#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2009 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

 Απαράδεκτη χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική των προκλήσεων που ακολουθεί η Τουρκία.

Έκανε επίσης λόγο για «προκλητική πολιτική αμφισβητήσεων» που ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα και είπε ότι οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ θα πρέπει να έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης ενόψει του Δεκεμβρίου, οπότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Τουρκία στην πορεία της προς την προσχώρηση στην ΕΕ.

Η υπουργός επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και μεταξύ άλλων είπε ότι «συμμόρφωση α λα καρτ και επιλεκτική εφαρμογή των συμφωνηθέντων δεν μπορεί να γίνουν δεκτά».

Η υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο όπως είπε η Ελλάδα δε θα κάνει εκπτώσεις στην ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης η κα. Μπακογιάννη τόνισε ότι το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ αναγνωρίζουν πλέον ότι το θέμα έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις και ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί συντονισμό και κοινή δράση.

Η ελληνίδα υπουργός τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της κοινοτικής υπηρεσίας για τη φύλαξη των συνόρων (FRONTEX), αλλά και υπέρ της υπογραφής και εφαρμογής των συμφωνιών επανεισδοχής με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των λαθρομεταναστών καθώς και υπέρ του επιμερισμού του βάρους της διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νἰκος avatar
  Νἰκος 27/07/2009 22:23:08

