#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2010 09:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία μας δουλεύει και για το μεταναστευτικόΤα συνεχή δημοσιεύματα που γίνονται στη Γερμανία, με αφορμή την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στην Κασλσρούη, να μην επαναπροωθούνται οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, αποδεικνύει, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, το απαράδεκτο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση Μέρκελ και γενικότερα η «σύμμαχος» και «εταίρος» στην ΕΕ, Γερμανία. Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή για επαναπροώθηση –με συνοπτικές διαδικασίες- των μεταναστών στην Ελλάδα, ελήφθη ύστερα από καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους στα κέντρα υποδοχής στη χώρα μας.

Ως γνωστόν, ειδικά στα κέντρα υποδοχής στον Εβρο, και κυρίως στο μεγαλύτερο, σε αυτό της Ορεστιάδας, η κατάσταση είναι επιεικώς άθλια. Κι’αυτό, επειδή, εξαιτίας της μεγάλης αυστηροποίησης των μέτρων σε Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες εισόδου, το 75%-80% των μεταναστών που περνούν στην ΕΕ, μπαίνει από την Ελλάδα και ειδικότερα από τον Εβρο, με αποτέλεσμα τα κέντρα να έχουν πλημμυρίσει από μετανάστες. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υποκύπτοντας στις επιταγές των Βρυξελλών και των ισχυρότερων ευρωπαϊκών χωρών, εδώ και 10 μήνες έχει δώσει εντολή στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία στον Εβρο, να μην εμποδίζουν την είσοδο μεταναστών. Ετσι, ενώ μέχρι πέρυσι γινόταν «ανάσχεση», με αποτέλεσμα να περνάει πολύ μικρότερος αριθμός λαθρομεταναστών από τον Εβρο, τώρα μπαίνουν άπαντες. Αυτός άλλωστε, είναι ο λόγος που έχει μειωθεί θεαματικά η ροή μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.Το πιο εντυπωσιακό είναι όμως, ότι αφού μπούν οι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος, φωτογραφίζονται και καταγράφονται στα κέντρα «υποδοχής», όπου μένουν μόλις για τρείς ημέρες. Το χειρότερο είναι ότι, λόγω της μεγάλης ροής μεταναστών (500 την ημέρα), μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι αδύνατον να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από κάποια μολυσματική ασθένεια. Κατόπιν στέλνονται στην Αθήνα, με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, έναντι 60 ευρώ. Προηγουμένως, τους δίδεται ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα. Κάτι που είναι προφανές ότι δεν γίνεται. Αντίθετα, οι περισσότεροι προσπαθούν να μεταβούν σε κάποια άλλη Δυτική χώρα (Γερμανία, Σουηδία, Ιταλία, κ.ο.κ.). Από τη στιγμή όμως, που γίνεται η καταγραφή στα ελληνικά σύνορα ή εντός της χώρας, όταν πιαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αυτή τους γυρίζει στη χώρα εισόδου τους. Δηλαδή, στην Ελλάδα. Με δεδομένη την αυστηρότητα, με την οποία αντιμετωπίζουν οι «εταίροι» μας την είσοδο μεταναστών, αλλά και την ενδοτικότητα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δήθεν στο όνομα του ανθρωπισμού, οι περισσότεροι μετανάστες είτε δεν καταφέρνουν να περάσουν σε άλλες Δυτικές χώρες είτε, όσοι τα καταφέρουν, αλλά τους πιάσουν, τους γυρίζουν στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα είναι να «φουσκώνει» διαρκώς το γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα.

