar
  Factorx 06/08/2010 15:10:12

  ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΤΡΟΪΚΑΣ
  ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ,
  ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
  ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή για αύξηση κατά 5,5% του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτών το μήνα Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο Δείκτη τον Ιούλιο του 2009 , έκανε την παρακάτω δήλωση:


  Η μεγάλη αύξηση κατά 5,5% το μήνα Ιούλιο του 2010 στον Γενικό Δείκτη Τιμών καταναλωτή της χώρας επιβεβαιώνει το όλο και μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας, το οποίο σαρώνει τις αγορές, ιδιαίτερα τα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  Μετά τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έρχεται το κύμα του πληθωρισμού για να δώσει τη χαριστική βολή στη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, που οδηγούνται σε πραγματική ιστορική κατάρρευση!
  Επιβεβαιώνεται ότι οι σφαγιαστικές επιλογές κυβέρνησης-τρόικας όχι μόνο αντιπροσωπεύουν κυριολεκτικά ένα κοινωνικό οδοστρωτήρα αλλά και εξωθούν την οικονομία στα «τάρταρα» μιας και καθιστούν όλο και πιο ακριβές τις εναπομείνασες εξαγωγές, ενώ εξαρθρώνουν ό,τι από τον παραγωγικό ιστό της χώρας διατηρείται ακόμα ζωντανό!
  Αποδεικνύεται, ακόμα, ότι, κάτω από τα απαθή βλέμματα της κυβέρνησης, κυριαρχούν στην ελληνική οικονομία τα ολιγοπώλια και τα «καρτέλ», τα οποία, παρά τη μείωση της λαϊκής ζήτησης, ενισχύουν τον κερδοσκοπικό τους «ράλυ».
  Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται την άμεση απεμπλοκή της από τον καταστροφικό μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ και τις αντικοινωνικές επιλογές του, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και μια πολιτική η οποία θα ανασυγκροτήσει το κράτος, θα διαλύσει «καρτέλ» και «ολιγοπώλια» και με κεντρικό το ρόλο του δημοσίου θα συμβάλλει σε μια νέα σύγχρονη και αποδοτική παραγωγική ανάπτυξη του τόπου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.