#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/08/2011 21:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ευρωζώνη φλέγεται, ο Γιώργος ξεκουράζεται

[caption id="attachment_116802" align="alignnone" width="600" caption="Αυθεντική ξαπλώστρα καταστρώματος του Τιτανικού"][/caption]

Του Γιώργου Χαρβαλιά*

Το πιο κρίσιμο ίσως Σαββατοκύριακο, για την επιβίωση της Ευρωζώνης και κατ΄επέκτασιν της ελληνικής οικονομίας, ο Ελληνας πρωθυπουργός πιθανότατα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από την...Σέριφο.

Πιθανότατα λέω, γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες, το πρωθυπουργικό πρόγραμμα...αθλοπαιδιών και ξεκούρασης, παραμένει  επτασφράγιστο μυστικό. Επιπλέον δε, με τα γυρίσματα των Αυγουστιάτικων μελτεμιών, κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να βρεθεί ένα κανό...

Προσωπικά θα ευχόμουν, κάποιος από τους μετρημένους στα δάχτυλα «συνεργάτες», που έχουν την ευχέρεια να διακόπτουν τις ιερές στιγμές...χαλάρωσης του Γιώργου Παπανδρέου, να αποτολμήσει σαββατιάτικα μία τηλεφωνική όχληση. Κι αν πιάσει γραμμή, να εξηγήσει με την δέουσα διακριτικότητα ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν στον πρωθυπουργό,  φυσική παρουσία στο γραφείο του.

Γεγονός είναι πάντως ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ουδείς γνώριζε που ακριβώς ξεκουράζεται ο Γιώργος.  Στις ξαπλώστρες, γύρω από τον ταμιευτήρα ομβρίων υδάτων της πολυτελούς κυκλαδίτικης έπαυλης του τέως υπουργού οικονομικών; Σε κάποια μοντέρνα ξενοδοχειακή μονάδα της Σερίφου;  Σε κάποιο σκάφος ; Η κάπου άλλου;

Μικρή σημασία έχει ο τόπος φιλοξενίας. Το εξοργιστικό έχει να κάνει με την πολυτέλεια της απόδρασης. Σε μια στιγμή που ακούγεται ο επιθανάτιος ρόγχος της ελληνικής οικονομίας κι η ευρωζώνη φλέγεται με μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον εμπρησμό να βαρύνει τον δικό μας,...αδειούχο πρωθυπουργό.

Η σχέση του Γιώργου με την ξεκούραση, ή ανάποδα με την εργασία θα απασχολήσει ασφαλώς τον μελλοντικό του βιογράφο ως αναπόσπαστο συστατικό της ιδιοσυγκρασιακής του μοναδικότητας. Η τάση του να παρακολουθεί τα δύσκολα από μακρυά και να εξαφανίζεται όταν ο τόπος καίγεται, οφείλεται, όπως παραστατικά εξήγησε και ο αδελφός του, σε αδυναμία λήψης αποφάσεων υπό συνθήκες πίεσης. Και σε αδυναμία, θα προσέθετα εγώ, κατανόησης βασικών παραμέτρων της διεθνούς οικονομίας που τροφοδοτούν την πίεση αυτή.

Το τελευταίο διάστημα, είναι φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου  έχει παραιτηθεί από την διακυβέρνηση της χώρας. Και έχει φορτώσει το έργο αυτό σε έναν ασθμαίνοντα αντιπρόεδρο που προσπαθεί, σε συνθήκες έκδηλου εκνευρισμού, να περισώσει εντυπώσεις και ουσία. Ο κ. Βενιζέλος προάγεται, ομολογουμένως άδοξα, σε ρόλο ντε φάκτο πρωθυπουργού. Μιας χώρας που οδεύει αναπότρεπτα, με «λυμμένα τα φρένα» προς την οικονομική καταστροφή.