  Η ΑΣΠΟΝΔΥΛΗ πολιτικη των γραικυκλων μας φερνει ολο και πιο κοντα στη συγκρουση. Ας θυμισω μερικες αληθειες:
  1) Το να αποφασίσουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα έχει κόστος. Το να καθόμαστε στη γωνιά υποτακτικοί και προσκυνημένοι καρπαζοεισπράκτορες της Άγκυρας δεν έχει κόστος κ Μητσοτακη?
  2)Δε θα υπογράφαμε το έκτρωμα που ακούει στο όνομα «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ» και κατά συνέπεια δεν θα είχαμε «νομιμοποιήσει» με αφελέστατες ή και ενδοτικές υπογραφές την τουρκική προκλητικότητα.
  - Δε θα αντιδρούσαμε σαν «δαρμένα σκυλιά» στην πρώτη επιχείρηση πρόκλησης εκ μέρους των τούρκων, αλλά θα είχαμε φροντίσει από την πρώτη στιγμή να τους «σπάσουμε τον τσαμπουκά» κι αυτό γιατί κάθε υποχώρηση γεννά καινούριο θράσος και στο τέλος του κατήφορου είναι πάντα ο πάτος.
  - Δε θα διαβεβαιώναμε σε όλους τους τόνους την «αλητεία του Αιγαίου» πως . «ότι και να κάνετε παιδιά εμείς μαζί σας είμαστε». Θα φροντίζαμε να ξέρουν από την πρώτη στιγμή πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους σθεναρούς και αποφασισμένους να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη και στο Αιγαίο, και στην Ευρώπη και στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς για να κατανοήσουν επαρκώς ότι η Ελλάδα δεν παίζει με την εθνική της κυριαρχία.
  - Θα είχαμε φροντίσει αντί να «παίζουμε» διαρκώς αμυνόμενοι, να έχουμε περάσει στην «επίθεση» της άσκησης των θεσμοθετημένων μας δικαιωμάτων πείθοντας πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα κατοχυρωμένα μας δικαιώματα. Π.χ. πτησεις στη μαυρη θαλασσα ή και πιο επιθετικες κινησεις.
  3)Οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας θα είχαν εμπεδώσει επαρκώς πως η Ελλάδα δεν παίζει με τα δίκια της. Είναι μια δύναμη που ξέρει να κρατά το κεφάλι ψηλά και αταλάντευτα και ως εκ τούτου ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ.
  «Ναι αλλά. ( επιμένουν οι κατά συνείδηση προσκυνημένοι) καλώς ή κακώς υπήρξαν λάθη που έγιναν και δεν ήταν όλα δικά μας. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να χειριστούμε το όλο ζήτημα προσεκτικά για να αποφύγουμε τις περαιτέρω περιπέτειες»
  Όχι λεβέντες.Ο μπαμπούλας του «κινδύνου» που επικαλείσθε, δεν είναι εξαγνιστήριο για τους εγκληματικούς σας σε βάρος της χώρας χειρισμούς.
  4)Κάνατε πολλά και ανεπίτρεπτα που δεν πείθουν πλέον κανέναν πως η στάση σας είναι προϊόν περισυλλογής και ευθύνης. Ας αραδιάσουμε μερικά διότι πρέπει σ αυτό το λαό να σας παραδώσουμε «γυμνούς» όπως άλλωστε είστε:
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας ανάγκασε να δεχτείτε το Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα με την γνωστή ανά την υφήλιο πλέον προκλητική πτήση ή ο ενδοτισμός σας?
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας επιβάλει να δέχεστε αδιαμαρτύρητα την υπονομευτική δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και στη Ρόδο ή η κατάφωρα δουλοπρεπής σας τακτική?
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας έκανε να μην ψελλίσετε ούτε μια λέξη για το δράμα του Βάσκο στα κολαστήρια των Σκοπίων - πράγμα που θα έπρεπε να είχατε αναδείξει ως κορυφαίο διπλωματικό και πολιτικό θέμα διεθνώς ή το σκυμμένο σας κεφάλι που αρνείται να δει τι γίνεται πέρα από τα κορδόνια των παπουτσιών σας?
  - Η περισυλλογή και η ευθύνη σας έκανε να ανεχθείτε την τιμωρία των καταδρομέων στην Κύπρο επειδή τραγούδησαν πατριωτικά εμβατήρια η ο ανεπίτρεπτος υποτακτισμός σας?
  Καμία περισυλλογή και καμία ευθύνη δε σας υποχρέωσε να κάνετε αυτά αλλά και δεκάδες άλλα που υπονόμευσαν δραστικά την εθνική μας αξιοπρέπεια.
  5)Ποια άλλη χώρα στον κόσμο θα ανεχόταν να έχουν κάνει ξέφραγο αμπέλι την εθνική της κυριαρχία τα τούρκικα μαχητικά??? ΚΑΜΙΑ.
  6)ποιόν θα πείσετε αύριο στη διεθνή κοινότητα και για τα δίκια ποιάς χώρας όταν μήνες και χρόνια έχετε επιτρέψει οι παραβιάσεις των τούρκων να αποτελούν πλέον καθεστώς ενδεχομένως και . «κεκτημένο» των άσπονδων γειτόνων μας???
  7. μπήκατε ποτέ στη λογική των Τούρκων προκειμένου να κατανοήσετε ποιόν απώτερο σχεδιασμό υπηρετεί η συγκεκριμένη τους τακτική για να αντιληφθείτε ποια θα έπρεπε να ήταν η εκ μέρους της Ελλάδας ενδεδειγμένη αντίδραση???
  8. και τέλος. Ποιος σας είπε ότι θα αποφύγετε τελικά αυτό που υποτίθεται ότι φοβάστε όταν ήδη η τουρκική αεροπορία συγκεντρώνει αεροπορικές δυνάμεις στα κοντινά στο Αιγαίο αεροδρόμια???
  Το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσετε αυτή τη μίζερη και ενδοτική τακτική, κοντολογίς θα παραδώσετε τη χώρα παροπλισμένη κυρίως από την περηφάνια της, βορά στα αλλότρια σχέδια που κάνουν τους δικούς τους προγραμματισμούς για τα αυριανά Βαλκάνια.

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ Νἰκος 27/07/2009 23:12:12

   ΜΠΡΑΒΟ!!! ΝΑ ΑΓΙΑΣΗ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ.