Το πόσο υποκριτική είναι η στάση της Γερμανίας, η οποία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είναι η πρόσφατη δήλωση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος είπε ότι «η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα και στον έλεγχο των συνόρων της και με χρήματα. Κάθε κράτος όμως, είναι αρμόδιο για την επίλυση των προβλημάτων του», τόνισε. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γράφει η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, «το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αμφισβητεί την αυστηρή πρακτική των επαναπροωθήσεων». Αφορμή είναι η υπόθεση ενός Ιρακινού, ο οποίος δεν επιθυμεί την επαναπροώθησή του στην χώρα εισόδου – Ελλάδα. Αιτούντες άσυλο, που φτάνουν στη Γερμανία με χώρα εισόδου την Ελλάδα, προσθέτει η εφημερίδα, ενδέχεται στο μέλλον να μπορούν να αποτρέπουν την επαναπροώθησή τους στην Ελλάδα με μία διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων. Ο δικαστής Udo di Fabio δήλωσε πως υπάρχει πληθώρα υποψιών ότι το ελληνικό σύστημα χορήγησης ασύλου χαρακτηρίζεται από σοβαρές ελλείψεις και ότι ίσως θα πρέπει να προκριθεί η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η αποτροπή μίας επαναπροώθησης στην Ελλάδα. Η δικαστής Gertrude Lübbe-Wolff διερωτήθηκε, εάν θα πρέπει να κλείσει κανείς τα μάτια στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα ή εάν θα πρέπει να μελετήσει κανείς το ενδεχόμενο εναλλακτικών επιλογών παροχής προστασίας. Από την άλλη, η «ευαίσθητη» περί τα ανθρώπινα δικαιώματα, Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προειδοποίησε ενώπιον του Δικαστηρίου σχετικά με μία επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής της οργάνωσης Pro Asyl, Günter Burkhardt, ζήτησε να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις προς Ελλάδα, χώρα στην οποία παραβιάζονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μας είπε όμως, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε και η ΕΕ, τι κάνουν για να πιέσουν την Τουρκία, ώστε να ανακόψει το κύμα των προσφύγων που στέλνει στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.Ενώ λοιπόν, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο θέλει να χαλαρώσει τον αυστηρό αυτοματισμό που ισχύει μέχρι στιγμής στις επαναπροωθήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maizière (CDU), υπεραμύνθηκε του ισχύοντος Δικαίου Ασύλου και τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες. Συμπλήρωσε δε ότι η άρση των ελλείψεων στο ελληνικό σύστημα χορήγησης ασύλου είναι θέμα πολιτικό και όχι νομικό. Επίσης, ζήτησε να μην χορηγηθούν στους πρόσφυγες νέες δυνατότητες προσφυγών παρά τις εν μέρει απαράδεκτες συνθήκες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Η κοροϊδία, δηλαδή, στην αποθέωσή της. Ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι ο κύριος όγκος των μεταναστών που μπαίνει στην Ευρώπη, περνά από την Ελλάδα, η οποία ουδόλως έχει βοηθηθεί από την ΕΕ για να ασφαλίσει τα σύνορά της, δεν αναλαμβάνουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Και, ως είναι φυσικόν, αδιαφορούν εάν η Ελλάδα θα πλημμυρίσει μετανάστες, αλλοιώνοντας έτσι ακόμα και την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας μας. Υπό αυτές τις συνθήκες της απουσίας κάθε ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, απορίας άξιον είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου –ο οποίος πρόσφατα βραβεύθηκε από τη Γερμανία για τα οικονομικά του μέτρα- εξακολουθεί να μην δίδει εντολή στους αστυνομικούς και τις Ενοπλες Δυνάμεις μας στον Εβρο, να «σφραγίσουν» τα σύνορα, αλλά αντίθετα επιμένει στην απόφασή της να μην παρεμβαίνουν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μας.

Οσον αφορά τις προ ημερών ανακοινώσεις περί ανάπτυξης της Frontex στον Εβρο, δεν μπορούν παρά να προκαλούν γέλωτα. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι από την αρχή του έτους βρίσκεται σε εξέλιξη κοινό σχέδιο Ελλάδας-Frontex στον Εβρο. Πρόκειται για το σχέδιο «Ποσειδών», το οποίο μάλιστα, βρίσκεται στην Γ’φάση του. Ποιο το αποτέλεσμα; Ας ρίξουν μια ματιά στον Αγιο Παντελεήμονα, και ας κατανοήσουν επιτέλους ότι εξαιτίας των ολέθριων «πολιτικών» τους, εκολάπτουν οι ίδιοι το αυγό του φιδιού στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/11/2010 09:13:26

