Η ΔΕΗ κόντυνε τον Τσίπρα και τον συνδικαλιστικό συρφετό
06/07/2014 19:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΔΕΗ κόντυνε τον Τσίπρα και τον συνδικαλιστικό συρφετό

Ο κ. Τσίπρας απέκτησε ξαφνικό μπόι αλλά δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπερδεύει το μπόι του με τη σκιά του...

Μετά την απόφαση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αφού η πολιτική επιστράτευση δεν άφηνε και πολλά περιθώρια, το ερώτημα που τίθεται προς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του είναι ένα: Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι δεν περνάνε πλέον οι ψευτοτσαμπουκάδες; Ότι ο άθλιος συνδικαλιστικός συρφετός που επί δεκαετίες έκανε κουμάντο και συγκυβερνούσε πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Σχετικά με το αν η «μικρή ΔΕΗ» είναι καλή ή κακή δεν θα το κρίνουμε τώρα. Η κυβέρνηση θα κριθεί και γι’ αυτό και για πολλά άλλα όταν έρθει η ώρα της, κι όταν θα κάνει ταμείο ο ελληνικός λαός.

Αυτό που έγινε όμως με τη ΔΕΗ, ουσιαστικά η τελευταία συνδικαλιστική σφηκοφωλιά της μεταπολίτευσης, θα πρέπει να παραδειγματίσει τους πάντες. Και την κυβέρνηση για τον τρόπο που πολιτεύεται και αποφασίσει αλλά και για το πώς επικοινωνεί τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί. Κυρίως, όμως τους υποκινούμενους συνδικαλιστές που παίρνουν στο λαιμό τους εργαζόμενους ενώ αυτοί συνεχίζουν να περνάνε ζωή και κότα.

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο, η υπόθεση της ΔΕΗ ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμη επιχείρηση κατάληψης των ανακτόρων του Μαξίμου. Δύο τρόπους είχε να το κάνει αυτό: Ο πρώτος ήταν να δημιουργηθεί μπάχαλο, να μείνει στο σκοτάδι όλη η χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτό πράγματι θα ήταν ευχής έργον για την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς η κοινωνική και οικονομική πίεση προς την κυβέρνηση θα ήταν μεγάλη.

Ο τσαμπουκάς δεν πέρασε χάρη κυρίως της αποφασιστικότητας και της ετοιμότητας που επέδειξε η κυβέρνηση στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης.

Ο δεύτερος τρόπος του κ. Τσίπρα ήταν ο πολιτικός. Η πρόβα τζενεράλε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης προσπάθησε να μαζέψει τους 120 βουλευτές και να ζητήσει δημοψήφισμα και με τον τρόπο αυτό θα έφτιαχνε ένα «μαντρί». Μια καβάτζα για κάθε κρίσιμο ζήτημα με τελικό στόχο το μπλόκο στην εκλογή νέου Προέδρου και τις πρόωρες εκλογές. Ακόμη και σ’ αυτό απέτυχε.

Δύο χρόνια τώρα ο κ. Τσίπρας απέκτησε ξαφνικό μπόι και δεν μπόρεσε ποτέ να το διαχειριστεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπερδεύει το μπόι του με τη σκιά του και αυτό τον κάνει να αποτυγχάνει διαρκώς διότι βλέπει τον κόσμο και το μέλλον του με παραμορφωτικό φακό. Μπορεί να μάθει κάποια στιγμή, μπορεί να γίνει και πρωθυπουργός. Όμως προς ώρας μετράει πολλά «Βατερλό» και ο κόσμος τα βλέπει αυτά. Όπως βλέπει και την ακρότητα με την οποία πολιτεύεται ο ίδιος και η παρέα του. Για παράδειγμα κάποιος… Κατρούγκαλος συστήνει πολιτική ανυπακοή, δηλαδή κάτι σαν παράβαση των νόμων, «επανάσταση» κι όποιον πάρει ο χάρος.

Αυτά ο κόσμος τα αναλύει και ξέρει με ποιους έχει να κάνει πλέον. Και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ότι υπέστη μια ακόμη δεινή ήττα.

