#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2010 18:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Δικαιοσύνη και η Βουλή να ερευνήσουν ΑΜΕΣΩΣ το Short SellingΦωνάζουμε από καιρό, ότι  η ανοχή προς τους «σορτάκηδες» ήταν και αδικαιολόγητη και ανεξήγητη.

Σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πολύ καθυστερημένα, αποφάσισε την απαγόρευση του  Short Selling.

΄Επρεπε  να το είχαν ήδη κάνει από καιρό, αλλά προφανώς τίποτα δεν διδάχθηκαν από το παράδειγμα των περισσότερων χωρών, όταν  μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, απαγόρευσαν  το short selling μέχρι να ομαλοποιηθούν οι αγορές.

 Στο άλλο μεγάλο θέμα  τώρα:  η δικαιοσύνη ερευνά  τους λόγους  για τους οποίους η Τράπεζα της Ελλάδος άλλαξε  το κανονισμό του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από 3  σε 10 δέκα μέρες, αλλαγή  που  διευκόλυνε την κερδοσκοπία των αγορών σε βάρος των ελληνικών τίτλων.

 Η Βουλή τι κάνει για όλα αυτά;

Γιατί αυτή η σιωπή;

Κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι έγινε;

 Επειδή, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου υπηρετεί τη διαφάνεια και θέλει να έρχονται όλα στο φώς, μήπως πρέπει να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

 1. Από τον Οκτώβριο του 2009  μέχρι και χθες ποιοι «σορτάριζαν» στα ελληνικά ομόλογα και επένδυαν στην πτώχευση της ελληνικής οικονομίας;

2. Ποιοι αποφάσισαν την αλλαγή του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του ελληνικού δημοσίου από 3 σε δέκα μέρες και γιατί;

3. Ο υπουργός Οικονομικών, με ποια αιτιολογία έδωσε την συγκατάθεσή του στην αλλαγή αυτή;

4. Αυτή η αλλαγή απέβη επωφελής για το ελληνικό δημόσιο; Αν ναι, ποιο το όφελος και  αν όχι ποιο το ύψος των ζημιών;

5. Ποιοι,  ιδιώτες, επωφελήθηκαν από την αλλαγή αυτή;

 Και ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος για να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά; Η Σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής.

 Για να διερευνηθούν και οι ενδεχόμενες  ευθύνες πολιτικών προσώπων, που είτε δια των πράξεων, είτε  δια των παραλείψεων ανέχθηκαν την κατάσταση αυτή.

 Και για να μη κατηγορηθούμε ότι «ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου» ή ότι «υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της οικονομίας», δε απευθυνόμαστε στην αντιπολίτευση για να  υποβάλλει το σχετικό αίτημα, αλλά στην κυβέρνηση.

 Να, λοιπόν, μια πρόκληση για την κυβέρνηση για να μας αποδείξει ότι όντως θέλει τη διαφάνεια;

 Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorp avatar
  giorp 28/04/2010 18:31:47

  μετά την ανάσα της χρηματοδότησης, ο Σαμαράς πρέπει να μπει μπροστά σε νέο ανένδοτο για το διασυρμό και την φτώχεια που χωρίς αιδώ μας προχωράει ο Γκάγκας. Μην με ρωτήσετε ποιός είναι ο γκάγκας. Θα σας διαγράψω αν δεν τον ξέρετε...

 2. Greenhorses avatar
  Greenhorses 28/04/2010 18:36:06

  Όσο θα μάθουμε για το ρόλο της goldman sachs και Τ+10 θα μάθουμε και για αυτό...

 3. perastikos avatar
  perastikos 28/04/2010 18:46:01

  perastikos says:
  28/04/2010 at 16:27
  Καποια εισαγγελέας, ονοματι Ραϊκου, αν θυμαμαι καλα, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Ελευθερου Τύπου στίς 21 Απριλίου σχετικα με το σύστημα διακανονισμου εκκαθάρισης επι συναλλαγών τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου που απο Τ-3 έγινε Τ-10, διέταξε επείγουσα έρευνα. Ακούσατε τίποτα εκτοτε γι’ αυτό? Κάποια αναφορά ισως απο τους έγκυρους δικαστικούς ρεπόρτερς των ΜΜΕ? Ολη η ουσία του πως φτάσαμε εδω μπορεί να αποκαλυφτεί μέσα απο αυτη την απόφαση που δεν ειναι μόνο το σκάνδαλο των σκανδάλων απο συστάσεως του Ελλ. κράτους αλλά ενέχει και ζητήματα εσχάτης προδοσίας (σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα). ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ?

 4. Σαος avatar
  Σαος 28/04/2010 20:41:25

  Ναι, αφού πρώτα άφησαν τους shortακιδες να δολοφονήσουν την ελληνική οικονομία και να την θέσουν στον νεκροθάλαμο της χρεοκοπίας, τώρα θα κάνουν αυτοψία για να δουν από τι πέθανε...so what, που λένε και στο εκσυγχρονισμένο χωριό μου...Φυλακή θα μπει κανείς από τους υπεύθυνους; Θα κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία για το κακό που προξένησαν;

 5. πολίτης avatar
  πολίτης 28/04/2010 21:08:40

  Εδώ λέει ότι κατέθεσε ο Μϊχαλος
  http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7237.html

 6. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 28/04/2010 21:25:12

  Θα μάθουμε ποτέ τους μιδίσαντες του τελευταίου διμήνου;Τους Ελληνες εννοώ φυσικά,γιατί γιά τους ξένους τρέχα γύρευε.Κι άραγε είναι αρκετά τα ισόβια,όταν κάποιοι διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.