29/09/2008 00:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στον κ. Ρουσόπουλο

Τι συμβαίνει με τις δυνάμεις των Σόμπολου (ΝΔ)-Τσαλαπάτη (ΠΑΣΟΚ) στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών; Τη στιγμή που τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, όσο και απόλυτη πλειοψηφία των τοπικών Ενώσεων δημοσιογράφων και τεχνικών Τύπου σε όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να προχωρήσει ο δημοσιογραφικός κλάδος σε απεργία για το ασφαλιστικό, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους, η ΕΣΗΕΑ σφυρίζει αδιάφορα.

Και γιατί μιλάμε; Μόλις για μια 48ωρη απεργία την 1η και 2α Οκτωβρίου. Μα καλά, ο κ. Τσαλαπάτης δεν ήταν εκείνος που κατακεραύνωνε τους πάντες (δεξιούς και αριστερούς) ότι συμπλέουν με την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά; Που πήγε τώρα η «επαναστατικότητα» του επί δεκαετίες εργαζόμενου στο Συγκρότημα Λαμπράκη; Προφανώς οι κ.κ. Σόμπολος και Τσαλαπάτης δεν θέλουν να προσθέσουν και άλλα προβλήματα στον ήδη βεβαρημένο με πολλά, κ. Ρουσόπουλο.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. πάντως, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «εμμένει στη συνολική αντίθεσή της αναφορικά με τον ασφαλιστικό νόμο, ζητώντας την πλήρη ανατροπή του. Επίσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δεν συμμετέχει στη συγκρότηση του υπό σύσταση Ταμείου. Υπογραμμίζει επίσης την απόφασή της να μη στείλει εκπροσώπους και είναι αποφασισμένη να προσφύγει εναντίον οποιασδήποτε διοικητικής πράξης για τη συγκρότηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως και παλαιότερα ομόφωνα έχει αποφασίσει. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα προχωρήσει με κάθε μέσο στην ακύρωση της υφαρπαγής του 10% από τα Ταμεία».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. stavrosx1 avatar
    stavrosx1 29/09/2008 18:05:32

    ... τώρα, γιατί εγώ νομίζω ότι η συγκρότηση συμβουλίου στο νέο ταμείο μπορεί και να μην γίνει;
    ... τουλάχιστον άμεσα...
    ... λες η Μαγιάση να κάνει το θαύμα της;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.