#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΔΑΚΕ αντιγράφει τον Φωτόπουλο;

Υπήρξε προεκλογική δέσμευση ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο;«Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στέλνει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, ζητώντας να επιδείξει σεβασμό στην λαϊκή εντολή απόρριψης του μνημονίου και να αξιοποιήσουν το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση "γρήγορα και όχι νωχελικά".

Να πάει η Κυβέρνηση δηλαδή στην Ευρώπη και να επαιτεί, να αναδεικνύει κάθε πιθανή και απίθανη όψη του ελληνικού προβλήματος, να έχει τα φώτα στραμμένα πάνω της, δίχως ακόμη να έχει την πλήρη εικόνα για αυτά που μπορεί να πετύχει.

Να αντιγράψει την πετυχημένη συνταγή του ΓΑΠ δηλαδή, πείθοντας την Ευρώπη ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας…

«Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι αν ξεχάσει την εντολή του ελληνικού λαού και τις προεκλογικές της υποσχέσεις, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με κοινωνική έκρηξη.

Τέλος, η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ καταγγέλλει τη λογική με την οποία προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις.»

Υπήρξε προεκλογική δέσμευση ότι η στρατηγική και οι τακτικές εξόδου από το Μνημόνιο θα γίνουν σε διαβούλευση με τους επιγόνους του Μανώλη;

Υπήρξε προεκλογική δέσμευση ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο;

Είπε κανείς ότι η επαναδιαπραγμάτευση αποσύρθηκε;

Πόσα χρόνια θα συζητάμε για την λογική των αποκρατικοποιήσεων και αν αυτές χρειάζονται;

Για πόσο καιρό ακόμη κάποιοι θα αυτοεξαιρούνται από τις μεταρρυθμίσεις ;

Οι άνθρωποι της εργασίας έχουν σαφή εικόνα για τα πολλά δεινά της ελληνικής οικονομίας και των ελλειμματικών ΔΕΚΟ.

Η έξοδος από το Μνημόνιο απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και  δουλειά, όχι ψευτοτσαμπουκάδες και άρνηση της πραγματικότητας,

Οι εργατοπατέρες  θα έπρεπε να φροντίζουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας  και όχι των πολλές φορές προκλητικών προνομίων τους

Το πλήρες κείμενο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα  θα μπορούσε να έχει γραφεί από κάθε φίρμα συνδικαλιστή τύπου Φωτόπουλου…

Αν δεν πρόκειται για μία σαφή προειδοποίηση απαίτησης ρόλου στα τεκταινόμενα των ιδιωτικοποιήσεων, είναι μία εξόχως άκαιρη, άστοχη και πέραν πάση λογικής ενέργεια.

Αν θεωρούσαν ότι ο ΥΠΟΙΚ ή ο Πρωθυπουργός θα πάει να πλακώσει στα χαστούκια τους Ευρωπαίους, υπάρχει θέμα συναντίληψης.

Η Ευρώπη είναι μια διαρκής διαπραγμάτευση και όχι φιλόπτωχο Ταμείο. Βεβαίως από τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το κράτος ως λάφυρο, η Ευρώπη όχι μόνο μας χρωστάει, αλλά αναμένει ασμένως τους πειρατές που θα τις κλέψουν τα ασημικά για να τους χειροκροτήσει.

Αν η ΔΑΚΕ βγάζει τέτοια ανακοίνωση, είναι μάλλον ουτοπικό να ζητά κανείς από την αντιπολίτευση πίστωση χρόνου και σοβαρότητα.

Θα μπορούσε να κρατήσει έστω τα προσχήματα, μέχρι να δει τα αποτελέσματα του προγράμματος των λεγόμενων «100 ημερών».

Η στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ απέναντι σε μια τριμερή Κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει όλο το φάσμα της πολιτικής, γεννά τουλάχιστον ερωτηματικά.

Η στάση τους σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης οδήγησε –καθόλου τυχαία- στον μαρασμό του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς οι αρχηγοί του φρόντιζαν –προσωπικά πάντα- να βρίσκονται στον αφρό…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimx avatar
  dimx 12/07/2012 09:33:58

  Εάν οι αποκρατικοποιήσεις έχουν αποτέλεσμα την πλήρη διαγραφή όλου του χρέους τότε θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες , αλλά δυστυχώς αυτό που προωθούν είναι ένα αισχρό ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας που ανήκει μόνο στο λαό και όχι στην εκάστοτε κυβέρνηση .
  Ο Σαμαράς πρέπει να προσέξει γιατί η ιστορία δεν θα αναφέρει τα «λιγουρια για εξουσία » αριστερούς ούτε τους «περασμένα μεγαλεία Πασοκους»
  Η μεγάλη ευθύνη ανήκει στην Νέα Δημοκρατία που πως είναι δυνατόν να μας πείσει ότι με με μερικά δις ( πέντε με δέκα ) στο σύνολο των 365 δις του Ελληνικού χρέους θα ελαφρυνθεί ο λαός από φόρους , χαράτσια και ανεργία .
  Το παράδειγμα της ΕΥΑΘ πρέπει να μας ανησυχεί όλους όταν οι προσφορές κυμαίνονται γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ για μια εταιρία που έχει αποκλειστική δυνατότητα ύδρευσης μιας πόλης 1.000.000 + κατοίκων , δηλαδή για 50€ ανά πελάτη θα χαθεί για πάντα μια εταιρία που μόνο την τελευταία πενταετία έφερε στα ταμεία του κράτους 70 εκατομμύρια ευρώ.
  Οι οποίες λύσεις πρέπει πρώτα από όλα να είναι πατριωτικές , δεν μας ενδιαφέρει εάν γίνουν απολύσεις η μειώσεις μισθών στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ αυτό που θέλουμε είναι να μην δοθεί η περιουσία του λαού σ΄αυτούς που προκάλεσαν την κρίση για αυτόν ακριβώς τον σκοπό .

