03/06/2009 19:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ζήμενς στο ...νοσοκομείο

 
_____________________________________________________________________________
Διεκόπη η απολογία του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη, επειδή του ανέβηκε η πίεση, καθώς ο τέταρτος ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός του διάβαζε το κατηγορητήριο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.Στη συνέχεια, ανακριτής και εισαγγελέας μετέβησαν στο Νοσοκομείο προκειμένου να ολοκληρωθεί εκεί η απολογία του κ. Σκαρπέλη και τελικά βγήκε και γι αυτόν ένταλμα προσωρινής κράτησης

Σήμερα ενώπιον του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού κλήθηκε να απολογηθεί και ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens που μαζί με τον κ. Σκαρπέλη κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στη συνέχεια κρίθηκε κι αυτός προφυλακιστέος, αλλά βρίσκεται φρουρούμενος στο "Γεννηματάς" επειδή αισθάνθηκε κι αυτός αδιαθεσία.

Οι συνήγοροί τους αρνήθηκαν να παρασταθούν στην απολογία των εντολέων τους, καθώς αναμένουν την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σε αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή που υπέβαλαν νωρίτερα.  Ο ανακριτής όμως συνέχισε να διαβάζει το κατηγορητήριο και οι συνήγοροι άρχισαν να φωνάζουν στον ανακριτή «ντροπή σας». Σε δήλωσή του ο κ. Τσοβόλας τόνισε ότι πίσω από τον ανακριτή βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία με τους μηχανισμούς που διαθέτει, επιχειρεί να αποκρύψει τη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει έγγραφα που θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις.

Έξαλλοι έγιναν οι συνήγοροι και με μια φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος ενώ ο Σκαρπέλης ήταν στον ανακριτή,  είπε επί λέξη στο μπρήφινγκ: «ο κ. Σκαρπέλης, προφυλακισμένος σήμερα, κορυφαίος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, μόνιμο μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ για 15 ολόκληρα χρόνια επί πέντε συνεχών διοικήσεων». Κατηγορήθηκε έτσι από τους συνηγόρους ότι «προανήγγειλε την προφυλάκιση Σκαρπέλη.

Aπίθανη κατάσταση στη δικαιοσύνη

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο να ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που διάτασσε τον ανακριτή να δώσει αντίγραφα όλης της δικογραφίας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων για την υπόθεση Siemens Γ. Σκαρπέλη και Η. Γεωργίου. Ο κ. Καρούτσος ... αρνήθηκε με αποτέλεσμα ο κ. Σανιδάς να δώσει εντολή, πλέον, να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος.Χωρίς τέλος «τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens

Ωστόσο, αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή αλλά και αποφυλάκισής του κατέθεσε ο Ηλίας Γεωργίου, ενώ και νέα μήνυση κατά του ανακριτή κατατέθηκε από τον Γιώργο Σκαρπέλη

Αντεπίθεση με... ονοματεπώνυμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε και σήμερα υπαινιγμούς για τη θητεία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, ενώ παρέθεσε και ονόματα προσώπων, που υποστήριξε ότι «πρωταγωνίστησαν» στην περίοδο που εξετάζεται. Ανάμεσα τους ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης και ο επιχειρηματίας Γιάννης Τρεπεκλής.

Αναφερόμενος στον τελευταίο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε υπονοούμενα για τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς διερωτήθηκε "τίνος στενός φίλος ήταν ο κ. Τρεπεκλής". Μιλώντας για τον Τ. Μαντέλη, είπε ότι κανείς σήμερα δεν ξέρει που είναι" ενώ ανέφερε ακόμη το όνομα του Θόδωρου Τσουκάτου, "που έχει ομολογήσει, πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι έχει πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα και τα έβαλε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ", καθώς και του προφυλακισμένου σήμερα, όπως είπε, Ηλία Σκαρπέλη, για τον οποίο ανέφερε ότι αποτέλεσε κορυφαίο συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε  "άνθρωπο που έδενε και έλυνε".

Πρόκειται για "τέσσερα ονόματα που τα συναντάει κανείς παντού σ' αυτή την υπόθεση που έχει τα πλοκάμια της στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος.

Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας και στις νέες βολές του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως στο κυβερνών κόμμα «έχουν χάσει τον έλεγχο και είναι επικίνδυνοι». «Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτυπώνεται ανάγλυφα ο πανικός της κυβέρνησης τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, καθώς για πρώτη φορά εκπρόσωπός της, λίγες μέρες πριν τις κάλπες, προχωρά σε ονοματολογία και πετά λάσπη στον ανεμιστήρα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το ήθος της κυβέρνησης σε αυτές τις εκλογές θα την ακολουθεί για πολύ καιρό».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. delirious avatar
  delirious 03/06/2009 20:04:27

  Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους. Δεν έχει βάση τίποτε από αυτά που κάνει ο ανακριτής.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/06/2009 20:10:38

  Ο Σκαρπέλης εκτελούσε εντολές.