Η ειρωνεία της τύχης και το προσωπικό αδιέξοδο του κ. Βενιζέλου είναι μία άλλη υπόθεση, που θα κριθεί από την ιστορία, ίσως και τις επόμενες εβδομάδες, όταν έρθει η ώρα να υλοποιηθεί η, εν πολλοίς ναρκοθετημένη, διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.          Ομως κανείς ιστορικός δεν θα συγχωρέσει την φυγομαχία και τον προκλητικό αναχωρητισμό του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι πράγματι προσβολή προς τον Ελληνα πολίτη, την ώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες αναλώνονται σε τηλεφωνήματα, πυρετώδεις διαβουλεύσεις και τηλεδιασκέψεις ο κ. Παπανδρέου να πλατσουρίζει στη θάλασσα.

Θα μπορούσε εύκολα να κοπεί η καλοκαιρινή νιρβάνα του Ελληνα πρωθυπουργού με ένα τηλεφώνημα της Μέρκελ που θα τον καλούσε προ των ευθυνών του. Αλλα οι Ευρωπαίοι έχουν πάψει να τον χρειάζονται πλέον. Ούτε ως εντολοδόχο, ούτε ως μάυρο πρόβατο. Οι οδηγίες μεταβιβάζονται απευθείας στον Βενιζέλο...

Και επιπλέον το ελληνικό πρόβλημα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Προέχει η σωτηρία της ευρωζώνης, ένα ελάχιστο, αναλώσιμο και μολυσμένο κομμάτι της οποίας αποτελεί η ελληνική οικονομία. Εστω αυτό αν μπορούσε να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός, θα είχε σπεύσει ήδη έντρομος στο γραφείο του...

(* δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 06/08/2011 21:45:32

  Είναι ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ.Η πατρίδα είναι στο χείλος της αβύσσου,Ευρώπη και Αμερική βρίσκονται σε οικονομικό συναγερμό και εκείνος,με τρομερή ''ΑΝΕΣΗ'',απουσιάζει σε καλοκαιρινές εξορμήσεις...Βέβαια,κάποιος θα ισχυριστεί σε τι χρειάζεται.Θα συμφωνήσω απόλυτα.Το ρόλο του τον έπαιξε ΤΕΛΕΙΑ,η χώρα έχει μπει στον αστερισμό οικονομικής υποταγής και υποδούλωσης και,πλέον,μπορεί να χαρεί ΑΝΕΤΑ και ΩΡΑΙΑ τις διακοπές του....Τι κατάντια και τι παρακμή για τη πατρίδα να βρίσκεται στο τιμόνι της ένας ΤΟΣΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ άθρωπος....

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Komis Montechristo 06/08/2011 22:03:16

   Κόμη
   πολύ σωστά..αλλά μου κάνει εντύπωση που ο Γαπ δεν ανησύχησε για την Αμερική..μπορεί βέβαια να το ξέρει το παιχνίδι!

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ ΕΥΑ 06/08/2011 22:09:33

    Εύα,τίποτα δεν αποκλείεται.Πνευματικό τέκνο της υπερδύναμης είναι,εξυπηρετεί ΩΜΑ τα συμφέροντά τους.Ίσως έχει ενημερωθεί.Οι καιροί είναι πονηροί.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Komis Montechristo 08/08/2011 23:21:30

   Λάθος !!!! Είναι υπεύθυνος έναντι των αφεντικών του. Τώρα πλέον είναι σίγουρος οτι το νερό μπήκε στο αυλάκι , οτι ο τιτανικός του δεν γυρίζει πίσω. Σωστά λοιπόν, αφού τα τακτοποίησε ΟΛΑ, ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί Γιαυτό ετοίμασε και την ηλεκτρική του διακυβέρνηση. Κανείς όμως δεν του έμαθε οτι στην ηλεκτρονική , αν τροφοδοτήσεις το σύστημα με σκ@τ@ , τότε σκ@τ@ θα σου επιστρέψει.

