#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2011 10:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα θα προκαλέσει πανευρωπαϊκή οικονομική κατάρρευση;Ακολουθούν  μερικές σαφείς ενδείξεις ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει  την οικονομική κατάρρευση:

1-Τα spreads των διετών ελληνικών ομολόγων είναι τώρα πάνω από 60%. Στα μονοετή είναι πάνω από 110%. Στην ουσία, οι αγορές αναμένουν μια ελληνική χρεοκοπία από ώρα σε ώρα.

2-Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών καταρρέουν. Όπως και το 2008, η ραγδαία πτώση των τραπεζικών μετοχών σηματοδοτεί την αρχή του τέλους.

3-Φημολογείται πως η Γερμανία προετοιμάζει τη διάσωση των τραπεζών της σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Λέγεται πως η κυβέρνηση προειδοποιεί τις τράπεζες και τους επενδυτές, να είναι έτοιμοι για ένα κούρεμα ύψους έως και 50% του ελληνικού χρέους.

4-Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ευρισκόμενη στη κόψη του ξυραφιού.

5-Ο Γερμανός Επίτροπος Günther Oettinger δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να στείλει κυανόκρανους στην Ελλάδα για να αναλάβουν την είσπραξη των φόρων!

6-Η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα οδηγεί την οικονομία της σε συρρίκνωση. Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 5.3% μέχρι το τέλος του 2011.

7-Με βάση τα λεχθέντα από τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, η χώρα διαθέτει αρκετά χρήματα για να τη βγάλει πέρα και τον Οκτώβριο. Μετά όχι.

8-Μεγάλες τράπεζες της ΕΕ, της Αμερικής, και της Ιαπωνίας έχουν τεράστια  έκθεση απέναντι στο ελληνικό χρέος. Αν αναγκαστούν να υποστούν ζημιές, μπορεί και να καταρρεύσουν οριστικά.

9-Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα ακολουθήσει και η Πορτογαλία, της οποίας τα σπρεντ των διετών ομολόγων είναι πάνω από 15%, ενώ μόλις πέρσι ήταν 4%. Σήμερα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, και η Ιταλία έχουν χρέη πάνω από 100% σε σχέση με τα ΑΕΠ τους.

10-Η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, και η Ισπανία χρωστάνε συνολικά πάνω από €3 τρισεκατομμύρια.

11- Πολλές τράπεζες (ακόμη και γαλλικές) υποβαθμίζονται πιστοληπτικά από τους οίκους αξιολόγησης. Μερικές από αυτές έχουν τεράστια ανοίγματα. Λίγο πριν διαλυθεί, η Lehman Brothers είχε ανοίγματα 3/1, ενώ σήμερα οι μεγάλες γερμανικές τράπεζες βρίσκονται στο 32/1!

12-Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει το χρέος των αδύναμων χωρών επ άπειρον. Ήδη έχει στα χέρια της περίπου €444 δισεκατομμύρια χρέους από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Πορτογαλία, την Ισπανία, και την Ιρλανδία. Μάλιστα, ο Γερμανός Jurgen Stark, παραιτήθηκε από την ΕΚΤ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μαζική και αλόγιστη αγορά κρατικών ομολόγων από πλευράς της τράπεζας.

13-Ο οικονομολόγος Nouriel Roubini προειδοποιεί ότι χωρίς ένα πρόγραμμα μαζικών κινήτρων από πλευράς της Δύσης, σύντομα θα επέλθει οικονομική κατάρρευση και μόνιμη ύφεση.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κινδυνεύει. Όσο αυξάνεται η λιτότητα, τόσο επιβραδύνεται η οικονομία, και μειώνονται τα δημόσια έσοδα.  Και όσο μειώνονται τα δημόσια έσοδα, τόσο πιο δύσκολα αντιμετωπίζεται το χρέος. Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, δεν θα πληγεί μόνο η ίδια, αλλά και ολόκληρη η ευρωζώνη.

Αρκετοί είναι αυτοί που μιλάνε για την ανάγκη των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», όμως οι λαοί δεν είναι ακόμη έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Όσο περισσότερη δύναμη αποκτά η ΕΕ,  άλλη τόση θα χάνεται από πλευράς εθνικών κυβερνήσεων.

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει με βάση τη σημερινή ισχύουσα κατάσταση; Οι Γερμανοί βαρέθηκαν να πληρώνουν, και οι Έλληνες βαρέθηκαν να σφίγγουν τα λουριά τους, εξαιτίας της λιτότητας που τους επιβάλλουν.

Σε κάποια φάση κάτι θα σπάσει, και οι αγορές θα πανικοβληθούν. Η πίστωση θα παγώσει επειδή θα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το ποιος μπορεί και το ποιος δεν μπορεί να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Τότε είναι που θα αρχίσουν να πέφτουν τα ντόμινο. Θα υπάρξει χάος.

