#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2010 20:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κομισιόν απαιτεί την ιδιωτικοποίηση της ΕνέργειαςΤο πιο “σκληρό” τους πρόσωπο έδειξαν οι Βρυξέλες σήμερα στην χώρα μας σε σχέση με την αγορά ηλεκτρισμού.

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με την ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μαθιουδάκη διεμήνυσαν ότι οι παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς είναι απλώς “τσιρότα” – αυτή η έκφραση χρησιμοποιήθηκε! – και ότι η αγορά θα πρέπει να ανοίξει άμεσα με αποτελεσματικό τρόπο.

“Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ!” ζήτησαν τα κοινοτικά στελέχη από την εμβρόντητη ελληνική πλευρά, η έκπληξη της οποίας ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώθηκε πως όχι μόνο δεν σήκωναν επ΄ αυτού κουβέντα αλλά και πως η απαίτηση συνδεόταν ευθέως με την εκταμίευση της τρίτης δόσης βοήθειας της χώρας μας από την Τρόικα!

Στην δε παρατήρηση ότι “Στο Μνημόνιο δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση”, οι κοινοτικοί – πιο οξεία ήταν η στάση του εκπροσώπου της διεύθυνσης Ανταγωνισμού – αντέτειναν ότι “τα Μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται, τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής ου πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του”!

Ειδικότερα σε σχέση με τους λιγνίτες, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι παρέπεμψαν με έμφαση στην επιστολή της Επιτρόπου Κρόες του 2008, με την οποία τονίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν της εκχώρησης μονάδων, θα πρέπει να προχωρήσει και στην ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων λιγνίτη (λ.χ. σε Δράμα και Ελασσόνα) τα οποία θα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες.

Ανάλογα, πιέσεις ασκούνται πλέον και για ριζική λύση στο θέμα του διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς και διανομής, παρά το ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει γίνει αποδεκτό το μοντέλο που έχει επιλέξει η χώρα μας, κατά το οποίο υπάρχει νομικός διαχωρισμός από την ΔΕΗ αλλά τα δίκτυα μπορούν να ελέγχονται από την ίδια.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=215491&nt=108&lang=1

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 23/07/2010 20:09:58

  Πλιάτσικο... Κανονικό πλιάτσικο...

 2. donaE avatar
  donaE 23/07/2010 20:19:03

  Αυτα ειναι ασημικα,οχι η Αγροτικη,αυτη μπορουμε να την κρατησουμε....

 3. Orestios avatar
  Orestios 23/07/2010 20:19:09

  Πουλήστε ορυκτό ενεργειακό πλούτο για να αγοράσετε φτερωτές. χαχαχαχαχαχα
  Η σκέψη και μόνο είναι σκανδαλο.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/07/2010 20:43:33

  Άντε... να πάρει κάτι και η RWΕ... 5-6 χρόνια περιμένει.

  Το Πασόκ, αποδεικνύεται περίρανα ότι είναι Γερμανικό παράρτημα. Από την ίδρυσή του. Και προφανώς από την περίοδο Σημίτη. Ότι δεν κράτησαν το 45, θα το πάρουν τώρα.

 5. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης avatar
  Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 23/07/2010 21:44:19

  Αυτή η εξέλιξη κάνει ακόμα πιο επιτακτική την έξοδο της χώρας μας από το Μνημόνιο, θέτοντας στο προσκήνιο την εναλλακτική πρόταση Σαμαρά. Επιπλέον καταδεικνύει την ανάγκη η χώρα να αλλάξει διακυβέρνηση καθώς το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι δεν διστάζει να ξεπουλήσει όσο-όσο ό,τι μπορεί να ξεπουληθεί... Αφήνουν να βαλτώσει η ακίνητη περιουσία του κράτους και ξεπουλάνε, σε τιμές κρίσης, πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού....
  Η ευθύνη του Σαμαρά να διαμορφώσει συνολική εναλλακτική πρόταση αλλά και να προετοιμάσει τη ΝΔ για να κυβερνήσει είναι μπροστά μας...

  • Απόστολος avatar
   Απόστολος @ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 23/07/2010 23:17:21

   Να τα πουλήσουν όλα να τελειώνουμε. Κρατικές επιχειρήσεις σημαίνουν άντρα διαφθοράς. Οι εποχές που οι Πιπεριάδες κατέβαζαν τους διακόπτες τις ΔΕΗ γιατί δεν τους έφταναν οι αυξήσεις και πέθαιναν νεογνά σε θερμοκοιτίδες έχουν τελειώσει. 750,000 δημόσιοι κηφήνες ξέρετε τι σημαίνει; Ότι είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι. Να κλείσουν άμεσα όλες οι Δημόσιες επιχειρήσεις ή να ιδιωτικοποιηθούν αυτές που χρειάζονται (ΔΕΗ,ΟΣΕ,ΔΕΠΑ,ΔΕΣΦΑ,Ταχ.Ταμιευτήριο , ΕΑΒ κλπ).
   Μπήκα σε ένα συνεργείο του ΟΣΕ και βρήκα ένα άτομο από τα 25 που έπρεπε να είναι εκεί και αυτός αγουροξυπνημένος.

   • Αλέξανδρος Αρβανιτάκης avatar
    Αλέξανδρος Αρβανιτάκης @ Απόστολος 24/07/2010 00:30:34

    ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι παρθεναγωγεία; στην Ελλάδα όλα αυτά; με την αναπτυγμένη επιχειρηματικότητα; φίλε απόστολε πόσοι από αυτούς τους επιχειρηματίες που θα αγοράσουν αυτές τις επιχειρήσεις που λες δεν είναι κρατικοδίαιτοι; δεν θα δημιουργηθούν ιδιωτικά μονοπώλια; ή η λειτουργία της αγοράς αυτόματα και εκ δια μαγείας θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών; στη μητέρα του φιλελευθερισμού, μην πω νεοφιλελευθερισμού, τα τραίνα ιδιωτικοποιήθηκαν για να ξανακρατικοποιηθούν μετά από σοβαρά ατυχήματα....το ενδεχόμενο να μπορούν και δημόσιες επιχειρήσεις να δουλέψουν σωστά το έχουμε σκεφτεί; η Cosmote πριν γίνει δώρο στους Γερμανούς δεν ήταν κρατική; δεν δούλευε σχετικά καλά; δεν έφερε και ανταγωνισμό και πτώση τιμών και άνοδο ποιότητας υπηρεσιών; καλός ο δογματισμός και οι εύκολες λύσεις αλλά δεν νομίζω ότι αποτελούν την κατάλληλη απάντηση....

   • anonymous avatar
    anonymous @ Απόστολος 24/07/2010 00:42:33

    Μόνο που ο ιδιώτης θα φέρει πακιστανούς των 500 Ευρώ για εργάτες και ο Έλληνας θα είναι ή άνεργος ή θα πρέπει να δουλέψει για 500 Ευρώ.