Όσο για την μεγαλύτερη συνδικαλιστική παράταξη της χώρας, τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, κατάφερε για άλλη μια φορά να ακυρώσει τον αγώνα των εργαζόμενων που πιθανότατα να έχουν δίκιο σε πολλά θέματα. Πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους και τώρα οφείλει να πληρώσει τα επίχειρα. Τύποι σαν τον Φωτόπουλο θα πάνε στη γωνία, θα μπουν στο σκοτάδι που οι ίδιοι θέλησαν να δημιουργήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 06/07/2014 20:01:41

  Ο Αλέξης είδε τον ίσκιο του στο λιόγερμα και πίστεψε πως έγινε τιτάνας. Όπου "λιόγερμα" η δύση του ήλιου του ΠΑΣΟΚ, να μην ξεχνιόμαστε. Το ζητούμενο είναι ότι με αυτόν στην αντιπολίτευση και το Βενιζέλο στη (συν)κυβέρνηση ο λαός αγωνιά και βλέπει τις προσδοκίες σταθερά σε μακρινή απόσταση. Όσο για το Φωτόπουλο, ας βγει δημοσίως να σκίσει το φύλλο επιστράτευσης όπως δεσμεύτηκε αντί να προσκυνήσει (το Σαμαρά εννοείται, γιατί από προσκυνήματα στην πορεία του μέχρι σήμερα άλλο καλό).

  • Αλεξιάδης Γιώργος avatar
   Αλεξιάδης Γιώργος @ airman 06/07/2014 20:32:04

   Την ήττα για μια ακόμη φορά την υπέστη ο λαός , γιατί ο λαός είναι αυτός που θα δει το τιμολόγιο της ΔΕΗ να φουσκώνει ακόμη πιο πολύ. Οι κινητοποιήσεις δεν έπρεπε να ήταν μόνο τον συνδικαλιστών της ΔΕΗ αλλά όλου του κόσμου. Να δούμε λοιπόν πόσο ακόμη θα κοιμόμαστε;

   • Giorgis avatar
    Giorgis @ Αλεξιάδης Γιώργος 07/07/2014 04:12:33

    Καλά ακόμα να μάθουμε ότι δεν υπάρχει το τσάμπα, και δεν υπήρξε ποτες. πληρώνουμε το τσάμπα του 80 τώρα, και θα το πληρώνουμε για δεκαετίες. Άμα δεν κατεβουν τα πραγματικά έξοδα της ΔΕΗ, θα τα πληρώσουμε με τιμολόγια, φόρους και χρέη. Τα χρέη είναι το κόλπο που πέρναγε μέχρι χτες αλλα δεν περνάει άλλο.

   • airman avatar
    airman @ Αλεξιάδης Γιώργος 07/07/2014 08:04:45

    Όσο κοιμόμασταν και βλέπαμε "όνειρα θερινής νυκτός" με τα δανεικά, αδιαφορώντας - δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό λόγω άγνοιας - για το τι έρχεται ήταν όλα "μέλι-γάλα". Τώρα που μας προέκυψαν - αναπόφευκτα - οι εφιάλτες ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε; Είναι γεγονός ότι 33 χρόνια μετά την "αλλαγή" ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και όχι πλευρό όπως προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι!

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/07/2014 20:27:22

  Μια πρόταση προς την κυβέρνηση: Ο θεσμός της επιστράτευσης των απεργών είναι σωστός και απαραίτητος, όμως χωλαίνει στο ζήτημα των φύλλων πορείας. Αυτή η γραφειοκρατική και αναχρονιστική διαδικασία ίσως να λειτουργούσε τα παλιά τα χρόνια, αλλά σήμερα στην εποχή της πληροφορίας, με τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, δεν χρειάζεται. Χώρια του ότι κοστίζει (σε εργατοώρες, χαρτί, κλπ) και είναι και χρονοβόρα. Προτείνω λοιπόν μια τροπολογία του αντίστοιχου νόμου, βάσει της οποίας θα αρκεί η ενημέρωση (ότι κάποιος κλάδος επιστρατεύεται) μέσω των ΜΜΕ και του διαδικτύου (διαύγεια), και τα σκυλιά… δεμένα. Λογικό δεν είναι;

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Strange Attractor 06/07/2014 20:41:34

   Πολύ λογικό. Ακόμη καλύτερα και ανέξοδα, θα είναι να παύεται η οποιαδήποτε κινητοποίηση, άμα τη αρνητική σκέψη, του εκάστοτε Πρωθυπουργού! Σιγά τώρα που θα σπαταλάμε ενέργεια με τα WiFi και τα Ιντερνέτια... Τηλεπαθητικά, θα είναι πολύ πιο φτηνά όλα. Ό,τι πρέπει για εμάς, που την κυνηγάμε με πάθος την κάθε φτήνια.

 3. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 20:36:46

  Τώρα μάλιστα! Ήταν που ήτανε κοντός και στρουμπουλός, άμα κόντυνε κι άλλο, δύσκολα θα τον διακρίνουμε πια! Άρα εκ της πλαγίας ο σκοπός επετεύχθη! Ας συνεχίσουμε απτόητοι να ...μεγαλουργούμε. Δεν υπάρχει εναλλακτική. Δοξάστε μας!

