#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2011 10:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει από το "φάρμακο"Με μια φράση ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε το πρόβλημα της Ελλάδας: "Η Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει από το φάρμακο, παρά από την αρρώστια". θα την σκοτώσει η θεραπεία από την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος κατά την διάρκεια της χθεσινής δευτερολογίας του στην Βουλή σε όσα δήλωσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου κ. Reynders σχετικά με την  αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ:

Επειδή επικαλείστε δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, να πάμε και σε μια τελευταία, από τον υπουργό Οικονομικών του Βελγίου. Είπε λοιπόν, προχθές ο κ. Reynders σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:

«Θυμηθείτε την κατάρρευση της Αμερικανικής Τράπεζας Lehman Brothers. Εντάξει, είπαν τότε όλοι στην Ευρώπη. Και τι έγινε; Αλλά αυτό πυροδότησε μια κατάρρευση εμπιστοσύνης σε όλο το χρηματοοικονομικό σύστημα διεθνώς…»

Ο Βέλγος υπουργός έδειξε πόσο σημαντικός είναι ο κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει για την Ευρωζώνη ό,τι υπήρξε η Lehman Brothers για την Αμερική: Η αφετηρία μιας πολύ ευρύτερης κρίσης.

Μίλησε ακόμα ανοικτά για «φαινόμενο μεταδοτικότητας»: «Αν η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπούσε», είπε, «η προσοχή μετά θα στρέφονταν στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, ίσως και στο Βέλγιο, ακόμα και στην Γαλλία…Δεν ξέρουμε που θα σταματούσε η μεταδοτικότητα της κρίσης»…

Και ο Βέλγος υπουργός κατέληξε σε κάτι αληθινά συγκλονιστικό:

«Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση πολλών Γερμανών: Ότι, πριν απ’ όλα, η Ελλάδα πρέπει να κάνει την προσπάθεια. Αλλά αν εννοούμε προσπάθεια... την «ασφυξία», είναι παράλογο!  Ο στόχος δεν είναι η χώρα να πεθάνει… θεραπευμένη! Αν εξακολουθούμε να ζητάμε η χώρα να αλλάξει μέσα σε δύο χρόνια, δεν θα γίνει ποτέ! Πρέπει να της δώσουμε αρκετό χρόνο να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις…»

Και συμπληρώνει επί πλέον πως, «όταν ζητάμε τόσο υψηλά επιτόκια από την Ελλάδα, αυτό δεν λέγεται Αλληλεγγύη».

Μ’ άλλα λόγια ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών δήλωσε δημόσια, ότι η «θεραπεία» σκοτώνει τον «ασθενή». Ότι πνίγουν την Ελλάδα, προκειμένου να τη… σώσουν! Ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει από το «φάρμακο, παρά από την «αρρώστια».

Αυτά ακριβώς που εμείς λέμε εδώ και ένα χρόνο.

Όπως βλέπετε, οι απόψεις μας δεν είναι τόσο «μοναχικές» στο εξωτερικό…

Εσείς τις πολεμάτε ακόμα εδώ. Άλλοι τις δέχονται στην Ευρώπη.

Και το λένε ανοιχτά…

Την ώρα, λοιπόν, που οφείλετε να πείσετε τους εταίρους μας για την ανάγκη αλλαγών στην Οικονομική Πολιτική, εσείς ξοδεύετε χρόνο και φαιά ουσία, επιχειρώντας να ακυρώσετε εμένα, που προσπαθώ να αλλάξω την «πολιτική της ασφυξίας».

Και σας ρωτώ ευθέως: Γιατί δεν τολμάτε να πείτε, αυτά που ξένοι ηγέτες, όπως ο Βέλγος υπουργός, ήδη φωνάζουν: Ότι η Ελλάδα «ασφυκτιά». Ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να «θεραπευτεί» από τις αμαρτίες της, αλλά να… «πεθάνει θεραπευμένη»!