  Και γιατί να ενδιαφερθούν οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί ειδικότερα για τη φύλαξη των συνόρων μας, όταν ο ίδιος ο "έλληνας" "πρωθυπουργός" έχει προφανώς δώσει εντολή, για λόγους ψευδο-ανθρωπιστικούς, να μην σφραγίζονται τα σύνορα;
  Οταν ο άνθρωπος αυτός έχει κοινή ιδεολογία με την Αλ Σάλεχ και τον Βαλλιανάτο, και οι δυο πρώην έμμισθοι υπάλληλοι και σύμβουλοί του, περιμένουμε τίποτα καλύτερο;
  Μόνο ιδεοληπτικοί και ανόητοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο ΓΑΠ είναι επικίνδυνο άτομο για το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια ασφάλεια. Για τον ΓΑΠ προτεραιότητα στη χώρα αυτή έχουν οι λάθροι και ειδικά οι μουσουλμάνοι.
  Ο συμπαθητικός χαζούλης 60ρης γκατζετάκιας είναι η βιτρίνα, το άτομο αυτό είναι δημόσιος κίνδυνος...

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ ΒΙΣ 01/11/2010 19:37:11

   Αφου θα τον ξαναψηφισεται παλι

 2. Σαος avatar
  Σαος 01/11/2010 09:18:39

  Μας έχουν βρει καλό και πιστό μαλ..κα! Δεν βλέπουν τα μερικά εκατομμύρια λαθρομεταναστών που έχουμε και ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή, για την οικονομία και την δημόσια υγεία! Θα παρουσιάζουν όλους αυτούς τους Πακιστανούς, τους απω-ανατολίτες, τους Αφγανούς και τους Σομαλούς ως τουρίστες! Βέβαια για τους δικούς τους σκοπούς (βλέπε Φαλμεραϊγερ) θα μπορούσαν να τους παρουσιάσουν και ως Έλληνες για να προωθήσουν τις ναζιστικές τους θεωρίες περί ξανθών γερμανών αρχαιοελλήνων και να σφετεριστούν το δικαίωμα της «ιδιοκτησίας» της Ελλάδας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Σαος 01/11/2010 09:22:33

   Ειλικρινά, ψάχνω να βρω πλέον επικίνδυνο πρωθυπουργό από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και αδυνατώ.
   Ο άνθρωπος και η παρεούλα του είναι πραγματικό καρκίνωμα.

   • Σαος avatar
    Σαος @ ΒΙΣ 01/11/2010 09:56:26

    Φίλε μου, η κατάσταση βαίνει προς εκτροχιασμό. 500 λαθρομετανάστες εισέρχονται κάθε μέρα, περίπου 180.000 κάθε χρόνο, και όλοι αυτοί είναι οι καταγεγραμμένοι. Οι στατιστικές της Εθνικής (εθνικής, λέμε τώρα) Στατιστικής Υπηρεσίας είναι τουλάχιστον για γέλια. Εδώ που τα λέμε τα greek statistics καταρρίπτουν τα μαθηματικά. Τους λαθρομετανάστες τους προωθούν όλους στις πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα, δημιουργώντας έτσι εκρηκτικές καταστάσεις. Βέβαια και η επαρχία έχει γεμίσει περισσότερο από ότι μπορεί να αντέξει. Η «βόμβα» δεν θ' αργήσει να σκάσει και δεν είναι απίθανο να δούμε πολιτικό πόλεμο (δεν μιλάω για εμφύλιο, γιατί δεν μπορώ να πω πως ο πακιστανός ταλιμπάν είναι της ίδιας φυλής ή του ίδιου πολιτισμικού υπόβαθρου με π.χ. εμένα. Βέβαια ο Τζέφρης δεν ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα γιατί κάνει ένα σάλτο και ανεβαίνει στο ελικόπτερο και από εκεί στο ιδιωτικό lear jet για την πατρίδα, τις ΗΠΑ.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/11/2010 09:25:24

  Μήπως όμως θα έπρεπε και ο Σαμαράς να θέσει το θέμα με μεγαλύτερη ένταση;
  Εκτός και αν εχει κρυφή ατζέντα, του τύπου "δεν λέω τώρα τίποτα, για να μην με βγάλουν οι αριστεροί ακροδεξιό, και όταν εκλεγώ θα αλλάξω στους λάθρους τα φώτα".
  Μακάρι έστω και έτσι, αλλά δεν αρκεί...
  Σε λίγο ο κόσμος θα ζητάει πογκρόμ για να φύγει η σαβούρα.