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 21:07:14

   Δεν συμπαθώ τις "επιστρατευσεις" αλλά εκεί όπου οι εκβιαστές συνδικαλισταράδες στριμώχνουν και εκβιάζουν μαζικά τον απλό κοσμάκη χρησιμοποιώντας αναγκαία κοινωνικά αγαθά, τις θεωρώ απαραίτητες και άκρως επιβεβλημένες... ΜΕΤΡΟ - ΔΕΗ κλπ Γιατί ρε παιδιά? Προκειμένου εσεις να διαφυλάξετε τα προνόμια και τα καταχρηστικά κεκτημένα σας, θα πρέπει εμείς κάθε μέρα να γογγύζουμε και να δεινοπαθούμε? Όλα τα περί "κτήματα- δικαιώματα & κοινωνικά αγαθά" του Ελληνικού Λαού από μέρους σας, είναι κάλπικα και προσχηματικά. Αυτό που σας κόφτει και σας καίει είναι τα παχυλά "δικαιώματα", τα "κεκτημένα" σας και τίποτε άλλο... Τα κόμματα που σπεκουλάρουν με την περίπτωση της ΔΕΗ είναι από χέρι χαμένα, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν πια τι γίνεται και κατά που τραβάει το πράγμα....


   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 06/07/2014 21:16:36

    Ωραία όοολααα αυτά που λέτε και ποιός να διαφωνήσει; Αλλά μήπως προβάλλουν τεχνηέντως το ξερό δεντράκι για να μη φαίνεται το φλεγόμενο...δάσος; Μιά ιδέα σας λέω.....

    • Ισόνομος πολίτης avatar
     Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 06/07/2014 21:42:28

     Για το "φλεγόμενο δάσος" τα είπαμε και αλλού και σε τέτοια έκταση μάλιστα που το "κουράσαμε" υπερβολικά το "θέμα". Τα συνοψίζω όλα λέγοντας πως: Όλοι μας κατα 95% έχουμε καταραστεί, αναθεματίσει και εξορκίσει τα "μνημόνια",την τρόικα, τις περικοπές και τις επιτηρήσεις. Όμως προέχει να κρατήσουμε αλώβητη και όσο το δυνατόν ισχυρή την κρατική μας οντότητα, για να μπορέσουμε προϊόντως του χρόνου μελλοντικά να καλυτερεύσουμε τα πράγματα. Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός πως, σαν χώρα βαλόμαστε πανταχόθεν από τη Θεσπρωτία μέχρι τον Έβρο... Πρώτα η Ελλάδα λοιπόν...

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 06/07/2014 22:03:01

      Πρώτα η Ελλάδα. Μα η Ελλάδα είναι οι Έλληνες. 2.000.000 άνεργοι, 1.00.000 απλήρωτοι μήνες ή βίαια φτωχοποιημένοι με 400-500 € μισθό, χιλιάδες αναγκαστικά εκπατρισμένοι κ.λπ,κ.λπ. Αν εσείς έχετε την πολυτέλεια να ελπίζετε ματαιοπονώντας οτι ''προϊόντως του χρόνου μελλοντικά θα καλυτερεύσουνε τα πράγματα'', δεν υπολογίζουν όλοι με τα δικά σας ...υπεραισιόδοξα δεδομένα. Για την ...κρατική μας οντότητα δε και την ...ανεξάρτητη διοίκησή της, αφήστε. Ας μην το συζητήσουμε.

     • tk avatar
      tk @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 02:36:54

      Το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι, ξανά και ξανά... ..είναι άγνοια ή είναι δόλος... Το κακό είναι ότι, όποιο κι αν πα'τα δυο διαλέξω... πάλι εκεί καταλήγω...

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 08:13:48

      Σωστά, ναι πολύ σωστά! Οι καταστροφικές συνέπειες είναι εμφανείς και οπωσδήποτε είμαστε εμείς οι Έλληνες που συνθέτουμε την Ελλάδα και υποφέρουμε τα μέγιστα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όμως εδώ και 50 χρόνια η Ελλάδα του χθες έτρωγε το ψωμί του σήμερα και η Ελλάδα του σήμερα τρώει το ψωμί του αύριο, χωρίς να γίνεται καμία "νύξη" αλλά και καμιά προσπάθεια για να σταματήσει αυτό το κακό από κανένα…. Τώρα μας φταίνε (ως συνήθως) οι "άλλοι", οι "ξένοι", οι μεγάλοι και οι δανειστές μας (που ακούστηκε και αυτό?) Όλο και και κάποιοι θα φταίνε, αλλά ποτέ εμείς οι ίδιοι.... Εγώ δεν έχω καμιά σχέση με τους "έχοντες" και "κατέχοντες", τους ισχυρούς και τους "παντός καιρού" να πούμε... Είμαι "ένας" σαν όλους μας και το ίδιο βαθιά μέσα στο πρόβλημα. Όμως θέλω να έχω ψύχραιμο και καθαρό μυαλό για να σταθμίζω καταστάσεις και προβλήματα. Θέλω να σκέφτομαι τις πιθανές λύσεις ετούτους τους ζόρικους καιρούς που ζούμε......χωρίς να μεμψιμοιρώ και να απογοητεύομαι ή να γίνομαι εύκολη "πολιτική λεία" του κάθε σύγχρονου τσαρλατάνου…