 3. Le canard avatar
  Le canard 03/06/2009 20:16:00

  Σωστός ο archaeopteryx

 4. boubou avatar
  boubou 03/06/2009 20:51:25

  Ρε σεις, αυτοι οι Σανιδάδες Καραμανλήδες
  & Σια, Θέλουν Ξύλο, είναι για σφαλιάρες.
  Είναι επικύνδυνοι οι άνθρωποι.
  Αλήθεια πότε λήγει η "θητεία" Σανιδά ???

 5. anagnostis avatar
  anagnostis 03/06/2009 20:59:03

  Αιχμές σε βάρος του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του σχετικά με την υπόθεση της Siemens άφησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

  Eρωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση, σχολίασε: «Το πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση της Siemens αποδεικνύεται, εν τοις πράγμασι, από το ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει συμπεριλάβει την περίοδο που ήταν μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο στο βιογραφικό του. Αυτό δείχνει ότι ντρέπεται για εκείνη την περίοδο. Ίσως ξέρει πράγματα που δεν θέλει και ο ίδιος να τα πει».

 6. Vass avatar
  Vass 03/06/2009 21:22:19

  @Delirious
  Ξέρεις πολλούς που υπέστην την ίδια μεταχείριση για παρόμοια οικονομικά εγκλήματα; Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα και πολλούς ακόμη έλληνες δεν μας αφορούν οι δικονομικές τρίπλες και οι θεατρινισμοί των δικηγόρων σε υπόθεση λοβιτούρας δις. Αν θέλει να αναδείξει την αθώα συμμετοχή της οικογένειας, ας μας δείξει ο λαλίστατος συνήγορος του Caravelas πώς απέκτησε τη μονέδα.

 7. christos avatar
  christos 03/06/2009 21:26:28

  Αφού είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου ήταν στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ με τον Σκαρπέλη...ερωτώ:
  πόσος ήταν ο "μισθό" τους;
  ποιος τους διόρισε; ο ΑΣΕΠ μήπως;
  συν υπέγραφαν ή δεν συν υπέγραφαν αποφάσεις για αγορές;
  και τέλος γιατί ντρέπεται; και δεν αναφέρει στο βιογραφικό του ο Παπακωνσταντίνου το γεγονός ότι ήταν για 2 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του ΟτΕ;

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/06/2009 22:35:27

  Τα ΔΣ του ΟΤΕ και των θυγατρικών του ήταν από ψιλομαϊμούδες μέχρι έμπιστοι σιωπηλοί. Μόνο λίγοι ήταν μιλημένοι, οι δουλειές γινόταν από κάτι άσχετους στους διαδρόμους με τοποτηρητές μεγαλοδικηγόρους. Όταν έκανε "γκρχμμφ" ο maitre τάδε δικηγόρος, όλοι σούζα.

 9. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 03/06/2009 22:45:54

  Βλεπω καινουρια ονοματα τον τελευταιο καιρο,με παρομοιες εγγραφες,που δεν υπηρχαν πριν.
  Φαινεται οτι βγηκαν απ τις τρυπες τους πολλα κομματοσκυλα.
  Εκεινο που δεν ξερω,ειναι αν το κανουν απο κομματικο πατριωτισμο,η τα πιανουν κανονικα.

 10. Orestios avatar
  Orestios 03/06/2009 23:50:17

  Πως γίνεται να μην ανεβάζει κανείς, μα κανείς όμως, πίεση όταν είναι να κάνει τη λαμογιά?

 11. zaza avatar
  zaza 04/06/2009 00:26:52

  Oρεστιε
  Είπες και κάτι μία φορά οικουμενικής αποδοχής
  χαχαχαχαχα

 12. thanos avatar
  thanos 04/06/2009 00:29:46

  5-anagnostis Says:
  June 3rd, 2009 at 8:59 pm

  Φιλε νομιζω οτι κανεις λαθος.Δεν υπαρχει στην ιστοσελιδα σαν βουλεφτης του ΠΑΣΟΚ,γιατι δεν ειναι πλεον βουλεφτης. Στην Ιστοσελιδα ομως του ΠΑΣΟΚ υπαρχει.

 13. Orestios avatar
  Orestios 04/06/2009 00:54:40

  obrigada zaza

 14. delirious avatar
  delirious 04/06/2009 01:44:59

  @ 6 Vass
  Ο Καράβελας μπορεί να αποδείξει πως απέκτησε τα χρήματα. Το θέμα όμως δεν είναι τι μπορεί να αποδείξει ο Καράβελας αλλά ότι η εισαγγελία δεν μπορεί να αποδείξει τίποτε. Και υποχρεωμένη να αποδείξει είναι η εισαγγελία κι όχι ο Καράβελας.

 15. leon avatar
  leon 04/06/2009 10:18:16

  Πεστε κατω οε οε οε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.