 2. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 06/08/2011 22:13:30

  Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 06/08/2011 22:28:25

  Τι είδους λαϊκισμός είναι αυτός;
  Δηλαδή δεν δικαιούται ο άνθρωπος να ξεκουραστεί;
  Τόσα μνημόνια διαπραγματεύτηκε.
  Εύκολο ήταν;
  Υστερα, τόσο πολύ λείπει από τις διαπραγματεύσεις η διεισδυτική του ματιά και η συνθετική του σκέψη;
  Λέτε για αυτό να δυσκολεύονται να καταλήξουν σε κάποια λύση;
  Επειδή απουσιάζει ο Πρωθυπουργός μας;
  Ας μείνει εκεί να δαμάζει τα κύματα γιατί κάθε φορά που βγαίνει έξω και διαπραγματεύεται, μας φορτώνει και νέα μέτρα..

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Κώστας Ροδινός 06/08/2011 22:34:40

   Και τα νησιά εξαφανίζονται από το χάρτη!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 06/08/2011 22:58:44

   Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα!
   Δε μας τρομάζει εμάς πληθωρισμός!
   Δε μας τρομάξανε τόσα και τόσα,
   θα μας τρομάξει τώρα ο Γαπιταλισμός!..

   • danaos avatar
    danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/08/2011 23:39:50

    Που είσαι πολιτιστικέ εκπρόσωπε;

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ danaos 06/08/2011 23:49:20

     Φαίλτορα αναζητείτε τον Ωραίον?
     Ουκ έστιν ώδε!..

     • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
      ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/08/2011 00:33:23

      !!!!!!!!!

     • danaos avatar
      danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/08/2011 10:03:15

      "Αλλ' υπάγετε είπατε τοις μαθητές αυτού και τω Φάκτωρ ότι προάγει υμάς εις την παραλίαν..εκεί αυτόν όψεσθε."

     • Kostas avatar
      Kostas @ danaos 08/08/2011 23:23:48

      ΦΟ ΒΕ ΡΟ ! ! ! ! Μεγάλε γέλασα με τη ψυχή μου

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Κώστας Ροδινός 07/08/2011 00:54:30

   The global thinker, κε. Κώστα.
   Ας μην το λησμονούμε!!!

 4. manos avatar
  manos 06/08/2011 22:34:59

  Συμφωνώ με τον Κ. Ροδινό.
  Ακόμα και τα νηπιαγωγάκια χρειάζονται διακοπές.
  Πόσο μάλλον όταν μείνεις κουμπούρας και πρέπει να ξαναπεράσεις την τάξη.
  Ας πάει διακοπές μόνο να μείνει μακρυά από ποδήλατα και κανό. Ας πάει με τη μαμά σε κανένα καρουζέλ με αλογάκια.

 5. BlueSky avatar
  BlueSky 06/08/2011 22:41:20

  Φέτος το παλουκάρι, μπορώ να πω, ότι αδικήθηκε γιατί δούλεψε πολύ για την διάσωση της χώρας, από την ολική χρεοκοπία στην επιλεκτική.
  Φλετος, σε σχέση με πέρυσι, έκανε λίγες διακοπές και δεν πήγε σε όλα τα νησιά του Αιγαίου-Κρήτη.
  Πέρυσι, ο καταλληλότερος όλων των εποχών, είχε την αξιοθαύμαστη δύναμη να κάνει 50 ημέρες διακοπών, ενώ φέτος ψίχουλα.
  Αφήστε τον λοιπόν να χαρεί τα επιτευγματά του, σε ένα πέτρινο εξοχικό της Σερίφου, ιδιοκτησίας ενός πρώην υπαλλήλου της goldman shacs(διορθώστε εάν κάνω λάθος).

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ BlueSky 06/08/2011 22:51:58

   BlueSky
   ο Φάκτορας χθες, αποδόμησε την εφημερίδα το ΄΄Βήμα΄΄, διότι ο Γαπ πήγε Πάρο τελικά, για να καλοπάρει τον Ραγκούση..( μέρες που είναι)..

 6. Απόστολος Γ. avatar
  Απόστολος Γ. 06/08/2011 22:42:02

  Μην ψάχνετε πολύπλοκες ερμηνείες , είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου.

