#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/05/2010 20:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα ως αποικίαΟι βαθύς κοινωνικός μετασχηματισμός που θα επέλθει με το ΔΝΤ

Η κυβέρνηση κατάφερε λοιπόν να πετύχει τον ανομολόγητο και διακαή πόθο της από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα. Το ΔΝΤ είναι εδώ.

Είναι εδώ απέναντι σε μια κοινή γνώμη άνευρη και παραλυμένη η οποία δεχόμενη καταιγισμό «τρομοκρατικών πυρών» προπαγάνδας (ενίοτε και πραγματικών τρομοκρατικών επιθέσεων) από τα καθεστωτικά ΜΜΕ απελπίστηκε. Απέναντι σε ένα κράτος τόσο σάπιο το οποίο δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει σε τίποτα πια. Η κυβέρνηση έχει ήδη εκπέσει. Δεν είναι πλέον αυτή που κυβερνά. Έχει παραδώσει την εξουσία της σε ένα άγνωστο και αόρατο διευθυντήριο από το εξωτερικό. Το όποιο ελληνικό κεφάλαιο έχει δραπετεύσει στο εξωτερικό. Οι τράπεζες βρίσκονται στη γωνία.

Οι Έλληνες τελούν πλέον υπό κηδεμονία. Μια κηδεμονία η οποία μας επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για να κάνει υποτίθεται το ΔΝΤ αυτό που δεν μπορεί να κάνει η ίδια. Φωνάξαμε τους ξένους να μετασχηματίσουν το σπάταλο κράτος σε συνετό κράτος. Αυτό που εμείς αποτύχαμε να κάνουμε ως λαός.

Μόνο που το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο σε αυτό! Γιατί προφανώς και δεν κάνει τίποτα χωρίς ανταλλάγματα για τους πάτρωνές του. Ακριβά και βαριά ανταλλάγματα. Ανταλλάγματα που αφορούν κυρίως την «απαλλοτρίωση» σημαντικών παραμέτρων της ελληνικής οικονομίας. Αγορά ακινήτων, εκμετάλλευση του υπεδάφους και των φυσικών πόρων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, τραπεζικό σύστημα, ναυτιλία. Όλα θα απαλλοτριωθούν. Θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια «νέα αποικία» με φτηνό κι αυτήν την φορά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε. Νεόφτωχοι και απελπισμένοι και χωρίς ούτε την κατάλληλη παιδεία, αυτή την οποία τουλάχιστον είχαν οι ξεπεσμένοι αστοί. Γιατί η κοινωνική δομή της Ελλάδας της μεταπολίτευσης έσβησε στην ουσία την αστική τάξη σπάζοντάς τη σε δύο κομμάτια: Μια μικροαστική η οποία ζούσε αρκετά πλούσια για να μην χαρακτηρίζεται εργατική τάξη και μια μεγαλοαστική τάξη η οποία αν και εξαιρετικά ολιγάριθμη ήλεγχε τους άβουλους πολιτικούς και σε ένα μεγάλο βαθμό κυβερνούσε μονοπωλώντας την οικονομική σχέση κράτους και ιδιωτικού τομέα. Αυτά πλέον με το ΔΝΤ τελειώνουν!

Το ΔΝΤ για όσο διάστημα είναι εδώ θα εκποιήσει ένα μεγάλο μέρος της εθνικής περιουσίας. Αυτό συνεπάγεται και εκποίηση ενός αντίστοιχα μεγάλου τμήματος του ιδιωτικού τομέα που ζει παρασιτικά από τη δημόσια οικονομία. Σημαίνει δηλαδή την αντικατάσταση της μεγαλοαστικής τάξης από τους εκλεκτούς επενδυτές του ΔΝΤ, κατά κανόνα ξένους, οι οποίοι θα καρπωθούν τα οφέλη της ελληνικής οικονομίας για όσα χρόνια θα βασιλεύουν στην αποικία τους. Η μικρή μεγαλοαστική ελίτ της χώρας έχει αρχίσει να μετράει μέρες.