 2. ahab avatar
  ahab 28/07/2009 00:49:13

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, αρθρο του Μ.Ιγνατίου , (orfni.blogspot.com), ασκούνται πιέσεις προς τη χώρα μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Αγκυρα και με απειλές "ή συνομιλείτε ή οδηγείστε κάπου αλλού" , υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τη σύρραξη. Αναμενόμενο απο τον ηλιοκαμμένο
  Να διαπραγματευτούμε δηλαδή τα κυριαρχικά μας δικαιώματά τα οποία οι μεμέτηδες αμφισβητούν.
  Αυτά ήταν ήδη γνωστά απ την συνάντηση της Κέρκυρας .
  Τώρα που φάγαμε πόρτα απ΄την Αμερική θα συνεχίσουμε να λέμε μπούρδες και αερολογίες κυρα Ντόρα ή θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση με σοβαρότητα ξεσηκώνοντας σε πρώτη φάση τον Ελληνισμό στην Αμερική νε ξεχέσουν τον λαδιάρη ηλιοκαμμένο μέσα απο τα blogs. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μετράει.
  Εσύ Βαγγέλα αγορίνα εισαι σπίτι? Κάτσε εκεί δεν θα πάμε Χαβάη.

 3. Justin Case avatar
  Justin Case 28/07/2009 02:36:59

  Έχετε παλαβώσει? Δηλαδή τι θέλετε?
  Πόλεμο?
  Τους δουλεύει διακριτικά η κοπέλα, όσο μας παίρνει δηλαδή.
  Μην τρελλαθούμε κίολας.
  Οι Τούρκοι λοιπόν Νίκο σκέφτονται: Αυτά τα ζώα οι Γκιαούρηδες
  που τους πη...με 400 χρόνια και είναι φούλ μπάσταρδοι την έχουν
  δει τελευταία Ελ και νομίζουνε ότι επειδή μας βρήκαν σε μια δυσκολία
  μας πήραν ότι μας πήραν, τώρα θα πάρουν και τα πετρέλαια για πάρτη τους.
  Αυτή είναι η διαπραγμάτευση.
  Βάλε το κράνος σου και στην παραλία...

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ Justin Case 28/07/2009 10:50:42

   Το τι θέλει ο καθένας, εξαρτάται από το πόσο ταπεινωμένος νοιώθει, και το πόσο χωνεύει αυτό το συναίσθημα.
   Διά τούτο, να ομιλείς για τον εαυτό σου, που από οτι φαίνεται έχεις καλό μεταβολισμό.
   Υπάρχουν και κάποια στομάχια που δεν διαπραγματεύονται με τα εύκολο και γρήγορο φαγητό.

 4. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 28/07/2009 07:31:01

  Αυτή η ξευτίλα η Ευρωπαϊκή Ένωση τι κάνει; Είναι δυνατόν να μην έχουμε πάει ήδη πόρτα πόρτα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης να προπαγανδίσουμε τα δίκαιά μας; Είναι δυνατόν το ανατολικό οχυρό της Ευρώπης απέναντι στην Ασία του υπερπληθυσμού, του Ισλάμ και της υπανάπτυξης να αφήνεται στην τύχη του απλά και μόνο για τις μπίζνες των Αμερικάνων, των Άγγλων και των Γερμανών;

  Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ υπεράσπιση της Ελλάδος σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο από όλες τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες απειλώντας τους με ό,τι μέσο διαθέτουμε.

  • christos avatar
   christos @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 28/07/2009 12:06:51

   αχ ρε Νεοέλληνες...οι κουτόφραγκοι θα να πολεμήσουν για εμάς...εμείς τι θέλουμε; μια θεσούλα στο δημόσιο, με λίγα τυχερά για να χτίσουμε κανα αυθαίρετο...και να το νομιμοποιήσουμε, με πλάγιους τρόπους, ξέρετε τώρα...
   τι στο καλό μας έβαλαν στην Ευρωπαϊκή ένωση;

   εμείς είμαστε έξυπνοι...οι άλλοι κουτοί...

 5. Nick avatar
  Nick 28/07/2009 08:04:47

  Justin Case said: "Έχετε παλαβώσει? Δηλαδή τι θέλετε?
  Πόλεμο?".

