#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2008 01:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΣΗΕΑ δεν είναι το μαγαζάκι των εκδοτών και της κυβέρνησης

Γράφει ένας καλός και σεμνός συνάδελφος στο μπλογκ του, για την χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας:

«Καταρχήν χάθηκε ο σεβασμός...παλιά έλεγες δημοσιογράφος και σηκώνονταν όλοι όρθιοι απο σεβασμό και δέος... Οι νεώτεροι δεν τολμούσαν καν να μπούνε στο ίδιο ασανσέρ με τους υπόλοιπους, απο σεβασμό και μόνο....και για να υπέγραφες κείμενο σου, ή για να απαιτούσες μισθό θα έπρεπε να κριθείς τουλάχιστον μετά απο δύο χρόνια συνεχούς προσφοράς και δουλειάς....για να προφυλάξεις τον εαυτό σου.Όπως, για να εγγραφείς στην ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να έχεις δυο αληθινές συστατικές επιστολές, τρία χρόνια συνεχόμενα στο Ταμείο μας εάν είχες πτυχίο ΑΕΙ ή πέντε  χρόνια εάν δεν είχες (δείγμα ότι δεν είσαι...περαστικός) και να δώσεις πραγματικές προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Σήμερα η θάλασσα έγινε γιαούρτι και ο κάθε πικραμένος και το κάθε «παιδάκι» δηλώνει ή τον κάνουν δημοσιογράφο. Επειδή κρατάει ένα...μικρόφωνο ή έχει «καλή ατζέντα». Και συνεχίζει με προτάσεις που τις καταθέτουμε για διάλογο με στόχο να συμφωνήσουμε όλοι:

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

Πλήρης εκκαθάριση του Μητρώου. Να μείνουν ΜΟΝΟ όσοι είναι πραγματικά δημοσιογράφοι με κριτήρια δημοσιογραφικά. Κανένας, για παράδειγμα, δεν θα λέγεται δημοσιογράφος επειδή εργάζεται σε γραφείο τύπου. Στο δε Ενιαίο Ταμείο Τύπου - και τον ΕΔΟΕΑΠ - να έχουν πρόσβαση και δικαίωμα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης (και μόνο). Ενόψει των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ να συγκροτηθεί ένα πραγματικά δημοσιογραφικό ψηφοδέλτιο απο τους ενεργούς παλαίμαχους δημοσιογράφους «που έχουν κρεμάσει την κάπα τους» και δεν έχουν ανάγκη κανέναν και τίποτα, αλλά μπορούν να επαναφέρουν (ως θεματοφύλακες) αρχές και αξίες λέγοντας πικρές αλήθειες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΜΑΖΙ με νεώτερους δημοσιογράφους που μέχρι τώρα δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με τα διοικητικά της ΕΣΗΕΑ αλλά θα αποφασίσουν να συγκρουστούν.

Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να είναι το μαγαζάκι των εκδοτών και της κυβέρνησης. Η Ενημέρωσης και η διαχείριση της πληροφορίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί (ελέω θεού) στα χέρια των εμπόρων της αγοράς .Νομίζω αυτός είναι ο δρόμος και προς αυτή την κατεύθυνση ΠΡΕΠΕΙ να βαδίσουμε γιατί είμαστε στο «και πέντε». Διαφορετικά η πορεία εκφυλισμού....είναι γνωστό που καταλήγει. Και προτείνω ο συνδυασμός να ονομαστεί "ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΤΙΜΗ"(ΑΝ-ΤΙ) ….»

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ: http://orfni.blogspot.com/2008/03/blog-post_4585.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tonos avatar
  tonos 20/03/2008 01:41:06

  Τα ευγενή Δ/Υ ρετιρέ...


  Δεν κατάλαβα γιατί θα έπρεπε να υποστηρίζω τους "αγώνες" των προνομιούχων υπαλλήλων του κράτους που συγκροτούν τα "ευγενή" ταμεία των δημοσιουπαλληλικών ρετιρέ... Τη στιγμή που ο κόσμος υποφέρει με μισθούς πραγματικής πείνας στον επονομαζόμενο "Ιδιωτικό τομέα" δηλαδή στην πραγματική εργατική τάξη, γιατί να υποστηρίξω τα προνόμια των κρατικών υπαλλήλων της ΔΕΗ, της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΛΟΣ και πολλών άλλων; Οχυρωμένοι πίσω από την "μονιμότητα" που τους έχει αποθρασύνει τελείως κρατούν όμηρο το κράτος και προκαλούν τους πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, ενώ ταυτόχρονα το παίζουν εκ του ασφαλούς "επαναστάτες"... Τα ταμεία τους καρπώνονται τεράστιες επιδοτήσεις για να είναι "υγιή", ενώ αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να πάνε π.χ. στο ΙΚΑ. Όχι πιά στην κοροιδία των γιαλατζί επαναστατών Δ.Υ.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/03/2008 02:57:22

