#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/05/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κρίση και οι Αδυναμίες της ΑριστεράςΟι επικείμενες εκλογές , οι οποίες διεξάγονται μέσω πρωτοφανούς  οικονομικής δυσπραγίας  έχουν φέρει στο προσκήνιο τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία φιλοδοξούν να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της εξόδου από την κρίση. Η Αριστερά  αυτοπαρουσιάζεται ως η μοναδική επιλογή για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, βοηθούμενη από την επικράτηση της αντιμνημονιακής ρητορικής στο μεγαλύτερο τμήμα της ελλαδικής κοινωνίας.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένα στοιχεία τα οποία ακυρώνουν τις προοπτικές της Αριστεράς να μετατραπεί σε σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης, στοιχεία τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της, τα οποία δεν μπορεί να αποβάλλει. Για την ώρα τουλάχιστον…

Πρώτον, υπάρχει μια ηθελημένα  λανθασμένη ανάγνωση της κατάστασης στην ελλαδική κοινωνία. Τα κόμματα της Αριστεράς τεχνηέντως υποτιμούν τις εναλλακτικές επιλογές για να παρουσιάσουν την δική τους πολιτική ως τη μόνη διέξοδο. Δεν επιθυμούν να υπάρξει συμβατική εναλλακτική πολιτική. Πρέπει κατ’ αυτούς να υπάρξει εξέγερση, πρέπει να υπάρξει επαναστατική ατμόσφαιρα. Ίσως στην αρρωστημένη φαντασία κάποιων η σημερινή συγκυρία είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση για το γεγονός ότι δεν αξιωθήκαμε ως χώρα να γίνουμε σταλινικό προτεκτοράτο μερικές δεκαετίες πριν…

Δεν είναι προς το συμφέρον της Αριστεράς να παραδεχθεί πως υπάρχει συμβατική εναλλακτική πρόταση για έξοδο από την κρίση. Για αυτό το λόγο θέλουν να πείσουν ότι αποκλείεται η οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος των  δανειστών της χώρας. Επιδιώκουν τον εγκλωβισμό της χώρας στο ασφυκτικό πρόγραμμα της σημερινής οικονομικής πολιτικής ώστε η εξέγερση την οποία ονειρεύονται να φαίνεται ως η μόνη λύση για την ελλαδική κοινωνία. Για αυτό το λόγο θέλουν να πείσουν ότι αποκλείεται η οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος τω  δανειστών της χώρας.

Και όμως. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τάχθηκε για πρώτη φορά ανοικτά υπέρ ενός συμφώνου σχετικά με την ανάπτυξη. Ο Γάλλος υποψήφιος Πρόεδρος Φ. Ολάντ κάνει λόγο για τροποποίηση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Το αδιέξοδο της λιτότητας και η ανάγκη έμφασης στην ανάπτυξη αποτελεί πλέον αναπόσπαστο στοιχείο στον ευρωπαϊκό  δημόσιο διάλογο. Αυτό από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα αλλά προσφέρει δυνατότητες και προοπτική για το μέλλον. Δυνατότητες και προοπτική που η Αριστερά δεν θέλει να υπάρχουν…

Ο Α. Σαμαράς ήταν ο πρώτος που  προειδοποίησε ότι η πολιτική του μνημονίου θα είναι αδιέξοδη. Πρώτος, παρουσίασε μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση λοιδορούμενος από το ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Παπανδρέου-Βενιζέλου. Ας θυμηθούμε τα ειρωνικά σχόλια στις δηλώσεις Σαμαρά ότι θα ανακηρύξει ΑΟΖ.

Ακόμα και αν αυτή η πολιτική του μνημονίου πλέον δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, τότε αυτός ο οποίος θα διαπραγματευτεί τη νέα πολιτική πρέπει να είναι αυτός ο οποίος είχε προειδοποιήσει εδώ και δύο χρόνια για το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής παρά αυτοί οι οποίοι επέβαλλαν και προάσπιζαν αυτή την πολιτική, ούτε αυτοί οι οποίοι απλά δεν έχουν εναλλακτική πολιτική.

