#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2010 19:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κυβέρνηση Παπανδρέου καταστρέφει την Ελλάδα για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίαςΚόλαφος για την κυβέρνηση και για τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν πάση θυσία να μειωθεί το εργατικό κόστος, κι έχουν κλείσει συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου γι' αυτό, είναι ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και ο Νουριέλ Ρουμπινί ο οικονομολόγος που ο πρωθυπουργός άκουγε χθες επί δύο ώρες.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα είπε αυτό που έχει ξαναπεί. Ότι δηλαδή το Ταμείο δεν έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό το είπε σε κλειστό γεύμα την Τετάρτη το βράδυ για να επανέλθει σήμερα στο συνέδριο του Economist τονίζοντας: “Δεν μπορεί να συνεχισθεί η μείωση των μισθών και συντάξεων για να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας. Είχε μεγάλο θάρρος η Κυβέρνηση και περιόρισε πολύ το μισθολογικό κόστος. Δεν μπορούμε, όμως, να συνεχίσουμε επ' αόριστον να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις", είπε ο κ. Τόμσεν, προσθέτοντας ότι "θα πρέπει η Ελλάδα να μάθει να φορολογείται και να μειωθούν οι σπατάλες στις δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταβάλλουν μισθούς πολύ άνω από το μέσο μισθό".

Ο Ν. Ρουμπινί από την πλευρά του είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι πρέπει να εφαρμοστεί πιστά το πρόγραμμα της Τρόικας αν και αναγνωρίζει ότι με την περιοριστική πολιτική και τη φορολογία υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά προσθέτει «Ακόμη και ο εκσυγχρονισμός των δομών οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα, και ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, γιατί βραχυπρόθεσμα, το να απολύεις μη παραγωγικούς εργάτες, και να κλείνεις μη επικερδείς επιχειρήσεις οδηγεί σε περισσότερη οικονομική οδύνη. Έτσι ενώ αυτές οι κινήσεις είναι αναγκαίες καθώς δημιουργούν τα θεμέλια για δυνατή ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, εάν αυτή δεν αποκατασταθεί σε 6 με12 μήνες, τότε, πιστεύω ότι οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, θα είναι πολύ σοβαρές. Έτσι η βασική μέριμνα θα πρέπει να είναι η ανάκτηση της οικονομικής ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατό.»

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι κανείς δεν είπε στην κυβέρνηση να κόψει τους μισθούς εκατομμυρίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα διότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε δραματική ύφεση την οικονομία. Αυτό που της είπαν όλοι είναι να περιοριστεί το δημόσιο, να σταματήσουν οι σπατάλες, να μαζευτεί το κράτος.

Επομένως, το ερώτημα που τίθεται είναι το γνωστό από την εποχή του Κοσκωτά: Στην κυβέρνηση είναι είτε ανόητοι, είτε ένοχοι. Για το μεν πρώτο αμφιβάλλουμε, δεν είναι ανόητοι, έχουν σύστημα και βαδίζουν πάνω σε συγκεκριμένα μοτίβα που έχουν συμφωνήσει.

Επομένως, είναι ένοχοι και η ενοχή τους συνίσταται σ' αυτό που γράφαμε πριν μερικές ημέρες. Ότι δηλαδή κυβέρνηση και εργοδότες, κυρίως τραπεζίτες, εκδότες και βιομήχανοι, έχουν συμφωνήσει να περάσουν μεγάλο “ψαλίδι” στις απολαβές των εργαζόμενων στο όνομα της κρίσης. Ακόμη και μη προβληματικές εταιρείες θα μειώσουν το μισθολόγιό τους προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αλλά και προβληματικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αντί να βάλουν οι μεγαλομέτοχοι λεφτά από αυτά που έχουν στείλει στην Ελβετία, αποφάσισαν να το παίξουν... ζητιάνοι. Και ζητούν από τους εργαζόμενους των 1.000 ευρώ να κάνουν θυσίες εκβιάζοντάς τους ότι θα κλείσουν την επιχείρηση, θα κάνουν απολύσεις κ.λπ.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και οι ξένοι που δε νοιάζονται για το άν θα γίνουν μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα το λένε ξεκάθαρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greg avatar
  Greg 09/12/2010 19:09:57

  Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται
  ΓΑΠ και ΣΙΑ χειρότεροι και απ'το ΔΝΤ

 2. KARBONAROS avatar
  KARBONAROS 09/12/2010 19:19:16

  Έλληνας πολίτης εργαζόμενος που θέλει να λέγεται σοσιαλιστής και δεν ανήκει στους βολεμένους τι δικαιολογίες βρίσκει για να στηρίζει αυτή την κυβέρνηση ?
  έχει δει τον εαυτό του στον καθρέπτη ?ταυτίζεται με τον γαπ τον πάγκαλο και τον ντομινίκ ? συμφωνεί με το κούρεμα μισθών και δικαιωμάτων ?

