#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2008 01:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΥΠ ανοίγεται στην…κοινωνία μέσω δημοσιογράφων

Είναι κι αυτό από τα κουφά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες. Χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "King George" η ΕΥΠ είχε ημερίδα με θέμα ΚΡΑΤΟΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ποιοι ήταν συντονιστές της συζήτησης; Δύο διευθυντές εφημερίδων, ενώ συμμετείχαν και δύο διπλωματικοί συντάκτες. Μπορεί και άλλοι γιατί αυτούς μάθαμε μέχρι στιγμής. Ξέρετε τι συζήτησαν μεταξύ άλλων; Τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τις οποίες υπάλληλοι της ΕΥΠ έκαναν μήνυση στην εφημερίδα. Πως λέγετε αυτό; Το να συζητά δηλαδή ένας δημοσιογράφος με μυστικούς πράκτορες (τρομάρα τους) τα πεπραγμένα μιας άλλης ελληνικής εφημερίδας;

Και ξέρετε ποιο είναι το πιο εκπληκτικό; Η είδηση πέρασε στα ψιλά από άλλους συναδέλφους. Σαν μια συνάντηση τάχα για το «άνοιγμα της ΕΥΠ στην …κοινωνία».Μας δουλεύουν κανονικά, δηλαδή. Δεν έχει καμιά δουλειά η ΕΥΠ με την ελληνική κοινωνία. Επειδή δεν είναι …κοινωνική υπηρεσία. Μυστική υπηρεσία είναι που πρέπει να ασχολείται μόνο με τους εξωτερικούς εχθρούς της χώρας και όχι με τους…εσωτερικούς κάθε κυβέρνησης. Τι νόημα έχει λοιπόν αυτό το «άνοιγμα στην κοινωνία»; Της αναγνώρισης μήπως της ΕΥΠ ως …δημοκρατικής υπηρεσίας που προσφέρει …κοινωνικό έργο, για να μπορούν ως εκ τούτου οι συνάδελφοι να συνεργάζονται άνετα μαζί της στο μέλλον; Και τι θα της λένε; Για τους Τούρκους πράκτορες που συναντάνε στα ρεπορτάζ τους; Μπορεί ένας δημοσιογράφος να είναι τόσο ανόητος ώστε να νομίζει ότι θα του …ανοιχθεί η ΕΥΠ; Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας….

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 12/06/2008 04:56:33

  Καλά, δεν πεθάναμε κι από την έκπληξη. Είναι γνωστός ο παρασιτικός ρόλος των μεγαλοδημοσιογράφων. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της "ανάκρισης" του Κυριάκου από τον Χατζηνικολάου. Τον κόλλησε στον τοίχο. Χαλκομανία έγινε ο Κυριάκος. Μ' ένα τεράστιο χαμόγελο.

 2. Kostas avatar
  Kostas 12/06/2008 09:28:19

  Το θέμα το παρακολούθησα χθες στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra 3 και το θεωρώ από τα πιο σοβαρά του κλάδου μας. Να τους χαίρεστε τους κουκουλοφόρους της ΕΥΠ κύριε Σόμπολε.

 3. Factorx avatar
  Factorx 12/06/2008 09:33:00

  Να που σε λίγο η ΕΥΠατζήδες θα βγαίνουν και στα παράθυρα να διεκδικούν τα αιτήματα τους. να τι γραφει σημερα το ΒΗΜΑ, μετά την χθεσινη ημεριδα:

  "Κονδύλια, μόνιμο πολιτικό προσωπικό και συμμετοχή στο ΚΥΣΕΑ -όπως γίνεται και σε άλλες χώρες- ζήτησε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. «Κατασκοπεία δεν γίνεται με 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας έχουν στη διάθεσή τους ετησίως 498 εκατ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοραντής.

  Όπως γράφει Το Βήμα της Πέμπτης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων της ΕΥΠ, ο διοικητής της Υπηρεσίας υπογράμμισε ότι τα κονδύλια που διατίθενται συνολικά για τις έρευνες των υπαλλήλων της ΕΥΠ είναι 4,5 εκατ. ευρώ, όμως τα 3 εκατ. ευρώ αφορούν πληρωμές στελεχών της υπηρεσίας στο εξωτερικό.

