#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2012 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα που ξέραμε πεθαίνει σε ζωντανή αναμετάδοσηΠολλές φορές από το βήμα αυτό έχουμε μιλήσει για το τέλος της Μεταπολίτευσης, για το μεταπολιτευτικό μοντέλο που έχει χρεοκοπήσει και για την ανάγκη, την απόλυτη ανάγκη να βγουν μπροστά νέες δυνάμεις, νέοι άνθρωποι που θα εμπνεύσουν τους πολίτες και κυρίως θα δώσουν διεξόδους στα μείζονα εθνικά προβλήματα.

Είτε η οικονομική κρίση, είτε η καταστροφική διετία του ΠΑΣΟΚ, (ως επακόλουθο  των προηγούμενων δεκαετιών), είτε η έλλειψη σοβαρού πολιτικού προσωπικού αλλά και όλα αυτά μαζί, έχουν φέρει την Ελλάδα μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.  Η εμετική ιστορία της Θεσσαλονίκης φανέρωσε αυτό που όλοι κρυφίως γνωρίζαμε, αλλά αρνούμασταν να το παραδεχθούμε.  Φανέρωσε ένα μοντέλο συμπεριφοράς, που διαπερνάει κόμματα και πολιτικές αναφορές, μια έκφανση προχωρημένης σήψης που έχει οριστικά επικρατήσει πάνω στα υγιή κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας.

Όλα αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώνουν ότι ζούμε στη ρωγμή του χρόνου, σε μια ιστορική στιγμή που όλοι εμείς έχουμε την τύχη ή την ατυχία να βλέπουμε με τα μάτια μας τον επιθανάτιο ρόγχο του μεταπολιτευτικού πολιτικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας. Τα περιστατικά είναι πολλά, διάσπαρτα και ίσως διαφορετικά μεταξύ τους. Όμως, όλα αυτά ενώνονται με μια βασική κλωστή. Η Ελλάδα που ξέραμε πεθαίνει και το παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση. Καθημερινά νέα επεισόδια.

Βλέπουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να συνωστίζονται και να τσακώνονται στην ουρά για λίγα κιλά δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια. Η κατοχική αυτή εικόνα μάλιστα διαδραματίζεται στη σκιά του ελληνικού Κοινοβουλίου, του κτιρίου που συμβολίζει την 4η ελληνική δημοκρατία.

Βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να διαλύεται με βουλευτές να κάνουν ότι θέλουν και τους πολίτες να βγάζουν το κόμμα πέμπτο στις δημοσκοπήσεις. Όμως η διαφαινόμενη διάλυσή του δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό. Στη ΝΔ είναι περισσότερη από ορατή η σύγκρουση του παλαιοκομματικού παλιού με το πατριωτικό καινούργιο, η παλαιά ΜΝΔ ξεπερνιέται από την ζωή, ενώ κίβδηλα μορφώματα καθορισμένα από τα πάνω σαν την "Δημοκρατική Αριστερά" δεν θα μπορέσουν να αναχαιτίσουν την εκ βάθρων ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού.

Βλέπουμε το ελληνικό κοινοβούλιο να μετατρέπεται σε αρένα εξυπηρέτησης συντεχνιών αντί να είναι μέρος όπου προστατεύονται τα δικαιώματα και οι αυτονόητες αξίες των πολιτών. Αντί οι βουλευτές να «σκοτώνονται» για να γίνει καλύτερη η ζωή εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων δίνουν μάχες χαρακωμάτων για τα προνόμια των δικηγόρων ή των φαρμακοποιών.

Βλέπουμε για ακόμη μια φορά τους πολιτικούς να παρεμβαίνουν ωμά στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Κι από την άλλη, βλέπουμε δικαστές να βγαίνουν από τα ρούχα τους με τα όσα βλέπουν και να επιχειρούν άκομψα να παρέμβουν στην πολιτική. Η αναφορά Παπαδάκη είναι μια τέτοια και η κριτική του κατά των πολιτικών είναι εντυπωσιακή. Βεβαίως είναι κι αυτός αγανακτισμένος με όσα βλέπει να συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως έχει δικαίωμα να πει την άποψή του, όπως και όλοι οι δικαστές. Ας κάνουν όμως κι αυτοί την αυτοκριτική τους εκτός από το να ζητούν συνέχεια. Κι ας θυμηθούν το Μισθοδικείο και τις αυξήσεις που πήραν.

