#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η "ΕΡΤ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΕ» μας τελείωσεΜέχρι χθες πολλοί από τους Έλληνες πολίτες και ανάμεσά τους και ο γράφων, ζητούσαμε από τον Πρωθυπουργό να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα.

Ε, χθες ο Αντώνης Σαμαράς έσπασε το μεγαλύτερο αυγό: την ΕΡΤ – «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΕ». Συμβολικά, αυτό το σπάσιμο σηματοδοτεί πολλά, κυρίως για το βάθος και την ένταση που θα μπορούσαν να λάβουν οι δομικές αλλαγές και οι βαθιές μεταρρυθμίσεις που λογικά θα ακολουθήσουν. Και τούτο επειδή είναι βέβαιο πως με ένα αυγό δεν κάνεις ομελέτα όσο μεγάλο και να είναι. Άλλωστε, σπάζοντας έρχεται η όρεξη όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

Πολλοί είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν σήμερα, οι περισσότεροι όχι από συναίσθηση αλλά από διαίσθηση. Φαίνεται πως η χώρα ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα, ο Πρωθυπουργός το πήρε απόφαση και το πρώτο αίμα θα χυθεί στην αμαρτωλή Αγία Παρασκευή. Κανείς δεν έχει καταλάβει μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τι ακριβώς σκέφτονται να πράξουν τόσο ο «παρορμητικός» κ. Βενιζέλος, όσο και ο «ανήσυχος» κ. Κουβέλης. Το βέβαιο είναι πως πρέπει να σταθμίσουν πολύ καλά την στάση τους, καθώς κάθε λάθος κίνηση τούτη την ιστορική ώρα, μπορεί να τους κοστίσει ακόμη και ολόκληρο το πολιτικό τους «τομάρι». Η αλήθεια είναι πως δεν με πιάνει και ο πόνος για τα συγκεκριμένα πολιτικά «τομάρια», αλλά πιστεύω πως θα ήταν ασύγκριτα πιο ωφέλιμο για την χώρα αν τα πουλούσαν ακριβότερα υποστηρίζοντας μέχρι τέλους την κυβερνητική προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν με την θέλησή τους.

Τα γρανάζια άρχισαν να γυρίζουν όμως και «μάγκωσαν» ήδη στα δόντια τους το πολυκέφαλο και ανοικονόμητο τέρας της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Εξαιρετική επιλογή μα τον Τουτάτη, που θα έλεγε και ο πολυμήχανος Αστερίξ. Όταν είσαι αποφασισμένος να καθαρίσεις τον τόπο από την κόπρο του Αυγεία, ξεκινάς οπωσδήποτε από το πιο βρώμικο σημείο. Δεν θα επισημάνω εδώ το όργιο σπατάλης, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, πολιτικής διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων που χαρακτηρίζει εδώ και δεκαετίες την συγκεκριμένη κρατική δομή, λίγο – πολύ όλοι μας έχουμε κάποια έστω και αμυδρή ιδέα για αυτά. Θα σταθώ μονάχα στην αντικειμενική δυσκολία του εγχειρήματος που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και τον συμβολισμό που αυτό εμπεριέχει εν σπέρματι εντός του. Το αποτελεσματικό κλείσιμο του κρατικού «μαγαζιού» με την μεγαλύτερη θεωρητικά «προστασία», μπορεί να δώσει το σύνθημα πως καμιά αλλαγή δεν είναι ακατόρθωτη ή αδιανόητη στην Ελλάδα του 2013.

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν έδωσε το σύνθημα. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Η πορεία της χώρας προς τα εμπρός είναι αδύνατη χωρίς τέτοιας έκτασης και βάθους δομικές αλλαγές σε όλους του τομείς. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα που θα φανεί  αν η ίδια η κοινωνία επιθυμεί την κάθαρση και την αλλαγή πολιτικο-οικονομικού μοντέλου ή αν προκρίνει την επιστροφή στο οικείο, ψευδώς παρηγορητικό για πολλούς,  αλλά τόσο καταστροφικό παρελθόν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για επαμφοτερίζουσες στάσεις που πολλοί ήδη μοιάζουν να κρατούν, μεμφόμενοι δήθεν την «μεθόδευση» του πολιτικού τολμήματος του Πρωθυπουργού μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει πως η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικές περιστάσεις, ίσως και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Υπάρχει κανείς που να είναι έτοιμος να καταδικάσει μια απαραίτητη κίνηση με την οποία κατά βάθος συμφωνεί, κρυπτόμενος πίσω από το έωλο επιχείρημα μιας κακώς νοούμενης «πολιτικής νομιμότητας» ακόμη και όταν αυτή καλύπτεται οριακά από τις επιταγές του Συντάγματος;

