#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/07/2011 11:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει τους Οίκους, αλλιώς θα μας κυβερνά ο …..ΣόροςEδώ και μερικές εβδομάδες, η ΕΕ προσπαθεί να κάνει αυτό που έπρεπε να τολμήσει από πέρυσι.
Την επιμήκυνση  του ελληνικού χρέους, δηλαδή την αντικατάσταση των ελληνικών ομολόγων που ωριμάζουν,  με νέα ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας.
Με τον τρόπο αυτό το ελληνικό χρέος θα επεκτεινόταν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να ήταν ευκολότερα διαχειρίσιμο.

Ποιοί αντέδρασαν στην λύση αυτή;
Πρώτα-πρώτα οι γνωστοί Οίκοι Αξιολόγησης.
Προειδοποίησαν πως, αν αποτολμηθεί μια τέτοια λύση,θα εκληφθεί ως "πιστωτικό γεγονός" ή άλλως "τεχνική χρεοκοπία".
Η Ελλάδα από πέρυσι, από τη στιγμή που δεν βγαίνει στις αγορές, σε κατάσταση τεχνικής χρεοκοπίας βρίσκεται,αλλά δεν το ...λέμε!
Γιατί αντέδρασαν έτσι οι Οίκοι;
Για να προστατέψουν τους πελάτες και τα συμφέροντά τους προφανώς και για να ελέγχουν το "παιχνίδι".
Αντέδρασαν οι  Τράπεζες που διακρατούν ελληνικά ομόλογα. Δικαίως, εν μέρει.

Όμως, οι τράπεζες κέρδισαν απίστευτα ποστά στο… πάρτυ..
Θέλουν να τη βγάλουν ανέξοδα και τώρα,  που ήρθε η περίοδος των ισχών αγελάδων.
Και όχι μόνο αυτό,  θέλουν να κερδίσουν και από τα ασφάλιστρα και από τα συντρίμια.

Ή ΕΕ,  μόλις τώρα,  αντιλαμβάνεται ο,τι το παιχνίδι δεν αφορά μόνον την Ελλάδα.

Η  βίαιη  υποβάθμιση της Πορτογαλίας είναι μια προκλητική επίδειξη δύναμης των Οίκων Αξιολόγησης για το ποιός έχει το πάνω χέρι..

Στην πρόκληση, απαντάς με πρόκληση.
Η ΕΚΤ να δηλώσει ότι θα αποδέχεται κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης, ανεξαρτήτως αξιολόγησης από τους Οίκους.

Δεύτερον, να δημιουργηθεί ταχύτατα εντός της ευρωζώνης ένας ευρωπαϊκός Οίκος Αξιολόγησης.

Τρίτον να προχωρήσει άμεσα το rollover του ελληνικού χρέους, εθελοντικά για όσες τράπεζες θέλουν και υποχρεωτικά για όσες δεν ..θέλουν.

Γιατί διαφορετικά δεν θα κυβερνά η ΕΕ, αλλά ο Σόρος με τον Μπάφετ..

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαίρως ταχθεί υπέρ της σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, είχε αναδείξει το θέμα αυτό από τις 25 Μαρτίου 2010, κατά τη διάρκεια επαφών του στις Βρυξέλλες, καθώς και στις 16 Ιουνίου 2010, όταν είχε θέσει εκ νέου το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση που είχε, επίσης στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς. Αυτά σε μια εποχή που ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έπαιρνε τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά προχωρούσε στις διαδικασίες ένταξης της χώρας μας στο μηχανισμό του Μνημονίου.

ΚΡ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/07/2011 12:12:14

  Οι Οίκοι είναι υπερεθνικοί οργανισμοί και δεν θα διστάσουν να απειλήσουν και την Αμερική. Είναι κομμάτι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που ονειρεύεται ο τζέφρι. Στοιχηματίζω, ότι σε λίγο -επειδή τον πήρε χαμπάρι όλος ο κόσμος και του τελειώνουν τα τοξικά βέλη στη φαρέτρα- ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

  Άλλοι Οίκοι δουλεύουν για αραβικά κεφάλαια, π.χ. θεωρώ ότι η PIMCO με επικεφαλής τον El Erian μας παίζει πολύ επιθετικά και εχθρικά.

  Η ασιατική Dagong επίσης είναι εχθρική προς την Ελλάδα διότι στοχών των σίνων είναι να μας φάνε και τα υπόλοιπα λιμάνια μας για τα βρωμοπροϊόντα τους της αισχίστης αισθητικής που πουλάνε οι μαφίες του αφροασιατικού παραεμπορίου.

