#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2012 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα χάνεται και το ΠΑΣΟΚ... προβληματίζεταιΚι όμως, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση τη χώρα για περισσότερο από δύο χρόνια. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι χίλια κομμάτια, ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, κορυφαία στελέχη μαζεύονται για να δουν πως θα διασωθούν και ο πρόεδρός του βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.

Οι υποψήφιοι πολλοί. Ο Βενιζέλος, Ο Τζουμάκας, η Κατσέλη, ο Ραγκούσης, ο αδιάβαστος Χρυσοχοϊδης και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι.

Κι ενώ ο κόσμος καίγεται, η χώρα βουλιάζει, η κοινωνία στενάζει, στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με το μέλλον ενός κόμματος που δεν έχει μέλλον.

Οι μυστικές και φανερές συναντήσεις και τα δείπνα δίνουν και παίρνουν. Την Τετάρτη μάζεψε ο Θ. Πάγκαλος ένα τσούρμο βουλευτές κι έφτιαξαν μια πολιτική πλατφόρμα. Το κείμενο προβληματισμού προτείνει: άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, κατάργηση του σταυρού προτίμησης, συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην ξεπερνά το 3%, ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης και, τέλος, θέσπιση κατώτατου ορίου σύνταξης για όλους. Για το ΠΑΣΟΚ προτείνεται η εκλογή προέδρου να γίνεται από τη βάση, αφού έχει προηγηθεί συνέδριο θέσεων για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Μπετενιώτης, καθώς και οι βουλευτές Ντ. Βρεττός, Σ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Κατερίνα Περλεπέ, Μαρία Θεοχάρη, Συμεών Κεδίκογλου, Π. Ασπραδάκης, και Αχμέτ Χατζή Οσμάν. Αρχηγός της γιάφκας ο κ. Πάγκαλος ο οποίος λες κι έχει πάθει αμνησία, δε θυμάται πώς επί πολλά χρόνια υπηρετεί το παλαιό πολιτικό σύστημα και τώρα θέλει να το αλλάξει. Γιατί δεν τα έκανε αυτά όταν είχε τη δύναμη;

Ή μήπως απλά μαζεύονται για να δείξουν ότι... προβληματίζονται. Μάλλον οι ίδιοι είναι το πρόβλημα αλλά δεν το ξέρουν.

Την Τετάρτη επίσης αποκαλύφθηκε ότι ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε 7 υφυπουργούς για να φτιάξουν κείμενο για το «αύριο της προοδευτικής παράταξης». Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, Υγείας Μάρκος Μπόλαρης και Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας.

Από την άλλη, ο Παπουτσής σε δηλώσεις του λέει ότι δε θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΚΟΔΗΣΟ, ούτε δεκανίκι των συντηρητικών δυνάμεων», βάζοντας το δικό του λιθαράκι στον προβληματισμό του ΠΑΣΟΚ. Ο δε Γ. Ραγκούσης ψάχνει ψήφους για να θέσει υποψηφιότητα και ο Ευ. Βενιζέλος περιμένει την Παρασκευή για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει μεγάλη... σκασίλα για τον προβληματισμό τους. Γι' αυτό θα πάνε άπατοι. Διότι δεν έχουν καμιά σύνδεση με την κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/03/2012 11:08:29

  Κύριε Παπουτσή, να σας ρωτήσω κάτι παρακαλώ. "Μήπως είστε ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρετε;" (Σύνθημα του κομματιδίου στις ευρωεκλογές του 1984.)

 2. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 01/03/2012 11:13:03

  Το ταμειο του ΠΑΣΟΚ ομως υπαρχει ακομα !!!

 3. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 01/03/2012 11:19:36

  Ο κύκλος των χαμένων...Υφυπουργών πιο πολύ με πείθει!

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/03/2012 12:03:49

  Αυτός ήταν είναι και θα είναι; ο μαγικός κόσμος των σοσιαΛΗΣΤΩΝ του ΠΑΣΟΚ.

 5. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 01/03/2012 12:34:22

  Να χαρώ πολιτικά όντα .... μεγάλου διαμετρήματος .....
  Ψάχνουν ιδεολογία .... ψάχνουν πρακτικές .... γενικώς ψάχνονται.
  Αφήστε το παιδιά... ότι ¨καλό¨ ήταν να κάνετε σ΄αυτή τη χώρα το κάνατε...
  ευχαριστούμε για την προσφορά σας .... αλλά φτάνει ως εδώ....
  Η ιστορία πάντως θα σας ¨γράψει¨...

  • ΟΥΣΤΑΠΟΚΕΙ avatar
   ΟΥΣΤΑΠΟΚΕΙ @ Απλή σκέψη 01/03/2012 17:20:06

   πριν απο την ιστορια εχει και δικαστηριο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.