#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Δημοκρατία πήρε το όπλο τηςΚαθώς τα μαύρα Γκραν Τσέροκι της αντιτρομοκρατικής παίρνουν την θέση τους στην ΓΑΔΑ για την μεταφορά των συλληφθέντων μελών και βουλευτών της ΧΑ στην Ευελπίδων, δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς πως ξημέρωσε μια ξεχωριστή μέρα για την Δημοκρατία στην χώρα μας. Επικουρικά αυτής της αίσθησης, τα πλάνα των (ελάχιστων) οπαδών της ΧΑ που έχουν στηθεί μπροστά στην ΓΑΔΑ και «σπρώχνονται» ευγενικά και (κυρίως) αδιαμαρτύρητα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, να «ξεκουμπιστούν» λιγάκι παραπέρα, ώστε να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Είναι φανερό πως το «φίδι» συνελήφθη εντελώς απροετοίμαστο για τέτοια σαρωτική αντεπίθεση και προσπαθεί να κρυφτεί βαθιά στην τρύπα του. Μάταια όμως, καθώς η βαριά μπότα της δικαιοσύνης το πατά ήδη επί της κεφαλής του, ενώ οι συνεχιζόμενες έρευνες των διωκτικών αρχών αναμένεται να τσακίσουν άπαξ δια παντός την ραχοκοκαλιά του. Γίνεται έτσι  κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους εχθρούς της πως η Δημοκρατία δεν αστειεύεται.

Χθες η Δημοκρατία πήρε επιτέλους τ’ όπλο της και από δω και στο εξής, ουδείς από όσους την υποβλέπουν στα φανερά ή στα κρυφά δεν μπορεί να αισθάνεται πια στο απυρόβλητο. Η σιωπηλή και παντοδύναμη πλειοψηφία των πολιτών, ο βαθύς και ιερός πυρήνας αυτού που μονολεκτικά αποκαλούμε «δημοκρατία», βλέπει επιτέλους τους θεσμούς, τα όργανα και τις δομές που η ίδια έχει δημιουργήσει και εξουσιοδοτήσει να την προστατεύουν από τους επίδοξους σφετεριστές της θέλησής της, να λειτουργούν και να αναλαμβάνουν με επιτυχία το κρίσιμο έργο τους.

Η Δημοκρατία, είναι ένα πολίτευμα ανεκτικό, ανοιχτό και πολλές φορές φαίνεται ενδοτικό μέχρι βλακείας. Ιδίως στην περίπτωση της χώρας μας, όπου μετά την επτάχρονη δικτατορία αυτά τα εγγενή ελαττώματα της Δημοκρατίας μεγεθύνθηκαν και διευρύνθηκαν χάριν μιας αδίκως «θυματοποιημένης» αριστεράς που διαρκώς προσπαθούσε να κερδίσει θαρρείς κάποιον φανταστικό «τρίτο γύρο» ενός εμφυλίου πολέμου, του οποίου ποτέ της δεν κατάφερε να κάνει ορθή ανάλυση, να παραδεχτεί τα λάθη της ή έστω να αποδεχτεί την έκβαση. Έτσι, η ανοχή της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας στην ποικιλώνυμη κυρίως αριστερόστροφη βία και η έκθεσή της σε αντιδημοκρατικές πρακτικές και συνθήματα («νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», «οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο», καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων και χώρων ακόμη και από μαθητές δημοτικού(!), πορείες που κατέληγαν στο κάψιμο της μισής Αθήνας, προπηλακισμοί θεσμικών και πολιτικών εκπροσώπων, ξυλοδαρμοί, γιαουρτώματα, «χτίσιμο» καθηγητών πανεπιστημίων και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός), την έκαναν συν τω χρόνω να φαντάζει ακόμη πιο ανοιχτή και ευάλωτη από όσο πραγματικά ήταν.

