25/02/2009 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τους μπλογκερς τρομοκράτες;

Σε σημερινή ανακοίνωσή της με τίτλο «H ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ» η ένωση των δημοσιογράφων γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η Ενωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών διακηρύσσει, για μια ακόμη φορά, την πίστη της στην ελευθεροτυπία ως ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας και μάχεται για την ελεύθερη έκφραση και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών και των ειδήσεων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα, το μέλλον της δημοσιογραφίας και των εργαζομένων πλήττεται από τη συγκέντρωση της ιδιοκτησίας και τη δημιουργία παγκοσμίων δικτύων ΜΜΕ, ενώ οι πιέσεις στους δημοσιογράφους, κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, πληθαίνουν επικίνδυνα...

Οι απειλές, οι επιθέσεις και οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, μόνο την υπόθεση της Δημοκρατίας και των κοινωνικών ελευθεριών δεν υπηρετούν. ...η στοχοποίηση δημοσιογράφων μέσα από κείμενα, δημοσιεύματα και άλλες επικοινωνιακές πρακτικές, αλλά και δολοφονικές επιθέσεις, επιχειρούν να εμφανίσουν ως αποκλειστικά υπεύθυνους, για την ποιότητα της ενημέρωσης τους δημοσιογράφους, απαλλάσσοντας προκλητικά την ιδιοκτησία των Μέσων, αφού επιδεικτικά δεν κάνουν έστω και την παραμικρή αναφορά για την εργοδοσία.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μάχονται καθημερινά για το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Αυτούς όμως διάλεξαν να απειλήσουν και να στοχοποιήσουν αόρατες οργανώσεις, αόρατοι μπλόκερς, ορατοί αρθρογράφοι. ...(!!!).

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στα σχόλια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 25/02/2009 18:38:22

  Η ΕΣΗΕΑ λέει τους μπόγκερς τρομοκράτες;

  H ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ

  Επιστροφή

  24 Φεβρουαρίου 2009  Η Ενωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών διακηρύσσει, για μια ακόμη φορά, την πίστη της στην ελευθεροτυπία ως ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας και μάχεται για την ελεύθερη έκφραση και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών και των ειδήσεων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

  Την ίδια ώρα, το μέλλον της δημοσιογραφίας και των εργαζομένων πλήττεται από τη συγκέντρωση της ιδιοκτησίας και τη δημιουργία παγκοσμίων δικτύων ΜΜΕ, ενώ οι πιέσεις στους δημοσιογράφους, κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, πληθαίνουν επικίνδυνα.

  Τις διακηρυγμένες αυτές αρχές για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε σήμερα και ασχολήθηκε διεξοδικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την αταλάντευτη θέση του για την προάσπιση της δημοσιογραφικής λειτουργίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

  Οι απειλές, οι επιθέσεις και οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, μόνο την υπόθεση της Δημοκρατίας και των κοινωνικών ελευθεριών δεν υπηρετούν.

  Ταυτόχρονα, η κλιμάκωση των εξελίξεων αυτών, τον τελευταίο καιρό, και η στοχοποίηση δημοσιογράφων μέσα από κείμενα, δημοσιεύματα και άλλες επικοινωνιακές πρακτικές, αλλά και δολοφονικές επιθέσεις, επιχειρούν να εμφανίσουν ως αποκλειστικά υπεύθυνους, για την ποιότητα της ενημέρωσης τους δημοσιογράφους, απαλλάσσοντας προκλητικά την ιδιοκτησία των Μέσων, αφού επιδεικτικά δεν κάνουν έστω και την παραμικρή αναφορά για την εργοδοσία.

  Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μάχονται καθημερινά για το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Αυτούς όμως διάλεξαν να απειλήσουν και να στοχοποιήσουν αόρατες οργανώσεις, αόρατοι μπλόκερς, ορατοί αρθρογράφοι.

  Παρά τις αντιξοότητες και το κλίμα που επιχειρούν να διαμορφώσουν συγκεκριμένα κέντρα, οι δημοσιογράφοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν την αλήθεια και την υπεύθυνη πληροφόρηση του ελληνικού λαού, καλώντας όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν και να απομονώσουν πολιτικά τους υπεύθυνους αυτών των επιλογών.

  Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία του Τύπου, αν οι δημοσιογράφοι ζουν κάτω από συνθήκες διαφθοράς, φτώχειας και φόβου , επειδή καλλιεργούνται από την εργοδοτική αυθαιρεσία, οδηγούν σε αυταρχικές επιλογές και τώρα επιτείνονται με άλλοθι την κρίση.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 18:51:22

  Συγγνώμη αλλά τα Μπλόγκς δεν είναι η υπέρτατη μορφή ελευθεροτυπίας; Ή είμαι βλάκας; Μήπως πειράζει το ότι είναι δωρεάν; Ότι είναι ανεξέλεγκτα από πλευράς ιδιοκτητών, κυβέρνησης, συνδικάτων κλπ; Και ποιός επιτίθεται αποκλειστικά στους δημοσιογράφους; Εγώ στα διάφορα μπλογκς βλέπω και αναρτήσεις και σχόλια κυρίως κατά των εκδοτών, καναλαρχών κ.ά. Οι δημοσιογράφοι που τυχόν θίγονται από μπλόγκερς είναι αυτοί που έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την εκάστοτε εξουσία. Αυτούς υπερασπίζεται η ΕΣΗΕΑ;

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/02/2009 18:58:26

  "μπλόκερς": ας μάθουν να γράφουν, πρώτα, οι αγράμματοι. "Μπλόγκερ", είναι το σωστό. Με "γκ" και χωρίς "ς".