   • Xa! avatar
    Xa! @ Απόστολος 24/07/2010 10:55:27

    Εσύ φωστήρα, πλήρωσε πρώτα τους φόρους σου, κόβε αποδείξεις, μην κλέβεις στο ζύγι, μην βάζεις μολυβένια βαρύδια στα ψάρια που σερβίρεις, μην πουλάς 300 γραμμάρια ψωμί στην τιμή του κιλού, μην χώνεις σωλήνες που επιστρέφουν την βενζίνη στη δεξαμενή όταν ανεφοδιάζεις πελάτη, μην χρεώνεις ανά πεντάλεπτο το σέρβις στα αυτοκίνητα κρατώντας τα μάλιστα ως κι ολόκληρη μέρα, μην κόβεις πλαστά τιμολόγια, μην χρεώνεις τις πιστωτικές 20 φορές επάνω απ ότι πρέπει, μην πουλάς κινέζικα των 2 ευρώ, στα πανάκριβα μαγαζιά σου του κέντρου, στην τιμή των 30 ευρώ, πλήρωσε όπως πρέπει τους υπαλλήλους σου και κόλλα τους τα ένσημα, μη νοθεύεις τα ποτά σου στα μπαράκια σου, μην την πεφτεις στις γυναίκες υπαλλήλους σου εκβιάζοντάς τες. γιατί δεν σου κάθεται η γυναίκα σου τέτοιος πούσαι, μην...μην...μην...και τελειωμό δεν έχουν.
    Κι όταν τα κάνεις αυτά, τότε δικαιοπύσαι νάχεια άποψη για το τι και πως κλπ για τις κρατικές επιχειρήσεις.
    Γατόνι μου εσύ!!!!

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Απόστολος 24/07/2010 21:08:55

    Θέλει θράσος για να συγκρίνει κανείς τον Ιδιωτικό με τον Δημόσιο τομέα. Όχι μόνον γιατί ο Δημόσιος τρέφεται από την φορολογία του Ιδιωτικού, αλλά και γιατί τις ζημιές του Ιδιωτικού τις πληρώνει ο ίδιος ενώ τις ζημιές του Δημοσίου τις πληρώνει πάλι ο Ιδιωτικός. Ετεροβαρής σχέση, έ;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Απόστολος 24/07/2010 21:15:41

    @ Πηλέας: "Τις ζημιές του Ιδιωτικού τις πληρώνει ο ίδιος ενώ τις ζημιές του Δημοσίου τις πληρώνει πάλι ο Ιδιωτικός". Στην Ελλάδα; Με τίποτα δεν ισχύει, μέχρι τώρα!
    Το γαιδουράκι, "θύμα και ψώνιο", το Δημόσιο, όλα στην πλάτη του τα βάρη, δημόσια-ιδιωτικά. Έσπασε, δεν θα έσπαγε;

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Απόστολος 26/07/2010 01:25:23

    @ stgm
    Δεν είναι δυνατόν να μην κατάλαβες ότι μας βούλιαξε το δημοσιονομικό, πρωτίστως, πρόβλημα! Και δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις ότι το δημόσιο στην Ελλάδα είναι βαρέως παθητικό και βασίζεται στην συνεχή και με χίλιους τρόπους φορολόγηση και της αναπνοής ακόμα του ιδιώτη (γι' αυτό τον λένε ιδιώτη). Το να εμφανίζεις αυτό το ίδρυμα εκατομμυρίων απροσαρμόστων, πλην βολεμένων, σαν θύμα είναι πανελλήνια πρωτοτυπία.
    Εγώ ξέρω ότι τις φετεινές ζημιές μου από τις συνέπειες της κρίσεως θα τις πληρώσω εγώ και, αν είχα βιβλία Β' κατηγορίας και έκανα "αυτοπεραίωση" θα έπρεπε να πληρώσω και φόρο για υποτιθέμενα μεν, ανύπαρκτα δε, κέρδη, αφού στις σχετικές διατάξεις, περίπτωση ζημίας ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ! Θράσος! Ιεροσυλία!
    Σε αφήνω τώρα. Πρέπει να ξυπνήσω αύριο να δουλέψω, για να μπορεί ο Υπουργός μας να μου στειλει νέο "εφάπαξ" μπουγιουρντί για τα χρέη του δυστυχούς δημοσίου ΟΣΕ μας...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 24/07/2010 00:05:34

   Το κακό είναι ότι η πρόταση Σαμαρά, έτσι όπως έχει, ξεπεράστηκε ήδη εκ των πραγμάτων. Η πρόταση προβλέπει διετή αναμονή για την αποδέσμευση, αλλά τότε θα είναι ήδη αργά, με τη φόρα που πήρε η Kommandatur. Η πρόταση πρέπει πλέον να τροποποιηθεί με κατεύθυνση την άμεση αποδέσμευση. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ορμπάν!

 6. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 23/07/2010 21:51:11

  Πρώτα παμε να σερβίρουμε μπασταρδεμένη απελευθέρωση στην ΕΕ.

  Οι κοινοτικοί δεν τσιμπάνε.

  Μετά κάνουμε "τους έκπληκτους".

  Οι κοινοτικοί απειλούν.

  "Εκπληκτοι" και "ξαφνιασμένοι" προσπούνται τους ανίξερους απο τους όρους δανεισμού.

  Και σαν μωρές παρθένες κλαίνε, γιατί δεν γνώριζαν οτι απο το 1990 έπρεπε να ειχε αρχίσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

  Αραγε ο Ριζος ριζος και ο Φωτόπουλος το εγκρίνουν η "θα κατεβάσουν παλι τον διακόπτη" ?
  Μου αρέσει που προποιο

 7. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 23/07/2010 21:55:17

  Πρώτα παμε να σερβίρουμε μπασταρδεμένη απελευθέρωση στην ΕΕ.

  Οι κοινοτικοί δεν τσιμπάνε.

  Μετά κάνουμε “τους έκπληκτους”.

  Οι κοινοτικοί απειλούν.

  Μου αρέσει που σαν “Εκπληκτοι” και “ξαφνιασμένοι” προσποιούνται τους ανίξερους απο τους όρους δανεισμού.

  Και σαν μωρές παρθένες κλαίνε, γιατί δεν γνώριζαν οτι απο το 1990 έπρεπε να ειχε αρχίσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

  Αραγε ο Ριζος Ριζος και ο Φωτόπουλος εγκρίνουν την απελευθέρωση η “θα κατεβάσουν παλι τον διακόπτη” ?


  Υ.Γ. Συγνωμη για την διπλή ανάρτηση αλλά διόρθωσα το προηγούμενο κειμενο.

 8. ataktos avatar
  ataktos 23/07/2010 22:01:58

  καλά ..μέχρι πότε ο Πανικάς Α.@...ΣΙΑ ..θα ρυθμίζει ..της εργολαβίες στη κρατική ...ΔΕΗ ,της προμήθειες ,της αναθέσεις κλπ κλπ ...καλά πλάκα μας κάνετε ..γεράσαμε ..παπους έγινα ..με πολλά εγγόνια ποια ...ο Κωστάκης ..καλά .... ο ΓΑΠ @ και η "χρυση οικογενια" τρώει με δέκα μασέλες τώρα ..φτάνει και για μας ...χιχχι

 9. spiros avatar
  spiros 23/07/2010 22:02:13

  Πολύ καλά κάνουνε και πιέζουνε για απελευθέρωση. Ας απε΄λευθερωθεί το κράτος από τους διακόπτες. Επ' ευκαιρια να κάνω και μια ερώτηση; Έμαθα ότι η ΔΕΗ ανέλαβε να αναπληρώσει την απώλεια των συνταξιούχων της από τις περικοπές λόγω κρίσης . ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

  • Αλέξανδρος Αρβανιτάκης avatar
   Αλέξανδρος Αρβανιτάκης @ spiros 23/07/2010 22:21:44