Η μεγάλη πλειονότητα των συμπατριωτών δεν θέλει η χώρα να οδηγηθεί στην άβυσσο, η ελλαδική κοινωνία δεν είναι στα πρόθυρα της επανάστασης όπως η αριστερά θέλει να πιστεύει. Αντίθετα, είναι η συγκυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει την χώρα σε ακραίες καταστάσεις. Συγκυβέρνηση σημαίνει διαιώνιση των νοοτροπιών και των προσώπων που μας οδήγησαν εδώ και ως εκ τούτου ριζοσπαστικοποίηση του εκλογικού σώματος.

Οι  Έλληνες αναζητούν κάπου να σταθούν. Θέλουν Ελπίδα. Ελπίδα βάσιμη. Ελπίδα υλοποιήσιμη. Επιζητούν αγωνιωδώς κάποιος να του πείσει ότι υπάρχει διέξοδος.

Οι Έλληνες έχουν επιλογές. Μπορούν να αρματωθούν περιμένοντας τις οδηγίες των Στρατηγών της Αριστεράς για έφοδο στου Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο παραλύοντας την κρατική μηχανή προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους. Με τους δύο πρώτους άλλωστε υπάρχουν ιστορικές σχέσεις…

Εναλλακτικά, μπορούν να εμπιστευτούν τον άνθρωπο ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί εκφράζει την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Τον άνθρωπο, ο οποίος παρά τις ασφυκτικές και συνεχείς παρεμβάσεις των δανειστών μας και τα σενάρια καταστροφολογίας εκφράζει την πίστη του στις δυνατότητες των Ελλήνων…

Το δεύτερο στοιχείο το οποίο φαίνεται να μην μπορεί να κατανοήσει η Αριστερά είναι πως η ανορθωτική πορεία της χώρας μπορεί να γίνει μόνο με εθνικούς όρους.

Ο λαός μας θα ξεφύγει από την κρίση μόνο με ηγεσία η οποία πιστεύει σε αυτόν, με ηγεσία η οποία πιστεύει στις δυνατότητες του Ελληνικού  Έθνους. Η Αριστερά, όπως αυτή παρουσιάζεται σήμερα, δεν μπορεί να εκφράσει την πίστη στο Έθνος λόγω διεθνιστικών υποχρεώσεων απέναντι στο παγκόσμιο αντικαπιταλιστικό κίνημα…

Πρώτιστης σημασίας είναι ποιος μπορεί καλύτερα  να είναι ο φορέας αυτής της ανορθωτικής προσπάθειας. Πολιτικοί οι οποίοι διαπόμπευαν τους  Έλληνες  ως τεμπέληδες και διεφθαρμένους είναι λίγο δύσκολο να μιλήσουν για τις αρετές του. Μόνον όσοι πιστεύουν στο Ελληνικό Έθνος, χωρίς άναρθρες και αντιαισθητικές κραυγές, και έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες των Ελλήνων  νομιμοποιούνται να ηγηθούν της ανορθωτικής πορείας. Διεθνιστές, ελλαδέμποροι και υμνητές των δολοφόνων του Διστόμου αποκλείονται…

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «εμπόριο ψευδαισθήσεων». Ο ανίκανος να δώσει ελπίδα κατηγορεί αυτόν που προσπαθεί μέσα σε μια ατμόσφαιρα εθνικής κατάθλιψης να τονώσει το ηθικό των συμπατριωτών του και να εμφυσήσει πίστη στην αξιοσύνη του λαού μας.

Θα ήθελε πολύ ο κ. Βενιζέλος να μπορεί να εμπνεύσει αλλά δυστυχώς δεν μπορεί…

Ο κ. Σαμαράς αυτή την στιγμή είναι ο αποκλειστικός ή τουλάχιστον ο πιο πειστικός και συνεπής  εκφραστής των δυνατοτήτων του Ελληνισμού ερχόμενος σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ  το οποίο αφενός έχει απαξιώσει την Ελλάδα στο εξωτερικό με υποτιμητικές αναφορές, αφετέρου η διεθνιστική του φιλοσοφία το εμποδίζει να μιλήσει, πειστικά τουλάχιστο, για πατρίδα και έθνος.

Τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς (Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος) εμφορούμενα και αυτά από διεθνιστικές αντιλήψεις δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την υπέρβαση και να μιλήσουν με εθνικούς όρους για έξοδο από την κρίση. Αντιλαμβάνονται την κρίση με όρους ταξικούς, συγκρουσιακούς, ως ευκαιρία ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικό-οικονομικού οικοδομήματος. Αυτή η ρητορική όσο εκτονωτική και αν είναι, απωθεί τη μεγάλη πλειοψηφία της ελλαδικής κοινωνίας. Λόγω ταξικής εμμονής τα κόμματα της Αριστεράς  αδυνατούν να μιλήσουν για τις δυνατότητες του Ελληνισμού διότι δεν αποτελεί για αυτούς σημείο αναφοράς.