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 19:01:10

  Όταν η ΕΟ 17Ν τους ξέχεζε πατόκορφα μέσα από τέλεια συγκροτημένες αναλύσεις με αναφορές στον Μπαλζάκ κλπ δεν έλεγε τίποτα η ΕΣΗΕΑ. Τώρα που κινδυνεύει να χαθεί η κουτάλα (χρηματική, εξουσίας κλπ) πνέουν μένεα εναντίον των μπλόγκς διότι υποθάλπουν την τρομοκρατία; Πάμε καλά; Οι ξέφρενοι δημοσιογράφοι δεν είναι αυτοί που ηρωποίησαν τους χουλιγκάνους του Δεκέμβρη; Τι γίνεται τέλος πάντων;

 5. Anonymous avatar
  Anonymous 25/02/2009 19:19:40

  εδώ πρέπει να αναφωνήσουμε....εμ κερατάς..εμ δαρμένος..
  εκτός αυτού δεν τους βάλαμε όλους στο ίδιο τσουβάλι....τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται..

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/02/2009 19:21:59

  ίσως το μπλόκερ είναι σκόπιμα γραμμένο έτσι, ότι δλδ συγκροτούν αόρατα μπλοκ

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 19:26:32

  Ή μπορεί να θυμήθηκαν το "σκληρό" μπλόκο του Μπούτου στην διασταύρωση της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ... Ποιός ξέρει;

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 19:26:57

  Μπούτα.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/02/2009 19:32:42

  Σκαρώστε μπλογκάκια να υπάρχουν γιατί είναι τα ψηφιακά οικόπεδα του εγγύς μελλοντος, ενημερώνετέ τα πότε πότε με καμια υπεύθυνη ψιλοαναρτησούλα για το καλό και θα δούμε που θα πάει το πράγμα.

 10. saaladin avatar
  saaladin 25/02/2009 19:37:49

  για σκεφτείτε ποιοί διοικούν την ΕΣΗΕΑ:φουκαράδες Δεξιοί με τη σύμπραξη δήθεν ’σοσιαλιστών’.Οι άνθρωποι είναι χεσμένοι μη τύχει και τους έρθει κάποια ξώφαλτση..Κι άλλωστε τους 30 από δαύτους με τους μισθούς των 30.000 και βάλε ευρώ,τους φυλάνε προλετάριοι χωροφύλακες των 800 ευρώ.Δούλοι καναλαρχών και διαπλεκόμενων που θρασύτατα μιλούν για τους μπλγόκερς,το παίζουν ενδιάμεσοι της αστικούλας Δημοκρατίας και κρατάν ’οπισθοφυλακή’ σχεδόν με σωματικό τρόπο,,,,

 11. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 25/02/2009 19:52:31

  Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ απευθύνεται κυρίως σε μπλογκ του τύπου Κουρδιστό πορτοκάλι και Πρεςς-Με του Παπαγιάννη που το έχουν παραξειλώσει τώρα τελευταία.. στοχοποιούν άτομα και ανεβάζουν ποστ που ουσιαστικά υμνολογούν τους "Σέχτες".

  Ναί μάλιστα! Δημοσιογράφοι εν Ελλάδι στοχοποιούν συναδέλφους τους και ηδονίζονται από το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίων δημοσιογράφων!

  Απλά περιδιαβείτε στα εν λόγω μπλογκ και δείτε τα περασμένα ποστ τους σε θέματα όπως επίθεση στο Αλτέρ και άλλα συναφή. Κυριολεκτικά αναρωτιέσαι το παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι και εάν είναι ληγμένα ή όχι!

 12. kanis avatar
  kanis 25/02/2009 19:57:49

  @12

  Το πρεσσμμε είναι το γνωστό φιλοντορικό βλογ. Ας ζητήσουν από εκείνη τα ρέστα, για τους φίλους της.

  κουρδιστό...εν παρακολουθώ!

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/02/2009 20:02:55

  Το διαδίκτυο είναι ενοχλητικό όχι απλώς γιατί διαχέονται οι πληροφορίες, αλλά κυρίως γιατί αντιπαραβάλλονται και συγκρίνονται.

 14. kanis avatar
  kanis 25/02/2009 20:05:31

  ..κι αναλύονται από ανύποπτα άτομα, που οι γνωρίζοντες θέλουν, να υποτάξουν στην κατηγορία του μουγκού τηλεθεατή!

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/02/2009 20:07:25

  Γι' αυτό ονομάστηκε Εξερευνητής και Πλοηγός.