  Θα σας στενοχωρήσω. Δύσκολο να επιστρέψετε στην προτέρα κατάσταση.
  Θυμίζει την «χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ».

  Εγώ έπαθα πολιτισμικό σοκ όταν –το 1990(;)- είδα σε εμπορικό κανάλι ένα τσουτσέκι με το μαρκούτσι, και από κάτω τον τίτλο «Δημοσιογράφος».
  Μέχρι τότε πίστευα ακριβώς αυτά που περιγράφει ο orfni.

  Τότε χάθηκε - χάσατε τη μπάλλα. Η ανάπτυξη του μέσου ήταν ραγδαία, στηνόταν η μηχανή ελέγχου και διαμόρφωσης συνειδήσεων κατά τα αμερικανικά πρότυπα.
  Χρειαζόταν εξειδικευμένο προσωπικό που δεν υπήρχε, γινόντουσαν πειραματισμοί, όλοι μάθαιναν στου κασίδη το κεφάλι – εδώ ο Μαλέλης, συμφοιτητής μου, είδα ότι έγινε φίρμα. (Δεν γράφω άποψη για το άτομο μην θεωρηθεί ζηλοφθονία).

  Η «λάμψη» του μέσου και η εξουσιαστική ισχύς που όφειλε να ασκεί έμμεσα στο συλλογικό υποσυνείδητο απαιτούσε πρόσωπα με κύρος, άρα με τίτλο σοβαρής επαγγελματικής ιδιότητας, ανεξάρτητα από το πραγματικό περιεχόμενο γνώσεων και εγκυρότητας του προσώπου.

  Ποιος θα ενστερνιζόταν ό,τι άκουγε από έναν «δόκιμο συντάκτη» ή «μαθητευόμενο» ;
  Άρπαξαν λοιπόν την ιδιότητα «Δημοσιογράφος», με όποιο φορτίο σοβαρότητας έφερε, και τη λεηλάτησαν.

  Ένας βραδύγλωσσος δαπίτης, πρώτο όνομα σήμερα, επαίρεται διαρκώς ότι «είμαι 25 χρόνια δημοσιογράφος».
  Παρακολουθώ 35 χρόνια τον ελληνικό τύπο, δεν μπορώ να θυμηθώ ένα ρεπορτάζ, σχόλιο, ανάλυση με την υπογραφή «Νίκος Χατζηνικολάου».

  Έπειτα συνδέθηκε η ανάδειξη στο δημοσιογραφικό επάγγελμα με σχολές του κ...λου, τύπου ΑΝΤΕΝΝΑ – όχι ότι στον Μελά ήταν Οξφόρδη, όλες οι φίρμες του επαγγέλματος πήγαιναν να πηδήξουν.

  Προσυπογράφω τις προτάσεις αλλά το ερώτημα είναι πόση δύναμη έχετε για να τις επιβάλλετε.
  Να ληφθεί υπ΄ όψιν και η διαμορφωνόμενη κατάσταση.
  Σε όλους τους τομείς, προσπαθούν να μειωθεί η αξία, η εισφορά και η βαρύτητα του παράγοντα «άνθρωπος», με outsourcing και συναφείς πρακτικές. Πρόσφατη πρόβα η μετάδοση αγώνων με σπηκάζ κατά τη διάρκεια απεργίας.
  Εκτός από τη συγκέντρωση των μέσων (Θέμα κλπ), αν μπουν στο χώρο, με λόγο, Ρέστηδες και σια, οι παραδοσιακοί νταβατζήδες θα φαίνονται άγιοι.

  Προς διερεύνηση η χρήση του Διαδικτύου και ένας νέος ρόλος δημοσιογράφου.
  Τα λέει ο Murdoch, μπορεί να είναι μισητός αλλά ξέρει τον Τύπο.