Ο Α. Σαμαράς προσπαθεί με συνεχείς υπομνήσεις των δυνατοτήτων της πατρίδας μας και του λαού της να αποτινάξει το κόμπλεξ κατωτερότητας και την μιζέρια από την ελλαδική κοινωνία. Μιλάει για τις δυνατότητες του έθνους επειδή πιστεύει σε αυτό, σε αντίθεση με τη διεθνιστική αριστερά. Απευθύνεται στο έθνος, εμπνέοντας του την θέληση και το όραμα για αγώνα και προκοπή.

Το κάνει με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, δεν  πουλάει φτηνή εθνικοφροσύνη όπως η Δεξιά άλλων εποχών…

Προσπαθεί να εμφυσήσει την πίστη όχι απλά για έξοδο από την κρίση αλλά για κάτι πολύ μεγαλύτερο…

Δείχνει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Ενώ η Αριστερά μιλά για ταξικό αγώνα ανατροπής των μονοπωλίων και της εργοδοσίας…

Ανελλήνιστοι και χρεοκοπημένοι κοσμοπολίτες δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για το έθνος ούτε να ηγηθούν εθνικής ανορθωτικής προσπάθειας. Ο συνταγματικός πατριωτισμός και η διεθνιστική νομιμοφροσύνη δεν αρκούν …

Ιωάννης  Σ. Λάμπρου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wx avatar
  wx 01/05/2012 16:07:19

  τόσο άσχημες είναι οι κυλιόμενες τελικά;

  • drider avatar
   drider @ wx 01/05/2012 16:14:23

   Ο καθένας οφείλει να ψηφίζει κατά συνείδηση και όχι καιροσκοπικά, εκεί που φαίνεται να υπάρχει ρεύμα.

   Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας, και ψηφίστε πολιτικά όχι δημοσκοπικά.

 2. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 01/05/2012 16:58:44

  Ιωάννη πάρε μια βαθιά ανάσα, ηρέμησε και διάβασε πάλι τι έγραψες.
  Παραλλήρημα πραγματικά, αν και ενόψει εκλογών έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Τεράστια προπαγάνδα με ψευτοδιλήμματα για να ψηφίσει ο κόσμος άλλον ένα μεγάλο ηγέτη, που φυσικά θα μικρύνει σε λιγότερο από 4 χρόνια.
  Συμβουλή, μην ακολουθείς λέξεις ή ιδέες, αλλά την καρδιά σου. Πρόσεξε, οι Ναζί σαν δημοκρατικό κόμμα ξεκίνησαν και μάλιστα έκρυβαν πολύ καλά τις κτηνωδίες τους. Χαρακτηριστικό πως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν άγνωστες λέξεις για πολύ μεγάλο μέρος του γερμανικού λαού και ξεκίνησαν ως κάτι "αθώο" και "σωστό". Προσοχή στους λύκους ντυμένους πρόβατα.
  Θέλει επίσης πολύ προσοχή και σοβαρότητα όταν επικαλείσαι τον πατριωτισμό του καθένα. Ειδικά όταν στηρίζεις μια παράταξη που υποκλίθηκε στα ξένα συμφέροντα, καθιστώντας την χώρα μας ως αποικία των δανειστών. Κλείνω με ένα χιλιοειπωμένο αλλά αγαπημένο ρητό, όποιος σπέρνει καταιγίδες θερίζει θύελλες.

  • Ιωάννης Σ. Λάμπρου avatar
   Ιωάννης Σ. Λάμπρου @ Μοναχικός Λύκος 01/05/2012 18:15:45

