#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2010 08:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα και ο αδύναμος πρωθυπουργός της Δούρειος Ίππος των ΗΠΑ στην Ευρώπη;

 

Όταν γράψαμε το «Η «Νέα Γιάλτα» και ο δρόμος προς το ΔΝΤ» λίγοι μας πίστεψαν. Όπως και τότε που επιμέναμε ότι ο ρόλος του Γιώργου είναι να εκμεταλλευτεί (ούν) την κρίση για να περάσει(ουν) όλα εκείνα που είπε κάποτε μόνα σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας θεωρούσαμε.

Ύστερα όμως από το ΔΝΤ, το νόμο για τους μετανάστες, τον Καλλικράτη, την προβοκάτσια με τους ΟΥΚαδες, την απόπειρα εισαγωγής και Πακιστανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, την περικοπή του επιδόματος των ιπταμένων (για τσαμπουκά, ή λόγω βλακείας;) και όλα τα υπόλοιπα, πόσοι άραγε πιστεύουν σήμερα ότι ο Γιώργος και οι φίλοι του δεν θέλουν να ξεμπερδεύουν οριστικά με τον ελληνικό πατριωτισμό; Με όλους εμάς τους κάφρους που δεν σκύβουμε το κεφάλι και εξακολουθούμε να επιμένουμε ελληνικά προς μεγάλη στενοχώρια της μαμάς του; 

Γράφαμε χθες, με αφορμή την ταυτόχρονη υποβάθμιση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την S&P, πως « όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε έναν εν εξελίξει πόλεμο χωρίς προηγούμενο. Με δεδομένο ότι η S&P είναι αμερικανική και έχει κάνει πολλά παιχνίδια, το διπλό χτύπημα στην ευρωπαϊκή οικονομία και την ΕΕ γενικότερα είναι πολύ ύποπτο. Θα μπορούσε το σενάριο να κάνει λόγο για απηνή πόλεμο των Αμερικανών κατά του ευρώ, με όπλα τους πιστοληπτικούς ελέγχους».

Ας δούμε λοιπόν πάλι την επίσκεψη του Γιώργου στον Ομπάμα υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων:

 Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αξιοποιήσουν προς όφελος τους την αδυναμία της Ε.Ε.

 Το ΔΝΤ παραδοσιακά και ανεξαρτήτως του ποιος προεδρεύει ελέγχεται από τις ΗΠΑ

 Έτσι ο έλεγχος της Ελλάδας από το ΔΝΤ ουσιαστικά ακυρώνει στην πράξη την Ε.Ε. Καταργεί κάθε έννοια κοινοτικής αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει πια Ευρωζώνη.

Ανοίγει η «Κερκόπορτα».

Αποδεχόμενοι το ΔΝΤ για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι πριόνισαν το  κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον «Δούρειο Ίππο».

Παράλληλα:

-Η ΗΠΑ, θέλουν να επανέλθουν στα δυτικά Βαλκάνια, αυτό σημαίνει ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αναγνώριση του Κοσσόβου.

-Θέλουν να τελειώνουν με τους αγωγούς (θυμάστε τις δηλώσεις του Μπραϊζα;)

-Θέλουν να λύσουν, επιτέλους το Κυπριακό.

-Θέλουν να ικανοποιήσουν  τις  τουρκικές αξιώσεις  στο Αιγαίο (είναι κοινό μυστικό ότι προωθούν την συνεκμετάλλευση) – να και επίσκεψη Ερντογάν.

-Θέλουν τέλος να στείλουμε στρατεύματα στο Αφγανιστάν

Πότε αποδίδουν οι πιέσεις στον αντίπαλο;

Προφανώς, όταν αυτός μπορεί να προβάλλει τη λιγότερη αντίσταση.

Και κάτι ακόμα που για τους Αμερικανούς είναι σημαντικό, άσχετα αν εμείς δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία: Η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά αντιαμερικανισμού όπως και τα υψηλότερα ποσοστά φιλο-ευρωπαϊσμού.

Τους τελευταίους μήνες αυξάνεται η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση  των ελλήνων για την  Ε.Ε. Μια παρέμβαση των Αμερικανών, που θα στηρίξει την Ελλάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, που οι ευρωπαίοι τη λοιδορούν, δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Οι άφρονες και οι αφελείς θαύμαζαν πριν από λίγες εβδομάδες τους διπλωματικούς ελιγμούς του Μεγάλου Ποδηλάτη. Εμείς αντιθέτως παρακολουθούσαμε  έναν αδύναμο πρωθυπουργό να περιφέρεται ανά τον κόσμο αναζητώντας στηρίγματα για την αντιλαϊκή πολιτική του σε χώρες και ηγέτες που εκ προοιμίου επιβουλεύονται τα συμφέροντα της χώρας.

 Συμπέρασμα: Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι έχει συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου στο παρασκήνιο.

 Διαβάστε κι αυτό, είναι πολύ διαφωτιστικό για τις προθέσεις των ΗΠΑ: Διαθέτει άραγε η Ελλάδα Tea Party;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pikaia gracilens avatar
  pikaia gracilens 28/04/2010 08:27:45

  Never underestimate the power of the IDIOT.
  Ἀρκετἀ μέ τίς συνομωσιολογίες. Δέν χρειάζετε γιά νά καταλάβουμε τί γίνετε στην Ἑλλάδα καί τόν κόσμο. Τό ὃτι ὑπάρχουν συμφέροντα τό ξέρουμε και τό ἀποδεχόμαστε. Τό ὃτι ύπάρχουν πλάνα καί στρατηγικές τό γνωρίζουμε. Πότε ὃμως, πὀτε ρωτάω ἓνα ἀπό αὐτά τά σχέδια έγινε πραγματικότητα. Ποτέ! Πάντα οἱ συνομωσιές ἀνακαλύπτονται μετά τά γεγονότα.