 3. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 20/03/2008 09:19:11

  Μια και αναφέρθηκε
  Η ΧΑμενη τιμη της Καταρινα Μπλουμ
  ειναι ενα θαυμασιο βιβλίο που περιγράφει πως τα ταμπλοιντ διαλυουν τη ζωη ενος απλού πολίτη. Οσοι δεν, διαβαστε το
  ΥΓ μπορει να χρησιμευσει και ως εργαλείο σε τηλε-δημοσιογράφους-προβοκάτορες με ελλιπή κατάρτιση στη ρουφιανια

 4. wert01gf avatar
  wert01gf 20/03/2008 09:52:19

  Ο Μάκης θα χαρίσει τα λεφτά στις έρευνες που πραγματοποιούνται για τις εξαφανίσεις του πρωθυπουργού της χώρας Κωστ.Καραμανλή και του μικρού Άλεξ

  Στις φιλότιμες προσπάθειες των ερευνών θα βοηθήσει και η δημαρχία Πειραιά, με τα χρήματα που παρέλαβε από την πώληση της ακτής σε ιδιωτική επιχείρηση, για τη δημιουργία πάρκινγκ.

 5. ΑΠΕΡΓΟΣ avatar
  ΑΠΕΡΓΟΣ 20/03/2008 10:40:30

  Οι στημένοι προβοκάτορες της δεξιάς, τύπου tonos,kris ή Nick, (μπορεί νάναι κι ο ίδιος), έχουν αναλάβει εργολαβικά τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε δημόσιους και ιδιωτικούς... Πρόκειται για τη φασιστική θεωρία της διάσπασης της εργατικής τάξης,προκειμένου να μην πολεμάει ενωμένει το κεφάλαιο και τρους λακέδες του : πολιτικούς, μεγαλοδημοσιογράφους και χαφιέδες σαν και του λόγους τους...

 6. Swell avatar
  Swell 20/03/2008 10:48:29

  Η τιμή των δημοσιογράφων ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ

 7. Theodore avatar
  Theodore 20/03/2008 12:37:43

  @ΑΠΕΡΓΟΣ.
  Γιατι ρε φιλε, λαθος κανουν; Τι σχεση εχουν οι μονιμαδες παχυλα αμοιβομενοι και ξυσταρχιδηδες δημοσιοι, με τους ταλαιπωρους, ξεζουμισμενους και ανασφαλεις του ιδιωτικου;Επειδη αυτο βολευει το παναθλιο ΚΚΕ;
  Εδω η κορη μου, με πτυχιο Ανωτατης Σχολης, υποτροφια
  στο εξωτερικο και μεταπτυχιακο εκει (Αγγλια),δουλευει απο 9 ωρες και πανω, πηγαινει καθε τρεις και λιγο στα εξωτερικα, αφηνοντας αντρα και παιδι και παιρνει 1500 το μηνα.
  Για να μας πεις για τους κωλαραδες του δημοσιου.Με τους μισθους, τα επιμισθια τα εφαπαξ και τα παραεφαπαξ.
  Ασε για το πως και ποσο δουλευουν.Για τις αδειες και τις κοπανες. Αφου τα ξερεις τωρα κι ας κανεις οτι τα ξεχνας.
  Και μη μας πεις, οτι θα γινει εξισωση προς τα πανω, γιατι θα σε βρισω, δε θα γελασω απλως. Γιατι αυτο, απλως δε γινεται.Αν δεν υπαρχει παραγωγη αγαθων δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.
  Αρα, θα τα παιρνουν συνεχεια αυτοι, εκβιαζοντας τις παναθλιες κυβερνησεις, που θελοντας την ησυχια τους, υποκυπτουν στον ωμο εκβιασμο και τα δινουν.

 8. Nick avatar
  Nick 20/03/2008 12:49:38

  Ρε κουραδομπεμπέ της "ΓΣΕΕ" και ΑΔΕΔΥ, για πήγαινε να δουλέψεις στον Ιδιωτικό τομέα.

  Σάμπως τολμάς;

  Όσο για το ΚΚΕ, αλήθεια, αφού η κόρης της Παπαρήγας πήγε στο Deree, γιατί αντιδρά στο Αρθρο 16;;

  Εκεί έχει πάει και η κόρη του Ευθυμίου... παπαπα...

  Για τον Αλαβάνο, τον πλουσιότερο βουλευτή στο Κοινοβούλιο, τι έχεις να πείς;

  Αλήθεια, αυτός όταν ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν υποστήριζε τη Συνθήκη της Μπολόνιας; Γιατί με το που ήρθε εδώ άλλαξε;

  Άντε, βουρ να δώσεις αναφορά στα αφεντικά σου...