Οι ώρες είναι κρίσιμες όχι τόσο για την κυβέρνηση, όσο για τον τόπο. Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε να σπάει τα αυγά για την ομελέτα της συνολικής μεταμόρφωσης της χώρας. Εμείς θα πρέπει να διαλέξουμε πλευρά. Είμαστε μαζί του; Είμαστε έτοιμοι να  σταθούμε δίπλα του και να τον υποστηρίξουμε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα; Είμαστε άξιοι για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που τόσον καιρό τον προτρέπαμε να επιχειρήσει; Αν εμείς, η κοινωνία, οι πολίτες, σταθούμε δίπλα του στην πρώτη και δυσκολότερη αναμέτρηση με το παλιό και το σάπιο, τότε κανένας Βενιζέλος και κανένας Κουβέλης δεν είναι ικανοί διανοηθούν καν να τον σταματήσουν. Ο κύβος έχει ριφθεί, όσοι κάνουν πως δεν τον ακούνε να κροταλίζει στα πλακάκια της ιστορίας, δεν είναι ικανοί να συν-διαμορφώσουν τα δεδομένα της μελλοντικής τους επικράτησης. Όσοι αντί να βλέπουν τα αυγά στο τηγάνι, προτιμούν να κλαίνε πάνω από τα σπασμένα τσόφλια τους, δεν έχουν καμιά θέση στο καινούριο ξεκίνημα της χώρας και των πολιτών της. Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε τον χορό των ρήξεων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οπισθοχώρησης. Είτε είμαστε μαζί του πάση δυνάμει, είτε εναντίον του και εναντίον της πορείας της χώρας προς ένα άλλο, καλύτερο μέλλον. Ενδιάμεση στάση δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει. Σήμερα, καθένας Έλληνας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ο Σαμαράς ανέλαβε ήδη τις δικές του και με το παραπάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 12/06/2013 10:49:19

  Faktora πολυ σωστα τα λες.Ο ΙΤ πλεον δεν εχει να προσφερει αλλο. Ή σπαμε αυγα, ή ακατασχετη χρεοκοπια με οτι αυτο σημαινει. Εδω χρειαζεται εθνικη ομοψυχια απο ολους τους πολιτικους. Δυστυχως αυτο ειναι αγνωστο στην Ελλαδα. Θα επικρατησει ο οχλος η θα επικρατησει η λογικη?
  Μακαρι να γινει πιο μοντερνα και να αναπτυχθει οπως το ΒΒC.
  http://www.bbcworldwide.com/about-us.aspx

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/06/2013 11:00:40

  Φυσικά και έιμαστε με τον Α. Σαμαρά, Φάκτορα. Θα έπρεπε όμως να εφαρμόσει στρατηγικά βαθμιαίο σχέδιο "διαίρει και βασίλευε" στην ΕΡΤ ξεκινώντας με απολύσεις αυτών που πραγματικά λυμαίνονταν την ΕΡΤ και λειτουργώντας την με προσωπικό ασφαλείας μέχρις ότου την αναδομήσει εκ βάρθρων, ξερριζώνοντας την κρατιδοδίαιτη νομενκλατούρα της. Γιατι δεν μπορούμε, και δεν πρέπει, να διακινδυνευσουμε την σταθερότητα της χώρας την κρίσιμη αυτή στιγμή.

  • partyman2013 avatar
   partyman2013 @ Νίκος Αργεάδης 12/06/2013 14:06:32

   πάντοτε εύστοχος κ.Αργεάδη...

   εντελώς παράφρονη κίνηση και υψηλότατου ρίσκου για την πολιτική σταθερότητα που απαιτείται όσο τίποτα άλλο τωρα..