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ dimx 12/07/2012 11:41:06

   Η μεγάλη ευθύνη ανήκει σε αυτούς που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το χάλι.Οποιοι μιλούσαν για σπατάλη και κακοδιοίκηση τότε ήταν εχθροί του εργαζόμενου.Ενός εργαζόμενου που τον ενδιαφέρουν μόνο τα κεκτημένα του,εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.
   Και τα θέματα που αναφέρει η ΔΑΚΕ είναι αυτά ακριβώς για τα οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύεται προσπαθώντας για το μέγιστο κέρδος.

 2. ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 12/07/2012 09:52:39

  ΕΜΠΑΙΝΕ ΔΑΚΙΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΔΑΚΕ ΔΥΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ. ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΔΑΚΕ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑ ΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ, ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΤΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.... ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΛΕΟΝ... ΤΕΛΟΣ.... Η ΔΑΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΥΜΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 12/07/2012 14:38:48

   ΑΣΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ, ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ--ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ!!!!

 3. dimx avatar
  dimx 12/07/2012 09:57:10

  οσο για την ΔΕΗ η παρακατω επιστολη του καθηγητη ΕΜΠ κ.Μπίλλη ειναι διαφωτιστικη
  Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,

  Στη σελίδα 23 του annual report 2004 της ΔΕΗ που σας απεστάλη (και συνημμένο) αναφέρεται ότι η ΔΕΗ διαθέτει 3347 εκατομμύρια τονους λιγνίτη (Δυτική Μακεδονία, 1876 εκατ., Δράμα 900 εκατ., Ελασσόνα 69 εκατ. Και Μεγάπολη 255 εκατ.).

  Συνολικά δηλαδή διαθέτει 3.347.000.000.000 κιλά λιγνίτη.

  Με 0,1 του ευρώ ανα κιλό λιγνίτη η αξία των λιγνιτικών αποθεμάτων της ΔΕΗ ανέρχεται σε 334 δις ευρώ και με 0,01 του ευρώ (δηλαδή ενα λεπτό) ανά κιλό η αξία τους ανέρχεται σε 33 δις ευρώ.
  Με 0,05 ευρώ ανά κιλό η αξία τους ανέρχεται σε 150 δις ευρώ.

  Συνημμένα μπορείτε να δείτε επίσης τα φράγματα της ΔΕΗ και να εκτιμήσετε και εξ ιδίων και τη γενικότερη τους αξία.

  Παρακαλείστε να θέσετε τα στοιχεία αυτά υπ όψην του κ. πρωθυπουργού που προχωρεί σε «ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπ όψην τη χρηματιστηριακή της αξία των 400 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

  Ευριπίδης Μπίλλης
  Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ dimx 12/07/2012 10:32:41

   Άλλο πώληση των κοιτασμάτων και άλλο παραχώρηση χρήσης/εκμετάλλευσης με ενοίκιο για το κράτος. Τί δεν καταλαβαίνετε;

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2012 11:28:27

    Αυτός που θα έχει την Χρήση/εκμετάλλευση........

    Τί θα εκμεταλλεύεται ??????

    Τον αέρα ???????

    Ας σοβαρευτούμε επιτέλους

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2012 11:31:12

    Μανώλη Μ. τι εννοείς ενοικίαση/εκμετάλλευση αποθεμάτων ; Δεν το κατέχω το αντικείμενο ομολογώ, αλλά με βάση τη λογική τα αποθέματα λιγνίτη δεν είναι καθόλου ανεξάντλητα, ούτε επαναχρησιμοποιούμενα , για να έχεις τη δυνατότητα να τα ενοικιάζεις.
    Τους κάποιους τόννους λιγνίτη τους πουλάς δεν τους ενοικιάζεις. Είναι έτσι, ή όχι ;

    • dimx avatar
     dimx @ roadrunner 12/07/2012 12:57:45

     Συντροφε roadrunner δεν πειραζει που δεν κατεχεις το αντικειμενο , συνεχισε να διαβαζεις καθημερινα τις απαντησεις του ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. σε ολες τις αναρτησεις του ANTINEWS και θα δεις οτι τα επιχειρηματα θα βγαινουν αμεσως απο μεσα σου χωρις να χρειαζεται γνωση η σκεψη.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ dimx 12/07/2012 16:50:00

      DIMX, άστοχο το "Σύντροφε roadrunner". Προβληματίζομαι μεν, αλλά όχι και σύντροφος. Εξακολουθώ να περιμένω την απάντηση του ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.