 9. Giannis Kafatos avatar
  Giannis Kafatos 20/03/2008 13:59:55

  Από το ποστ σου θέλω να σχολιάσω το κομμάτι του orfni για την ΕΣΗΕΑ, τα πέντε και τα τρία χρόνια, τα δύο χρόνια άμισθίας κλπ.
  ΜΑΛΑΚΙΕΣ! αυτό έχω να πω. Επειδή η κυρία ΕΣΗΕΑ ήταν ένα κλειστό κλαμπάκι γι' αυτό συνδικαλιστικά ως κλάδος είμαστε κάπου πριν από το μεσαίωνα. Γιατί ο κάθε γραφιάς (και τότε υπήρχαν φανταζομαι και καλοί και κακοί όπως σήμερα) μπορούσε να πίνει το αίμα από τη δουλειά του "δόκιμου", του άμισθου δόκιμου. Αυτό λοιπόν λέγεται δουλοπαροικία! κι έτσι οι παλιοί Δημοσιογραφοι έδωσαν το όπλο στους "εμπόρους" να εκμεταλλεύονται κόσμο και κοσμάκη χωρίς να πληρώνουν μία! Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να τού βάλουν δίπλα ένα δόκιμο και σε ένα μήνα να ξέρει αν κάνει για τη δουλειά (για όποια δουλειά). Να μη μιλήσω για το καθεστώς των διαφόρων που έμπαιναν στο κλαμπ κι ας ήταν απλώς γραμματείς, πεολειχίζουσες γραμματείς! ενώ ο ... δόκιμος ήταν πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη του κάθε γεροξούρα για τη κωλοσυστατική επιστολή!
  Από τη στιγμή που δε χρειάζεται εξετάσεις για άδεια ασκήσεως επάγγελματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μη γίνεσαι μέλος του επαγγελματικού σου σωματείου. Όταν μάλιστα η συμμετοχή σου στο σωματείο είναι συνάρτηση και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τότε μιλάμε και για αντισυνταγματική παρανομία! Εγώ δεν είμαι περήφανος για το σωματείο στο οποίο ανήκω!
  καλημέρα και συγνωμη για τον χώρο που σου "εφαγα"
  www.u-hoo.gr/gianniskafatos

 10. Factorx avatar
  Factorx 20/03/2008 15:07:45

  Giannis Kafatos: Δεν έχεις άδικο σε πολλά. Το θέμα είναι όμως να κάνουμε διάλογο.

 11. skeftikos avatar
  skeftikos 20/03/2008 18:19:48

  Πραγματικά εκπλήσομαι που σε αυτό το σχόλιο όπως και σε πολλά άλλα, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες, σχετικοί με το αντικείμενο του σχολίου ή άσχετοι, δεν καταλαβαίνω ποιοί είναι ποιοί, μιλάνε και κάνουν κριτική για κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, θεσμούς και άλλα παρεπηδημούντα κοινωνικά σύνολα.
  Και εδώ έρχομαι να κάνω μία χαζή ερώτηση.
  Ποιοί αποτελούν όλα τα παραπάνω;
  Μήπως είναι εξωγήϊνοι;
  Μήπως είναι κάοικοι άλλων χωρών που δεν μπορούν να καταλάβουν τις ανάγκες μας;
  Ή μήπως είναι συμπολίτες μας που εκμεταλεύτηκαν την α-νοησία μας και βρίσκονται εκεί ψηλά και εμείς από κάτω ξελαιμιαζομαστε για να τους κοιτάμε και να τους ακούσουμε ώστε μετά να μπορούμε να τους βρίσουμε;
  Δυστυχώς δεν βλέπω ούτε έναν να αναφέρει την προσωπική του ευθύνη σαν ενεργό άτομο στο κοινωνικό ή επαγγελματικό πεδίο.
  Ή μήπως δεν είμαστε πια ενεργά άτομα;
  Σπαταλάμε το 99 τοις εκατό του ελεύθερου (αν υπάρχει)χρόνου μας στο να φωνάζουμε,να καταγγέλουμε νομίζοντας ότι έτσι ξεχωρίζουμε.
  Σκεφτήκαμε ποτέ ότι για να γίνουν αυτοί καλύτεροι πρέπει πρώτα να γίνουμε εμείς;
  Υπέροχο το διαδίκτυο γιατί μας δίνει πληροφορίες που δεν θα μαθαίναμε αλλοιώς, αλλά και γιατί μποτούμε να εκφραστούμε όπως δεν μπορούσαμε πριν.
  Επικίνδυνο όμως είναι (όχι το διαδίκτυο) το να μην μετουσιώνεται αυτή η γνώση σε σκέψη, και η ελευθερία έκφρασης σε ουσιαστικό λόγο με τον οποίο ο καθένας από τη πλευρά του μπορεί βοηθήσει τον άλλον χτίζοντας απόψεις και γιατί όχι και γνώμες.
  Ζητώ συγγνώμη αν κάποιοι προσβάλλονται με τον πληθυντικό.