 16. Xase avatar
  Xase 25/02/2009 20:46:47

  Υπαρχουν φιλοι μου και επωνυμοι δημοσιογραφοι που μαχονται για την ελευθερη διακινηση των ιδεων, οπως ο κ. Κακαουνακης, ο κ. Τραγκας, ο κ. Παπαγιαννης και αλλοι που νυχθημερον εργαζονται για την αμμεση και αντικειμενικη ενημερωση των ελληνων πολιτων. Ας μην τους κατηγορουμε λοιπον ολους και ας τους προσεχουμε πληρωνοντας τα φυλακτρα μην τους χασουν τα αφεντικα τους. Και να μην ξεχναμε πως οταν δεν εχουμε κατι καλυτερο να δουμε τα βραδυα στην ΤιΒι, αυτοι οι ανθρωποι μας διασκεδαζουν κιολας.
  Ε ρε σφαλιαρες που θελουν.

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/02/2009 21:11:31

  Και μόνο το "ΈνωσΙΣ" στην αρχή της ανακοίνωσης, μαρτυρά πολλά για την αρτηριοσκληρωτικη φύση ενός κονκλαβίου μουσειακού χαρακτήρα, που πλέον το παραμικρό δεν προσφέρει πέρα από lip service στα αφεντικά της.

  Προφανώς οι διάφοροι Σόμπολοι και Μόμπολοι πήραν εντολή να λειτουργήσουν ως "λαγοί" για την κατάργηση της ανωνυμίας των blogs που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

 18. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 21:17:46

  Και γιατί δεν τοποθετείται το "όργανο" για τις πάμπολλες βλακείες που εκπέμπονται καθημερινά από τα έγκυρα δελτία των 8; Γιατί επιτρέπει την μεθοδευμένη παραπλάνηση του κοσμάκη με πλάνα αρχείου, εικονικούς (στο στούντιο) διαλόγους δήθεν μεταξύ πιλότου και πύργου ελέγχου και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός; Γιατί δεν παίρνει θέση ο Πόμολος; Ε; Γιατί; Τα μπλόκ (sic) του φταίνε;

 19. σιγα την ελευθερια των μπλογκς avatar
  σιγα την ελευθερια των μπλογκς 25/02/2009 21:22:53

  Ποια ελευθερία των μπλογκς? η "ελευθερία" της στοχοποιησης ανθρώπων πλήττεται.

  H ελευθερία στην Ελλαδα είναι κεκτημένο. μπορεί κανείς να προβάλλει την γνώμη του ανεμπόδιστα. Δεν μπορεί να βρίζει και να παραποιεί.
  Και δεν κατάλαβα: γιατί στις εφημερίδες υπάρχει υπεύθυνος κατά νόμον και όχι στα μπλογκς
  Οσο για το «ενωσις» , απλά ισχύει από τότε που δημιουργήθηκε.

 20. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/02/2009 21:24:02

  Σωπάτε καλέ, μπήκαν και οι συνήγοροι...

 21. σιγα την ελευθερια των μπλογκς avatar
  σιγα την ελευθερια των μπλογκς 25/02/2009 21:25:08

  Strange Attractor
  γιαυτα υπάρχει το ΕΡΣ. Η ένωση ειναι απλώς συνδικαλιστικό σωματείο.

 22. σιγα την ελευθερια των μπλογκς avatar
  σιγα την ελευθερια των μπλογκς 25/02/2009 21:26:40

  Αυριανιστής
  Απαγορευονται η συνήγοροι στη δημοκρατία σου?

  ΑΝ η Ενωση ήταν όπως την ήθελες θα έπρεπε από καιρό να έχει κλείσει την εφημερίδα που απεικονίζει το νικ σου

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/02/2009 21:29:45

  Θυμάστε, κανα μήνα πριν τις πρώτες εκλογές του "βρώμικου '89", που είχε "ιδρυθεί" με τις ευλογίες του τότε καθεστώτος μία αντι-ΕΣΗΕΑ; ΔΕΣΗΕΡΜΑ τη βάφτισαν: Δημοκρατική Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων και Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Αθήνας. Δεν μακροημέρευσε βέβαια, αφού "στελεχωνόταν" από το Χατζάρα, το Γαργαλάκο και παρομοίους. Μήπως είναι καιρός να... αναθερμανθεί το project (με άλλους όρους τώρα);

 24. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 21:39:58

  δεν κατάλαβα..,
  δεν μπορούν οι «υγιείς» δημοκρατικές δημοσιογραφικές δυνάμεις να ψηφίσουν άλλους υποψήφιους? να συγκροτήσουν άλλες παρατάξεις?
  Είναι ανάγκη να διασπάσουν την Εμωση. Ουτε το ΠΑΜΕ εν διασπα τη ΓΣΕΕ

  Και στο κάτω κάτω ποιοι ψηφίζουν τους Σόμπολους που λέτε? Οι πρετεντερηδες (σκασίλα τους όσον αφορά την υπεράσπιση των δικών τους εργασιακών δικαιωμάτων) η το ποίμνιο των 1000-1500 ευρώ?

