#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2008 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «ΕΝΕΔΡΑ» στοχοποιεί Ντόρα – Σουφλιά;

Η νέα (;) οργάνωση ΕΝΕΔΡΑ (από τα αρχικά των λέξεων Ένοπλη Επαναστατική Δράση) ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης κατά της διεύθυνσης Δασών Περιφέρειας Αττικής, την περασμένη Κυριακή, στη λεωφόρο Μεσογείων. Η προκήρυξη εστάλη με …CD στην εφημερίδα «Ποντίκι», ύστερα από τηλεφώνημα γυναίκας . Η αστυνομία διαρρέει ότι λόγω του ύφους της (…λάϊτ) την προκήρυξη έγραψε γυναίκα. Και που το ξέρουν; Εκτός και αν έχουν πληροφορία για γυναίκα στην οργάνωση. Πάντως από την ανάγνωση της προκήρυξης μας φαίνεται ότι οι «νέοι» «τρομοκράτες» σαν να θέλουν να θέλουν να εμφανιστούν συμπαθείς όχι μόνον στην κοινή γνώμη αλλά και στο κατεστημένο («λάϊτ αριστερά»;). Πάντως και ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η ΕΝΕΔΡΑ αποτελεί ή μετεξέλιξη της Λαϊκής Επαναστατική Δράσης (ΛΕΔ) ή κάποιον δευροκλασάτος πυρήνας της. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη για την βόμβα στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Εκτιμάται ότι την έβαλε ο Επαναστατικός Αγώνας, η πιο σημαντική οργάνωση, μετά την εποχή της 17Ν.

Μπορεί η δομή της προκήρυξης και η μέθοδος ανάλυσης που χρησιμοποιεί ο/η συντάκτης της, να παραπέμπουν στα κείμενα του ΕΛΑ και της 17Ν, ωστόσο η ΕΝΕΔΡΑ διαφοροποιείται θεαματικά σε κρίσιμα ιδεολογικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει τον αυτοαποκαλούμενο χώρο της ένοπλης δράσης ή του αντάρτικου πόλης. Σε αντίθεση, για παράδειγμα με τις τοποθετήσεις, ιδιαίτερα της 17Ν, η οποία θεωρούσε μονόδρομο την «ένοπλη πάλη», η ΕΝΕΔΡΑ πιστεύει ότι «ο ένοπλος αγώνας σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το όποιο μαζικό κίνημα, δεν παύει όμως να είναι αναγκαίος. Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει την «Ενέδρα» να ξεχωρίζει από τις παραδοσιακές οργανώσεις, είναι ότι, όχι μόνον αρνείται να εμφανιστεί ως η μοναδική «επαναστατική αυθεντία» και ως «αποκλειστικός εκπρόσωπος» των εργαζομένων και του «επαναστατικού κινήματος», αλλά επισημαίνει, αντιθέτως,  πως «είναι λάθος μια επαναστατική ομάδα να θεωρεί τον εαυτό της αυτόκλητο τιμωρό και προστάτη των λαϊκών συμφερόντων, ειδικά σε κοινωνίες τόσο αντιφατικές όσο η σημερινές». «Ούτε εμείς θεωρούμε ότι ενεργούμε στο όνομα της λαϊκής τάξης ή σε αυτό του μαζικού κινήματος. Είμαστε απλώς μέλη αυτής της κοινωνίας που η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να ανεχόμαστε την υπάρχουσα βαρβαρότητα». 

Κατά τα λοιπά η οργάνωση, δηλώνει τη μεγάλη οικολογική ευαισθησία της και «στοχοποιεί» τον επικεφαλής της διεύθυνσης Δασών, «Χαράλαμπο Μανιάτη, άνθρωπο του κύκλου της Ντόρας, που ευθύνεται για δεκάδες αποχαρακτηρισμούς». Στοχοποιεί επίσης, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά, καθώς και τους «καζινάδες» της Πάρνηθας. Πλέκει τέλος το εγκώμιο στους «πυροσβέστες, μόνιμους και εποχικούς για το φιλότιμο και την αυτοθυσία τους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 06/03/2008 22:48:33

  Το troktiko γράφει: Γιατί ο Δελατόλλας δεν πήγε κατευθείαν στον κουμπάρο του Θ. Ρουσόπουλο; «Ανοιχτή επιστολή προς την βουλή, την ΕΣΗΕΑ, ελεγκτικούς μηχανισμούς και άλλους φορείς στέλνει στο ….«Ποντίκι» ο Αντώνης Δελατόλλας με θέμα την πρόταση για διαφάνεια Το ερώτημα είναι γιατί δεν την έδωσε κατευθείαν στον κουμπάρο του, τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και ταλαιπωρήθηκε να το γράψει στην εφημερίδα του; Στους onirama ήταν μαζί την περασμένη εβδομάδα»