  • ANORFOGRAFOS avatar
   ANORFOGRAFOS @ dimx 12/07/2012 10:36:38

   ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ..ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ..ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ ..ΟΧΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΑ ΑΛΛΑ ..ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΛΑΦΟΎΖΟ ΜΥΤΗΛΗΝΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΘΑ ΟΡΜΙΞΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΟΙΟ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ dimx 12/07/2012 11:45:00

   Στη Δράμα ζούσα όταν οι καθηγητές μας "έκλειναν" τα σχολεία και μας στέλναν στα συλλαλητηρια κατα του λιγνίτη.Δεν θέλαμε δουλειές,ανάπτυξη,πλούτο απο εργοστασια.Ονειρευόμασταν το πλούτο που πηγάζει απο μια θεση στο Δημόσιο. Ξαφνικά όλοι αγάπησαν τον λιγνίτη και τα πλούσια κοιτάσματα

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2012 10:31:49

  Αποκήρυξη της ΔΑΚΕ τώρα από την ΝΔ. Οι επίγονοι του αποτυχόντος υποψηφίου βουλευτή των ΑΝΕΛ σπίτια τους

  • ΚΩΣΤΑΣ avatar
   ΚΩΣΤΑΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2012 10:41:39

   κ. Μανώλη δε γνωρίζω αν είστε πλούσιος αλλά οι νεοφιλελεύθεροι μέσα στη Ν.Δ. ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ. ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΡΟΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ Η Ν.Δ. θα παίρνει μονοψήφια νούμερα. μονο με τους νεοφιλελεύθερους ο σαμαράς ούτε στον ύπνο του δε θα γινόταν πρωθυπουργός

  • Αείμνηστος avatar
   Αείμνηστος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2012 10:51:38

   Έγινε μεγ'αλε ΜΑΝΩΛΗ. Να αποκηρυχθούν όλοι οι νεοδημοκράτες που δεν φοράνε παρωπίδες και δε λιβανίζουν μέρα νύχτα τον μεγάλο ηγέτη της παράταξης(τι ακριβώς έκανε και έγινε ηγέτης?μέχρι τώρα μόνο λέει και δεν κάνει) Αλλωστε ο Σαμαράς υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση, δεν είπε πότε. Μπορεί στην Δευτέρα παρουσία. Απορώ όμως τι έγινε και εξαφανίστηκε ο Factor που την περασμένη εβδομάδα έγραφε άρθρα "επαναδιαπραγμάτευση τώρα και όχι μετά" προφανώς , όπως κατηγορείτε όποιον έχει αντίθετη άποψη, πήγε και αυτός με τον Καμμένο. Αν όλοι όσοι έχουν αντίθετη άποψη ψήφιζαν ΑΝ.ΕΛΛ. τώρα ο Πάνος θα είχε 50%.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Αείμνηστος 12/07/2012 13:19:39

    Εγώ εδώ είμαι; Εσύ μήπως μνπορείς να σκεφτείς ότι άρθρα σαν κι αυτά του antinews μπορεί να πρόσφεραν προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης της επαναδιαπραγμάτευσης που συμφωνήθηκε χθες;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2012 11:41:07

   Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην ταυτίζετε το πρόσωπο του Κιουτσούκη, με ολόκληρη τη παράταξη της ΔΑΚΕ που αριθμεί χιλιάδες μέλη ;

   • Εύα avatar
    Εύα @ roadrunner 12/07/2012 12:42:03

    +100000000

  • Marios St avatar
   Marios St @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2012 17:04:04

   Είσαι πολύ λίγος ρε φίλε για να πιάσεις στο στόμα σου την ΔΑΚΕ

   Συγνώμη για το ύφος αλλά είμαι τα τελευταία 23 χρόνια μέσα στην ΔΑΚΕ και δεν μπορώ να δεχτώ το κάθε λοβοτομένο νεοφιλελεύθερο μπουμπούκι να απαξιώνει ανθρώπους που θυσιάζουν την προσωπική ζωή τους μέσα από τον συνδικαλιστικό τομέα της παράταξης να απαξιώνονται από μερικούς αποτυχημένους γιάπηδες

   Αν και δεν πιστεύω σε δημοσίευση τουλάχιστον μαζέψτε τον επιτέλους στο Antinews

 5. Tassos avatar
  Tassos 12/07/2012 10:54:43

  Παίζει (99%) όλοι αυτοί οι "Δακίτες" να ψήφισαν Τσίπρα (ή Καμμένο ή ΧΑ)...Πώληση τώρα, σπάστε την ραχοκοκκαλιά του παρασιτικού κράτους.

  • Αείμνηστος avatar
   Αείμνηστος @ Tassos 12/07/2012 11:36:55

   Έτσι πιστευω και εγώ Tassos γιαυτό η ΝΔ πήρε 19%.

  • ΚΩΣΤΑΣ avatar
   ΚΩΣΤΑΣ @ Tassos 12/07/2012 11:39:19

   πόσο θα την πληρώνεις την κιλοβατώρα με ιδιώτες κατόχους της ενέργειας κ.Τάσο που μας τα λές χύμα, χωρίς επιχειρήματα; κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τους ανέργους τους τρίτεκνους και πολύτεκνους χωρίς ΔΕΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; τι θα κερδίσει ο πολίτης το κράτος αν πάρει τη δεη ο μυτιληναίος που τώρα δεν πληρώνει ήδη τις οφειλές του προς τη ΔΕΗ πολλά εκατομύρια οφειλές; Τα νησιά που για λόγους εθνικούς πληρώνουν ελάχιστα τι θα γίνουν; Το αγροτικό που είναι μειωμένο και πρέπει να παραμείνει; Τα φράγματα της ΔΕΗ που τώρα ποτίζουν τους κάμπους σε συννενόηση μς τα ΤΟΕΒ; ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΟΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ....

