#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2011 22:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα να καταγγείλει την Συμφωνία του Δουβλίνου – 2 για τους λαθρομετανάστες

Τον Αύγουστο του 1914, με την έναρξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία παρεβίασε την ουδετερότητα του Βελγίου και επετέθη κατά της Γαλλίας μέσω των ελλιπώς οχυρωμένων και φυλασσομένων γαλλοβελγικών συνόρων. Το γεγονός αυτό κατεκρίθη έντονα από την Γερμανική αντιπολίτευση και ο Καγκελλάριος Theobald von Bethmann Hollweg , λαβών τον λόγον στην Γερμανική Εθνοσυνέλευση, εδήλωσε  τα εξής δραματικά : "Η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει κατάσταση έσχατης στρατιωτικής ανάγκης . Η ανάγκη δεν γνωρίζει απαγόρευση ! Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Γερμανία θα αποζημιώσει την γείτονα χώρα γιά ό,τι αυτή ήθελε υποστεί από την εκ μέρους μας παραβίαση της ουδετερότητός της ".

Σήμερα (2011) η δική μας Πατρίδα αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της , από την μεθοδευμένη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών εκ της ισλαμικής Ανατολής. Πάνω από 100.000 εξαθλιωμένων Αφγανών, Ιρακινών, Πακιστανών κλπ εισέρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα γιά μόνιμη εγκατάσταση και η άρχουσα Πολιτική Τάξη της Χώρας μας , άβουλη, ανήμπορη, αιφνιδιασμένη, χλιαρή , εκλιπαρεί την βοήθεια της FRONTEX , της Ευρωπαϊκής Δύναμης Προστασίας των Συνόρων, και πανηγυρίζει διότι κατά την διάρκεια της ολιγόμηνης παρουσίας της εδώ, εμειώθη η λαθραία μετανάστευση κατά 30% ....

Η προφανής και αποδεδειγμένη ανικανότητα του Ελληνικού Κράτους να υπερασπίσει το Ελληνικόν Έθνος, όσον απέμεινε δηλαδή εντός των συνόρων του, συνιστά τον ανησυχητικώτερον οιωνόν γιά το εγγύς μέλλον, συνδυαζομένη μάλιστα και με την προϊούσα υπογεννητικότητα των Ελληνίδων μητέρων. Περί το έτος 2050, η γειτονική

Τουρκία θα έχει πληθυσμό που θα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια μωαμεθανών , ενώ η Πατρίδα μας θα κατοικείται από μόνον 6,5 εκατομμύρια χριστιανών ορθοδόξων Ελλήνων και λοιπών χριστιανών Ευρωπαίων και 7-8 εκατομμυρίων μωαμεθανών που θα είναι απόγονοι των σημερινών λαθρομεταναστών !

Τι πρέπει λοιπόν ή τι μπορεί να γίνει σήμερα ; Θα πρέπει άμεσα η Πατρίδα μας να παραδειγματισθεί από τον Γερμανόν Καγκελλάριον von Hollweg και να καταγγείλει - γιά λόγους ανωτέρας βίας - την Συμφωνία του Δουβλίνου - 2, η οποία μας υποχρεώνει να διατηρούμε κέντρα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων από ξένες χώρες και μας εμποδίζει να τους επανοπροωθούμε στις χώρες καταγωγής τους, με συνοπτικές διαδικασίες . Θα πρέπει άμεσα , την φύλαξη των συνόρων μας να αναλάβει ο Εθνικός μας Στρατός, όχι οι αστυφύλακες και συνοριοφύλακες του  υπουργού Προστασίας  του (Έλληνος ;) Πολίτου ...

" Ο εθνικός Στρατός είναι η σπονδυλική στήλη του Κράτους " , είχεν αποφανθεί ο μεγάλος Ρώσσος πολιτικός και επαναστάτης  Λένιν .

Γιά τον σκοπόν αυτόν θα απαιτηθεί η,κατ΄αρχήν,άμεση αύξηση του χρόνου θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά 3-4 μήνες και η επάνοδος της θητείας στο Πολεμικό μας Ναυτικό και στην Πολεμική μας Αεροπορία που επιπόλαιοι και ανεύθυνοι πολιτικοί κατήργησαν ! Θα πρέπει επίσης να παταχθεί αποφασιστικά το , ήδη καταστάν ενδημικό, φαινόμενον της αποφυγής της στράτευσης. Επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αναφέρουν ότι κατά την τριετία 2004-2007, το 67% των στρατευσίμων δεν προσήλθε να καταταγεί γιά να υπηρετήσει την Πατρίδα, προβάλλοντας λόγους υγείας, σπουδών,οικογενειακών προβλημάτων κ.ά., προσκομίζοντας ακόμη και πλαστά αποδεικτικά και πιστοποιητικά στοιχεία ! Ο αριθμός των απαλλαγέντων από την στράτευση γιά λόγους υγείας, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, ανήρχετο κατά το 2007 στους 82.000 άνδρες περίπου, σήμερα δε υπερβαίνει τους 100.000 !!

Πριν 2.400 χρόνια περίπου, ο Νικίας μετέπειθε τους Αθηναίους διακηρύττοντας : " Άνδρες γαρ Πόλις , ου Τείχη ουδέ Νήες κεναί Ανδρών ".

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έχει όμως διαφορετική άποψη. Δεν πιστεύει ούτε στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία, ούτε στις υποθήκες του Θουκυδίδη, διότι ποτέ της δεν ασχολήθηκε να τις μελετήσει σοβαρά. Επείγεται λοιπόν εντός της προσεχούς διετίας 2011-2013 να μειώσει τον αριθμό των υπηρετούντων στον Στρατό Ξηράς , μονίμων και κληρωτών, κατά 17.000 άνδρες ! Το έτος 2015, ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς μόλις θα υπερβαίνει τους 70.000 άνδρες και θα αποτελεί σκιά του προ τριακονταετίας Στρατού Ξηράς των 220.000 ανδρών ! Η ουσιαστική σταδιακή κατάργηση του Εθνικού μας Στρατού και η υποκατάστασή του από ολιγομελή μισθοφορικό Στρατό, ενέχει , μεταξύ άλλων, και τους εξής μεγάλους κινδύνους , κύριε υπουργέ Εθνικής Αμύνης :

1. Απομακρύνει και αποξενώνει την Νεολαία μας από τις ευρύτερες μάζες του Ελληνικού Λαού και από την υπόθεση της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδος μας.

2. Στερεί από την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών ακόμη και την στοιχειώδη στρατιωτική εκπαίδευση στην χρήση των όπλων και στην λειτουργία και οργάνωση της Εθνικής μας Άμυνας, καθιστώντας αυτούς απολύτως άχρηστους γιά την αντιμετώπιση του κινδύνου.

3. Αχρηστεύει την δυνατότητα της γενικής επιστράτευσης όλων των Δυνάμεων του Έθνους, σε περίπτωση που αυτό δεχθεί στρατιωτική επίθεση ξένης εχθρικής προς ημάς χώρας, πολύ ισχυρότερης ή πολυπληθέστερης.

4. Μετατρέπει τον Έλληνα πολίτη σε άβουλο, άνευρο και άχρωμο πολιτικό υποκείμενο που δεν θα κατανοεί ούτε θα γνωρίζει το νόημα και την ανάγκη του όποιου Εθνικού Αγώνος, δεν θα ξέρει γιά ποιόν αγωνίζεται , γιατί καλείται να υποβληθεί σε θυσίες και γιά ποιά ιδανικά καλείται να διακινδυνεύσει την ζωή του.

Η διαδιδόμενη ,από πολλά και ποικίλλα ξένα κέντρα, αντίληψη ότι τάχα τα σημερινά οπλικά συστήματα είναι πολύ εξειδικευμένα , άρα απαιτούν μόνον εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό γιά την χρήση και την συντήρησή τους , είναι παραπλανητική . Κανένα προηγμένο αμυντικό σύστημα δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξουδετερώσει ή να αχρηστεύσει τις παραδοσιακές μορφές των ενόπλων δυνάμεων που όλοι γνωρίζουμε από την μελέτη της Ιστορίας μέχρι των ημερών μας. Η νεοταξική προσδοκία έχει σταθερό στόχο τον ηθικό και στρατιωτικό αφοπλισμό των εθνικών κρατών , γι αυτό μόνον Ένοπλες Δυνάμεις με παλλαϊκή σύνθεση, εθνικό χαρακτήρα και εμψυχωμένη , ηθικά και ιστορικά, ηγεσία μπορούν να διασφαλίσουν την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδος μας και την ιστορική εθνική μας συνοχή.

Ας διδαχθούμε, λοιπόν, από την ευψυχία και τον πατριωτισμό του Καγκελλαρίου von Hollweg , απαιτώντας  από τους πολιτικούς μας ταγούς να πράξουν, αμέσως , τα δέοντα.

Μιχάλης Σ. Βάρδας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 22/01/2011 22:55:19

  Μολις διάβαζα κι έτριβα τα μάτια μου... "Ο πόλεμος τελείωσε...Και είμαστε ηττημένοι". 'Αρθρο του επίτιμου Α/ΓΕΝ Α.Αντωνιάδη.
  http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=6&art_id=2641
  Αναρωτιέμαι αν επιτρέπεται ένας ναύαρχος να κάνει ντεφετισμό, διαλυτική δράση μέσα από στρατιωτικό σάϊτ.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ neotera 23/01/2011 10:25:02

   Εξαιρετικό το άρθρο του Αντωνιάδη. Μία φωνή που λέει επι τέλους την αλήθεια!