   Φίλε Σπύρο άλλο πράγμα η απελευθέρωση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα. Η πώληση των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, δηλαδή οι μονάδες με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους που συνδέονται και με πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα φράγματα και τα ορυχεία, θα οδηγήσουν σίγουρα τη ΔΕΗ σε πτώχευση. Και αυτό το ξεπούλημα θα γίνει με τίμημα αστείο, εν μέσω κρίσης.
   Όσο για το επιχείρημα για τους διακόπτες, ας ξεφύγουμε από τη λογική πονάω δάκτυλο-κόβει χέρι μέχρι τον ώμο. Και διεφθαρμένοι παπάδες υπάρχουν, να καταργήσουμε τον κλήρο; και διεφθαρμένοι αστυνομικοί, να ιδιωτικοποιήσουμε την ασφάλεια; έχουμε συχνά ανεύθυνους συνδικαλιστές...αλλά αυτοί κάπου δίνουν λογαριασμό, κάποιοι τους έχουν ψηφοσυλλέκτες και τους επιβραβεύουν με έδρες και υπουργεία...ας ζητήσουμε από τους κομματικούς φορείς το λογαριασμό που τους χαιδεύουν, όχι με το να ξεπουλάμε αυτό που ανήκει όχιστους συνδικαλιστές αλλά σε εμάς....

 10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 23/07/2010 22:08:44

  Όταν ένα κράτος περιέρχεται σε κατάσταση εξάρτησης, όπως συνέβη με την Ελλάδα με την υπαγωγή της χώρας στις αξιώσεις του ΔΝΤ, τα αρχικά μέτρα ακολουθούνται από αποικιακού πλέον τύπου εκχωρήσεις του εθνικού πλούτου.
  Η εκλαϊκευση της πρότασης Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο συνιστά επιτακτική ανάγκη της αντιπολίτευσης με δυναμική παρουσία και προβολή των απόψεων της ΝΔ τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία.
  Η στέρεη, συγκροτημένη πρόταση Σαμαρά πρέπει να περάσει στον κόσμο.

 11. ataktos avatar
  ataktos 23/07/2010 22:35:45

  αυτοί χέστηκαν ..με της λιγνιτικές μονάδες ..τα μάτια σας στα Υδροηλεκτρικά... ..

 12. ataktos avatar
  ataktos 23/07/2010 22:37:56

  http://www.youtube.com/watch?v=RDOFbU_5g7k&feature=related

 13. Asterix avatar
  Asterix 23/07/2010 23:25:19

  Αναμενόμενο. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι η ΤΑΧΥΤΗΤΑ με την οποία εκτυλίσσονται οι πράξεις του δράματος.

 14. thirty dirty avatar
  thirty dirty 23/07/2010 23:33:40

  Την αποικιοποίηση της χώρας την είχε προβλέψει το antinews (βλέπε η Ελλάδα ως αποικία)

 15. Σαος avatar
  Σαος 23/07/2010 23:36:23

  Μύρισαν παράδες με ουρά οι γερμαναράδες και θέλουν να ψωνίσουν τζάμπα...

 16. ataktos avatar
  ataktos 23/07/2010 23:41:53

  αφού στην Πτολεμαΐδα οι μισοί γλύφουν ακόμα τον Τσοχατζοπουλο ..οι άλλοι μισοί περιμένουν .. βλέπετε χαιρ ..χιχχιι

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/07/2010 00:01:48

  Αυτά, ας τα σκεφτόμασταν όταν αντί για πορείες κατά του μνημονίου και της κατοχής από το ΔΝΤ, προτιμούσαμε τον καναπέ ή την παραλία. Ας γδυθούμε, ας πλυθούμε κι ας ξαπλώσουμε τώρα...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/07/2010 00:09:54

   Και όσοι πέφτουν στην παγίδα του "καιρός ήταν να ιδιωτικοποιηθούν", ας σκεφτούν ότι η ΔΕΗ θα είναι μόνο η αρχή. Αν ξεπουληθεί με τον τρόπο που επιτάσσουν οι κατοχικές δυνάμεις, τι άλλο μένει μετά ενδιαμέσως για να φτάσουμε στα νησιά και στα αρχαία;

   • Mak avatar
    Mak @ Αυριανιστής 24/07/2010 00:38:11

    Επόμενοι στόχοι είναι η κρατική περιουσία, η εκκλησιαστική που θα επιδιώξουν να γίνει κρατική για να της βάλουν χέρι και οι καταθέσεις των Ελλήνων.

    Μία έμμεση προσπάθεια υφαρπαγής των καταθέσεων μας είναι η εξαγορά των εικονικών χρόνων εργασίας.

    Κάναν 40 τα χρόνια για να αναγκαστείς να εξαγοράσεις στρατό και πανεπιστήμιο.

    Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουν μετρητά και όσοι τα δώσουν είναι ζήτημα αν θα προλάβουν να τα πάρουν πίσω. Για να μην εξετάσουμε την περίπτωση να δώσεις τώρα Ευρώ και να πάρεις αργότερα δραχμές...

    Μόλις σταματήσουν οι έμμεσοι τρόποι να αποδίδουν, θα πάνε στους άμεσους με φορολόγηση των καταθέσεων όπως είχε προτείνει ο Δούκας σε άρθρο του.

    Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η εγκληματική άγνοια ή συνενοχή της κυβέρνησης του πασοκ που μας έβαλε στο δντ προτείνοντας το μάλιστα η ίδια, για να μπλοφάρει!!!!!!!

    Δώσαμε στην Ε.Ε. το άλλοθι να μας πετάξει στο δντ και να ξεφορτωθούν σταδιακά τα ελληνικά ομόλογα, ώστε να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενη πτώχευση μας!

    Στην προσπάθεια να φορτώσουν στην προηγούμενη κυβέρνηση τη μη δυνατότητα υλοποίησης των προεκλογικών τους υποσχέσεων έκαναν 10 φορές χειρότερο έγκλημα από αυτό που κατηγορούσαν ότι έκανε ο Αλογοσκούφης. Εν μέσω κρίσης και ενώ η αξιοπιστία της χώρας ήταν κοντά στο μηδέν πλειοδότησαν σε καταστροφολογία και μας πήγαν υπό του μηδενός.

    Ποιο μνημόνιο και ποιες τρίχες κατσαρές, θα σου πιουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας οι διεθνείς τοκογλύφοι!

    Αυτά περί μνημονίου είναι για τους χαχόλους. Αφού ξέρουν ότι τους έχεις ανάγκη θα σεβαστούν ένα χαρτί που σου επέβαλαν οι ίδιοι να υπογράψεις;;;

    Όσο για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έγιναν σε σχέση με το μνημόνιο κλπ ας τα αφήσουν για κανά Διαστρεβλάκη στο μέγκα...

    Στα ίσια τα λένε οι κοινοτικοί....ο παράς μου η μαγκιά μου...θα σκύψεις και ούτε σκούξιμο δε θέλω να ακούσω.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:00:23

    @ Mak

    Λες να τους παίρνει να φορολογήσουν κι άλλο τις καταθέσεις; Αν γίνει αυτό, την άλλη μέρα κιόλας θα βγάλουν όλοι τα λεφτά τους έξω, και τότε να δεις για πότε καταρρέει με πάταγο εντός ωρών το τραπεζικό σύστημα των πατρώνων τους...

   • Mak avatar
    Mak @ Αυριανιστής 25/07/2010 01:48:34

    @Αυριανιστής:

    Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ χέρι στις καταθέσεις θα βάλουν λίγο πριν το "τέλος" όπου δε θα τους νοιάζουν οι συνέπειες, αλλά το πόσα περισσότερα θα πάρουν. Μακάρι να μη χρειαστεί να φτάσουμε εκεί...