  • Misha avatar
   Misha @ ΒΙΣ 01/11/2010 10:05:20

   ΒΙΣ,
   συμφωνώ πως η κατάσταση είναι προ πολλού εκτός ελέγχου.Προσθέτω την πρόβλεψη πως θα χειροτερέψει λόγω ΔΝΤ.
   Πες μου όμως , πώς θα διώξεις και προς τα πού τους αφγανούς που έφυγαν κυνηγημένοι από νατοϊκούς και ταλιμπάν; ή τους πρόσφυγες από το Μπαγκλαντές που έφυγαν κυνηγημένοι από τις φυσικές καταστροφές, τους λοιμούς και τον λιμό; ή τους σομαλούς και τους νιγηριανούς που έρχονται διωγμένοι από τους εμφυλιους σπαραγμούς;

   • Σαος avatar
    Σαος @ Misha 01/11/2010 10:36:21

    Φίλε Misha, το να διωχθούν οι Έλληνες όμως δεν θα λύσει το πρόβλημα όλων των αναξιοπαθούντων. Δεν λύνει κανείς προβλήματα δημιουργώντας καινούργια πολλαπλάσιας ποσότητας και βάρους αυτών.

    • Misha avatar
     Misha @ Σαος 01/11/2010 10:48:58

     Αγαπητέ Σάος, αυτό που εγω ισχυρίζομαι είναι πως τους αφγανούς , τους πακιστανούς και τους μπαγκλαντεσιανούς οφείλουν να τους υποδεχθούν αυτοί που βομβαρδίζουν τα χωριά τους και κλέβουντις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους , δλδ οι πλουσιοι ευρωπαίοι και όχι εμείς.
     Όμως εμείς κάνουμε την πάπια κια δε λέμε λέξη για το ζήτημα, συνεχίζοντας να τηρουμε ευλαβικά το Δουβλίνο 2.
     Η ΕΕ και στην περίπτωση των λαθρομεταναστών μάς σκάβει το λάκκο, συστηματικά και με πρόθεση τη διάλυση της χώρας.
     Δεν είναι οι λαθρομετανάστες ο εχθρός μας , η ευρωφασιστική χρηματοπιστωτική γραφειοκρατία είναι.

    • Σαος avatar
     Σαος @ Σαος 01/11/2010 11:00:20

     Φίλε Misha, δεν διαφωνώ! Όπως έχω γράψει παραπάνω, οι Ευρωπαίοι και Υπερατλαντικοί «φίλοι» μας, έχουν βρει καλούς μαλ...κες (εμάς βέβαια)! Το θέμα όμως είναι περισσότερο από επικίνδυνο. Στους επόμενους μήνες ίσως να δούμε και να ζήσουμε σουρεαλιστικά γεγονότα.

     • Misha avatar
      Misha @ Σαος 01/11/2010 11:06:27

      Στο ενδιάμεσο όμως οφείλουμε να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας.Ενα κομμάτι ψωμί και μια στέγη πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου ανεξάρτητα σε ποιο τόπο, θρησκεία, φυλή τους έλαχε να γεννηθούν.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Misha 01/11/2010 11:29:39

    Οι Σομαλοί πρεζέμποροι δεν ξερω από πού έφυγαν κυνηγημένοι, ξέρω τι κάνουν εδώ.
    Δεν είμαι υποχρεωμένος να τρέφω κανένα Μπαγκλαντέζο και κανένα Σομαλό και κανένα Αφγανό επειδή ο πατέρας του ήθελε να κάνει 10 παιδιά και αυτός άλλα 10 και να τα έχει στο δρόμο.
    Τα φιλανθρωπικά μου αισθήματα απέναντι στους μουσουλμάνουν εξαφανίζονται όταν ξέρω ότι ήρθαν για να εξυπηρετήσουν, έστω άθελά τους, αλλότριους σκοπούς. Δηλαδή, τον εξισλαμισμο της χώρας μου.
    Αν υπηρχαν τέτοια φιλανθρωπικά αισθήματα, η Πελοπόννησος και η Ρούμελη θα ήταν ακόμα γεμάτες από Τούρκους. Που πολλοί ήταν ελληνοφωνοι κιόλας.