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ ΚΩΣΤΑΣ 12/07/2012 12:18:25

    Ξεχάσατε μέσα σε όλες τις τωρινές κοινωνικές παροχές της ΔΕΗ, ν' αναφέρετε τα μειωμένα τιμολόγια στους υπαλλήλους της, συνδικαλιστές και μη...

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ GreekInLux 12/07/2012 12:37:57

     GreekInLux συμφωνώ μαζί σου.
     Δικαιοσύνη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.
     ΟΛΩΝ όμως των κοινωνικών ομάδων.
     Τέρμα και το δωρεάν ρεύμα για τους ΔΕΗτζίδες.
     Δεν είναι όμως μόνο οι ΔΕΗτζίδες με το δωρεάν ρεύμα που προκαλούν.
     Να μπει τέρμα και στις δωρεάν παροχές (πχ διακοπές σε βάρος του δημοσίου) των στρατιωτικών με τις δεκαπενταμελείς οικογένειες και τα συγγενολόγια. Δεν φτάνει που επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή εμάς που τους πληρώνουμε αιμορραγώντας τα "Ειδικά τους Μισθολόγια" ;;;;
     Και επιτέλους πια με αυτά τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, η υπομονή μας εξαντλείται ! Ειδικά με όσους δεν είναι μάχιμοι, ιπτάμενοι ή σε αποστολές ΝΑΤΟ κτλ, και δεν προσφέρουν τίποτε παραπάνω από διεκπεραιωτικές γραφειοκρατικές υπηρεσίες.
     Δεν μπορεί να ξεπουλάμε πλουτοπαραγωγικές πηγές για να πληρώνουμε τα ειδικά μισθολόγια, χιλιάδων βολεμένων γραφειοκρατών, που η μόνη τους διαφορά από τους απλούς ΔΥ είναι η στολή !

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ roadrunner 12/07/2012 14:04:54

      Σε σχέση με αυτό που αναφέρετε, νομίζω άκουσα να λέγεται χθες, ότι ίσως ένα από τα ισοδύναμα για τη μη μείωση των ειδικών μισθολογίων ειδικά στους μάχιμους ένστολους, να είναι η κατάργηση του επιδόματος επικινδυνότητας σε όσους ανήκουν στα σώματα ασφαλείας αλλά υπηρετούν αποκλειστικά σε διοικητικές θέσεις...πράγμα που νομίζω είναι απόλυτα λογικό. Άλλο βέβαια που αν κάτι τέτοιο πάει προς εφαρμογή, οι εν λόγω, κατά τη συνήθη τακτική, θα ξεσηκωθούν...

     • Αείμνηστος avatar
      Αείμνηστος @ roadrunner 13/07/2012 01:25:20

      Γιατί βρε roadrunner σε κάθε ανάρτηση κάποιος θα πρέπει να πετάξει και το άσχετο σχόλιοτου εναντίον κάποιας επαγγελματικής ομάδας?Παρακάτω άλλος θα γράψει για τους φαρμακοποιούς, τους ταξιτζήδες κλπ'Εχθρός σου είναι ο ένστολος η τα λαμόγια που έφαγαν δις?με τα 200 εκ των ενστόλων θα σωθεί το κράτος?Ούτε το 1/3 αποτα κλεμένα του Ακη δεν είναι.
      Ντροπή πιά τόσο κόμπλεξ εναντίον των άλλων.Αντί να ζητάμε να αποκατασταθούν τα πράγματα , μας ενοχλέι ο αστυνομικός που παίρνει 1100 ευρώ και θα σωθεί η χώρα αν πάει στα 900/
      Υ.Γ άνεργος είμαι αλλα όχι εξαιτίας των εργαζομένων.δεν έχω όνειρο να μείνουν όλοι άνεργοι επειδή είμαι και εγώ.

    • Marios St avatar
     Marios St @ GreekInLux 12/07/2012 17:07:31

     ναι αλλά ξεχάσατε και εσείς να επισημάνετε ότι δεν είναι χαριστική παροχή αλλά αύξηση που δόθηκε όχι σε χρήμα αλλά σε είδος

  • SOTPAP avatar
   SOTPAP @ Tassos 12/07/2012 15:15:11

   Τασο πούλα το σπίτι σου, που σου ανήκει
   δεν έχεις δικαίωμα να αποφασίζεις για το δικό μου σπίτι
   εκτός αν ανήκεις στους νεοφιλελεύθερους κομμουνιστές

   • Tassos avatar
    Tassos @ SOTPAP 12/07/2012 18:13:25

    Ποιό είναι το δικό σου σπίτι? ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΣΟ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΟΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. Πώληση τώρα, μισθοί όσο των υπολοίπων δημ. υπαλλήλων και όποιος δεν θέλει στον ιδιωτικό τομέα να παίρνει κι εκεί 8 χιλιάρικα.