  Γιατί όχι; Με ένα ηλεκτροσόκ να δεις που θα ξυπνήσει η κοινωνία...

 6. osaperas avatar
  osaperas 28/07/2009 09:17:19

  justincase

  Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα μας.

  Το ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

  Δεν ξέρουμε τι θέλουμε με τους τούρκους, δεν ξέρουμε τι θέλουμε με τους αμερικανούς και τους ρώσους, δεν ξέρουμε τι θέλουμε με την ευρωπαϊκή ένωση, δεν ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στην χώρα μας, με την δουλειά μας, με την ποιότητα της ζωής μας κλπ.

  Δεν ξέρουμε τι θέλουμε με τον εαυτό μας γενικότερα.

 7. El Gekko avatar
  El Gekko 28/07/2009 10:02:00

  @Justin Case

  Προφανώς δεν θέλουμε πόλεμο.
  θέλουμε ήλιο, παραλία και fredo.

  Έλα όμως που όταν είμαι στην παραλία δεν μου αρέσει να πετούν τούρκικα αεροπλάνα πάνω από το κεφάλι μου, άσε που σε λίγο θα χρειαζόμαστε βίζα από την Αγκυρα για να πάμε στην παραλία.

  και για κλείσιμο μία ερώτηση πάνω σε ένα υπόθετικό σενάριο.

  Το σενάριο:
  4 κινέζικα αεροπλάνα διασχίζουν οπλισμένα τα στενά με την Ταιβάν (τη Φορμόζα ξέρεις...) και προχωρούν σε εικονικό βομβαρδισμό στρατιωτικού φυλακίου.

  Η ερώτηση:
  Σε πόση ώρα το πυρηνικό νέφος θα φτάσει στην Αθήνα;

 8. Στέργιος avatar
  Στέργιος 28/07/2009 10:03:40

  Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι η αθηναϊκή ελίτ των διαπλεκόμενων πολιτικών- επιχειρηματιών-δημοσιογράφων έχει πλήρως συνταχθεί με τη νεο-οθωμανική ηγεμονία τής Τουρκίας επί της Ελλάδας. Με πλούσια ανταλλάγματα, η αθηναϊκή ελίτ στην ουσία προωθεί τα συμφέροντα τής Τουρκίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

  Γι'αυτό η Τουρκία είναι τόσο απροκάλυπτα επιθετική απέναντί μας, μας θεωρεί δικούς της.

 9. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 28/07/2009 10:58:14

  Ελάτε να "πολεμήσετε" ελληναράδες! Είμαστε στο νέο 1821 του 2009.

  Στους λεονταρισμούς και τις φούσκες είμαστε πρώτοι. Μέχρι και ο ήρωας τσέπης Παπαθεμελής βγήκε προχτές και ζήταγε από την κυβέρνηση να καταρρίψει τα τουρκικά αεροπλάνα, λες και θα πάει αυτός να καθαρίσει μετά. Στον ύπνο του θα είδε φαίνεται τον άλλο ήρωα τουρκοφάγο Αντρέα που βύθισε το “Χώρα”, αφού έδιωξε τις “βάσεις του θανάτου” και βγήκε από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ που είναι το ίδιο συνδικάτο.

  Στα λόγια είμαστε έτοιμοι να “ξεπλύνουμε τις ντροπές με αίμα” και διάφορα Ξανθοπούλεια μεγαλόστομα παπαρολογήματα.

  Όταν έρθει η όμως η ώρα, πάμε στον θείο Χρήστο ή τον θείο Κώστα που έχει δόντι ψηλά και ζητάμε να μας μεταθέσει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, σε κανένα υπόγειο να μην μας βλέπουν, ή στο Πολεμικό Μουσείο. Όταν ησυχάσουν τα πράματα βγαίνουμε πάλι....