  Δείτε εδώ και θαυμάστε Πρωθυπουργό , ούτε ο πεντάχρονος γιος μου δεν θα το έκανε :
  http://www.youtube.com/watch?v=N5qjn8DW7MM

 7. Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... avatar
  Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... 06/08/2011 22:45:23

  Νομίζω ότι πλέον σοβαρεύουν τα πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που από τον διευθυντή μιας ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα δημοσιεύεται τέτοιου είδους και ύφους καυστικότατο άρθρο.
  Αρχίζει πλέον η αποδόμηση του "κληρονόμου" και το οικόπεδο βγαίνει σε πλειστηριασμό!! Προσφορές πολλές, άσε που μπορεί να το τεμαχίσουν για να πουληθεί ευκολότερα...
  Όσο για τον τωρινό ευτραφή διαχειριστή, μάλλον θα φορτωθεί τα αμαρτήματα του νυν "ξεκουρασμένου" και ηλιοκαμένου ιδιοκτήτη!

 8. Σαος avatar
  Σαος 06/08/2011 22:59:38

  Ψάξτε σε νησιά με ελικοδρόμια αν θέλετε να βρείτε τον ΓΑΠ τον τιτανοτεράστιο...

 9. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 06/08/2011 23:00:43

  ΑΘΗΝΑ 1968.
  ειναι η εποχη που ο ανδρεας παπανδρεου ετοιμαζεται να φυγει οικογενεικος απο την ελλαδα για την αμερικη. ο παππους γιωργος παπανδρεου εχει μαζεψει ολη την οικογενεια του δηλ.τον ανδρεα τη μαργαριτα και τα εγγονια του , σαν ενα τραπεζι αποχαιρετισμου μιας και ο ανδρεας και η οικογενεια του θα φευγαν οπως προειπα. εκει λοιπον ο παππους παπανδρεου αρχισε να δινει συμβουλες προς τον ανδρεα και τη μαργαριτα για τα παιδια τους.
  για την σοφουλα που ηταν και η αδυναμια του ειπε να εχει μια καλη τυχη στη ζωη της, για τον ανδρικο και τον νικο ειπε πως θα βρουν το δρομο τους και δε θαχουν προβλημα στη ζωη τους. για τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ συμβουλεψε τον ανδρεα και τη μαργαριτα να τον βοηθουν μεχρι το τελος της ζωης τους και να τον προσεχουν. ειχε καταλαβει ο παππους παπανδρεου απο τοτε οτι ο γιωργακης δε θα μπορει απο μονος του να τα βγαλει περα στη ζωη του και πως θα χρειαζεται παντα βοηθεια. και αυτος ο ανθρωπος τωρα ειναι πρωθυπουργος της χωρας.

  Απο το ΠΑΡΟΝ της προηγουμενης κυριακης.

 10. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 06/08/2011 23:18:55

  Αχάριστοι Έλληνες
  ο Γιώργος τραβάει κουπί, κάνει ορθοπεταλιές, ψήνεται κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, δέχεται στωικά τα δυνατά μελτέμια του Αιγαίου για μας. Για να γυρίσει ανανεωμένος και να συνεχίσει το ξεπούλημα της χώρας μας (όχι της δικιάς του).
  Και μεις με την κακιά κουβέντα στο στόμα. Αλλά βέβαια μας έφαγε η ζήλεια γιατί εμείς φέτος τη θάλασσα θα την δούμε από καρτ-ποστάλ. Σε λίγο καιρό όμως που οι θυσίες θα έχουν πιάσει τόπο και θα έχουμε μετατραπεί σε γκαρσόνια της Ευρώπης θα δουλεύουμε σίγουρα κάπου παραθαλάσσια και επιτέλους θα χορτάσει το μάτι μας το γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών.
  Υπάρχει σχέδιο βρε κουτά. Αφεθείτε στα χέρια του μεγάλου στοχαστή και αναμορφωτή της Ελλάδας. Μην ακούτε τις Σειρήνες και ειδικά αυτό το κακό παιδί το Σαμαρά που δεν τον κάνει κανείς παρέα στην Ευρώπη. Δεν τον κάνουν παρέα γιατί συνέχεια λέει πως γι' αυτόν σημασία πάνω απ' όλα έχει η Ελλάδα.
  Αυτά ακούει ο Γιώργος και από τα νεύρα του το ρίχνει στι κολύμπι. Άρα η Ν.Δ. φταίει που ο Γιώργος λείπει συνέχεια σε διακοπες. Όχι ότι και όταν είναι εδώ σκοτώνεται στη δουλειά.
  Γιώργο,
  αν διαβάζεις ANTINEWS κάνε και για μένα μια βουτιά γιατί έτσι όπως μου τον κατάντησες το μισθό εγώ φέτος κάνω βουτιές στην μπανιέρα μου.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ ΓΙΑΝΝΑ 06/08/2011 23:27:24