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ partyman2013 12/06/2013 17:44:57

    Κάνετε μεγάλο λάθος και οι δύο. Καιρό τώρα γίνονταν προσπάθειες από την κυβέρνηση να μπει σε τάξη η ΕΡΤ με βαθμιαία μείωση προσωπικού και σπατάλης και η απάντηση των εργαζομένων ήταν να κάνουν δεκάδες απεργίες το τελευταίο χρόνο. Επομένως;

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Νίκος Αργεάδης 12/06/2013 18:23:38

   Προσυπογράφω !!!

 3. Α avatar
  Α 12/06/2013 11:18:22

  Ή τας ή επί τας!
  Ή θα γίνουμε κράτος με ορθές δομές , ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί.
  Το θέμα είναι αν θα επιβιώνουν στην πλάτη των φορολογούμενων, μια μερίδα ευνοούμενων του πάλαι ποτέ συστήματος.
  Σε μια χώρα που 1.500.000 άνθρωποι του Ι.Τ. στενάζουν κάτω από τη μέγγενη της ανεργίας και πόσοι άλλοι κάτω από την ασφυξία της ύφεσης, δεν μπορούμε να στάξουμε ούτε μισό δάκρυ για όσους με διαδικασίες ρουσφετολογικές προσλήφθηκαν και μέχρι σήμερα απολάμβαναν προνόμια και παχυλούς μισθούς , προσφέροντας ελάχιστο έργο.
  Η πραγματική αλλαγή τώρα αρχίζει και πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους άχρηστους οργανισμούς που μόνο τα γνωστά κολητιλίκια εξυπηρετούν.
  Αρκετά με τους ζεστοθεσούληδες, ας βγουν στον πραγματικό κόσμο και ας δουν επιτέλους οι πάντες την ρεαλιστική πραγματικότητα.
  Η Ελλάδα χρειάζεται νέες δουλειές, νέες επενδύσεις, πρέπει επιτέλους να παράγουμε κάτι για να δικαιούμαστε μια θέση στον ήλιο.
  Η κυβέρνηση σωστά πράττει με την ΕΡΤ, πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές τομές, που τώρα δείχνουν να πονάνε, αλλά είναι υγεία και θ΄αποδειχθεί άμεσα από την ελάφρυνση των φορολογουμένων.
  Με λίγα λόγια η παχιά αγελάδα του Δημοσίου, έπαψε να είναι παχιά, η μόνη αγελάδα που πρέπει να τραφεί αυτή την ώρα είναι η ισχνή αγελάδα του ιδιωτικού τομέα που στενάζει και ασφυκτιά.
  Αντώνη Σαμαρά προχώρα δυναμικά, δεν έχεις άλλο δρόμο, ή θα κάνεις το σωστό και θα διορθώσεις τα κακώς κείμενα δεκαετιών ή θα αποτύχεις και μαζί σου και όλοι εμείς.

  • Α avatar
   Α @ Α 12/06/2013 11:49:56

   'Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ!

   • Μηνάς avatar
    Μηνάς @ Α 12/06/2013 12:54:43

    Για να μην πέσει η κυβέρνηση, ας βάλει λίγο νερό στο κρασί του ο Σαμαράς, διατηρώντας μόνο το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ στο μεσοδιάστημα έως ότου γίνει η αναδιάρθρωση. Τα υπόλοιπα προγράμματα ας κοπούν και ας γίνουν οι απολύσεις που πρέπει.

    Έτσι ούτε το μαύρο (που ενοχλεί κάποιους) θα υπάρχει, τουλάχιστον κάποιες ώρες της ημέρας, ούτε θα δίνεται η εντύπωση αντιδημοκρατικών πρακτικών και φίμωση της ενημέρωσης όπως υποκριτικά ισχυρίζονται ορισμένοι. Παράλληλα θα ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο και θα γίνουν οι απαραίτητες απολύσεις.