 2. ΣΟΦΙΑ avatar
  ΣΟΦΙΑ 28/04/2010 08:47:45

  Το ερώτημα είναι, γιατί οι Ευρωπαίοι αποδέχτηκαν την διείσδυση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της Ε.Ε. ; Γιατί επέτρεψαν αυτό το μηχανισμό, αφού ξέραυν τι είναι, τι πρεσβεύει και πού στοχεύει;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΣΟΦΙΑ 28/04/2010 08:54:54

   Ποιοί Ευρωπαίοι; Σε ποιά διεύθυνση τους βρίσκεις. Μια εκδοχή της Γερμανίας τα έχει κάνει πλακάκια με μια εκδοχή της Αμερικής, οι Ρώσοι έχουν υπογράψει την σύγχρονη εκδοχή του Ριμπεντροπ-Μολοτοφ.

   Την στιγμή που κάθε ένας έχει το οικονομικό κουμάντο και τις συνέπειες της δικιάς του οικονομικής διαχείρισης, σιγά μην πληρώσει ο Γερμανός τις δικές μου αρπαχτές.

   Και αν δεν ήταν έτσι, πρώτος εγώ θα ούλρλιαζα κατά των όποιων Γερμανών μου έχουν πάρει την οικονομική μου ανεξαρτησία. Με την διαφορά, ότι ανακαλύψαμε με καθυστέρηση ότι ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Έτσι ξεκινήσμαε, από το 1821.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/04/2010 08:50:18

  Δεν είμαι με τους συνομωσιολόγους, αλλά βρωμάει επιστροφή σε παλαιότερους χάρτες. Αν σκεφτούμε γιατί διαλύθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία,πως πολεμήσαμε και τι κερδίσαμε στους Βαλκανικούς, τον ρόλο της Τουρκίας στον ψυχρό πόλεμο, την πτώση του τείχους και τις συνέπειες της επανένωσης των Γερμανιών, νά το: Συστατικά γιά χάρτη πριν το 1912. Το Μεγάλο Παιχνίδι σε εξέλιξη.

  Η οικογένεια Παπανδρέου ανακάλυψε το 1946 ότι μπορεί να επιζεί πρακτορεύοντας την Ελλάδα με ψέματα. Καπηλεύτηκε πραγματικές ελπίδες και αγωνίες, λέει το άσπρο μαύρο για να ρίχνει στάχτη στα μάτια, παριστάνει τον αριστερό για να κάνει το δεξιό, τον εθνικιστή για να προδώσει, γνωστά πια είναι αυτά.

  Το μόνο ελαφρυντικό που δίνω στον IDIOT είναι η προσέγγιση "δωσ' τα όλα (για να μην στα πάρουν με το ζόρι)". Βέβαια, αυτοί με τέτοιες προσεγίσεις λέγονται ΚουΪσλιγκ, Εφιάλτες, τέτοια καλά...

  • pikaia gracilens avatar
   pikaia gracilens @ archaeopteryx 28/04/2010 09:28:51

   ὃπως λέει στό βιβλίο του ὁ Τζαρρετ Ντάιμοντ, οἱ κοινωνίες καί τα ἒθνοι ἐπιλέγουν με τίς πράξεις τους τόν ἀφανισμό.

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ archaeopteryx 28/04/2010 09:31:24

   Δεν είστε με τους συνομωσιολόγους,ωστόσο:
   τρείς γενιές Παπανδρέου πρακτορεύουν,κατα τα
   λεγόμενα σας,ανενδοίαστα!
   Δεν προτίθεμαι να υπερασπιστώ την τιμή κανενός,
   αλλα όλ'αυτά μυρίζουν ετοιματζίδικο.
   Με την ίδια λογική θα τσουβαλιάζαμε άτομα και
   οικογένειες στα γρήγοπα.
   Συνεχίστε,κάπου θα βγάλει....!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ klausevitz 28/04/2010 10:07:45

    Το κοινο σημειο της δρασης αυτης της οικογενειας ειναι οτι οδηγει παντα τα πραγματα σε ρηξη αδιαφορωντας για τις συνεπειες και αρα οποιος νομιζει οτι μπορει να συνδιαλλαγει μαζι τους ειναι λαθος.
    1) Το 1944 ο Γ.Παπανδρεου ηταν αποφασισμενος για ρηξη με την αριστερα.Το αν ηταν δυνατη μια λυση συζητειται ακομη αλλα παντως αυτος ειχε σχεδιο.
    2) Το 1964 ο βασιλιας προσβλεπε στην ανοδο του ιδιου για να νομιμοποιησει το θρονο του και να ομαλοποιησει το πολιτευμα.
    Ο Παπανδρεου επεμενε στη συγκρουση που τελικα τα εκανε μπαχαλο και οδηγησε στη χουντα.
    3) Το 1981 υπηρχε η ευκαιρια μιας εξελιξης παρομοιας σαν τη Πορτογαλια και την Ισπανια οπου ανελαβαν σοσιαλιστικα κομματα επισης.Με τον Ανδρεα αναβιωσε ο διχασμος με γαλαζια και πρασινα καφενεια και ζησαμε μια κωμικη αναπαρασταση του εμφυλιου χωρις τουφεκιες για χρονια προς βλαβη των δημοσιων ταμειων.
    4) Τωρα ο ΓΑΠ αρνηθηκε καθε συνεννοηση οσο ηταν αντιπολιτευση γιατι λεφτα υπηρχαν,αρνηθηκε καθε μετρο εγκαιρως,οδηγησε τα πραγματα σε ρηξη με τη Γερμανια και τελικα στο ΔΝΤ.

