#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2007 23:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΔΕΗ μας κλέβει και ζητάει και την κατανόησή μας.

Το ανέκδοτο της ημέρας βγήκε από τη ΔΕΗ. Ζητάει, λέει, με ανακοίνωσή της, την κατανόηση των πολιτών για το φέσι που βάζει στους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς. «Ζητάμε την κατανόησή σας για τις αναγκαίες αυξήσεις των τιμολογίων», αναφέρει και «σας διαβεβαιώνουμε ότι, παράλληλα με σας και εμείς, όλα τα μέλη της οικογένειας της ΔΕΗ, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας και των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών θα μας επιτρέψει να κάνουμε εκείνες τις μεγάλες επενδύσεις που χρειαζόμαστε για πλήρη επάρκεια και αδιάλειπτη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών». Πως το λένε;  Και κερατάδες και δαρμένοι; Μας πήραν το αμπέλι και μας έφαγαν και τον γάιδαρο; Έχω απηυδήσει, δεν μου έρχεται τίποτα.Κρατείστε μόνο τη δέσμευση της ΔΕΗ ότι με τα λεφτά σας θα γίνουν επενδύσεις, ώστε να μην γίνονται μπλακ άουτ και να παρέχονται … ποιοτικές υπηρεσίες. Τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ, αλλά μονίμως με μπλακ άουτ ζούσε η χώρα. Τώρα, έρχεται η ΝΔ, τέσσερα χρόνια αφότου ανέλαβε την κυβέρνηση (τόσο γρήγορα;) να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Να’ ναι καλά οι ιδιώτες-μεγαλοεπιχειρηματίες που θα τα οικονομήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάκης avatar
  Τάκης 04/12/2007 00:03:42

  Ποιά μπλακ-ουτ φίλε Factor X είχαμε επί ΠΑΣΟΚ? Μάλλον δεν θυμάσαι καλά. Εγώ μεγάλα μπλακ-ουτ θυμάμαι επί Μητσοτάκη πάντως. Εκτότε ο μοναδικός φακός που είχα σπίτι μου αχρηστεύτηκε.

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 04/12/2007 07:02:44

  Μου θυμίζει την παροιμία
  «Εμ φουκαράς
  Εμ π……..»
  Και αντίστροφα

 3. Εξέταση για χρηματιστηριακά παιγνίδια με την μετοχή της ΔΕΗ avatar
  Εξέταση για χρηματιστηριακά παιγνίδια με την μετοχή της ΔΕΗ 05/12/2007 18:01:29

  Εξέταση για χρηματιστηριακά παιγνίδια με την μετοχή της ΔΕΗ
  Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Π.Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας & Οικονομικών

  Η κυβέρνηση επέβαλε αυξήσεις από 1η/12/07 που η ίδια εκτιμά σε 7%. Οι ανατιμήσεις αυτές, αν και τελείως αδικαιολόγητες αφού είχαν προηγηθεί σημαντικές διαδοχικές ανατιμήσεις τον Αύγουστο 2006, τον Αύγουστο 2007 καθώς και τον Απρίλιο 2007 (αύξηση του νυκτερινού τιμολογίου), δεν ήρθαν σαν κεραυνός εν αιθρία.

  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έγιναν παιγνίδια με τα τιμολόγια της ΔΕΗ για να στηριχτεί και η ΔΕΗ αλλά και το Χρηματιστήριο. Φάνηκε από την τρέχουσα ειδησεογραφία, ότι, γνώστες του παιγνιδιού, ήταν και "τρίτοι" πέραν της ΔΕΗ και της κυβέρνησης.

  Δεν γνωρίζουμε αν και ποιοι εμπλέκονται σε χρηματιστηριακά παιγνίδια, απλά αναφέρουμε, ότι, με βάση την ειδησεογραφία, ο όμιλος Citigroup φαίνεται να είναι αυτός που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στη μετοχή της ΔΕΗ το τριήμερο 21 ως 23 Νοεμβρίου.

  Δεν θεωρούμε ότι είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι η Citigroup στις 13/11/2007 υποβάθμιζε την τιμή της μετοχής στα 18,5€ και σύστηνε πώληση, ενώ τις 21/11/2007 αναθεωρούσε την τιμή στόχο στα 26€ και σύστηνε διακράτηση, ενώ εκτιμούσε πιθανότητα αύξησης σε 39€ .

  Οι συναλλαγές στη μετοχή της ΔΕΗ το τριήμερο 19-21/11/2007 "συμπτωματικά" και πάλι, ήταν διπλάσιες από το μέσο ημερήσιο όρο των προηγούμενων εβδομάδων (το 65- 70% ήταν για λογαριασμό της Citigroup), περίοδο που σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρξαν συναντήσεις παραγόντων της ΔΕΗ με τα στελέχη του επενδυτικού οίκου στην Ελλάδα.

  Οι διαρροές, για τις υπέρογκες ανατιμήσεις στο ρεύμα, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ήταν σκόπιμες και είχαν στόχο την εκτόξευση της μετοχής της ΔΕΗ.

  Συνέπεια αυτών των διαρροών ήταν να υπάρξουν ακραία χρηματιστηριακά φαινόμενα γύρω από την μετοχή της ΔΕΗ τα δε δημοσιεύματα έκαναν λόγο για συγκεκριμένους μεγαλο-αγοραστές της μετοχής .

  Οι πράξεις αγοραπωλησίας της μετοχής της ΔΕΗ χαρακτηρίζονται από ειδήμονες περίεργες, ήταν τέτοιες και τόσες που όπως αναφέρεται τέτοια κίνηση σε μετοχή του FTSE-20 έχει να συμβεί από την εποχή της υποτίμησης.

  Με βάση τα παραπάνω,

  ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  Θα ελέγξουν αν υπήρξε παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού μέσω εσωτερικής πληροφόρησης ή τυχόν άλλων μεθοδεύσεων και αν ναι θα προβούν σε καταλογισμό ευθυνών;

  Καλείται επίσης η κυβέρνηση να καταθέσει όλα τα στοιχεία που αναφέρουν τις κινήσεις αγοραπωλησίας των μετοχών της ΔΕΗ στο διάστημα μεταξύ 13/11/2007 και 30/11/2007

  Ο ερωτών Βουλευτής

  Λαφαζάνης Παναγιώτης

 4. nikos avatar
  nikos 08/12/2007 11:26:56

  http://www.spartakos-dei.gr/images/071103_imerida/mizan.doc

  Πρόθεσή μας είναι οι υπόλοιπες Μονάδες στο λεκανοπέδιο, δηλαδή οι Μονάδες Καρδιάς, Αγίου Δημητρίου και Αμυνταίου να συνεχίσουν να λειτουργούν έως ότου εξαντλήσουν την ωφέλιμη διάρκεια ζωής τους. Για να καταστεί όμως αυτό δυνατό, στο υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρισμού, το μεταβλητό κόστος λειτουργίας τους πρέπει να είναι ανταγωνιστικό και η περιβαλλοντική τους συμπεριφορά να είναι μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από τη Νομοθεσία και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων Λειτουργίας τους.

  Για να επιτευχθεί το πρώτο είναι αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων από πλευράς της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων ώστε να υπάρξει σημαντική βελτίωση του κόστους εξόρυξης και μεταφοράς λιγνίτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.