    • Ευθύμης avatar
     Ευθύμης @ ΒΙΣ 01/11/2010 13:38:57

     έχουν μείνει πολλοί τέτοιοι ελληνόφονοι ακόμα, το μεγάλο κτήριο στην πλατεία συντάγματος είναι γεμάτο ακόμα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 01/11/2010 11:30:51

   Μίσα, δεν ξέρω πού κατοικείς, αλλά υποθέτω πως δεν κατοικείς σε περιοχή με υψηλό ποσοστό λαθρομεταναστών μουσουλμάνων.
   Βαρέθηκα τα φιλανθρωπικα κηρύγματα αφ' υψηλού.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 01/11/2010 11:36:52

   Στο Μπαγκλαντές κανένας δεν κλέβεις τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους. Αντίθετα, πολλές και μεγάλες εταιρείες ένδυσης ράβουν εκεί τα ρούχα τους, φυσικά λόγω του φτηνού μεροκάματου, αλλά έτσι βρίσκουν και οι Μπαγκλαντεσιανοί δουλειά.
   Εδώ έρχονται όχι ως πρόσφυγες αλλά για να καθαρίζουν με το ζόρι τα φανάρια και να ασκούν βία στις γυναίκες οδηγούς.
   Δεν τους φταίει κανείς για τη φτώχεια τους που λόγω Ισλάμ είναι κοινωνικά υπανάπτυκοι, επειδή θέλουν να κάνουν από ένα κοπάδι παιδιά ο καθένας.

 4. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 01/11/2010 09:58:44

  Όσα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορεί να ακουμπήσει το μνημόνιο, τα αναλαμβάνουν οι λάθρο μπουκάροντας από τα παράθυρα.
  Το επιβάλλει το savoir vivre της μαζικής τρομοκρατίας.
  Στις αναπτυγμένες χώρες που δεν μπορούν να φτάσουν οι λάθρο
  το savoir vivre προτείνει δέματα από τον Μπιν Λάντεν.

 5. co avatar
  co 01/11/2010 10:08:33

  H μονη αξιοπρεπης λυση ειναι τοιχος τωρα στα συνορα (αλα Μεξικο, και αφου σηκωσαμε τις νάρκες) αλλα οι ροζ αριστεριζοντες που δεν εχουν κανενα προβλημα να μας πινουν το αιμα με το καλαμακι για το Μνημονιο θα εξεγερθουν.
  Αυτο τον αριστερισμο πληρωνουμε τοσα χρονια.

  • Misha avatar
   Misha @ co 01/11/2010 11:08:19

   Οι αριστεριστές ψήφισαν τΙς ευρωσυνθήκες μία εκ των οποίων είναι το Δουβλίνο 2 ή μήπως τα δύο κόμματα εξουσίας;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Misha 01/11/2010 11:38:07

    Οχι, αλλα οι αριστεροί είναι οι νταβατζήδες των λάθρων στο όνομα του ψευδο-ανθρωπισμού.
    Οι χρήσιμοι ηλίθιοι των ισλαμιστών.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ co 01/11/2010 13:41:05

   +1

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/11/2010 10:33:20

  Oι Γερμανοι ειναι νομικως ενταξει.Εφαρμοζουν τη συνθηκη Δουβλινο ΙΙ την οποια υπεγραψε ο Παπανδρεου το 2003 και προβλεπει οι μεταναστες να επιστρεφονται στην πρωτη χωρα απ οπου μπηκαν στην Ευρωπη.
  Υπ οψιν οτι τοτε δεν υπηρχε καμμια κριση και η Ελλαδα δεν ειχε κανενα αιτημα απο τη Γερμανια ή αλλες βορειες χωρες στην ΕΕ.Ο Παπανδρεου υπεγραψε το Δουβλινο ΙΙ και εκανε την Ελλαδα αποθηκη των λαθρομεταναστων ετσι για ιδεολογικους λογους.
  Σημερα ολοι,ακομη και στο ΠΑΣΟΚ,ακομη και στην αριστερα αρκετοι καταφερονται κατα του Δουβλινο ΙΙ,αποφευγουν ομως να πουν ανοιχτα ποιος την υπεγραψε γιατι ο Παπανδρεου πρεπει να εχει ασυλια στις καταστροφες που προκαλει.
  Ο Παπανδρεου φυσικα οχι μονο δεν εχει μετανοιωσει αλλα προσφατα οταν ο Σαρκοζυ απελασε τους τσιγγανους προθυμοποιηθηκε να τους παρει εδω γιατι η Ελλαδα του μνημονιου αντεχει αυτους που δεν θελει η Γαλλια.
  Οταν η κατασταση φθασει στο μη περαιτερω θα πουν "ολοι μαζι τους αφησαμε" κατα το "ολοι μαζι τα φαγαμε".