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ klausevitz 28/04/2010 10:37:26

    Μεταξύ μας, ενός προσώπου, απο τα τρία της
    "δυναστείας",βάλλεται η πολιτική παρακαταθήκη
    του Ανδρέα Παπανδρέου....αν υπήρξε κάποιος,
    που ενόχλησε την αριστεροδεξιά συνενοχή και
    έφερε τα πάνω-κάτω, ήταν αυτός .
    Ατύχησε χρονικά¨: το '67 ήταν ο χρόνος του,
    το '81 ήταν αργά..Παρόλ'αυτά, για πρώτη φορά
    ζήσαμε τον συνδυασμό ΄Αρχοντα και λαικού ριζοσπάστη,
    σ'αυτή την εκδοχή...η άλλη περίπτωση ήταν ο Καρτάλης
    αλλά τον πρόλαβε η εποχή κι'ο Χάρος.
    Ο τόπος είχε καίρια ανάγκη απο μια ριζοσπαστική λαική
    σοσιαλδημοκρατία κι όχιτο μουντό τοπίο της ρήξης
    μετασταλινικών σχημάτων και δεξιάς...δεν πέρασε για
    πολλούς λόγους...μόνο εύκολο δεν ήταν!
    Τώρα, ας δούμε τί κάνουμε...οι αλληλοχρεώσεις είναι το
    τελευταίο που χρειαζόμαστε!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 28/04/2010 11:06:48

   "το ‘67 ήταν ο χρόνος του"
   ναι, γι' αυτό είχε συμφωνήσει με τον Ιωαννίδη να κάνουν χούντα, μόνο που ο Ιωαννίδης τελικά πήγε με τον Παπαδόπουλο. Αλλά κάτι έμεινε από το ειδύλλιο, οι καλές σχέσεις, μεσούσης της χούντας, παπανδρεϊκών στελεχών με το ΕΑΤ-ΕΣΑ.
   Αυτές που έκαναν τον συγχωρεμένο το Βαγγέλη Γιαννόπουλο να φωνάζει : "άντε, να μην ανοίξω το στόμα μου ποιοι (μεγαλοπασόκοι) έπιναν το καφεδάκι τους στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

   "το ‘81 ήταν αργά"
   Ποτέ δεν είναι αργά για τα καθάρματα, φέρνουν την καταστροφή με -και σε- οποιεσδήποτε συνθήκες.

   "αριστεροδεξιά συνενοχή"
   Οι έντιμοι άνθρωποι είναι ή δεξιοί ή αριστεροί. Όσοι ψαρεύουν ανάμεσα είναι ιδεολογικοί μπάσταρδοι και πολιτικοί απατεώνες.
   Τα λεγόμενα "κέντρα" έχουν υπάρξει ιστορικά τα βασίλεια των αμφιλεγόμενων.
   Και η ρεφορμιστική σοσιαλδημοκρατία υπήρξε, επίσης ιστορικά, το πολιτικό όργανο διαχείρισης ακραίων καπιταλιστικών επιδιώξεων που οι συντηρητικοί είχαν την τσίπα να μην τολμούν να υλοποιήσουν. Το παράδειγμα ΓΑΠ είναι μπροστά στα μάτια μας - και θα μάς στείλει στον αγύριστο.

   "συνδυασμό ΄Αρχοντα και λαικού ριζοσπάστη"
   Αγαπητέ, είχες ανάγκη πρότυπα, όλα τα αγόρια έχουν.
   Χάθηκε ο Γιώργος Θαλάσσης (αν είσαι παλιός) ή ο Ζαγοράκης (αν είσαι νέος) ;

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Προφήτης 28/04/2010 12:28:15

    "είχες ανάγκη πρότυπα, όλα τα αγόρια έχουν."

    ...περί ορέξεως....!

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ Προφήτης 28/04/2010 18:43:54

    ..."καθάρματα"
    σέβομαι τη λύσσα σου,14 χρόνια μετά το θάνατο του
    ανδρός! Αυτό συμβαίνει με τις προσωπικότητες εμβέλειας,
    υποβάλλουν μίση και ...έρωτες!
    Προφανώς, είμαστε θύματα,και οι δύο, μιάς "κοινής"έντασης!

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 28/04/2010 08:51:50

  Το 1982 νομίζω(ίσως ενα έτος εμπρός ή πίσω) είχε δημοσιεύσει το ΑΝΤΙ(διαβάζαμε και οι δεξιοί ΑΝΤΙ)για εναν πόλεμο που σχεδίαζαν οι Αμερικανοί σε κάποια περιοχή της Γιουγκοσλαβίας που λεγόταν Κοσυφοπέδιο(Α! κάποια μάχη είχε γίνει εκεί με τους Τούρκους)και για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας(ο Τίτο μεσουρανούσε,η ΚΝΕ διατράνωνε:"είμαστε η γεννιά της επανάστασης" και ο Ανδρουλάκης έγραφε βιβλίο:γιατί η ΕΣΣΔ θα ζήσει άλλα 100 χρόνια).
  Αυτό και αν ηταν σενάριο ΤΡΑΒΗΓΜΈΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/04/2010 09:10:15

  Ρουφιχτο φιλι με γλωσσα.. και μια λεσβια στο βαθος.

  ΠΠ

 6. thespieys avatar
  thespieys 28/04/2010 09:23:07

  Aν προσθέσουμε στα παραπάνω και την αθρόα νομιμοποίηση/ελληνοποιηση αφρικανων και ασιατών λαθρομεταναστών, επιτυγχάνεται η ισλαμοποίηση-αποδυνάμωση του ευρωπαικού χώρου...