 2. JustAnotherGoneOff avatar
  JustAnotherGoneOff 06/03/2008 23:10:21

  Πολύ "αξιόπιστο" και "τίμιο" το τρωκτικό:

  Κάθε τρομοκρατική οργάνωση που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να εκσυγχρονίζεται. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία των οργανώσεων στέλνεται προκήρυξη με cd-rom στην εφημερίδα «Ποντίκι». Ο εξοπλισμός των τρομοκρατών που χτύπησαν την διεύθυνση δασών(αφορμή ήταν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού, οπότε οι τρομοκράτες είπαν ας βάλουμε μπουρλότο σε ότι έχει απομείνει) έχει αναβαθμιστεί και μάλλον οι δράστες είναι και blogger. Εκεί πρέπει να στρέψει το βλέμμα της η αντιτρομοκρατική που έτσι και αλλιώς έχει διαλυθεί.

  Μπράβο στην αξιόπιστη (στοχοποιημένη) ενημέρωση!

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/03/2008 00:32:20

  Ζούμε εποχή εκπτώσεων.
  Μετά το έλλειμμα πατριωτισμού, πολιτικής ηγεσίας, καθαρής τροφής, νερού, περιβαλλοντικής μέριμνας και όλων των υλικών και άυλων συστατικών της ζωής, να και έλλειμμα τρομοκρατών.

  Τρομοκράτες light !
  Όπως λέμε "Αγελαδίτσα light".
  Που μάλλον είναι Κρυστάλληδες.
  Και χτύπησαν ..Δασαρχείο (και Μασαρχείο αποκαλούμενο).

  Πούσαι ρε Μήτσο ...
  Άμα "κατέβαζες" κανα δυο θα έσφιγγαν ορισμένοι κώλοι ...

 4. Bruce Wayne avatar
  Bruce Wayne 07/03/2008 00:38:17

  Διαβάστε στο www.batman-gr.blogspot.com

  Ασφαλιστικό: Χαρίζουν εκατομμύρια σε «φτωχούς» τραπεζίτες
  Σκάνδαλο Γερμανού: Χαστούκι από τις Βρυξέλλες για τη χειραγώγηση

 5. Swell avatar
  Swell 07/03/2008 14:52:31

  E, αν σφίξουν και μερικοί κώλοι (sic), δεν πειράζει.

 6. exiled avatar
  exiled 07/03/2008 15:21:26

  Να τη και η οικοτρομοκρατία στην Ελλάδα! Ε, αφού δεν συμφωνούν με τη βία, γιατί τη χρησιμοποιούν; Κι αν δεν συμφωνούν με τη βία, πώς θα ληφθούν σοβαρά οι απειλές για τα πρόσωπα; Δεν πάνε να παίξουνε επανάσταση στο σπίτι τους τα παιδάκια; Βλάκες!