    Για αυτό και ενώ είμαι υπέρ του μικρότερου κράτους (πολύ μικρότερου) σε αυτή την περίπτωση και γενικά στις ιδιωτικοποιήσεις υπό την απειλή του ΔΝΤ είμαι επιφυλακτικός. Στόχος τους δεν είναι το καλύτερο μέλλον της Ελλάδας, αλλά το να πάρουν τα λεφτά τους πίσω μαζί με το κέδρος τους που είναι οι τόκοι!

    Από όσο θυμάμαι στην Καλιφόρνια η μη επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας οδήγησε σε black out. Οι ανάγκες μεγάλωναν, αλλά οι εταιρείες δεν έκαναν τις απαιτούμενες επενδύσεις γιατί δεν υπήρχε το κέρδος που θα ήθελαν.

    Γενικά για ηλεκτρισμό και νερό είμαι επιφυλακτικός στην άκρατη ιδιωτικοποίηση. Αν η εταιρεία που θα πάρει τα εργοστάσια της ΔΕΗ αποφασίσει μετά μερικά χρόνια ότι δεν τη συμφέρει να τα διατηρεί και τα κλείσει, τι θα κάνουμε μετά; Τι δικλείδες ασφαλείας έχουμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

    Δε μιλάμε για την Ολυμπιακή που αν δεν πετούσε θα βρισκόταν μία άλλη εταιρεία να πάρει τη θέση της.

    Τα κίνητρα των δανειστών μας για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας που μπορεί να θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει.

    Μπορεί να μιλάνε για αναδιάρθρωση της οικονομίας κλπ, όπως πολλοί από εμάς, αλλά ο βασικός τους στόχος παραμένει το να πάρουν τα λεφτά τους πίσω με τόκο!

    Άλλο να θες το καλό της χώρας σου και να βελτιωθεί η ζωή σου και των γύρω σου μέσα από αυτό και άλλο να θες να απλά να εξυπηρετείται το χρέος.

    Επίσης είμαι της άποψης ότι χωρίς ισχυρό κράτος (δε σημαίνει μεγάλο δημόσιο τομέα αυτό) δεν μπορούν να υπάρξουν "καλές" ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να μπαίνουν κάποιοι κανόνες και δικλείδες ασφαλείας που πολύ φοβάμαι το κράτος μας είναι τόσο αδύναμο που δεν μπορεί να το κάνει αυτή την περίοδο...

   • zackii avatar
    zackii @ Αυριανιστής 25/07/2010 08:31:01

    Έτσι. Τους έχει τυφλώσει όλους η ΓΑΠοπροπαγάνδα και το παίζουν κιόλας ότι εκφράζουν δικές τους απόψεις. Όλοι θέλουν να κλείσουν τις ΔΕΚΟ, η να τις ιδιωτικοποιήσουν, σαν εκδίκηση γιά τους δημόσιους υπαλλήλους, ισχυριζόμενοι οι περισσότεροι ότι στον ιδιωτικό τομέα αυτοί δουλεύουν 10 και 14 ώρες, ενώ οι δημόσιοι κάαααθονται. Και αντί να αγωνισθούν γιά πιό ανθρώπινες συνθήκες εργασίας θέλουν να δουλεύουν όλοι με απάνθρωπες - κατά το να ψοφήσει οι κατσίκα του γείτονα. Όταν γίνουν Βούλγαροι και δουλεύουν γιά 200 ευρώ το μήνα θα θυμηθούν άραγε τις @@@κίες που λένε τώρα?
    Αλλά ξέχασα..δεν θα τους νοιάζει γιατί τόσα θα παίρνει και ο δημόσιος υπάλληλος απέναντι..
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ?

 18. stroumfaki avatar
  stroumfaki 24/07/2010 00:24:31

  Αν είναι κύριοι να πεινάσω κι' άλλο τα επόμενα χρόνια, θα επιδιώξω (άμεσα και έμμεσα) να πεινάσουν κι αλλοι. Μόνο έτσι θα αντιδράσει ο κόσμος. Το μόνο θέμα είναι ότι όσο πιο γρήγορα αντιδράσει τόσο το καλύτερο για την κοινωνία. Αν είχε φωνάξει ο κόσμος τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει. Όμως, λαός που χαρακτηρίζεται σαν "κομματική κότα" διαχρονικά δεν έχει να δίξει και πολλά πράγματα.

  Το σύστημα πλέον επιδιώκει να επιβίωσει, και επειδή βλέπει μπροστά τη πτώση του είναι έτοιμο να δώσει τη απάνθρωπη μάχη του και ισοπεδώνοντας, πάντα επι ανθρώπινων πτωμάτων θέλει να κατοχυρώσει και να ισχυροποιήσει τα φασιστικά του θεμέλια στη κοινωνία μας. Η μάχη είναι εις βάρος μας, αυτή επιτίθονται και εμείς ούτε καν αμυνόμαστε απλά παραδινόμαστε. Δίνουμε οικογένειες, παιδιά, σπίτια, εργασία, μέλλον .... ελευθερία. Τα πάντα για τι, για λίγα χρόνια ζωής ακόμα.

  Οι γέροι θέλουν να παίρνουν τη σύνταξη δεν τους νοιάζει τίποτα, ακόμα και κομμένες συντάξεις δεν τους πειράζει. Οι μεσήλικες μάθανε να υπακούουν τα κομματικά προστάγματα και ανεκπαίδευτοι (αμόρφωτοι) "ευρωπαίοι" κατάθεσαν την ελευθερία τους στο ταμείο χρόνια τώρα. Οι μετά τα 25 το μόνο μου μάθανε απο τους γονείς τους είναι πως για να επιβιώσεις σ' αυτό το κόσμο πρέπει να βγάλεις το "μάτι" του συνανθρώπου σου και να κυριαρχήσεις σε αυτόν, κληρονόμοντας και όλα τα υπόλοιπα "προτερήματα" των γενεών.
  Οι νέοι τώρα είναι αυτοί που σκλαβωμένοι πια, αφού τους αφαιρέσαμε το μέλλον, και βλέποντας μας σαν κουρασμένους - άσχετους διαμορφωτές τους είναι αυτοί που θα περιμένουμε να ελευθερωθούν κάποια στιγμή και να οδηγήσουν την δική τους γενιά αλλά και εμάς προς το καλύτερο. Η γνώμη μου είναι δεν θα πρέπει να ακούν πλέον τις παλαιότερες γενιές. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Τ Ι Π Ο Τ Α. Το μόνο που πρέπει να τους πουν είναι αν θέλουν να τους ακολουθήσουν.