 7. pikaia gracilens avatar
  pikaia gracilens 28/04/2010 09:41:39

  Δέν ξέρω γιά αυτό το δημοσίευμα του ΑΝΤΙ ἀλλά ρωτῶ. Πόσα σενάρια ἒχουν γραφτεῖ ὑποθεῖ τά ὁποῖα δέν ἒχουν βγεῖ. Εἲναι ἀμέτρητα ἂπειρα.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ pikaia gracilens 28/04/2010 12:10:10

   Τα σενάρια περιγράφουν μια οιωνεί πραγματικότητα.
   Οταν είναι σενάρια γαιοπολιτικής προυπολογίζουν τις δυνατότητες αντίστασης των παικτών που επηρεάζονται αρνητικά και τις πιθανότητες επιτυχίας.
   Οι γαιοστρατηγικοί παίκτες τα διατηρουν στη φαρέτρα τους και
   όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν τα θέτουν σε εφαρμογή.
   Η ύπαρξη πολλών εναλλακτικών σεναρίων ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ στο να τα παίρνουμε σοβαρά υπ'οψη παρά το αντίθετο.
   Η μεγάλη προσφορά σεναρίων σε ένα συγκεκριμένο θέμα-χώρο υποδηλώνει ΖΗΤΗΣΗ.
   Ο χρόνος στη γαιοπολιτική ομοιάζει-τηρουμένων των αναλογιών-με το ...γαιολογικό.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/04/2010 09:43:14

  Γιατι δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως.Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι που τον κατευθυνουν εκμεταλλευθηκαν τις αδυναμιες της Συνθηκης του Μααστριχτ.
  Χωρις το ΔΝΤ θα επρεπε ή να αφησουν την Ελλαδα να χρεωκοπησει και να προκληθει μεγαλο πληγμα στην ευρωζωνη ή να τη σωσουν αποκλειστικα με ευρωπαικα κεφαλαια,πραγμα που θα καταργουσε τη συνθηκη και θα υποχρεωνε τη Γερμανια να πληρωνει για ολη την Ευρωπη.
  Ο ελληνικος λαος δεν εχει καταλαβει - γιατι δεν εχει τις γνωσεις- οτι η Γερμανια ειναι σε θεση αμυνας για να μην της επιβληθει η πληρωμη των χρεων ολων των αλλων.Οι Γερμανοι δεχονταν τις αποκρυψεις στοιχειων και τις κακες στατιστικες σιωπηρως για χαρη της ευρωπαικης ενοτητας αλλα οταν καποιος βγαινει στα φανερα και λεει ναι,εγω εχω ελλειμματα και πληρωστε με,δεν μπορουσαν να το κανουν επισημα (πρωτα πρωτα το απαγορευει και το Συνταγμα τους)και ετσι το ΔΝΤ προεκυψε ως αναγκαια λυση.
  Για να γινει αυτο ομως απαιτειτο και ενας εντελως ξεπουλημενος τυπος και ενα εντελως αφασικο δεξιο κομμα οπως η ΝΔ και παρομοιες συνθηκες μονο στην Ελλαδα υπηρχαν απο τα PIGS -φυσικα και ενας Αμερικανος πρωθυπουργος.

  • MARIA avatar
   MARIA @ ψυχραιμια 28/04/2010 22:42:46

   Είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει τις γνώσεις. Αναρωτιέμαι όμως αυτοί οι έλληνες πολίτες που γνωρίζουν ιστορία, οικονομία, πολιτική, νόμους & σύνταγμα, διπλωματία δεν ενημέρωσαν (υπεράνω πολιτικών κομμάτων) έγκαιρα και συστηματικά τον απλό ελληνικό λαό ????
   Τώρα που λένε διάφορα είναι πολύ αργά για να ξυπνήσουν!!
   Δυστυχώς διαπιστώνω ότι ενώ έχουμε πιάσει πάτο ακόμα ασχολούνται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/04/2010 09:57:14

  Για τα υπολοιπα καθαρως ελληνικα θεματα μεχρι στιγμης δε γνωριζουμε κατι.
  Οτι ομως η πολιτικη Παπανδρεου στο οικονομικο ειχε σκοπο να προκαλέσει κριση στην ευρωζωνη ειναι εμφανες σε οποιον το εχει δει απο την πρωτη στιγμη αν φυσικα ξερει τα των ευρωπαικων συνθηκων.Πλεον αρχιζει και βγαινει και στον ξενο τυπο.Υπαρχει αρθρο της Republicca,σοβαρης ιταλικης εφημεριδας για το θεμα.

 10. Σαος avatar
  Σαος 28/04/2010 09:58:35

  Από το twitter του BankingNews.gr

  Το παιχνίδι που έχει στηθεί με την Ελλάδα , κάθε άλλο παρά μόνον οικονομικό είναι . about 11 hours ago via web
  http://twitter.com/bankingnewsgr/status/12962003857


  Παίζονται μεγάλα συμφέροντα - γ ε ω π ο λ ι τ ι κ ά - και αυτό θα φανεί προσεχώς οπότε και θα μας λυθούν οι τωρινές απορίες ... about 11 hours ago via web
  http://twitter.com/bankingnewsgr/status/12962090461

  Μπορεί να μας δώσει ο ΓΑΠ και η κουστωδία του απαντήσεις για αυτές τις κατηγορίες;;;

 11. ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 28/04/2010 10:11:25

  Τρίτη, 27 Απριλίου 2010
  Μ. Θεοδωράκης: "Προμήνυμα μεγάλων συμφορών"

  "Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας...

  Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

  Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

  Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

  Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

  Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

  Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

  Μακάρι να έχω άδικο."

  • pikaia gracilens avatar
   pikaia gracilens @ ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 28/04/2010 10:33:00

   Μέ ὃλο τό σεβασμό πρός τούς ἀγῶνες τοῦ ΜΘ ἀλλά τά ἒχει χάσει.

 12. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 28/04/2010 10:31:02

  Πολύ σωστοί οι εντοπισμοί αυτής της ανάρτησης. Αποτελεί μια μεστή σύνοψη όσων επιβάλλονται.
  Όσο αφορά τον Πρωθυπουργό μόνο ένα καλό μπορεί να του αναγνωριστεί: Κατάργησε το τελευταίο φύλλο συκής όσο αφορά την δράση της ανθελληνικής οικογένειας, η οποία ταλάνισε τον τόπο, διεκπεραιώνοντας πάντοτε ξένα συμφέροντα με τον απύθμενο μηδενισμό και την υπέρμετρη δημαγωγία που την διακρίνει.