 3. Zio avatar
  Zio 09/12/2010 19:27:24

  Η Κυβέρνηση Παπανδρέου καταστρέφει την Ελλάδα για τα συμφέροντα των νταβατζήδων, θα ήταν πιό σωστός ο τίτλος, ΙΜΟ :)

  μου κάνει λίγο αριστερό αυτό το "πλουτοκρατία" και σκιάχτηκα λίγο :D

  • factorx avatar
   factorx @ Zio 09/12/2010 19:50:27

   γιατί εκπροσωπείς την σαλονάτη ΝΔ;

   • Zio avatar
    Zio @ factorx 09/12/2010 20:09:11

    όχι, αλλά και αυτή ΝΔ είναι. :)

    δλδ εσύ ανήκεις στους νταβατζήδες? :)

    3Ε και Νεστλέ είναι με το 1,5 πόδι στο εξωτερικό. Αρκετή "πλουτοκρατία" πονάει ανάλογα αυτή την εποχή με πτώση τζίρου - κερδών κλπ.

    Αυτοί που δεν παίρνουν χαμπάρι αλλά αντίθετα κοιτάζουν να κερδίσουν από την κατάσταση σημαντικά μερίδια, είναι οι τράπεζες, οι Μπόμπολες, οι φαρμακοτρίφτες, οι εργατοπατέρες, οι διαπλεκόμενοι γενικότερα, δλδ οι νταβατζήδες. :)

    ακόμα και ο ΔΥ που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο και παίρνει σήμερα 4.000/μήνα και είναι ανένδοτος, (επειδή το σύστημα του το επιτρέπει) και αυτός νταβατζής στο κεφάλι μου είναι για μένα. :)

    • O Mimikos o Giatros avatar
     O Mimikos o Giatros @ Zio 09/12/2010 20:46:29

     εινε κε αμορφοτος..

 4. Rotarmist avatar
  Rotarmist 09/12/2010 19:57:10

  Ειναι αγωνιστης του Κολωνακιου καλε.

 5. Enzo avatar
  Enzo 09/12/2010 19:57:13

  Ουάσινγκτον
  Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσένι, άσκησαν οι Αρχές της Νιγηρίας με αφορμή τις μίζες που κατέβαλε η εταιρεία Haliburton, στην οποία ήταν ο Τσένι ήταν διευθύνων σύμβουλος, για να διασφαλίσει την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στη χώρα.

  Η αρμόδια Αρχή διευκρινίζει, όπως αναφέρει το CNN, ότι ο Τσένι και οι συγκατηγορούμενοί του, παραπέμπονται για «συνωμοσία και δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων».

  -μεχρι και οι Νιγηριανοι εχουν περισσοτερα κοτσια απο εμας.