 7. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 08/03/2008 02:01:36

  "Σε αντίθεση, για παράδειγμα με τις τοποθετήσεις, ιδιαίτερα της 17Ν, η οποία θεωρούσε μονόδρομο την «ένοπλη πάλη», η ΕΝΕΔΡΑ πιστεύει ότι «ο ένοπλος αγώνας σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το όποιο μαζικό κίνημα, δεν παύει όμως να είναι αναγκαίος".
  Άλλα λέει η 17Ν:
  «.. αυτό οδηγεί σε σύγχυση και λαθεμένα συμπεράσματα, είτε ότι το ν ό μ ι μ ο μ α ζ ι κ ό κίνημα δεν χρειάζεται είτε ότι θα πρέπει κι αυτό να χρησιμοποιεί βία.
  Κι αυτό είναι λ ά θ ο ς γιατί αν ένας μαζικός αγώνας αποτύχει - δηλ. δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του - αυτό δε σημαίνει ότι αν χρησιμοποιούσε βία και μ ά λ ι σ τ α με τη μορφή βόμβας αυτός θα πετύχαινε. Κι ο ύ τ ε ότι επειδή απότυχε δε χρειάζεται να γίνονται τέτοιοι αγώνες ..
  Μα η βία δεν είναι πανάκεια που λύνει όλα τα ζητήματα ακόμη κι αυτά δεν την αφορούν. Η βία είναι αναγκαία για να μπορέσει το λ α ϊ κ ό κ ί ν η μ α ν' αντιμετωπίσει τη βία του καθεστώτος τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά στη φάση της επαναστατικής ανατροπής του. Είναι απλώς μια μορφή πάλης που δεν μπορεί κι ούτε πρέπει να υποκαταστήσει τις άλλες μορφές κι ούτε να συγχέεται μ' αυτές. Ζητήματα όπως το δέσιμο με το πλατύτερο μαζικό κίνημα πούναι πολιτικό, μακροχρόνιο και αφορά και το μαζικό αγώνα, δεν λύνεται με μια βόμβα. Ζητήματα πολιτικο-ιδεολογικής φύσης αλλά και μ α ζ ι κ ο ύ αγώνα, όπως π.χ. της Παιδείας, δε λύνονται με βόμβες όπως επίσης και τα γενικότερα κοινωνικά (ΔΕΗ, ΟΑΕΔ κλπ.). Όπως απ' την άλλη, η βία του καθεστώτος, π.χ. των ΜΑΤ, δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με ιδεολογικό αγώνα αλλά με τη λ α ϊ κ ή β ί α. . http://www.eksegersi.gr/prokirikseis17N/6.htm
  “Έχουμε γράψει και άλλοτε ότι η δράση μας είναι ένοπλο αντάρτικο πόλης που χτυπάει επιλεκτικά διάφορους εχθρούς του λαού και όχι τρομοκρατία που είναι η εξάσκηση βίας με κύριο στόχο τον εκφοβισμό πλατύτερων στρωμάτων, μια βόμβα μέσα στον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος. Δεν χρειάζεται εδώ να σταθούμε ιδιαίτερα γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι κανένας εργαζόμενος δεν τρομοκρατείται απ' τη 17Ν και ότι κανείς δεν κινδυνεύει".
  “..η 17Ν δεν αγωνίζεται ενάντια στην δημοκρατία αλλά ενάντια στη συγκεκριμένη μορφή της τον κοινοβουλευτικό κοινωνικό εκφασισμό προς τον οποίο οδηγείται η Ελλάδα μέσα απ' την ΕΟΚ. Αγωνίζεται για μια διαφορετική και άλλου τύπου δημοκρατία. Δεν κάνουμε φτηνή δημαγωγία λέγοντας ότι είμαστε «αντιεξουσιαστές» κι ότι είμαστε υπέρ της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας, αφού είναι προφανές ότι η καθημερινή συγκέντρωση εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά και λιγότερων, για να αποφασίζουν καθημερινά για τα διάφορα προβλήματα είναι απραγματοποίητη στις σύγχρονες κοινωνίες, (σσ. Η e- Άμεση Δημοκρατία, ΟΜΩΣ, είναι, ΠΛΕΟΝ, εφικτή!).
  Αγωνιζόμαστε όμως για μια κοινωνία και μια δημοκρατία θεσπισμένη στη βάση της αρχής της άμεσης συμμετοχής των εργαζομένων, όχι μόνο στη διαχείρηση των οικονομικών μονάδων, αλλά και της άμεσης συμμετοχής τους στους διάφορους θεσμούς της κρατικής και πολιτικής εξουσίας. http://www.eksegersi.gr/prokirikseis17N/40.htm.

  Αν είναι κάποιος Μαρξιστής/Λενιστής/Κομμουνιστής, δηλαδή πιστεύει στην αναγκαιότητα ανατροπής του Καπιταλιστικού καθεστώτος με Επανάσταση, τότε, δεν μπορεί παρά να παραδέχεται ότι ο 27ετής αγώνας της 17Ν ήταν απαράμιλλος, παγκόσμια, για την προπαγάνδιση αυτής της αναγκαιότητας. Ο τέλειος -σε όλους τους τομείς- αυτός αγώνας απέτυχε οικτρά, σε μια χώρα αριστερών αντανακλαστικών, μάλιστα (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"). Εδώ καταρρίπτεται και η άλλη συλλογιστική: "Κατέρρευσε ο δήθεν Σοσιαλισμός/Κομμουνισμός, τώρα, είναι η σειρά του αυθεντικού να πραγματοποιηθεί", γιατί η 17Ν δεν προπαγάνδιζε τον σοβιετικό σοσιαλισμο/κομμουνισμό, αλλά τον αυθεντικό- μελλούμενο. Και το ερώτημα είναι: "Μήπως έκανε λάθος ο Μαρξ, τελικά, ή, μάλλον, ...αρχικά"; Η απάντηση είναι -loud and clear: ΝΑΙ! Κι ευχαριστούμε την 17Ν που μας διαφώτισε επ' αυτού. (Αυτό, όμως, είναι για άλλο ποστ. Μέχρι τότε σκεφτείτε το και τα λέμε. Αν και δεν βλέπω μεγάλη προθυμία συζήτησης περί 17Ν! Πρέπει να φοβόμαστε; Λέτε να απαγορεύεται η διακίνηση ιδεών; Δεν έχουμε, δηλαδή, Δημοκρατία; Εσείς, κ. e-χαφιέ και κ. e-ασφαλίτη, τι λέτε; It's all ...greek to you, ε;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.