     • airman avatar
      airman @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 08:20:44

      Οι άνεργοι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Οι απλήτωτοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Οι μισθοί των 400-500 ευρώ αφορούν τον ιδιωτικό τομέα. Οι κινητοποιήσεις των εκάστοτε Φωτοπουλαίων γίνονται με σκοπό τη διασφάλιση προνομίων τους (στην προκειμένη περίπτωση εργασιακά δεν επιρεάζονται από τη λεγόμενη "μικρή ΔΕΗ"). Συνεπώς γίνονται με βάση καθαρά οφελιμιστικά κίνητρα και ως εκ τούτου η επιστράτευσή τους, πέρα από τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, ανταποκρίνεται και στο περί δικαίου αίσθημα. Τουλάχιστον αυτών των Ελλήνων που απαριθμείτε ως άνεργους, απλήρωτους για μήνες ή βίαια φτωχοποιημένους, εκπατρισμένους κλπ. Εσείς τελικά με ποιους είστε;

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ airman 07/07/2014 09:00:36

      Δεν με αφορούν κύριε οι ...κινητοποιήσεις των συμφεροντολόγων πρώην πελατών της Ν.Δ και του Πασόκ, των σημερινών συγκυβερνώντων που υποκριτικά...παλεύουν με τις συντεχνίες για να ωφελήσουν άλλες, υποστηρικτικές των ...έργων τους, οικονομικές μαφίες. Απλά πιστεύω όπως κάθε σοβαρός πολίτης αυτής της χώρας, οτι η ΔΕΗ (περιουσία του Ελληνικού λαού), επιχειρείται να προσφερθεί αντί πινακίου φακής σε αισχροκερδείς ...επιχειρηματίες - αγύρτες, ΜπομπολοΜυτιληναίους και λοιπούς γνωστούς σε όλους μας νταβατζήδες. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να συνταχτώ με τους όψιμους τάχα ....πολέμαρχους που με πρόσχημα τα παρελθόντα αίσχη των συνδικαλΗστών (παιδιών τους), επιχειρούν να καλύψουν τα δικά τους, απαράδεκτα αίσχη, παριστάνοντας τους ...επαναστάτες. Επενδυτής είναι ΜΟΝΟΝ αυτός που ρισκάρει δικά του κεφάλαια, δημιουργεί εκ του μηδενός υποδομές, νέες θέσεις εργασίας, προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ. Οι λοιποί, είναι ευνοημένοι σκανδαλωδώς μεσάζοντες-αετονύχηδες και υστερόβουλοι συνεργοί-αρπακτικά, των ασκούντων την εξουσία. Απλό. Εγώ δεν είμαι με τους Σερίφηδες. Είμαι με τους Ινδιάνους, αφού ρωτάτε.

     • airman avatar
      airman @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 09:20:40

      Με τις φτωχές μου γνώσεις περί οικονομικών και επενδύσεων, μπορώ να συμπεράνω ότι για να επενδύσει κάποιος στον τομέα της ενέργειας πρέπει να διαθέσει για υποδομές και δίκτυα ποσά τα οποία για να αποσβέσει - παράλληλα με τα τρέχοντα έξοδα μιας τέτοιας επιχείρησης - αναγκαστικά θα τιμολογήσει το προϊόν σε τιμή μη ανταγωνιστική. Και δε μιλάμε καν για προσδοκόμενη κερδοφορία. Άρα για ποιο λόγο να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση; Εκτός να είναι τρελός ή λαμόγιο που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚοκρατούμενου κράτους. Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν μια χαρά μας κάθεται η ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της και το επιχορηγούμενο ταμείο τους. Διαφωνείτε σε κάτι;