Χρειάζεται αυτή η συνεχής διαπραγμάτευση. Όπως έγινε με την εργασιακή εφεδρεία. Που όταν την είπαμε, δεν θέλατε καν να την ακούσετε. Και τελικά την αποδεχθήκατε. Και την αποδέχθηκε και η Τρόϊκα, γιατί κατάλαβε ότι ήταν σωστότερη και καλύτερη λύση, από τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elsoto avatar
  elsoto 22/06/2011 10:31:34

  Answering Your Questions
  IS THE EURO DOOMED?
  Unfortunately – YES! There simply is no long-term planning. Politicians have no expertise in the field of economics. They certainly would never run their own personal finances as they do that of the state.
  The so called rescue package is shoving deflation upon Greece to such an extent, they are begging for civil unrest if not revolution. This same brain-dead idea of imposing such draconian economic reality upon a nation that led to the rise of Adolf Hitler. We forget that John Maynard Keynes himself wrote perhaps his most prophetic work The Economic Consequences of the Peace published in 1919. Keynes made a plea to ,the common sense of the politicians. But they refused to listen then as they will refuse to listen now. That refusal to listen then produced the rise of Adolf Hitler and World War II. He made a passionate pleas for reason, but nobody would listen:
  I cannot leave this subject as though its just treatment wholly depended either on our own pledges or on economic facts. The policy of reducing Germany to servitude for a generation, of degrading the lives of millions of human beings, and of depriving a whole nation of happiness should be abhorrent and detestable,--abhorrent and detestable, even if it were possible, even if it enriched ourselves, even if it did not sow the decay of the whole civilised life of Europe.
  The politicians forced servitude upon Germany and it got the same unreasonable response in return. Europe is making that same mistake again. They cling to old theories, refuse to listen, and above all, will set the stage for perhaps the worst economic impact they can possibly create. The failure to have created a single debt to match a single currency revalued the debt of the weaker economies at the highest possible level reducing the economic prospect for growth. This is Germany all over again! 1

  h--p://www.martinarmstrong.org/economic_projections.htm

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/06/2011 11:08:17

  Το παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας είναι πολύ καλά στημένο και ειδικά στη Γερμανία υπάρχει όργιο παραπληροφόρησης.

  Πολλές φορές έχω υποστηρίξει εδώ τη γνώμη οτι ο φυσικός σύμμαχος της Ελλάδας στην κρίση αυτή είναι η Γερμανία. Η Γερμανία είναι η βασική χώρα που έχει συμφέρον να σταθεί η χώρα μας στα πόδια της και να εξυπηρετεί μόνη της τις δανειακές της ανάγκες, διότι είναι η χώρα που κατεξοχήν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το μοντέλος ("ο καθένας μόνος του") χωρίς Μνημόνια και ιστορίες. Αντιθέτως, η Γαλλία θέλει να βάλει χέρι στο γερμανικό χρήμα - οπότε θέλει την "οικονομική διακυβέρνηση" - και οι ΗΠΑ θέλουν μια Γερμανία χωρίς ανεξάρτητη οικονομική πολιτική, άρα συνασπίζονται κι αυτοί με τους Γάλλους στο θέμα του ευρωομολόγου κλπ. Διότι στην Ευρώπη 1+1 κάνει τελικά όχι δύο, ούτε καν ενάμιση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάνει λιγότερο από ένα.

  Από την άλλη, το Μνημόνιο και οι ιδιωτικοποιήσεις για ένα κομμάτι ψωμί, βρίσκονται μέσα στη φύση του Γερμανού, που όταν του πεις ότι "χρειάζομαι τα λεφτά σου", η επόμενη φράση του θα είναι "κι εσύ τι μου δίνεις για τα λεφτά μου;". Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς με το Γερμανό.

  Το όλο σκηνικό λοιπόν βασίζεται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης για τους "τεμπέληδες και απατεώνες Έλληνες", οι οποίοι τώρα βρήκαν και πολιτική έκφραση μέσα από τον "λαϊκιστή και ανεύθυνο" Σαμαρά που δήθεν θέλει να συνεχιστεί το "όργιο σπατάλης" κλπ. κλπ. Φτιάχνεται η γερμανική κοινή γνώμη με αυτά και μετά δημιουργείται πίεση για να υποστούμε ότι υφιστάμεθα.

  Η λύση είναι να αποδειχθεί στους Γερμανούς ότι η ελληνική ηγεσία (έστω, η μελλοντική υπό το Σαμαρά) θέλει την Ελλάδα στα πόδια της και δεν θέλει ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ το γερμανικό χρήμα σε οποιαδήποτε μορφή του - ειδικά εάν συνοδεύεται από Μνημόνια.

  Αυτό όμως δεν γίνεται, όταν η ΝΔ δια του Προέδρου της έχει υιοθετήσει δημοσίως θέσεις υπέρ του ευρωομολόγου κλπ. Πηγαίνει τότε απέναντι, στην άλλη πλευρά, ως "εχθρική για το χρήμα του Γερμανού" τοποθέτηση και χάνουμε από σύμμαχο τους μόνους που πολύ θα ήθελαν να μην έχουμε κανένα Μνημόνιο.