Ο στραγγαλισμός του εισοδήματος του μέσου Έλληνα πολίτη θα υποβιβάσει σημαντικά το επίπεδο ζωής του. Θα δουλεύει για να επιβιώνει σε μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα χωρίς να του επιτρέπονται φιλοδοξίες για κάτι παραπάνω. Η μικροαστική τάξη δηλαδή θα μετατραπεί σε εργατική, χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες παρέμβασης στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια κοινωνία η οποία θα δουλεύει για το διεθνές κεφάλαιο και το νομισματικό του ταμείο. Οι επενδυτές θα αποκτήσουν συνακόλουθα  τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μετά τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ήταν αυτή που τους άνοιξε την κερκόπορτα.

Ναι, εδώ και λίγες μέρες έχουμε μπει στη διαδικασία μετατροπής της χώρας σε αποικία!

Αλλά …..

Όπως σε κάθε διεργασία στη φύση, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η απόδοση δεν μπορεί να είναι 100%. Έτσι, ένα κομμάτι της σημερινής άρχουσας τάξης θα παραμείνει, πιθανώς ως συνεργάτες των νέων επενδυτών. Και ένα κομμάτι του ελληνικού κεφαλαίου το οποίο εξήλθε της χώρας θα επανέλθει βλέποντας την Ελλάδα σαν ευκαιρία για επενδύσεις.

Ένα μέρος των μικροαστών θα επιβιώσει και  θα αναπτυχθεί οικονομικά. Αυτοί θα είναι οι συνετοί, οι ολιγαρκείς, οι τολμηροί. Είναι αυτοί που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ξανά τον ιδιωτικό τομέα. Και θα είναι αυτοί οι οποίοι θα αποτελέσουν τη νέα αστική τάξη και θα διεκδικήσουν πολιτικό ρόλο. Το τι θα πράξουν μένει να το δούμε.

Όπως πάντα, έτσι και τώρα υπάρχουν κάποιοι που θα αντισταθούν. Κάποιοι που δεν θα παραδοθούν, κάποιοι που δεν θα σκύψουν το κεφάλι στην επερχόμενη αναβίωση της αποικιοκρατίας. Αυτοί που λένε ΌΧΙ στο Δ.Ν.Τ, αυτοί που λένε ΝΑΙ στου Έλληνες. Όσοι έχουμε ακόμα κουράγιο και θάρρος, όσοι έχουμε ακόμα πίστη στον εαυτό μας κι ελπίδα, όσοι είμαστε οι συνετοί και οι τολμηροί, συντασσόμαστε με τις πολιτικές δυνάμεις που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην οικονομική σταυροφορία. Τις δυνάμεις που με παρρησία και ευθύνη θα αγωνιστούν να μας οδηγήσουν σε ένα περήφανο και ανεξάρτητο κράτος, ισχυρό και ισότιμο. Γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά και όσους είναι διατεθειμένοι να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια.

Το ΔΝΤ είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία. Αλλά δεν είναι το τέλος της ελληνικής ιστορίας.

radiomedic

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 16/05/2010 21:01:53

  Μπορεί και υπερπόντια πολιτεία. Κάτι σαν τη Χαβάη..

 2. Μisha avatar
  Μisha 16/05/2010 21:07:05

  Mα είναι δυνατόν;
  Υπάρχει περίπτωση το κόμμα που εισήγαγε την ιδεολογία του ευρωμονόδρομου, να είναι μέρος της λύσης συνεχίζοντας να πιστεύει στον ευρωμονόδρομο;
  Δε μάς έφεραν στο σημείο 0 οι πολιτικές των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων;
  Δεν ετοιμάζονται οι «φίλοι» μας της ΕΚΤ να κάνουν τα ίδια και σε Ισπανία , Πορτογαλία, Ιταλία,Γαλλία;
  Αυτή δεν είναι η γνωστή , μονεταριστική συνταγή τους;
  Δυστυχώς ή ευτυχώς η ίδια η ενωμένη Ευρώπη, οι θεσμοί και οι μηχανισμοί της, έχουν γίνει βασικός αντίπαλος της Ελλάδας, των συμφερόντων , του πολιτισμού αλλά και τού ίδιου του λαού της πιά.
  Αν θέλουμε να επιβιώσουμε και να μη μετατραπούμε σε νέο Ισραήλ οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους φεουδάρχες των Βρυξελλών και να βρούμε τη δική μας διαδρομή στο ιστορικό γίγνεσθαι.

