#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2011 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ευρώπη αγωνιά πριν την ... απασφάλιση του haircutΌσο οι επιπτώσεις ενός πιστωτικού γεγονότος γίνονται πιο ξεκάθαρες στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πανικός επικρατεί στα επιτελεία τους.  Τυχόν ενεργοποίηση των CDS, θα απαιτούσε πολλαπλάσια κεφάλαια από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά για τις καταρρέουσες τράπεζες, αφού τα εν λόγω παράγωγα έχουν ήδη τζογαριστεί και πολλαπλασιαστεί κατά την πάγια τακτική των τελευταίων ετών.

Η κατάσταση αυτή έχει κάνει την Ελλάδα να μοιάζει σαν μια πυρηνική βόμβα στην οποία έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.  Και κάποιοι προσπαθούν να την  απασφαλίσουν.  Η κ. Μέρκελ δήλωσε ευθέως ότι αναζητείται τρόπος να μειωθεί κατά το ήμισυ το ελληνικό χρέος, χωρίς όμως να πτωχεύσει η χώρα μας.  Ομολογώ ότι όταν διάβασα την είδηση έμεινα ενεός, στη συνέχεια όμως κατέφυγα στα κιτάπια μου για να την αποκωδικοποιήσω:

Οι Γερμανοί εννοούν ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει σε ‘’εθελοντική’’ βάση, έτσι ώστε να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός.  Με τον τρόπο αυτό ξεκαθαρίζει αρκετά το τοπίο γύρω από την ελληνική χρεοκοπία, η οποία δεν θα ονομαστεί έτσι, για ευνόητους λόγους.

Το σχέδιο θα βασιστεί πάνω στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η οποία έχει ήδη επικυρωθεί από τα περισσότερα κοινοβούλια και έτσι θα εξασφαλιστεί πολύτιμος χρόνος.  Η μόνη διαφορά είναι ότι οι τράπεζες θα κληθούν να συμμετάσχουν στο διάσημο roll over (ανταλλαγή κακών ομολόγων με νέα, εγγυημένα και μεγαλύτερης διάρκειας), με απομείωση ονομαστικής αξίας όχι πλέον 21% που προέβλεπε η αδικοχαμένη συμφωνία, αλλά σε περίπου 50 – 65% το οποίο υποτίθεται ότι θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος.

Η διαδικασία αυτή η οποία θα αναχαιτίσει τις συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας στις ευρωπαϊκές τράπεζες, θα απαιτήσει μια νέα χρηματοδότηση της χώρας μας, αλλά και περισσότερα κεφάλαια τα οποία θα απαιτηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των εγχώριων τραπεζών, οι οποίες αναμένεται να κρατικοποιηθούν.  Το τι θα γίνει με τις ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί όταν έρθει η ώρα.

Είναι προφανές ότι τα ανταλλάγματα τα οποία απαιτούν οι Γερμανοί για να προχωρήσει η νέα συμφωνία υπερβαίνουν την έννοια της εθνικής κυριαρχίας.  Κάθε εκποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο είναι επίσης απαιτητό από τους δανειστές.  Και αυτό γιατί ακόμα και με την ελάφρυνση του χρέους, αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα θεωρείται βιώσιμο και πάντως δεν θα πληροί τα κριτήρια του Μάαστριχτ.  Αγκάθι παραμένει η μόνιμη παραγωγή ελλειμμάτων του ελληνικού προϋπολογισμού.  Για αυτό και η δημοσιονομική πολιτική όχι μόνο δεν πρόκειται να χαλαρώσει, αλλά θα γίνει χειρότερη.  Προκειμένου η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις αναμενόμενες αντιδράσεις είναι πιθανόν να θέσει το όλο θέμα σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές.

Κακοφωνίξ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/10/2011 19:30:20

  Να σου πώ άλλο που μυρίζομαι; Έχει τελειώσει η άσκηση. Finito. Τέλειωσε χτες, και για αυτό όλοι σήμερα τα λένε ωραία και διπλωματικά. Τέλειωσε, και μας έχουν και δήθεν στο περίμενε.

  (Τώρα τι και πώς ακριβώς... Το gain στον αισθητήρα όσφρησης είναι στο max και όπως θα σου πούνε οι ηλεκτρονικοί κάνει παράσιτα και ίσως κάνω και λάθος...)