  Η κριτική στην ΕΣΗΕΑ είναι καρικατούρα κριτικής, αφού μια ζωή όλοι οι δημοσιογράφοι βρίζουν το Δ.Σ. και όλο ίδιους και παρόμοιους εκλέγουν

 25. tony avatar
  tony 25/02/2009 21:43:26

  Οτι και να πουν το χαρτί τέλειωσε.Όσο για τά μπλογκ
  εκεί υπάρχουν απειρες δυνατότητες σύνθεσης επειδή γράφει ο καθένας.Ποτέ μου δεν έχω αναφέρει ενα μπλογκ που δεν μου άρεσε.Σε αυτό το είδος επικοινωνίας η χειρότερη τιμωρία για κάποιον είναι απλώς να τον αγνοήσεις.Αν αναφέρω πόσο άσχημα τα γράφει κάποιος απλώς του κάνω διαφήμιση.
  Διάλογος γίνετε εκει που υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου και νομίζω ότι εδώ εχουμε τον καλύτερο διάλογο.

 26. salmonellas avatar
  salmonellas 25/02/2009 21:54:59

  Περαστικα σας, το εχετε παραχεσει το ζητημα και οπως παντα ερχεται η ωρα που καποιο ..κακο κτυπαει τον ανεμιστηρα οροφης και γινεται της Ποπης.Μοναδικη πιθανοτητα να ξαναγινει σεβαστο το επαγγελμα ειναι να μπουν σιδερενιοι κανονες επαγγελματικης δεοντολογιας και να λειτουργησει πο πειθαρχικο για τα μαυρα προβατα που λερωνουν το επαγγελμα.

 27. Keep Talking avatar
  Keep Talking 25/02/2009 21:58:08

  Μα δεν μιλαει για "μπλογκς", αλλα για "μπλοκ"-άκια, ξερετε αυτους που δεν εχουν κανενα εργασιακο δικαιωμα κτλ. κτλ. Μπορει βεβαια οι ποιητες να μην ξερουν καν τι ειναι το ENTER, οποτε εγραψαν ο,τι του ειπαν να γραψουν , ασε που καποια μελη ειναι και ιδιοκτητες ΜΜΕ

  Εμ το αλλο; "το μέλλον της δημοσιογραφίας και των εργαζομένων πλήττεται απο... τη δημιουργία παγκοσμίων δικτύων ΜΜΕ". Yποθετω εννοει τα social media (Ασε και καποια αλλα διαδικτυακα μαγικα οπως το Content που δεν τα εχουν παρει ακομα ειδηση για να φριξουν).

  Το διαδικτυο και τα μπλογκς φοβιζουν αυτους που βλεπουν τον μεχρι χθες φιμωμενο πολιτη να εκφραζεται και δεν μπορουν να τον ελεχγουν.

  Ωστοσο να πουμε και του στραβου το δικαιο .. καποια ελληνικα μπλογκς εμφανιζονται πολυ χαιρεκακα ορμωμενα απο προσωπικες διαμαχες. Και ως γνωστον , οταν παλεβουν τα βουβαλια, την πληρωνουν τα ... μοσχαρια ( Η κατι τετοιο, σορρυ!)

 28. ariel avatar
  ariel 25/02/2009 22:05:31

  @28 Τα βατράχια την πληρώνουν, τα μοσχάρια είναι αρκετά δυνατά και τη γλυτώνουν

 29. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 25/02/2009 22:08:48

  Από τη στιγμή που αυτή η ενωση των δημοσιογραφων δεχεται να έχει μέλη της εκδοτες εφημεριδων και υψηλόμισθους τότε θα μιλαει σαν ιδιοκτητης.Αυτοί φοβούνται εξάλλου.Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση διαβάζοντας την ανακοίνωση είναι ότι πρώτον παραδέχεται ότι οι δημοσιογραφοι δεν γραφουν και μιλάνε ελεύθερα.Οτι τους πουν οι εκδότες τους λένε.Κορυφαία η επιβεβαίωση.Ε και αφού βρε σεχτα,αυτοί μας καθοδηγούν πως να το κάνουμε,είμαστε και κότες λέει η ανακοίνωση για τα μέλη της.Καταπληκτικό το βρίσκω που δίνουν από φόβο τους εκδοτες τους.

 30. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 22:12:28

  είναι γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ από πνευματική συγκρότηση και ενασχόληση με την καθημερινότητα της είδησης και της ίντριγκας, απηχεί την παλιά δημοσιογραφική σχολή των γραφιάδων, που ούτε καν έχουν καταλάβει την κοσμογονία που συντελείται στην τεχνολογία και τις δραστικές που θα επειφέρει και στο δικό τους επάγγελμα
  Γιαυτό και το μέλλον της δημοσιογραφίας και των εργαζομένων πλήττεται από… τη δημιουργία παγκοσμίων δικτύων ΜΜΕ
  Ωστόσο υπάρχει μεν η νεοτερικότητα των μέσων, για την οποία έχουν μεσάνυχτα, υπάρχει δε και η διαχρονικότητα τ ης ηθικής. η ηθική είναι αυταξία, έτσι όταν κάποιος στοχοποιεί κάποιον πρέπει να το κάνει επώνυμα. Στοιχειώδης υποχρέωση..
  Απλώς καποια μπλόγκς , ειδικά - δυστυχώς τα δημοσιογραφικά- αντικατέστησαν τις παλιές κατίνες στα σταυροδρόμια των χωριών..
  ήθος εν ανεπαρκεία από τους καταγγέλοντες αλλήλους