 12. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 20/03/2008 19:22:26

  Δυο είναι τα επαγγέλματα που η λαϊκή σοφία ξεχώρισε και βρίζει, -διαχρονικά, πλέον, παραδοσιακά, πια. Οι "μπάτσοι" έχουν το ελαφρυντικό ότι διατάζονται και για ν' αλλάξουν θα πρέπει ν' αλλάξει πρώτα νοο-τροπία η ΕΞΟΥΣΙΑ (Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική). Για τους δημοσιογράφους, όμως, δεν υπάρχει ελαφρυντικό, αφού αυτοί οφείλουν να υπακούουν μ ό ν ο στην δεοντολογία, η οποία είναι α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά δικιά τους Ευθύνη, υποκειμενική. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή ε λ έ γ χ ο υ ν την εξουσία, αν δεν αλλάξουν οι ίδιοι, δεν πρόκειται ν' αλλάξει κι αυτή, οπότε ούτε κι οι μπάτσοι.

  Κοινωνία χωρίς μάχιμους κι έντιμους Δημοσιογράφους είναι αγέλη που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό, ήτοι, στα "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΟ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ" που κατήγγειλε κι ο ίδιος ο στενός φίλος του πρωθυπουργού και ξεχασμένος ξαφνικά (γιατί;) Ζαχό. Κατ' αυτή την έννοια, η Δημοσιογραφία, ο (έντυπος και ηλεκτρονικός) Τύπος, είναι ο φύλακας άγγελος, ο σεκιουριτάς κι ο Κέρβερος της κοινωνίας απέναντι στην Εξουσία. Πολύ μεγάλη είναι αυτή η ευθύνη των δημοσιογράφων και ανάλογη η τιμή που της αντιστοιχεί, για να αφήνεται σε "αλήτες" και "ρουφιάνους".

  Εμείς, ο λαός, δεν έχουμε άλλο μέσον για να αφυπνίσουμε τους αναγκαίους σε μας δημοσιογράφους, από το να τους ταρακουνήσουμε το θυμικό του φιλότιμου της αξιο-πρέπειάς τους. Είναι το έσχατο μέσο! Ίσως λίγο πριν την παραδοχή της πλήρους απελπισίας και την τελεσίδικη αποδοχή τού κολάρου της σκλαβιάς. Κολάρου δεμένου στο λουρί της Εξουσίας...

  (Εκτός κι αν πιστεύει κανένας, παίδες, ότι μπορεί να οδηγηθούμε έτσι σ' επανάσταση, οπότε: ευχαριστούμε, ω ..."αδέρφια - ευεργέτες - δημοσιογράφοι"!)

 13. Le canard avatar
  Le canard 20/03/2008 20:23:00

  Ε, ρε το παιδί επανέκαμψε. Τον θυμάστε τον Χατζάρα, το σύμβολο του "Αυριανισμού". Που είχε χαθεί τόσα χρόνια; Πέρασε από γραφεία Τύπου πρεσβειών μας και τώρα το παίζει φοβερός και τρομερός συνδικαλιστής. Ποιός ο πρώτος του στόχος; Μα, ξεχνιούνται οι παλιές συνήθειες; Η Αριστερά. Ουσιαστικά ο Χατζάρας στηρίζει την "κατεστημένη" ΕΣΗΕΑ των Σόμπολου-Τσαλαπάτη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και καταγγέλει τους υπολοίπους. Γιατί; Διότι δεν δέχονται το ξεπούλημα του ... ασφαλιστικού.Ιδού όμως, όλη η ανακοίνωσή του:

  Τίτλος: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
  Τα «Λουσάτα» Κομματόσκυλα και οι Κατσαπλιάδες της «ΕΣΗΕΑς»