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ airman 07/07/2014 10:22:36

      ''Με τις φτωχές μου γνώσεις περί οικονομικών και επενδύσεων,'' κι εγώ σας εξηγώ το αυτονόητο,τι σημαίνει δηλαδή αντικειμενικά επένδυση. Νέες υποδομές, νέες θέσεις εργασίας, ανταγωνιστικές τιμές. Το αν συμφέρει τώρα ή όχι στον Χ να επενδύσει, αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Αν για να του ...συμφέρει πρέπει να του το χαρίσω, ας του χαρίσω το κτήμα του παππού μου, που μου ανήκει. Όχι την ξένη περιουσία... Δεν είναι και απαραίτητο να εκχωρηθεί κακήν κακώς και με δυσμενείς οικονομικούς όρους για το σύνολο η κρατική περιουσία, προκειμένου να κοροϊδευόμαστε αποκαλώντας τους ευνοούμενους κροταλίες φίλους μας ...''επενδυτές''!!! Οι ...επενΓδύσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να προσφέρουν αποδεδειγμένα σημαντικότατη ωφέλεια στο κοινωνικό σύνολο. Διαφορετικά δυστυχώς, μάλλον λέγονται ξεπούλημα. Όσο για τους συνδικαλΗστές, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να ....ξεμάθουν αυτά που οι ΠασοκοΝουδίτες τ΄αφεντικά τους τους έμαθαν. Ιδού πεδίον δόξης.... Όχι τζάμπα μαγκιές για το θεαθήναι, πράξεις και αληθινές συγκρούσεις με αληθινά συμφέροντα. Όχι επιθέσεις σε ανεμόμυλους για να γελάει ο κόσμος....

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 09:31:20

      Καλό είναι να μη δαιμονοποιούμε όλα όσα δεν μας ταιριάζουν ιδεολογικά, ή δεν τα καταλαβαίνουμε. Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της ΔΕΗ και να προσαρμοστεί στα ισχύοντα στις άλλες προηγμένες χώρες της Ε.Ε Εκεί ανήκουμε πλέον και είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να συμβαδίζουμε με τα δικά τους ειωθότα. Δεν είμαστε εμείς οι εφευρέτες του καλύτερου και του προσφορότερου. Τα ευκταία και επιθυμητά στην περίπτωση μας, είναι: ·Να υπάρχει επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας που να καλύπτει διαρκώς τις ανάγκες ολόκληρης της Χώρας ·Να έχουμε χαμηλές και σταθερές τιμές ·Να μην εισχωρήσουν στο χώρο της ενέργειας "επενδυτές" του τύπου "ENERGA" και Ηellas Power (αλήθεια τι γίνεται με την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτά τα "σαΐνια" ?) ·Να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και διαφάνεια Διαφορετικά αν δεν επιτευχθούν τέτοιοι οι παρόμοιοι στόχοι, τότε καλύτερα να μείνουν ως έχουν τα πράγματα…

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ Ισόνομος πολίτης 07/07/2014 10:38:31

      Για να μην τα ξαναλέμε και κουράζουμε, διαβάστε την απάντησή μου στον Airman. Tα ευχολόγια που μας παραθέτετε, είναι απλώς η έκφραση των ...ευσεβών σας πόθων. Μιά όμορφη πολύχρωμη εικόνα, που βλέπει ξαπλωμένος απ΄την πολυθρόνα του μπαλκονιού του, ένας όλακαλά κι όλαωραία εφυσηχασμένος, άνθρωπος. Υπάρχει και η πραγματικότητα. Δεν ...καταργείται γιατί απλά απειλεί, να σας ξεβολέψει. '' Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της ΔΕΗ και να προσαρμοστεί στα ισχύοντα στις άλλες προηγμένες χώρες της Ε.Ε'' Πρέπει να αλλάξουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, εργασιακοί κανόνες, μισθοί, συντάξεις, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Υγεία, κοινωνική προστασία, τιμωρία απατεώνων πολιτικών, κ.λπ, κ.λπ για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στα ισχύοντα στις άλλες προηγμένες χώρες της Ε.Ε. Καλύτερα να ξεκινήσουμε από τα πιό δύσκολα λοιπόν και να μην ...μεταμφιεζόμαστε ως Ευρωπαίοι, ενώ θα ζούμε και θα συμπεριφερόμαστε ως Αφρικανοί.

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 11:07:47

      Αν προσέχατε ή διαβάζατε (έστω και κατ ελάχιστον) τα όσα ταπεινά γράφτηκαν εδώ από μέρους μου για το συγκεκριμένο "θέμα", δεν θα γράφατε νομίζω το: "...Μια όμορφη πολύχρωμη εικόνα, που βλέπει ξαπλωμένος απ΄ την πολυθρόνα του μπαλκονιού του, ένας όλα καλά κι όλα ωραία εφησυχασμένος, άνθρωπος. Υπάρχει και η πραγματικότητα. Δεν ...καταργείται γιατί απλά απειλεί, να σας ξεβολέψει..) ..................................................................................... Τέλος πάντων..... Τσάμπα κόπος και άλλα λόγια για... νάχουμε να λέμε.....