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 01/11/2010 11:09:20

   Πέντε χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ αμφισβητησε το ανοσιουργημα; Εστω στα λόγια;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 01/11/2010 11:25:35

    Οχι,αλλα τι να προλαβει να πρωτο αμφισβητησει.
    Ηταν η τριτη ναρκη που παρελαβε -οι αλλες δυο ηταν το σχεδιο Αναν και η συμφωνια Ελσινκι.Και γιατι οι αλλες χωρες να δεχθουν την υπαναχωρηση απο την υπογραφη;
    Εκεινο που εκανε ηταν η πιεση για τη δημιουργια της FRONTEX παρα τις αντιδρασεις των προοδευτικων.
    Ειχαν γραφει πολλα αρθρα κατα της "Ευρωπαικης Ακτοφυλακης" που πιεζε η ΝΔ να γινει απο τους θιασωτες του no border και περισπουδαστες αναλυσεις κατα της "Ευρωπης - φρουριο".Μερικοι πηγαν και στα νησια για να παρεμποδισουν τις απελασεις και διαδηλωναν κατα της FRONTEX.
    Στην Αθηνα ο ΔΟΛ και διαφοροι πανεπιστημιακοι οργανωσαν εκθεση φωτογραφιας μιας Τουρκαλας για τα δεινα των μεταναστων που θελουν να περασουν το Αιγαιο.
    Αγαπητε μου μια κοινωνια που εχει αριστερο κάλο στον εγκεφαλο δε σωζεται με τιποτα.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 01/11/2010 11:29:53

     Αμφισβητηθηκε το Δουβλίνο 2 το 2003 από την ΝΔ;
     ΟΧΙ!
     Και γιατί να φωνάξεις τη Frontex, άχρηστος είσαι να φυλάξεις τα σύνορα σου;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 01/11/2010 11:40:45

      Γιατι η FRONTEX δαπανα υλικα και λεφτα της ΕΕ.Γιατι αν σκοτωσει κανενα οι ανθρωπιστες δεν μπορουν να τα ριξουν σε εμας.Γιατι αν γινει επεισοδιο με την τουρκικη ακτοφυλακη το ιδιο.
      Η προσπαθεια να γινουν τα ελληνικα συνορα ,συνορα της Ευρωπης ειναι παγια θεση της ΝΔ.Αλλοι ξεκινησαν ως μαγκες αυτοδυναμοι και ανεξαρτητοι που θα βυθιζαν απο το Χορα ως τον 6ο στολο και κατεληξαν στο ΔΝΤ.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 01/11/2010 11:41:15

      Γιατί Μϊσα, που δεν θέλεις να καταλάβεις λόγω αριστερισμού, τα σύνορα έχουν μείνει αφύλακτα επειδή τάχα μου και καλά δεν είναι ανθρωπιστικό να σταματάμε τους εισβολείς. Λόγω αριστερίστικης ιδεολογίας. Το κατάλαβες αυτό ή αδυνατείς;
      Να σηκώσουμε τοίχο, όχι, να βάλουμε σύρμα όχι, να πυροβολήσουμε όχι, να τους κλείσουμε σε στρατόπεδο όχι.
      Ε πάρτους ρε φίλε μου σπίτι σου και πείσε και τους γείτονες πόσο καλά θα είναι να εχουν πολυπολιτισμικές ασθένειες και μυρωδιές στην πόρτα τους..
      Τα χρειάζεστε τα γιαουρτάκια σας τελικά, μήπως και ξελαμπικάρετε...

