26/02/2008 19:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΣΗΕΑ εναντίον των νομοθετικών ρυθμίσεων για τα blogs

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι η υπόθεση press-gr δεν αποτελεί λόγο για αλλαγές στην νομοθεσία. Κρατά επίσης σαφείς αποστάσεις από τα περί «εκβιασμών» και εμπλοκής δημοσιογράφων, αναμένοντας τις έρευνες της Δικαιοσύνης που πρέπει να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της των αρχών. Κάνει επίσης λόγο για «επιχειρηματικές συγκρούσεις» και «πολιτικές σκοπιμότητες», πράγμα πολύ σοβαρό:

«Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η ελευθερία της έκφρασης και του διαλόγου αποτελούν συστατικά στοιχεία για την Δημοκρατία. Η ιλιγγιώδης διάδοση του INTERNET και κάθε μορφής εφαρμογών στο διαδίκτυο με blogs , ιστοτόπους και ιστοσελίδες, αποτελεί κατάκτηση που αφορά στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, πληροφοριών αλλά και ειδήσεων. Το τελευταίο επεισόδιο σε blogs , όπου φέρονται αναμεμιγμένοι και δημοσιογράφοι, δεν προσφέρεται ούτε για γενικεύσεις αλλά ούτε και ως άλλοθι για την θέσπιση γενικών και ειδικών διατάξεων, οι οποίες στην πραγματικότητα οδηγούν στον περιορισμό αυτών των ελευθεριών. Δεν συμφωνούμε με οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής ειδικής και αυστηρότερης νομοθεσίας, ειδικά όταν διαφαίνονται συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικές σκοπιμότητες χειραγώγησης»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημάνει τέλος ότι όσοι δημοσιογράφοι διαχειρίζονται, συμμετέχουν ή συνεργάζονται, σε παντός είδους ιστοτόπους, ( blogs , ιστοσελίδες κ.λπ.) θα πρέπει να έχουν ταυτότητα και οπωσδήποτε να σέβονται τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην κατεύθυνση της αυτοδέσμευσης και αυτορρύθμισης.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ:  http://www.esiea.gr/gr/index.html

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σπίθας avatar
    Σπίθας 26/02/2008 21:03:53

    Οι δημοσιογράφοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Εδώ οι Πατρινοι συναδελφοί τους κάνανε επιστολή στην Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να πιάσουν τους μπλόκερς της περιοχής. Αλληλούια!!!!

  2. ASXETOS avatar
    ASXETOS 27/02/2008 12:54:47

    Υπάρχει ακόμα ΕΣΗΕΑ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.