#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2012 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ευρώπη αλλάζει ρότα, καιρός ν΄ αλλάξουμε κι εμείςΦαίνεται ότι η αλλαγή πολιτικής και οικονομικής θεώρησης εντός της Ευρωζώνης είναι πολύ πιθανή. Ειδικά αν όπως όλα δείχνουν επικρατήσει ο Ολάντ στις επαναληπτικές της 6ης Μαίου στη Γαλλία. Ευτυχώς που αυτή η πιθανότητα εμφανίστηκε ΠΡΙΝ τις δικές μας εκλογές της 6ης Μαίου. Υπάρχει λοιπόν ο απαιτούμενος χρόνος ώστε όλοι αυτοί που οργισμένοι και απογοητευμένοι από μια αδιέξοδη πολιτική, ετοιμαζόταν να κάνουν το απονενοημένο διάβημα οδηγώντας  και την ίδια τη χώρα στην αυτοκτονία, να αλλάξουν ρότα και να ψηφίσουν σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση μέσα στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ψηφίσουν την μόνη αξιόπιστη λύση για την διαπραγμάτευση της επιβίωσης και ανάκαμψης της χώρας και της κοινωνίας. Να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό.

Αντικειμενικά, κοιτώντας χωρίς παρωπίδες και «χρωματιστά» γυαλιά, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ευρωπαϊκές εξελίξεις, τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων Πασοκικής διακυβέρνησης και τις θέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων και των πολιτικών μορφωμάτων διαμαρτυρίας που ξεπήδησαν τον τελευταίο καιρό, ο νουνεχής και αδέσμευτος ψηφοφόρος οποιασδήποτε ιδεολογικής απόκλισης, δεν μπορεί παρά να οδηγηθεί σε ψήφο ευθύνης και προοπτικής. Ολόκληρη η Ευρωζώνη συγκλίνει σιγά – σιγά στις απόψεις και τις θέσεις που πρώτη η Νέα Δημοκρατία και (μόνος τότε) ο Αντώνης Σαμαράς είχαν καταθέσει. Φαίνεται ότι ο τακτικός ελιγμός του Προέδρου έχει πετύχει, η χώρα κέρδισε τον απαιτούμενο χρόνο, έμεινε όρθια στα δύσκολα και τώρα μπορεί με την εμπνευσμένη πρωθυπουργία του να διεκδικήσει όχι μονάχα απλώς την επαναδιαπραγμάτευση (όρος παλιά απαγορευμένος και λοιδορημένος) του συμφώνου σταθερότητας, αλλά την συνολική αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια μιας Ευρώπης που μιλάει πια όλο και περισσότερο για χαλάρωση της λιτότητας και «ανακαλύπτει» και πάλι τη γοητεία της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Είναι σίγουρο ότι η χώρα, η κοινωνία και οι πολίτες «πέσαμε» οικονομικά σχεδόν μια δεκαετία πίσω. Αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στο χάος και την καταστροφή που μας περίμεναν με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή ασύντακτα και χωρίς σχέδιο σε εθνικό νόμισμα. Αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στην απελπισία που θα μας συνείχε, βλέποντας την Ευρώπη να επιστρέφει σε άλλες οικονομικές πρακτικές με την Ελλάδα εκτός «νυμφώνος»  να βολοδέρνει στις παρυφές της Αλβανοποίησης. Οι ζημιές είναι ευκολότερο να καλυφτούν και τα (φοβερά είναι αλήθεια) τραύματα να επουλωθούν όταν είσαι καλυμμένος από την «ομπρέλα» ενός κλαμπ πλουσίων (κατά το μάλλον ή ήττον) εταίρων που επιστρέφουν σε πολιτικές αλληλεγγύης και συλλογικής ανάπτυξης.