 10. Justin Case avatar
  Justin Case 28/07/2009 13:39:51

  @ ο νοών...νοείτω
  καθόλου ταπεινωμένος δεν αισθάνομαι. Τέτοια κόμπλεξ δεν έχω.. Τυχερός αισθάνομαι που σε λίγες μέρες σε κάποια παραλία θα πίνω και γω το freddo μου και θα βλέπω το μωράκι μου να λιάζεται...
  Όχι όμως, ΦΕΥ, αντί για ήλιο και θάλασσα πρέπει να οραματίζομαι σφαγές
  και βομβαρδισμούς, ξεκοιλιάσματα και αποκεφαλισμούς μεμέτηδων γιατί δεν τα βρίσκουν για πετρέλαια και αγωγούς...
  Δεν θα πάρω
  Δέκα μέρες διακοπές είναι

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ Justin Case 28/07/2009 14:20:50

   Η ταπείνωση δεν είναι σύμπλεγμα.
   Καλές διακοπές. Εύχομαι δε, και του χρόνου.

 11. Νἰκος avatar
  Νἰκος 28/07/2009 19:14:21

  Μητσο, το ονομα σου, με ολο το σεβασμο στους αλλους που λεγονται ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μητσοι, τα λεει ολα. Χρειαζεσαι ανανηψη.

  Justin Case, εισαι, προς ελλειψη καλυτερου ορου, ασυναρτητος. Η ζεστα και η μολυνση του βρωμερου αστεως μαλλον ευθυνονται για την συγκροτηση σου...

 12. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 28/07/2009 19:29:53

  Τι έχει το "Μήτσος" σαν όνομα δηλαδή λιγότερο από το "Νίκος" ή το "Στέλιος"; Δεν σε εμπνέει; Σε ενοχλεί το συμπαραδηλούμενο σημαινόμενο;

  Μάλλον πρέπει να αρχίσεις να βγαίνεις σιγά-σιγά από την κασέλα με τη ναφθαλίνη.

 13. Νἰκος avatar
  Νἰκος 28/07/2009 21:23:16

  Μητσο, διαβασε το τελευταιο σου γραπτο και θα ...καταλαβεις. Τι σχεση εχει το νεολληνικο βολεμα, που ειναι οντως ΜΙΚΡΟ προβλημα αλλα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, εκτος και αν κρινεις τα αλλοτρια εξ'ιδιων, με τους "λεονταρισμους" και τα αλλα φουμαρα που γραφεις;
  Τα αλματα λογικης που κανεις αδυνατουμε να τα ακολουθησουμε οι περισσοτεροι. Ο δε Παπαθεμελης, για μας που γνωριζουμε το ποιον του, ειναι ανθρωπος με συγκροτηση και ηθος που ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ απο το θλιβερο συρφετο που λεγεται ελληνικη πολιτικη ηγεσια διαθετει.

  • o Μήτσος avatar
   o Μήτσος @ Νἰκος 28/07/2009 21:38:27

   Πολύ απλά τα γράφω και με παράδειγμα. Ότι το νεοελληνικό βόλεμα είναι "ΜΙΚΡΟ πρόβλημα" μάλλον δείχνει ότι ζεις αλλού...., βέβαια, για κάποιο λόγο που εσύ θα ξέρεις, το "μικρό" σου βγήκε με κεφαλαία.

   Μπορείς να τον ρωτήσεις τον φίλο σου τι θέση είχε στην κυβέρνηση που "βύθισε το Χώρα" να μας πεις και μας;

 14. Νἰκος avatar
  Νἰκος 29/07/2009 00:34:47

  "Μπορείς να τον ρωτήσεις τον φίλο σου τι θέση είχε στην κυβέρνηση που “βύθισε το Χώρα” να μας πεις και μας;"


  ????????????????????????????????????

  Τι θες να πεις ποιητη μου; γραφεις ασυναρτησιες, γιατι;

  • o Μήτσος avatar
   o Μήτσος @ Νἰκος 29/07/2009 00:38:03

   κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;

 15. Νἰκος avatar
  Νἰκος 29/07/2009 00:41:04

  τι να καταλαβω φιλε μου;

  Παρεπιπτοντως, γραφεται Χορα, οχι Χωρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.