#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2010 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κομισιόν ... δικαιώνει το Antinews!Το Antinews εδώ και καιρό διατυπώνει ερωτήματα προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών για τις διαδικασίες  και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν από το περασμένο Φθινόπωρο και είχαν ως αποτέλεσμα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, που εκτόξευσαν στα ύψη το κόστος δανεισμού της χώρας μας.

Η Δικαιοσύνη και η Βουλή να ερευνήσουν ΑΜΕΣΩΣ το Short Selling

Μέχρι τώρα δεν πήραμε καμιά απάντηση.

Ευτυχώς, όμως, μας ....άκουσε ο αρμόδιος Επίτροπος!

Έρευνα Κομισιόν για κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα ελληνικά CDS

"Έρευνα σχετικά με το αν, και σε ποιο βαθμό, αναπτύχθηκαν, στην περίπτωση της Ελλάδας, ύποπτα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά των CDS (δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι των κρατικών χρεών) διεξάγει η Κομισιόν

Αυτό γνωστοποίησε από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο στην αγορά των CDS και ότι στόχος του είναι η αύξηση της διαφάνειας, αλλά και της υπευθυνότητας των παραγόντων, που δρουν σε αυτή την αγορά. Συγκεκριμένα σημείωσε πως Θα υπάρξει υποχρεωτική καταγραφή όσων λειτουργούν στην αγορά των CDS, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πέσει φως σε έναν τομέα, που ως σήμερα προτιμούσε το σκότος».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τι λέει  για όλα αυτά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 18/05/2010 12:57:39

  Κύριοι ,

  άλλο πράγμα η έρευνα για πατρονάρισμα της 2γενούς αγοράς κρατικών ομολόγων και υποπροιόντων παγκοσμίως από έναν φορέα όπως η Ε.Ε κι άλλο πράγμα να λες στον Παπακ. να ερευνήσει και να μαλώσει τα ανά τον κόσμο hedge funds που έπαιξαν Ελλάδα.

  Common sense

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ greekpoliticalreview 18/05/2010 13:45:00

   λεπτομέρεια: Το σύστημα εκκαθάρισης ελληνικών ομολόγων ήταν στην ΤτΕ και επομένωε εφαρμοστέοι κανόνες στις συναλλαγές αυτές ήταν αυτοί της ΤτΕ

 2. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 18/05/2010 13:07:26

  Στο ερώτημα τί θα κάνει ο ΥπΟΙΚ μία πρόβλεψη: Θα αναζητά το περίφημο πιστόλι του ΓΑΠ για να αυτοκτονήσει. Ο λόγος είναι ότι η ανοικτή πώληση σε εποχές κερδοσκοπικών επιθέσεων επιτείνει την άνοδο των spreads καθώς κάποιος μπορεί να πουλήσει ένα ομόλογο που δεν έχει εκείνη τη στιγμή και αναλαμβάνει να το βρει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος με τον κίνδυνο τελικά να μην το βρει να είναι υπαρκτός. Στην ελληνική περίπτωση δεν είχαμε μόνο παράταση προθεσμίας (από 3 μέρες σε 10, ποσοτική διαφοροποίηση) αλλά και μετατροπή της υποχρέωσης προς πώληση με το πέρας του δεκαημέρου σε απλή προαίρεση, δηλ. επιλογή του πωλητή, χωρίς συνέπειες (ποιοτική διαφοροποίηση).Επομένως όσο πιο μεγάλο το χρονικό διάστημα τόσο μεγαλύτερος ο πανικός στις αγορές, καθώς μπορώ να πουλήσω όσα ελληνικά ομόλογα θέλω χωρίς να πάθω κάτι, αν στο τέλος της προθεσμίας δεν έχω βρει το ομόλογο. Δηλ. όλοι αυτοί οι- κατά τα καθεστωτικά ΜΜΕ- πανικοβεβλημένοι επενδυτές που πουλούσαν τα ελληνικά ομόλογα δεν ήταν πανικοβεβλημένοι, καθώς ήταν πωλητές σε ανοικτή πώληση, δηλ. πουλούσαν μαζικά και άρα επίτηδες κάτι που είχαν αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να το βρουν και να το πουλήσουν και μάλιστα η ΤτΕ τους έδωσε αντί για 3 μέρες 10.Και αν δεν το βρίσκαν δεν τρέχει και τίποτα. Από πότε αποφασίστηκε αυτή η απέλευθέρωση (Κερκόπορτα); Μα από τις 05.10.09.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Bodinus1576 18/05/2010 13:48:03

   Σκανδαλάρα με τα όλα της η αλλαγή του Τ3 σε Τ10 δε λέω , αλλά δεν δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να επηρεάσει παγκοσμίως τα sreads ούτε κατά 0,01% το συνολικό κεφάλαιο που παίχτηκε short εντός συνόρων.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/05/2010 13:09:49

  ...μπα τώρα ανακάλυψε ότι ο συνήγορος του πολίτη στεγάζεται σε κτίριο της Μ Βατοπεδίου εδώ και 12 χρόνια και βγάζει εγκυκλίους για ενοίκια
  ...μετά θα ασχοληθεί με τον Τόλη
  ................................. ίσως θυμηθεί και τον Τιτανικό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.