   Γιάννα,φωτιά και λάβρα το σχόλιό σου.Εκπληκτικό.

   • ΓΙΑΝΝΑ avatar
    ΓΙΑΝΝΑ @ Komis Montechristo 06/08/2011 23:32:07

    Κόμη,
    για μένα ο Γιώργος αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Μου βγάζει στοιχεία του χαρακτήρα μου που δεν ήξερα ότι διαθέτω. Να 'ναι καλά και να του δίνει ο Θεός μέρες και μένα να μου κόβει ευρώ.

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ ΓΙΑΝΝΑ 06/08/2011 23:30:09

   @Γιαννα
   μήπως είσαι η Μαλβίνα?

 11. mparmpas avatar
  mparmpas 06/08/2011 23:28:06

  Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ξεκουραστει;;αφού την αποστολή του την τελείωσε....μας έβγαλε απο τις αγορές για πάντα.....τα ελληνικά ομόλογα θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία και πλέον δεν θα πωλούνται στην δευτερογενή............θα υπάρξουν εκδόσεις ρετρό που θα πωληθούν σε πλούσιους συλλέκτες σπανίων έργων τέχνης.......

 12. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 07/08/2011 00:15:50

  Το είχε πει ο επίτιμος,δεν κάνει το παιδί για πρωθυπουργός.Ποτέ δεν έκανε αλλά ας όψονται τα πρόβατα που τον πίστεψαν.Αλλά μην τον κατηγορούμε και πολύ γιατί παραφυλάει στη γωνία ο Μανδραβέλλιας.....

 13. anonymous avatar
  anonymous 07/08/2011 01:10:12

  Αν γίνουν παρανάλωμα του πυρός όλες οι δυτικές οικονομίες ο ΓΑΠ θα βγει και θα πει ότι το πρόβλημα ήταν διεθνές, το έχει πει άλλωστε, ότι η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση και ότι δε φταίει ούτε αυτός ούτε η κυβέρνησή του.
  Μάλιστα θα μπούμε τσόντα στη συνολική λύση που θα προκύψει οπότε θα βγούμε κερδισμένοι και ο ΓΑΠ θα συνεχίσει για μια τετραετία ακόμη!!!

  Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω ...

 14. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 07/08/2011 02:40:40

  Aπολύτως εύστοχο και το σχόλιο από τον ανώνυμο φίλο. Αυτός είναι ικανός, αν π.χ. αποφασιστεί ως λύση σωτηρίας το ευρωομόλογο, να ισχυριστεί ότι το κανόνισε ο ίδιος. Από την Σέριφο και την Πάρο. Και να δείτε που θα βρεθούν εφημερίδες και κανάλια να το κουτσο-υποστηρίξουν. Οτι συνέβαλλε δηλαδή...κωπηλατώντας με το κανό!

 15. mike avatar
  mike 08/08/2011 09:46:17

  καλυτερα ρε παιδιά να ειναι εκει στη σεριφο παρα στο μαξίμου και να καταστρεφει. Ότι αγγιζει αυτος ο ανθρωπος το καταστρεφει. Μην κανετε τετοια ρεπορταζ τα διαβασει και επιστρεψει για να μας δειξει ότι "αγωνιά" για τη χωρα και καλα. Αφηστε τον σας λέωωωω

 16. fotini avatar
  fotini 09/08/2011 13:00:58

  Α΄΄ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΟ ΔΙΟΤΙ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΙΝΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.