  Ο Μαξ Κάιζερ στο νέο του βίντεο προτείνει κάτι ακόμα πιο ριζοσπαστικό, τη δημιουργία Ελληνικού Οίκου Αξιολόγησης με το πολύ λογικο επιχείρημα:

  "τα λαμόγια σας λένε ότι η οικονομία σας είναι Junk. Give me a break please! Συγκρινόμενη με τι; Οικονομία με τέτοιο τουρισμό και εφοπλισμό δεν μπορεί να είναι junk ποτέ. Είναι η σειρά σας να αξιολογήστε εσείς επιθετικά το χρέος άλλων χωρών και να δημιουργήσετε το τελειωτικό παγκόσμιο τουρλουμπούκι!"

  Ένα από τα κριτήρια του Επαχθούς Χρέους είναι η απορρύθμιση της οικονομίας από τους Οίκους.
  Στο πνεύμα αυτό, ένα μεγάλο μέρος του χρέους και των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι επαχθές.

  Και δεν βλέπω το λόγο γιατί ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης θα δίσταζε να υποβαθμίσει μια χώρα της ΕΕ.
  Αλλωστε τα στελέχη των οίκων σχηματίζουν ένα τεράστιο δηλητηριώδες καλαμάρι The Squid που αλλάζουν συνεχώς πόστα μετακινούμενα σε όλο τον κόσμο (παράδειγμα εδω του κου ΟΔΔΗΧ που δουλεύει για τα συμφέροντα της Goldman Sachs).

  Εν κατακλείδι: η λύση είναι Επανεθνικοποίηση των χωρών, των οικονομιών και Επιστροφή στον Προστατευτισμό.

  Διαφορετικά οι σίνοι θα μας καταπιούν αμάσητους.

  Ήδη, στην Αμερική που δημιουργησε το πρόβλημα και ως εκ τούτου από εκεί θα προέλθει και η λύση (το αντίδοτο) δυναμώνει το αίτημα επιστροφής των μονάδων τους από την ασία.

  • popolaros avatar
   popolaros @ αλλενάκι 07/07/2011 21:49:22

   +1000

 2. estariad avatar
  estariad 07/07/2011 12:16:09

  Να μου επιτρέψετε να συμπληρώσω , όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, οτι ο Επίτροπος της Ε.Ε. Michel Barnier είπε οτι...εάν οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίσουν να παραβιάζουν τους κανόνες της ένωσης, τότε δέν αποκλείεται η Ευρωπαική Εποπτική Αρχή, να προχωρήσει στην αφαίρεση των αδειών τους..
  Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και ο Jose Manuel Barroso, o Olli Rehn και ο Schauble.
  Η παραβίαση, όπως και εσείς αναφέρετε, γίνεται εδώ και πολύ καιρό. Τί περίμεναν και δέν το έκαναν????? Φτάσαμε στο σημείο, να κυβερνά ο κάθε Σώρος τα κράτη της ΕΕ , όπως πολύ σωστά επισημαίνετε. ΄Ελεος!!!

 3. tasos avatar
  tasos 07/07/2011 12:28:01

  μα τι λέτε βρε παιδιά! Υπάρχει διαφορά στους τραπεζίτες των ΗΠΑ και της ΟΝΕ? Οι ίδιοι είναι και μας δουλεύουν ψιλό γαζί, τάχα είναι σε πόλεμο. Όσο κρατάν με πείσμα τις χώρες δεμένες στο ευρώ που μαζί δημιούργησαν, δεν πρόκειται να δει καλό η Ευρώπη. Με τη βοήθεια του ΔΝΤ σπεύδουν να σώσουν το ευρώ τους! Από κοινού τα έχουν συμφωνημένα. Λιτότητα και κατάλυση εθνικής κυριαρχίας. Μόνο η διαγραφή χρεών και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα μπορεί να σώσει τις ασθενείς ευρωπαϊκές οικονομίες από τις αλυσίδες των τοκογλύφων.

  • adis avatar
   adis @ tasos 07/07/2011 18:23:21

   + 1000. Σωστά, pepsi vs coke είναι το ματς και στη μέση (τα θύματα ) οι πελάτες .

 4. juliet avatar
  juliet 07/07/2011 12:30:18

  Κ.Ροδινέ,καλό μεσημέρι,
  Δηλ.τι συζητάμε ;ο ΓΑΠ έπεισε τον δικό του κομματικό στρατό με το λεφτά υπάρχουν.Επεισε και τα χαΐβάνια τους Ευρωπαίους ότι λεφτά θα δώσουνε οι υπήκοοι; Από πού;
  Είναι τόσο ανίκανοι και ηλίθιοι οι Ευρωπαίοι που τους υποδεικνύει ένας Ελληνας ο Σαμαράς;Ενω οι Οίκοι υπό την επόπτεια του Σόρος που πρόσκειται στην ''Ελληνική'' κυβέρνηση του ΓΑΠ ξέρουνε να κλείνουνε ''στοιχήματα''.
  Πολλά τα λεφτά ,Μεγάλα τα παιγνίδια ,και όλοι στην ίδια ομοταξία ,στο γένος των αρπακτικών.
  Ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει εκτός απο την έξυπνη ηλιθιότητα των εταίρων και την εντός πεφωτισμένη χαζομάρα και εγωπάθεια .