 4. ΑΓΙΟΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ 06/07/2014 20:52:01

  Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ,Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓKΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔIOΤΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΥ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ. NA ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ . ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...

 5. πολίτης avatar
  πολίτης 06/07/2014 20:52:34

  Για να θριαμβολογεί η κυβέρνηση για τέτοιες νίκες, η θέση της είναι πολύ δύσκολη. Τόσο δύσκολη, που τέτοια νομοθετήματα και άλλα που θα έρθουν, τα περνάει από θερινά τμήματα και τα ψηφίζουν οι λίγοι εκάστοτε πρόθυμοι. Πόσο κονταίνει τον Τσίπρα αυτό; Μάλλον του προσθέτει λίγο μπόι περισσότερο θα έλεγα με τους ψήφους που θα χάσει η ΝΔ από φιλικούς νομούς. Οι μεγαλόσχημοι συνδικαλιστές δεν είναι ικανό άλλοθι, παρά τη δικαιολογημένη από παλιά αντιπάθεια που προκαλούν. Δεν έχει την πλειοψηφία για να περάσει τη ΔΕΗ, ούτε τους αιγιαλούς ή το ασφαλιστικό. Μπορεί να αποδείξει το αντίθετο;

 6. panas avatar
  panas 06/07/2014 21:07:11

  Τελικά φάνηκε πως η ιστορία με το "κατέβασμα του διακόπτη" ήταν ένα παραμύθι όλα τα χρόνια που έφτιαξαν οι "συνδικαλιστές" της ΔΕΗ με την υπόλοιπη κομματοκρατία. Ο συστημικός φωτόπουλος μάλλον παίζει και πάλι το παιχνίδι αυτών που τον ανέδειξαν, στέλνοντας στα βράχια την απεργία και μαζί με αυτή και τον Τσίπρα που δεν μπορεί να ξεκολλήσει απο διάφορες εμμονές του...

 7. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 06/07/2014 22:01:23

  Στη κεντρική φωτό έπρεπε να έχεις τη ραχήλ στη πορεία της γενοπ δίπλα στο φωτόπουλο, όπου φορούσε καπελάκι της γενοπ και τσάντα louis vouiton. Τελικά είμαστε πολύ αστεία χώρα.....

  • GregA avatar
   GregA @ Π.Κ. 07/07/2014 09:01:45

   Ενώ εάν φορούσε καπελλάκι της EUROBANK και ταγάρι, θα πλησίαζε περισσότερο στις αισθητικές σου επιλογές;;

 8. NESTORAS avatar
  NESTORAS 06/07/2014 22:13:26

  Γρήγορα και ανέξοδα...Τελικά είναι όλοι βολεμένοι με αυτήν την κατάσταση. Η συγκυβέρνηση γιατί υποτακτική στην Τρόικα κρατάει τις καρέκλες συνεπικουρολυμενη από τα παπαγαλάκια της, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ακόμη είναι αντιπολίτευση (δεν θα είναι για πολύ ακόμη). Η κάθε ΓΕΝΟΠ γιατί έκανε πίσω; Από τα φύλλα πορείας; Όχι; Η ελληνική κοινωνία έχει μεταστραφεί ολοκληρωτικά και δικαίως εναντίον κάθε συνδικαλιστικού "κεκτημένου". Καμία απεργία δεν ήταν μαζική, ποτέ η κοινωνία δεν ήταν με τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους συνδικαλιστές. Οι τσάμπα μάγκες έχουν πάει περίπατο εδώ και καιρό. Έτσι εξηγείται και η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το οποιοδήποτε περαιτέρω βήμα. Το "περίεργο" είναι ότι δεν θέλει και η κυβέρνηση. Ποτέ δεν προτάθηκαν ουσιαστικές τομές παρά το ότι ότι η κοινωνία είναι υπέρ. Φορολογία, απολύσεις, δήθεν αξιολόγηση, ιδιωτικοποιήσεις χωρίς σαφείς στόχους, ανάπτυξη σε πάρτυ, τουρισμός. Μικροπολιτική διαχείριση χωρίς όραμα μόνο για την καρέκλα...

 9. Παύλος avatar
  Παύλος 07/07/2014 02:11:14

  Πρώτη, πρώτη η ΔΑΚΕ είπε όλα τέλειωσαν με την επιστράτευση.Ο ΣΎΡΙΖΑ χωρίς έρισμα στο εργατικό κινημα έμεινε άγαλμα σαν τον Καρνεζη στο γκολ της Κόστα Ρικα.Το δε ΠΑME που προσπάθησε να αναζητήσει την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων ,ανέργων και φοιτητών , δεν κατάφερε να συσπειρώσει παρά μόνο τους δικούς του. Τι δεν καταλαβαίνετε ; Χωρίς οργή λαού ο Άδωνις θα κυβερνά από το τουιττερ σαν άλλος Φαραώ.

