#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2008 01:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα σήμερα

Η Ελλάδα δεν παράγει πλέον τίποτε. Το 1975 κάλυπτε όλες τις διατροφικές ανάγκες 8,5 εκ κατοίκων και διενεργούσε και εξαγωγές. Το 2008 καλύπτει, σκάρτα, το 15% 10 εκατ. Αψευδής δείκτης : το 95% των αγαθών που βρίσκονται στα ράφια των Super Market είναι εισαγόμενα. Η ΕΕ στέγνωσε τη χώρα από κάθε παραγωγική δραστηριότητα, με αντιπαροχή πόρους που φτιάχνουν υποδομές (sic), δρόμους δηλαδή για να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα που μας πουλάνε (*) και τα εμπορεύματα που διακινούν και οι οποίοι καταλήγουν σε εργολάβους, «συμβούλους» και κομματικά ταμεία. Η Επαρχία φθίνει κοινωνικά, αποτέλεσμα τού οικονομικού μαρασμού, οι δε τουριστικές περιοχές –πλην ελαχίστων προστατευόμενων- γίνονται κακέκτυπα της Αθήνας, με άναρχη δόμηση και παρασιτικές δραστηριότητες, υπακούοντας σε ένα αμερικανικού τύπου χαζοχαρούμενο μοντέλο αναψυχής. Η Ελλάδα χτίζει Τσιμεντώνει για την ακρίβεια. Αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα ένα μοναδικό περιβάλλον. Με ξένα μεροκάματα. Γι΄ αυτό οι ξύπνιοι εργοδότες πληρώνουν «αντι-ρατσιστές» να καταγγέλλουν όσους αντιτίθενται σαν «εθνικιστές» και τον αρχι-δικηγόρο τους «Πάκη» να «ελληνοποιεί» αβέρτα κάθε καρυδιάς καρύδι.
«Προφήτης»

(*)Η Αθήνα έχει την υψηλότερη αναλογία κατοίκων/ αυτοκίνητα (1,8/1) στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 09/03/2008 01:22:38

  Η Ελλάδα δεν παράγει πλέον τίποτε
  ---------------------------------------------

  Υπεργενίκευση. Εδώ εξάγουμε πετροχημικά, φάρμακα ιατρικό εξοπλισμό και ορυκτά, τι μου λέτε τώρα.

  Εκτός και αν θέλετε να μου έχετε ως σημείο αναφοράς τη Γερμανία που παράγει προϊόντα από μολύβια μέχρι πυρηνικούς αντιδραστήρες.

  Το αν εισάγουμε μετά μανίας κάθε τι προϊόν, μήπως αυτό οφείλεται στην υπερκατανάλωση;;

 2. ant avatar
  ant 09/03/2008 01:41:06

  Ναι, να συμπληρώσω και εγώ πως εξάγουμε φέτα, μακεδονικό χαλβά (για λίγες εμφανίσεις ακόμη) και φυσικά φοιτητές.

 3. Dzi avatar
  Dzi 09/03/2008 01:53:31

  Εξάγουμε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό??? Αυτό ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, πόσα εξάγουμε και πόσα εισάγουμε είναι το θέμα. Φαντάζομαι η αναλογία θα είναι κάπου στο 1 προς 100 (στην καλύτερη περίπτωση).
  Το θέμα είναι ότι θα μπορούσαμε να εξάγουμε πολλά περισσότερα, ειδικά αγροτικά προϊόντα. Αλλά η πολιτική μας τα τελευταία 30 χρόνια οδήγησε στη δραματική μείωση των αγροτικών προϊόντων, γεγονός πολύ επιζήμιο για τη χώρα...
  Και όσο για την υπερκατανάλωση, αυτό δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό φαινόμενο Nick, οπότε κάποια άλλη είναι η αιτία που εισάγουμε μετά μανίας ενώ συγκριτικά με τις εισαγωγές μας, δεν εξάγουμε σχεδόν τίποτα...

 4. ant avatar
  ant 09/03/2008 02:12:40

  Α, εξάγουμε και πουράκια Caprice Παπαδοπούλου όπως και Croissant 7days (ένα-ένα μου έρχονται, τί κακό κι αυτό...)

 5. DKool avatar
  DKool 09/03/2008 03:13:43

  Σκληρές αλήθειες. Κανείς δεν τα φωνάζει αυτά τα πράγματα. Ακόμα κι όταν ακούγονται όμως αντιμετωπίζονται ως γραφικά.

 6. Αγρότης avatar
  Αγρότης 09/03/2008 04:32:04

  factorx, βρίσκω αυτό και το προηγούμενο ποστ (αισθητική και ηθική) τα πιο ουσιαστικά πολιτικά κείμενα που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής στο μπλογκ. (λες να φταίνε οι μαρξιστικές μου καταβολές;)
  Πάντως δε φταίει μόνο ο ευρωπαϊκής προέλευσης κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας. Αν δεν ήταν μόνο λαμόγια και τόσο αδιάφοροι και οι δικοί μας διαχειριστές της εξουσίας και φυσικά και οι τοπικές κοινωνίες, το μοντέλο της μικρής και διασπασμένης ιδιοκτησίας και μικρής παραγωγής θα μπορούσε ειδικά σήμερα να προσφέρει ένα προϊόν πολυτελείας βιολογικό και τα τοιαύτα και για εξαγωγές και για εσωτερική κατανάλωση. Και κάτι να παράγουμε και κάτι να πουλάμε και απόλα. Αλλά βλέπεις η "Αλλαγή" μας έκανε όλους νοικοκυραίους με μπεμβέ και το πρότυπο είναι μόνο πώς θα πιάσεις την καλή στον τριτογενή τομέα. Δεν ξέρω αν το θυμάστε εκεί στην Αθήνα, αλλά στην επαρχία μόνο τουριστικές επιχειρήσεις σκέφτονται οι νέοι, καφενείο και να εισπράτουν. Όλα είναι πεθαμένα... Κρίμα...