Αυτή είναι και η βάση της αποθρασυνόμενης παρουσίας της Χρυσής Αυγής μετά μάλιστα και την πρόσφατη εκλογική της ενδυνάμωση. Η σκέψη ήταν απλούστατη και λογική. Αφού αυτή η «κολοβή» κατά την άποψή τους Δημοκρατία ανέχθηκε τόσα χρόνια την συνδικαλιστική, αριστερή και αναρχομπαχαλική βία,  ε, ήρθε ο καιρός να γνωρίσει και να εθιστεί και στην ναζιστική βία. Οι εποχές έμοιαζαν κατάλληλες και οι περιστάσεις φαινότανε ευνοϊκές. Μονάχα που, ποτέ τους οι ναζιστές δεν κατάλαβαν πως η Δημοκρατία μπορεί να έχει μεγάλη καρδιά ώστε να συγχωρεί κάποιες παρεκτροπές και μεγάλο στομάχι ώστε να «χωνεύει» ακόμη και κάποιες εχθρικές εναντίον της συμπεριφορές αλλά έχει και μεγάλο και βαρύ χέρι που το απλώνει αμείλικτα όταν αντιληφθεί πως κάποιοι έχουν περάσει τα εσκαμμένα και τους κατραπακιάζει.

Το καλό είναι από την άλλη, πως όταν το «μακρύ χέρι» της δημοκρατικής άμυνας μπει σε λειτουργία και αρχίσει τις κατραπακιές, δεν το σταματά τίποτε. Είναι σχεδόν βέβαιο πως μόλις «καθαρίσει» με την εγκληματική (κατά το πόρισμα του εισαγγελέα) συμμορία της ΧΑ, θα στραφεί πλέον ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Τα αντανακλαστικά της Δημοκρατίας μπορεί να είναι βραδυκίνητα και να έχουν υψηλό ουδό διέγερσης αλλά έτσι και μπουν σε λειτουργία, δύσκολα σταματούν χωρίς να εξαλείψουν εντελώς το ερέθισμα που τα ενεργοποίησε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 29/09/2013 09:39:31

  Πατριώτη, αν θέλατε να δείτε και *το αγαπητό πασοκ* συνοδευόμενο στις μαύρες τζιπάρες της αστυνομίας, να δίνατε αυτοδυναμία, να δίνατε *τη δύναμη ενός έθνους* για να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι οριστικά, από την επομένη των εκλογών 2012. Στη τελική, εφόσον εσείς είσθε *δημοκράτης* και προφανώς έχετε τις λύσεις και τα πολιτικά εχέγγυα, θα μπορούσατε να έχετε υποβάλλει υποψηφιότητα να σάς ψηφίσουμε για να μάς λυτρώσετε από *το αγαπητό* πρασινο-σοβιέτ.

  • yianna avatar
   yianna @ η Dimi 29/09/2013 10:02:27

   Πολύ σωστά. Του Πασόκ όμως είναι πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα και όχι δολοφονικές πράξεις. Μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι.
   Τώρα εάν κάποιοι της από δω ή της από κει πλευράς δεν είχαν ικανό τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει μεγάλες αποφάσεις, διαψεύδονται καθημερινά και αυτό δεν τους αρέσει.
   Έτσι μας είχαν πρήξει με την ανάγκη αντιρατσιστικού νόμου και διαπιστώνεται ότι απλά χρειάζεται πολιτική βούληση.
   Το μήνυμα για την εφαρμογή του νόμου απευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Με βερμπαλισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας, με πράξεις λύνονται.
   Το πάγωμα δε και η σαστιμάρα των δημοκρατικών συριζαίων είναι εμφανές. Θα σαστίσουν και άλλο ας κάνουν υπομονή.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ yianna 29/09/2013 18:18:55

    Καλό απόγευμα, Γιάννα. Οι αυτοκτονίες Ελλήνων Πολιτών και οι θάνατοι από ασιτία βρεφών, απότοκα των εγκληματικών, εθνοκτόνων πολιτικών πράξεων των Κώστα Σημίτη, Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου και των υπουργών τους συνεργατών και συνενόχων τους δεν είναι;
    Από τις δολοφονίες 17Ν, Ποιοί καρπώθηκαν *τα οφέλη;*