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 09/12/2010 20:10:57

  Μια άλλη εκδοχή για την επιμήκυνση…
  Η κρίση του χρέους στην Ευρώπη άρχισε με το 6μηνο θρίλερ των Ελληνικών spreds και συνεχίστηκε με την αναστάτωση που προκάλεσαν τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα της Ιρλανδίας, αν και όλες οι ιρλανδικές τράπεζες είχαν περάσει με επιτυχία πριν λίγους μήνες τα ευρωπαϊκά stress test.
  Την ίδια στιγμή που ενεργοποιήθηκε η διάσωση του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος ο διαφαινόμενος κίνδυνος αδυναμίας πληρωμών χρέους από την Ελλάδα ως αποτέλεσμα της ανεπάρκειας πόρων έκανε την ευρωπαϊκή ένωση να επιμηκύνει την περίοδο αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.
  Ο συνδυασμός των παραπάνω εξελίξεων με οδηγεί να σκεφτώ την εκδοχή που λέει ότι, η ιρλανδική κρίση προκλήθηκε σκόπιμα για να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. H υπόθεση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι η εε δεν πίεσε την Ιρλανδία να αλλάξει το χαμηλό φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και δεν διαφαίνεται κάποια πρόθεση αλλαγής του εν λόγω συντελεστή απο την ιρλανδική κυβέρνηση . [ Η αύξηση της εν λόγω φορολογίας αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των Βρυξελλών προς την Ιρλανδία] Αν η ελληνική επιμήκυνση αποφασίζονταν ανεξάρτητα, χωρίς τη «διάσωση» της Ιρλανδίας, θα φαίνονταν καθαρά το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο και γενικότερα η απόφαση για είσοδο του ΔΝΤ στην ευρωζώνη..
  Αν τώρα λάβουμε υπόψη μας ότι από την περασμένη άνοιξη έως σήμερα η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα έχει απορροφήσει από τις αγορές ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού χρέους τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πλέον σε ένα μεγάλο ποσοστό του το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει περάσει στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, στους ευρωπαίους φορολογούμενους και στο ΔΝΤ, δλδη, υπό διεθνή έλεγχο.
  Συνεπώς, από δω και πέρα το ελληνικό πρόβλημα χρέους δεν έχει κανένα λόγο να φοβίζει τους επενδυτές ή να κρατάει σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκια για «φρέσκο χρήμα». Όμως, σήμερα, η τάση, ως αποτέλεσμα, στις διεθνείς αγορές χρήματος δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
  Aν δεν είναι το χρέος, τι είναι αυτό που κάνει σήμερα την πιστωτική θέση της χώρας να έχει χειροτερεύσει!. και πολλούς αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας είναι η έξοδος από το ευρώ
  Μήπως όλη αυτή η ιστορία και η ρητορική που αναπτύσσεται στην Ευρώπη έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να συντηρεί σε υψηλά επίπεδα την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού για να μπορούν οι μεγάλοι της Ευρώπης να αντλούν φθηνό χρήμα; [ για παράδειγμα ιουν. 07: απόδοση ελληνικού 10ετούς ομολόγου 4,6 και του αντίστοιχου γερμανικού 4,20, διαφορά απόδοσης ( spread) 60 μον. βάσης. Δεκ. 08 απόδοση ελληνικού 10ετούς ομολόγου 5.25 και του αντίστοιχου γερμανικού.3.40 διαφορά απόδοσης ( spread) 180 μον. βάσης. Ιουν.10 απόδοση ελληνικού 10ετούς ομολόγου 12.40 και του αντίστοιχου γερμανικού 2.5 διαφορά απόδοσης ( spread) 800μον. βάσης]
  Επίσης, εδώ και 10 περίπου μήνες η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης και τα επιζήμια οικονομικά αποτελέσματα που παράγει η πολιτική του μνημονίου είχαν ως αποτέλεσμα τη συμπίεση των εισοδημάτων-μισθών και την περεταίρω αποσταθεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που τα τελευταία 12 χρόνια έχει ξεπεράσει τα όριά της εξαιτίας των θυσιών για την είσοδο στην ΟΝΕ, τις δαπάνες για τους ολυμπιακούς αγώνες, την λιτότητα που επέβαλε η επιτήρηση της ΕΕ την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα η κρίση του χρέους. Τα διαφυγόντα έσοδα, ως αποτέλεσμα της κρίσης του χρέους και το μνημόνιο που ακολούθησε επέβαλαν τη συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Με αυτά και με άλλα η παραπαίουσα ελληνική οικονομία θα συντηρεί για χρόνια σε διεθνές επίπεδο την ανασφάλεια, την ασάφεια και συνεπώς την κερδοσκοπία και τα συμφέροντα των μεγάλων της ευρωζώνης.
  Αν τώρα πάρουμε την πιθανότητα τα επόμενα χρόνια να μηδενιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα μέσα από την ακολουθούμενη πολιτική οι ανισορροπίες που θα προκύψουν, θα είναι τέτοιες, που όλα, θα θυμίζουν χώρα μετά από μεγάλο πόλεμο.
  Ο εγχώριος ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης, της παραοικονομίας που αναπτύσσεται λόγω των συνθηκών, της έλλειψης ευνοϊκού πλαισίου ανάπτυξης και της αδυναμίας να μεταφέρει πόρους στον τομέα παραγωγής, θα έχει καταστραφεί.
  Το ίδιο και το δημόσιο, α. θα βρίσκεται με ένα τεράστιο χρέος που θα ξεπερνά σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ το 150% του ΑΕΠ, χρέος που θα αφαιρεί για πολλά χρόνια σημαντικούς πόρους από την οικονομία για την πληρωμή τόκων β. θα έχει συρρικνωθεί σημαντικά και θα είναι αντιπαραγωγικό.
  Με αλλά λόγια η χώρα θα βρεθεί εκ των πραγμάτων μπροστά στην πιθανότητα να αντιμετωπίσει ολική αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών της.
  Κατά συνέπεια, η σοβαρότητα της κρίσης χρειάζεται δύσκολες και «καθαρές» αποφάσεις χωρίς τις σημερινές νεοφιλελεύθερες μυθολογίες. Οτιδήποτε άλλο, είναι ένα πολύμορφο και πολυδιάστατο πλέγμα πολιτικών στόχων και σχεδιασμών που υποσκάπτει την εμπιστοσύνη γενικά και έχει ως βασική αποστολή , την επιβολή της ασκούμενης πολιτικής, την εκτόνωση της λαϊκής οργής και τη διάσωση της σημερινής κυβερνώσας ελίτ