Βλέπουμε κεντρικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής να παθαίνουν... αμνησία όταν πρόκειται να θυμηθούν τα άσχημα ή να ξεχνούν ότι διάβασαν το Μνημόνιο. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από ανθρώπους που βούλιαξαν τη χώρα. Και για να μη νομίζετε ότι το θέμα αφορά μόνο τον ανεκδιήγητο Χρυσοχοϊδη ή τον Λοβέρδο που μιλά για μακελειό και ξεχνά ότι κι ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Και στη Νέα Δημοκρατία υπήρξαν την προηγούμενη περίοδο φαινόμενα αλαζονείας και στρουθοκαμηλισμού. Ελπίζουμε να έμαθαν το μάθημά τους.

Βλέπουμε επίσης τους επί τόσα χρόνια βολεμένους του συστήματος, συντεχνίες, συνδικαλιστές με πράσινους και μπλε κόκκους, ντελίβερι μπόις της ενημέρωσης, αρπακτικά του δημόσιου πλούτου, πιράνχας σε όλους τους τομείς, να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Η κρίση σαρώνει τα πάντα, κι ευτυχώς για τη χώρα κάνει κι ένα καλό. Μπορεί να ξεκαθαρίσει τη βρομιά και δυσωδία, τους ανίκανους και τιποτένιους, τους αγράμματους και οσφυοκάμπτες.

Βλέπουμε μια κυβέρνηση εκσυχρονιστικών ζόμπι, να λειτουργεί ως dealer της Goldman Sachs, προσπαθώντας συνεχώς να μεταφέρει κεφάλαια από τις συντάξεις και τα υπολείμματα του κοινωνικού κράτους, στα φέσια των τραπεζών

Άπειρα περιστατικά μπορεί να διηγηθεί κανείς για να δείξει ότι ο γάμος σχόλασε, το πανηγύρι έλαβε τέλος. Εδώ είναι η κόλαση και ο παράδεισος. Το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης.

Η χώρα μας αποδεικνύεται δυστυχώς δέσμια μιας άπληστης ελίτ που καταρρέει και που εκφράζεται κυρίως μέσα από τη διαπλοκή ενός τριγώνου Τραπεζιτών – Καναλαρχών/Εργολάβων – Πολιτικών και ενός πεθαμένου οικονομικού μοντέλου που επιμένει να μεταφέρει βίαια πόρους από το κοινωνικό κράτος στις τράπεζες.

Όταν αυτή η ανωμαλία αποκατασταθεί, και βρισκόμαστε πολύ κοντά χρονικά, όταν μαζί με το χρέος κουρέψουμε και την καρκινογόνο ελίτ, θα εκπλαγείτε από τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας.

Είμαστε υπεύθυνοι;  Ή ‘’δεν είχαμε διαβάσει’’ όσα γινόταν γύρω μας;  Ανεχτήκαμε ή όχι τις παραπάνω συμπεριφορές;  Επιτρέψαμε ή όχι, με διάφορα προσχήματα, τον εκτροχιασμό;  Αρνηθήκαμε ή όχι τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες;

Αν κάτι μας σώσει, αυτό θα είναι η ελληνική μας παιδεία.  Γιατί ως ωραίοι Έλληνες, έχουμε το προνόμιο, βαθιά ριζωμένο στο DNA μας, να γνωρίζουμε άριστα τις έννοιες της Ύβρεως αλλά και της Τιμωρίας.

 Αριστερός Ψάλτης - Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. astrokritis avatar
  astrokritis 27/01/2012 21:40:31

  ... Συνέλληνες, εμπρός, ξανά, να ορθώσουμε νέες Θερμοπύλες. Και είθε, όλοι μαζί, να τις μετατρέψουμε σε Μαραθώνες και Σαλαμίνες! Μα αν, δεν είναι το βόλεμα του καιρού, κι οι Θερμοπύλες πέσουν, ας περιγράψουμε, για άλλη μια φορά, με το αίμα μας, αυτό που θα σημάνει, τελικά, την αναγέννηση του Γένους. Αυτό που οι εννέα ρίγες της Σημαίας μας συμβολίζουν. Αυτό που σηματοδοτεί και η λέξη ΕΛΛΗΝ, ως ιστορία, ως ιδέα, ως ελπίδα, ως οντότητα: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ»… Ο καιρός πλησιάζει.... "Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών"...