 19. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 24/07/2010 00:44:22

  Εγώ θέλω να μείνει μία και μοναδική η ΔΕΗ, όπως είναι από την ίδρυσή της:
  1. Για να μου πιάνει όπως έχω συνηθίσει τον κ... (παρέα με την ΕΡΤ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση).
  2. Για για να διορίζουν σε υψηλόμισθες θέσεις οι ΠΆΣΟΚες τους δικούς τους και οι ΝούΔουκες τους δικούς τους.
  3. Για να κατεβάζουν τους διακόπτες οι ΠΆΣΟΚες και οι ΝούΔουκες όταν κανουν απεργία.
  4. Για να μη βάλει ποτέ τα "άχρηστα" φίλτρα καθαρισμού στα θερμοηλεκτρικά.
  5. Για να μη ανέβει ποτέ το ποσοστό του ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές πάνω από 1%.
  Έχω πολλούς σοβαρούς λόγους για να διατηρηθεί ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός στην ενέργεια

  • stroumfaki avatar
   stroumfaki @ Sic transit gloria mundi 24/07/2010 00:57:41

   "Αυτός που όταν ήμουνα μικρος μου έδινε ναρκωτικά και με έκανε πρεζόνι τώρα έρχεται σαν σωτήρας μου και μου λέει πως θέλει να με σώσει απο τα ναρκωτικά και να με αποτοξινώσει." - Λες ο σκοπός του να είναι πραγματικός;

   Όλα αυτά που λές η κυβέρνηση τα αποφασίζει . Και αν θυμάμαι καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι το σύστημα κύριοι που ζούμε. Αυτοί είναι το σύστημα. Απλά όλοι μας μένουμε στην διαχείριση του συστήματος αν είναι έτσι αν είναι αλλιώς κτλ κτλ. Δεν βλέπουμε ότι το σύστημα είναι λάθος.

   Το σύστημα πνίγεται έχει πιαστεί απο πάνω μας για να σωθεί και μας τραβάει και εμάς κάτω. Όσο πιο χαμηλά βρίσκεσαι κοινωνικά τόσο πιο γρήγορα πνίγεσαι.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ stroumfaki 24/07/2010 01:10:26

    Συμφωνώ κατά βάση. Αλλά όσο δεν φτιάχνεται (και δεν υπάρχει, θα αργήσει) ένα νέο σύστημα παραφωγής, χωρίς πρέζα, τουλάχιστον άς μη βαφτίζουμε την άσπρη σκόνη θυμίαμα και άς μη υποκρινόμαστε ότι παίρνοντάς την τόσες δεκαετίες κάνουμε θεάρεστο έργο.
    Ούτε εγώ θέλω ανάπτυξη. Είναι φούσκα, φαύλος κύκλος. Αλλά τουλάχιστον, ενώ μας έχουν δεκαετίες φυτεμένο το χέρι τους στην δική μας τσέπη, μην παριστάνουμε αδιάφορα τους μάγκες κι έξυπνους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Sic transit gloria mundi 24/07/2010 02:03:39

   @ stgm

   Όλα αυτά που λες λύνονται με μια συλλογική σύμβαση εργασίας με συγκεκριμένους μισθούς για τους εργαζόμενους στον ηλεκτρισμό και λειτουργία του ανταγωνισμού.
   Να δούμε τότε πόσο πιο φτηνά θα μπορεί να πουλάει το ρεύμα ο Μυτηλιναίος ;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ anonymous 24/07/2010 02:22:46

    Αλλά όταν η επιχείρηση είναι μία, τι συλλογική σύμβαση μπορεί να υπάρχει; Και η τιμή είναι μία, νομοθετικά καθορισμένη. Όπως π.χ. ...τα ΚΤΕΛ (που είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά επίσης μονοπώλιο, με τιμές που μόνον...ανεβαίνουν).
    Το δίλημμα δεν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, αλλά μονοπώλιο (είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό) ή μή μονοπώλιο.
    Στο μη μονπωλιακό παράδειγμα που έφερα, του Βελγίου, υπάρχει και Δημόσια επιχείρηση. Επίσης στη Γερμανία, εταιρείες ενέργειας υπάρχουν πολλές, ιδιωτικές και δημόσιες (λόγω Ομοσπονδιακού συστήματος είναι πιό πολύπλοκο, υπάρχουν πολλές τοπικές).

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ anonymous 24/07/2010 02:27:45

    Αλλά μονοπωλια τύπου ΔΕΗ ή ΚΤΕΛ, ιδιωτικά ή δημόσια, με θεσμικά κατοχυρωμένες τιμές, που μόνον ανεβαίνουν και πάντα ανεβαίνουν, και με εργαζόμενους (ή μετόχους στην περίπτωση του ΚΤΕΛ), με θεσμικές (πάλι) εγγυήσεις, που οι συνήθεις εργαζόμενοι του ιδιωτικού ή και του δημόσιου τομέα δεν βλέπουν ούτε στα καλύτερα όνειρά τους, γιατί αξίζουν την υπεράσπιση του κοινού πολίτη; Δεν είναι εύλογο το ερώτημα;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Sic transit gloria mundi 24/07/2010 20:24:13

   @STGM. Eίμαι υπέρ -το έχω γράψει εδώ- της διατήρησης του εθνικού ελέγχου επί των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας, δλδ. του δημόσιου χαρακτήρα της ενέργειας, της διαχείρισης των υδάτων, των δασών, της παιδείας, της υγείας, των συγκοινωνιών, των τηλεπικοινωνιών, των λιμανιών.
   Ταυτόχρονα μπορώ να διακρίνω το δένδρο [παθογένειες, κακή διαχείριση, κομματικός συνδικαλισμός] από το δάσος.
   Το νικ σου ειναι μια χαρά,ευφυέστατο, όπως και ο φορέας του.

   Θεωρώ πλασματικό για την Ελλάδα το δίλημμα επιλογής προστάτη που έθεσες προχτές:
   την αυτοκρατορία ή την Ευρώπη.
   Η Ελλάδα είναι μήτρα της Ευρώπης αλλά μπορεί κάλλιστα και χωρίς αυτή.
   Χωρίς να χρειαστεί καν να φύγει από το ευρώ.
   Ορισμένες φορές σε διαβαζω και έχω την εντύπωση ότι ακούω τον εκπρόσωπο του σόιμπλε και του άκερμαν, άντε των βρυξελλών.
   Όχι ότι είσαι.
   Δε θέλω να πω αυτό.

   Σου θέτω υπόψη, αν δεν το έχεις ήδη υπόψη σου, τη μελέτη που δημοσίευσε ένα γερμανικό ίδρυμα από τα δεκάδες που υπάρχουν και προωθουν ένα διαβρωτικό διεθνισμό -για το δικό τους καλό πάντα- όπου ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ προτείνει τον αφοπλισμό της Ελλάδας και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών για να ανασάνουμε -λέει ...- από το δυσβάσταχτο κόστος τώρα που επωμίσθηκαν το επαχθές χρέος [και για να διασφαλίζεται η γερμανία -λέω εγώ- ότι θα εισπράξει τα οφειλόμενα στο ακεραιο και με τον ΥΨΗΛΟ ΤΟΚΟ που εδήλωσε ο γαπ στη συνέντευξή του στο φόρειν πόλισυ].