  Του Σπύρου Χατζάρα
  Οι «Καναλάρχες-Νταβατζήδες», κήρυξαν απεργία κατά των δημοσιογράφων με αίτημα, να εντάξουν τζάμπα το προσωπικό των καναλιών τους στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι σύμβουλοι της ΕΣΗΕΑ,που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ και την ΝΔ κήρυξαν απεργία συμπαράστασης στον αγώνα κατά των δημοσιογράφων. Τραγέλαφος.
  Η επανάληψη του «Κόλπου», Εκδοτών -Χούντας, με το οποίο, απαλλάχθηκαν οι εφημερίδες, από τις εργοδοτικές εισφορές για τους δημοσιογράφους και το προσωπικό των εφημερίδων, και τις φόρτωσαν στο Αγγελιόσημο, είναι κίνδυνος- θάνατος για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
  Αυτή τη φορά, εκδότες- Καναλάρχες και λοιποί «Νταβατζήδες», προσπαθούν, με το πρόσχημα της « αποκατάστασης μιας αδικίας» και την βοήθεια της κυβέρνησης και των «κομμάτων εργοδοτών», να φορτώσουν στο αγγελιόσημο, τις εργοδοτικές εισφορές για 6000 περίπου τεχνικούς της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, αλλά και για το προσωπικό των καναλιών, και ταυτόχρονα να απαλαγούν και από τις εργοδοτικές εισφορές των δημοσιογράφων που δουλεύουν στα κανάλια.COLPO GROSSO.
  Η ένταξη στο «Ταμείο Τύπου», των 6000 τεχνικών, «Χωρίς ΠΡΟΙΚΑ», θα γίνει τελικά, αποκλειστικά σε βάρος των αποθεματικών του ΤΣΠΕΑΘ, που διαμορφώθηκαν με τις εισφορές των δημοσιογράφων εδώ και 80 χρόνια, και του ΕΔΟΕΑΠ, που χτίστηκε με τις εισφορές των δημοσιογράφων, εδώ και 40 χρόνια.
  Με ποια λογική και δικαιοσύνη θα μοιραστούμε τα αποθεματικά ΜΑΣ, με εργαζόμενους ενός κλάδου που γεννήθηκε μόλις πριν από 18 χρόνια;
  Με την λογική του Αλαφούζου, του Κουρή, του Καραμανλή, της Πετραλιά, του ΚΚΕ, του Αλαβονότσιπρα και των άλλων Κατσαπλιάδων.
  Μην ξεχνάτε, ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εργοδότες ,στην Αυγή τον Ριζοσπάστη, στην τηλεόραση και το ρ/φ 90.2 αριστερά και στον ρ/φ σταθμό «Κόκκινο».
  Τα εργοδοτικά συμφέροντα των Νταβατζήδων, ταυτίζονται με τα εργοδοτικά συμφέροντα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από κόμματα είναι και επιχειρήσεις
  Επομένως ,οι πέντε σύμβουλοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ, είναι και εκπρόσωποι εργοδοτικών συμφερόντων. Για αυτό και ο αγώνας των κομματικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Τύπου, και για την ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ των τεχνικών ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
  Τα κομματικά στελέχη «συνδικαλιστές» ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τα σχέδιο και τις συμφωνίες των κομμάτων τους, για απαλλαγή, δια της συγχωνεύσεως, των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και του ΟΠΑΠ από τις υποχρεώσεις τους, οδηγούν τα ταμεία των Δημοσιογράφων στην χρεοκοπία, αφού το αγγελιόσημο δεν πρόκειται να αυξηθεί, αλλά αντίθετα θα μειωθεί κατά 10% σε πρώτη φάση, και άγνωστο ποσοστό στην συνέχεια και επομένως με τα ίδια ή και λιγότερα έσοδα από το αγγελιόσημο, και χωρίς εργοδοτικές εισφορές θα φορτωθούμε το κόστος 6000 ανθρώπων.
  Με αυτό τον τρόπο θα υπηρετηθεί ο τελικός στόχος της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας, του ΚΚΕ και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων για, « ένα ταμείο για όλους».
  Μέσα στη δίνη των απεργιακών κινητοποιήσεων ο Συσπειρωμένος ροζ πολτός της ΕΣΗΕΑ κάλεσε, σαράντα πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τους «αγανακτισμένους πολίτες» , να συγκεντρωθούν κάτω από τα γραφεία της Ένωσης μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.