16/08/2010 16:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κίνα κατάφερε να πιάσει τη δεύτερη θέση!

Η Κίνα κατάφερε ένα πρωτοφανές, για αναπτυσσόμενη χώρα, οικονομικό επίτευγμα. Έγινε πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ξεπερνώντας την Ιαπωνία. Τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου δείχνουν πως το ΑΕΠ της έφτασε τα $1.339 τρισεκατομμύρια, αρκετά επάνω από τα αντίστοιχα $1.288 της Ιαπωνίας. Και επειδή η Κίνα ξεπερνά την Ιαπωνία στα πάντα τους τελευταίους μήνες, όλα δείχνουν πως θα κρατήσει τη δεύτερη θέση έως και το τέλος του 2010.

Αυτό το αποτέλεσμα σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για τη παγκόσμια οικονομία, γράφει η  Wall Street Journal. H Κίνα έχει ήδη ξεπεράσει την Ιαπωνία σε αγοραστική δύναμη, όμως  η κατά κεφαλή παραγωγικότητα της παραμένει το 1/10 αυτής της Ιαπωνίας.  Παρά την επιτυχία της, η  οικονομική άνοδος της Κίνας προσθέτει εντάσεις στις ήδη τεταμένες  σχέσεις με τους εμπορικούς της εταίρους στη περιοχή. «Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια για τη μετατροπή της κινεζικής οικονομικής ισχύος σε άλλου είδους ισχύ» λένε οι αναλυτές, θυμίζοντας τις πρόσφατες διπλωματικές διαμάχες με την Αυστραλία, το Βιετνάμ και τη Νότιο Κορέα. «Η Κίνα ή θα το παρακάνει, ή δεν θα κάνει αρκετά. Αυτή είναι η φύση της», λένε.

Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.