   Αρχικά, αγνοήστε την τελευταία πρόταση της τέταρτης παραγράφου.Πρόκειται για λανθασμένη επανάληψη προηγούμενης πρότασης.
   Πρός Μοναχικό Λύκο,
   Αναφέρεις ότι ο ηγέτης θα μικρύνει σε τέσσερα χρόνια. Άρα παραδέχεσαι ότι θα είναι πρωθυπουργός. Το χρονικό διάστημα στο οποίο θα παραμείνει στη πρωθυπουργία δεν το γνωρίζουμε. Είναι όντως ενοχλητικό για την αριστερά κάποιος να προσφέρει ελπίδα, ελπίδα υλοποιήσιμη όχι βασισμένη στις σταλινικές προφητείες.
   Ύστερα κάνεις αναφορά για τους Ναζί κάνοντας παραλληλισμό με τη ΝΔ αν κατάλαβα σωστά. Το πρόβλημα είναι πως για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ευθύνεται κυρίως η Αριστερά λόγω της ιδεολογικής κάλυψης την οποία παρείχε στην παρουσία εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Ο τελευταίος που θα μπορόυσε να κάνει κήρυγμα περί ακροδεξιάς είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την άνοδο της. Και βολεύονται με αυτό. Βολεύονται πάρα πολύ.
   Αναφορικά με την επιρροή των μεγάλων δυνάμεων, δυστυχώς όλες οι παρατάξεις σε κάποια χρονική συγκυρία υπέκυψαν στις πιέσεις τους. Όπως π.χ. οι σταλινιστές οι οποίοι έπαιρναν εντολές από την Μόσχα ή οι εκπρόσωποι της ανανεωτικής αριστεράς οι οποίοι, ως γνήσιοι κολαούζοι των Αμερικανών, υποστήριξαν το Σχέδιο Ανάν ή αποδέχονται τις θέσεις του κ. Γκρουέφσκι για το Σκοποιανό.Η Δεξιά διαχρονικά βαρύνεται και αυτή με υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Όχι πάντα όμως όπως η στάση στο Σχέδιο Ανάν και το Όχι στο Βουκουρέστι αποδεικνύουν.
   Αυτό το οποίο χρειάζεται η πατρίδα μας είναι ελπίδα, ελπίδα υλοποιήσιμη, ελπίδα ικανή να υπερνικήσει την εθνική κατάθλιψη.
   Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, Μοναχικέ Λύκε, είναι γνωστό ότι στην αναμπουμπούλα, ο Λύκος χαίρεται...

 3. S.P. avatar
  S.P. 01/05/2012 17:07:15

  Εγώ αυτό που έχω να πω είναι, ότι αποτελεί όνειδος, το ότι σε ευρωπαϊκή χώρα (έστω γεωγραφικώς), υπάρχει μια τόσο ισχυρή αριστερά.
  Η πολιτική της επιρροή, η μεταπολιτευτική ιδεολογική της ηγεμονία και η αριθμητική της δύναμη εκφράζουν την υπανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, την τζάμπα μαγκιά προς την οποία ρέπει ο Έλληνας, αλλά πρωτίστως εκφράζουν την έλλειψη συγκροτημένης ιδεολογίας, από το κοινωνικό στρώμα που ονομάζουμε και αστική τάξη Ελλάδος.
  Ακόμη και ο σχετικά κάπως καλύτερος από τους άλλους, ο επονομαζόμενος και "Εθνάρχης" κυβέρνησε με ιδεολογία του αντί (αντικομουνισμός) ή ιδεολογία της παρέας (οι δικοί μου κατά Ι. Βαρβιτσιώτη, πελατειακό κράτος κ. λ. π). Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κόμμα τύπου CDU, γκωλλικών, ή βρεταννικών κομμάτων. Για αυτό υπάρχει ισχυρή αριστερά.

 4. m avatar
  m 01/05/2012 17:18:04

  Μην γελιέστε! Η Αριστερά από το 1918 υποσκάπτει συστηματικά την Ελλάδα. Τώρα προσπαθεί να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών της. Η αριστερά παίζει τα ρέστα της σήμερα.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ m 01/05/2012 17:56:04

   Φιλτατε, δεν ειναι η αριστερα -με τα οποια καλα ή κακα της- εκεινη που "παιζει τα ρεστα της", αλλα οι συνεταιροι του δικομματισμου που βλεπουν το εδαφος να υποχωρει κατω απο τα ποδια τους. Μην γελιεστε λοιπον εσεις. Απο οπου περασε το ΔΝΤ διαλυθηκε το ενοχο πολιτικο συστημα και προεκυψαν νεες πολιτικες δυναμεις. Μονο εδω, στην Ελλαδα, οι πολιτικοι των δυο πρωην "μεγαλων κομματων" που ευθυνονται διαχρονικα για την καταστροφη της εχουν το απιστευτο θρασος να ξανακατεβαινουν στις εκλογες για να την "σωσουν" (με το αγγλικο δικαιο και με το "Ειδικο Ταμειο" εθνικου ξεπουληματος που αποδεχτηκαν με τις υπογραφες τους).