  Ο κ. Κοραντής ζήτησε επιπλέον ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ να συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες.

  Επίσης, ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε στην ΕΥΠ να εργάζεται μόνιμο πολιτικό προσωπικό και όχι αποσπασμένοι αξιωματικοί από τις Ενοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ.

  Αναφέρθηκε επίσης και στις προσλήψεις, ζητώντας πιο σύνθετες διαδικασίες και πιο αυστηρά κριτήρια.

  Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων της ΕΥΠ Κ.Αγγελάκης έθιξε το θέμα των χαμηλών μισθών των υπαλλήλων της ΕΥΠ, λέγοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρότεροι ακόμη και από αυτούς καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών».

 4. Χ. Μόρφος avatar
  Χ. Μόρφος 12/06/2008 12:05:59

  Προφανώς δεν γνωρίζετε τα ονόματα των δημοσιογράφων που... συμμετείχαν στην ημερίδα. Υποθέτω ότι θα τα αποκαλύπτατε.

  Αλλά ιδού το όνομα ενός:

  "Στην ημερίδα κατέθεσαν τις απόψεις τους εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων καθώς και δημοσιογράφοι.

  Κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ άσκησε ο διευθυντής του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» κ. Γιώργος Χαρβαλιάς."

  Από δημοσίευμα του ίδιου του "Έθνους": Οι προκλήσεις για την ΕΥΠ

 5. Factorx avatar
  Factorx 12/06/2008 12:43:32

  Τα γνωρίζουμε, αλλά επειδή δεν είμαστε παρόντες στην ημερίδα, ούτε έχουμε κάποιο άλλο στοιχείο αποφεύγουμε ακόμα να τα αναφέρουμε. Διδάσκοντες δεοντολογία, επειδή μερικοί απο αυτούς, όταν κάποιοι απο εμάς έβγαλαν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τα αρχεία της Στάζι γυρνούσαν και κατηγορούσαν εμας ως ....πράκτορες. Οι εκλεκτοί της ΕΥΠ που πηγαίνουν στις ημερίδες της με πολυτελείς λιμουζίνες. Αλλά, όλα εδώ πληρώνονται

 6. Φαρμακόγλωσα avatar
  Φαρμακόγλωσα 12/06/2008 12:46:12

  Ο πατέρας ποιού απο τους δημοσιογράφους που μίλησαν στην ημερίδα είναι (ή ήταν) στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας;

 7. Χ. Μόρφος avatar
  Χ. Μόρφος 12/06/2008 13:06:48

  @ Factorx

  Προφανώς όλα εδώ πληρώνονται... Και θυμάμαι -κάποιες από- εκείνες τις παλιές ιστορίες.

  Το "υποθέτω" στο προηγούμενο σχόλιό μου, πήγαινε στο αν κάποιος από τους συμμετέχοντες δημοσιογράφους είχε ήδη δημοσιοποιήσει τα ονόματα.

 8. skatecirclo avatar
  skatecirclo 12/06/2008 13:09:00

  τα ονόματα δημοσιεύτηκαν..ή κάποια από αυτά στο zougla.gr του Δημοσιογράφου Μάκη...

 9. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 12/06/2008 13:12:14

  Αυτά τα σχετικά γράφτηκαν στο φόρουμ του "Indy" :

  879234 Tωρα στο xtra3 βγήκε ο Σπινος
  από @ 10:34μμ, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008
  Που ήτανε ο ένας αο τους 2 και θα μιλήσουνε για το σκηνικό.
  Καποτε είχε συλληφθεί κιόλας με χρήματα για εκβιασμό!

  879279 Επιτέλους...
  από Ιστοριοδίφης 1:05πμ, Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008
  ...δεν υπάρχει κανένας καλά ενημερωμένος να μας πει γιατί απετάχθη από την ΕΛΑΣ ο Γεωργακόπουλος?
  (Το είχα γράψει παλιότερα αλλά η ΣΟ το έκοψε. Προφανώς διότι ουδείς εκ των διαχειριστών είναι κάτοικος Καλλιθέας...).