 31. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 22:14:14

  "Γιαυτό και το μέλλον της δημοσιογραφίας και των εργαζομένων πλήττεται από… τη δημιουργία παγκοσμίων δικτύων ΜΜΕ"
  σε εισαγωγικά αυτο. της ΕΣΗΕΑ ειναι

 32. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 22:19:03

  αλλη πληγη ο ΑΛΦΑ, ανοιγει το δρόμο για τα χειρότερα..
  ομως οταν οι γερμανοί σου λενε μπαινω μεσα 135 εκατομμυρια και τα εσοδά μου ειναι 100, τι λες?
  και τι να πει η ΕΣΗΕΑ? μην τους διωχνεις?
  θα της πει φερε μου εσυ τα 35 που λειπουν να τους πληρωνω και δεν τους απολύω
  κανω λάθος?

  ΥΓ Αν δειτε τα οικονομικά σαιτ που γραφουν για απολυσεις στα διεθνή ΜΜΕ, θα δείτε ότιγίνεται σφαγή. π.χ. το οικονομικό σαιτ μπλουμπεργκ, παγκοσμιως γνστό, απελυσε το 50% των δημοσιογράφων.

 33. Keep Talking avatar
  Keep Talking 25/02/2009 22:19:04

  ευχαριστω ariel και μενα δεν μου καθονταν τα μοσχαρια αλλα ειχε ομοιοκαταληξια χεχε

  duckk23@lavabit.com και εγω το παρατηρησα, αλλα το προσπερασα ως "επαναστατικη κινηση του συνδικατου του τυπου κατα της καπιταλιστικης και συγκεντρωτικης εργοδοσιας" (ουάου)

 34. Keep Talking avatar
  Keep Talking 25/02/2009 22:24:16

  Μα οι Γερμανοι τζαμπα εκαναν την επενδυση; Εξ αλλου εχουν δικες τους εταιρειες παραγωγης. Ασε δε που η πλειοψηφια του υλικου που τρεχει στην ελληνικη τηλεοραση ( που ειναι πανω-κατω καρμπον) ειναι εκτος της λογικης του ομιλου.

 35. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/02/2009 22:26:59

  Μετά τη φούσκα των ακινήτων, των τραπεζών, των αυτοκινήτων, είναι η σειρά της φούσκας των ΜΜΕ.

  Οι δημοσιογράφοι πλήττονται από την ανεργία όπως και εκατομμύρια άλλοι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι όμως διαθέτουν καν το "μέσον του μέσου" για να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους. Διαθεσιμότητα, τριήμερα, άδειες εκ περιτροπής εφαρμόζονται ΣΙΩΠΗΛΑ και σταδιακά σε όλο και περισσότερες εταιρείες.

  Το πρόβλημα των δημοσιογράφων επιτείνεται από την ύπαρξη του διαδικτύου, που έδωσε βήμα σε όλους να εκφράζονται και να συγκροτούν ψηφιακές κοινότητες γνώμης και μετάδοσης γεγονότων. Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες.

 36. Keep Talking avatar
  Keep Talking 25/02/2009 22:31:14

  αλλενάκι

  Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες ... ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΤΡΕΨΙΜΕΣ.

 37. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/02/2009 22:32:09

  ... οι οποίοι ΔΕΝ διαθέτουν ... (διόρθωση)

 38. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 22:35:48

  @ αλλενάκι
  έχεις απόλυτο δίκιο. από πάντα, προ κρίσης δηλ., έρευνες έδειχναν ότι η αγορά αντέχει δυόμισι κανάλια- με την έννοια ότι θα μπορούσαν να είναι υγιείς επιχειρήσεις. αντί αυτού έχουμε με τα μικρά καμιά δεκαριά.΄
  βλέπεις τους νταβατζήδες δεν τους ένοιαζε να μπαίνουν μέσα, αρκεί που είχαν ισχυρούς μηχανισμούς πίεσης να παίρνουν τις δουλειές
  Την πολιτική εξουσία την βόλευε κάτι τέτοιο ως την στιγμή που κατάλαβε (βλεπε Γιωργάκης) ότι στόζευε να την υποδουλώσει.
  Παρεπιμπτόντως κοτζάμ Γαλλία , απ όσο ξέρω, έχει μόνο μία αθλητική εφημερίδα πανεθνικής κυκλοφορίας, την Εκιπ.
  Εδώ έχουμε καμιά δεκαπενταριά με δυο τρεις συντάκτες και καμιά τριανταριά σκλάβους με μπλοκάκια
  Τώρα η κρίση θα λειτουργήσει ως καθαρτήριον πυρ, μόνο που δεν θα την πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Ποτέ άλλωστε δεν την πληρώνουν.
  Υπάρχει η μεγάλη μάζα των ανεύθυνων και ανώνυμων να ριχθεί στην πυρά γιοα να επέλθει «καθαρσις»..δυστυχώς

 39. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 22:43:11

  ο κ Λακης Λαζοπουλος μονο υπερ του κ. Τσιπρα παιρνει θεση

 40. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 22:49:16

  «Ο Ρόλος των δελτίων»