   • factorx avatar
    factorx @ Μ.Γ 01/05/2012 18:08:02

    Σωστά, αλλά οι νέες πολιτικές δυνάμεις είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ;

    • Μ.Γ avatar
     Μ.Γ @ factorx 01/05/2012 18:52:48

     Νομιζω οτι πρεπει ν' αρχισουμε να σκεφτομαστε, οχι πλεον με τον γνωριμο στατικο τροπο που εχουμε συνηθισει εως τωρα, αλλα με ορους δυναμικων αυτορρυθμιζομενων συστηματων. Μετα τις εκλογες μπορει να δουμε μεγαλες ανακαταξεις στον πολιτικο χαρτη. To KKE βεβαια ειναι τοσο "νεα πολιτικη δυναμη" οσο και οι ... Ναϊτες του Νταν Μπραουν ! Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εχω την εντυπωση οτι, οσο ισχυροποιειται -κι' αρχιζει να τρομαζει με την ενδεχομενη προοπτικη της αναληψης καποιων κυβερνητικων ευθυνων- τοσο θα υποχρεωνεται να ξεφυγει απο τις αριστεριστικες γραφικοτητες του παρελθοντος και θα τεινει να μετατραπει σε ενα ευρωπαϊκο σοσιαλδημοκρατικο κομμα. Ειναι αλλωστε χαρακτηριστικη η σταδιακη ωριμανση του Τσιπρα ο οποιος -οσο κι' αν δεν θελουν ορισμενοι να το παραδεχτουν- οσο περναει ο καιρος, τεινει να αποκτησει πραγματικα ηγετικα χαρακτηριστικα που πειθουν ευρυτερες ομαδες του κοσμου κι' οχι απλως τους παληους αριστερους του ΣΥΝ. Προβλεπω μαλιστα οτι σε λιγο καιρο θα τελειωσει και το παραμυθι με τις διαφορες "συνιστωσες". Βεβαια, εδω ειμαστε και θα δουμε. Το σιγουρο ειναι οτι το μελλον θα μας επιφυλαξει ενδιαφερουσες -ελπιζω, οχι δυσαρεστες- εκπληξεις. Το σιγουρο επισης ειναι οτι η Ελλαδα, παρα τις αντικειμενικες δυσκολιες, δεν προκειται να καταστραφει. Καποια νεα ισορροπια θα προκυψει εκ των πραγματων.

 5. arslonga avatar
  arslonga 01/05/2012 17:43:16

  Στις εκλογές του 2004, ο ελληνικός λαός έκανε μια τεράστια προσπάθεια να απαγκιστρωθεί από τον πασοκισμό υπερψηφίζοντας τον Καραμανλή. Ταυτόχρονα με τις αδυναμίες της τότε ΝΔ να ανταποκριθεί στις ιστορικές απαιτήσεις, η αριστερά υπονόμευσε συστηματικά την αποσοκοποίηση με τη γνωστή δολιοφθόρα μέθοδο του "διμέτωπου" κατά Πασόκ-ΝΔ, του " Πασόκ και ΝΔ" και του "όλοι ίδιοι είναι". Η αριστερά εσκεμμένα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αποσοκοποίηση και διατήρησε τον πασοκισμό μέχρι την περίφημη επιστροφή του το 2009 με το παιδί που υποσχέθηκε τα λεφτά.

  Σήμερα η αριστερά συνεχίζει την υπονόμευση με τους πομφόλυγες "οι δικομματικοί, ο δικομματισμός" και το στυλάκι "αντιμνημονιακός".

  Σαν καρικατούρα η κατάσταση αυτή λέγεται "ΑΝΕΛ" και "Τσίπρας για πρωθυπουργός" η "18% στην ΔΗΜΑΡ", και διάφορες άλλες κωμικοτραγικές περιπτώσεις. Επί της ουσίας, η αριστερά, άλλη μια φορά βολεμένη στο σύστημα πασόκ, προσπαθεί να επωφεληθεί υποσχόμενη τη συνέχεια του ειδικού τρόπου ζωής και σκέψης τύπου πασόκ.