 6. ΦΟΤΖΙΟ avatar
  ΦΟΤΖΙΟ 12/07/2012 11:20:28

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ... ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ( ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ, ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ). ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗς ΔΕΗ.
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΟ.
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗς ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ, ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΏΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟ 18,85% ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ!!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΦΟΤΖΙΟ 12/07/2012 13:18:04

   Αυτά να τα πεις σε τίποτα κομματικούς συνδικαλαισταράδες μεγάλε. Εβγαλε ποτέ η ΔΑΚΕ καμια ανακοίνωση εναντίον έστω και ενός διαπλεκόμενου; Τολμάς και μιλάς για εμάς που έχουμε γράψει χιλιάδες άρθρα εναντίον της διαπλοκής; Και τους διορισμούς τους έκανε το κόμμα που στηρίζε η ΔΑΚΕ και η κάθε ΔΑΚΕ

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Factorx 12/07/2012 16:57:45

    Φάκτορα, γιατί διστάζεις να κατονομάσεις απευθείας τον Κιουτσούκη σε όσα καταγγέλεις; Γιατί αντί να τον κατονομάζεις επακριβώς, τον ταυτίζεις με τις διάφορες ΔΑΚΕ που αποτελούνται από δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της ΝΔ κυρίως, και ουσιαστικά βρίζεις όλον αυτόν τον κόσμο ; Είναι λάθος αυτό.
    Το ότι αυτός και κάποιοι άλλοι, που αναρριχώνται στις ύψιστες ηγεσίες, παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια , δε σημαίνει πως μπορούμε να διασύρουμε όλες τις ΔΑΚΕ που υπάρχουν παντού και σε διάφορους τομείς. Και ξαναλέω ότι είναι η βάση, εν πολλοίς η πιο δραστήρια και ενεργή κομματική βάση.

    • Factorx avatar
     Factorx @ roadrunner 12/07/2012 17:29:48

     Είναι εσωτερικό θέμα της ΔΑΚΕ αυτό που λες, εγώ την ανακοίνωση εξετάζω

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Factorx 12/07/2012 17:53:22

      Αυτές οι ηγεσίες της ΔΑΚΕ εκλέχτηκαν πριν πολλούς μήνες, και πάντως πριν τα τσαλιμάκια των ΑνΕλ. Αν κάποιοι, εκλεγμένοι όντας, αποφάσισαν να μεταπηδήσουν σε άλλο στρατόπεδο,
      αυτό δεν μπορεί να σπιλώνει όλη τη ΔΑΚΕ και τη βάση της στους χαρακτηρισμούς και να την ταυτίζει με τους Φωτόπουλους.
      Αν πχ στον τίτλο έβλεπα αντί για αυτό που υπάρχει, το ακριβέστερο "Η ηγεσία της ΔΑΚΕ αντιγράφει τον Φωτόπουλο;" θα ήμουν ΟΚ.

    • Εύα avatar
     Εύα @ roadrunner 12/07/2012 17:58:51

     Ο Κιουτσούκης και κάθε Κιουτσούκης εξαρτάται από την ψήφο των εργαζομένων

 7. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 12/07/2012 11:35:36

  Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα σύνδρομα αυτοκαταστροφής της Δεξιάς.Οχι οτι περίμενα κάτι διαφορετικό.
  Αλήθεια ξέρει κανείς πόσες ανακοινώσεις έβγαλε προεκλογικά για να στηρίξει τον αγώνα;

 8. fani.s avatar
  fani.s 12/07/2012 11:52:26

  Οι συνδικαλιστές πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν είναι ιδιοκτήτες των δημόσιων επιχειρήσεων όπου εργάζονται-λέμε τώρα.Ο λόγος ύπαρξής τους είναι να μάχονται και να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους, όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα. Βεβαίως όλοι μας γνωρίζουμε πως γίνονται οι για την ανάδειξή τους. Ηρθε επιτέλους ο καιρός να απαλλαγούμε από τους πάσης φύσεως ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥΣ-ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΔΕΣ-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥΣ & ΣΙΑ που τόσα χρόνια εκτρέφουμε.Είναι καιρός να φύγουν τα παράσιτα... Οσον αφορά τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ προφανώς μπερδεψε τις παρατάξεις, μήπως νομίζει ότι είναι εκπρόσωπος του ΚΚΕ?

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 12/07/2012 12:17:13

  Είναι να απορεί κανείς με την …καθαρή σκέψη μερικών ανθρώπων! «Πουλήστε τώρα σπάστε την ραχοκοκαλιά»! Αυτά και άλλα λένε μερικοί ανεγκέφαλοι. Δηλαδή ποιου ραχοκοκαλιά θα σπάσει αν για παράδειγμα πουληθεί η ΔΕΗ για 400.εκατ. πού η τιμή αντικαταστάσεως της είναι πάνω από 11 δις Ευρώ. Και για όσους δεν γνωρίζουν, αν θέλει κάποιος να ξαναχτίσει μια ΔΕΗ απ΄ την αρχή, αυτό το ποσό θα χρειαστεί!!!!
  Η ΔΑΚΕ είναι αυτή που είναι , ο Φωτόπουλος το ίδιο, το ζήτημα είναι να εξετασθεί αν αυτά που λένε στην προκειμένη περίπτωση είναι σωστά ή όχι. Δυστυχώς είμαι στην απόλυτη θέση να γνωρίζω, ότι αν πάψει η ΔΕΗ , να είναι το …επαίσχυντο μονοπώλιο, τότε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην αρχή τουλάχιστον θα ανέβει δύο και τρεις φορές! Και μετά βλέπουμε! Αν νομίζετε ότι αυτό είναι κακόβουλη υπερβολή, τότε απλά ζητήστε από τους επίδοξους επενδυτές να αποδεχθούν την προσθήκη στη σύμβαση τους όρο που να απαγορεύει την αύξηση του ρεύματος πέραν των συνήθων της ΔΕΗ!!!!!!!!
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ !

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΝΤΙΝΟΣ 12/07/2012 12:36:44

   Δεν πειράζει, το 29% αποφάσισε να το παλέψει. Τέλος ΤΩΡΑ στο παρασιτικό κράτος. Τέλος στα 8 χιλιάρικα καθαρά των Φωτόπουλων, τέλος στα 10!!! χιλιάρικα ΚΑΘΑΡΑ των οδηγών τρένων.

   • diman avatar
    diman @ Tassos 12/07/2012 14:43:52

    Αγαπητέ Τάσσο, μήπως στο παρασιτικό κράτος επιζεί και η μεγαλύτερη και πολυσπάταλη οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα. Η οικογένεια Μητσοτάκη, αν σου διαφεύγει.-

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Tassos 12/07/2012 14:49:58

    Σαφῶς, Τάσσο. Γιά τά κεκτημένα ἀγωνίζοντε ΟΛΟΙ οἱ συνδικαλησταράδες--τούς ξέρω μέσω τῆς συνταξιοῦχας πλέον δακίτισσας ἀδελφῆς μου. Τούς εἶχε σιχαθεῖ ὅλους!!!

    Περισσότερη ὑποστήριξη χρειάζεται ὁ ἰδιωτικός τομέας.

   • SOTPAP avatar
    SOTPAP @ Tassos 12/07/2012 15:19:34

    για το 1,2 εκατομμύριο ανέργους θα πεις κάτι Τασούλη;
    για τα 2.000.000 λαθρομετανάστες που μας πνίγουν;
    για την ανακήρυξη της ΑΟΖ;
    για τα δωρεάν βουλευτικά αυτοκίνητα και το 1000ρικάκι που δώσατε στα δικά σας παιδιά κουβέντα;
    σας πήρε ο πόνος ρε υποκριτές για το δημόσιο συμφέρον;
    αντί να δώσετε βάρος σε αυτά που μας πονούν, επικαλείστε τους Φωτόπουλους και τους Κουτσούκηδες, που είναι δικά σας παιδιά για να κάνετε μπίζνες
    αντί να αρχίσετε από τα πραγματικά προβλήματα, ξεκινήσατε το ξεπούλημα

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ ΝΤΙΝΟΣ 12/07/2012 13:18:41

   Συνεχώς οι υπερασπιστές της τωρινής κατάστασης προβάλλετε ως επιχείρημα την αναγκαιότητα του κοινωνικού αγαθού.Ως εδώ καλά,μαζί σου.
   Ομως ειλικρινά όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΗ φροντίζει το γενικό σύνολο;Σκορπάει χρήμα σε ευπαθείς ομάδες ή σε ευτραφείς συνδικαλιστές;
   Οσο για τιμή της κιλοβατώρας δεν χρειάζεται να κάνει καμιά αύξηση ο ιδιώτης.Τα κέρδη του θα είναι ικανοποιητικά αφού θα κόψει αργομισθίες,μαϊμού υπερωρίες και μηνιάτικα χιλιαδων ευρώ

   • SOTPAP avatar
    SOTPAP @ Iωάννης34 12/07/2012 15:20:52

    Ιωάννη όταν θα έρθει ο ιδιώτης, θα δεις που θα πάει η τιμή της κιλοβατώρας
    τοτε θα αναπολείς τη σημερινή κατάσταση, ο Φωτόπουλος μπροστά στον καρχαρία ιδιώτη, θα φαντάζει σπάρος

    • Tassos avatar
     Tassos @ SOTPAP 12/07/2012 18:15:12

     Τα ίδια μας λέγατε και για τον ΟΤΕ...

   • Marios St avatar
    Marios St @ Iωάννης34 12/07/2012 17:16:32

    Ιωάννη καλά θα κάνεις να ενημερωθείς πρώτα τι παίζει με το θέμα της ενέργειας και μετά να συνεχίσεις τις αμπελοσοφίες

    • Iωάννης34 avatar
     Iωάννης34 @ Marios St 13/07/2012 00:02:59

     Η ενημέρωση μου στο θέμα της ΔΕΗ έχει κλείσει οταν ανακάλυψαν μια Διευθύντρια με μισθό 10.000 ευρώ να μην πληρώνει ρεύμα για χρόνια και όταν ανακάλυψαν πόσο κόστισαν στο λαό τα ξενοδοχειακά-συνδικαλιστικά σας πάρτυ.Απο τότε είμαι στο φουλ προκατάληψη!!!

     • Marios St avatar
      Marios St @ Iωάννης34 13/07/2012 07:12:37

      Με κάλυψες για την αντικειμενική σου κρίση
      και για τις ιδεολογικές προσεγγίσεις στο μεγαλύτερο θέμα που θα βρούμε μπροστά μας εμείς και τα παιδιά των παιδιών μας