   • neotera avatar
    neotera @ ο Μήτσος 23/01/2011 14:30:02

    Κανονικά, αν είχαμε κράτος θα έπρεπε να περάσει από στρατοδικείο για να μην εικοτολογούμε εμείς και τον αδικούμε τον "επί τιμή" σε εποχή ρευστότητας όπου όλα είναι πιθανά να συμβούν στα ελληνοτουρκικά, ακόμη και να μας επιτεθούν. Πολύ πιθανόν δε να περάσει απο στρατοδικείο αν συμβεί αυτό το τελευταίο και επικρατήσουμε. Προφανως θεωρεί αδύνατον με τέτοια προδοτική ηγεσία να μπορέσουμε να αμυνθούμε, αφού θα πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από τον ζυγό. Αλλά δεν ξέρεις καμμιά φορά τι είναι ικανός να κάνει ο "άτιμος" για όσους τούρκεψαν ελληνικός λαός.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ο Μήτσος 23/01/2011 22:29:44

    Μα, ναι, αλλοίμονο, είναι εγνωσμένης αξιοπιστίας ο εν λόγω. Κολοσσός.
    Σεπούκου. Έτσι λένε την τελετουργική αυτοκτονία οι Ιάπωνες, το κοινώς λεγόμενο χαρακίρι. Σπαθί έχει ακόμη ο ναύαρχος υποθέτω.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ neotera 23/01/2011 10:49:35

   Μα δεν αποδιδει ευθυνες σε στρατιωτικους αλλα στην οικονομια.Η λογικη του ειναι πολυ απλη : οπως η ΕΣΣΔ εχασε τον ψυχρο πολεμο χωρις να χασει ουτε μια μαχη γιατι χρεωκοπησε ετσι και η Ελλαδα χρεωκοπησε και αρα δεν θα μπορεσει να παρακολουθησει τους εξοπλισμους της Τουρκιας που αναπτυσσεται 8% το χρονο.
   Βεβαια η διαφορα ειναι οτι οσο η Τουρκια θα μεγαλοπιανεται και θα προσπαθει να πετυχει και αλλα στρεφοντας εναντιον της χωρες σαν το Ισραηλ δεν θα μπορει να εκμεταλλευθει τη πλεονεκτικη θεση της.

  • Σαος avatar
   Σαος @ neotera 23/01/2011 11:11:06

   Εγώ αυτό που κατάλαβα από το άρθρο είναι πως αυτός ο «κύριος» θεωρεί πως δεν έχουμε χάσει κάποιο κομμάτι της πατρίδας μας επειδή υπάρχει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Εντάξει, είναι κομματόσκυλο και όλοι ξέρουμε ποιανού. Βέβαια αυτό θα ήταν σίγουρο γιατί για θέσεις Ταξίαρχου και πάνω θέλεις πολιτικό βύσμα για να επιβιώσεις και να αναρριχηθείς.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/01/2011 22:59:58

  Για τη μονομερή καταγγελία της συνθήκης, χρειάζονται "αδένες" που οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν. Επιπροσθέτως, απαιτείται και μία πειστική απάντηση στην εύλογη επισήμανση των "εταίρων" μας -ο θεός να τους κάνει- ότι δεν μπορείς να κάνεις γροθιά και να χτυπάς στο τραπέζι το ίδιο χέρι που μόλις πιο πριν είχες απλωμένο επαιτώντας. Όταν βρεθούν λύσεις για τα ανωτέρω, ευχαρίστως να τα ξαναπούμε...

 3. pink panther avatar
  pink panther 22/01/2011 23:04:49

  Να και μία (η πρώτη) πολύ σοβαρή ανάλυση του λαθρομεταναστευτικού άγους.
  Είμαι σίγουρη ότι ο συγγραφέας της, είναι κολλητός της ανανεωμένης ομάδας
  του Αντώνη Σαμαρά. Το αν θα τα κάνει όλα αυτά ο ΓΑΠ είναι ζητούμενο. Δεν
  το πιστεύω και πολύ. Συνεχίστε κύριε Μιχάλη να μας γράφετε σοβαρά και
  ωραία πράγματα που είναι και ιστορικά τεκμηριωμένα . Συγχαρητήρια .

  • Dora avatar
   Dora @ pink panther 23/01/2011 18:39:58

   Ροζ Πανθηρα,
   Συμφωνω στην πρωτη προταση που γραφεις αλλα συμπληρωνω και κατι που διεφυγε: Σκεφτητε τι θα γινει οταν θα υπηρετησουν στον στρατο και θ'αναλαβουν υψηλες ευθυνες τυποι που θα φερουν τα ονοματα,Αχμετ,Μεχμετ,Αμπντουλ,Σαλιμ,Σουλειμαν,κλπ.
   Εναντιον ....τινος θα παν να πολεμησουν και για ρην προστασια ποιων??? Των ...απιστων?

   Θεε μου,με ποιανει πονος στο στομαχι μου οταν σκεφτομαι οτι η Ελλαδα εχει πρακτικα πεθανει και τα κορακια μυριζοντας την οσμη του πτωματος της,μαζευτηκαν να το κατασπαραξουν.....

 4. Σαρμάς Η. avatar
  Σαρμάς Η. 22/01/2011 23:34:33

  Για τον Μιχ.Βάρδα του ΛΑΟΣ πρόκειται;

 5. Orestios avatar
  Orestios 22/01/2011 23:53:56

  Το GAP δεν μπορεί να καταγγείλει κάτι που έχει υπογράψει και πιστεύει.
  Η ΕΕ είναι πλέον βαρίδι για τους Έλληνες

 6. anonymous avatar
  anonymous 23/01/2011 00:03:26

  Ετοιμάζεται αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ ενώ παράλληλα έπεσε από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων γερή καταδίκη κατά του Βελγίου για επαναπροώθηση στην Ελλάδα με βάση το Δουβλίνο ΙΙ. Η Ελλάδα καταδικάστηκε για άθλιες συνθήκες κράτησης σε κάτι ψιλά.
  1o Κλίκ
  2o Κλίκ

  • Dora avatar
   Dora @ anonymous 23/01/2011 18:46:37

   Να πανε να πνιγουν οι καταδικες των ευρωπαιων δειλουληδων,φοβιτσιαρηκων,ελεινων ανδρεικελων.Η υποκρισια τους δεν περιγραφεται.Για να τους ξεφορτψθουν αυτοι,επιννοησαν το Διαβολο ΙΙ,συγνωμη το Δουβλινο ΙΙ ηθελα να πω,και μετετρεψαν την Ελλαδα σε τουαλετα της ευρωπης.
   Τωρα θα μου πεις,η Ελλας γιατι,στο διατανο,υπεγραψε? Τοοοοοοσο μ.....ς ειμαστε?
   Δηλαδη τοοοοοσο μυαλο ηθελε για να προβλεψει κανεις το αυτονοουμενο????

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ anonymous 23/01/2011 22:42:24

   Ο "εξαθλιωμένος" Αφγανός "πρόσφυγας" πού βρήκε τα λεφτά να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια;
   Η Κούρτοβικ του Δικτύου της 17 Νοέμβρη και άλλων δολοφόνων του τα έδωσε;
   Μας δουλεύουν οι ΜΚΟ ψιλό γαζί...

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 23/01/2011 22:53:19

   Μάλλον δεν έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Η απόφαση αυτή έβαλε οριστική ταφόπλακα στο Δουβλίνο ΙΙ και θα πάμε σε ένα σύστημα αναλογικής διασποράς των λάθρο στις διάφορες Ευρ. χώρες. Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει αναθεωρηθεί και στα χαρτιά.

 7. ixnos avatar
  ixnos 23/01/2011 02:11:06

  ο Μιχαλης Βαρδας ειναι πρωην γραμ.της Κ.Ε του ΛΑ.Ο.Σ που εχει παροπλησει ο χοντρος, διοτι ολους οσους εχουν αποψη τους τρεμει. Θελει τους χειροκροτητες

 8. zackii avatar
  zackii 23/01/2011 08:08:36

  Γιά να φύγουν οι μετανάστες που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα χρειάζεται ηγέτης με @@@ ίδια. Στις αρχές της πρωθυπουργίας Θάτσερ, στο Λονδίνο κυκλοφορούσαν περισσότεροι Ινδοί παρά Άγγλοι. Όταν αποφάσισε να τους διώξει το έκανε σε δύο μήνες. Όταν θέλεις ούτε Δουβλίνο σε σταματάει ούτε Νέο Δελχί.
  Απλά οι Έλληνες κυβερνήτες ως καρπαζοεισπράκτορες δεν εναντιώνονται σε κανένα. Προσπαθούν με ημίμετρα τύπου συρματόπλεγμα και FRONTEX να λύσουν το πρόβλημα. Εδώ όταν υπηρετούσαμε στο στρατό και ήμαστε σκοπιά μας έλεγαν ότι αν δεχτούμε επίθεση να μην απαντήσουμε αλλά να επικοινωνήσουμε με τον επόπτη στρατοπέδου να συννενοηθεί με την διοίκηση...και μετά βλέπουμε...

 9. ΕΝΑΣ avatar
  ΕΝΑΣ 23/01/2011 10:25:32

  Για να φυγουν οι λαθρομεταναστες χρειαζονται πολιτικοι με @@,η μηπως Ελληνες πολιτες με @@???Εαν περιμενετε απο το κρατος σωθηκατε.Μολις προσφατα η νταλαρα ειπε στο αλτερ πως εχουμε αυξηση εισροης λαθρο,περιπου 40(!!)φορες μεγαλυτερο απο οτι περυσι.Αρα τι συνθηκες,δουβλινα και καταγγελιες λετε.Εαν πιστευετε πως λυθηκε εστω και ενα προβλημα απο το κρατος να μου το πειτε.Το μονο που λυθηκε ηταν το προβλημα που απασχολουσε τους πλουσιους και το κρατος,οι......υπερογκοι μισθοι των εργαζομενων και των πλουτοκρατων συνταξιουχων.!!!!

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/01/2011 10:57:06

  Δηλαδη ζητειται να την καταγγειλει αυτος που την υπεγραψε γιατι ο Παπανδρεου την υπεγραψε.
  Καποιος ομως - η ΝΔ ισως που κοιμαται - πρεπει να καταγγειλει αυτον που την υπεγραψε.Αυτη ειναι και η δουλεια της δηλαδη σαν αντιπολιτευση.

