#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2011 21:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα, υπόδουλη στους Ευρωπαίους


Φανταστείτε πως στη χειρότερη χρονιά της ύφεσης, η αμερικανική κυβέρνηση να αποφάσιζε να μειώσει δραστικά τον προϋπολογισμό της, κόβοντας τις δημόσιες δαπάνες, και αυξάνοντας τους φόρους.

Φανταστείτε ότι το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης θα ήταν να γονατίσει η οικονομία και να αυξηθεί η ανεργία. Και φανταστείτε ότι στη συνέχεια, ο πρόεδρος αποφάσιζε ακόμη περισσότερες περικοπές και αυξήσεις φόρων. Πως λέτε να αντιδρούσε ο αμερικανικός λαός;

Μάλλον, όπως  ακριβώς βλέπουμε να αντιδρά και ο ελληνικός λαός. Με διαδηλώσεις και εξεγέρσεις. Διότι αυτό ακριβώς έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Βέβαια, η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο.

Αυτό που εξοργίζει περισσότερο τους Έλληνες είναι ότι η συλλογική τους τιμωρία γίνεται από ξένους, από την Κομισιόν, την ΕΚΤ, και το ΔΝΤ. Αυτό είναι το πρόβλημα με τα υπερεθνικά, ακροδεξιά, και άνευ λογοδοσίας διεθνή όργανα.

Η Ελλάδα δεν θα υπέφερε σήμερα όλα όσα υποφέρει, αν δεν ήταν μέλος μιας νομισματικής ένωσης. Αν οι δικοί της πολιτικοί αποφάσιζαν ηλιθίως  να κόψουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τους φόρους εν μέσω ύφεσης, τότε θα τους αντικαθιστούσαν αμέσως.

Και στη συνέχεια, η νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε, θα έκανε αυτό που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου στη διάρκεια της ύφεσης του 2009: Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή. Θα εφάρμοζαν οικονομικά κίνητρα, και αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν counter-cyclical πολιτικές.

Αν χρειάζονταν μια αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους, τότε αυτό θα έκαναν. Κάτι ανάλογο θα γίνει ούτως ή άλλως, απλά οι Ευρωπαίοι υποβάλλουν την Ελλάδα σε αχρείαστες ταλαιπωρίες και βάσανα. Και εκμεταλλεύονται τη διαμορφωθείσα κατάσταση ώστε να ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια περιουσία, και να πουληθεί κοψοχρονιά. Παράλληλα, βρίσκουν ευκαιρία να αναδιαρθρώσουν το κράτος και την οικονομία της Ελλάδας, έτσι ώστε να είναι στα δικά τους μέτρα.

Η Ελλάδα έχει πιο πολλά διαπραγματευτικά ατού από όσα έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, κι αυτό αποδείχθηκε αυτή την εβδομάδα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το 80% του λαού δεν θέλει περαιτέρω παραχωρήσεις στις ευρωπαϊκές αρχές.

Τι συνέβη; Το ΔΝΤ κάνει το δύσκολο, αλλά ότι και να γίνει θα δώσει τα λεφτά της δόσης, την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι (που το ελέγχουν σε θέματα Ελλάδας) θα διαφωνούν για το πόσο ακόμη θα πρέπει να αναβάλλεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το ενδεχόμενο μια άτακτης αναδιάρθρωσης, που θα γίνει αν το ΔΝΤ δεν δώσει τα λεφτά, είναι κάτι πολύ τρομακτικό για την Ευρώπη. Για αυτό και δημοσιεύονται τόσα άρθρα που μιλάνε για μια νέα περίπτωση Lehman Brothers. Κάτι που οι αρχές δεν θέλουν να ξανασυμβεί, για το αστείο ποσό των $17 δισ της δόσης. Η τελευταία εβδομάδα λοιπόν, ήταν ένα παιχνίδι νεύρων. Και οι ευρωπαϊκές αρχές έχασαν το παιχνίδι, επειδή όσο και να ήθελε η ελληνική κυβέρνηση, δεν μπόρεσε να πετύχει την απαραίτητη συναίνεση.