    Συμφωνώ απόλυτα με το Σαμαρά, αλλά προέχει να μην πέσει η κυβέρνηση και χρειάζονται προσεκτικοί ελιγμοί αυτές τις ώρες. Φαίνεται ότι πήραμε επιτέλους το σωστό δρόμο, κρίμα να ξαναγυρίσουμε στην ακυβερνησία.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ Μηνάς 12/06/2013 13:32:53

     ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΥΤΟ
     ΑΛΛΑ.....
     ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ
     ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ...... ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Μηνάς 12/06/2013 17:45:59

     Αν είναι τόσο ηλίθιοι ή πουλημένοι που ενώ πέρασαν τόσα μέτρα στη Βουλή, σηκώσουν αντάρτικο για την ΕΡΤ, μόνο ο Σαμαράς δε θα φταίει για ότι γίνει.

 4. Μιχαλης Γρηγοριου avatar
  Μιχαλης Γρηγοριου 12/06/2013 12:19:41

  Ο Σαμαρας "εσπασε" πραγματι αυγα, προκειται ομως για τα αυγα του φιδιου. Μεσα στον πανικο του οδηγει τη χωρα στην πρωτη μοντερνα μορφη χουντας στα πλαισια της Ε.Ε. (Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι μονο η Χ.Α συναινει μ' αυτη την αδιανοητη αποφαση). Παντως οι μερες του "μεγαλου ηγετη" ειναι πλεον μετρημενες. Λαθος τα υπολογισε κι αυτος κι οι συμβουλοι του. Παρομοιες ενεργεις πανικου εγιναν στις περισσοτερες χωρες οπου βρεθηκαν τα "προθυμα καθαρματα" -εκφραση του Χιτλερ- που εξυπηρετησαν τα συμφεροντα του ΔΝΤ και των νεοφιλελευθερων.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Μιχαλης Γρηγοριου 12/06/2013 13:37:24

   Να μας επιτρέψεις αλλά οι εκλεγμένες κυβερνήσεις ΔΕΝ είναι χούντες! Είσαι κι εσύ δέσμιος του πολιτικού κόστους, αφού μετράς τις αντιδράσεις με βάση σε ποιόν αρέσει "(Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι μονο η Χ.Α συναινει μ’ αυτη την αδιανοητη αποφαση)". Προτιμώ τις αποφάσεις της εκλεγμένης κυβέρνησης, από τις υποκριτικές κραυγές των βολεμένων αντιδραστικών!

   • μαριλενα avatar
    μαριλενα @ Jimakos 12/06/2013 14:34:42

    Εκλεγμένες κυβερνήσεις που αγνοούν το σύνταγμα φυσικά και δρουν ως χούντες. Κυβερνήσεις που παρακάμπτουν τη βουλή και τα δικαστήρια (όλα σε ένα άρθρο, ψήφιση χωρίς συζήτηση, αγνόηση δικαστικών αποφάσεων) και επιχειρούν να κυβερνήσουν με σωρηδόν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προφανώς δεν λαμβάνουν υπόψιν την βούληση των βουλευτών του κοινοβουλίου (και κατ' επέκτασιν όσων τους εξέλεξαν). Επομένως δεν δρουν ως εκλεγμένη αντιπροσωπεία του λαού, αλλά ως τυραννία. Δεν είναι απλό να το καταλάβεις;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Μιχαλης Γρηγοριου 12/06/2013 14:06:06

   Ήταν μια κίνηση υψηλού ρίσκου που έπρεπε κάποτε να γίνει. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να μένει πεισματικά ακίνητη και να περιμένει το μοιραίο τέλος της. Αυτά τα περί χούντας είναι φαιδρά, κανείς εχέφρων δεν τα συμμερίζεται. Στις αμέσως επόμενες μέρες, θα χωρίσει η ήρα από το στάρι στην Ελλάδα. Αν δεν περάσει η ΠΝΠ από την Βουλή, απλά πάμε σε εκλογές με ευθύνη των συνήθως υπόπτων. Όποιος νομίζει πως μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος, ιδού η Ρόδος. Η απραξία σκοτώνει την χώρα.

  • Διομήδης avatar
   Διομήδης @ Μιχαλης Γρηγοριου 13/06/2013 00:31:08

   Μπράβο στον Σαμαρά. Είμαι ευτυχής που είδα να καταρρέει όλο αυτό το σαθρό οικοδόμημα της ΕΡΤ. Και έχει απόλυτο δίκιο, οι συντηρητικοί, αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, είναι οι αριστεροί. Αρκετά έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.... ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ...