  • Dora avatar
   Dora @ ψυχραιμια 23/01/2011 18:52:16

   Γιατι εχουμε ...αντιπολιτευση?Αυτη προυποθετει πολιτευση,ετσι δεν ειναι?
   Εδω ζουμε το απολυτο ΜΗΔΕΝ,το ΤΕΛΟΣ!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ψυχραιμια 23/01/2011 22:44:40

   Γιατί εκπλήσσεσαι; Είδες μήπως η ΝΔ να θέτει ψηλά στις προτεραιότητές της το λαθρομεταναστευτικό;
   Προφανώς έχει προσχωρήσει και αυτή υπογείως στο δόγμα Βούγια: "Θα τις συνηθίσουμε τις μυρωδιές τους" (όποιος έχει καθήσει σε λεωφορείο δίπλα σε Πακιστανούς καταλαβαίνει τι θέλει να πει ο ποιητής).

 11. WY avatar
  WY 23/01/2011 11:03:02

  Φίλος μου,μέ ενημέρωσε χθές,ότι ό ,από τήν Κομοτηνή, πρόεδρος(!!!!!!) τών μουσουλμάνων στήν Αθήνα,μέ 150 μόνον ευρώ, καί μέσα από διασυνδέσεις μέ αρμόδιους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς,'''εκδίδει''' επίσημα πιστοποιητικά/έγγραφα σέ λάθρο ,κυρίως μουσουλμάνους,μέ ψευδή στοιχεία π.χ. ένω κατάγονται από τό Μαρόκο,όπου δέν μπορούν νά προβάλλουν τήν δικαιολογία ''περί πολιτικής διώξεως-πολιτικού πρόσφυγα ή έμπόλεμης περιοχής'',ό συγκεκριμένος τούς εκδίδει άλλα επίσημα (ΕΠΙΣΗΜΟΤΑΤΑ!!!!) ψευδή έγγραφα,ότι προέρχονται δήθεν οί ενδιαφερόμενοι λάθρο π.χ. από τό Ιράκ (πολιτική δήθεν δίωξη ή εμπόλεμη περιοχή) καί μέ ψευδή φυσικά ,ΟΛΑ τά υπόλοιπα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα,επώνυμο,καταγωγή κ.λ.π.).
  Επίσης ότι μέσω πάλι τών εμπλεκομένων αρχών/εκκλησία,ρυθμίζει μέ μεγάλη ευκολία ό ""πρόεδρος(!!!!!!!!)τά περί '''εισαγωγής-φύλαξης''' σέ παιδικούς κρατικούς/εκκλησιαστικούς σταθμούς-ιδρύματα (Αθήνας),τών παιδιών τών λάθρο!!!!!!!
  Σέ μία τέτοιου είδους"" εξυπηρέτηση"" ενεπλάκει κι ό ίδιος (ό φίλος μου),διά μία Β.Αφρικανή ''οικιακή βοηθό'' του καί ώς έκ τούτου,μού περιέγραψε τίς ""διαδικασίες""!!!!
  Όπως μού είπε δέ ό φίλος μου,ό συγκεκριμένος ''πρόεδρος'' κατέχει μεγάλη ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ/ΕΞΟΥΣΙΑ,ιδίως στόν χώρο τών ΛΑΘΡΟ!!!!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ WY 23/01/2011 22:47:43

   Εννοείς τον Ναϊμ Ελγαντούρ; Αυτός δεν είναι Κομοτηναίος, Αιγύπτιος είναι, παντρεμένος με μία κοπέλα από την Ἄνδρο, που την έχει κάνει φανατική μουσουλμάνα μαντηλοφορούσα.

 12. BABIS avatar
  BABIS 23/01/2011 11:22:16

  Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν έχουν τα κότσια. Σαφώς με τον στρατό μας μπορούσαμε να μην αφήσουμε κουνούπι να περάσει απο τα σύνορά μας. Δεν θέλει η άρχουσα τάξη των Αθηνών. Ακόμη και ο Κωστάκης δεν πήρε μέτρα μαζί με τον πανηλίθιο Προκόπη. Δεν μπορούσαν? Φυσικά και μπορούσαν. Οι Τούρκοι θα έχαναν τα δισεκατομμύρια $ που κάθε χρόνο βάζουν στις τσέπες τους απο την δουλειά αυτή. Μέσα στο κόλπο είναι η στρατιωτική και η πολιτική μαφία της Τουρκίας. Το ίδιο κάνουν και με τα ναρκωτικά. Και αυτό είναι ένα εμπόριο δισεκατομμυρίων που μπαίνουν στις τσέπες των Τούρκων. Δεν το ξέργει ο Γιωργάκης ? Φυσικά το ξέρει και αυτός. Και οι δυο είναι ανθρωπάκια στην σκακιέρα της Τουρκίας. Εάν δεν ξεσηκωθεί ο ΛΑΟΣ να πάρει την εξουσία στα χέρια του δεν πρόκειται να δούμε καμιά λύση.

 13. Κάποιος avatar
  Κάποιος 23/01/2011 11:47:13

  Η πατρίδα δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τους ελληνικής καταγωγής και ορθοδόξου θρησκεύματος πολίτες.
  Φυλετική καταγωγή από τον Σωκράτη και τον Περικλή δεν έχει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων ούτως ή άλλως.
  Επίσης το γεγονός ότι σε πολλούς η ταυτότητα τους γράφει ΧΟ δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.Οι περισσότεροι από αυτούς που πάνε Εκκλησία
  κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα ή όταν παντρεύονται και βαφτίζουν το κάνουν για κοινωνικούς ή εθιμοτυπικούς λόγους,
  Εξάλλου οι πραγματικά και όχι ιδεοληπτικά χριστιανοί (οι οπαδοί κυρίως του μεταξικού ελληνοχριστιανικού πολιτισμού), δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα με την φυλή ή την εθνικότητα κανενός, τουλάχιστον σύμφωνα με το κήρυγμα του Ιησού και των Αποστόλων του.
  Οσοι θέτουν φυλετικά ή θρησκευτικά προαπαιτούμενα για το τι είναι ή όχι ελληνικό, το μόνο που κάνουν είναι να συρρικνώνουν αυτιστικά την παγκόσμια έννοια του όρου Ελλην, εδραιωμένη από την εποχή των κατακτήσεων του Μ.Αλεξάνδρου, την παγκόσμια έννοια που ο Ισοκράτης είχε προαναγγείλει στον Πανηγυρικό του.

  Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι πρέπει απαραιτήτως να μπει ένα όριο και ένας έλεγχος στην είσοδο μεταναστών στην χώρα μας, καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να ενταχθούν αρμονικά προς ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και δική τους στην ελληνική κοινωνία..
  Η σημερινή κατάσταση είναι θλιβερή και αποκρουστική τόσο για τους έλληνες πολίτες όσο και για τους μετανάστες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κάποιος 23/01/2011 12:06:24

   Περα απο τις αρχαιες εννοιες το νεοελληνικο κρατος ετσι ξεκινησε ως κρατος των χριστιανων της Ανατολης.
   Η συνελευση της Επιδαυρου καθοριζει οτι Ελληνες ειναι οι κατοικοι της Ελλαδος οι πιστευοντες εις Χριστον.Βασικα το ρουμ μιλλιετ της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ηταν το γενος που μετονομασθηκε σε ελληνικο εθνος.Το θρησκευτικο κριτηριο ειναι παρον και στην ανταλλαγη των πληθυσμων ενα αιωνα αργοτερα.
   Βεβαιως σημερα υπαρχουν αθεοι και αριστεροι αλλα και αυτοι μπορουν να περιληφθουν στην κατηγορια απογονων χριστιανων.
   Το κρισιμο στοιχειο ομως ειναι αλλο : το θρησκευτικο κριτηριο δεν ηταν επιλογη των Ελληνων αλλα των Οθωμανων.Αυτοι διαχωριζαν τους υπηκοους τους με βαση το θρησκευμα και αυτος ο διαχωρισμος διατρεχει τη συγρχονη ιστορια.Οποιος αλλαζε θρησκεια αλλαζε και εθνος.Αυτο δε δεν το εκαναν με βαση κατι αλλο απο τα προβλεπομενα στο κορανι και τον ισλαμικο νομο που προνοει ακριβως σε παρομοιο θρησκευτικο διαχωρισμο των ανθρωπων.
   Πολλοι δε μεταναστες ειναι φορεις αυτης της αντιληψης εφ οσον εχουν αυτη τη θρησκεια και την πιστευουν.Το προβλημε λοιπον αναπαραγεται ανεξαρτητα απο τη βουληση των Ελληνων γιατι και εξ αρχης οι αλλοι - οι μουσουλμανοι - το δημιουργησαν με βαση τη θρησκευτικη τους αντιληψη.
   Το γεγονος αυτο ηταν πολυ γνωστο στους παλιους πολιτικους που το εζησαν εξ ου και η ανταλλαγη πληθυσμων με βαση το θρησκευμα φαινοταν η πλεον λογικη λυση για ολους.
   Τα χρονια περασαν και το θεμα ξεχασθηκε στον ανταγωνισμο δεξιας - αριστερας σε ενα αποκλειστικα πια χριστιανικο κρατος.Επειδη ξεχασθηκε ομως δε σημαινει οτι επαψε να υπαρχει.Η πολιτικη αντιληψη των ισλαμικων κινηματων ειναι η ιδια με των Οθωμανων γιατι στα ιδια κειμενα βασιζονται.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ψυχραιμια 23/01/2011 12:30:25

    Το κριτήριο του θρησκεύματος ως συνεκτικού δεσμού του κράτους ήταν κατεξοχήν χαρακτηριστικό της βυζαντινής αυτοκρατορίας που διατήρησαν και οι Οθωμανοί στην δική τους αυτοκρατορία, όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης του Βυζαντίου.
    Από κει και πέρα δεν σημαίνει ότι, πρώτον όλοι οι μουσουλμάνοι είναι φανατικοί πιστοί (ειδικά μακριά από τις κοινωνίες τους) και δεύτερον, ότι όλοι νιώθουν εθνικά Τούρκοι.
    Ενα παράδειγμα είναι οι Πομάκοι που πολύ εύκολα το ελληνικό κράτος λόγω της πολιτικής του, τους "χάρισε" στους Τούρκους.