   Τα περί Γερμανίας καλής χώρας -όπως λέμε καλόπαιδα- σε παραπέμπω στις αναρτήσεις του ΝΤΑΝΤΟΝ στο Antinews, με τις οποίες συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος τους.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 24/07/2010 21:03:35

    αλλενάκι, ο ανταγωνισμός στις βασικές λειτουργίες υποδομής δεν αποκλείει τον εθνικό, δημόσιο έλεγχο. Εθνικός έλεγχος χρειάζεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη μονοπώλιο. Και η ΔΕΗ όπως την ξέρουμε μόνο κατ' όνομα είναι Δημόσιος οργανισμός. Ιδιωτικά και ιδιοτελή (συντεχνιακά, μη φοβόμαστε τη λέξη), συμφέροντα τη λυμαίνονται, εις βάρος των πολιτών.
    Άλλο ο δημόσιος έλεγχος και άλλο μια μονοπωλική κυριαρχία που δεν είναι κάν όντως Δημόσια.
    Μια υποσημείωση μόνον σ' αυτά θα έβαζα αλλά είναι τεράστια συζήτηση: Πώς ορίζεται ο (αναγκαίος) εθνικός έλεγχος εν έτει 2010, με τί παραμέτρους, πώς συμπλέκεται ο ρόλος του εθνικού κράτους με το ρόλο της Ευρωπαικής Ένωσης σε μιά πολιτική δημόσιου ελέγχου (αλλά όχι μονοπωλίου) του ενεργειακού πλούτου. Δύσκολο θέμα, αλλά δεν φοβάμαι να θέσω την οπτική μου: Εθνικός έλεγχος σήμερα = σύμπραξη εθνικού κράτους + ΕΕ. Διαφορετικά, μιλάμε για πράγματα από προηγούμενες δεκαετίες.
    Τον Wolfgang Scheuble τον συμπαθώ όπως όλη την υπεροκομματική γεροντοσυμμορία των παλιών που εκδηλώθηκε προσφάτως (Kohl, Trittin), κυρίως όμως τους νεκρούς δασκάλους τους, μέχρι Μπράντ, Μιττεράν, Ντε Γκώλ και Αντενάουερ. Οι καινούργιοι, τύπου Μέρκελ, αποδείχθηκαν φλούφληδες και χωρίς σθένος. Ο ...Άκερμαν που λές, αρχιφλούφλης, όχι Ελβετός, αλλά αμερικανάκι.
    Από τους Βρυξελλιώτες μου αρέσει ο Γιουνκέρ.
    Καλές και κακές χώρες δεν υπάρχουν, τα καλά παιδιά είναι για την παρέα. Για την διεθνοπολιτική και τις συμπράξεις/αντιπαλότητες χωρών και εθνών μετράνε ανέκαθεν μόνον τα συμφέροντα και οι "πονηριές της Ιστορίας", που φέρνουν κοντά ή απομακρύνουν κοινωνίες και λαούς. ΜΟΝΟΝ αυτά. Συνεργασίες και επιλεκτικές συμπράξεις, αλλά όχι προστάτες, ούτε ο μοναχικός δρόμος του "ανάδελφου".
    Αυτο που λέω είναι ότι η Ευρώπη, κι εμείς μέσα ως μέρος της και ιστορική μήτρα της (σωστό!), είμαστε πιά "κοινότητα πεπρωμένου". Οι ΗΠΑ είναι άλλο πράγμα, πιό απόμακρο. Άλλο το πεπρωμένο τους, μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς και χωρίς αυτούς. Χωρίς τον Ευρωπαικό διπολικό πυρήνα (ξέρεις ποιόν), το αξιοπρεπές είναι ανέφικτο, πιά.
    Δεν έχεις καταλάβει όμως, ότι άν και έζησα μεγάλο μέρος της ζωής μου στη Γερμανία, και την ξέρω πολύ καλύτερα, και εκτιμώ την Ομοσπονδιακή αποκέντρωσή της, πιό πολύ είμαι του "Γαλλικού κόμματος": Επειδή η Γαλλική πολιτική πάντα ήταν ένα βήμα μπροστά, έδειχνε το δρόμο, και η Γερμανία στις καλές στιγμές της ακολουθούσε. Στις κακές, άστα να πάνε στο διάολο...
    Αυτά, πήγαμε πάλι στον Ντε Γκώλ και τον Αντενάουερ. Φοβάμαι ότι το νέο nick μου δεν θα είναι "ο Θείος", αλλά "ο παππούς".

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 24/07/2010 21:25:34

    Το “κοινότητα πεπρωμένου” για την Ευρώπη, το είπε ο Κόνραντ Αντενάουερ. Ήταν δεξιός (κι από ότι ξέρω άθεος), αυτό δεν μου απαγορεύει να το δανεισθώ, άν και αριστερός και χριστιανός. Δεν χρειάζεται να ταυτίζεσαι "στο όλον", για να συμφωνείς στο "επί μέρους".

 20. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/07/2010 00:51:47

  Μάλιστα... ώρα είναι να βγει αύριο και ο Κουβέλης (που εσχάτως έχει κάνει σημαία την εμμονή του για "αγώνα κατά των συντεχνιών" για να μπορέσει να δικαιολογήσει την έμμεση στήριξη στο ΔΝΤ), και να μιλήσει για "υπεύθυνη στάση που επιβάλλει την άμεση πώληση των υποδομών ενέργειας". Μαζί με τη Ντόρα φυσικά, που άλλωστε τον ψήφισε και για εκπρόσωπό της στη Βουλή.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:01:38

   Τι έχασε το Βέλγιο, που από το 1960 έχει 3 (τρείς παρακαλώ) ανταγωνιζόμενες εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής (η μία ημικρατική), με βάση το λιθάνθρακα (τα ανθρακωρυχεία επίσης τα εκμεταλλεύνται διαφορετικές εταιρίες);
   Έχει καλές τιμές, καθαρά εργοστάσια, περισσότερες θέσεις απασχόλησης (αλλά χωρίς κομματικούς διορισμούς και όχι με μισθολογικά προνόμια που δεν έχουν οι άλλοι εργαζόμενοι).

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:05:25

   @ stgm

   Μου φερνεις ως παράδειγμα το Βέλγιο... "which is practically a non-country", όπως είχε πει κατάμουτρα στον Ρομπάι και ο θαρραλέος βρετανός ευρωβουλευτής...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:12:44

   Δεν είναι θαραλλέος ο Βρετανός, από ευρωφοβία πάσχει, τυπικό νησιώτικο σύνδρομο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:17:14

   Ενώ ο Κουβέλης, βρήκε την ώρα -τώρα που, εξαιτίας του δογματισμού της Μέρκελ, θεριεύει παντού (και δικαίως) ο ευρωσκεπτικισμός- να βγει μπροστά με άκριτο, πριμιτίφ "αριστερό ευρωπαϊσμό"! Πάντα... επίκαιρος αυτός ο άνθρωπος, μέσα στα αιτήματα των καιρών!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:28:42

   Η Μέρκελ την πάτησε φίλε μου μέσα στη Γερμανία, με τις μκκκίες που έκανε. Δημοσκοπικά έχει 30% σύν 4% (κόβονται και μένουν εξωκοινοβουλευτικοί) οι σύμμαχοι Ελεύθεροι Δημοκράτες. Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι έχουν 30 + 18 % και άν πάνε έτσι σύντομα θα πέσει και ή θα γίνουν εκλογές (με γνωστό αποτέλεσμα) είτε "αντιστροφή συμμαχιών" χωρίς εκλογές ("μεγάλος συνασπισμός" CDU/SPD ή Schwarz/Grüne).
   Καιστη Βρετανία, το συγκυβερνών κόμμα Φιλελευθέρων είναι άκρως φιλοευρωπαικό. Θέλουν ευρώ. Δεν είναι όλοι οι Άγγλοι Ευρώφοβοι.
   Φαίνεται παράξενο, αλλά η κρίση συσπειρώνει την Ευρώπη. Τώρα και οι Σουηδοί θέλουν Ευρώ, δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια. Ο ευρωσκεπτικισμός είναι ακριβό σπόρ, κάνει μόνον για "εργάτες" του χρηματοπιστωτικού. Στα δύσκολα, τα παιδιά γυρίζουν στη μαμά-Αγελάδα, το "πέρασμα του Βοσπόρου" ήταν χωρίς επιστροφή στην Ασία.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:36:29

   Για να δούμε αν όντως είναι έτσι... Πάρε μια γνώμη και από τον ουγγρικό λαό πριν βγάλεις οριστικό συμπέρασμα...