  • drider avatar
   drider @ archaeopteryx 05/10/2011 19:49:53

   Χαχα, έναν LNA χρειάζεσαι :-)

   Φυσικά και δεν έχει τελειώσει. Εδώ, συνήθως τις μη-ειδήσεις τις παρουσιάζουν ως ειδήσεις για να ηρεμήσουν τις νευρικές αγορές. Αν είχε βρεθεί βιώσιμη λύση σε αυτό το μπάχαλο, θα είχαν βγει να το παναγυρίσουν...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 05/10/2011 19:54:06

   Μια αναπροσαρμογή της 21ης
   Λίγο κούρεμα παραπάνω
   Λίγο ξύρισμα επίσης

   ...και τα ρέστα δημοψήφισμα....απλά κλωτσάνε τα εγχώρια κούτσουρα για τις αποφάσεις των ξένων τζακιών...

   • drider avatar
    drider @ Ο Ιθαγενής 05/10/2011 20:07:32

    Τα κούτσουρα πάνε για κάψιμο... Αν δεν καούν στα ξένα τζάκια, θα τα κάψει ο ελληνικός λαός - ειδικά μετά την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

    Αλλά δεν θα πάνε αμαχητί! Κάποιου είδους προβοκάτσια θα μαγειρεύουν πάλι. Δύσκολα όμως θα τσιμπήσουν οι έλληνες πολίτες, που είναι πιο υποψιασμένοι από ποτέ...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 05/10/2011 20:14:47

    απλά κλωτσάνε τα εγχώρια κούτσουρα για τις αποφάσεις των ξένων τζακιών

    +100000. Και παραδόξως, εάν μπορούσα τα ντόπια κούτσουρα να γίνουν αφεντικά και τζάκια, θα τους προτιμούσα από τα ξένα τζάκια. Αλλά που... φτωχομπι------ς

 2. nasos avatar
  nasos 05/10/2011 20:02:11

  πιστεύω πως όλη αυτή η βαβούρα που ξέσπασε ξαφνικά με την απαίτηση της Τροϊκα για κατάργηση των ΣΣΕ,είναι άλλη μια κλασική πασοκιά για να περάσει το όλο σχέδιο και οι νέοι φόροι
  θα γυρίσει ο Μπένυ και θα μας πει ''ναι μεν τα μέτρα είναι σκληρά,αλλά τουλάχιστον σώσαμε τον βασικό μισθό''

 3. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 05/10/2011 20:06:23

  Αληθεύει ότι σε περίοδο εμπόλεμη, δεν υποχρεούντε οι πωλητές των cds να τα πληρώσουν στους κατόχους; Γιατί αν είναι πραγματι έτσι, φοβάμαι ακόμη κι ένα νέο 1897...

  • bunker avatar
   bunker @ Απολλώνιος 05/10/2011 22:33:16

   αν ειναι ετσι οπως τα λες την επου$##$με!

 4. Χαμενος avatar
  Χαμενος 05/10/2011 20:25:00

  Κούρεμα σε εθελοντική βάση μπορεί να γίνει εύκολα αν οι δανειστές πάρουν σε είδος οτι χάσουν στο κούρεμα (κανένα νησάκι, καμιά ΔΕΚΟ) αλλά αυτό δεν είναι ο τελικός σκοπός: θα είναι απλώς ένα ευχαριστήριο δωράκι τον Γερμανών και σια στους συνεργάτες τους. Κάπου εκεί θα μας τελειώσει το Χάσμα και η παρέα του και θ' αρχίσει η κηδεμονία της ΕΕ, γιατί οι αγορές δεν προκειται να πιστέψουν ποτέ οτι θα ορθοποδήσει η Ελλάδα όταν είναι στο έλεος των κερδοσκόπων. Είναι οξύμωρο άλλα έτσι είναι: οι αγορές δεν εμπιστεύονται κράτη που είναι στο έλεος των αγορών.

 5. kapsiotis avatar
  kapsiotis 05/10/2011 22:41:34

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ANTINEWS

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ BLOGS: ΓΡΑΨΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ… ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΕΛΛΗΝΙΚΗ…ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ…! ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ… ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΝΕΑ ΤΟΥ ΤΟN ΦΡΙΤΣ… ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ. ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ Μ.Μ.Ε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.