    • Dora avatar
     Dora @ Κάποιος 23/01/2011 19:17:59

     Εδω στην ολλανδια ειναι μουσουλμανοι τριτης και τεταρτης γεννεας και ειναι φανατικοτεροι των μουσουλμανων στις χωρες προελευσης τους.
     Αυτο εννουσε η Μερκελ και οχι μονον αυτη οταν ελεγε οτι η προσαρμογη τους απετυχε.
     Να δεις φανατισμο που εχουν,θα παθεις την πλακα σου.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Dora 23/01/2011 23:39:47

      Το πλέον ενδιαφέρον και τρομακτικό είναι το εξής:
      Υπάρχουν λούμπεν στοιχεία, Άγγλοι, Ολλανδοί, Γάλλοι, μουσουλμανικής και αραβικής ή πακιστανικής καταγωγής, που είναι άθρησκοι μουσουλμάνοι. Είναι άτομα με χαμένο προσανατολισμό και μπλέκουν σε έκνομες δραστηριότητες (συμμορίες, ναρκωτικά, κλπ). Συλλαμβάνονται, φυλακίζονται και στη φυλακή "ανανήπτουν", όχι όμως με την έννοια της χριστιανικής μετάνοιας. Αυτοί ξαναβρίσκουν την παραδοσιακή τους πίστη στο ισλάμ, υπό την καθοδήγηση συχνά κάποιου ιμάμη, και γεμίζουν από φανατισμό και μίσος κατά των "απίστων" και οταν αποφυλακίζονται είναι έτοιμοι για άλλου είδους δραστηριότητες.
      Στο ισλάμ δεν υπάρχει ούτε η έννοια της αγάπης, ούτε της μετάνοιας. Είναι ένα παιδαριώδες κατασκεύασμα, δημιούργημα ενός ψυχοπαθούς αλλά και παμπόνηρου ανθρώπου που ο πεθερός και η γυναίκα του τον έπεισαν ότι έβλεπε τον...αρχάγγελο Γαβριήλ.
      Αν διαβάσει κανείς το Κοράνι, δεν αποκομίζει τίποτα εσωτερικά. Κυριολεκτικά. Ενα συνοθύλευμα χωρίων που μιμούνται παλαιοδιαθηκικά κείμενα και κείμενα της αποκαλυπτικής γραμματείας, όπου εμφανίζεται ένας Θεός απρόσιτος, εκδικητικός, αντιφατικός, στην καλύτερη περίπτωση ελεήμων με τους δικούς του, ποτέ όμως με αγάπη. Είναι αδύνατο να έχει κανείς το Κοράνι καθημερινό του ανάγνωσμα και να μην διαταραχθεί ως προσωπικότητα.

     • Dora avatar
      Dora @ ΒΙΣ 24/01/2011 00:18:44

      ΒΙΣ,Οπως τα λες ετσι ειναι,αλλα εκτος των φανατικων τυπων που αναφερεις ειναι και τα ισλαμικα σχολεια που τους μαθαινουν πως να υποκρινονται στους απιστους οσο ειναι μειοψηφια και πως να εχουν στοχο τον εξισλαμισμο της κοινονιας στην οποια ζουν.
      Ξερεις οτι στα περισσοτερα σχολεια τρωνε τα παιδια ΟΛΩΝ χαλαλ τροφες επειδη το ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι μουσουλμανοι μαθητες ανεξαρτητα απ' τον αριθμο τους?
      Ο εξισλαμισμος της ευρωπης εχει ενα αργο,σιωπηλο αλλα σταθερο σχεδιο,το οποιο προχωραει πολυ καλα,χαρη των πουλημενων και ενιοτε πανηλιθιων πολιτικων και της απολυτης αγνοιας του τι εστι ισλαμ των λαων.

   • Dora avatar
    Dora @ ψυχραιμια 23/01/2011 19:14:59

    Ψυχραιμια,πολυ σωστα το εθεσες παλι.
    Μονο που δεν ειναι μονο 'πολλοι' απ' τους μεταναστες μουσουλμανους που ειναι φορεις αυτης της αντιληψης,αλλα ΟΛΟΙ εκτος ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ μεμονωμενων εξαιρεσεων.Αλλα αυτοι απ'τους υπολοιπους θεωρουνται αποστατες.
    Εξ αλλου μια ματια στην σημερινη κατασταση των χριστιανων στον μουσουλμανικο κοσμο απ' οπου προερχονται οι μεταναστες,τα λεει ολα...

  • Dora avatar
   Dora @ Κάποιος 23/01/2011 19:04:46

   Ποσο λιγο ξερεις τον Χριστο και τους αποστολους!
   Ο Χριστος μιλουσε για την προσωπικη σχεση του ανθρωπου με τον ανθρωπο και δεν ανακατευτηκε ποτε με θεματα πολιτικης οταν διδασκε την βοηθεια στους εχθρους.Για τα πολιτειακα ειπε: Δωστε στον Καισαρα αυτα που ανηκουν στον Καισαρα.
   Οσο για τις αλλες θρησκειες δεν διδαξε καμμια ανοχη αλλα ουτε και πολεμο.Ειπε:Eγω ειμαι ο Δρομος(κι οχι ενας απ τους δρομους)που οδηγει στον Πατερα.Εγω ειμαι η Αληθεια( κι οχι μια απ' τις αληθειες) και: Πορευθεντες,μαθητευσατε ΠΑΝΤΑ τα εθνη κι οχι χτιστε τους τζαμια και τεμπλα για το δικο τους θεο.
   Οι χριστιανοι βοηθανε για το προς το ζειν των δυστυχουντων,αλλα δεν κλεινουν τα ματια στις προθεσεις τους.

   • Dora avatar
    Dora @ Dora 23/01/2011 19:05:40

    Στον "καποιο" απευθυνομαι

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Dora 23/01/2011 19:49:07

    Προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου τον Χριστό ή τους Αποστόλους του.
    Γραπτά κείμενα δεν άφησε ο ίδιος και μαρτυρίες για το πρόσωπο του και την διδασκαλία του έχουμε μόνο έμμεσες μέσω των ευαγγελίων, δύο τουλάχιστον εκ των οποίων δεν έχουν γραφτεί από μαθητές του.
    Εφόσον λοιπόν αποκλείεται να έχεις κάποια παραπάνω πληροφόρηση από οποιονδήποτε άλλο μελετητή των ευαγγελίων (εκτός αν δεχθούμε το δόγμα της επιφοίτησης) τα στοιχεία που έχεις είναι αυτά που εμπεριέχονται στην Κ.Διαθήκη.
    Εκει λοιπόν διαβάζουμε για την βασιλεία των ουρανών και την σωτηρία του ανθρώπου και όχι φυσικά για την βασιλεία των αυτοκρατόρων, των βασιλέων, των παπών, των επισκόπων ή για οποιαδήποτε κοσμικής μορφής εξουσία, καθώς και ούτε για την σωτηρία του έθνους, της φυλής, της παράδοσης ή του πολιτισμού.
    Το "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" δεν το εφάρμοσε, ούτε θέλησε ποτέ να το εφαρμόσει η εκκοσμικευμένη Εκκλησία και στην πράξη συνέβει ακριβώς το αντίθετο, αφού η κοσμική εξουσία ασκούνταν από τους επί γης αντιπροσώπους του βασιλείου των ουρανών(Ελέω θεού αυτοκράτορες και βασιλείς, πάπες,αρχιεπισκόπους-εθνάρχες,επισκόπους, κτλ)
    Ακόμα και στις μέρες μας μερικοί ιεράρχες από κεκτημένη ταχύτητα 16 αιώνων απαιτούν συχνά να επιβάλλουν την γνώμη τους για ζητήματα καθαρά πολιτειακής φύσεως.

    • Dora avatar
     Dora @ Κάποιος 23/01/2011 20:47:01

     Καποιε, οι χριστιανοι στηριζομαστε στις πηγες του ευαγγελιου και σ'αυτες αναφερθηκα.
     Σε πολλα εχεις δικιο για την εκκλησια ανα των αιωνων,αλλα οι ιεραρχες εχουν δικαιωμα να εκφερουν την γνωμη τους για τα πολιτειακα εφ' οσον ειναι πολιτες αυτης της χωρας και τους ζητειται ψηφος. Δεν εχουν λιγοτερο δικαιωμα απο σενα η απο μενα.Αλλο να εκφερουν γνωμη(και ξερω σε ποιους αναφερεσαι) κι αλλο την επιβαλλω,ετσι?
     Εαν το ποιμνιο τους δεν εχει προβλημα τοτε δεν εχει προβλημα κανενας.
     Εκτιμω το γεγονος οτι ως Ελληνες πολιτες εκφραζονται ελευθερα και καταδικαζουν τα κακως κειμενα.
     Εξ αλλου,εχοντας μελετησει οι ιδιοι πολυ καλα το ισλαμ και τους κινδυνους του,θα ειχαν προβλημα συνειδησεις εαν δεν ανοιγαν το στομα τους.

     • Dora avatar
      Dora @ Dora 23/01/2011 20:49:11

      συνειδησης,ηθελα να πω και " επιβαλλουν".

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Dora 23/01/2011 21:07:41

      Εχουν το δικαίωμα να εκφέρουν την γνώμη τους ατομικά ή ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας αλλά όχι ως εκπρόσωποι του έθνους ή της ελληνικής κοινωνίας, παρά μόνο του ποιμνίου τους.
      Η λαική κυριαρχία στις δημοκρατίες πηγάζει από τον λαό άμεσα ή έμμεσα μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του και όχι από τις ηγεσίες των διαφόρων οργανωμένων θρησκειών.