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/07/2011 13:06:10

  Φίλε Κώστα,
  Όπου ακούς “πιστωτικό γεγονός” ή “τεχνική χρεοκοπία”, το μυαλό πάει πρώτα στα CDS.
  Αυτό είναι το προφανέστερο και πιό βραχυπρόθεσμο - το παιχνίδι για σορτακαραίους.
  Αλλά η σύγκρουση στην"μεγάλη εικόνα", έχει να κάνει με τη μακροικονομική λογική: Αντι-κυκλική ή pro-κυκλική; Ρύθμιση ή παράταση της απορρύθμισης.
  Βλέπουμε και τις 2 λογικές, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Δεν πρόκειται (πιά) για σύγκρουση Ευρώπης - ΗΠΑ, αλλά για εσωτερικούς ενδοικογενειακούς καυγάδες και στις 2 "οικογένειες".
  Σήμερα λ.χ. έχουμε αφενός τον Ολλανδό υπουργό που "αποδέχεται ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος", και αφετέρου τον ΟΟΣΑ με την ακριβώς αντίθετη στάση (λέει ανοιχτά ότι οι "οίκοι" βαθαίνουν την κρίση παίζοντας το pro-κυκλικό μακροοικονομικό χαρτί).
  h**p://www.nooz.gr/greece/oi-oikoi-aksiologisis-epideinonoun-tin-krisi-leei-aksiomatoixos-tou-oosa.
  Άν ο ΟΟΣΑ έχει δίκιο, οι μαστρωποί ίσως θα παίξουν με το pro-κυκλικό χαρτί και στο χρέος των ΗΠΑ, και τότε η σύγκρουση θα κορυφωθει τις μέρες που έρχονται. Και μιά από τις πιό σκληρές μάχες θα είναι ενδο-Αμερικανική.
  Γι αυτό γράφω εδώ και μέρες, "προσέχετε τι θα κάνει τώρα η FED και ο Ο' Μπάμιας"!

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/07/2011 13:14:02

  Πάντως, όταν λές, ειδικά τώρα, στον Ο 'Μπάμια και στους φίλους του, "να χαμηλώσουν οι φόροι στα πλουσιότερα στρώματα", είναι σαν να κουνάς μπροστά του κόκκινο (το Ρεπουμπλικάνικο χρώμα!) πανί.
  Ακόμα κι άν εσύ εννοείς μια μικρή χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σ' αυτούς, με το αγγούρι που έχουν πίσω τους, χτυπάει αλάρμ.
  Αυτο το νόημα είχε (ως προς σκέλος "τακτικής" και timing ) άλλωστε, η πολύ σκληρή κριτική μου πρόσφατα.
  Αλλά με τους φόρους υπάρχει και το θέμα ουσίας, που διαιρεί πολλούς "φίλους" παγκοσμίως (βλέπε π.χ.. τον άγριο "σκοτωμό" της "φράξιας Σόιμπλε" στο CDU με το FDP στη Γερμανία).

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/07/2011 14:09:37

  +++Αλλενάκι, αυτή είναι η λύση...είχα γράψει κάποια στιγμή ότι κάποιες δομές του κράτους (γενικότερα) του 17ου, 18ου αι. δεν μου φαντάζουν καθόλου άσχημα...

  • Εγώ avatar
   Εγώ @ ΕΥΑ 07/07/2011 15:51:19

   Εμένα μου θυμίζουν εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία και φασιστική Ιταλία. Άμα εσείς αυτά συστήματα τα θεωρείτε καλυτέρα τότε τι να πω...
   Αυτά τα συστήματα του προστατευτισμού υπήρχαν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα (κι ας ήταν πιο «δημοκρατικά»), και μετά την κρίση του 2008 μας οδήγησαν στην ύφεση (όπως έγινε και επί Μουσολίνι το 1929), με αποτέλεσμα τώρα να φτάσουμε στην βέβαιη χρεοκοπία. Οπότε ας τελειώνει ο μύθος του προστατευτισμού.