Μια δημοκρατικά λογοδοτούσα ελληνική κυβέρνηση θα τηρούσε μια πολύ σκληρότερη στάση απέναντι στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα τελεσίγραφο για τις πληρωμές τόκων, που σήμερα αντιστοιχούν στο 6.6% του ΑΕΠ. Αν και ήδη τεράστιο, αυτό το επιτόκιο θα αυξηθεί από το ΔΝΤ στο 8.6% το 2014. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, η Αμερική, παρά τα χίλια μύρια προβλήματα με το χρέος της, σήμερα πληρώνει μόλις το 1.4% του ΑΕΠ της σε τόκους χρεών. Μια τέτοια κίνηση θα απελευθέρωνε χρήματα για ένα πρόγραμμα κινήτρων, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν οι Έλληνες να διαπραγματευτούν μια μείωση του συνολικού χρέους. Βέβαια, οι Ευρωπαίοι, που λειτουργούν προς όφελος των τραπεζών τους, θα εξοργίζονταν. Αυτό όμως θα ήταν μια καλή διαπραγματευτική θέση για τους Έλληνες.

Στη τελευταία αξιολόγηση του ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό μνημόνιο, εκτιμάται ότι το ευρώ είναι υπερτιμημένο κατά 20-34% για την ελληνική οικονομία. Αυτό κάνει την όποια ανάκαμψη μέσω «εσωτερικής υποτίμησης» (υψηλή ανεργία+χαμηλά ημερομίσθια=διεθνής ανταγωνιστικότητα) ακόμη πιο απίθανη. Όμως το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η ελληνική νομισματική πολιτική οδεύει λάθος. Και βέβαια η Ελλάδα δεν έχει κανέναν έλεγχο, αφού όλα ορίζονται από την ΕΚΤ.

Οι Ευρωπαίοι έχουν πολύ περισσότερα χρήματα απ΄όσα χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ανάκαμψης στην Ελλάδα, και για να σωθούν οι τράπεζές τους αν δεν θέλουν να τις δουν με απώλειες.

Δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία για αυτήν την τιμωρία του ελληνικού λαού.

S.A.-The Guardian

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/06/2011 21:56:24

  Πολλοί ξένοι είναι φιλέλληνες.
  Οι Έλληνες έβγαλαν πρωθυπουργό μισέλληνα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Προφήτης 18/06/2011 22:15:26

   Κατά σύμπτωση όλα τα φιλελληνικά άρθρα είναι κατά της ΕΕ, της Γερμανίας και του Ευρώ.
   Προφανώς δεν πρόκειται για φιλελληνικά άρθρα αλλά για άρθρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Αγγλίας και της Αμερικής.
   Όχι πως το άρθρο δε λέει αλήθειες, αλλά τις λέει όχι για να εξυπηρετήσει εμάς αλλά την Αγγλία. Εμείς είμαστε το μέσο.

   • hotdog avatar
    hotdog @ anonymous 18/06/2011 22:46:41

    Έτσι έτσι! Πάντα μας την "έφερναν" ποντάροντας σε φιλότιμο & πατριωτισμό.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ anonymous 18/06/2011 22:50:41

    Άδολα σε αγαπάει μόνο η μάνα σου.
    Και είναι γνωστή η σοσιαλδημοκρατίζουσα τάση του Guardian.
    Αλλά τα ίδια λέει και ο διευθυντής της Handelblatt, Γερμανός αυτός.

    Απλά, υπάρχει και άλλος δρόμος. Το ξέρουν όλοι, δεν το θέλουν οι λίγοι.
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν το θέλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σου.
    Ο κατά τεκμήριο τοποτηρητής των συμφερόντων σου.
    Αυτό σου λένε κομψά οι ξένοι.
    Συνεπάγεται, ότι είσαι μακάκας που τον έβγαλες.
    (εννοείται όχι εσύ προσωπικά anonymous, ο Έλληνας ψηφοφόρος)

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Προφήτης 18/06/2011 23:20:48

     Έτσι ακριβώς. Βέβαια, κάτι Βερέμηδες, Τσούκες και λοιπούς συγγενείς, τους χαλάει που οι ίδιοι οι ευρωπέοι μάς λένε ποιο είναι το συμφέρον μας. Εμένα πάντως, δεν με χαλάει καθόλου.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/06/2011 22:13:36

  Αντι-κυκλικές πολιτικές εφαρμόζονται από πολιτικούς που διατηρούν σύνδεση με τα ευρέα λαϊκά στρώματα επειδή πρωτίστως αυτά ανακουφίζουν από τις δυσμενείς συνέπειες του οικονομικού κύκλου στην περίσταση.
  Π.χ. αύξηση δημοσίων δαπανών για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, εννοείται όχι για γίνουν αφορμή για λοβιτούρες τύπου πράσινων τρωκτικών. Ιστορικό πρότυπο α-κ πολιτικής το New Deal.
  Οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί που είναι υπηρέτες ισχυρών συμφερόντων δεν μπορούν να ακολουθήσουν αντι-κυκλικές πολιτικές λόγω προσωπικών δεσμεύσεων που αιτιολογούνται δημόσια σαν "πολιτική φιλοσοφία".