 7. ataktos avatar
  ataktos 09/12/2010 20:18:25

  για γέλια και για ...κλάματα!

  Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του: Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;
  Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.
  Πατέρας: Παπακωνσταντίνου (Υπουργός), θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει,
  μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει;
  Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται και τα ξύνει. κατάλαβες;
  Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωσταντίνου λέει: έτοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
  -Τι λε ρε Παπακωνσταντίνου, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
  Παπακωνσταντίνου: Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
  Οοοοοχι ρε Παπακωνσταντίνου. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
  Την επόμενη μέρα: Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα.
  Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Παπακωνσταντίνου, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
  -Παπακωνσταντίνου: Μα τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
  -Γιατί;;;;;;;
  - Παπακωνσταντίνου: Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Masters ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.

 8. The Saint avatar
  The Saint 09/12/2010 20:30:22

  Γιατι έχω την αίσθηση ότι το παρόν άρθρο έρχεται και επιβεβαιώνει τις θέσεις μου γιά τον δημόσιο τομέα?
  Βλέπετε κυριοι, ότι κακώς βάλλεται ο Ι.Τ. και ότι τα συμμαζέματα πρέπει να γίνουν εκεί που υπάρχουν είτε σας αρέσει, είτε οχι, στον Δ.Τ.
  Το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξυπηρετει άλλους σκοπούς πέραν αυτών του ΔΝΤ, είναι γνωστό, και ο Δ.Τ. μέχρι στιγμής ίσα ίσα που έχει ...ξυρισθεί γιά εκλογικούς-πελατειακούς λόγους προφανώς. Εχω απόλυτο δίκαιο, όταν αναφέρω ότι ΑΥΤΟΙ (οι Δ.Υ.) έδωσαν το 34% στον ΓΑΠ και την παρέα του, με προφανή σκοπό, να μην "πειραχθούν" -εκτός απο τα εξώφθαλμα- τα κεκτημένα, όπως και έχει γίνει ώς τώρα.
  ΟΧΙ κύριοι, δεν πρόκειται να κάτσω να βλεπω τον ΒΙΑΣΜΟ ΜΟΥ, και όλων όσων του Ι.Τ. υφίστανται τα μυρια οσα αυτη τη στιγμή, μόνο και μόνο, γιά να έχω θεατές, τους Δ.Υ. που μιξοκλαίγονται γιά τις περικοπές, όταν εγώ ΔΕΝ μπορώ να βρώ δουλειά, και όταν βρίσκω μιά κωλοδουλειά, να μην πληρώνομαι, όπως έχει συμβεί έως τώρα. Γιατι έτσι έχουν καταντήσει τον Ι.Τ.
  ΟΧΙ! Δεν πρόκειται να σταθώ στο πλευρό τους. ΟΤΙ και να τους κάνουν τους αξιζει!!!!
  Χαίρετε....