 5. Αντικαθεστωτικός avatar
  Αντικαθεστωτικός 12/06/2013 14:12:37

  Μπράβο Σαμαρά! Έχεις το θάρρος και τα βάζεις με τα θηρία της μεταπολίτευσης. Επιτέλους να μπει μια τάξη! Η κυβέρνηση αυτή έχει σκοπό να κάνει μεταρρυθμίσεις, γιαυτό σχηματίστηκε. Βενιζέλος-Κουβέλης την επόμενη φορά να είναι πιο συναινετικοί στις απαραίτητες αλλαγές. Να γίνει μάθημα στους 2 αρχηγούς αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησης ( π.χ. Μανιτάκης) ότι η απροθυμία για μεταρρυθμίσεις οδηγεί σε πιο ακραίες λύσεις (λουκέτα).

 6. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 12/06/2013 14:14:00

  Αγαπητέ Φάκτορα,

  Όσοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε σε πραγματικές αστικές δημοκρατίες στο εξωτερικό ξέρουμε ορισμένα απλά πράγματα.
  1. Παντού υπάρχει δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο. Εκεί μεταδίδεται κλασική μουσική, μη μαζικής παρακολούθησης αθλήματα, ιστορικά και άλλα ντοκυμαντέρ κλπ. Τα προγράμματα αυτα πουθενά δεν είχαν την ακροαματικότητα του Big Brother, αλλά ελπίζω συμφωνείς ότι υπάρχει μερίδα του κοινού (στα άλλα κράτη ειναι αστοί, και όχι οι κουλτουριάρηδες, όπως εδώ) και εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον.
  2. Το γεγονός ότι ήταν κομματικό άντρο, δεν σημαίνει ότι γλυστράς στην εύκολη λύση. Οι ηγεσίες είναι για να προτείνουν αξιολογήσεις, αυστηρά μέτρα δεικτών (οικονομικών κλπ.) και άλλα μέτρα και όχι πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι. Αυτό δεν είναι ηγεσία είναι αυταρχισμός.
  3. Εάν με τη βάσιμη δικαιολογία της διαφθοράς ορισμένων προχωράς σε κλείσιμο, ποιος εμποδίζει αύριο ένα συνταγματάρχη να πεί ότι επειδή η βουλή έχει μέσα διεφθαρμένους, την κλείνει? Αφού έγινε φίμωση του τύπου από δημοκρατικό καθεστώς τι θα του πεις εσύ, ότι η δική του πρακτική, που είναι ίδια με τη δική σου, είναι ξαφνικά φασιστική?
  4. Τα επιχειρήματα περί Ρήγκαν και με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι ανιστόρητα. Πουθενά στο σύνταγμα των ΗΠΑ δεν προστατέυεται ο έλεγχος των αερομεταφορών, αλλά η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
  5. Και μια απλή ερώτηση. Εάν ζούσες σαν Ελληνας στο εξωτερικό και ξαφνικά ερχόσουν σήμερα στην Ελλάδα και έβλεπες συσκότιση στην τηλεόραση τι θα σκεφτόσουν?
  Ότι η κυβέρνηση έσπασε αυγά και προχωρά σε βάθεμα της αστικής δημοκρατίας ή ότι έγινε πραξικόπημα?
  Αυτά και ελπίζω να έχω απαντήσεις.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ αλέξανδρος παύλιος 12/06/2013 17:47:39

   Ποια φίμωση του τύπου; Μιλάμε για κρατικοδίαιτο οργανισμό που θα ξανανοίξει σε 2 και κάτι μήνες και θα μπουν με ανοιχτό διαγωνισμό 1200 άνθρωποι. Μάλιστα, αναγκαστικά κάποιοι θα είναι από τους απολυθέντες λόγω εμπειρίας και πτυχίων.