     • Dora avatar
      Dora @ Κάποιος 24/01/2011 15:12:35

      http://www.youtube.com/user/Evonymow#p/u/0/9ujypwH-D1g
      Καταγομαι απ' τον βορειο Εβρο.
      Ποσο,μα ποσο δικιο εχει ο πατερας Ανθιμος.
      Και λεω "πατερας" συνειδητα.
      Δεν θα χρειαζονταν τα δικα του κηρυγματα που τοσο πολυ ενοχλουν την θολοκουλτουρα,εαν υπηρχαν πολιτικοι που να εξυπηρετουν πραγματικα τα συμφεροντα της Ελλαδας,εξωτερικα και εσωτερικα.

      Να τον εχει καλα ο Θεος!

     • Dora avatar
      Dora @ Dora 24/01/2011 15:14:28

      Παααααλι?Γιατι παιδι μου,που ειναι το κακο?
      Δημοκρατια (λεμε τωρα)εχουμε!!!

     • Dora avatar
      Dora @ Κάποιος 24/01/2011 15:18:11

      Μια ομιλια του σεβασμιωτατου Ανθιμου σ' ενα βιντεο ηθελα να σου ζητησω να δεις,αλλα my comment is awaiting moderation!
      Αι στην ευχη πια για δημοκρατια.Ουτε εδω δεν γινονται αυτα!

    • Dora avatar
     Dora @ Κάποιος 23/01/2011 21:06:40

     Λες επισης,καποιε,"προσωπικα δεν γνωριζω τον Χριστο κλπ", ε, λιγο δυσκολο, εζησε πριν δυο χιλιαδες χρονια ως ανθρωπος.
     " ο Ιδιος (το καφαλαιο δικο μου) δεν αφησε γραπτα,κλπ" ε, κι αλλοι δεν αφησαν γραπτα αλλα εγραψαν αλλοι γι'αυτους,οπως ο Σωκρατης πχ".
     Λες "μαρτυριες εχουμε μονο απ' τους ευαγγελιστες κλπ",λαθος,εχουμε κι απ' τους ιστορικους Tacus,Suetonius,Josefus.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Dora 23/01/2011 21:27:10

      Ο Ιώσηπος αφιερώνει μια μόνο παράγραφο σε ολόκληρο το έργο του σε μια σύντομη περιγραφή Ιησού, που ωστόσο αμφισβητείται ως εμβόλιμο από πολλούς μελετητές.
      Ο Τάκιτος γράφει ακόμα λιγότερα όχι ως αυτόπτης μάρτυς, απλά από έμμεσες πηγές δηλαδή από λεγόμενα χριστιανών,
      και ο Σουετώνιος μόνο μια φράση αναφέροντας μόνο το όνομα Χριστός.
      Αυτές οι πηγές το μοναδικό που μπορούν ίσως να βεβαιώσουν είναι η ιστορικότητα του Ιησού, που είναι άλλο θέμα από αυτό που συζητάμε, και δεν μαρτυρούν τίποτε για το κήρυγμα του ή την προσωπικότητα του.

      Αυτό που γράφεις για τον Σωκράτη είναι σωστό.
      Αν δεν υπήρχε ο Πλάτων, ο Ξενοφώντας και ο Αριστοτέλης μπορεί να γνωρίζαμε ελάχιστα για την φιλοσοφία του και την ζωή του, όπως για παράδειγμα γνωρίζουμε ελάχιστα για τους προσωκρατικούς φιλοσόφους.
      Το ζήτημα είναι ότι οι παραπάνω συγγραφείς, πέραν του αδιαμφισβήτητου κύρους και πνευματικού μεγαλείου τους, επιβεβαιώνονται από αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα στις αναφορές τους για τον Σωκράτη.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Κάποιος 23/01/2011 22:55:49

      Ερώτηση: Το "αδιαμφισβήτητο κύρος" του Πλάτωνα μάλλον σημαίνει ότι αποδέχεσαι ό,τι έχει γράψει ο Πλάτωνας;
      Φαντάζομαι ότι αποδέχεσαι και την πολιτική του θεωρια με όλα τα συμπαρομαρτούντα (βλέπε "Πολιτεία").
      Και το "αδιαμφισβήτητο κύρος" του Αριστοτέλη, σημαίνει το ίδιο;
      Αλλά ο Αριστοτέλης διαφώνησε σε πολλά με τον Πλάτωνα.
      Επίσης, σημαίνει προφανώς ότι αποδέχεσαι τη διάκριση των ανθρώπων σε φύσει ελεύθερους και φύσει δούλους.
      Μάλλον σωστά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κατά κόρον επικαλούμενοι τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους συνήθως δεν τους έχουν διαβάσει.
      Και προς αποφυγή παρεξήγησης: Μου αρέσουν πολύ και οι δύο (και περισσότερο ο Πλάτωνας), αλλά δεν σημαίνει ότι θα μιλήσω για "αδιαμφισβήτητο κύρος", τη στιγμή που δεν συμφωνούν καν μεταξύ τους! Υπάρχει αντίφαση εδώ.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ΒΙΣ 23/01/2011 23:07:33

      Κύρος σημαίνει αναγνωρισμένη αξία και όχι αυθεντία.
      Ασχετα με το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος με τον Αριστοτέλη ή τον Πλάτωνα ως προς τις φιλοσοφικές τους θέσεις, δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει την αξία του φιλοσοφικού τους έργου και της προσωπικότητας τους καθώς και το πως επηρρέασαν διαχρονικά τον τομέα της φιλοσοφίας και της επιστήμης.

      Οσον αφορά την σπόντα, αν έχω διαβάσει έργα τους, θα σου απαντήσω θετικά και μάλιστα κάποια απ' αυτά στην γλώσσα που τα έγραψαν.

     • Dora avatar
      Dora @ Κάποιος 24/01/2011 00:44:46

      Καποιε,για το κηρυγμα και την προσωπικοτητα του Ιησου να διαβασεις τις επιστολες του Παυλου και των αλλων αποστολων.
      Ο Παυλος ενας μορφωμενος εβραιος,που απο φοβερος διωκτης εγινε αποστολος των εθνων,θα πρεπει να ηταν θεοτρελλος για να παρατησει την υψηλη θεση που κατειχε στην κοινωνια του και ν'αρχισει να μαθητευει τους λαους,περπατωντας κατω απο κεινες τις συνθηκες,υπομενοντας πεινα,κακουχιες,αρωστειες,φυλακισεις,βασανιστηρια και στο τελος τον θανατο,εαν αυτα που κηρυττε ηταν αμφισβητουμενα κι οχι αληθινα κι αδιασειστα.Το ιδιο βεβαια ισχυει και για τους αλλους,μαθητες που υπακουσαν στο: " πορευθεντες ,μαθητευσατε παντα τα εθνη".
      Οι ανθρωποι αυτοι θα πρεπει να ειχαν παρακρουση για ν'αφησουν την ησυχη ζωη τους και ν'αναλλαβουν ενα τοσο δυσκολο εργο,κατω απο κεινες τις συνθηκες,επαναλαμβανω,γνωριζοντας οτι θα τους σκοτωναν.Δεν τους περιμεναν ουτε μισθαρες,ουτε επιγειες δοξες,ουτε καμμια πολιτικη θεσουλα,καπου.
      Αν το ευαγγελιο που κηρυτταν,δεν ηταν αληθινο,τοτε ηταν θεοτρελλοι ολοι τους,πασχοντας απο την ιδια ταυτοχρονα τρελλα!
      Διαβασε τις πραξεις των αποστολων και βγαλε τα συμπερασματα σου.

     • Dora avatar
      Dora @ Dora 24/01/2011 00:25:58

      Tacitus,ηθελα να πω.Αμαν πια με τα λαθη μου.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κάποιος 23/01/2011 21:25:33

   Ο Κάποιος έφα

   "Φυλετική καταγωγή από τον Σωκράτη και τον Περικλή δεν έχει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων ούτως ή άλλως"

   Είσαι βέβαιος για αυτό που λές; Γιατί υπάρχει και η άλλη άποψη, που λέει ότι κατά 95% γονιδιακά είμαστε απευθείας απόγονοι και άρα και αυτόχθονες, σε αυτή τη μεριά του κόσμου.

   Μήπως να μην είμαστε τόσο κατηγορηματικοί;

   Υ.Σ. Φιλική παρατήρηση ως προς αυτό το χωρίο και μόνον...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ierofantis 23/01/2011 21:40:11

    Για να μιλήσουμε για γενετική συγγένεια θα πρέπει να συγκριθούν σε ευρεία κλίμακα δείγματα γενετικού υλικού που έχει ταυτιστεί αρχαιολογικά ότι ανήκουν σε αρχαίους έλληνες με αντίστοιχα δείγματα γενετικού υλικού νεοελλήνων.
    Το 95% ακόμα κι αν ισχύει είναι ποσοστό που μάλλον δεν είναι κολακευτικό για γενετική συνέχεια 3000 ετών.
    Το DNA του ανθρώπου είναι κατά 98.4% όμοιο με αυτό των χιμπαντζήδων με διαφορά εξέλιξης εκατομμυρίων ετών.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κάποιος 23/01/2011 22:50:08

   Κατά βάση θέτουμε πολιτισμικά προαπαιτούμενα. Εκεί είναι η ουσία. Αν μέσα στον αριστερίστικο μηδενισμό αυτά δεν γίνονται κατανοητά, την αιτία ας την αναζητήσει κανείς στην ιδεοληψία και την αντιχριστιανική εμπάθεια της άκρας Αριστεράς.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ΒΙΣ 24/01/2011 00:49:29