  • ERASMUS avatar
   ERASMUS @ ΝΤΙΝΟΣ 12/07/2012 13:43:13

   Αγαπητέ φίλε την άποψη μου για τον Φωτοπουλο ( έστω και ριζοσπαστική για κάποιους σε αυτό το forum ) μπορείς να την δεις αναλυτικά εδώ
   http://www.antinews.gr/2012/06/21/167633/
   Αλλά θεωρώ ότι η τελευταία του δήλωση είναι τουλάχιστον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ( το τονίζω αυτό ) για την ΔΕΗ. Δυστυχώς με την άποψη του αυτή, συμπορεύονται αρκετοί ( και εσύ … αλλά εσύ μάλλον χωρίς πολύ σκέψη και με καλές προθέσεις. )
   Επίσης θεωρώ ότι μια τέτοια δήλωση έγινε ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ Ο Φωτόπουλος σε συνεργασία δεν ξερώ με ποιους, έδωσε τον τρόπο αλλά και το άλλοθι για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
   Ο Φωτόπουλος λέει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα με εσένα
   «Αν νομίζετε ότι αυτό είναι κακόβουλη υπερβολή, τότε απλά ζητήστε από τους επίδοξους επενδυτές να αποδεχθούν την προσθήκη στη σύμβαση τους όρο που να απαγορεύει την αύξηση του ρεύματος πέραν των συνήθων της ΔΕΗ!!!!!!!!»
   Μάλιστα αυτός το προχώρησε ακόμα περισσότερο . Είπε ότι αν η κυβέρνηση δεσμευτεί ότι η τιμή της κιλοβατώρας δεν θα ανέβει , τότε ας ιδιωτικοποιήσουν την ΔΕΗ αύριο το πρωί χωρίς να φέρει αντίρρηση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Όμως το σχέδιο πώλησης αναφέρεται στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και στους λιγνιτικούς σταθμούς με την καλλίτερο συντελεστή απόδοσης. ΑΡΑ στα εργοστάσια που η ΔΕΗ παράγει μακράν την φθηνότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη και ισοσταθμίζει την χασούρα που έχει από τους πετρελαϊκούς σταθμούς των νησιών , από τις ΑΠΕ και την γνωστή και αμαρτωλή οριακή τιμή συστήματος.
   Αν αύριο το πρωί η κυβέρνηση κάνει ένα νόμο που να απαγορεύει την αύξηση της κιλοβατώρας τα επόμενα 5 χρόνια αλλά ταυτόχρονα πουλήσει όλα τα υδροηλεκτρικά και τους λιγνιτικους σταθμούς με το φθηνότερο κόστος παραγωγής ο ιδιώτης που θα τα πάρει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ για μεγαλύτερη τιμή κιλοβατώρας !!!!!!!!!!!!!!!!!
   Θα βγάλει ένα σκασμό λεφτά μόνο από αυτούς τους σταθμούς και με αυτές τις τιμές !
   Η ΔΕΗ θα μείνει με όλους τους αντιπαραγωγικούς σταθμούς που της παράγουν ζημιές και με δεδομένη την δέσμευση του κρατους ότι ότι η τιμή της κιλοβατώρας δεν θα μπορεί να ανέβει ΔΕΝ θα μπορεί α να ισοσταθμίσει το κόστος της που θα είναι τεράστιο πια . ΕΤΣΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ
   Οι υπάρχοντες ιδιώτες παραγωγοί ( με τον μέσο κόστος της ΔΕΗ να έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί) θα μπαίνουν στο σύστημα αντί των υπολοίπων μονάδων που θα έχουν απομείνει στην ΔΕΗ γιατί το κόστος τους θα είναι πια μικρότερο
   Δεν θέλω να παραθέσω αριθμούς αλλά είναι έτσι όπως ακριβώς το λέω
   Τα διαδοχικά χρονικά αποτελέσματα του σεναρίου αυτού είναι τα παρακάτω
   1. Ο Φωτοπουλος βγαίνει ηρωικά στα μπαλκόνια λαμβάνοντας τα εύσημα από όλους ότι έσωσε την φτηνή κιλοβατώρα του λαού
   2. Σε 5 χρόνια η ΔΕΗ έχει συσσωρεύει απίστευτα χρέη και αναγκαστικά κλείνει σπάζοντας σε ακόμα μικρότερα κομμάτια
   Αν δεν πιστεύεις την μαθηματική βεβαιότητα αυτού του σεναρίου, μπορείς να αναζητήσεις στοιχεία από το internet , για το κόστος παραγωγής κάθε σταθμού και θα δεις ότι είναι έτσι όπως τα λέω.
   Επειδή πάλι θα ακουστώ ριζοσπαστικός στις απόψεις μου , αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό που είπε ο Φωτοπουλος είναι αποτέλεσμα ενός στιγμιαίου black out του μυαλού του αλλά είναι μια συντονισμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια πιστεύω ότι ( και το γράφω με κεφαλαία )
   Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/07/2012 12:40:16

  Μνημόνιο - αντιμνημόνιο.
  Δημόσια ιδιοκτησία - ιδιωτικοποιήσεις...
  Και άλλα πολλά αταίριαστα ζεύγη.
  Η μοίρα μας έρριξε στην παράξενη χώρα με τους παλληκαράδες ασπρόμαυρης όρασης (απόλυτο κοντράστ - δεν βλέπουν ούτε καν αποχρώσεις γκρίζου).
  Το κακό είναι ότι ακόμη και αυτή η παράξενη χώρα, ανήκει στον τρισκατάρατο έγχρωμο κόσμο.
  Και αλλοίμονο, στα σύνορα δεν σταματούν τα κύματα των αποχρώσεων του γκρίζου, ούτε τα χρώματα.
  Βοήθεια, "μας την πέφτουν" πάλι οι Μανιχαίοι...

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/07/2012 15:29:41

  Αυτή την ιδιόμορφη Ελληνική υστερία εναντίον των ΑΠΕ πάντως, δεν την καταλαβαίνω με τίποτε. Στη χώρα του ήλιου και του Αίολου!
  ¨Οχι άλλο κάρβουνο και πετρέλαιο, ακόμη και άν υπάρχει !!!