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/12/2010 20:35:24

  Αφού, όμως, συμφωνούμε στο ότι μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα είναι συνταγή για περαιτέρω ύφεση και αφού ούτε το ΔΝΤ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος, τουλάχιστον όσοι εντασσόμαστε ιδεολογικά στον δεξιό χώρο, να είμαστε κατά της περικοπής μισθών στις ΔΕΚΟ. Το έγραψα και σε άλλο σχόλιό μου εδώ. Δεν είμαι υπέρ των απολύσεων, αλλά δεν είναι δυνατόν άνθρωπος που μόλις τελείωσε το λύκειο να παίρνει μισθό πολυ παραπάνω από συμπολίτη του που κάνει δουλειά ανάλογης ευθύνης και με ανάλογο ωράριο και να έχει ακόμα και μεταπτυχιακές σπουδές, για να μην πω διδακτορικό.
  Δεν υπάρχει λόγος κανείς δεξιός να υπερασπιστεί τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ, που, στο κάτω-κάτω, εκτροφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι.
  Αν το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το άγος, αναγκαστεί να βάλει κάποια τάξη εις βάρος της πελατείας του, τόσο το καλύτερο για τη ΝΔ. Ας το αφήσει το ΠΑΣΟΚ να καθαρίσει αυτό το αποχωρητήριο.
  Ήδη ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί "άγρια" στην Ελλάδα, με πολλές απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς διάλειμμα για φαγητό (όπως γίνεται παντού αλλού στον δυτικό κόσμο), με μαύρη εργασία, με "μισά" ένσημα (λόγω και των υπερβολικά υψηλών εισφορών). Μειώσεις μισθών θα σημαίνει ακόμα πιο άγριες συνθήκες.

 10. KARBONAROS avatar
  KARBONAROS 09/12/2010 20:35:40

  Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ, όλοι εναντίον όλων ,η αρχη του φασιστικού κορπορατισμού, διαλύουν την κοινωνία με τον κοινωνικό αυτοματισμό και υπάρχουν ακόμη "άνθρωποι" που τσιμπάνε , κρίμα....

  • Orestios avatar
   Orestios @ KARBONAROS 09/12/2010 20:41:37

   Έρχεσαι στα λόγια μου.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Orestios 09/12/2010 21:02:19

    Δεν είναι θέμα "κοινωνικού αυτοματισμού". Προσωπικά το βλέπω ως εξής: Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από το μνημόνιο και θα έπρεπε να τις είχε κάνει η ΝΔ εδώ και καιρό και, στο κάτω-κάτω, το πασοκικό σύστημα χτυπάνε.
    Δεν επικροτώ το μνημόνιο ως σύνολο, το θεωρώ ζουρλομανδύα. Αλλά υπάρχουν και θετικά σημεία. Οι ΔΕΚΟ είναι ένα τέτοιο σημείο. Αν (αν...) καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή θα είναι ένα άλλο θετικό σημείο. Αν (αν...) διευκολυνθεί η υγιής επιχειρηματικότητα θα είναι ένα άλλο σημείο.

 11. The Saint avatar
  The Saint 09/12/2010 20:46:35

  Με ενοχλεί φίλε carbonaros, και φίλε orestios το να κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου να αντιμετωπίσω την κωλοκατασταση, και να βλέπω τα μικροσυμφέροντα αυτών που αιμοραγούν την χώρα να "παίζουν" πάνω στην πλατη μου κοροιδευτικά...
  ΔΕν ανέχομαι, πώς αλλιώς να το πώ?

  • Orestios avatar
   Orestios @ The Saint 09/12/2010 23:31:00

   Σε πήρε ο πόνος κι εσένα όπως το GAP.

   • loretta avatar
    loretta @ Orestios 09/12/2010 23:33:39

    καλα βρε ορεστιε...πως κανετε ετσι αφου ο ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ Πα μπουκαρος....θα φερει επενδυσεις τρις εκατομυριων απο το ΑΜΕΡΙΚΑ....to home land toy Giorgo....

    • Orestios avatar
     Orestios @ loretta 09/12/2010 23:38:04

     lol
     Τί θα φέρει?
     χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
     Ο Παμπούκης (ή αλλιώς ο κύριος Κρι-θα-ρά-κι) ας δώσει το καλό παράδειγμα και ας γίνει ο πρώτος που θα απολυθεί από το Δημόσιο.

    • man8os avatar
     man8os @ loretta 09/12/2010 23:44:19

     Τι θα φερει?
     Το πολυ πολυ να του τυπωσουν ενα σακι δολλαρια...
     Φθηνο ειναι, τιμη χαρτιου εχουν.