    Αλλο πράγμα είναι ο χριστιανισμός ως μεταφυσική θεωρία και άλλο ως πολιτικό-κοινωνικό μόρφωμα.
    Ο χριστιανός που πιστεύει στο κήρυγμα των ευαγγελίων, στην βασιλεία των ουρανών και την σωτηρία της ψυχής του δεν με ενοχλεί.
    Ο χριστιανός που θα με κρίνει ως άτομο με βάση το δικό του ηθικό κώδικα και μάλιστα σε κοινωνίες που αποτελεί πλειοψηφία, θα προσπαθήσει άμεσα ή έμμεσα να μου τον επιβάλλει, με ενοχλεί.
    Ο κληρικός που κατηχεί το ποίμνιο του με βάση τις ιερές γραφές, δεν με ενοχλεί.
    Ο κληρικός που θα προσπαθήσει να μου επιβάλλει άμεσα ή έμμεσα με ποιον τρόπο θα παντρευτώ,τι θα τρώω και πότε, τι αγωγή θα δώσω στο παιδί μου, τι θα γράφει ή όχι η ταυτότητα μου, ποιον θα ψηφίζω πρωθυπουργό ή δήμαρχο, με ενοχλεί.
    Ο καιρός που το τρίπτυχο δάσκαλος - παπάς - χωροφύλακας καθόριζε την κοινωνική διαμόρφωση, ειδικά στην επαρχία, δεν αποτελεί πολύ μακρινό παρελθόν.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κάποιος 24/01/2011 00:56:02

     Oυτε ομως και ο καιρος που εξουσια ηταν ο μουσουλμανος κατης και φοροεισπρακτορας με το χαρατσι.
     Η πλειοψηφια των μουσουλμανων μεταναστων αυτη την ιδεολογια εχει.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ψυχραιμια 24/01/2011 01:43:37

      Στους ελληνικές κοινότητες επί Τουρκοκρατίας τον ρόλο του φοροεισπράκτορα τον έπαιζαν κυρίως οι κοτζαμπάσηδες (ελληνιστί πρόκριτοι) που συνέτασσαν τους φορολογικούς καταλόγους και εισέπρατταν τους φόρους για να τους αποδώσουν στην κεντρική οθωμανική διοίκηση.
      Οι ίδιοι φυσικά απαλλάσσονταν από την φορολόγηση.

    • Dora avatar
     Dora @ Κάποιος 24/01/2011 01:57:45

     Αν γνωριζες ,καποιε, το ευαγγελιο,τοτε θα ηξερες οτι ο χριστιανος δεν εχει κανενα δικαιωμα να κρινει εργα ιδεες και πραξεις προσωπικες καποιου.Ιδεολογιες,πολιτικη,φιλοσοφιες ναι,εφ οσον βαση και κινητρο ειναι η αγαπη.
     Θα ηξερες επισης οτι κανενας χριστιανος δεν εχει δικαιωμα να σου επιβαλλει κατι. Ο Ιησους ειπε "μαθητευσατε" δεν ειπε "να επιβαλλετε" Αυτο το τελευταιο ειναι το δογμα του Μωαμεθ.
     Σου διδασκω αν θελεις το ευαγγελιο(ελευθερη βουληση),εσυ θα αποφασισεις αν θα το δεχθεις.
     Οι Μωαμεθανοι στηριζουν την εξαπλωση τους στην βια και στην επιβολη.Το βρισκεις στο κορανι αυτο και το εκανε κι ο ιδιος ο Μωαμεθ.
     Ποτε σου επεβαλλαν οι κληρικοι τι θα φας,πως θα παντρευτεις κλπ?Προτασεις ειναι,οχι νομοι.
     Οστις θελει πισω μου ελθειν....ειπε ο Κυριος.
     Στν χριστιανισμο ο ανθρωπος εχει ελευθερη βουληση!

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/01/2011 12:46:24

  Η διαφορα ειναι οτι η βυζαντινη αυτοκρατορια ειχε μονο μια θρησκεια επισημα μεσα απο πολιτικες αποφασεις των αυτοκρατορων.Δεν υπαρχει προβλεψη στο Ευαγγελιο και αυτο βοηθησε την εκκοσμικευση των χριστιανικων κρατων αργοτερα.
  Αντιθετα η Οθωμανικη ακολουθησε τα προβλεπομενα στο ιερο βιβλιο της θρησκειας του ισλαμ οπου υπαρχει περιγραφη των σχεσεων με τους οπαδους των αλλων θρησκειων και αυτη η αντιληψη επανερχεται στα ισλαμικα κινηματα γιατι δεν ειναι μια συγκυριακη αποφαση αλλα δογματικο κειμενο.
  Εθνικα Τουρκος δεν αισθανοταν κανεις πριν τον κεμαλισμο αλλα οθωμανοι αισθανονταν ολοι.Ο κεμαλισμος ειναι δυτικη αντιληψη περι εθνους αλλα προυπηρχε η οθωμανικη.
  Και δεν ειναι μονο θεμα Τουρκιας.Ολες οι ευρωπαικες χωρες που εχουν μουσουλμανικους πληθυσμους εχουν προβληματα που πηγαζουν απο την πολιτικη αντιληψη των θρησκευομενων που δεν υπαρχουν π.χ. με Ινδους.
  Ειδικα για την Ελλαδα λογω γεωγραφιας ειναι βεβαιη η δημιουργια προβληματων.

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ ψυχραιμια 23/01/2011 15:10:58

   Το πρόβλημα υφίσταται λόγω του οτι είναι "πολύ καλά"εμπεδωμένη στον κάθε πιστό οπαδό του ισλάμ, η πεποίθηση για το αναντικατάστατο της πολιτικής επιρροής που ΠΡΕΠΕΙ να έχει η θρησκεία τους μεσα στο επίσημο κράτος τους.
   Οτι το ισλάμ είναι μια μορφή πολιτικής εξουσίας που πρέπει να αντικατοπτρίζεται έμπρακτα στους κρατικούς θεσμούς.
   Αυτές οι αυστηρές πρακτικές στα δυτικά κράτη έχουν πάψει να ισχύουν λόγω μιας εως κάποιου βαθμού εκκοσμικευσής του χριστιανικού τους στοιχείου(όπως σωστά ανέφερες) και επικράτησης πολιτικών κινημάτων χωρίς ιδιαίτερες αναφορές σε θρησκεία.
   Πλήμ όμως, απο οπαδούς του ισλάμ μην περιμένεις να σε κρίνουν με βάση κάτι άλλο, πέρα απο την ιδιαίτερη θρησκεία σου που οι ίδιοι την εισπράτουν σαν να έχει την ίδια βαρύνουσα πολιτική σημασία σε όλους τους χριστιανούς στο ρόλο που διαδραματίζει στο κράτος τους.(αφού ισχύει και για τους ίδιους ) ..Η ανταγωνιστικότητα αυτή ενισχύθηκε και μορφοποιήθηκε πολύ καλά και μέσα απ'τους πολέμους σε κράτη της ασίας.
   Ιδιαίτερες ήταν οι προσπάθειες που γίνανε να εκληφθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις ως ενός χριστιανικού κράτους εναντίον μουσουλμάνικών πλυθησμών(οχι πως δεν είναι κιόλας)
   Αλλά ας μην ξεχνάμε οτι έχουν βομβαρδιστεί και χριστιανικοί πλυθησμοί με τον ίδιο τρόπο,π.χ. η σερβία...

   • Dora avatar
    Dora @ EtsiMareSei 23/01/2011 19:24:19

    Ο χριστιανισμος ουδεποτε ξεκιμησε σαν πολιτικο θρησκευτικο κινημα,εγινε αργοτερα κι εχασε ετσι τον πραγματικο του σκοπο.Ας μην συγκρινουμε αυτον με το ισλαμ.Το ισλαμ(για οποιον το εχει μελετησει) ΕΙΝΑΙ πολιτικοθρησκευτικο συστημα.Θρησκεια και πολιτικη στο ισλαμ ειναι ΕΝΑ και το ΑΥΤΟ.
    Ειναι λαθος να θεωρειται ΜΟΝΟ θρησκεια.Αυτο το τελευταιο το ισχυριζονται οσοι δεν το γνωριζουν και οι πολιτικοι της Ελλαδας και της ευρωπης,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων(αυτους που συνηθως αποκαλουμε ρατσιστες,ακροδεξιους,κλπ).

    • Dora avatar
     Dora @ Dora 23/01/2011 19:25:50

     δεν το γνωριζουν,ηθελα να συμπληρωσω το τελος της φρασης μου.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Dora 23/01/2011 21:30:11

     Ο χριστιανισμός ήδη επί Κωνσταντίνου Α (4ος αι) είχε μεταβληθεί σε πολιτικοθρησκευτικό σύστημα με έμφαση κυρίως στο πολιτικό σκέλος.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Dora 23/01/2011 23:30:20

     To πολιτικό στοιχείο είναι επίκτητο στον χριστιανισμό, ειδικά στον ανατολικό χριστιανισμό, και γι' αυτό και μέσα στο ίδιο το Βυζάντιο αμφισβητήθηκε. Για παράδειγμα, η Εκκλησία αντέδρασε στο να θεωρηθούν μάρτυρες οι νεκροί στη μάχη κατά μωαμεθανών. Ηταν πρόταση του Νικηφόρου Φωκά που απορρίφθηκε αμέσως. Και σε επεμβάσεις της πολιτείας στα Εκκλησιαστικά (βλ. Εικονομαχία) και πάλι αντέδρασε η Εκκλησία και υπάρχουν και θεωρητικά κείμενα της εποχής που τονίζουν τη διάκριση μεταξύ πολιτικής εξουσίας και Εκκλησιας.
     Αντίθετα, στο ισλάμ το πολιτικό στοιχείο είναι σύμφυτο. Η κοινότητα των πιστών, η ούμμα, είναι εκ φύσεως πολιτική οντότητα. Το ισλάμ έχει παιδαριώδη μεταφυσική, η ουσία του είναι πολιτική. Αυτή είναι μία ουσιώδης διάκριση που την έχω ξαναναφέρει εδώ, τόσο εγώ όσο και άλλοι σχολιαστές.
     Μόνο και μόνο η διαφορά θεώρησης του μάρτυρα μεταξύ χριστιανισμού και ισλάμ δείχνει τη διαφορά μεταξύ των δύο θρησκειών. Δεν επιθυμώ να σε πείσω, απευθύνομαι σε ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα με καλύτερη προαίρεση.