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/06/2011 22:22:49

  Έχουμε πεί τα ίδια επανειλημμένα.

  Οι Ευρωπαίοι, ΟΛΟΙ, εκτος της Ελληνικής ελίτ , κάνουν ΕΘΝΙΚΗ πολιτική σε όλα, ούτε διεθνιστική, ούτε παγκοσμιοποιημένη, ούτε τίποτα. ΕΘΝΙΚΗ...
  Φυσικά και ανησυχούν για τις τράπεζές τους οι Ευρωπαίοι.
  Φροντίζουν να ενισχύουν τις οικονομίες τους και τις κοινωνίες τους

  και πώς τα κάνουν αυτά; Μα, με την βοήθεια της Ελληνικής κλεπτοκρατίας, της οποίας η μόνη εγνοια είναι πως θα κρατησει τις κουτάλες, μας έχωσαν άλλο τόσο χρέος για να μας τα πάρουν ΟΛΑ με εξευτελιστικές τιμές. Όταν πλέον, κατά τον Σεπτέμβριο-Νοέμβριο το χρέος με την κακόφημη 5η δόση εκτιναχθεί, και αφού επανακεφαλαιοποιήσουν επαρκώς τις τραπεζές τους, και κατά πως λέμε στη Νέα Υόρκη, θα μας έχουν "μασησει" για μεσημεριανό και μετά θα μας φτύσουν σαν απόβλητο, πού έχουμε γίνει.

  Έρχονται μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, και ας μήν είμαι προφήτης.

 4. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 18/06/2011 22:56:56

  O Γιούνκερ δήλωσε ότι πρέπει οι Ευρώπη να ξαναδώσει ελπίδα στους Έλληνες :
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63156980
  Ας του πει κάποιος ότι όσες φορές και να μας τη δώσει με το ΓΑΠ στην κυβέρνηση θα την ξαναχάσουμε !!! Συμφωνώ και επαυξάνω ότι θα ζήσουμε μεγάλες κοινωνικές αναταραχές χωρίς να αποκλείεται και μια εθνική τραγωδία με αυτά τα ανθελληνικά παρτάλια που μας κυβερνάνε.

 5. ThW avatar
  ThW 18/06/2011 23:00:11

  Οι Έλληνες εκλέγουν το κοινοβούλιο. Αλλά είναι υπο την κυριαρχία της δικτατορίας των μεγάλων τραπεζών,των οποιων τα αφεντικά για άλλη μια φορά το περασμένο έτος ενέκριναν ενα τρίτο περισσότερο περιεχόμενο.Ποιοι εκλέγουν τα αφεντικά των τράπεζων;Σε ποιους είναι υπόλογοι;Κανείς και σε Κανέναν.Αλλά κυβερνούν τη ζωή των εθνών.Στην περίπτωση της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω της διοίκησης της ΕΕ, μέσα από μια αδιαφανής γραφειοκρατία, η οποία ελέγχεται από οποιοδήποτε κοινοβούλιο.Η ελληνική διαμαρτυρία μπορεί να είναι χωρίς προοπτική.Αλλά έχει δίκιο: Η Ευρώπη είναι σκατά
  (Αρθρο στο Readers Edition : http://www.readers-edition.de/2011/06/17/europa-ist-scheisse/)

  Και θυμηθηκα και αυτο το video όπου στη θέση της Αμερικής έβαλα την Ελλάδα
  http://www.youtube.com/watch?v=hYIC0eZYEtI

 6. man8os avatar
  man8os 18/06/2011 23:22:44

  Φακτορα, μην ξεχνας τους αγανακτισμενους.

 7. alex2010 avatar
  alex2010 19/06/2011 00:16:11

  Socialism is great until you run out of other people's money.....