 2. δημητρης avatar
  δημητρης 27/01/2012 21:46:11

  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΥ (θελω πισω τωρα ) ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
  ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ '45.

 3. Y. avatar
  Y. 27/01/2012 21:50:22

  h***://www.youtube.com/watch?v=dA9WsUvqHbk

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 27/01/2012 22:06:10

  +1000

 5. flou avatar
  flou 27/01/2012 22:18:05

  Το έλαβα στα μηνύματά μου:
  ΑΙΤΗΣΗ
  Προς το Υποκατάστημα ΔΕΗ
  Αγίων Αναργύρων
  Κ. Διευθυντή ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων

  Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
  ονομάζομαι Πέτρος Γονατιστός, ανήκω στο υποκατάστημά σας και σήμερα ενημερώθηκα για τις κατηγορίες οφειλετών, οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο περιλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
  Κύριε Διευθυντά,
  Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι ψηφίζω ΠΑΣΟΚ από ιδρύσεώς του...
  Το Νοέμβριο του 2007 ήμουν ένας από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο του κινήματος...
  Τον Οκτώβριο του 2009 προσήλθα στις κάλπες και ψήφισα ΠΑΣΟΚ...
  Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας πετυχημένος πρωθυπουργός που έσωσε τη χώρα και εμάς από πολλά δεινά...
  Σήμερα έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ότι θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό...
  Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτές τις σκέψεις και πράξεις μου, μπορώ να υπαχθώ στην κατηγορία των (διανοητικά) αναπήρων και καθυστερημένων άνω του 80% και ως εκ τούτου ζητώ την εξαίρεσή μου από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.
  Εμπιστεύομαι την ορθή κρίση σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.

  Με εκτίμηση,
  Πέτρος Γονατιστός

  Άγιοι Ανάργυροι Αττικής

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ flou 30/01/2012 17:16:06

   Αν όντως ψήφισες ΠΑΣΟΚ και όντως πίστευες οτι ο ΓΑΠ είναι ηγέτης τότε συμφωνώ οτι ανήκεις στους ανάπηρους και καθυστερημένους και κατ' εμέ θα έπρεπε να σου στερούνταν το δικαίωμα ψήφου.

 6. juliet avatar
  juliet 27/01/2012 22:26:56

  Για σκέψου αν οι ψηφοφόροι εξαιρούντο...
  Οταν οι εκλογές της 2ης τετραετίας του Σημίτη και έστειλαν από τον ΟΑΕΔ βοήθημα στους απολυμένους της Λάρκο ,χαρές και ψήφοι.Οταν ετελείωσε το πανηγύρι επήγαν σημειώματα ότι είχε γίνει λάθος και έπρεπε να επιστρέψουν τα χρήματα!

 7. Orestios avatar
  Orestios 27/01/2012 23:24:56

  H Mεταπολίτευση τελειώνει και αναπόφευκτα το καθεστώς λαμβάνει την κατάλληλη θέση ώστε να ανατραπεί

 8. Ian Mac Os avatar
  Ian Mac Os 27/01/2012 23:38:46

  To 81 φωναζαν μερικοί "ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ"..Οι ευχές των εισακούσθηκαν! Φάτε το!

  • bulkon avatar
   bulkon @ Ian Mac Os 28/01/2012 16:39:03

   Και νάναι και ασάλιωτο....

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/01/2012 23:47:36

  "Όταν αυτή η ανωμαλία αποκατασταθεί, και βρισκόμαστε πολύ κοντά χρονικά, όταν μαζί με το χρέος κουρέψουμε και την καρκινογόνο ελίτ, θα εκπλαγείτε από τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας."

