#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2008 17:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα είναι στην καρδιά
__________________________________________________ 


Έχω γεννηθεί εκεί που εσείς στην κρατική (τώρα σιωπηλή) προπαγάνδα ονομάζετε «παραπέτασμα». Πολύ λυπούμε, αλλά γεννήθηκα ,μεγάλωσα και σπούδασα σε λαϊκή δημοκρατία. Επέστρεψα στην «πατρίδα» μου ως «ανιθαγενής». Μορφωμένος, λένε, ουσιαστικά, Πολωνός, τρελός, εργάτης, πράκτορας κλπ. Ο μακαρίτης ο νονός μου, Νίκος Κ. αλλά και όλοι οι σοφοί (Πόντιοι, Εβρίτες, Μακεδόνες, Βλάχοι κλπ ), όλοι τους Έλληνες, με έμαθαν να ξεχωρίζω τους ανθρώπους από τα ανθρωπάκια. Στο χρόνο κυριάρχησε το ΣΥΣΤΗΜΑ. Δεν είμαι απογοητευμένος…αντίθετα συνάντησα στην ΕΛΛΑΔΑ μας περισσότερους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Δεν χρειάζεται απογοήτευση. Ας πιστέψουν όλοι στο μέλλον. Και ΠΑΣΧΑ έχουμε μην ξεχνάμε...


Ν.Δ.Σ.ΣΧΟΛΙΑ

 1. Agapi avatar
  Agapi 28/04/2008 19:53:24

  Οι «ιθαγενείς» δεν είναι μόνο αυτοί που «κέρδισαν» την ιθαγένεια τους με το να γεννηθούν απλά σε μια χώρα, αλλά, για μένα, αυτοί που αγαπάνε αληθινά το χώμα που ζουν και που το δείχνουν στην πράξη. Ναι, φίλε, την Ελλάδα την έχουμε στην καρδιά μας. Και τώρα προσπαθούμε εδώ να κάνουμε μια κατάθεση ψυχής.
  Η καλύτερη μου φίλη, που είναι σαν και σένα, έχει πει «Πάνω απ’όλα νιώθω Άνθρωπος» και ξέρω σίγουρα ότι πιο πολύ απ’όλους λαχταράει και αγαπάει την Ελλάδα της Δημοκρατίας, την πατρίδα της ψυχής της. Και κάθε φορά που δρα υπέρ των ελλήνων και του τόπου που διάλεξε να ζει, είναι ολοφάνερο ότι δεν είναι «λιγότερη» ελληνίδα από τους «ιθαγενείς», που πολλοί από αυτούς βλέπουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και τίποτα άλλο.
  Ναι, να είσαι έλληνας σημαίνει να έχεις ελληνική ψυχή, να έχεις την Ελλάδα στην καρδιά σου και να την αγαπάς αληθινά.
  Να είσαι καλά.

 2. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 19:57:34

  Την φωτογραφία έλαβα από πολωνικό σειτς
  Έγινε στην πόλη Swidnica Sl (Σφισνίτσα όπως την έλεγε η γιαγιά μου Σφιτνίτσα Σλ) το 1967-8
  Με την φωτ. Του Νίκου Μπελογιάννη είναι ο Θανάσης (σήμερα Αθήνα-Αθηναικη Κομπανία ) ,αριστερά ο Ηρακλής (σήμερα Τέτοβο) μέσα ο Γιώργος (σήμερα Πολώνια) στο κέντρο ο Ηλείας Α.(μάλλον Βόλο από τον Έβρο –Έλλην –ρόμ –πρόεδρος κοινότητας τότε ) με την κόρη του (Βόλος ) και η Βάσω Α.(σήμερα Λάρισα) .Έτσι ούτε ΚΚΕ αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ όπως μας έμαθε ο δάσκαλος μας Ανέστης Στιλπνόπουλος (σήμερα Μενίδι) .
  Το πανό γράφει «Έξω (μάλλον Ουστ)η χούντα –ελευθερία στον ελληνικό λαό»

 3. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 20:02:20

  Και βέβαια δεν αγνοώ ότι την ιδία περίοδο η εξουσία έστελνε στα πυρά τους Πολωνούς (εβραϊκής καταγωγής ) σε τέσσερες μεριές του κόσμου!!!!.