  • Dimitris D avatar
   Dimitris D @ ψυχραιμια 24/01/2011 01:28:05

   ψυχραιμια
   Διάβασε την καινή διαθήκη. Εκεί γράφει να μην συμμετέχουμε σε τελετές άλλων θρησκειών και να μην έχουμε στενές σχέσεις με αλλόθρησκους.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Dimitris D 24/01/2011 01:37:10

    Δε γραφει ομως για δημιουργια χριστιανικου κρατους με θεσμους οπου οι αλλοθρησκοι θα ζουν ως δευτερης κατηγοριας υπηκοοι κατα το συστημα του ραγιαδισμου.

   • Dora avatar
    Dora @ Dimitris D 24/01/2011 02:37:35

    Δεν λεει η Κ.Διαθηκη να μην εχουμε σχεσεις,ετσι οπως το εννοεις.Ο Χριστος συνεφαγε με τους τελωνες και συνεκαθισε με αμαρτωλους.Ταισε και θεραπευσε ολους ανεξαρτητως θρησκευματος και φυλης,μα τους διδαξε και τα Καλα Νεα της Σωτηριας.
    Θα αγαπησεις τον εχθρον σου ειπε.Κι η αγαπη εδω δεν ειναι συναισθημα αλλα πραξη.Να προσευχεστε για τους εχθρους σας και να συντρεχετε στις αναγκες τους,ηταν το μηνυμα του.Αλλα ο παυλος ελεγε για τον γαμο μεταξυ ενος χριστιανου και ενος αλλοθρησκου οτι δεν ειναι καλο να γινεται.Τι δουλεια εχει το φως με το σκοταδι? Ετονισε.

    • Dora avatar
     Dora @ Dora 24/01/2011 02:38:21

     Στον Δημητρη απαντω.

 15. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/01/2011 14:06:45

  Ο κύριος Βάρδας προτείνει αύξηση της θητείας κατά τρεις έως τέσσερις μήνες....

  Και λοιπόν τι έγινε; Με την προτείνομενη αύξηση, που βεβαίως είναι σίγουρο ότι κανένας "υπεύθυνος" δεν πρόκειται να υλοποιήσει, η θητεία θα φθάσει στους 12 μήνες.... Η κάθε κλάση αποδίδει πλέον περίπου 45.000 στρατεύσιμους. Από αυτό τον αριθμό αρχίστε να αφαιρείτε .... και δεν θα σταματήσετε! Αφαιρέστε το 67% που αναφέρει ο αρθρογράφος.... και ίσως αντιληφθείτε την άβυσο στην οποία έχει κατέλθει η επάνδρωση του στρατού...

  Κύριε Βάρδα. Η οποιαδήποτε αύξηση της θητείας πρέπει να είναι "σοβαρή" και να συνοδεύεται και από άλλα μέτρα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αρματιστής 23/01/2011 22:58:02

   Αύξηση της θητείας χωρίς εξάσκηση στα όπλα έχει νόημα; Αν η θητεία μείνει ως έχει, καταργηθούν οι αναβολές και γίνεται τακτική εξάσκηση στα όπλα το διάστημα αυτό δεν είναι καλυτερα;

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 23/01/2011 14:52:42

  Aυτή την ώρα στην EPT3, "Χώματα με Ιστορία": ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

  Πού είσαι Ελευθερωτή μας του Ελληνικού Γένους;; Τώρα σε χρειαζόμαστε!!!
  Τώρα που ο Μισέλληνας Ισλαμοπροσκυνημένος, ακυρώνει το Εργο ΣΟΥ!! !

  Bάλε πλάτη Γέρο, να Ελευθερωθούμε από τον μαύρο διάολο που έφερε τη τουρκιά μεσ'τη καρδιά της Αθήνας, στην Ομόνοια! Με τη μορφή εμπορίας τούρκικων κουλουριών με ψητό σουσάμι, λέει. Λες και χάθηκαν τα πεντανόστιμα κουλούρια της Θεσσαλονίκης μας. Που είσαι Κολοκοτρώνη μας, να ελευθερώσεις την Ελλάδα μας, από τον μασκαρεμένο εσωτερικό εχθρό!!!

  • Dora avatar
   Dora @ η Dimi 23/01/2011 19:32:43

   Αγαπητη Dimi,ας γινουμε εσυ κι εγω ο Κολοκοτρωνης που εχει εκλειψει.ΟΛΟΙ εχουμε ευθυνη και υποχρεωση και σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να φωναζουμε αυτους που προηγηθηκαν.Εχουμε ολοι τα μεσα να ξεσηκωθουμε.Και πρωτ'απ' ολα σπαζοντας την δικτατορια του πολιτικα ορθου λογου.
   Πρωτα με την ενημερωση στο ιντερνετ,με οτι γνωριζει ο καθενας,αφοβα κι ελευθερα και μετα με γενικο κι ευγενικο χωρις ακροτητες ξεσηκωμο.
   Πρωτα το συμφερον της Πατριδας και μετα κομματικες ανοησιες.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Dora 23/01/2011 23:17:54

    Dora μου Γειά σου, πολύ καιρό έχουμε να μιλήσουμε. Σε καθημερινή βάση, ενημερώνω όσους περισσότερους συνΕλληνες μπορώ. Υπάρχουν ανεξάντλητες πηγές στοιχειοθετημένης πληροφόρησης που μπορούμε να μεταφέρουμε και να κάνουμε πασίγνωστό το antinews. Τα παρήγορο είναι ότι πολλοί Ελληνες, έστω και αργά συνειδητοποιούν τη ψηφοθηρική μεγάλη απάτη του λαοπλάνου και υφάρπαγα της εξουσίας, «λεφτά υπάρχουν».

    Δύο φορές τον μήνα έρχομαι από τις εσχατιές του νομού στο Α’ Νεκροταφείο γιά τη καθαριότητα του οικογενειακού τάφου και το Ειδικό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της Ψυχής του Ελευθερωτή του Γένους (με λειτουργό τον Πατέρα Παναγιώτη), οποίος ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ούτε ένα λουλούδι ως δώρο. Ευτυχώς, σε πείσμα των χολερικών καιρών, ακόμα υπάρχουν διαμάντια ιερείς, ανάμεσά μας. Συγκεντρώνεται κόσμος πολύς, και η ατμόσφαιρα φορτίζεται συγκινησιακά. «Που είσαι Κολοκοτρώνη;;» ρωτάνε. «Τώρα σε χρειαζόμαστε πιό πολύ από το ’21. Επειδή τώρα ο θανάσιμος κίνδυνος, ο Εσχατος Προδότης του Εθνους, είναι ένας μασκαρεμένος εσωτερικός εχθρός». Ακόμα και αναρχικοί, στη βάση του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου, έγραψαν: «Βάλε πλάτη κι εσύ Γέρο να περάσουμε τη φουρτούνα»..

    Αυτά τα περί πολιτικής ορθότητας και ψευτο-προοδευτικότητας τα γνωρίζω από πρώτο χέρι και συμπάσχω με τα πολυεπίπεδα δράματα που βιώνουν οι Ελληνες μετανάστες τις περιοχές των Πατησίων. Με φυλακισμένους λόγω χρεών τους Ελληνες καταστηματάρχες. Με ακέφαλες και αβοήθητες πλέον τις οικογένειές τους να ζούν από εράνους. Και με τα παιδιά τους, να τρέμουν να κυκλοφορήσουν μόνα τους στους δρόμους, καθώς, υπαρκτός είναι ο κίνδυνος απαγωγών γιά εμπορία οργάνων. Με τη σωματεμπορία μαύρης σαρκός ν’ανθεί, και με τις μαφιοκρατίες των Λαθρο-εποίκων/Λαθρεμπόρων, να θησαυρίζουν ανεξέλεγκτα.

    Dora, Ελληνική Αστυνομία γιά τους Ελληνες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ! Η Αθήνα, της Γης το Δακτυλίδι, η Ελλάδα της Ελλάδας, έγινε παράδεισος της πορνείας, των ναρκωτικών, των ΛΑΘΡΟαλλοδαπών/αλλοθρήσκων, με bonus τα ούρα τους και κόπρανά τους, χύμα στους δρόμους.

    Και με απόφαση του «6μηνίτη» υπουργού ΜΗ-Εθνικής Αμύνης, στις στρατιωτικές σχολές θα μπορούν από τον 9/2011, να εισάγονται και αλλοδαποί! Επειδή, καταργείται ως αντισυνταγματική, λέει, η προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς, να είναι Έλληνες το Γένος.. (GreekRevenge.blogspot)

    Θα μπουν στην Βουλή με μεγάλη δύναμη και πολλούς βουλευτές και θα καθορίζουν ποιά κυβέρνηση και με ποιόν τρόπο θα κυβερνούν, απειλώντας να την ρίξουν, αν δεν κάνει αυτά που θέλουν οι Αλβανοί και οι Μωαμεθανοί βουλευτές.

    Στο δε Δημόσιο, θα διορίζονται όπως και οι Έλληνες, Αλβανοί εφοριακοί, που θα ελέγχουν εμάς, και τις ελληνικές εταιρείες!!! Στην αστυνομία, θα προσλαμβάνονται Πακιστανά, που θα μάς ακινητοποιούν και θα μάς ελέγχουν, θα παίρνουν μίζες από ομοεθνείς τους.. ΖΟΦΟΣ!!!! Αυτά πρόκειται να συμβούν από τον Σεπτέμβριο 2011. Δηλαδή, σε Οκτώ Μήνες!!!

    Το Σαββάτο, 29/1/2011, στις 7 μ.μ. θα γίνει Τελετή Μνήμης Ιμίων στη Πλατεία Ρηγίλλης, και μιά πορεία Αντίστασης. Αυτός ο εφιαλτικός Γόρδιος Δεσμός, πρέπει να κοπεί οπωσδήποτε και άμεσα.

    Mε Φιλικούς Χαιρετισμούς.