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ Μποτίλια στο Πέλαγος 28/04/2010 11:27:50

   Θα τ'όλεγα :Μοιραίας γιά την Ελλάδα οικογένειας.Η εξουσία ως αυτοσκοπός,χάντρες και καθρεφτάκια γιά τους ιθαγενείς(Τσοβόλα δώστα όλα,φρακάρισμα του δημοσίου)και κρυφή διπλωματία,όπου εκεί δίνουμε ρέστα,γιά ν'αποκτούμε ερείσματα ΚΑΙ στην αλλοδαπήν.Ομως,όπως λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα,έτσι λέμε και καλύτερος ο προηγούμενος Παπ.από τον τωρινό.Είθε μ'αυτά και μ'αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας,ν'άρθει και το τέλος της τραγωδίας.Η κάθαρση.

 13. Greenhorses avatar
  Greenhorses 28/04/2010 10:39:44

  Αν μάθουμε και το ρόλο της Goldman Sachs ο δούρειος ίππος είναι δεδομένος...

 14. Lewnidas avatar
  Lewnidas 28/04/2010 10:41:49

  αυτα http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_615.html αληθευουν?
  γιατι αν αληθευουν καποιος πρεπει να κρεμαστει στο συνταγμα.

  • mara avatar
   mara @ Lewnidas 28/04/2010 11:18:35

   Δεν ξέρω αν όλα αυτά ισχύουν 100%. Κανείς δεν προσφέρει τίποτα χωρίς ανταλλάγματα. Για τους Ρώσους πιστέυω ότι ισχύουν αυτά που αναφέρονται στο άρθρο (οι Ρώσοι κάνουν business με τσαμπουκά και συνοπτικές διαδικασίες). Το θέμα είναι ότι ο Γιωργάκης απέκλεισε τα πάντα, γιατί το σχέδιο που "επιλέχθηκε" να εκτελέσει... ήταν εξ΄αρχής ΔΝΤ για να ακολουθήσουν και τα περαιτέρω.... που είναι η ουσία.
   Η απορία μου όμως είναι γιατί ο Σαμαράς αυτά δεν τα ΣΗΚΩΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ να ενημερωθεί ο κόσμος, να καταλάβει και ο τελεταίος πολίτης τί παίζεται????
   (Για να μην πω ότι ήδη θα έπρεπε ο ίδιος να κάνει ταξίδια και επαφές με αυτές τις χώρες και να έβλεπα μετά τα μούτρα του Γιωργάκη... Ο Καραμανλής τόλμησε. Ο Σαμαράς γιατί όχι???)
   Ας μου λύσει κάποιος την απορία.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ mara 28/04/2010 11:28:14

    Συμφωνώ, τον Παυλίδη τον διέγραφε και από το αεροπλάνο.
    Όλοι αυτό περιμένουν.
    Την έμπρακτη παρέμβαση Σαμαρά σε διεθνή κέντρα αποφάσεων.
    Έστω και αν δεν καταφέρει τίποτα.
    Το άρθρο Μαρκεζίνη στην "Κ" αυτό απηχούσε.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ mara 28/04/2010 11:54:34

    Γιατι μαλλον ο Σαμαρας προγραμματιζει τη δραση του ως εθνικη αντιπολιτευση στη νεα φαση αμερικανικης επιρροης στην Ελλαδα που ερχεται με το ΓΑΠ και που ειναι αναποτρεπτη.
    Ο μονος τροπος να αποτραπουν ισως οσα γινονται θα ηταν πιεση απο τη πλευρα της ΝΔ το φθινοπωρο για αμεσα μετρα σε συγχορδια με τη Μερκελ.Αυτο θα ηταν πολυ δυσκολο για ενα μολις ηττημενο κομμα να ζητει μετρα λιτοτητος που τα ειχε καταψηφισει ο κοσμος μαζι με μια ξενη κυβερνηση.Θα επεσυρε κατακραυγη που χωρις ερεισματα στα τοπικα ΜΜΕ θα ηταν καθολικη.Ισως η Μπακογιαννη να το εκανε ως ενα σημειο αλλα και αυτη αμεσως θα κατηγορειτο για σχεσεις με τη Γερμανια,τη Siemens κλπ.
    Ηταν πολιτικως αδυνατο να αντιμετωπισθει η εκστρατεια καταστροφης του ΓΑΠ μετα τις εκλογες και απο ενα σημειο και περα δημιουργηθηκαν τετελεσμενα γεγονοτα.

   • mara avatar
    mara @ mara 28/04/2010 12:55:15

    Ψυχραιμία,
    Πολιτικώς αδύνατο δεν είναι τίποτα. Πολιτικώς δύσκολο ναι.
    Δεν σου λέω με βεβαιότητα ότι θα μπορούσε μόνος του να αποτρέψει την παρούσα κατάσταση, (μιλάω για τώρα) αλλά θα έβλεπε ο κόσμος έναν νέο αρχηγό, έναν πραγματικό ηγέτη, που τολμά, που πάει κόντρα στα σχέδια κάποιων..., που κινείται δραστικά και ουσιαστικά, που τους ξεμπροστιάζει, που δείχνει ότι υπάρχουν λύσεις αλλά οι "κύριοι" της κυβέρνησης ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝΕ γιατί υπηρετούν άλλα σχέδια...
    Με τέτοιες κινήσεις και επαφές θα ξύπνουσαν οι πάντες και τον ίδιο δεν θα μπορούσε να τον αγνοήσει πλέον κανείς.
    Άσε που τέτοιες επαφές φέρνουν και συμφωνίες που σίγουρα είναι πολύ χρήσιμες... για έναν ηγέτη που είναι αποφασισμένος να μπεί στην φωτιά για την πατρίδα του.
    Είναι τέτοιος ηγέτης????