   Εδώ πάντως, οι άκαιροι αναβιωτές του άκριτου ευρωπαϊσμού παίρνουν μόνο 2%... και μάλιστα στις δημοσκοπήσεις που κάνουν τα ίδια τους τα αφεντικά... τς, τς, τς...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Αυριανιστής 24/07/2010 01:43:17

   Γιατί η ΝΔ τι είναι; Το ΠΑΣΟΚ; Δεν μου φαίνονται για κόμματα ευρωσκεπτιστικά.
   Έχουν "αμερικάνικες" φράξιες μέσα, δεκτόν, αλλά αυτές "μετρούν" μόνο για ορισμένα θέματα διεθνούς πολιτικής. Στα του "ταμείου", όλοι κάνουν το κουμάντο τους τελικά με τη Μαμά-Αγελάδα.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Αυριανιστής 24/07/2010 05:04:35

   μην μαλώνετε σε ξενο αχυρώνα .. εδώ απο το 1989 δλδ με τον Νομο της λεγόμενης απελευθερώσεις η απαξιώσει της ΔΕΗς έφτασε τα 17 δις .. είναι μικρή

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Αυριανιστής 24/07/2010 14:15:00

   Αυριανιστή, είπαμε, είναι μελιστάλαχτος...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Αυριανιστής 24/07/2010 19:59:16

   αλλενάκι, άν το "μελιστάλαχτος" πάει σε μένα (πάλι! έλεος!), ίσως πρόσεξες, ότι απογοητεύτηκα πιό πολύ και ετοιμάζομαι ν΄ αλλάξω ψευδώνυμο, να το κάνω πιό αξιοσέβαστο.
   Είπαμε, μάταια σε τελευταία ανάλυση τα εγκόσμια, αλλά τουλάχιστον, αξίζει η δόξα να γίνονται περισσότερο σεβαστά τα προφανή και η κοινή λογική: Τί απ' όσα καταλογίζω στη μονοπωλιακή ΔΕΗ δεν είναι ακριβές;

   (ο νύν) Sic transit gloria mundi
   ή
   Ο θείος (προσεχώς)

 21. tzager avatar
  tzager 24/07/2010 04:53:39

  Η Ευρωπαική Επιτροπή εδώ και καιρό απαιτεί την απελευθέρωση της αγοράς στον τομέα της ενέργειας. Τώρα το καταλάβαμε;

  Φυσικά και πρέπει να δημιουργηθούν και ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής και εκμετάλευσης ενεργειακών πόρων. Αυτό μόνο προς ώφελος του καταναλωτή μπορεί να αποβεί.

  Και γιατί όχι; Γιατί θα δυσαρεστηθεί μία νομενκλατούρα βολεμένων συνδικαλιστών της ΔΕΗ..;

 22. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2010 05:12:45

  κεντρικοσ στόχος τους .. είναι να ιδιωτικοποιηθούν οι Υδροηλεκτρικοί σταθμοί και τα νερά ..

 23. neotera avatar
  neotera 24/07/2010 05:13:25

  Τι κρατικά, τι "ιδιωτικά" μονοπώλια και πολυεθνικές. Τα κρατικά είναι ιδιωτικοποιημένα από τους συνδικάλες και τα κομματόσκυλα και λειτουργούν ως φέουδα-διαφθορεία με πρόσοδο τις μίζες. Τα πολυεθνικά μονοπώλια είναι "κρατικοποιημένα" ως εκ του μέγεθους που υπαγορεύει η παγκοσμιοποιημένη λειτουργία τους που έχει χαρακτηριστικά και πολλές υπηρεσίες κράτους. Κάθε "νταβάς" μας δεν είναι ένα μικρό κράτος εν κράτει? Δεν διεκδικεί μερίδιο από τα πάντα ? Ακόμα και από το πάλαι ποτέ κρατικό μονοπώλιο της βίας...

 24. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2010 05:32:19

  αυτή την τεράστια ανακατανομή του πλούτου που πραγματοποιηται μπροστά στα μάτια μας .. συνοδεύετε και απο την ανακατανομή εξουσίας για τα επόμενα 50 χρόνια

 25. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2010 05:36:38

  και είναι ..να απορεί κανείς μετά .. τόσον καιρό τέτοια εγκλήματα ..και δεν έχει φύγει ακόμα ..μια αδέσποτη

 26. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 24/07/2010 05:40:19

  ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΓΑΠ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ .ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ [ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΟΠΕΔΩΣΗ]ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ .ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΦΥΣΙΚΑ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΜΑΧΗΤΙ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΦΘΗΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ [ΚΡΑΤΟΥΣ]ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ.ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ......

 27. diasapollon avatar
  diasapollon 24/07/2010 12:17:27

  ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ,το ΚΚΕ τώρα δικαιώνεται.

 28. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 24/07/2010 12:25:10

  Δεν πουλάς μια επιχείρηση, και μάλιστα κερδοφόρα, επειδή έχει προβλήματα που προέκυψαν από κακοδιαχείριση, σπατάλη, ρεμούλα και διορισμούς.

  Το ΔΝΤ κάνει τα ίδια παντού.

  “τα Μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται, τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής ου πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του”

  Δεν ήταν γνωστό στους επιτελείς της ΝΔ ότι το ΔΝΤ "αναπροσαρμόζει" τις συμφωνίες και τα "μνημόνιά" του;

  Τα μέτρα που πρότεινε η ΝΔ στις 7 Ιουλίου, είναι μετά από αυτή την εξέλιξη, σχεδόν εκτός μάχης.

  Αν η ΝΔ δεν αποφασίσει να συγκρουστεί με το Μνημόνιο καλώντας τον λαό, δεν θα γίνει τίποτε. Θα τα πάρουν όλα. Οσο αυτή η κυβέρνηση είναι στην εξουσία, θα ακούμε καθημερινά τέτοιες δυσάρεστες ειδήσεις.

  Αλλά και μια κυβέρνηση της ΝΔ λίγο θα ωφελούσε αν πίστευε οτι μπορεί να συνεννοηθεί με τους της Τρόϊκας και να τους ικανοποιήσει. Δεν ικανοποιούνται αυτοί. Τα λεφτά τους τα έχουν πάρει με τους τόκους όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα θέλουν να βάλουν το χέρι πιο βαθειά. Στο είναι μας.

  Και φοβούμαι ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή, τον χειμώνα ίσως, το ΔΝΤ θα βρει μια αφορμή να κλείσει την κάνουλα των δόσεων. Για να μας εκβιάσει φυσικά. Και ποιος ξέρει τι έχουμε να ακούσουμε ως δικαιολογίες τότε από τα κόμματα, το καθένα για την δικη του στάση, και από τα ΜΜΕ.