     • loretta avatar
      loretta @ man8os 09/12/2010 23:55:51

      το καλο ειναι τουλαχιστον οτι διατηρουμε ακομα το χιουμορ μας....

      και συμφωνω....ο μιστερ κριθραρακης...ας παει σπιτι του...διοτι πήξαμε στην παραμυθα.

  • man8os avatar
   man8os @ The Saint 09/12/2010 23:32:11

   Ελα μαζι μας, φωναξε, να πανε φυλακη οι κλεφτες.

 12. man8os avatar
  man8os 09/12/2010 21:09:38

  Στους ενοχους απαγγελονται κατηγοριες.
  Υστερα, πανε φυλακη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ man8os 09/12/2010 23:31:31

   +110 δις

 13. anonymos avatar
  anonymos 09/12/2010 23:18:42

  Δεν έχει σημασία ο όρος

 14. usound avatar
  usound 09/12/2010 23:23:07

  Δια του ανέργου Δασκαλόπουλου, πλην κονομημένου λόγω κορόϊδου Βγενόπουλου, η κυβέρνηση των υπηκόων επεχείρησε να περάσει το μήνυμα πως η μείωση μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων θα κάνει την ελληνική οικονομία ανταγωνιστικότερη. Η μεγάλη πουστιά έγκειται στο γεγονός πως προσεπάθησαν να πείσουν πως η τρόικα επέβαλε το μέτρο. Βγήκε το λοιπόν ο γαλανομάτης υπάλληλος Τόμσεν,αλλά προϊστάμενος του ΓΑΠ , και αντέκρουσε την ύβρι. «Α,πα πα! Εμείς δεν είπαμε τέτοιο πράμα! Ίσα, ίσα!».
  Προφανές είναι πως τα Πασόκια προσπαθούν να ισορροπήσουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Κατ’ αρχήν την εξασφάλιση των δανείων των δανειστών και εκ παραλλήλου τα συμφέροντα των ντόπιων μεγαλολαμόγιων. Δουλάκια δύο αφεντάδων τουτέστιν, λούστροι μπότας και σκαρπινίου, πλύστρες μεταξωτών και τσόχινων, σιδερώστρες υποκαμίσων και εσωβράκων, ξεσκονίστρες πιτυρίδας αλλά και αποβαλλομένων προϊόντων ψωρίασης , παλεύουν να διασφαλίσουν προνόμια αφεντικών τους, αλλά και παρασιτιζόμενων δημοσίως αμειβομένως ψηφοφόρων τους. Μετρούν ψηφαλάκια, γνωρίζουν πως τα δημόσια τοιαύτα είναι κατά πλειονότητα δικά τους και ρίχνουν στα τάρταρα τα αντιπολιτευόμενα ιδιωτικά. Και ελπίζουν ακόμη τα πράσινα παράσιτα ,κυβερνώντα και κυβερνώμενα, πως το τέλος τους αργεί.
  Πριτς!

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/12/2010 23:39:34

  Ρε παιδιά, ο καπιταλιστής Φορντ το είχε θέσει πολύ απλά: Είναι προς το συμφέρον του καπιταλισμού οι μεγάλοι μισθοί, διότι έτσι δημιουργούμε καταναλωτικό κοινό για τα προϊόντα μας.

  Αν δεν είναι μεγάλοι οι μισθοί, ποιος θα αγοράσει τα προϊόντα του καπιταλισμού;

  Απλό δεν είναι;

  Τώρα εδώ πρέπει να εξυπηρετούνται ΠΟΛΥ συγκεκριμένα συμφέροντα, κάποιου καρμοίρη που είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση και θέλει οπωσδήποτε να περάσει μειώσεις μισθών. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την πρεμούρα για τη μείωση μισθών. Πιστεύω ότι δεν είναι το σύνολο των επιχειρήσεων που το ζητάνε, ίσως ούτε καν η πλειοψηφία. Και το λέω κρίνοντας από αυτά που βλέπω γύρω μου. Όσοι δεν αντέχουν, απολύουν, αλλά για μειώσεις δεν το σκέφτονται και τόσο...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 09/12/2010 23:54:30

   Αν θελεις να εισαι αυτοδυναμη χωρα οπως πολλοι εδω επιθυμουν δεν αρκει μονο ο ισοσκελισμενος προυπολογισμος αλλα και το ισοσκελισμενο εμπορικο ισοζυγιο.Η Ελλαδα σχεδον ποτε δεν ειχε κατι παρομοιο.
   Απο τη στιγμη που δεν μπορεις να κανεις υποτιμηση και πας κοντρα στη δυναμη με την οποια συναλλασσεσαι και σε βοηθουσε με διαφορους τροπους (Γερμανια) παιζοντας το παιγνιδι καποιων που δεν εχουν να σε στηριξουν πια μονο με μειωση μισθων ισορροπουνται εισαγωγες - εξαγωγες.