  Ποιος είναι ο ρόλος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ στην Ελλάδα σήμερα; Το ερώτημα είναι απλό αλλά η απάντηση σύνθετη. Πως καταφέραμε να μετατρέψουμε την 4η εξουσία σε 1η και μάλιστα ισχυρότατη; Φταίνε τα μέσα από μόνα τους ή κάποιος άλλος; Μήπως φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση που είναι όμηρος στο λεγόμενο πολιτικό κόστος που μαζί με την κομματοκρατία είναι τα δυο δεινά που διαβρώνουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα; Και εξηγούμαι.
  Από τη στιγμή που λόγω υψηλού οικονομικού κόστους, οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία καναλιών στην Ελλάδα ήταν εξ`αρχής διάφοροι μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές κλπ. αυτονόητο είναι ότι δεν προχώρησαν σε επενδύσεις για τη ψυχή της φουκαριάρας της μάνας τους. Πρόσβλεψαν σε κέρδη αλλά και στην άσκηση πίεσης, μέσω των καναλιών τους , προς την εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν αναθέσεις δημόσιων έργων κλπ. Στην πορεία μάλιστα αναδείχθηκαν και κυρίαρχοι των πραγμάτων καθώς σύσσωμη η κοινωνία τους παραδόθηκε με ανοικτάς τας αγκάλας. Η διαφημιστική πίττα ήταν για αυτούς αλλά και είναι δευτερεύον θέμα και άπτεται κυρίως των σκουπιδιών που μας πλασάρουν για «ποιότητα». Αυτό όμως το κομμάτι δεν με απασχολεί καθόλου καθώς επαφίεται στη βλακεία ή μη του κάθε τηλεθεατή να παρακολουθεί Ανίτα, Ρούλα, κλπ. Εγώ επικεντρώνω την οργή μου στα λεγόμενα «δελτία ειδήσεων» των ΜΜΕ που μόνο ειδήσεις δεν μας προσφέρουν. Αυτά δηλαδή που διαμορφώνουν την εικονική πραγματικότητα στην οποία νομίζουμε πως ζούμε. Αυτά που καθορίζουν την καθημερινότητά μας αλλά και την διάθεσή μας απέναντι στην κοινωνία της οποίας, ενώ είμαστε μέρος, εν τούτοις την αντιμετωπίζουμε ως «εξωτερικοί σύμβουλοι». Και αυτά τα δελτία είναι που ταλαντεύονται ανάμεσα στα συμφέροντα των καναλαρχών, τις υποτραπέζιες συνεννοήσεις, τις κομματικές ίντριγκες, τους πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς και γενικά το δούναι λαβείν με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.
  Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός είναι ανήμπορος να αντιδράσει ή και να αντιληφθεί το τι ακριβώς παίζει. Ζει λοιπόν με την ενημέρωση που του πασάρουν φιλτραρισμένη κατά το δοκούν 10-20 το πολύ άτομα αποστασιοποιημένα από την καθημερινότητα και εντεταλμένα να παίζουν συγκεκριμένο παιχνίδι.
  Επειδή είναι πολύ δύσκολο για τον απλό άνθρωπο να κλείσει την τιβι και να αρχίζει ξανά να διαβάζει εφημερίδες (άλλα κουμάσια και αυτές) και βιβλία, η μόνη λύση που απομένει είναι η ορθολογική πλέον νομοθετική ρύθμιση των όρων λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον καθώς οι υποδόριοι εκβιαστικοί μηχανισμοί των καναλιών είναι παντοδύναμοι. Και οι εκάστοτε κυβερνήσεις όχι μόνο αδύναμες αλλά και έρμαια στις ορέξεις των μηντιακών μηχανισμών. Καταφέραμε και μάλιστα χωρίς καμία μορφή βίας (μάλιστα πολλοί δεν το πήραμε καν χαμπάρι) να μεταλλάξουμε το πολίτευμά μας σε αυτό της «τηλεοπτικής δημοκρατίας». Είναι και αυτό όμως μιας μορφής γύψος. Ή κάνω λάθος;

  Strange Attractor

 41. donaE avatar
  donaE 25/02/2009 23:05:13

  @ 44
  Το υπνωτικο για να κυριαρχισουν ολοι αυτοι ητανε το lefestyle που πλασαρανε μεσα απο τα εντυπα τους.Τα in και out τα θυμαστε?Ετσι νομιμοποιηθηκαν να λενε οτι θελουν, και να μας κοιμησουν.

 42. donaE avatar
  donaE 25/02/2009 23:05:40

  lifestyle συγνωμη

 43. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 23:09:21

  @ Strange Attractor
  1) λες φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος οι πολιτικοί.
  Εν τη γενέσει τον καναλιών δεν υπήρχε πολιτικό κόστος εάν θα έβαζαν όρους. Ομως αφενός ως βαλκάνιοι καθυστερημένοι δε είχαν καταλάβει τι επέτρεπαν, αφετέρου ευελπιστούσαν στην εύνοια των καναλαρχών. Κουτοπονηριά ήταν αυτό που δημιούργησε το αυγό του φιδιού
  τώρα βέβαια θα έχει πολιτικό κόστος η όποια απόφασή τους
  2) λες Εγώ επικεντρώνω την οργή μου στα λεγόμενα «δελτία ειδήσεων» των ΜΜΕ που μόνο ειδήσεις δεν μας προσφέρουν(...)Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός είναι ανήμπορος να αντιδράσει

  Σε πολύ εκτίμηση τον έχεις τον ...ανήμπορο λαό. Ο λαός είδε να μεταφέρονται το επίπεδο και το ύφος του καφενείου στα παράθυρα και την καταβρήκε. δως του τραγκα και κακαουνάκη, (στο πιο ...σοφιστικέ και πρετεντερη) και παρ του την ψυχή.