  Το ΔΝΤ θα πιέζει εκβιάζοντας, όπως έκανε και αλλού, μέχρι να καταλήξουν στα κολλητάρια του οι δημόσιες επιχειρήσεις-φιλέτο για ένα κομματι ψωμί. Τι μνημόνια και τι υπογραφές. Αυτά είναι για έντιμους ανθρώπους. Ρίξτε μια ματιά σε όλο τον πλανήτη. Σας φαίνεται αυτή η καταστροφή έργο εντίμων ανθρώπων;

  Και μεις θα εορτάσουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ποια δημοκρατία πατριώτες; Ποια δημοκρατία;

  ΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
  ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
  ΠΟΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

  Δουλευόμαστε τώρα μεγάλοι άνθρωποι;

  ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;

  Μιλάς για πατρίδα και έθνος και σε παίρνουν με τις πέτρες. Εμ, βέβαια. Αιώνες τώρα μερικοί έχουν πάρει εργολαβικά το θέμα και έχουν πείσει τον λαό πως πατρίδα είναι μόνο τα λεγόμενα εθνικά, τα εδαφικά, οι καταστροφές οι εθνικές, ο στρατος, τα συνθήματα τα έξαλλα, ο μιλιταρισμός και δεν ξέρω γω.

  Πατρίδα είναι οι άνθρωποι. Ο λαός. Οι γυιοί και οι κόρες μας είναι πατρίδα. Οι μάνες και οι πατεράδες μας είναι πατρίδα. Οι παππούδες μας. Οι άνθρωποι. Χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει πατρίδα. Και μια πολιτική δύναμη που δεν παρέχει σε αυτούς τους ανθρώπους ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, που δεν παρέχει συγκοινωνίες, επικοινωνίες, υγεία, παιδεία και τα παρόμοια, με μηδέν ως ελάχιστο κόστος δεν είναι πατριωτική εθνική δύναμη πατριώτες.

  Δεν είναι πατριωτικό το να ξεπουλάμε δημόσιες επιχειρήσεις αυτού του είδους μάλιστα επειδή κάποιοι τις καταχρέωσαν.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Θραξ Αναρμόδιος 24/07/2010 12:32:31

   Για άλλη μια φορά σωστός .
   Πατρίδα είναι το σπίτι του έθνους που είναι οι άνθρωποι, οι άνθρωποι μας.
   Στο σημείο αυτό η ΝΔ πχ και ο Σαμαράς πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να μιλούν με το μνημόνιο ή τους φούφουτους. Αυτοί θέλουν χρήμα διαλύοντας τους ανθρώπους της χώρας.

   Θα πρέπει την παράγραφο :
   Πατρίδα είναι οι άνθρωποι. Ο λαός. Οι γυιοί και οι κόρες μας είναι πατρίδα. Οι μάνες και οι πατεράδες μας είναι πατρίδα. Οι παππούδες μας. Οι άνθρωποι. Χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει πατρίδα. Και μια πολιτική δύναμη που δεν παρέχει σε αυτούς τους ανθρώπους ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, που δεν παρέχει συγκοινωνίες, επικοινωνίες, υγεία, παιδεία και τα παρόμοια, με μηδέν ως ελάχιστο κόστος δεν είναι πατριωτική εθνική δύναμη πατριώτες.

   να την κάνει σημαία και αναφορά ζωής.

   Η αντιπρόταση μέτρων στα μέτρα των υπαλλήλων των φούφουτων νερό στο μύλο του μνημονίου ρίχνει μόνο.

   Ας μην την πατήσει όπως την πάτησαν και με ΤΤ και Πειραιώς.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Ο Ιθαγενής 24/07/2010 12:43:40

    Πράγματι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν αξία όσο τους δίνουμε αξία εμείς. Αν βρούμε εμείς τις δικές μας εναλλακτικές, τότε θα εξαφανιστούν χωρίς να το καταλάβουμε.

    Όμως, Ιθαγενή, ξεχνάς ότι there is no such thing as a free lunch. Συγκοινωνίες, επικοινωνίε, υγεία, παιδεία και τα παρόμοια πάντοτε έχουν κόστος, ειδικά αν είναι ποιοτικές. Αν πληρώνονται από τους φόρους ή από την τσέπη του καθενός, δεν κάνει μεγάλη διαφορά, σε τελική ανάλυση. Πάντα κάποιος πληρώνει. Το θέμα είναι α. να πληρώνει δίκαια και β. να είναι οι υπηρεσίες αυτές του επιπέδου που πρέπει.

 29. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 24/07/2010 12:42:38

  Γιατί χάρηκαν οι ΗΠΑ και χαμογέλασε η Γερμανία …( ; )

  Γιατί σαν /σαν αυτή παιδί μου – ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ – που την χαίρεσαι κι εσύ – στέρεψε το μαύρο δάκρυ και άνοιξαν Χρυσοπηγές … ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨

  Γιατί χαμογελά ο Κάρολος ( …Παπούλιας ) και δεν κλαίει διαβάζοντας ξανά τα κείμενα της ¨Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ένωσης ¨ ( ΣΔΕ- Δυτικής Γερμανίας ) της οποίας ήταν πρόεδρος ;

  Γιατί χαίρεται ο Λάτσης και χαμογελά ο Βαρδινογιάννης ( ; ) –

  Επειδή παιδί μου σαν και τούτην την Άγια Μέρα ¨ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨ …

  Γιατί πατέρα δεν μου απαγγέλεις και το :

  ¨Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
  Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε¨

  Μα παιδί μου διότι ... η κυρία Μπενάκη μας ξεκαθάρισε πως είμαι ΣΚΛΑΒΟΣ , όχι πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , αλλά Έπαρχος της Αυτοκρατορίας :

  «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

  http://www.youtube.com/watch?v=GZ-MA65AbVY&feature=related

  Πατέρα πότε και γιατί οι Γιαπωνέζοι έκαναν ¨Χαρακίρι¨ ;

  Αχ παιδί μου το είπε και ο ¨πρώτος¨ πρόεδρος της ¨Δ¨ ( της ¨Δημοκρατίας¨ -όχι της γνωστής ¨Ομάδας-¨Δ¨ ) Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ και η Ελλάδα ξέρεις είναι μόνο ¨μια ιδέα¨ που ¨διαχέεται παγκόσμια¨. Τον Σολωμό ( Διονύση ) τον τρώνε σήμερα οι Έλληνες σε παραλιακές ταβέρνες ( με ¨λάφκα¨ και χωρίς ¨λάφκα¨ ) !

 30. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/07/2010 14:10:24

  Το Γεναρη η ΔΕΗ εχει να πληρωνει εγγυητικες λιγνιτη τις οποιες εχει εγγυηθει το Κρατος !! χαχαχα "δεν υπαρχει σαλιο"!!

  Οπως εχω γραψει μεχρι τελους 2010 η ΔΕΗ θα κοπει στα 2 οπως πρεπει. Ελπιζω να εχουμε ρευμα σπιτι μας να μπαινουμε ΑΝΤΝΕΑ !

  Ελπιζω να εχει ρευμα ο ΓΑΠ ο αστροναυτης ο ΑΠΕ.

  ΠΠ

  • nyfitsa avatar
   nyfitsa @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/07/2010 14:41:08

   “δεν υπάρχει σάλιο”!?????
   Προτείνω:
   Τα «ιδιωτικοποιημένα» σπίτια του Τσόχα…που ένας θεός ξέρει, πώς τα απέκτησε, να τα κάνει το κράτος πάλι κρατικά. ….ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, !
   Να, μια λύση, πώς να γεμίσουμε πάλι τον κρατικό τορβά …και όχι μόνο του Άκη την ακίνητη περιουσία! Και πολλών άλλων, που βούτηξαν την χερούκλα στο μέλι.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ nyfitsa 24/07/2010 15:04:44

    ...που ένας θεός ξέρει, πώς τα απέκτησε...
    Ξαι άλλοι 10 εκατομμύρια Έλληνες (ξέρουν).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.