#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2014 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα της Σιωπηλής ΠλειοψηφίαςΑν είναι κάτι που έχει περισσέψει στις μέρες μας είναι η μιζέρια. Μιζέρια για τα λάθη των άλλων, τις ‘συνωμοσίες’ σε βάρος μας, την ανικανότητα αυτών που μας διοικούν (που εμείς όμως τους εκλέξαμε), τη μαύρη μας τη μοίρα και την κακούργα την κοινωνία.

Αυτά για τους θορυβώδεις, τους επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους. Για όσους έμαθαν στους αυτοματισμούς. Για όσους πίστεψαν, πως είναι όλοι για όλα. Και χωρίς μάλιστα κόπο. Και για όσους έρχονται ως Επιμηθείς κουνώντας δεικτικά το δαχτυλάκι,  με τη ‘χαρά’ αυτού που δικαιώνεται και που τα είχε όλα προβλέψει (κι ας είναι κατά κανόνα όλοι αυτοί οι τύποι οι κατεξοχήν εκπρόσωποι του παρασιτισμού και του κάθε Γκρούεζα).

Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα. Που έχει μάθει να αγωνίζεται. Που έχει τριβεί στις μυλόπετρες του μόχθου. Που έχει σπουδάσει, έχει δουλέψει, έχει δοκιμαστεί και αποζητά διαρκώς την ικανοποίηση της δημιουργίας. Και ‘ψάχνεται’ για νέες αγορές, για νέους στίβους διάκρισης και καταξίωσης. Εντός και κυρίως εκτός συνόρων. Όπως είναι και η πορεία του έθνους στο διάβα της ιστορίας. Χωρίς αφορισμούς και στερεότυπα. Αλλά κοντά σε αυτούς και όσοι έχουν δει τα χειρότερα. Την έλλειψη του κράτους, στις δύσκολες δεκαετίες μετά το ’49 και την αποτυχία, όσων ‘εζήλωσαν΄ την ‘ευημερία’ της Σοβιετίας. Την ανέχεια και την αβεβαιότητα. Το θαύμα της μεταμόρφωσης της Ψωροκόσταινας σε σύγχρονο κράτος, ισότιμο με όλα της προηγμένης Ευρώπης.

Και είναι αυτή η άλλη Ελλάδα, η σιωπηλή πλειοψηφία (όρος τον οποίο ο στρατηγός Ντε Γκωλ χρησιμοποίησε σχολιάζοντας τον Μάη του 68 και εκτιμώντας ότι η σιωπηλή πλειοψηφία των Γάλλων θα υπερψήφιζε τον στρατηγό και όχι τις δυνάμεις της Αριστεράς, όπερ και εγένετο) στην οποία ποντάρει η κυβέρνηση. Χωρίς αυτό να δικαιώνει φαινόμενα νεποτισμού, δυστοκίες, εξωπραγματικούς τοπικισμούς και λανθασμένες επιλογές. Και που σίγουρα δε δικαιολογεί τη ‘βεβαιότητα’ της Αριστεράς (ριζοσπαστικής ή κάθε άλλης εκδοχής της , επωνυμίας και προσδιορισμού της).

Αλήθεια πόσες περιφέρειες προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσει; Και ποιο θα είναι τελικά το βαρόμετρο της εκλογικής επιρροής, αν μάλιστα αποτύχει στον στόχο του αυτό; Τι θα γίνει ιδίως αν ο πρώτος γύρος των εκλογών για τις περιφέρειες γίνει μια εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές; Ο πήχυς έχει ήδη μπει πολύ ψηλά από την Αντιπολίτευση. Και οτιδήποτε λιγότερο από καθαρή νίκη για αυτή θα είναι σαν να τον περνά από κάτω.) για πρωτιά και εκλογική νίκη.

Το επόμενο διάστημα, όπως και όλα τα τελευταία χρόνια, είναι κρίσιμο. Εχθρός της κυβέρνησης μόνο ο ίδιος της ο εαυτός. Το στοίχημα για την επιβράβευση της προσπάθειας, είναι το ‘κούρεμα’ του χρέους. Οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν. Με ανάπτυξη που δεν μπορεί να περνά μέσα από φόρους.  Με πραγματικά αποδοτική λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Το μονοπάτι πρέπει να το βαδίσει μέχρι τέλους. Για να κριθεί με βάση αυτά που σχεδίαζε και όχι αυτά που βουλεύονται όσοι ούτως ή άλλως αρνούνται αυτόν τον σχεδιασμό. Όπως οι Καλύμνιοι Δύτες. Που όταν μπαίναν σε θαλάσσια σπηλιά συνέχιζαν μέχρι να βρουν την έξοδο . Και όχι πισωγυρίζοντας. Με στοίχημα τη ζωή τους. Και από όσο ξέρω οι Καλύμνιοι  εξακολουθούν να καταδύονται….