 10. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 07:20:33

  Σιγά που ήταν ...έκπληξη η εξ αρχής προαναγγελμένη και τόσο επιτυχημένα δοκιμασμένη επιστράτευση! ΟΛΟΙ γνωρίζαμε απ΄το ξεκίνημα και την κατάληξη. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι πιο έργο παίζεται ακριβώς, πίσω από τη σκηνή που μας φωτίζουνε οι προβολείς.

  • GregA avatar
   GregA @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 09:05:33

   Το έργο που παίζεται είναι η διαμόρφωση των ισορροπιών στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να περάσουν στο περιθώριο οι αριστεροί και να εξασφαλισθεί η υποδομή για τη δημιουργία του μεγάλου συνασπισμού με όλα τα κόμματα στη κυβέρνηση.

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ GregA 07/07/2014 16:04:56

    Μπααααα....Αυτό είναι πολύ επιφανειακή ερμηνεία. Το προκαταδικασμένο κι αδιέξοδο ποθούμενο των ληγμένων συγκυβερνώντων, δεν μπορεί να΄χει καμιά τύχη.

    • GregA avatar
     GregA @ Η άλυτη εξίσωση 07/07/2014 16:33:12

     Μακάρι, αλλά μην ξεχνάς τα Ζάππεια και το "πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει" σε σχέση μα αυτά που ζούμε σήμερα και τα χειρότερα που έρχονται το φθινόπωρο. Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του αντιπάλου πολιτικού είναι ο προσεταιρισμός του, όπως μας απέδειξαν οι εξελίξεις της τελευταίας διετίας.

     • Η άλυτη εξίσωση avatar
      Η άλυτη εξίσωση @ GregA 07/07/2014 22:37:32

      Τίποτε και κανέναν δεν ξεχνάω, απλά πιστεύω οτι δεν υπάρχουν περιθώρια για καινούργιους ψεύτες και νέα ψέματα.... Θα το ξεράσει το κάλπικο η πραγματικότητα αυτόματα και θα το διαλύσει. Δεν υπάρχει πια το δίχτυ της πλαστής ευημερίας για ν΄αντέξουμε άλλες πτώσεις, άρα έφτασε η ώρα της αλήθειας, θέλουν δε θέλουν οι απατεωνίσκοι.

 11. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ avatar
  ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ 07/07/2014 09:04:09

  ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 109 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ -ΠΛΗΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΝΤΥΝΕΙ ΠΟΙΟΝ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