  Εξηγήστε μου όμως κάτι παρακαλώ, αγαπητοί. Αυτή την "αποκατάσταση της ανωμαλίας", στην οποία "βρισκόμαστε πολύ κοντά", θα την έχει προλάβει η απόλυτη εξαθλίωση της κοινωνίας που θα σηματοδοτήσει η διαφαινόμενη συναινετική αποδοχή των σαδιστικών απαιτήσεων των ευρωναζί;

  Γιατί αν θα έχει προλάβει η εξαθλίωση, συμπαθάτε με, αλλά να τη χ*** την "αποκατάσταση της ανωμαλίας" που "είναι κοντά". Κοντά μεν, πολύ αργά δε. Για όλους. Ακόμα και για όσους κληθούν να την κάνουν πράξη.

 10. vagkalf avatar
  vagkalf 27/01/2012 23:54:05

  ....αν μαθετε με τι λογικες πολιτευονται τα καινουργια στελεχη της ΝΔ στην επαρχια....θα καταλαβετε οτι ο χρονος σε αυτην την χωρα και σε αυτο το κομμα..οπως και παντου εχει σταματησει στο παραπεντε.....σορρυ γκαις....

 11. A.m.a.n. avatar
  A.m.a.n. 28/01/2012 08:50:31

  Συμφωνώ μαζί σου Vagkalf με τις επιλογές υποψηφίων που κάνουν στις διάφορες περιοχές αποδεικνύουν Ότι είναι εγκληματικά αδιαφοροι

 12. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 28/01/2012 09:03:49

  Δεν υπάρχει σωτηρία μάγκες μόνο μια μεγάλη φυσική καταστροφή η ένας μεγάλος πόλεμος θα σώσει την χώρα γιατί θα καθαρίσει τον τόπο απο πολλα ζηζανια στον πόλεμο μαζί με όλα τα κακά ο άνθρωπος βγάζει κ´ πολλές αρετές Θουκυδίδης

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/01/2012 09:10:36

  Μπράβο στους Αριστερό Ψάλτη – Κακοφωνίξ. Το δίλημμα δεν είναι ο ψευδεπίγραφος πια διαχωρισμούς σε αριστερά και δεξιά. Είναι ανάμεσα στο σάπιο σύστημα της λαμογιάς, της αναλγησίας, του ατομικιστικού βολέματος, της ψεύτικης ευμάριας με δανεικά και κρατικοδίαιτη ανάπτυξη έναντι της πραγματικής αγάπης για την πατρίδα, τους ανθρώπους της και με πίστη στις δυνατότητές τους χωρίς τα μεταπολιτευτικά δεκανίκια ενός φαύλου συστήματος ΠΑΣΟΚ, διαπλοκής εργολάβων προμηθευτών, ΜΜΕ και τραπεζών

  • Νταβελιώτης avatar
   Νταβελιώτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/01/2012 11:55:22

   Έτσι ακριβώς!

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 28/01/2012 12:08:57

  Aπό κάθε άποψη αδιάκριτες, απαράδεκτες και προσβλητικές οι εικόνες - Της απόλυτης ένδειας. Της στέρησης κάθε οικονομικού πόρου των Ελλήνων στις ουρές στο κέντρο της Αθήνας. Γιά λίγες δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια. - Οι οποίες, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

  Οι Ελληνες, εκτός από στομάχι, έχουμε παγκόσμια Θαυμαστή Αξιοπρέπεια. Ιστορικό ανεπανάληπτο, οι λιμοκτονούντες ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου οι οποίοι, πετούσαν τα ψωμιά και πόσιμο νερό για να ξεγελάσουν Βρυώνη και Κιουταχή (που έπαθαν πανωλεθρία), ότι δήθεν τους περίσσευαν τρόφιμα και αγαθά, ότι μπορούσαν ν'αντέξουν και τη δεύτερη πολιορκία..

  Χθες, η Θαυμαστή Ελληνική Αξιοπρέπεια, τηλεοπτικά και έντυπα, καταρρακώθηκε παγκόσμια. Θα υπάρξει Ελληνική αντίδραση στον "πολιτισμό" της εξαθλίωσης που λυσσαλέα πασχίζουν να μάς επιβάλλουν οι ένθεν κακείθεν ορκισμένοι καταστροφείς της Ελλάδας;

  “All we need is the right major crisis
  and the nations will accept
  The New World Order”
  ~David Rockefeller

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.