13/10/2007 17:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΔΕΗ απαξιώνει επιστήμονα, η Ακαδημία Αθηνών τον καλεί σε ημερίδα

Πολύ διαφορετικά είναι, απ' ό,τι φαίνεται, τα κριτήρια αξιολόγησης της ΔΕΗ και της Ακαδημίας Αθηνών σε ό,τι αφορά την επιστημονική κατάρτιση. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι εργαζόμενος της ΔΕΗ, για τα όσα υποστηρίζει σχετικά με την προστασία των συμφερόντων της επιχείρησης και την εξοικονόμηση ενέργειας με σωστή χρήση του εξοπλισμού της, διώκεται από τη ΔΕΗ, αλλά προσκαλείται να εκθέσει τις απόψεις του σε ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών στις 3.11.2006;
Τι εννοούμε όταν λέμε δίωξη; Επιβολή ποινών που φτάνουν μέχρι την υπηρεσιακή στασιμότητα στο μισθολογικό κλιμάκιο 1α. Ο εν λόγω εργαζόμενος έχει ήδη προσφύγει στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεως (αρ. πρωτ. ΛΚΔΜ 21175/4-12-06) επειδή θεωρεί άδικη και εκδικητική την τιμωρία του. Στην τιμωρία αυτή έντονα έχουν αντιδράσει οι συνδικαλιστικοί φορείς του χώρου, οι οποίοι με σχετικές επιστολές έχουν εκφράσει συμπαράσταση στη δίωξη του συναδέλφου τους και θεωρούν ότι η δίωξη αφορά τις απόψεις που εξέφρασε δημόσια για την προστασία των συμφερόντων της επιχείρησης και την εξοικονόμηση ενέργειας με σωστή χρήση του εξοπλισμού της. Τονίζουν δε ιδιαίτερα την επιστημονική του κατάρτιση, το ήθος και την εν γένει προσφορά του στην επιχείρηση.
Υπενθυμίζεται ότι σχετική αναφορά είχε κατατεθεί από τον Συνασπισμό και στις 20.12.2006, όμως έως σήμερα δεν έχει απαντηθεί.
Το θέμα έρχεται ξανά στη Βουλή με ερώτηση του Γιάννη Δραγασάκη και του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, οι οποίοι ρωτούν τους υπουργούς Ανάπτυξης και Απασχόλησης:
- Είναι εις γνώση τους η δίωξη του εν λόγω στελέχους στη ΔΕΗ και κυρίως συμφωνούν με τις ενέργειες εις βάρος του;
- Προτίθενται να λάβουν άμεσα μέτρα για την υπηρεσιακή αποκατάστασή

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 15/01/2009 06:56:47

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


  Αθήνα, 24 Μαΐου 2007 Α. Π. : Κ 3297

  Προς: κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο
  Πρόεδρο &
  Δ/νοντα Σύμβουλο ΔΕΗ


  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  κ. Νικόλαο Στεφανή
  Διπλ. Μηχ/κό ΔΕΗ
  nstanos@yahoo.gr


  Κύριε Πρόεδρε,


  Σας διαβιβάζουμε το από - 20.5.2007 - ηλεκτρονικό μήνυμα του κου Νικόλαου Στεφανή, με τα συνημμένα έγγραφα, που στάλθηκαν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και παρακαλούμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να εξετάσετε το θέμα στο οποίο αναφέρεται.

  Η προϊσταμένη
  του Γραφείου Οργάνωσης & Διοίκησης  Στέλλα Δελή  Σημ.: Παρακαλούμε στα απαντητικά σας έγγραφα να αναφέρεται απαραίτητα ο Αριθμός Πρωτοκόλλου μας.


  Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 106 74 Αθήνα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.