  Ποιος έκανε έναν Μακη μεγάλο και τρανό? θα δεχόσουν εσύ -έστω από αισθητικής πλευράς- να πιεις καφέ ναζί του?
  Τον είδα σε ένα σούπερ μαρκετ να τον έχουν περικυκλώσει οι ανήμποροι ελληνάρες και να του λενε ότι αυτός και η κ Λιάνα (Κανελλη) μπορούν να σώσουν την Ελλάδα.
  Αυτα από τον ανήμπορο λαό

 44. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 23:14:49

  δηλ αμφίδρομον και αυτεπίστοφον.
  έχουμε οχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και τα καναλια που αξιζουμε.
  αν εκανες Μπι ΜΠι ΣΙ στην γελοια Ελλάδα θα πατωνες.
  θα σου χαμογελουσε με ειρωνικο ναζάκι η Πετρουλα..

 45. donaE avatar
  donaE 25/02/2009 23:23:21

  @ 49 τρια πουλακια καθονταν
  Σωστα.Αρκετοι βλεπουν το χειροτερο στην τηλεοραση και παρηγορουνται οτι αυτοι δεν ξεπεσαν ακομα ετσι.Στο μεταξυ οι αλλοι τα κονομανε με τα σκουπιδια.

 46. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 23:26:25

  3 πουλάκια... θυμάσαι πως ξεκίνησαν τα ιδιωτικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια; Με ΜΑΤ και Αρκουδέα και Κούβελα και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους του Μαρούδα; Έπαιξαν οι πολιτικοί και έχασαν από τα αποδυτήρια. Παρεδώθησαν αμαχητί με αποτέλεσμα το μαρκούτσι του ρεπόρτερ να γίνει το σύγχρονο σκήπτρο του κυρίαρχου....
  Όσο για Μάκη (ειδικά περί αισθητικής) έχεις απόλυτο δίκαιο.
  Τόσο χρήμα έχει και μου φοράει καρό σακάκι με ριγέ πουκάμισο! (Και μπουφάν αγελαδάρη με κρόσια!!!) Η Κιμ Κίλιαν τι λέει επ`αυτού άραγε; Θα τοποθετηθεί;

 47. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/02/2009 23:34:50

  αναφερομουν στην αισθητικη του φερεσθαι και στην εκφορα του δημοσιογραφικου λογου

 48. kanis avatar
  kanis 25/02/2009 23:52:54

  @50 strange please...refresh your memory!

 49. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/02/2009 23:54:46

  @52 meaning what?

 50. kanis avatar
  kanis 26/02/2009 00:03:56

  θυμάσαι πως ξεκίνησαν τα ιδιωτικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια;

 51. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 26/02/2009 00:07:13

  τα ιδιωτικά ραδιοφωνα ξεκίνησαν όταν σε μια εκπομπή του Σταυρου θεοδωράκη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο ΓΑΠ είπε πως είναι υπέρ της ελεύθερης ραδιοφωνίας.
  το άκουσε ο Εβερτ ως δήμαρχος και το ξεκίνησε επαράνομα. Στη συνέχεια ο...Τσε Γκεβαρα των ερτζιανών ο Κουβελας έκανε ραδιο στη σαλονίκη, και μετά ο Ανδριανόπουλος στον πειραιά

 52. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/02/2009 00:10:22

  Τα ραδιοφωνικά ξεκίνησαν με Έβερτ, Κούβελα και Αδριανόπουλο απ`τη μια και τα ΜΑΤ με τον Αρκουδέα του ΠΑΣΟΚ απ`την άλλη.
  Τα τηλεοπτικά άρχικά ξεκίνησαν με δορυφορική αναμετάδοση εκ μέρους των εν λόγω δημάρχων και με τον Μαρούδα να ορύεται ότι θα καταρρίψει τους δορυφόρους που εξέπεμπαν το σήμα του CNN του MTV του SKY και άλλων. Προσπάθησε δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να τους αντισταθεί και να αντιμετωπίσει την νέα κατάσταση αλλά έχασε παμψηφεί. Και μετά από 1-2 χρόνια ενέδωσε επίσημα και έτσι άρχισε η "επίσημη" εκπομπή των ΜΕΓΚΑ και ΑΝΤ1 και η παντοδυναμία των Χατζηνικολάου και άλλων. Έτσι τα θυμάμαι εγώ.

