#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2013 13:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους χαζοχαρούμενους, όχι από τους έφεδρους με παντούφλεςΕπειδή έχουμε παράδοση εδώ στο antinews μαζί με τα καλά να βλέπουμε και τα κακά, θα σας μιλήσουμε για ένα κακό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με κύρια ευθύνη των πολιτικών, ακόμη και της κυβέρνησης.

Και ξεκινάμε με βασικά ερωτήματα: Κινδυνεύει η Ελλάδα από τους απόστρατους; Θα γίνει πραξικόπημα εν έτει 2013; Θα βγουν τα τανκς στους δρόμους και θα καταλυθεί η Δημοκρατία;

Ας μας το πουν σύντομα βρε παιδί μου για να μη μας πιάσουν με τις πυτζάμες, τα σώβρακα ή τα… στριγκάκια. Και προς θεού. Μη γίνει καλοκαίρι το πραξικόπημα και χάσουμε τη Μύκονο. Βεβαίως να μη γίνει ούτε Σαββατοκύριακο γιατί έχω κλείσει για Κουρκούλη.

Την ίδια στιγμή που γίνεται μια σοβαρή έρευνα για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής, την ώρα που οι φασίστες έχουν λουφάξει στο καβούκι τους κάποιοι ασόβαροι αποφάσισαν να κάνουν την πλάκα τους και κάποιοι το πήραν στα σοβαρά. Μα στ’ αλήθεια μας απειλούν οι απόστρατοι; Απ’ ότι ξέρουμε υπάρχουν δεκάδες σωματεία αποστράτων που έχουν δημιουργηθεί για να περνάνε καλά οι συνταξιούχοι, να λένε τα δικά τους, να διεκδικούν κάποια πράγματα που θέλουν και σε γενικές γραμμές είναι πολύ σοβαροί. Απογοητευμένοι και αυτοί από τη γενικότερη κατάσταση, όπως όλοι μας. Ποτέ δε διανοήθηκαν να πάρουν τα όπλα και να καταλύσουν το Σύνταγμα. Επειδή βγήκαν πέντε συνταξιούχοι και μεταξύ πρέφας και δηλωτής έβγαλαν μια ανακοίνωση που ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης, έπρεπε να τους πάρουμε στα σοβαρά;

Σκεφτείτε μόνο οι επενδυτές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα τι θα σκέφτονται όταν ακούνε ότι εδώ γίνονται ταραχές, είναι θέμα χρόνου να βγουν τα τανκς, ετοιμάζεται νέος Εμφύλιος. Αναρωτηθείτε τι θα σκέφτονται εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να έρθουν του χρόνου στην Ελλάδα. «Μπανανία» θα μας ανεβάζουν και τριτοκοσμική χώρα θα μας κατεβάζουν. Μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian και η Washington Post έκαναν εκτενή αναφορά στο… πραξικόπημα με τις παντούφλες που ετοιμάζεται σύντομα. Μεγάλη ξεφτίλα δηλαδή.

Κι όμως, τα κόμματα τσίμπησαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κι ένα βήμα παραπάνω. Μας προειδοποίησε να μη χρησιμοποιηθεί το δίλημμα Σαμαράς ή τανκς.

Λες και έβαλε ο Σαμαράς τους απόστρατους να βγάζουν ανακοινώσεις… εκτροπής. Λες και δεν στερείται σοβαρότητας ένα τέτοιο σενάριο. Εξομοιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση που επικρατούσε το 1974 με αυτή το 2014. Τόση ανοησία.

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα. Η Ελλάδα κινδυνεύει από την πολύ… χαζοχαρούμενη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν. Όχι από τους έφεδρους ή όποιους άλλους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GJ avatar
  GJ 27/09/2013 13:55:13

  Δεν υπάρχει περίπτωση,...., ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!!!!

 2. Hawk avatar
  Hawk 27/09/2013 14:04:57

  Να σοβαρευτούμε? Ε, όχι, τι είναι αυτά τα πράγματα που μας ζητάτε!!

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/09/2013 14:08:15

  Πολύ σωστά!
  Όμως, πίσω από του χαζοχαρούμενους είναι οι επιβήτορες της σήψης, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας.
  Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους επιβήτορες της.

 4. yianna avatar
  yianna 27/09/2013 14:17:43

  Οι απόστρατοι είναι δυσαρεστημένοι, αυτό είναι βέβαιο. Όμως ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά το 1981 έγιναν τέτοιες εκκαθαρίσεις στο στράτευμα που το μόνο γαλάζιο που έχει απομείνει μέχρι σήμερα είναι η σημαία.
  Άρα μην εννοεί ο Σύριζα τίποτα κεντροαριστερών πεποιθήσεων που θέλουν να εξεγερθούν? Γιατί του δικού τους συναφιού κομματικοποίησαν και το στράτευμα. Για να συνεννοούμεθα.