   • tasos avatar
    tasos @ Εγώ 07/07/2011 20:08:24

    Τότε ετοιμαστείτε να ανταγωνίζεστε την Κίνα σε εργασιακό επίπεδο

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/07/2011 14:43:41

  Μόνον ο Soros;
  Buffet (Berkshire - Moody's) + Soros + J.A. Paulson (ο Χαρβαρντιανός που σορτάριζε τον εαυτό του) = "το τρίγωνο της ακολασίας".
  Με την ευκαιρία, μια περί Μούντιδων γίνεται λόγος:
  h**p://www.antinews.gr/2011/07/05/110862/#comment-756034
  Η PIMCO είναι πραγματικό "καλαμαροχτάποδο": Επικεφαλής ο Αιγύπτιος El Erian, είναι αυτόνομη θυγατρική της Allianz, έχει έδρα την Καλιφόρνια, καλή δικτύωση όχι μόνον με Άραβες και Ρώσους πετρελαιάδες, αλλά και με Κινέζους. Έχει τραιντάφυλλα μετόχους (εκτός των άλλων Bruce Berkowitz, David Herro, Bill Gross) και ζουμπούλια συμβούλους (π.χ. τον Alan Greenspan, που τον "μοιράζεται" με τον J.A. Paulson - κι άλλο "τρίγωνο" μέσα στο "τρίγωνο")

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 07/07/2011 16:46:47

   Η ώρα κάποτε θα έλθει: Καμάκι, και μετά εκλεκτά εδέσματα.
   Fiesta Del Calamar gigante
   h**p://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Squid_mantle_width.jpg
   "Ψητούς, βραστούς, θα φάμε τους αστούς".

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Θείος 07/07/2011 21:44:49

   Θα κατηγορηθείς σαν "αντισημίτης".
   Δεν σού διαφεύγει ποιας καταγωγής είναι η πλειοψηφία αυτών που απαριθμείς.
   Και θυμίζει το προβοκατόρικο που είχε πει ο Ιρβινγκ.
   Το επόμενο Ολοκαύτωμα θα γίνει στις ΗΠΑ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 07/07/2011 22:00:27

    Καμμία σχέση. Και μύθος, μύθος bon pour l ' Orient αυτό που υπονοείς. Από τους 3 μεγάλους "ακόλαστους" άς πούμε, ο 1 είναι τύποις "Χριστιανός", στην πραγματικότητα σκληρός άθεος και οι άλλοι 2 Εβραικού θρησκεύματος στα παιδικά τους χρόνια μόνον, επίσης άθεοι εδώ και αμέτρητες δεκαετίες.
    Άν πάμε στα χαμηλότερα επίπεδα "αμαρτωλών" (κατά Δάντη!), ο συσχετισμός διαψεύδει συντριπτικά την υπόθεσή σου, αγαπητέ.
    Άλλωστε τα 80 % των Αμερικανοεβραίων ψηφίζουν σταθερά Δημοκρατικούς - που προτιμούν τους ψηλούς φορολογικούς συντελεστές στ ανώτερα εισοδήματα, χα, χα, χαζοί είναι άν δεν τους συμφέρει;.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 07/07/2011 22:17:19

    Εδά και 65 χρόνια μιλάμε πιά μόνον για φανερά ταξικούς αγώνες. Οι αγώνες με "θρησκευτικό" ή "πολιτισμικό" φερετζέ, απομυθοποιήθηκαν με μιά πιστολιά σε κάποια ερειπωμένη καγκελλαρία, και με κάτι εκτελεσμένα καθάρματα στη Νυρεμβέργη. Από τότε, μόνον μαïμού - διανοητές τύπου Χάντιγκτον τολμούν να επαναφέρουν τέτοιες σκέψεις.
    Τα Κράκεν δεν έχουν θρησκευτικές ανάγκες, και όλα έχουν την ίδια φασιστομούρικη εμφάνιση. Ανεξαρτήτως τι πιστεύουν γι αυτά οι "ιδεολόγοι".

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Ο Θείος 08/07/2011 00:49:26

     Διαβάζοντας ιστορία παίζω ένα διανοητικό παιγνιδάκι, προσπαθώ να διαβλέψω τι από αυτά που "σταμάτησαν να συμβαίνουν" θα ξανασυμβεί.
     Οι θρησκευτικοί πόλεμοι σταμάτησαν 65 χρόνια. Γινόντουσαν επί χιλιάδες χρόνια.
     Ο πολιτισμικός γίνεται αδιάκοπα από το Χόλλυγουντ.
     Κερδίζουν κατά κράτος, έχοντας ομογενοποιήσει τη σκέψη και τα γούστα των 15-20-30χρονων.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/07/2011 14:56:08

  Μια ακόμα συνετή φωνή που λέει αλήθειες, από την Πολωνία:
  h**p://www.e-typos.com/content.aspx?catid=14&cid=24912

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/07/2011 23:06:40

  Τι λέγαμε χθές Κώστα;
  h**p://www.e-typos.com/content.aspx?catid=14&cid=24938
  Είχες δίκιο. Προβλέψιμο, υπερβολικά προβλέψιμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.