Εδώ και δεκαετίες, οι κυβερνήσεις της Δύσης είχαν προειδοποιηθεί για τους κινδύνους της συσσώρευσης μεγάλου χρέους. Το ίδιο και οι τράπεζες, όσον αφορά στα ρίσκα που έπαιρναν. Κανένας όμως δεν άκουγε.

Έτσι, σήμερα βλέπουμε να ξετυλίγεται σε αργή κίνηση ένας εφιάλτης. Ετοιμαστείτε να τον ζήσετε. Θα είναι τρομερός….

The Economic Collapse

 

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/20-signs-of-imminent-financial-collapse-in-europe

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 19/09/2011 10:26:04

  1.μπραβο σου για τις αναδημοσιευσεις,
  2.Μπορει καποιος ¨στοχαστης¨ η' μελλοντικος πρωθυπουργος η' ανωτερος εισαγγελικος λειτουργος να μαζεψει ολα αυτα τα ανδρικελα που περιφερονται και δυσφημιζουν την χωρα μας και να τα βαλλει στην θεση τους?
  3.Μπορει καποιος να μαζεψει απο την αλογοουρα τον κ.Σουηδο υπουγο οικονομικων?
  4.Μπορει καποιος να μαζεψει τα διεθνη παπαγαλακια σημερα οχι αυριο!
  Αλλο δηλωση, αλλο η ειδηση και αλλο η συκοφαντια!
  5.Αν καποιος δεν μπορει να τα κανει ολα αυτα μπορει τουλαχιστον να μας απαλλαξει απο την παρουσια του και τη μισθοδοσια του?

 2. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 19/09/2011 10:38:43

  μονο το ποτε θα ερθει η Δευτερα Παρουσια δε μας ειπατε

 3. AERAS EINAI avatar
  AERAS EINAI 19/09/2011 11:04:07

  Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

  Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

  Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας.

  Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

  http://www.scribd.com/oikonomia247

 4. TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 19/09/2011 11:05:46

  Δεν πρόκειται ούτε περί επιλεκτικής χρεωκοπίας ούτε περί πτωχεύσεως.

  Πρόκειται περί ανταλλαγής οργάνων...

  Εμείς χρωστάμε τ' άντερά μας και αυτοί θα πάρουν τ’ αρ... μας!

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 19/09/2011 11:11:42

   ΑΠΑΙΧΤΟ,ΑΜΙΜΗΤΟ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ
   ΣΥΜΒΕΙ...!!!!!!!!

  • βροντόσαυρος avatar
   βροντόσαυρος @ TAKHΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 19/09/2011 16:25:14

   μην ανησυχεις, αν πρόκειται να κερδίσουν κάτι από αυτό, θα σ'τα ξεριζώσουν με περισσή απάθεια

   • ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
    ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ βροντόσαυρος 20/09/2011 10:44:19

    Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δε μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ, πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου. Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γένηκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γένηκαν Ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη.

    Οι μελλούμενες γενεές δε σαλεύουν μέσα στον αβέβαιο καιρό, μακριά από σένα. Ζουν, ενεργούν και θέλουν μέσα στα νεφρά και στην καρδιά σου.

    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη, του εαυτού σου.

    Δεν είσαι ένας. Είσαι ένα σώμα στρατού. Μια στιγμή κάτω από τον ήλιο φωτίζεται ένα από τα πρόσωπα σου. Κι ευτύς σβήνει κι ανάβει άλλο, νεώτερο σου, ξοπίσω σου.

    Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό και το μελλούμενο. Εσύ είσαι μια λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή το κρέας.

    Νίκος Καζαντζάκης – “Ασκητική”


    .....ΠΕΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΙΓΗ ΦΟΡΑ!!!

 5. δημ τακ. avatar
  δημ τακ. 19/09/2011 11:08:16

  " 5 - Ο Γερμανός Επίτροπος Günther Oettinger δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να στείλει κυανόκρανους στην Ελλάδα για να αναλάβουν την είσπραξη των φόρων! "

  Δηλαδή τι σκέπτεται αυτός ο άνθρωπος; ότι όσοι έχουν οφειλές προς το δημόσιο (που μετά τα νέα μέτρα ΟΛΟΙ θα έχουν λόγω αδυναμίας εξόφλησης) να τους μαζέψουν οι 'κυανόκρανοι΄ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, και να εργάζονται σε γερμανικά δημόσια έργα μέχρι να εξοφλήσουν το κατά κεφαλήν χρέος τους !!!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ δημ τακ. 19/09/2011 13:56:50

   Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μπορεί να καθαιρέσει την Κομισιόν. Σας θυμίζω την επιτροπή Σαντέρ που παραιτήθηκε ολόκληρη.