 7. Tonia G. avatar
  Tonia G. 12/06/2013 14:53:55

  Ηταν μια θαυμάσια και επιβεβλημένη εδώ και δεκαετίες κίνηση, με μεγάλη λαϊκή απήχηση, η οποία ωστόσο έγινε λάθος στιγμή. Δεν έπρεπε να γίνει μια μερα μετά το ναυαγιο της ΔΕΠΑ, διότι στο μυαλό του πιο καλόπιστου πολίτη αυτός ο συνειρμός γίνεται.
  Αυτό βεβαίως δεν ακυρώνει την ουσία της απόφασης η οποία ήταν ορθότατη και έπρεπε να είχε γίνει από το Σεπτέμβρη του 2012. Ας συνεχίσει ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης τη ΣΚΛΗΡΗ γραμμή και με τα λοιπά ζητήματα όπως το γένος στις στρατιωτικές σχολές, το "αντιρατσιστικό", την Ιθαγένεια. Το βασικό είναι να κυβερνά με όσους επιθυμούν να του δίνουν τη ψήφο τους, χωρίς "αριστερές" παρωπίδες. Ανελ, Χ.Α. γιατί όχι...
  Αν οι δεξιοί πολίτες θέλουν σκληρή γραμμή στα "εθνικά", αυτούς πρέπει επιτέλους να εκπροσωπεί η ΝΔ κι όχι τα δήθεν "προοδευτικά" μορφώματα του παρελθόντος. Οποιος δεν θέλει να πάει σε εκλογές...
  Ο Σαμαράς είναι πάντως πολύ κοντά σε ρουά-ματ... οσον αφορά τους 2 'εταίρους" του. Ελπίζω διόλου να μη τους λυπηθεί όπως ο Κώστας Καραμανλής (πολύ αγαπητός σε μένα ωστόσο), γιατί αν το κάνει θα έχει τουμπάρει τη σκακιέρα εις βάρος του.

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/06/2013 14:54:05

  Όταν ξεκινάς μια μάχη , πρέπει να χτυπάς αδίσταχτα, μέχρι να αποτελειώσεις τον αντίπαλο. Εδώ χρειάζεται μέχρις εσχάτων σύγκρουση με τους χαραμοφάιδες, που ήταν πάντα ο σκληρός πυρήνας της πρασινοκόκκινης Αριστεράς.

  Θα περίμενα να ακούσω μια ορολογία του τύπου «κρατικοδίαιτες βδέλλες, διορισμένες από την Αριστερά , που ρουφούσαν το αίμα του λαού»

  Αν πρόκειται να πάμε σε - ή να απειλήσουμε με - εκλογές , πρέπει ο Σαμαράς να μιλήσει με τη γλώσσα που περιμένει να ακούσει η χαροκαμένη σιωπηλή πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα. (όπως και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης).

  Και προπαντός ,"για να αποτελειώσουμε τον αντίπαλο" χρειάζονται άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών στο Δημόσιο , και για απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

  Να το καταλάβουμε επιτέλους: Κανένας Δ.Υ δεν ψηφίζει ΝΔ , ούτε πρόκειται να ψηφίσει. Και οι λίγοι Δεξιοί ΝΔ ,τώρα πήγαν στους Αν Ελ. Ας συγκρουστούμε λοιπόν αδίσταχτα με την Πρασινοκόκκινη φεουδαρχία του Δημοσίου , για να σώσουμε τη χώρα, αλλα και για να κερδίσουμε την υποστήριξη της σιωπηλής πλειοψηφίας των μή προνομιούχων του Ιδιωτικού τομέα.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 12/06/2013 15:55:21

   Διόρθωση, "Και οι λίγοι Δεξιοί ΔΥ"

 9. Χρήστος avatar
  Χρήστος 12/06/2013 16:40:44

  Δεν μπορώ παρά να συσπειρωθώ με τον Σαμαρά σε αυτή την αναμέτρηση με τις ορδές των αναρχοαριστερών κηφήνων. Αν γίνουν εκλογές τώρα δαγκωτό ΝΔ (στις ευρωεκλογές όμως δαγκωτό Χρυσή Αυγή).

 10. 31ΜΚ avatar
  31ΜΚ 14/06/2013 17:15:57

  Γιατί τους αφήνουν και εκπέμπουν???
  Τσιφλίκι του μπαμπάκα τους είναι??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.