   • man8os avatar
    man8os @ ψυχραιμια 09/12/2010 23:58:37

    Ισοσκελισμενος προυπολογισμος και στροφη της Ελλαδας σε εξαγωγικη οικονομια, και αξιοποιηση των πλεονεκτηματων δλδ τουρισμο και ναυτιλια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 10/12/2010 00:01:07

    Υπάρχει και η αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά αυτό είναι πολύ πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο και απαιτεί κυρίως ΠΑΙΔΕΙΑ και αναστροφής της πανταχού παρουσας κοινωνικής αναξιοκρατίας, ώστε να μπουν μπροστά οι καλύτεροι. Τότε θα αυξηθεί και η παραγωγικότητα και θα αυξηθούν και οι μισθοί και θα παραχθεί καινοτομία και θα έχουμε πλεόνασμα και στο εμπορικό ισοζύγιο και όλα.

    • man8os avatar
     man8os @ Επώνυμος 10/12/2010 00:03:09

     Προς το παρον, καλα αγροτικα/κτηνοτροφικα προιοντα, και επιδοτηση δημιουργιας εγκαταστασεων βιοτεχνιας.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Επώνυμος 10/12/2010 00:03:26

     ΠΑΙΔΕΙΑ με το ΠΑΣΟΚ μην περιμένετε.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 10/12/2010 00:06:31

     Ναι αλλα τωρα δε γινεται αλλιως.Ως ενα σημειο συμβαινει αυτο που εγινε στην Α.Ευρωπη οταν επαψε να τους επιδοτει η Μοσχα.Καποιος αποφασισε να αφησει την προστασια της Γερμανιας και να παιξει με αλλους.
     Αν δεις ομως τα στοιχεια δεν υπηρχε μονο χρεος και ελλειμμα αλλα και μεγαλο ελλειμμα στο ισοζυγιο.
     Απο τη στιγμη που δεν κανεις χειρισμους στο κλειστο συστημα της ευρωζωνης θα γινει διορθωση.
     Πιστευω οτι ο Παπανδρεου εχει μεγαλη εμπιστοσυνη στην δυναμη του ΠΑΣΟΚ που δεν ειναι μονο αριθμητικη αλλα και ιστορικη ιδεολογικη και πιστευει οτι μπορει να κανει οτι θελει.

     • Orestios avatar
      Orestios @ ψυχραιμια 10/12/2010 00:10:31

      Και εσύ το πιστεύεις ψυχραιμία.
      Οι καιροί όμως άλλαξαν.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 10/12/2010 00:16:21

      Μια χαρά γίνεται και αλλιώς. Με την ίδια λογική, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί (παρά την εσωτερική υποτίμηση που έκαναν οι τελευταίοι το 2006), πώς επιβιώνουν με πολύ μεγαλύτερους μισθούς από ό,τι η Ελλάδα;

      Μα φυσικά λόγω της μεγαλύτερης παραγωγικότητας.

      Ε, θα το κάνουμε κι εμείς. Γίνεται. Αρκεί να κυβερνηθεί για μια φορά σωστά η χώρα (πάλι θα υπενθυμίσω το Μεταξά που έβαλε τη χώρα σε τάξη σε τέσσερα μόνον χρόνια).

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ ψυχραιμια 10/12/2010 01:03:15

      Για να κυβερνηθεί σωστά η χώρα, πρέπει λοιπόν να αποδεχθεί η Βουλή την αναστολή εργασιών της; 'Οχι ότι θα'χανε κι η Βενετιά βελόνι...)