  • Marios St avatar
   Marios St @ Ο Θείος 12/07/2012 17:27:54

   Να ενημερωθείτε για το πάρτι των τιμών στις ΑΠΕ κύριε
   για το πόσο αγοράζει η ΔΕΗ και πόσο το πουλάει και ίσως σας φύγουν αρκετές απορίες
   και με υποχρέωση να καταναλώνεται το 100% με προτεραιότητα έναντι της παραγωγής της ΔΕΗ

   Υ.Γ. αν μου πείτε και ποιος πληρώνει την διαφορά θα σας παραδεχτώ

   • No Way avatar
    No Way @ Marios St 13/07/2012 01:28:30

    00,8 πουλαει η ΔΕΗ και οι ιδιωτες την δινουν με 0,40 βαζωντας μεσα την ΔΕΗ πολλα εκατομμυρια
    Και μετα αναριωτεται κανεις πως μια εταιρια κολοσσος - η πιο κερδοφορα στην χωρα εδω και 50 χρονια , φαληρησε μεσα σε τρια χρονια


    Η απαντηση ειναι προφανης

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 12/07/2012 19:50:15

  ERASMUS,
  τα γραφόμενα σου ειλικρινά αποτελούν μνημείο επιστημονικής Σοφιστείας.
  Στην πραγματικότητα τα Υδροηλεκτρικά εργοστάσια έχουν το υψηλότερο κόστος παραγωγής! Γιατί απλώς είναι μονάδες υπέρ εντάσεως Κεφαλαίου και ως εκ τούτου έχουν υψηλούς συντελεστές αποσβέσεως! Επίσης η πρώτη ύλη δηλαδή το νερό , στην Ελλάδα, είναι πεπερασμένη , γιατί το νερό είναι είδος εν ανεπάρκεια. Το χρησιμοποιούμε δε με φειδώ και μάλιστα όχι σύμφωνα με τις ανάγκες ηλεκτροδοτήσεως , αλλά σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Παραγόντων της περιοχής, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες αρδευτικές ανάγκες , ( Αλήθεια τι προτείνεις γι΄ αυτή την περίπτωση;). Και ποια θα είναι η τιμή πώλησης τους , η υπολοιποματική τους αξία; Που φαίνεται ότι θα πουληθούν ή η τιμή αντικαταστάσεως, ως θα ήταν φυσικότατο να υποστηρίζει ένας απλός Έλληνας Πολίτης; Και όχι ένας άνθρωπος της αγοράς που όπως φαίνεται πρέπει να είσαι!
  Και μένουν οι Λιγνητικοί Σταθμοί πού αν κατάλαβα καλά προτείνεις να πουληθούν αυτοί και μόνον αυτοί , αφήνοντας στη ΔΕΗ τις αντιπαραγωγικές Εκμεταλλεύσεις που συνδυάζονται και με την Κοινωνική συνεισφορά της ΔΕΗ στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Αλήθεια μετά από αυτά τα θεάρεστα που οραματίζεσαι , ποιος θα πληρώνει αυτές τις Κοινωνικές παροχές; Ποιος άλλος παρά ΕΓΩ , ο Έλληνας Πολίτης, Ενώ εσύ ο ανώνυμος επενδυτής θα απολαμβάνεις για μια ακόμα φορά, πίνοντας σε βάρος των κοροΐδων!!!!

 13. Αείμνηστος avatar
  Αείμνηστος 13/07/2012 01:18:51

  factor δεν σε προσέβαλα ούτε σε κατηγόρησα.Το αντίθετο μάλιστα, σε επαινώ γιατί πηγαίνεις κόντρα στο ρευμα.
  Όσο για την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης μακάρι να γίνει αλλά επέτρεψε μου να αμφιβάλω.Ένας μήνας περασε και απο λόγια πολλά, απο έργα ΟΥΤΕ ΕΝΑ.

 14. Factorx avatar
  Factorx 13/07/2012 01:21:21

  Μήπως είσαι υπερβολικά άδικος; Μήπως τα περιμένουμε όλα από τον Σαμαρά σε 34 ώρες; Είπε κανείς ότι θα βγούμε απο το Μνημπονιο μέχρι τον 15αυγουστο που λέει και ΜΟ;

 15. No Way avatar
  No Way 13/07/2012 01:22:48

  Τα ίδια μας λέγατε και για τον ΟΤΕ…


  O Oτε ειναι ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΙΑΣ , χωρις σταθερο μια χαρα μπορεις ,αλλα χωρις νερο η ρευμα γιοκ
  Εκτος αυτου υπαρχει η κινητη τηλεφωνια , γιαυτο ο οτε εχει αυτες τις τιμες
  Για ριξε ενα βλεφαρο τι γινεται στους ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ και στις κρεμαστες γεφυρες απο τοτε που παραχωρηθηκαν στους ιδιωτες


  Το ζουμι βεβαια της υποθεσης το ξεχνατε ολοι σας
  Τοσες ιδιωτικοποιησεις που εγιναν απο το 2001 μεχρι σημερα ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΚΕΡΔΗ , ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , απεναντιας μεγαλωσαν τα χρεη

  Οι ιδιωτικοποιησεις βασικων τομεων της οικονομιας (νερο , ρευμα) ειναι παραδειγμα προς αποφυγη , οπου και αν εγιναν απετυχαν παταγωδως
  Αρθρο για διαβασμα

  Ιδιωτικοποίηση νερού: εξασφαλισμένη αποτυχία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.