    Υ.Γ.
    Όσο για το τί προγραμματίζει, μην ξεχνάς ότι και άλλοι... προγραμματίζουν διάφορα..... δεν κάνει παιχνίδι μόνος του.
    Φοβάμαι μην μείνει στο τέλος με το πρόγραμμα.

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ Lewnidas 28/04/2010 16:00:59

   @Leonidas
   Αν κάτσεις και διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο θα δεις ότι μπάζει από παντού. Πριν ελάχιστες μέρες είχα διαβάσει κάπου ΜΟΝΟ για προσφορά των Ρώσων και σήμερα διάβασα για Κινέζους και Άραβες και μάλιστα με λεπτομέρειες. Πουθενά δεν αναφέρονται πηγές και οι λεπτομέρειες-προσφορές είναι τόσο ελκυστικές που είναι δύσκολο να αντισταθείς.

   Φθηνή προσπάθεια λαϊκισμού.

 15. Iούλιος avatar
  Iούλιος 28/04/2010 11:14:24

  Καλή σας ημέρα κύριοι αναγνώστες. Σεβόμενος της ψυχολογικής υποστήριξης που έλαβαν εχθές βράδυ οι Ιπτάμενοι Αξιωματικοί της Πολεμ.Αεροπορίας, μέσω της εκπομπής του κυρίου Χαρδαβέλλα.....θα ήθελα να υπενθυμίσω, να τονίσω, να ΦΩΝΑΞΩ, ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούνται μόνο από το εκλεκτό σώμα των χειριστών των μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών αλλά και από Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και οι οποίοι νοιώθουν έντονότατα στο πορτοφόλι τους την φορολογική επιδρομή. ΔΕΝ θα πρέπει όμως κανείς να ξεχνά την μόνιμα ταλαιπωρημένη τάξη Υπαξιωματικών, η οποία με τη σωρεία υπηρεσιών που μηνιαίως έχει, με τις διαταγές που κάθε λεπτό καλείται να εκτελέσει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν την τάξη. Θα ήθελα να ρωτήσετε κάθε έναν από τους Ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας......Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός να επιθεωρήσει το αεροπλάνο, πώς είναι δυνατόν να πετάξει για να αναχαιτίσει??? Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός, να βάλει την υπογραφή του, ότι το αεροσκάφος είναι έτοιμο για απογείωση, ποιός από τους εκλεκτούς αγωνιστές των αιθέρων μας, θα ανέβει στο πιλοτήριο, χωρίς αυτήν την υπογραφή του ταπεινού Υπαξιωματικού??? Για αυτούς τους λόγους λοιπόν καλό είναι όταν γίνεται η όποια αναφορά στο λεπτό θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στο οργανόγραμμα του κάθε σώματος και να μην γίνεται επιλεκτική αντιμετώπιση. Άλλωστε από τις 3000-4000 ευρώ που παίρνουν μηνιαίως οι Ιπτάμενοι, από τα 22 χρόνια της ζωής τους, καλό είναι και αυτοί να προσφέρουν κάτι από τον οβολό τους στο κράτος, ΟΠΩΣ αδιαμαρτύρητα προσφέρουν οι Υπαξιωματικοί των 1300 ευρω στα 35 χρόνια της ζωής τους καρτερώντας και ανυπομονώντας να βρεθεί κάποιος να μιλήσει κάποτε και για αυτούς.

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 28/04/2010 11:33:39

  ΠΑΣΟΚ - Δύναμη Αλλαγής !

  Πράγματι, άλλαξε ο κατεστημένος παλαιοδεξιός όρος "Ψωροκώσταινα".

  Έγινε "Ψωρογιώργαινα".

 17. n Georgiopoulos avatar
  n Georgiopoulos 28/04/2010 11:51:07

  Συγγνωμη αλλα ειναι καθαρη σεναριολογια οσα αναφερονται στο ποστ.
  1)Κανεις αμερικανος δεν επεβαλλε το Μααστριχτ.
  2)Με συμβουλο περι των εξωτερικων του Ομπαμα, τον Ζμπιγκνιου Μπρεζινισκι δυσκολευομαι να βρω αντιαμερικανισμο. Αντιρωσσισμο μπολικο, οχι το πρωτο.
  3)Ποιο το συμφερον της Αμερικης να διαλυσει την ΕΕ. Για να προωθηθει μια Γερμανο-Ρωσσικη προσεγγιση (μετα την διαλυση) κοντρα στα αμερικανικα συμφεροντα ισως.
  4)Να τεθει σε αμφιβολια το ΝΑΤΟ, χανοντας οι ΗΠΑ μερικες βασεις επι ευρωπαικου εδαφους.
  Η μονη λογικοφανης αιτια θα ηταν η χρηση του ευρω ως αποθετικου νομισματος, εναντι του δολλαριου. Η ζωη τα εφερε, το Μααστριχτ (που δεν το επεβαλλαν οι αμερικανοι) να ενταφιασει τις οποιες προοπτικες του.
  Οσον αφορα τα ζητηματα εξωτερικης πολιτικης της Ελλαδας, γνωριζουμε αρκετα καλα τις αμερικανικες πολιτικες. Παντως θυμουμαι ο ευρωπαιος Φερχοιγκεν πως ηταν υπερ του σχεδιου Ανναν. Ξερω τον Ολι Ρεν ως τον μεγαλυτερο τουρκοφιλο αξιωματουχο εντος ευρωπης. Θυμουμαι βεβαια την μηδενικη υπσστηριξη των ευρωπαιων σε ζητηματα εξωτερικης πολιτικης. Το σταυρο απο τα σχολεια, καποιο Ευρωπαικο δικαστηριο θα μας πει να τον βγαλουμε, το ιδιο δε δικαστηριο που δεν δικαιωσε τους Κυπριους στις προσφυγες του κατα της Τουρκιας.
  Θυμαμαι επισης κατι Ευρωπαιους να συμμετεχουν στον βομβαρδισμο της Σερβιας (Ντ'Αλεμα, Σρεντερ, Σιρακ).
  Δεν υπαρχει Ευρωπη, για να μπουν στον κοπο οι Αμερικανοι να διαλυσουν. Μακροχρονια περισσοτερος κινδυνος για τις ΗΠΑ ειναι η Κινα, απο οτι οι δευτερας κατηγοριας ευρωπαικες δυναμεις.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ n Georgiopoulos 28/04/2010 11:54:08

   Όταν οι αντίπαλοί σου είναι τρεις και βγάλεις από τη μέση τον έναν αυξάνεις τις πιθανότητες σου για να το σηκώσεις το τιμημένο.