  • Draco avatar
   Draco @ yianna 27/09/2013 15:18:15

   @yianna
   Πολύ εύστοχο σχόλιο!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ yianna 27/09/2013 16:09:57

   Μωρέ... και η Σημαία θα φύγει και αυτή, έτσι όπως το πάνε...

 5. WY avatar
  WY 27/09/2013 14:23:36

  Φοβού τούς εφέδρους καί ....παντούφλες φέροντας!!!!


  Quote

  ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

  Ραψωδία Α΄

  .................
  Ευχήθη, και άμ' η Αθήνα εκεί σιμά του εφάνη• εις το κορμί και 'ς την φωνή του Μέντορ' όλη ωμοιώθη, κ' εκείνον επροσφώνησε με λόγια πτερωμένα•

  «Τηλέμαχε', ουδ' ανόητος ουδ' άνανδρος κατόπι 270 θε να 'σαι, αν έχης
  στάλαγμα της πατρικής ανδρείας, όπως αυτός ήταν καλός 'ς τα έργα και 'ς στους λόγους• τότε δεν ματαιόνεται, θα γείνη, το ταξείδι• και αν γόνος κείνου δεν είσαι και της Πηνελοπείας, κανέν' απ' όσα επιθυμείς, θαρρώ, δεν θα τελειώσης• 275 ότ' είν' ολίγα τα παιδιά, 'που του πατρός ομοιάζουν, χειρότεροι 'ναι οι πλειότεροι, καλήτεροί 'ναι ολίγοι• και αφού δεν θα 'σαι ανόητος ούδ' άνανδρος κατόπι, ουδέ καθόλου σ' άφησε η γνώσι τ' Οδυσσέα, τα έργα τούτα πάντεχε 'που θα τα κατορθώσης.

  280 για τούτο αψήφα την βουλή συ των μωρών μνηστήρων• γνώσι και νου δεν έχουσι, και δίκαιο δεν γνωρίζουν• δεν ξεύρουν 'που 'ναι τους κοντά ο θάνατος κ' η μαύρη μοίρα, 'π' όλους μονήμερα θα τους εξολοθρεύση•
  ............................

  Unquote

 6. X avatar
  X 27/09/2013 16:11:40

  Ανακοίνωση της Κ.Ε.Ε.Δ :
  "Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας" και συμπληρώνουν:
  "Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων".
  Νομίζω πως οι άνθρωποι είναι απολύτως σαφείς. Υπάρχει πραγματικά έλλειμμα Δημοκρατικής συνείδησης και περίσσευμα ανασφάλειας από πλευράς των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος, όταν αυτοί εμφανίζονται σαν να μην ανέχονται, σαν να μην αντέχουν και σαν να αδυνατούν να διαχειριστούν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία την απλή διατύπωση των σκέψεων και των προτάσεων μιας ομάδας πολιτών που στο κάτω κάτω -όσες φορές κι αν διαβάζω την ανακοίνωσή τους-, πουθενά στο κείμενό τους δεν υπαινίσσονται βίαιη κατάλυση του πολιτεύματος ούτε και παραβίαση του Συντάγματος!! Δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη είναι να εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του, χωρίς να παρεμποδίζεται από κανενός είδους λογοκρισία και χωρίς να εκβιάζεται στοχοποιούμενος και διαβαλλόμενος. Μονάχα η λάθος επιλογή του χρόνου της ανακοίνωσης μπορεί να καταλογισθεί στους εφέδρους καθώς η δημοσιοποίηση των θέσεών τους (οι οποίες δεν διαφέρουν από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μεγάλου μέρους του Ελληνικού λαού), συνέπεσε με την έναρξη των δικαστικών διώξεων ενάντια στους φασίστες-δολοφόνους της Χ.Α. Αν οι ίδιες απόψεις είχαν διατυπωθεί έναν μήνα πριν, οι αντιδράσεις σίγουρα θα ήταν πολύ πιο ήπιες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος –ως συνήθως αμετροεπής- κακώς απάντησε και ο Σύριζα κάκιστα το πήγε ακόμη παραπέρα.
  Ψυχραιμία!! Οι κοινοί μας εχθροί, είναι οι τροϊκανομνημονιακοί τοκογλύφοι.

 7. ΑντιΠρόεδρας avatar
  ΑντιΠρόεδρας 27/09/2013 16:55:03

  Δεν είπαν τίποτε μεμπτό οι έφεδροι. Αυτά που σκέφτονται πολλοί Έλληνες είπαν. Κακώς δόθηκε τόση έκταση. Δε μας φτάνουν τα προβλήματά μας, οι κινδυνολογίες για πραξικοπήματα μας έλλειπαν.