 4. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 20:50:07

  Και το γλείψιμο –γλείψιμο –είναι επάγγελμα
  http://kozani.net/kozani.php?table=NEA&p_id=9474

 5. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 21:14:36

  μηπως και αυτος ειναι παιντι της Ελενης Τσ.επιτημης παλια του Παν.Αθηνων .
  Τσαμπα τα διπλ.... και διδ...δεν τα δύνουμε
  (τωρα με την ραδιενεργει κολοτεφρα θα ασχολουμαστε???).

 6. Agapi avatar
  Agapi 28/04/2008 21:36:11

  Μιλάς για την «βελούδινη» επανάσταση του ’67? Τρομερό. Μπράβο στους έλληνες.
  Τα άλλα καν’τα, σε παρακαλώ λίγο πιο λιανά. Ειδικά για την Ελένη Τς. κ.π.λ.
  Όσο για τους εβραίους, τράβηξαν και με τους ναζί και με τους «κομμουνιστές» τον Γολγοθά τους. Το έχω ακούσει.

 7. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 22:07:25

  elena Caouseskou

 8. Agapi avatar
  Agapi 28/04/2008 22:15:01

  Χα, χα, χα… Καλό.
  Μιλάς για τον παπά? Ο άλλος ποιος είναι?

 9. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 22:23:21

  Και για την ιστορία λειτουργιάς του ΚΚΕ στην Πολωνία η απαγόρευση λειτουργιάς του είχε σχέση με μακάβρια εκτελέσει δυο παιδιών (σλαβομακεδονακια ?) σε έναν παιδικό σταθμό .Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω (μου το έχει διηγηθεί ο μεγάλος μου «αδελφός»).Πάντως μετά από αυτό το τραγικό γεγονός λειτουργούσαμε στα πλαίσια Ενώσεις Πολίτικων Προσφύγων στην Πολωνία .Η δράση του ΚΚ Πολωνίας είχε σταματήσει από το 1949 όπου ξεκίνησε και λειτούργησε το Πολωνικό Εργατικό Ενιαίο Κόμμα που αυτοδιαλύθηκε έπη Ιαρουζελσκι(είχα φυγή για Ελλάδα )

 10. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 22:39:14

  Agapi –Εδώ στο Ελλαδιστάν μην ξεχνάς το ρόλο της Φρειδερίκης με τους Έλληνες εβραίους(η όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζονται θρησκεύτηκα)
  Στην Θεσσαλονίκη ,Καστόρια κλπ.
  Και ποτέ και τη σχέση είχε η αναγνωρίσει του Ισραήλ από την Ελλάδα (ως τελευταίο κράτος της Ε.Ε.)

 11. Agapi avatar
  Agapi 28/04/2008 23:05:01

  Ξέρεις, τώρα δεν καταλαβαίνω καλά (και μπορεί και περίπου καθόλου) ότι μου λες. Για απαγόρευση του ΚΚ και άλλα. Και δεν κατάλαβα ακριβώς ποιοι σκότωσαν τα παιδιά? Οι κομμουνιστές η οι ναζί? (Μάλλον τα παιδιά ήταν εβραιοπούλα). Γιατί η φίλη μου (που είναι πολύ πιο μικρή από όλα αυτά τα γεγονότα) έχει τις χειρότερες εντυπώσεις για το ΚΚ και για τον «κόκκινο» φασισμό. Και για να έχει το δικαίωμα της ελευθέριας του λόγου και της σκέψης, μπορούσε να την είχαν σκοτώσει και αυτήν και το παιδί στα σπλάχνα της και πολλά άλλα. Και δεν θέλανε να έχουνε τα ξένα κράτη- έξυπνοι πολίτες. Άλλο και τούτο… Αφού τα «ξένα» κράτη δεν δίνουν σημασία, αδελφέ μου, στην εξυπνάδα. Παρά μόνο στα 3 «Μ»… Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Περιμένει να αλλάξει κάτι στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία στο κόσμο. Πιστεύει στην Αλλαγή.

 12. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 28/04/2008 23:34:32

  Δυστυχώς δεν πιστεύει σε ένα στην Εργασία!!!!