 3. Tassos Karras avatar
  Tassos Karras 16/05/2010 21:18:14

  ΟΜΠΑΜΑ & ΓΚΟΛΤΑΜ ΣΑΚΣ

  http://www.infowars.com/obama-administration-goldman-sachs-from-top-to-bottom/

 4. sirmar avatar
  sirmar 16/05/2010 21:18:20

  Εαν θέλουμε να επιβιώσουμε να καρφώσουμαι όλα τα λαμόγια να πάνε μέσα
  να σταματήσουν να δουλεύουν οι συνταξιούχοι Καί να γίνω κράτος
  Διοτι τα τσίρακια του ΔΝΤ 150 εκ. το χρονο μας πέρνουν δια να μας φτιάξουν το μπ@@@@ το κράτος.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/05/2010 21:24:56

  Το ΔΝΤ ειναι στην Τουρκια πανω απο δυο δεκαετιες.Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι τοσο αγχος απο την επισκεψη Ερντογαν.
  Θα επρεπε να εχουν γινει αποικια προ πολλου.

  Δε μάς έφεραν στο σημείο 0 οι πολιτικές των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων;

  Οχι,εμεις φεραμε εδω τους ευατους μας.Κανεις δεν μας υποχρεωσε να μπουμε στο ευρω με πλαστα στοιχεια και ουτε να τα αποκαλυψουμε τη χειροτερη στιγμη.

  • Μisha avatar
   Μisha @ ψυχραιμια 16/05/2010 22:47:10

   Να αποδεσμεύσει την Τουρκία από τη θηλιά του ΔΝΤ αποφάσισε η κυβέρνηση Ερντογάν, διακόπτοντας τις συνομιλίες για πιθανή χορήγηση δανείου με ταυτόχρονη συμφωνία εποπτείας του «ευαγούς ιδρύματος» στα δημοσιονομικά της χώρας.

   Σύμφωνα με τη «Ζαμάν», κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις «ανελαστικές προτάσεις σκληρής δημοσιονομικής και κοινωνικής λιτότητας», που τους παρουσίασαν την τελευταία στιγμή αξιωματούχοι του ΔΝΤ.

   Φαίνεται πως ακόμη και ο επιχειρηματικός κόσμος της Τουρκίας μεταστρέφεται υπέρ της κυβέρνησης, χαλαρώνοντας την πίεση για ενεργό ανάμιξη του ΔΝΤ στη χάραξη πολιτικής. Οπως ανακοίνωσαν κυβερνητικοί κύκλοι, ο διεθνής οργανισμός θα έχει πλέον μόνο «συμβουλευτικό ρόλο».

   Η Τουρκία είχε προσφύγει στο ΔΝΤ μετά την οικονομική κατάρρευση του 2001, αλλά ο Ερντογάν αναθέρμανε την οικονομία χωρίς να καταφύγει στις σκληρές μεθόδους του.

   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=10626975

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Μisha 16/05/2010 22:57:11

    Η πραγματικη διαφορα ειναι οχι το ΔΝΤ, αλλα οτι η Τουρκια μπορουσε να υποτιμησει το νομισμα της και εμεις οχι.
    Αυτο κανει την ελληνικη περιπτωση πολυ δυσκολοτερη αλλα και μεγαλυτερη επιτυχια-αν πετυχει.

 6. radiomedic avatar
  radiomedic 16/05/2010 22:51:49

  Όταν μιλάμε για αντίσταση στη συγκεκριμένη ροή των γεγονότων εννοούμε την υπεράσπιση του δικαιώματος του μέσου Έλληνα πολίτη στην οικονομική δραστηριότητα.
  Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Ελλήνων στην ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή η οποία θα φέρει και οικονομική ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση.
  Η δημιουργία ελληνικής αστικής τάξης είναι το στοίχημα.
  Και δεν είναι θέμα ευρωμονόδρομου ή όχι. Έτσι κι αλλιώς, αν το δούμε ψυχρά, μια από τις κυρίαρχες αιτίες της δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας είναι ο ατροφικός ιδιωτικός τομέας. Συνεπώς η πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εκφράσει τη θέληση του επίδοξου αστού είναι αυτή η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα μπορέσει να επιφέρει την οικονομική ανάταση και κατά συνέπεια την πλήρη διατήρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τόσο στην οικονομία όσο και στην εδαφική ακεραιότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.