 7. alpha avatar
  alpha 09/03/2008 07:10:31

  φαντάζεστε τι θα γίνει σε μια παρατεταμένη κρίση;
  στην κατοχή είχαμε αγροτική παραγωγή αλλά ο κόσμος παίθενε μαζικά, τώρα που δεν παράγουμε και πολλά είδη διατροφής τι μπορεί να συμβεί;

 8. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 09/03/2008 07:50:49

  το ΑΕΠ αυξηθηκε από το 1975 κατα 8500% (σωστά διαβάσατε) Μπορεί να ειχαμε αυταρκεια σε σιτηρά και γάλα το 1975 αλλά η κύρια πηγη συναλλάγματος της χώρας ήταν τα εμβάσματα των μεταναστών. Από το 1950 έως το 1970 μετανάστευσε 1500000 κόσμος στο εξωτερικό 9από Καναδα μεχρι Αυστραλία) - περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας!!! και ακόμα περισσότεροι στην Αθηνα αφήνοντας την επαρχία κυριολεκτικά αδεια υπό της ευλογίεσ των κυβερνήσεων. Τα ποσοστά ανλφαβητισμού, παιδικής θνησιμότητας ήταν Αφρικανικού τύπου και οι μισοι ελληνες "υποπτοι" και φακελωμένοι στην Ασφάλεια. Δεκα με δώδεκα χιλιαδες πολιτικοι κρατούμενοι μόλις είχαν βγεί από τη φυλακη μετα από 20-25 χρόνια για να θυμηθώ λιγα μονο στοιχεια απο τη δκαετία του 1970
  Μου θυμιζετε παπούδες στο καφενείο που αναπολουν τα νιατα τους και οικτιρουν μια πραγματικότητα στην οποία ούτε μπορούν να συμμετάσχουν ούτε αντιλαμβάνονται.
  δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από την ισοπέδωση και την καταστροφολογία.

 9. ant avatar
  ant 09/03/2008 08:35:38

  sxolio.gr, κανείς νομίζω δεν αμφιβάλλει για τις θετικές αλλαγές που συνέβησαν από τη δεκαετία του 1970. Αλλά δεν μπορείς να με πείσεις πως η σύγχρονη πραγματικότητα που δεν "συμμετέχουμε αντιλαμβανόμαστε" έχει θέση για μια χώρα μη ανταγωνιστική που δεν παράγει και δεν εξάγει ουσιαστικά τί-πο-τα.

 10. Nick avatar
  Nick 09/03/2008 09:57:06

  @Diz: Και βωξίτη και νικέλιο εξάγουμε, όπως επίσης και Αλουμίνιο. Για να μη ξεχνάμε το τσιμέντο, το safran, τη μαστίχα...

  Βασικά αν δεν το έχετε καταλάβει εισάγουμε τόσα πολλά προϊόντα γιατί πολύ απλά είτε ΔΕΝ τα παράγουμε (μηχανολογικό εξπλισμό) είτε είναι φθηνότερα.

  Τα γεωργικά προϊόντας μας είναι ακριβά γιατί όταν τους έδιναν στους αγρότες επιδοτήσεις για να παράγουν ΠΟΙΟΤΙΚΑ προϊόντα, πήγαιναν και αγόραζαν αυτοκίνητα ή έπαιζαν στα καζίνο.

  Πάψτε να γενικεύετε. Όταν μια χώρα δεν έχει ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τότε δεν έχει και ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

  Και εγώ θα ήθελα μια ΒΜW ή μια ThyssenKrupp, αλλά δεν τις έχουμε.

  Θα μπορούσαμε να είχαμε Ναυπιγική Βιομηχανία, ΑΛΛΑ όταν οι άλλοι μ@@@@ οι Κορεάτες και οι Κινέζοι δούλευαν!

  Από τα χιλιάδες πλοία που ναυπηγούνται στην Ασία, μόνο 2 (!!!!) γίνονται στο Πέραμα, γιατί δεν είχαν χώρο στην... Τουρκία!

 11. Nick avatar
  Nick 09/03/2008 10:02:59

  Όσο για τη Κατοχή, οι Βρετανοί είχαν κλείσει το λιμάνι του Πειραιά και οι Ναζί είχαν δεσμεύσει (βλ. αρπαγή) την τοπική παραγωγή.

 12. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 09/03/2008 10:18:45

  Αυτά τα λέμε εδώ και χρόνια. Απλά τώρα τα γράψανε και σε ένα μπλογκ.

  Επίσης για την ΕΕ. Οι Γερμανοί με μελέτες που έκαναν είπαν ότι πληρώνουν 5 στην ΕΕ και εισπράττουν 8. Είναι φανερό ποιους συμφέρει η ΕΕ. Πάντως όχι εμάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.