  879339 ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ...
  από ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ... 4:04πμ, Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008
  να φωνάξεις "Αλήτες-Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι"...Οι επίσημοι συνεργάτες είναι ρουφιάνοι ; Απλά τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι στον τίμιο καθημερινό αγώνα για την επιβίωση...

  Όσο για αυτόν που τους καταγγέλλει , μάλλον για εσωτερική , ανταγωνιστική διαμάχη πρόκειται... Η είδηση όμως έχει τη δική της αυτοτελή αξία.

  879365 στεφάνι με στολή στο Πολυτεχνείο
  από δημητρης γεωργακοπουλος 8:13πμ, Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008
  γιατί απετάχθη από την ΕΛΑΣ ο Γεωργακόπουλος?
  Γιατί το 1980 κατέθεσε στεφάνι με στολή στο Πολυτεχνείο μπήγε στην πορεία του πολυτεχνείου κατάγγειλε την δολοφονία ΚΟΥΜΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από τα ΜΑΤ και αποκάλυψε ότι στο αστυνομικά τμήματα γινόντουσαν βασανιστήρια πολιτών διαβάστε Ελευθεροτυπία Έθνος Αυγή Νέα 1980,81 και 82 εγγράψαν ο Γιάννης Κατρης και ο Δημήτρης Ψαθας.


  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=879220


  Τι μου θυμίζετε τώρα !

  Ο Κοραντής είναι ο υιός του Ιωάννη Κοραντή , όχι ότι πιστεύουμε στην συλλογική ευθύνη , αλλά για την μνήμη , την ιστορία και τους συνειρμούς που προκαλεί , ο οποίος σαν πρόξενος της Χούντας στην Δικτατορία αφαιρούσε δεκάδες διαβατήρια από αντιδικτατορικούς έλληνες μετανάστες ;

  Την περίοδο της "αποχουντοποίησης" , κάτι σαν τις δίκες των δοσίλογων μετά την κατοχή που αθωώθηκαν όλοι , υπηρεσιακό συμβούλιο του επέβαλε "τρίμηνη παύση¨ από το διπλωματικό σώμα...

  Τι μου θυμίζετε τώρα !

  Όταν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη δόθηκε σαν "επιχορήγηση" στον Σ. Κόκκαλη το "Ξυστό" τότε το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το σκάνδαλο δηλώνοντας πως όταν επανέλθει στην εξουσία θα καταργήσει τη σύμβαση !
  Η "τύχη" το έφερε και στα τέλη του 1993 επανήλθε ! Και τι έγινε ; Ο πρώην νομικός σύμβουλος του Αντρέα , ο Α. Βγόντζας , εάν θυμάμαι καλά , έγραψε μία "γνωμοδότηση" η οποία έλεγε πως " για λόγους ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , δεν μπορεί να παρθεί η σύμβαση ΟΠΑΠ-Σ.Κ. ...!

  Αυτό το γράφω , έτσι επειδή σήμερα ακούω δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ πως θα καταργήσει κάποιους Νόμους και Συμβάσεις της Ν.Δ. , ΟΤΑΝ , επανέλθει στην Εξουσία...Καλά , θα δούμε...

  Πάντως ναι ρε γαμώτο , είναι αλήθεια , το Ελληνικό κράτος ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , γεγονός αναμφισβήτητο !

 10. Χ. Μόρφος avatar
  Χ. Μόρφος 12/06/2008 13:15:46

  @ skatecirclo

  Σωστός!!! Και το σχετικό λινκ: Δημοσιογράφοι ομιλητές στην ημερίδα της ΕΥΠ

 11. Suhoi avatar
  Suhoi 12/06/2008 13:48:31

  Φαρμακόγλωσα είσαι πολύ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ.

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/06/2008 15:12:11

  Συμμετείχαν:

  Νίκος ΜΕΛΕΤΗΣ-‘Eθνος + ΕΡΤ
  Αγγελική ΣΠΑΝΟΥ- Ελεύθερος Τύπος (προεδρεύοντες) ..

  Γιώργος ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ- Έθνος (υποψ. βολευτής ΠΑΣΟΚ)Τίτος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ- Απογευματινή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.