 12. Διογένης avatar
  Διογένης 07/07/2014 09:23:20

  Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Έστω ότι ο Βαρδινογιάννης (που τα ρεπορτάζ λένε ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Τσίπρα), ο Μυτιληναίος ή όποιος άλλος εγχώριος ισχυρός ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την "μικρή ΔΕΗ" παίρνει τηλέφωνο τον Τσίπρα και του λέει "νεαρέ, δεν ξέρω τι θα κάνεις και πώς θα το χειριστείς, αλλά έχε υπόψη σου ότι ενδιαφέρομαι για την μικρή ΔΕΗ. Αν θέλεις λοιπόν να τα πάμε καλά, κανόνισε την πορεία σου". Ή δεν ξέρω κι εγώ πώς αλλιώς μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο με διπλωματικότερο και πολιτικά "ορθότερο" τρόπο. Τι θα έκανε τότε ο Αλέξις; Θα έλεγε "όχι, εγώ ξέρετε είμαι αριστερός και είμαι με τον λαό και με τους αγώνες του"; Η άτακτη υποχώρηση των συνδικαλιστών και η μηδενική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του ρομαντικού (περί αυτού πρόκειται και ο άνθρωπος είναι πολύ καλύτερος και εντιμότερος από τους κομματάρχες) Κατρούγκαλου για "πολιτική ανυπακοή" αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ συστημικότερος και από το καθεστωτικό ακόμη ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Είναι βέβαιο ότι ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ θα είχε χαλάσει τη χώρα για να μην περάσει το σχέδιο της "μικρής ΔΕΗ" (άλλο ότι μπορεί μετά το έφερνε το ίδιο προς ψήφιση, ως κυβέρνηση, χωρίς να κουνηθεί φύλλο!). Ο Τσίπρας λοιπόν κόντυνε, και μάλιστα πολύ, διότι απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση. Ότι με το πρώτο φτάρνισμα της κυβέρνησης, αυτός αρπάζει μια γριπούλα. Είτε είναι ανίκανος να κάνει αντιπολίτευση, είτε ελέγχεται από το εγχώριο σύστημα με πολύ εμφανέστερο τρόπο, από ό,τι το πάλαι ποτέ καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ. Η Κουμουνδούρου τώρα διαρρέει ότι τάχα κατάφερε να εξασφαλίσει τους "120" που απαιτούνται για δημοψήφισμα. (δέστε εδώ: http://www.capital.gr/News.asp?id=2057995) Το πιθανότερο είναι να μην ισχύει αυτό το σενάριο, όμως κάτι πρέπει να "πετύχουν" σε αυτή την ιστορία για να μην φανούν εντελώς ανίσχυροι να κάνουν αντιπολίτευση. Σωστά είπε το antinews ότι με τους 120 ψάχνουν τη "μεγάλη" ζαριά και αν το καταφέρουν θα είναι όντως "μεγάλη" ζαριά, διότι αυτομάτως θα έχουν θέσει υπό προθεσμία την κυβέρνηση. Βέβαια, η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάει σε ρελάνς και να αποδεχθεί την πρόταση για δημοψήφισμα, όπου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα πράγματα θα ερχόταν ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας κάνει κι ένα μυστικό γκάλοπ, μήπως και δει ότι την ευνοούν τυχόν δημοψηφισματικοί εκλογικοί συσχετισμοί. Η ουσία είναι ότι η συστημοποίηση του Τσίπρα δεν έχει τέλος. Η κυβέρνηση θα πρέπει να την αναδείξει και να δείξει ότι αυτό που ετοιμάζει ο Τσίπρας στην χώρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επανάληψη του "λεφτά υπάρχουν". Μια οικτρή επανάληψη του 2009. Μπορεί να το κάνει. Η αντίδραση των συνδικαλιστών είναι αλήθεια ότι μάλλον νομιμοποίησε παρά υπονόμευσε μια κυβερνητική προσπάθεια για την οποία πολλοί υποστηρικτές της κυβέρνησης (και ο υποφαινόμενος) είχαμε εκφράσει αντιρρήσεις, κυρίως όσον αφορά το τίμημα. Καλό δηλαδή της έκανε παρά κακό η συνδικαλιστική αντίδραση. Ενώ η άτακτη υποχώρηση δεν αναίρεσε αυτό το καλό, καθώς έδειξε τους συνδικαλιστές "γατάκια" και ανίκανους να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα του παλαιού μονοπωλίου ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλλον κατέδειξε την πώληση της "μικρής" ΔΕΗ ως αναπόφευκτη και εδραίωσε τα σχετικά κοινωνικά ερείσματα της κυβέρνησης.

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ avatar
   ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ @ Διογένης 07/07/2014 10:02:54

   ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ 107 ΕΩΣ 109 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-ΕΙΠΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΦ ΈΝΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΨΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ. Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ .

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ 07/07/2014 11:15:59

    Χμμμ, σωστά. Διαφωνώ σε ένα σημείο μόνον: Η επιστράτευση βοήθησε τον Σαμαρά να κερδίσει πόντους στο κεντροδεξιό χώρο, αυτόν που θέλει αποφασιστικότητα στην διακυβέρνηση, αλλά και στον λεγόμενο "μεσαίο" χώρο, που θα πάει με τον πιο ισχυρό στις εκλογές. Και η κυβέρνηση έδειξε εδώ "ισχυρή". Η ίδια η επιστράτευση βοηθάει δηλαδή να μην συγκεντρωθεί το 107-109, διότι η μάχη στην κοινωνία για την ΔΕΗ ήδη χάθηκε. Αν όμως τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα έχει εν μέρει αντιστραφεί το ποιος είναι ο "ισχυρός", χωρίς όμως βέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα. Απλώς η χώρα (και η κυβέρνηση) θα είναι όμηρος της προεδρικής εκλογής. Τούτο δεν κάνει από μόνο του τον ΣΥΡΙΖΑ "ισχυρότερο", απλώς θα δείξει ότι έχει απήχηση σε ανεξάρτητους κλπ. βουλευτές. Αν όμως ο κυρ-Φώτης αποφασίσει ότι είναι "ή τώρα ή ποτέ" να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ...

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Διογένης 07/07/2014 16:00:45

     Πόσο φαίνεται ή οτι δεν γνωρίζετε από τακτικισμούς και ...ανορθόδοξο πόλεμο, ή οτι απλά δεν σας συμφέρει να ερμηνεύσετε τις κινήσεις στη σκακιέρα με το βάθος, τη συνέχεια και τους πολύπλοκους συνδυασμούς που αυτές υποκρύπτουν! Ισοπεδωτικά και στείρα τα ερμηνεύετε τα γεγονότα για να ευφρανθείτε, ξεχνώντας οτι πάντοτε στο τέλος τον ξυρίζουν τον γαμπρό..... Υπομονή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.