  Πιστεύω ότι αν λυθούν οι θεμελιώδεις παρεξηγήσεις σχετικά με το πόσο θέλουμε το χρήμα των Γερμανών (δεν το θέλουμε, και μάλιστα με Μνημόνια), τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να ηρεμήσουν οι αγορές και να βρούμε την υποστήριξη που θέλουμε για να φύγουμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ από τα Μνημόνια.

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ Επώνυμος 22/06/2011 13:36:46

   Διαφωνώ με την τοποθέτησή σου. Το ευρωομόλογο είναι κάτι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι οι πλεονασματικές χώρες του βορρά να πληρώνουν τα ελλείμματα του νότου, αν θέλουμε να μοιραζόμαστε κοινό νόμισμα, έστω στη βάση "μνημονίων" (συνεργασίας και κατανόησης, όχι ασφυξίας).
   Αν θέλουν οι γερμανοί να μην πειράζει κανείς τα ευρώ τους, να επιστρέψουν στα μάρκα και να τα κρύβουν κάτω από το στρώμα. Αλλιώς δεν βγαίνει, οι υπόλοιποι ευρωπαίοι θα καταλήξουν καύσιμα στην ατμομηχανή της Γερμανίας.
   Η κρίση, όπως έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, οφείλεται στην ανεπάρκεια και τη διαφθορά του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, που δεν μπόρεσε να διαπραγματευτεί οτιδήποτε, εξαιτίας της ανεπανόρθωτης έκθεσής του στους ξένους (και τα σώβρακά τους σε πλυντήρια μίζενς τα πλένουν) .

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ο ξένος 22/06/2011 22:05:23

    "Αυτονόητο"; Αν είναι "αυτονόητο" γιατί δεν υπάρχει σήμερα;

    Μου αρέσει πάντως που όσοι δεν έχουν να πουν κάτι άλλο λένε για τη θέση τους ότι είναι "αυτονόητη". Γιατί ρε παιδιά αυτονόητη;

    Τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Ξεκολλήστε.

 3. netakias avatar
  netakias 22/06/2011 11:49:38

  Θα μπορέσετε να ανεβάσετε και το βιντεο της ομιλίας για να το μεταδόσουμε;

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 22/06/2011 12:55:01

  ΕΠΩΝΥΜΕ, ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!
  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.
  ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ.
  ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ,ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΝΤΙΝΟΣ 22/06/2011 22:04:05

   Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και μια Ελλάδα που δεν θα ζητιανεύει για δανεικά θα την αντιμετωπίσον τελείως διαφορετικά οι ίδιοι Γερμανοί και στο θέμα των αποζημιώσεων. Όπως αντιμετώπισαν διαφορετικά το ίδιο θέμα όταν τους το έθεσαν οι Εβραίοι.

 5. Αιμίλιος avatar
  Αιμίλιος 23/06/2011 08:44:31

  Η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει η πιθανότητα να ισχύσει το "η εγχείρηση επέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε"! Ας αναρωτηθούμε όμως: υπάρχει άλλη θεραπεία; Η κατάσταση της οικονομίας της σαν κράτος, αλλά και η κοινωνική ηθική των πολιτών μας, προσομοιάζει με την πάθηση που είναι γνωστή ως καρκίνος: ενώ υπάρχει μια "ευρωστία" παραγωγής κυττάρων, ο οργανισμός πάσχει σοβαρά και εν τέλει καταλήγει στο απευκτέο! Υπάρχει άλλη λύση από την σκληρή δουλειά και την τακτοποίηση επιτέλους των "τα του οίκου μας"; Προσωπικά θεωρώ πως όχι. Κι εάν στο τέλος "πέσουμε" τουλάχιστον θα έχουμε πέσει μαχόμενοι και όχι ντροπιασμένοι, τηρώντας το "τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενοι". Οι δυνατότητές μας ως έθνος είναι μεγάλες. Ας τις εκμεταλευτούμε λοιπόν και ας εκπλήξουμε ευχάριστα τους "φίλους" και εχθρούς μας, όπως άλλωστε έχουμε πράξει πάμπολλες φορές στο παρελθόν, πραγματώνοντας το αδύνατο, με τελευταίο παράδειγμα τη διοργάνωση και εκτέλεση των καλύτερων και ποιοτικότερων ολυμπιακών αγώνων της εποχής μας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.