 8. sofia or8h avatar
  sofia or8h 19/06/2011 00:30:58

  δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γιατι το κανει το ΓΑΠ ,δεν τα σκεφτετε μονος ειναι κατευθυνσεις ξένων άρρωστων επιστημονικών εγκεφάλων,τρομοκρατουν τον κόσμο ατομικά(θα χάσετε τους μισθους κλπ )για να κλέψουν την χώρα μας,ποιος θα μας σώσει?
  Μόνοι μας πρέπει να σωθουμε αντιστεκόμενοι,επαναστατώντας

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/06/2011 00:42:33

  ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ....ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....ΤΟ ΠΑΣΟΚ

 10. rally monkey avatar
  rally monkey 19/06/2011 00:59:52

  Strange, δεν χρειαζεται να ειναι καποιος οικονομολογος για να αντιληφθει τη σημασια των counter cyclical πολιτικων - οι ανθρωποι το ειχαν εμπεδωσει ηδη απο τα πρωιμα σταδια του πολιτισμου τους.
  Σε παραπεμπω στον κωδικα του Χαμουραμπι (παραγραφος 48 ...sic) αρχαια Μεσοποταμια ~ 2000 π.Χ. 'ο χρεωμενος αν η καταιγιδα του καταστρεψει το σιταρι ειτε δεν εχει σοδεια απο ελλειψη νερου - τοτε τη χρονια αυτη δεν θα δωσει στον πιστωτη του σιταρι, θα 'ξεπλυνει' την πινακιδα με τα χρεη της χρονιας και δεν θα πληρωσει ενοικιο για τον αγρο' (googlαρετο θα κανεις καλυτερη μεταφραση)

  Προσοχη ομως στους Αγγλοσαξωνες και τις αλλες Σειρηνες της αναδιαρθρωσης (και της χρεωκοπιας.. μια χρεωκοπια της Ελλαδας οι Αγγλοι τη γουσταρουν τρελά).
  Η θεση η δικη μου ειναι ο'τι η Ελλαδα πρεπει να αποπληρωσει τους πιστωτες της στο ακεραιο και να τηρησει τους ορους με τους οποιους δανειστηκε κατα γραμμα Οσο για τα δανεια της Τροικας και με τις μελλοντικες αναγκες αναχρηματοδοτησης της Ελλαδας - αυτα ειναι αλλο κεφαλαιο- και θα πρεπει να τεθουν σε ορθολογικη βαση (οριζοντας αποπληρωμης, επιτοκιο, οροι κλπ..) και οχι με τους υπαρχοντες που στραγγαλιζουν τον Ελληνικο λαο.
  Οπως εγραψε και καποιος αλλος σε ενα ποστ (συγνωμη δεν εχω το ονομα)'αν η Ιστορια διδασκει κατι ειναι ο'τι κανενας δεν διδασκεται απο αυτη'. Οι Ευρωπαιοι και οι Γερμανοι ειδικοτερα πρεπει να το εχουν εμπεδωσει αυτο - τα reparations του Πρωτου Μεγαλου Πολεμου - τις τελευταιες δοσεις θα τις πληρωναν μεχρι το 1990 και βαλε ..που οδηγησαν οι οροι της Συνθηκης των Βερσαλλιων ειναι γνωστο σε ολους.

 11. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 19/06/2011 01:11:06

  Μην ξεχνάτε την επίθεση στη Γλώσσα μας, στην Ιστορία μας,στον Πολιτισμό μας,στις Παραδόσεις μας. Μην ξεχνάτε ότι 500.000 αριστούχοι μας έχουν ξενιτευτεί τα τελευταία 10 χρόνια! Μην ξεχνάτε τα ύπουλα χάλια της Εκπαίδευσης, τα Εθνικά Θέματα με την ΑΟΖ, τις εταιρίες που ετοιμάζονται να αρπάξουν τα πετρέλαια και τα άλλα χίλια καλούδια της πανάκριβης ελληνικής γης και του βυθού των θαλασσών μας.
  Το Οικονομικό παιχνίδι είναι η μόστρα της ολικής καταστροφής που μας ετοιμάζουν,αν δεν ξεσηκωθούμε πραγματικά..
  Ετοιμάζονται να φάνε τη Θράκη, να αυτονομήσουν την Κρήτη, να ρημάξουν την ύπαιθρο,να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό εντελώς, ακόμη-ακόμη να δολοφονήσουν τη νέα γενιά μας.
  Τα βλέπετε όλα τόσο πεντακάθαρα,λοιπόν γιατί δε μπορούμε να κάνουμε κάτι πιο πέρα;
  Να φτιάξουμε εμείς, οι Έλληνες πλέον, ένα Ελληνικό Δημοκρατικό Εθνικό Μέτωπο. (ΕΔΕΜ!!).
  Γιατί δεν είναι όλοι όσοι έχουν διαβατήριο ελληνικό ΄Ελληνες,μη γελιόμαστε,γεμάτοι πουλημένους γενίτσαρους είμαστε σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού προσωπικού,της διοίκησης,της πνευματικής αλήτ και άλλων πεδίων διεξαγωγής της ζωής μας.
  Και να προχωρήσουμε σε ΚΑΘΕΤΕΣ λύσεις.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 19/06/2011 02:50:50