   • n Georgiopoulos avatar
    n Georgiopoulos @ greekpoliticalreview 28/04/2010 12:02:57

    Αυτους που παρακαλας (Ευρωπαιους) να στειλουν στρατευματα σε Αφγανισταν και Ιρακ, τους διαλυεις με προοπτικη να μην σου στειλουν κανενα. Δεν μου καθεται ορθολογικα.
    Εξ αλλου εδω στο πολεμο του Βιετναμ υπηρχε ενας Ελλσμπεργκ που ξεφωνησε τι γινοταν στο γραφειο του Κισσινγκερ. Αν υπηρχε μια τετοια μεγαλη συνωμοσια, πιστευεις οτι δεν θα εβγαινε τιποτα. Θυμαμαι το 2008 οταν κατερρεε η Λημαν, να βγαινουν χιλιαδες τρελα σεναρια, για πολεμο εβραικων και αγγλοσαξωνικων κεφαλαιων. Μετα μπλεχτηκαν αγγλοι, γαλλοι, πορτογαλοι. Αντιθετα αυτο που ειδαμε στην τραπεζικη κριση, ειναι οι κυβερνησεις να δειχνουν εξαιρετικη ψυχραιμια και διεθνη συντονισμο που απετρεψαν προς το παρον μια νεα μεγαλη υφεση.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 28/04/2010 12:16:59

    Υποθετικά και ορθολογικά σκεπτόμενος , περισσότερα στρατεύματα θα μαζέψουν αν πάνε και χτυπήσουν μια μια πόρτα ξεχωριστά και με μικρότερα ανταλάγματα μάλιστα.

    Διαφωνώ κι εγώ με τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά ορισμένα επί μέρους στοιχεία αυτών των θεωριών μπορεί να είναι όντως μέρος σχεδιασμού κι εμάς απλά να μας ξεπερνά.

   • n Georgiopoulos avatar
    n Georgiopoulos @ greekpoliticalreview 28/04/2010 12:25:19

    Παραμονες του Α Παγκοσμιου αλλα και μετα, αποδοθηκε η συρραξη σε εβραιομασωνικα συμφεροντα που ειχαν σκοπο να διαλυσουν τις αυτοκρατοριες (το ancien regime) με σκοπο να ερθουν λαικιστες, μπολσεβικοι κλπ.
    Οταν ανοιχτηκαν τα αρχεια και ειδαμε πως οι 2 σημαντικοτεροι ηγεμονες, Τσαρος και Καιζερ ηταν σκλαβοι των λαικιστικων εφημεριδων της εποχης (Οι Γερμανοι εχουν μια παραδοση με Κρονε Τσαιτουνγκ, Στουρμερ και τωρα την Μπιλντ) και των στρατιωτικων, καμια εβραιομασωνια και κανεις ιλλουμινατος δεν εφταιξε.
    Τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλα. Το Μααστριχτ ενταφιασε την προοπτικη της Ευρωπης να γινει μια οικονομικη δυναμη. Σε συνδυασμο με αβουλους ηγετισκους το πραγμα εδεσε. Το οτι υπαρχουν συμφεροντα αναμφισβητητο. Το οτι υπαρχει ενας κεντρικος εγκεφαλος ο οποιος συνεννοησε Αμερικανικη κυβερνηση, Γκολντμαν και ολα τα αρπαχτικα της Γουωλ Στρητ με τον Γιωργακη και δεν ξερω γω ποιους αλλους ειναι τραβηγμενο απο τα μαλλια.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ n Georgiopoulos 28/04/2010 16:31:06

   Πολύ ενδιαφέρουσα αντιρρητική, που διακρίνεται για την τόλμη των συλλογισμών της. Πρώτης τάξεως υλικό για συζήτηση.
   Συνδέει εύστοχα δυο παράλληλες ιστορικές φάσεις: Το Α΄ΠΠ. και την σημερινή κρίση.
   Διαφωνώντας όμως με τις ιστορικές εκτιμήσεις που προβάλλονται, θα αντιπαρατεθώ με άλλη, μελλοντική ευκαιρία.

 18. nancy avatar
  nancy 28/04/2010 11:52:58

  Που είναι ο κ. Λαλιώτης, ο λαλίστατος αντιαμερικανός? Σε χειμερία νάρκη βρίσκεται? Ξεκουράσου και απόλαυσε τους κόπους σου πρόεδρε του ιδρύματος.

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ nancy 28/04/2010 13:35:47

   Κλασσικό παράδειγμα Έλληνα ανεπάγγελτου "πολιτικού" που έχτισε την περιουσία του στις πλάτες μας!