  • Μara avatar
   Μara @ η Dimi 29/09/2013 10:24:21

   Αγαπητή Dimi, είναι λυπηρό να αποδεικνύεται για άλλη μιά φορά ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί μόνο κατόπιν πολιτικών εντολών.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μara 29/09/2013 18:22:03

    Αγαπητή Μάρα, και πίτα και κότα μαζί, ΔΕΝ γίνεται. Μονά-ζυγά όοοοοολα δικά σας, οπωσδήποτε και σε καμία ευνομούμενη χώρα, ΔΕΝ γίνεται. Κοινωνίες Αγγέλων, ΔΕΝ υπάρχουν. Εάν εσείς γνωρίζετε έστω και μία, να μάς την ονοματίσετε για να μεταναστεύσουμε κι εμείς, άμεσα και νομίμως, βεβαίως. Σε ό,τι με αφορά, οριστικά χαιρετώ σας.

 2. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 29/09/2013 09:46:35

  Η πρώτη σκηνή του έργου τελείωσε,τώρα έρχετε η σκηνή "συλήψεις μπαχαλάκιδων". Έτσι θα ολοκληρωθεί η θεωρία των δύο άκρων, οι "καλοί" θα έχουν σώσει την "δημοκρατία" από τους "κακούς" και όλοι μαζί θα φωνάζουμε ζήτω!! και φυσικά θα τους ξαναψηφίσουμε. Έτσι όλοι αυτοί οι οποίοι ξεπούλησαν την χώρα,που την παρέδοσαν σε άθλιους υπαλληλίσκους και έγιναν "σφουγγοκολάριοι" και φυσικά κέρδισαν και το κατιτίς τους,θα παρουσιαστούν αναβαπτησμένοι και θα συνεχίσουν να αρμέγουν τον λαό.

 3. Aggelos avatar
  Aggelos 29/09/2013 10:38:28

  "Του Πασόκ όμως είναι πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα και όχι δολοφονικές πράξεις."


  σιγουρα?
  ο μπακογιαννης και αλλοι -πάντα νδιτες ,σχεδον ποτέ πασοκοι,,οποτε πηγαινανε κοντρα στον Ανδρεα δολοφονουνταν μυστηριωδως

  αστα αφησουμε βρωμανε τοσο πολυ που ..ασε

  το πασοκικο παρακρατος με το στρατο ακροαριστερων αναχρικων..περασε πια,,αλλα δεν ξεχαστηκε..

  αντιθετα η ΝΔ παντα ηταν ηλιθιοδως καθαρη σε τετοια θεματα..αλλο τα οικονομικα βεβαια,οπου ολοι περνανε μιζες.

 4. καρ avatar
  καρ 29/09/2013 11:27:14

  Παίρνω πίσω, αναιρώ ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί συνώνυμα, κάθε like, σχόλιο, κοινοποίηση, μήνυμα άλλου τύπου που έχω κάνει, σε οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο, με οποιοδήποτε όνομα, παρότι πολλά από αυτά τα εννοώ, γιατί διαπιστώνω ότι ενώ η δική μου άποψη είναι ότι αυτά είναι απόψεις που ο άλλος θα τις σκεφτεί, θα τις κρίνει, θα διαμορφώσει την δική του άποψη, υπάρχουν πολλοί που πολύ εύκολα βγάζουν συμπεράσματα ή άκριτα τις αποδεχόνται ή τις απορρίπτουν. Νομίζω ότι είναι σωστό να έχω ένα τέτοιο δικαίωμα! Καλημέρα και ελπίζω χωρίς παρεξήγηση...