  Αλλά καμιά φορά, πως είπε η Αλέκα για τον Τσίπρα "'όποιος παίρνει φόρα, τον παίρνει η κατηφόρα"

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ arslonga 02/05/2012 13:06:57

   Να συμφωνήσω μαζί σου για τις ευθύνες της Αριστεράς. Όμως, η θρυλούμενη αποπασοκοποίηση του 2004, θάφτηκε με τα "δικά μας παιδιά" του Νάκου, τα τερτίπια με τον ΑΣΕΠ της Γιαννάκου και του Καλού και τα γαλάζια τρωκτικά που υπομονετικά ακόνιζαν τις μασέλες τους την περίοδο του εκσυγχρονιστικού φαγοποτιού, περιμένοντας την "επανίδρυση". Μάλλον αποπρασινοποίηση ήταν.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/05/2012 19:09:11

  H κυριοτερη αδυναμια της αριστερας ειναι οτι θα αρχισει να χανει αμεσως μολις βρεθει στην κυβερνηση.Για το λογο αυτο παλια εκαναν δικτατοριες.
  Τωρα ομως που ακομη και οι Αραβες εγκατελειψαν τα μονοκομματικα σχηματα ειναι λιγο δυσκολο.

 7. wx avatar
  wx 01/05/2012 19:11:42

  ναι φάκτορα, η αριστερά φαντάζει το νέο με το έγκλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

  • bird avatar
   bird @ wx 01/05/2012 19:43:58

   Την πρώτη μέρα της Δημιουργίας ο Θεός έφτιαξε την κυβέρνηση Παπαδήμου για μερικούς. Δεν είναι έγκλημα οτι χρεοκόπησε η χώρα (μια χώρα που πριν 2 χρόνια δανειζόταν από τις αγορές) και είναι έγκλημα η επιλογή να γίνει συντεταγμένη χρεοκοπία. Γιατί αυτό το τελευταίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου.
   Και μην το συζητάς μετά από τον κρατισμό που χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία στην περίοδο της μεταπολίτευσης η αριστερά φαντάζει ολοκαίνουργια και εντελώς διαφορετική από το πρόβλημα.

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/05/2012 22:51:23

  Το ΚΚΕ είναι από τις καλύτερες εταιρείες, παράγουν οπισθοδρόμιση,κακομοιριά
  και όμως οι πρωτοκλασάτοι του περνάνε καλά ταχα μου τάχα μου βάζουν και τον
  Μεντρέκα να απαγγέλει τις γνωστές κασσέτες και μην ακούσουν ότι μπορεί ,λέω μπορεί, να τους καλέσει κάποιο κυβερνητικό σχήμα να συμετέχουν.Ούτε να ακούσουν. Είναι πολλά τα λεφτά και αφορολόγητα.

 9. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 02/05/2012 17:36:47

  Για να σου ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν πιστεύω σε τίποτα περισσότερο από την ανθρώπινη ευημερία. Ολα τ'άλλα είναι θεωρίες να αγαπιόμαστε, γι'αυτό και δεν κατατάσσω τον εαυτό μου σε στενό ιδεολογικό κύκλο, εννοείται όμως πως δεν είμαι οπαδός των ακραίων συμπεριφορών.
  Αλλο με ενοχλεί. Ξαφνικά έγιναν όλοι ειδικοί τι θέλει ο άνθρωπος, τι πρέπει να έχει η κοινωνία. Και φυσικά δεν διαφέρεις Ιωάννη, είσαι άλλος ένας "ειδικός".
  Να σου υπενθυμίσω πως στην Βουλή, δεν υπάρχει μόνο η Αριστερά αλλά και η Δεξιά. Η ακροδεξιά στην Ελλάδα έχει πολλούς πατεράδες ΑΠ'ΟΛΑ τα ιδεολογικά στρώματα.
  Το σύστημα βολεύεται από το κουκλοθέατρο (με δήθεν οικονομικές, εθνικές και πολιτικές κρίσεις) αλλά δεν θέλω να σπαταλήσω φαιά ουσία και 50 παραγράφους για το πραγματικό πρόβλημα του κόσμου μας. Εξάλλου δεν το κατάλαβες με την πρώτη και ούτε με την δεύτερη πρόκειται.
  Αργά ή γρήγορα θα πάψουν να πείθουν οι "έτοιμες" λύσεις και οι παραλογισμοί και οι λαοί θα αναθεωρήσουν τις κοινωνίες τους, όπως κάνουν τόσα χρόνια ενάντια σε απόλυτες εξουσίες ή ηγέτες.
  Σου υπενθυμίζω και πάλι το Γ' Ράιχ. Οι ναζί κυνηγούσαν κομμουνιστές/μετανάστες, ήθελαν δυνατή Γερμανία, δυνατό αστυνομικό και στρατιωτικό κράτος, ανυποχώρητο σε θέσεις ηγέτη και ανήλθαν στην εξουσία χάρη στην οικονομική κρίση του '29.
  Το αποτέλεσμα: η Γερμανία μέσω του Ναζισμού, του Β' ΠΠ και του σχεδίου Μάρσαλ διχοτομήθηκε, χειραγωγήθηκε και μεταμορφώθηκε σ'ένα υποτακτικό (στις τράπεζες και στο χρήμα) κράτος, που έπαψε πια να αναδεικνύει μεγάλες προσωπικότητες. Ο γερμανικός λαός ενοχοποιήθηκε, έχασε την ταυτότητα του και τις ιδιαιτερότητες του (με πρόσχημα τα εγκλήματα μιας απάνθρωπης μειοψηφίας/εξουσίας) και μετατράπηκε στ' απολωλός πρόβατο.
  Είναι αυτό που λες και χάνεις στη μετάφραση, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, απλά δεν καταλαβαίνεις (ακόμα) πως ο επικίνδυνος λύκος Ιωάννη δεν είναι ο μοναχικός όπως αφήνεις να εννοηθεί, αλλά αυτός που επιτίθεται με την αγέλη του εκ των έσω.