 13. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 29/04/2008 05:18:28

  Agapi-Πώς να καταλάβεις όταν την ιστορία την γράφει μέχρι σήμερα πάντα ο Νικητής ,και αν κάποιος αγαπά πρέπει να την αναζητεί σε έντυπα τύπου Αντί κλπ .Μήπως αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της λυσσαλέας προσπάθειας τον «θεωρητικών ινστρουχτόρων τύπου Σουσλοφ « Βενιζέλου(τίγρη) και Μητσοτάκη Κ .

 14. Agapi avatar
  Agapi 29/04/2008 11:59:18

  Και πιστεύει στην εργασία και έχει δουλέψει και ανασφάλιστη και στην «μαύρη» αγορά εργασίας. Μέχρι που δεν πήγαινε άλλο. Και σκληρές δουλειές, γιατί η «εύκολη» εργασία είναι μόνο για τα ρουσφέτια και όχι για τους «ξένους». Και ειδικά όχι για αυτούς που πάνε με το σταυρό στο χέρι.
  Για αυτό θέλει την Αλλαγή και την Αξιοκρατία.

 15. Agapi avatar
  Agapi 29/04/2008 12:17:46

  Έφτιαξε και περιούσιες για τα «αφεντικά» της και αυτή έπαιρνε ένα μεροκάματο της πείνας, χωρίς ασφάλεια. Και δεν «μουνιμοποιήθηκε», όπως πολλές από αυτές που το παίζουν σήμερα «εργαζόμενες» και «διανοούμενες», νομίζοντας ότι μόνο αυτές τα «δικαιούνται» όλα. Και δεν θέλει «βίζμα» για κανέναν από τη οικογένεια της. Το μοναδικό που επιθυμεί είναι να έχουν Αξιοκρατία και μόνο. Όπως και να μην προωθούνται πάλι τα ρουσφέτια, πρόκειται η όχι για συγγενείς αυτών που μονιμοποιήθηκαν με το ένα από τα 3 «μ».

 16. Alkimos avatar
  Alkimos 29/04/2008 15:40:10

  Έζησα πάνω από 30 χρόνια στην κεντρική Ευρώπη, σε ένα από τα ποιο πλούσια μέρη του κόσμου. Ξέρετε γιατί γύρισα στην Ελλάδα; Διότι είχα βαρεθεί να ζω ανάμεσα σε …πτώματα! Ναι! Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι «πολιτισμένοι», οι «ανώτεροι», δεν είναι παρά …καρικατούρες «ανθρώπων». Το δυστύχημα όμως ξέρετε ποιο είναι; Καθώς περνούν τα χρόνια, βλέπω δυστυχώς να λιγοστεύουν και στην Ελλάδα οι «ζωντανοί» άνθρωποι. Στην προσπάθειά τους να μιμηθούν τους Ευρωπαίους, έχουν πουλήσει ότι ποιο όμορφο είχαν (την ανθρωπιά) στον καταναλωτισμό και στην αμερικανόφερτη (αερο)κουλτούρα!

 17. Manasidis Alexandros avatar
  Manasidis Alexandros 02/04/2009 12:07:07

  tha ithela na organosoume mia sinandisi ton paidhion pou genithikame stin Polonia kai mename sti SWIDNICA SL. gia na ta puome apo konda ala horis anafora gia ta politika ta opia dhen ta gnorizo kai kala. Tha itan poli oreo na vlepamastan mata apo tosa polla hronia kai sta prosopa mas na anagnorizame tin vlakia tis istorias kai tou hronou puo giatrevi ta panda.
  POZDRAWIAM SERDECZNIE

 18. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 15/07/2009 19:12:36

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΩΣ ΤΟ 1955. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΗΤΣΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ)? ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ 1951-1956 ΗΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΒΡΟΤΣΛΑΒ. ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

 19. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 15/07/2009 19:15:29

  ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:GPAP63@YAHOO.GR

 20. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 15/07/2009 19:17:21

  ΕΠΙΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

 21. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 15/07/2009 23:55:58

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠ ΤΗ SWIDNICA ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΑ...ΠΡΙΝ ΑΠ ΤΟ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΛΕΓΟΤΑΝ PPR ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΓΙΝΕ PZPR.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΔΙΑΛΎΘΗΚΕ ΤΟ 1955-56 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ. Η ΜΟΝΗ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ...ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑΝ ΣΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...ΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟ ΖΙΩΤΑ..ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ...ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ!!!!!ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ....ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΡΟΥΖΕΛΣΚΙ....ΧΑ ΧΑ ΧΑ....ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.