   Εγώ πιστεύω στον Σαμαρά. Δεν θα αφήσει να συμβούν όλα αυτά.

 12. karamanlikos avatar
  karamanlikos 19/06/2011 02:26:36

  O Χρυσοχοϊδης δήλωσε στη "Λα σταμπα" ότι το 2013, με τη βοηθεια του νέου δανείου (βλπ. Μνημόνιο 2), θα φτάσει το ΑΕΠ μας εκεί που ήταν το 2009! Δηλαδή εκεί που το παρέδωσε ο Καραμανλής!!!!!
  Είναι τόσο αχρείοι όλοι αυτοί οι Πασόκοι που χωρίς τσίπα ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ότι θα ψηφιστεί το Μνημόνιο 2 ΧΩΡΙΣ αλλαγές!!!

  Τι μας "ποτίζουν" και ακόμα τους κοιτάμε;;;
  Πόσο μ@λ@κ@ς λ@ός είμαστε αφού ανεχόμαστε αυτούς τους πασόκους;;;;;;;;;;

 13. Ignoramus avatar
  Ignoramus 19/06/2011 06:43:34

  Ωραίο άρθρο. Καλά τα λέει.

 14. kiki avatar
  kiki 19/06/2011 08:18:24

  Ελεγχος Λογιστικος του Χρεους.
  Καταγγελουμε το χρεος ως επαχθες και απεχθες, και μπορουμε ακομη να το ακυρωσουμε διοτι ειναι παρανομο και αντισυνταγματικο.
  Τερμα και τελεια.
  Δεν χρωσταμε , δεν πληρωνουμε.
  Πεταμε εξω τους δωιλογους κουισλινγκ, που μας φορτωσαν τις κατοχικες δανειακες δυναμεις.
  αν περασει το μεσοπροθεμο νομιμοποιειται το Μνημονιο, και μας ξεπουλαν αντι πινακιου φακης, και μετα χρωκοπια. Χωρις εθνικους πορους , χωρις τιποτα.

 15. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/06/2011 10:14:50

  Καλημέρα και Καλή Κυριακή!
  Να σταλεί το κείμενο στο email του ΒΒ, μήπως πάρει ιδέες !!!!!!!!!

 16. μουρίνιο avatar
  μουρίνιο 19/06/2011 10:54:58

  "Οι Ευρωπαίοι έχουν πολύ περισσότερα χρήματα απ΄όσα χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ανάκαμψης στην Ελλάδα, και για να σωθούν οι τράπεζές τους αν δεν θέλουν να τις δουν με απώλειες.

  Δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία για αυτήν την τιμωρία του ελληνικού λαού."

  Σοβαρά, γιατί τότε ρε ξεφτιλισμένοι παλιόρατσα Εγγλέζοι δεν δίνετε κι εσείς δανεικά ούτε μισή λίρα στην Ελλάδα; Τολμάτε μετά και κάνετε υποδείξεις στους Γερμανούς , Γάλλους και λοιπoύς Ευρωπαίους πώς θα διασφαλίσουν τα λεφτά που μας δανείζουν;
  Το έγραψε κι άλλος παραπάνω. Μην τσιμπάτε από, κάτι τέτοια " φιλελληνικά' άρθρα των Βρετανών. Χέστηκ@ν για την ευημερία του Έλληνα. Επιθυμούν όσο κανείς άλλος τη χρεωκοπία της χώρας μας, ώστε να πλήξουν το ευρώκαι κυρίως τους Γερμανούς. Δεν θα πληρώσουμε,όμως, εμείς τα αιώνια συμπλέγματα των Άγγλων και την κατωτερότητα που -δικαίως- αισθάνονται έναντι των Γερμανών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.