     • man8os avatar
      man8os @ ψυχραιμια 10/12/2010 01:09:15

      ΠΗΛΕΑ,
      Δεν ειναι ωρα για τετοια λογια.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ ψυχραιμια 10/12/2010 02:33:13

      Ήμαρτον! Μην με παίρνετε στα σοβαρά... Μια στιγμή αδυναμίας...
      Αλλά, σκέφτομαι:
      Αν μας τα' κανε αυτά ο Παπαδόπουλος, θα τον κρεμάγαμε με πρώτη ευκαιρία. Τώρα, πως να κρεμάσουμε όσους εκλέξαμε για να μας κάνουν, προφανώς, αυτά που μας κάνουν; Άρα δίκαιο έχει ο Πάγκαλος: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ! Κι αν δεν νοιώθεις ήδη χορτάτος, είναι γιατί βαρυστομάχιασε αυτός, που εξουσιοδότησες να φάει στη θέση σου. Ή οι αυλικοί του.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ ψυχραιμια 10/12/2010 00:52:49

    Μόνο που χρειάζεσαι τριπλάσια μείωση μισθών από την υποθετική υποτίμηση, για το ίδιο αποτέλεσμα, αφού η εργασία συμβάλει κατά το 1/3 περίπου στο εθνικό προϊόν.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Επώνυμος 10/12/2010 00:03:43

   Το μαξιλάρι είναι οι ΔΥ. Αν όντως δεν απολύσουν-κόψουν τους μισθούς τους στη μέση, θα είναι οι μοναδικοί καταναλωτές...

   Θυμάται κανείς τους Ελόι και τους Μόρλοκς, άραγε;

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 10/12/2010 00:12:00

    The time machine?

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 10/12/2010 00:18:39

    Ουί...

 16. Polux avatar
  Polux 09/12/2010 23:51:38

  «Το Ταμείο δεν έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα». Ανεξάρτητα από το αν ο Επίσταθμος της Νέας Τάξης Πολ Τόμσεν απεκδύεται γιά λογαρισμό του ΔΝΤ κάθε ευθύνης - λες και το ΔΝΤ, η Διεθνής Τράπεζα, ο ΠΟΕ, η ΕΕ κτλ, δεν έχουν κοινό στόχο την "παγκοσμιοποίηση" δηλ. το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών όπως αυτή της εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πιθανόν κατ´αυτούς να μήν είναι ακόμη "όριμες οι συνθήκες" ή ακόμη ένα επικοινωνιακό εις βάρος του ελληνικού λαού - το Σεπτέβρη του 1996 ο ΣΕΒ είχε εξαγγείλει «Θέσεις γιά την Οικονομική Πολιτική».

  Οι απόψεις (θέσεις) του ΣΕΒ (που αντανακλούν αυτές του ΟΟΣΑ, Economics Surveys/ Greece, 1996) είναι ακριβώς οι ίδιες που εφαρμόζουν σήμερα
  οι δόλιοι "σοσιαλδημοκρατες" του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας το προσχεδιασμένο πολύ πρίν την σημερινή κρίση.

  Ο ΣΕΒ πρότεινε:

  *την ριζική αναδιάρθρωση της κοινωνικής ασφάλισης,

  *την δυνατότητα καθορισμού αμοιβών μικρότερων από τις προβλεπόμενες συλλογικές συμβάσεις,

  *την τροποποίηση της νομοθεσίας ομαδικών απολύσεων,

  *μείωση της επιβάρυνσης του έμμεσου μισθολογικού κόστους,

  *αυστηρότητα και πειθαρχία στο δημόσιο τομέα,

  *γενναίες αποκρατικοποιήσεις.

  Και ολά αυτά σε πλήρη συστοιχεία με τις συνταγές του ΟΟΣΑ (καθορισμό του ημερομισθίου στο επίπεδο επιχείρησης, απεριόριστη ελευθερία απολύσεων,
  επιπλέον μείωση του ελάχιστου ημερομισθίου, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, δραστική μείωση των απασχολούμενων στον σημόσιο τομέα και ιδιοτικοποήσεις. OECD, Economics Surveys/ Greece, 1996, σελ. 99-100).

 17. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 10/12/2010 06:15:04

  Μέ τούς καλοθρεμμένους καί εξοργισμένους συνδικαλιστές τής πασκε-δέκο,δημο
  σίου,ποιός μπορεί νά τά βάλει?????

  Μήπως ή νδ ???,αποκλείεται...

  Μένει μόνο τό ίδιο τό πασοκ νά σκοτώσει τούς ψηφοφόρους του.

  Επομένως,μόνη διέξοδος γιά πόλεμο μέ δεκο-δημόσιο,νά γίνουμε όλοι εξαπτέρυγα
  τού γεωργάκη μέχρι νά τελειώσει τή βρώμικη δουλειά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.