07/10/2008 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ισλανδία εθνικοποίησε τράπεζα

Η Ισλανδία προχώρησε στη σύνδεση της κορώνας με ένα σταθμισμένο δείκτη και παράλληλα στην εθνικοποίηση της Landsbanki, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας. Οι σημαντικές αυτές εξελίξεις σημειώνονται μετά το κατρακύλισμα του νομίσματος και την επιδείνωση του χρηματοοικονομικού συστήματος εξαιτίας των επισφαλών δανείων. Η σταθεροποίηση της κορόνας στη ισοτιμία των 131 κορωνών ανά ευρώ ισχύει από σήμερα.

Εντός των ερχόμενων ημερών θα ανακοινωθούν περαιτέρω κινήσεις για την ισχυροποίηση του νομίσματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο Λαρς Κρίστενσεν, ανώτατο στέλεχος χάραξης στρατηγικής της Danske Bank A/S στην Κοπεγχάγη δήλωσε σχετικά: «Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος -αυτή η σύνδεση δεν είναι καθόλου αξιόπιστη. Μια αξιόπιστη σύνδεση νομίσματος προϋποθέτει ένα αξιόπιστο σύστημα μέτρων για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, τα οποία δεν έχουμε δει ακόμη».

Συνεχεια.. με ρωσικό δάνειο

Την παροχή δανείου ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ από τη Ρωσία ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή κεφαλαίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Το δάνειο θα είναι διάρκειας τριών ή τεσσάρων ετών, με επιτόκιο 0,5% υψηλότερο από το Libor, όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ισλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ice@ice.com avatar
  ice@ice.com 07/10/2008 17:52:11

  Το συνολικό ΑΕΠ της Ισλανδίας είναι περί τα 10 δις ευρω. Οι Ελληνικές τράπεζες μπορύν εύκολα να αγοράσουν όλη τη χώρα... και να πάρουν μαζί τράστια αοθέματα γλυκού νερού και πολλούς μα πάρα πολλούς μπακαλιάρους!

  Η Ρωσσία διαθέτει ήδη πολύ μεγάλη επιρροή στην Ισλανδία...κομβικό κράτος του ΝΑΤΟ...

 2. Le canard avatar
  Le canard 07/10/2008 18:48:15

  Μήπως το φάντασμα του Μάρξ πλανιέται πάνω από Ευρώπη και ΗΠΑ;

 3. Le canard avatar
  Le canard 07/10/2008 18:48:43

  ...αντε, ΞΑΝΑ-πλανιέται...

 4. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 07/10/2008 22:43:03

  Ποιο σωστά θα ήταν ""η Ρωσία εθνικοποιεί την Ισλανδία» .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.