Ο Ευθύβολος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 10/01/2014 12:15:50

  δυστηχως η πολιτικη ταξη και η κρατικοδιαιτη ελιτ καταφερε την σιωπηρη πλειοψηφια να την διωξει στο εξωτερικο εδω και πολλα χρονια....εντος ελλαδας δυστηχως ειναι μειοψηφια

 2. Άγγελος avatar
  Άγγελος 10/01/2014 12:23:52

  Τότε αφου είμαστε σίγουροι για την "Σιωπηλή πλειοψηφία" γιατί ξορκίζουμε τις εκλογές και δεν αφήνουμε αυτή την πλειοψηφία να εκφραστεί;
  Η μήπως τελικά δεν είμαστε και τόσο σίγουροι.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Άγγελος 10/01/2014 17:52:51

   Ως ενας της σιωπηλης πλειοψηφιας λεω μονο ''καλομελετα κι ερχεται''.Μονο να μην αρχισετε μετα τα μιξοκλαματα για την χαμενη ευκαιρια της αριστερας κλπ κλπ {της παλαβης αριστερας εννοειται }.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/01/2014 12:28:34

  Γιατί ασχολείστε με το τι θα...... κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ασχολείστε το πως θα σπάσουμε το απόστημα της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ των πολιτικών και λοιπών παρατρεχάμενων σ΄αυτούς πλεονεκτών κλεπτών.
  Αν γίνει ΑΜΕΣΑ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ θα επιστρέψουν στο 3 και 0,4 αντίστοιχα .
  Χρόνια πολλά.

 4. George Ν avatar
  George Ν 10/01/2014 15:12:53

  Έχει 128 ημέρες η κυβέρνηση για να αλλάξει το παιχνίδι, πριν το χάσει. Δεν θα δούμε μια νέα Ελλάδα μέχρι τότε αλλά πρέπει να δούμε πως θα οδηγηθούμε εκεί. Και πάνω από όλα πρέπει να πείσει τους ανέργους ότι υπάρχει ελπίδα. Ας αφήσει την μελέτη του Λένιν στην άκρη και ας μας πει τι θα παραχθεί και πως. Ας δείξει ότι μπορεί να σκοτώσει αυτό που μας λένε όλοι οι επενδυτές ως το μεγαλύτερο εμπόδιο, την γραφειοκρατία. Ας μας εξηγήσει πειστικά πως θα επιταχυνθεί η δικαιοσύνη. (επίσης ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για επενδύσεις) Εκτός κι αν μας φταίει η τρόικα και το δημόσιο χρέος και για αυτά ..... οπότε όλοι θα καταλάβουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ρίξει λευκή πετσέτα και απλά περιμένει το μοιραίο.

 5. Βασίλης avatar
  Βασίλης 10/01/2014 16:12:07

  Μέχρι πριν από λίγο καιρό η παραγωγή λογισμικού και πώληση μέσω internet (ώστε να έρχεται εδώ χρήμα να φορολογείται) κατά τους Ατσίδες του Υπουργ. Οικονομικών θεωρείτο αεριτζίδικη δουλειά (έτσι μου την χαρακτήρισε ο έφορος όταν πήγα να ανοίξω βιβλία).

 6. νικος π. avatar
  νικος π. 10/01/2014 17:35:27

  ο νομος περι ευθυνης υπουργων γιατι ακομη δεν εχει αλλαξει ή καταργηθει;

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 11/01/2014 15:51:49

  (Antinews Άρθρο: «Εκλογές στη ΝΔ: «Όσοι είναι ….επικίνδυνοι, τους κονταίνουμε!» - 06/2010)

  Η Ελληνική Γη παράγει αρκετά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, όχι όμως και την απληστία τους. Η μη-εκλογή Αριστίνδην Προσωπικοτήτων, κατά τη γνώμη μου, οφείλεται στο γεγονός ότι πλειοψηφικά, οι υποψήφιοι στιγματίζονται από απληστία, φιλαρχία και υπέρμετρη φιλοδοξία. Εκλέγονται κι ενδιαφέρονται μόνο γιά την εξασφάλιση της «τυπικής» συναίνεσης. Τα θέλουν όλα και θα θέλουν τώρα. Με ό,τι ολέθριο αυτό συνεπάγεται για την κινητήρια δύναμη προόδου σ’ αυτή τη πανέμορφη, πολύπαθη Χώρα. Γι’ αυτό στέκουν κυριολεκτικά στη κόψη του ξυραφιού στη συνείδηση των Πολιτών. Γι’ αυτό και μονίμως, απουσιάζουν παρόντες. Γι’ αυτό ιστορικά και ανέκκλητα, τους κατατάσσουμε στα πλουτίνδην και όχι Αριστίνδην Μέλη.

  Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει πολλαπλά ιστορικό χρέος να συνειδητοποιήσει:
  Εχθρός του Καλού Είναι το Καλύτερο. Το λιγότερο κακό, ΔΕΝ είναι ποτέ Καλό.
  Eχθρός του Κακού είναι το Χειρότερο. Και το Λιγότερο Καλό, είναι πάντα Κακό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.