 19. δημητρης avatar
  δημητρης 28/04/2010 12:02:31

  Αφου εχουν παιξει CDS δηλ. εχουν πονταρει στην χρεωκοπια της Ελλαδας, με κερδος δις Doll., πως θα λεγαν ναι σε Κινα, Ρωσσια κλπ.; Ετσι δεν ειναι αγαπητη Οικογενεια, κε Παπακωνσταντινου και κε Προβοπουλε;

 20. Iούλιος avatar
  Iούλιος 28/04/2010 12:10:50

  Καλή σας ημέρα κύριοι αναγνώστες. Σεβόμενος της ψυχολογικής υποστήριξης που έλαβαν εχθές βράδυ οι Ιπτάμενοι Αξιωματικοί της Πολεμ. Αεροπορίας, μέσω της εκπομπής του κυρίου Χαρδαβέλλα.....θα ήθελα να υπενθυμίσω, να τονίσω, να ΦΩΝΑΞΩ, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούνται μόνο από το εκλεκτό σώμα των χειριστών των μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών αλλά και από Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και οι οποίοι νοιώθουν εντονότατα στο πορτοφόλι τους την φορολογική επιδρομή. ΔΕΝ θα πρέπει όμως κανείς να ξεχνά την μόνιμα ταλαιπωρημένη τάξη Υπαξιωματικών, η οποία με τη σωρεία υπηρεσιών που μηνιαίως έχει, με τις διαταγές που κάθε λεπτό καλείται να εκτελέσει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν την τάξη. Θα ήθελα να ρωτήσετε κάθε έναν από τους Ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας......Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός να επιθεωρήσει το αεροπλάνο, πώς είναι δυνατόν να πετάξει για να αναχαιτίσει??? Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός, να βάλει την υπογραφή του, ότι το αεροσκάφος είναι έτοιμο για απογείωση, ποιός από τους εκλεκτούς αγωνιστές των αιθέρων μας, θα ανέβει στο πιλοτήριο, χωρίς αυτήν την υπογραφή του ταπεινού Υπαξιωματικού??? Για αυτούς τους λόγους λοιπόν καλό είναι όταν γίνεται η όποια αναφορά στο λεπτό θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στο οργανόγραμμα του κάθε σώματος και να μην γίνεται επιλεκτική αντιμετώπιση. Άλλωστε από τις 3000-4000 ευρώ που παίρνουν μηνιαίως οι Ιπτάμενοι, από τα 22 χρόνια της ζωής τους, καλό είναι και αυτοί να προσφέρουν κάτι από τον οβολό τους στο κράτος, ΟΠΩΣ αδιαμαρτύρητα προσφέρουν οι Υπαξιωματικοί των 1300 ευρώ στα 35 χρόνια της ζωής τους καρτερώντας και ανυπομονώντας να βρεθεί κάποιος να μιλήσει κάποτε και για αυτούς.

 21. nasos avatar
  nasos 28/04/2010 12:17:55

  Πιστεύω πως στο τέλος το ΔΝΤ θα αναλάβει πλήρως τον έλεγχο επειδή ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός θα βρει και αυτός σε ξέρα όπως ο ελληνικός Τιτανικός.
  Μόλις πχ η Γερμανία βγει στην αγορά για να πάρει δάνεια για να τα κάνει πάσα στην Ελλάδα,οι αγορές θα τα θεωρήσουν ''μολυσμένα'' και τα επιτόκια θα ανέβουν.
  Εκεί να μετά να δείτε κατάρες από την Bild!

 22. ataktos avatar
  ataktos 28/04/2010 12:28:20

  arxeopteryx-και η δικοι τους τους πειραν πρεφα

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_20/05/2007_227702
  χαχαχα

 23. Μαρία avatar
  Μαρία 28/04/2010 13:32:45

  Μα πόσο πιο κάτω έχει ακόμα;;;; Πόσο;;;

  "Ο Παπανδρέου έχει ήδη εγκαταλείψει την “κόκκινη γραμμή” στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων"!


  http://agrupnoipolites.wordpress.com/2010/04/28/%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%ae%ce%b4%ce%b7-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%88%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7/

 24. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/04/2010 15:14:20

  @ nancy,Μαρία,

  ὁ Λαλιώτης ἐκτός τοῦ ὅτι εἶναι ὁμολογουμένως ἔξυπνος,ἔχει καί πολύ ἀνεπτυγμένο τό αἴσθημα τῆς αὐτοσυντηρήσεως.Κάθεται λοιπόν ἥσυχος μή τυχόν καί τόν θυμηθῆ ὅ Ἕλληνας τήν ὥρα τῆς πληρωμῆς,γιατί τότε ἀλλοίμονό του.
  Ἄς εἶναι ὅμως ἀνήσυχος,δέν τόν ξεχνᾶ κανείς.

  • nancy avatar
   nancy @ Kὀριννα 28/04/2010 15:31:43

   Εγώ με τίποτα πάντως. Σε κάθε καταστροφή, αυτόν θυμάμαι κορίτσια.

   • Μαρία avatar
    Μαρία @ nancy 28/04/2010 15:53:35

    Ξεχνιέται αυτός??? Εγώ κάθε φορά που περνάω απ' το λιμάνι της Πάτρας αυτόν θυμάμαι! Θα ήταν έτοιμο το Σεπτέμβρη του '97 είχε δηλώσει ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ακόμα το σκάβουν...
    (Σημείωση: Το έργο όπως και τόσα άλλα είχε ενταχθεί στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης...Φαγοπότι!)

   • Δικαοπολης avatar
    Δικαοπολης @ nancy 28/04/2010 18:18:16

    Είταν και συμπαθητικός! εδώ που τα λέμε κορίτσια!

  • nancy avatar
   nancy @ Kὀριννα 28/04/2010 18:29:10

   Δικαιόπολη μέσα έπεσες. Να πέσω στον έρωτά του και να μή με θέλει, αααχ καημός.

 25. Ανώνυμος 54321 avatar
  Ανώνυμος 54321 28/04/2010 17:33:27

  Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;

  http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/04/50.html

 26. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/04/2010 18:35:36

  Δικαιόπολη,
  σαχλαμάρες,ἀντιπαθής καί ἀπωθητικός,γλοιώδης θά ἔλεγα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.