 8. firiki2010 avatar
  firiki2010 27/09/2013 18:04:48

  Η ενασχόληση στα σοβαρά με μια ανακοίνωση της ΚΕΕΔ (νομίζω έχει βγάλει και πιο τσουχτερές) είναι η συνέχεια μιας σειράς υπερβολών που ακολούθησαν την δολοφονία Φύσσα και άνευ ουσίας συζητήσεων για "θεωρίες δύο άκρων" που κατά τον σ Τσίπρα ήταν ένα , αλλά χθες ανακάλυψε ότι είναι δύο , για θολές έννοιες όπως "συνταγματικό τόξο" κλπ Μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα πράγμα ; Την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ !

 9. alex avatar
  alex 27/09/2013 18:23:37

  καπως ομως ετσι δεν φτασαμε στο σημερα ?
  ελεγε ο ενας μας ψεκαζουν, πρεπει να αντιδρασουμε
  ο αλλος οτι ειναι ολοι προδοτες, (να βγει ο στρατος - αυτο το λεει ο δεξιος καταγγελων) και ο λαος(οι κουκουλοφοροι εννοει ο αριστερος) στους δρομους και να τους κρεμασουμε στο γουδι
  ενας αλλος οτι εχουμε χουντα αρα πρεπει να επαναστατησουμε εναντιον του εκλεγμενου κοινοβουλιου (καταλυση συνταγματος), για να σωσουμε το συνταγμα απο αυτους (αλλα οχι απο εμας)..
  καποιος αλλος οτι η αστυνομια δεν πρεπει να εχει οπλα και οτι για να υπαρχει 'ειρηνη' πρεπει να μοιραστουμε τα πλουτη και την ιστορια της γης μας, με τους τουρκους, τους σκοπιανους και οποιον αλλον περαστικο ή μη, ζητησει κατι..
  ενας αλλος οτι μονο ο αρχηγος ξερει τι ειναι σωστο, ο χιτλερ ηταν φιλανθρωπος και οτι πρεπει να ριξουν το συστημα για να φερουν το δικο τους
  καποιος τριτος οτι φταινε οι γερμανοι, οι αμερικανοι, οι αρειανοι, τα ελοχιμ, οι δρακονιανοι και οτι αλλο ακουσε να λεει ενας γνωστος του, που με την σειρα του ακουσε οτι σε ενα χαμενο εργο ενος αγιοριτη μοναχου ή στα κρυφα κειμενα ενος 'μελετητη' αρχαιων κειμενων και ισως μελος της ομαδας Ε (το χρωμα της φανελας δεν το περιγραφετε, αλλα αυτη η ομαδα μετεχει στο διαγαλαξιακο πρωταθλημα), περιγραφετε η συντελεια του κοσμου ή η αρχη της νεας ελληνικης πανγαλαξιακης αυτοκρατοριας

  απο μικρες ανοησιες, φαντασιωσεις, επιθυμιες και φιλοδοξιες μικρων ομαδων, που επειδη δεν τους ζητηθηκε μια αποδειξη των λεγομενων τους ή δεν υπηρχε σοβαρος αντιλογος στις περιεργες ιδεες τους*, δημιουργηθηκαν καρκινωματα που μεγαλωναν και που αλλα βρηκαν πολιτικη διεξοδο εξυπηρετωντας τις ελιτιστικες φιλοδοξιες καποιων και αλλα εγιναν η αιτια καποιοι πονηροι να γινουν 'δασκαλοι' και καθοδηγητες, με το αζημιωτο, οσων εκαναν το λαθος να πιστεψουν στην αυθεντια τους

  *εκτος αν θεωρει κανεις αντιλογο το σοου που δινουν για την τηλεθεαση μικρονοες δημοσιογραφοι και που θελει δυο γραφικους αντιπαλων θεσεων να μαλωνουν και το κοινο να πρεπει να διαλεξει οχι το σωστο, αλλα τον καλυτερο διασκεδαστη των ανασφαλειων του απο τους δυο

 10. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 27/09/2013 18:33:19

  Οι δικαστικοί γιατί μαζεύτικαν το βράδυ? Φοβήθηκαν για πραξικόπημα ή φοβήθηκαν μήπως πάρει κανένας σοβαρά την ανακοίνωση και τους καλέσει να κυβερνήσουν?

 11. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/09/2013 22:17:38

  Πράγματι αυτοί που μίλησαν για πραξικόπημα είναι κάτι ¨ήρωες με παντούφλες" για αυτό άλλωστε και μπορούν να μιλάνε και ελεύθερα για αυτό.
  Υποψιάζομαι όμως ότι αν βρεθούν κάποιοι και κάνουν πραξικόπημα πράγματι, θα το κάνουν δίχως να μας έχουν μιλήσει νωρίτερα για τα σχεδιά τους και μάλλον θα φοράνε τις αρβύλες τους εκείνη την ώρα.

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμη κίνδυνος πραξικοπήματος, αλλά ποιος μπορεί να κάνει πρόβλεψη για την περίπτωση που η ζωή των ελλήνων συνεχίζει να υποβαθμίζεται και στο μέλλον;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.