    • Dora avatar
     Dora @ η Dimi 24/01/2011 01:04:51

     Dimi,
     Να με παρει και να με σηκωσει απ' αυτον τον κοσμο ο Θεος να μην τα δω αυτα.Εινα 50 χρονων κι η Ελλαδα που καποτε υποχρεωθηκα ν'αφησω, δεν υπαρχει πια.
     Τον τελευταιο καιρο,διαβαζοντας καθημερινα το τι συμβαινει εκει,εχω παθει καταθλιψη.
     Οργιζομαι με την αδιαφορια των περισσοτερων Ελληνων,αλλα και την αγνοια που τους δερνει σχετικα μ' αυτα τα πραγματα.
     Για τους αριστερους και ειδκα για τους κουκουεδες,τι να σου πω.
     Ποιο ανεγκεφαλους και φιλοτομαριστες ανθρωπους δεν εχω δει.
     Σαν νεα καποτε διαβαζοντας Μαρξ οπως ηταν της μοδας για κανενα φεγγαρι βρεθηκα στους κολπους τους.ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ οι ανθρωποι.
     Ντρεπομαι για τοτε,αλλα οπως ελεγε κι ο Τσωρτσιλ, οταν εισαι πολυ νεος και δεν εισαι κουμμουνιστης,δεν εχεις καρδια,οταν εισαι γερος και εισαι ακομα κομμουνιστης,δεν εχεις μυαλο!!!!
     Κλαιω για την Ελλαδα,κλαιω για τα ανυποψιαστα παιδια μας και το ζοφερο τους μελλον.Ριξε μια ματια για να δεις τους κοπτες στην Αιγυπτο και γενικα τους χριστιανους η αλλοφρονουντες στις μουσουλμανικες χωρες κι εχεις σε εικονα το μελλον των παιδιων και εγγονων μας!!!!

    • Dora avatar
     Dora @ η Dimi 24/01/2011 01:37:14

     Σου απαντησα καλη μου αλλα φαινεται οτι δεν αρεσαν αυτα που ειπα κι ετσι my comment is awaiting moderation!!!!
     Ολ'αυτα που λες ειναι αυτονοητα. Η πανηλιθιοτητα του "αντιρατσισμου" δεν εχει ορια.
     Δυο πραγματα ειναι απυθμενα ελεγε ο Αινσταιν, το συμπαν και η βλακεια.Αλλα για το συμπαν,συμπληρωνε,δεν ειμαι τοσο σιγουρος!!!!!!
     Απορω μονο μ' ενα πραγμα:Η κοινη λογικη εχει πεθανει?
     Δηλαδη ολοι αυτοι οι ανεγκεφαλοι που σκεφτονται οτι θα ενταξουν τους λαθρομεταναστες (σε τι θα τους ενταξουν και με τι χρημα θα γινει αυτο κλπ)δεν βλεπουν τι γινεται στις αλλες χωρες της ευρωπης?
     Δεν διδασκονται απ' την ιστορια του τοτε, αλλα και του σημερα?

     Ποναει η ψυχη μου Dimi για το χαλι μας και για την περιφρονηση με την οποια μας αντιμετωπιζουν εδω οι ξενοι...

     Φθασαμε λοιπον στο τελος του ονειρου και της ελευθεριας.Εαλω η Ελλας!!!!

 17. φεξε μου avatar
  φεξε μου 23/01/2011 16:00:29

  @wy
  Άμα το γνωρίζεις εσύ, που το έμαθες μέσω φίλου σου, που κανόνισε να πάρει
  μαύρη για τα οικιακά του, η γ@#$#%νη ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ γιατί δεν το γνωρίζει και δεν κάνει κάτι? Γιατί δεν τον συλαμβάνουν επιτέλους αφού υπάρχουν τόσα πλαστά έγγραφα καταγωγής μαζί του?

  • WY avatar
   WY @ φεξε μου 23/01/2011 18:41:06

   @@ φεξε μου.   Διότι κι ή αστυνομία,είναι μέρος τού εμπλεκόμενου μηχανισμού!!!
   Είναι πολλά τά λαθρο-μπικιμπίνια φίλε μου!!!!

   Όσον φορά τόν φίλο μου,αυτός απλώς μού τό περιέγραψε καί δέν μού τό έθεσε ώς καταγγελία,αφού όπως αντιλαμβάνεσαι,""εξυπηρετήθη"" από τόν μηχανισμόν κι εγώ απλώς τό καταθέτω (σχόλιο), ώς πληροφορία/ενημέρωση πρός τούς αναγνώστες τού blog!!!!!!!!

   Μήπως θυμάσαι μέ τίς περιβόητες ""επιστροφές''" τών ΛΑΘΡΟ- Αλβανών τήν 10ετία τού ΄90,μέ τήν εμπλοκή τής αστυνομίας,πού τούς μετέφεραν μέχρι τήν Θεσ/κη (ούτε κάν στά σύνορα) από Αθήνα καί τούς άφηναν μετά ελεύθερους,διότι ''τσέπωναν'' τό επί πλέον παραδάκι αφ΄ ενός κι αφ΄ ετέρου διά νά έχει ΄""συνέχεια ή διαδικασία τής (δήθεν) επιστροφής/extra αμοιβές τών αστυνομικών-συνοδών""???

   Πολλά τά αργύρια, πού είναι όμως χρυσά καί φυσικά ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ/ΒΡΩΜΕΡΑ!!!!

  • Dora avatar
   Dora @ φεξε μου 23/01/2011 19:33:47

   Ελα μου ντε!!!!!

 18. Πυριφλεγέθων avatar
  Πυριφλεγέθων 23/01/2011 17:36:24

  Ο συγγραφέας αυτού του post , ο Μιχάλης Βάρδας, ήταν Γενικός Γραμματέας
  του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι και το 2007, όταν ο ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε γιά πρώτη φορά
  στη Βουλή με 10 βουλευτές. τότε ο Καρατζαφέρης τον φοβήθηκε γιά τις γνώσεις
  και τις ικανοτητες του και τον αντικατάστησε με κάποιο χειροκροτητή όπως
  γράφει πιό πάνω και ο Ιχνος. Μιχάλη , τι κάθεσε ακόμα στο ΛΑΟΣ και δεν
  έρχεσαι στη Ν.Δ. εδώ ειναι ο χώρος σου.

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 23/01/2011 17:48:38

  Ανδρέας Λοβέρδος: «Oι Αλλοδαποί Διέλυσαν το Ε.Σ.Υ...!»

  Αργησε αλλά το κατάλαβε ο άνθρωπος που έφερε τον εργασιακό μεσαίωνα
  στην Ελλάδα http://bit.ly/gC0P8i

  ~Δελτίο Εγκληματικότητας Αλλοδαπών

 20. pink panther avatar
  pink panther 23/01/2011 18:38:04

  Γιατί η Ν.Δ. δε λέει τίποτε γιά τη σύμβαση του Δουβλίνου ;
  Πρέπει άλλοι να μας τα λένε; Οι υπεύθυνοι λαθρομετανάστευσης και δεν
  συμμαζεύεται , τι δουλιά κάνουνε, τομεάρχες και τα ρέστα ;
  Νομίζω πως το καραβι δεν παει καλά.

 21. ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ avatar
  ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 23/01/2011 19:11:14

  Tην Σύμβαση του Δουβλίνου-2, την υπέγραψε μεν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,
  ήρξατο όμως η εφαρμογή της την 26ην Οκτωβρίου 2004, ότε κυβέρνησις της
  Χώρας ήτο αυτή της Ν.Δ. , υπό την στιβαράν ηγεσίαν του κυρίου Κωνσταντ.
  Καραμανλή, του Νεωτέρου.

  Ας μας είπει κάποιος τι έκαμαν οι κκ Κωνστ. Καραμανλής και Προκ. Παυλόπου
  λος επί πέντε (5) και πλέον έτη , εκτός των ευχαριστιών του , αλήστου μνήμης,
  επί των Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξεως , υπουργού Παυλόπουλου προς
  τους λαθρομετανάστας "που επέλεξαν την Ελλάδα διά την μόνιμον εγκατάστα
  σή των" , ας μας είπουν - λέγω - τι έπραξαν διά να σταματήσουν ή έστω να
  περιορίσουν το γενόμενον κακόν ;

  Ορθώς, πολύ ορθώς, ο συντάκτης του σχολιαζομένου κειμένου κ. Μιχάλης Σ.
  Βάρδας θέτει το θέμα και στηρίζει τας απόψεις του με ιστορική και πολιτική επιχειρηματολογία. Αν είναι του ΛΑΟΣ ή αν δεν είναι, ελαχίστην σημασίαν
  έχει, αφού οπωσδήποτε είναι Έλλην.

  Χάριν της πληρότητος της μελέτης επισημαίνω προς γνώσιν οιουδήποτε
  ενδιαφερομένου ότι η Δανία , δεν έχει υπογράψει την Σύμβαση του Δουβλίνου,
  στην δε παράγραφον 1. του Άρθρου 16 αυτής , προβλέπεται κύριε υπουργέ
  Προστασίας του Έλληνος Πολίτου, η δυνατότητα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ αυτής, διά
  συνοπτικών διαδικασιών και με ορίζοντα εφαρμογής της καταγγελίας τους
  έξι (6) μήνας .

  • Dora avatar
   Dora @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 24/01/2011 01:40:23

   Υπεροχα τα ελληνικα σας!!!!Ευχαριστω που τα γραψατε.

 22. Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση avatar
  Ελληνας Πολιτης σε Απογνωση 24/01/2011 13:57:14

  Γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν καταγγέλλει το Δουβλίνο- 2 ;
  Τι περιμένει ; Να γεμίσουμε πρώτα λαθροπακιστανούς και μπαγκλαντεσιανούς
  και μετά να τους διώξει ; Όταν αυτοί γίνουνε πολλοί , τότε δεν θα μπορεί πιά.
  Απλά πράματα είναι αυτά, δε θέλουν πανεπιστήμια και Χάρβαρντ κύριε
  Σαμαρά . Ξυπνήστε επι τέλους και κάντε κι εσείς κάτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.