 5. Α3 avatar
  Α3 29/09/2013 11:29:51

  Το 1974 ο Αβέρωφ δεχόταν, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο γραφείο του τον Δ. Ιωαννίδη-από τη συνάντηση αυτή κατάλαβε ότι ο πρώην δικτάτορας ετοίμαζε κίνημα. Τρεις μέρες μετά ο ίδιος ένοπλος, με τη βοήθεια πατριωτών και δημοκρατικών αξιωματικών, συνελάμβανε τους στασιαστές και τους επιβίβαζε σε πολεμικό πλοίο για να αποσυρθούν στη νήσο Κέα. Το περιστατικό δεν είναι κοινώς γνωστό, αλλά αναδεικνύει την ανδρεία του Αβέρωφ: έθεσε την προσωπική του ασφάλεια σε κίνδυνο για αυτά που πίστευε, χωρίς να υπολογίζει το "πολιτικό κόστος" από τις δεξιές ψήφους. Νομίζω ότι όσοι συνέβαλαν και σήμερα στην αποσώβηση του κινδύνου του πολιτεύματος μπορούν να περιμένουν ανάλογες δάφνες από την Ιστορία!
  Για την ιστορία, ο Κ. Καραμανλής αξιοποίησε πλήρως τη συμβολή της δεξιάς στην αποκατάστασης της Δημοκρατίας (ξεπλένοντας με αυτό τον τρόπο τα δικτατορικά στίγματα): μέχρι και η μετέπειτα κάθοδος της δεξιάς με το όνομα "Νέα Δημοκρατία", έγινε προκειμένου να τονιστεί η συμβολή στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Με αντίστοιχα σωστούς χειρισμούς οι δάφνες θα απονεμηθούν σύντομα και από το λαό. Η δεξιά, για μία ακόμα φορά, έχει αναδειχθεί εγγυήτρια και του πολιτεύματος και της πατριωτικής διακυβέρνησης.

 6. Qui avatar
  Qui 29/09/2013 12:13:48

  Όταν θα πληρώνουμε το βαρύ χαράτσι του 2014 για σπίτια, χωράφια και οικόπεδα, τότε θα καταλάβουμε τους αληθινούς κηφηνοφασίστες του κηφηνικού τόξου που αντί να απολύσουν άχρηστους Δ.Υ. προτίμησαν να υπερφορολογήσουν τον Ι.Τ. και τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να υπερασπίσουν την κόκκινη γραμμή για μη απολύσεις κομματικών πελατών στο Δημόσιο. Αποτέλεσμα να καταστρέψουν τον ιδιωτικό τομέα με 1.500.000 άνεργους. Ο φασισμός έχει πολλά είδη και ο σημαντικότερος στις ημέρες μας που τον νιώθουμε όλοι είναι ο ΚΗΦΗΝΟΦΑΣΙΜΟΣ του ΚΗΦΗΝΙΚΟΥ τόξου.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Qui 29/09/2013 18:01:02

   Ενώ σε πολλά έχετε δίκιο, το χάνετε λόγω της υπερβολής στους χαρακτηρισμούς του σχολίου σας. Άλλο φασίστας, άλλο ανίκανος, ακατάλληλος, ανάξιος, κλπ, κλπ ...

 7. akenaton avatar
  akenaton 29/09/2013 12:54:58

  Δεν υπάρχουν "χώροι", δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα άκρα, δεν υπάρχει "αριστερή" ή "δεξιά" βία. Όταν ξεπερνάμε την νοητή εκείνη γραμμή όπου η Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει δυναμικά στους υπονομευτές της, κάθε βία και κάθε εγκληματική ενέργεια από όπου και αν προέρχεται είναι το ίδιο. Και η απάντηση της Δημοκρατίας απέναντί της θα πρέπει να είναι το ίδιο σκληρή και αστραπιαία. Όταν μιλούμε για εγκληματική βία, θα πρέπει να ξεχνούμε τους "χώρους", τις ιδεολογίες και τα κόμματα. Σε μια Δημοκρατία νόμιμη βία έχει εξουσιοδοτηθεί να ασκεί μονάχα το κράτος. Οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας είναι παράνομη και εγκληματική και πρέπει να πατάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη από τους μηχανισμούς άμυνας της Δημοκρατίας. Με αυτές τις γενικές αλήθειες που τις έχουν αποδεχτεί όλες οι σύγχρονες Δημοκρατίες του κόσμου, δυστυχώς για κάποιους, δεν χωρούν συμψηφισμοί, "ναι μεν αλλά" και υποσημειώσεις ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.