   Πριν μια βδομάδα 150 Ευρωβουλευτές ζήτησαν την παραίτηση του εν λόγω επιτρόπου. Δεν είναι πλειοψηφία είναι το 1/5 των Ευρωβουλευτών αλλά όντως υφίσταται θέμα. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο τύπος αυτός ήταν ο νούμερο ένα στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατίας στο κρατίδιο της Βάδης Βιρτεμβέργης.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/09/2011 11:13:43

  Να ψάξει κάποιος που ξέρει Ιστορία, πώς ξεκίνησε ο Ελληνοτουρκικόις πόλεμος του 1897, και να δει εάν η υπόθεσηξ εργασίας ότι οι τότε Γερμανοί είχαν βάλει το δαχτυλάκι τους παίζει.

  Οι κρίσεις δεν είναι πάντα φτιαχτές, αλλά οι πολλοί έξυπνοι λαοί με τους πιο μελετηρούς ηγέτες (αναφέρομαι στους παρασκηνιακούς ηγέτες), κάτι ξέρουν από κατασκευή κρίσεων. Ενθεν και ένθεν.

  Η Ελλάδα απλά είναι πιο ευάλωτη, λόγω γεωγραφίας στο ρήγμα Ανατολή-Δύση και λίγο Βοράς-Νότος. Μας έμαθαν να είμαστε και στο μπαχτσίσι χρόνια μέσα σε παρακμάζουσες αυτοκρατορίας, να τα..

  Περί την Πρωτοχρονιά είχα ρωτήσει τους καλούς σχολιαστές του αντινιουζ, "ποιός είναι πίσω από το Πασόκ. Να σας πω τι θυμάμαι από τις απαντήσεις. Και η Δύση και η Κεντρική Ευρώπη, αλλά πολληηηή Κεντρική Ευρώπη αδερφάκι μου... Κι ας σπεύσουν να πουνε τον ΓΑΠ αμερικανάκι...

  Αν κάνουμε σταση πληρωμών, τους λείπουν 400 για να προστατευτούν από το κανόνι μας, και άλλα 400 για να μαζέψουν τον απόηχο, και πές και κανένα 200άρι ρεζέρβα, ε΄γω τα βγάζω ένα, το Στρατφορ τα έβγαλε 2. ΄

  τόσο καιρό μας λάδωναν άμεσα και έμμεσα για να αγοράζουμε τις σαβούρες τους. Να πάνε να μαμηθούνε.

  Η άποψή μου για τον Έττινγκερ δεν μπορεί να γραφτεί λόγω ...κοσμιότητας.

 7. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 19/09/2011 11:19:15

  1.Μπορει να εξηγησει ο κ.Βενιζελος στο λαο η' σε αλλα θεσμικα οργανα τι εννοει με την δηλωση του ¨μικροτερη & εξυπνοτερη ελλαδα"?

 8. manos avatar
  manos 19/09/2011 14:04:48

  Οι Ελληνες φταίνε.
  1. Μόνο οι Ελληνες κατανάλωναν. Οι υπόλοιποι έκαναν επιλεκτικές αγορές στήριξης των οικονομιών.
  2. Μόνο οι Ελληνες έπαιρναν δάνεια. Οι άλλοι έκαναν επενδύσεις.
  3. Μόνο οι Ελληνες είναι τεμπέληδες. Οι άλλοι έκαναν μακροχρόνιες διακοπές επειδή κουράζονταν στις φάμπρικες.
  4. Μόνο οι Ελληνες έχουν ιδιοκτησία. Οι άλλοι έκαναν σπίτια για να τονώσουν την τοπική οικονομία.
  5. Μόνο οι Ελληνες είναι διεφθαρμένοι. Οι άλλοι απλώς ελλίσονταν με "έξυπνους" τρόπους στα γρανάζια της παγκοσμιοποίησης.
  6. Μόνο οι Ελληνες έπαιρναν μεγάλους μισθούς. Οι άλλοι είχαν αποδοχές αναλογικά με την παραγωγικότητά τους.
  7. Μόνο οι Ελληνες φταίνε και κατέρευσε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Οι άλλοι απλώς τύπωναν νομίσματα για να στηρίξουν την οικονομία τους.
  8. Μόνο οι Ελληνες αγόραζαν οπλικά συστήματα σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι άλλοι απλώς παρήγαγαν όπλα. Δεν σε πίεζαν να τα ψωνίσεις κιόλας.

  Παγκόσμιοι Καραγκιόζηδες

 9. The Saint avatar
  The Saint 19/09/2011 15:44:36

  Δεν θα την προκαλέσει η Ελλάδα την οικονομική κατάρευση. Αλλοι βρίσκονται πισω απο αυτήν(την καταρευση), και χρησιμοποιούν τη χώρα κατα πώς τους συμφέρει...

 10. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 19/09/2011 22:53:49

  Ο ΓΑΠθα αποδειχθεί ο πλέον πετυχημένος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς θα είναι αυτός που γκρέμισε τον διεθνή Καπιταλισμό..!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.