  • Ιωάννης Σ. Λάμπρου avatar
   Ιωάννης Σ. Λάμπρου @ Μοναχικός Λύκος 03/05/2012 09:41:10

   Από όσο μπορώ να καταλάβω, δείχνεις μια δυσπιστία απέναντι σε ηγέτες και ιδεολογίες πιστευόντας ότι αμφότερα οδηγού σε επικίνδυνες καταστάσεις. Η σημασία του προσώπου είναι πολύ σημαντική, ειδικά στην χώρα μας λόγω πρωθυπουργοκεντρικού μοντέλου διοίκησης. Η εμπιστοσύνη που δείχνει κάποιος απέναντι σε ένα πρόσωπο - στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Α.Σαμαράς - δεν σημαίνει τυφλή υποταγή στην αυθεντία ενός ανθρώπου.
   Αναφορικά με τη λέξη ειδικός, το να υποστηρίζεις κάποιον παραμονές των εκλογών και να επιχειρηματολογείς σχετικά δεν σημαίνει ότι παριστάνεις τον ειδικό αλλά απλά ότι εκφράζεις την προσωπική σου άποψη. Νομίζω ότι στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας το να επιχειρηματολογείς υπέρ του ενός ή του άλλου αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της Δημοκρατίας. Εξάλλου τα ΜΜΕ της άλλης πλευράς είναι αριθμητικά πιο πολλά και παραδοσιακά είχαν το πάνω χέρι στη Μεταπολίτευση. Το να υπάρχει αντίλογος νομίζω αποτελεί ένα χρήσιμο αντίβαρο ακόμη και στην περίπτωση που κάποις δεν συμφωνεί με αυτά που γράφω.
   Αναφορικά με τις δήθεν κρίσεις, εδω μπαίνουμε σε σενάρια συνωμοσιολογίας για τα οποία δεν πρόκειται να σπαταλήσω φαιά ουσία...Οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι εξαιρετικά περίπλοκοι οργανισμοί για να υπάρχει ένας συγκεκεριμένος πόλος ο οποίος να κατευθύνει τις τύχες τους...
   Αναφορικά με τους...λύκους εννοούσα πως σε συνθήκες χάους και διάλυσης υπάρχουν συγκεκεριμένες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση μπορούν να βλάψουν την ελληνικλη κοινωνία. Δεν εννοώ φυσικά μοναχικούς λύκους αλλά συγκεκριμένες ομάδες. οπαδοί του Χίτλερ, οπαδοί του Στάλιν, αναρχικοί ή φερόμενοι ωε αναρχικοί

 10. Ιωάννης Σ. Λάμπρου avatar
  Ιωάννης Σ. Λάμπρου 03/05/2012 09:57:24

  Να μην ξεχάσω τους Γκρίζους Λύκους...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.