Υπάρχει βέβαια και η λάθος ανάγνωση των νέων προοπτικών. Υπάρχει η πιθανότητα να πάρουμε το λάθος μήνυμα. Να μην αλλάξουμε τίποτε. Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πορευτούμε όπως πρώτα. Ότι μπορούμε αντί για παραγωγική ανάπτυξη να ξαναριχτούμε στην ηδονική κατανάλωση. Ο Πρόεδρος στο Ζάππειο ξεκαθάρισε ότι αυτό ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί. Ότι έχουμε πάρει το μήνυμα και θα τα αλλάξουμε όλα. Αυτή η ξεκάθαρη θέση είναι άλλος ένας λόγος που καθιστά επιτακτική την προσχώρηση όλο και περισσότερων «νοικοκυραίων» Ελλήνων στις γραμμές της Νέα Δημοκρατίας. Το Πελατειακό Σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να επιβιώσει. Και αυτό πρέπει να είναι το διακύβευμα των εκλογών που έρχονται. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το καθήκον του. Έβαλε τον πήχη στο κατάλληλο ύψος. Μένει σε μας τους ψηφοφόρους να κάνουμε το άλμα το καλό και να τον περάσουμε. Με ποιους τρόπους;

Δίνοντάς του την «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ» δηλαδή άνετη αυτοδυναμία
Προικίζοντάς τον με την καλύτερη δυνατή Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθαρίζοντας τα τελευταία απομεινάρια του παλιού και εγκαθιστώντας στο κοινοβούλιο νέους και άφθαρτους εκπροσώπους μας που θα πορευτούν μαζί του στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της ανάκαμψης.

Καλό βόλι συνέλληνες!

Ακενατόν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 28/04/2012 12:42:51

  Φίλε Ακενατόν, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουμε ΠΑΣΟΚ.
  Ένας ενήλικας, ακόμα και να "τσιτσιδωθεί" μπροστά του μια ανήλικη, της ρίχνει χαστούκι γιατί το τόλμησε αυτό και της ζητάει να βάλει τα ρούχα της, δεν της βάζει "χέρι".
  Έτσι και οι κυβερνώντες, όπως κι εμείς οι απλοί πολίτες, εάν θέλουμε να πάμε μπροστά, ρίχνουμε "φάπες" σε όσους θέλουν να μας διαφθείρουν, δεν τείνουμε και το άλλο χέρι.

  • akenaton avatar
   akenaton @ dikefalosaitos 28/04/2012 12:55:49

   Έτσι αητέ μου! Την καλημέρα μου.

  • flou avatar
   flou @ dikefalosaitos 28/04/2012 16:56:27

   Κι αν πρόκειται για δεκαοχτούρες που λέει κι κ. Ροδινός;

 2. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 28/04/2012 12:45:54

  Δεν πρέπει να κουραζόμαστε στο να επαναλαμβάνουμε ότι : "Ολόκληρη η Ευρωζώνη συγκλίνει σιγά – σιγά στις απόψεις και τις θέσεις που πρώτη η Νέα Δημοκρατία και (μόνος τότε) ο Αντώνης Σαμαράς είχαν καταθέσει. Φαίνεται ότι ο τακτικός ελιγμός του Προέδρου έχει πετύχει, η χώρα κέρδισε τον απαιτούμενο χρόνο, έμεινε όρθια στα δύσκολα " .
  Τώρα οι "τότε προβληματισμένοι και ακόμη σήμερα αμήχανοι ή σκεπτικοί" , πιστεύουμε ότι ... γνωρίζουν πια τι θα ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές .

 3. Yannis Oll avatar
  Yannis Oll 28/04/2012 13:21:33

  Αγαπητέ Ακενατον, θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι η Ευρώπη αλλάζει. Εκεί που έχω δυσκολία είναι στον μέσο έλληνα ψηφοφόρο που συνήθως εμπιστεύεται το κουτόχορτο που κάθε καραγκιόζης τον ταΐζει, όπως για παράδειγμα τα λεφτά υπάρχουν.Φοβάμαι ότι αυτήν την φορά θα πιστέψουν τον Γεωργαλα. παράδειγμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.