 53. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 26/02/2009 00:10:24

  θεμα χρονου ήταν πλεον και τα ιδιωτικα. ΣΚΑΙ,. ΦΛΑΣ, ΤΟΠ του λαμπρακη, ΑΝτ1

 54. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 26/02/2009 00:13:55

  Strange Attractor
  δεν προσπάθησε να τους αντισταθει. ειναι μυθος
  τα περι πυραυλου. τα ειπε σε μια εκδηλωση ο συνταγματολογος Αλιβιζατος και το έγραψε ο Κουλογλου στο ΑΝΤΙ
  Αν ηθελε να τους αντισταθει το ΠΑΣΟΚ μπορουσε προς στιγμήν. Μετά λογω Ε.Ε. θα έρχονταν.
  το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν έβαλε κανονες

 55. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 26/02/2009 00:16:36

  τους αφησε τόσα χρονια χωρίς αδειες, και χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο,νομίζοντας ότι έτσι τους ελεγχει
  θεια δικη τωρα τρωει πρετεντερη καθε βραδυ στη μαπα

 56. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/02/2009 00:19:32

  Δεν θυμάστε τις μάχες των ΜΑΤ του Αρκουδέα επάνω στα βουνά για να γκρεμίσουν τις κεραίες; Μέχρι και στη Θεσσαλονίκη τον έστειλε το ΠΑΣΟΚ και ήρθε στα χέρια με τον Κούβελα επάνω στον Χορτιάτη. Ομηρικές μάχες ΜΑΤ με νεοδημοκράτες "ακροατές" και όχι μόνο. Καλώς ή κακώς το ΠΑΣΟΚ πολέμησε την έλευση των ιδιωτικών σταθμών μη βλέποντας το μέλλον. Όταν όμως όλος ο κόσμος συμπαραστάθηκε στην προσπάθεια (για ψηφοθηρικούς και αντιπολιτευτικούς σκοπούς και μόνο) των δημάρχων της ΝΔ, τότε ανέκρουσε πρύμνα και επέτρεψε την "νόμιμη" εκπομπή τους.

 57. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 26/02/2009 00:26:29

  μα αυτα ηταν για τους δεξιους δημαρχους. επιδειξη δυναμης γινοταν κι από τις δυο πλευρες.
  αναφερομαι στα ιδιωτικα..

 58. kanis avatar
  kanis 26/02/2009 00:27:40

  Δηλαδή, επικεντρωνόμαστε στην έλευση ή όχι των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων κι όχι στον τρόπο.

  Σημασία έχει η πειρατική επιβολή η, οι κανόνες του παιχνιδιού;

 59. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 26/02/2009 00:27:41

  καληνυχτα

 60. βουρτσες avatar
  βουρτσες 26/02/2009 00:48:26

  κωμικά πράγματα. η γενίκευση της ανακοίνωσης βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον χατζηνικολάου, τον αναστασιάδη και τον τράγκα με πιθανόν άνεργους δημοσιογράφους.

  Ποίοι είναι οι εργοδότες και ποιοί οι εργαζόμενοι; και γιατί οι τελευταίοι δεν εντιδρούσαν τόσα χρόνια; τώρα που ξύπνησε ο κόσμος το παίζουν εναντίον των μπόμπολων;

  βρε ούστ

 61. BORDELLO avatar
  BORDELLO 26/02/2009 01:16:16

  "αόρατοι μπλόκερς"

  Αόρατος και στο ίντερνετ εμένα μου θυμίζει το παλιό αλβανός τουρίστας.

  Ό,τι και να γίνει και να γραφτεί στο ίντερνετ μπορεί να φακελωθεί, οπότε η ΕΣΗΕΑ ας αφήσει τα ψόφια.

 62. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 26/02/2009 08:41:08

  Quando la mafia parla, il popolo dormi dolcemente

 63. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 26/02/2009 13:07:47

  ρε... δε ξέρουν τι λένε τα αγράμματα

  "Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μάχονται καθημερινά για το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης."

  Θα μας τρελάνετε...την είδηση την τραβάτε από τα μαλλιά, και το μόνο που ακούμε είναι τις προσωπικές σας υποκινούμενες απόψεις!

  Θα θυμηθώ ένα σύνθημα : Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι.

  Καταστρέφουν και έχουν το θράσος και τη δύναμη να επιτίθενται από πάνω. Μποικοτάζ σε όλους τους, απόλυσή τους τώρα και παλινόρθωση.

 64. Anonymous avatar
  Anonymous 26/02/2009 13:37:01

  @60 μήπως μπορείς να μας πεις γιατί σκιζόταν τόσο ,ποιός ο Κούβελας και ο Έβερτ για την 'πολυφωνία της ενημέρωσης'(το γράφω και γελάω) που γευθήκαμε μετέπειτα και όλοι οι νταβάδες χόρευαν γύρω από τους μεθυστικούς ήχους του αυλού του γκαντέμη με τις φυλλάδες τους;πονούσαν τα συμφέροντά τους και χάναν τον αριθμό από τις μελλοντικές βίλες τους ..εις υγείαν των κορόιδων ....βρε ουστ.ζητάνε και τα ρέστα...και πάλι ...ουστ.

 65. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 26/02/2009 15:46:09

  Ειχε βαλει φορτηγα του δημου στο Λυκαβηττό,για να μην κατεβασουν οι πασοκοι τις κεραιες του δημοτικου του σταθμου,ο μπουχεσας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.