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 01/11/2010 12:02:57

      ΒΙΣ

      Τα νησιά μας δε μπορούν να φυλαχθουν λόγω γεωγραφίας.Είναι τόσο απλό.

      Ψυχραιμία

      Η ΝΔ έχει κάνει πολλά εγκληματικά λάθη.Στο Βορρά έχουμε σύνορα με την Βουλγαρία που είναι επίσης στην ΕΕ, σε λιγο μπαίνει και η Αλβανία, ίσως και τα Σκόπια αν ξεκολλήσουν από τον στείρο εθνικισμό τους.Τι θα κάνεις ; Θα βάλεις ναρκοπέδια σε όλους αυτούς που (θα) δικαιούνται να μπαίνουν χωρίς κανένα έλεγχο μόνο με την ταυτότητα υπηκόου της ΕΕ;
      Πόσο σας αρέσει να στρουθοκαμηλίζετε;

      υγ.κι ο Ερντογάν το παίζει καλά το παιχνίδι του εξευρωπαϊσμού.Διόλου απίθανο να μπέκι αυτός σε μερικά χρόνια και τότε 80 εκ τουρκοι θα μας καταλάβουν χωρις να πέσει ντουφεκιά.Ξυπνάτε με την ευρωλαγνεία σας

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 01/11/2010 12:11:19

      Mίσα, τα 12 χλμ χερσαία σύνορα του Εβρου είναι νησί;
      Από εκεί δεν μπαίνει τώρα το 80, 90% των εισβολέων;
      Διαστρέφεις συνέχεια την πραγματικότητα.
      Τελικά ο σταλινισμός επιδρά ευρύτερα στον άνθρωπο...
      Εγώ τη συζήτηση την παύω μαζί σου, δεν χαραμίζω άλλο χρόνο.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 01/11/2010 12:15:21

      Και ποιος σου ειπε οτι ειναι το ιδιο οι χωρες της ΕΕ και οι χωρες της Αφρικης και της Ασιας;
      Μεταξυ χωρων της ΕΕ φυσικα υπαρχει ελευθερη διακινηση των εργαζομενων και αυτο ηταν γνωστο απο παλια.
      Απλως ειμαστε εμεις η φτωχοτερη χωρα και εμας ευνοουσε αυτη η διαταξη για χρονια.Τωρα ευνοει τους Ανατολικοευρωπαιους,οχι για πολυ ομως καθως δεν θα αργησει να γινει παλι η Ελλαδα η φτωχοτερη αφου στην Α.Ευρωπη εχουν εμβολιασθει απεναντι στις σοσιαλιστικες ιδεοληψιες.
      Η ευρωπαικη ενοποιηση περιλαμβανει και τα Βαλκανια αλλα οχι το Πακισταν.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 01/11/2010 12:19:26

      Οσο για την Τουρκια λογω του ογκου της ειναι προβλημα για ολους.Σε ολες τις συζητησεις οι Ευρωπαιοι ακομη και εκεινοι που δεχονται την εισοδο της στην ΕΕ επιμενουν στην εξαιρεση της ελευθερης μετακινησης.
      Αν και δεν ξερω κατα ποσον θα χρειαζεται σε λιγα χρονια.
      Με 11% αναπτυξη φετος στην Τουρκια και -4% στην Ελλαδα δεν ξερω ποσα χρονια θα ειναι χαμηλοτερο το βιοτικο επιπεδο στην Τουρκια απ οτι εδω.

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 01/11/2010 12:34:47

      ΒΙΣ
      το θρησκευμα των 2 εκατομμυριων Αλβανών που πηγαινοερχονται στην Ελλάδα μήπως το ξέρεις ;
      ή σε ενοχλεί μόνο το μελαμψό χρωμα των πακιστανών;
      κι οταν τα αλβανά θα μπουν στην ΕΕ τι θα πεις στους τσάμηδες που θα αγοράσουν την Θεσπρωτία, όπως κάνουν οι τουρκόφρονες στη Θράκη;

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Misha 01/11/2010 12:40:40

      ιταλόφιλοι καθολικοί, και τουρκόφιλοι μουσουλμάνοι

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 01/11/2010 12:48:41

      είχαν και δική τους μεραρχία κατά την εισβολή του Μουσολίνι.
      Και πολέμησε λυσσαλέα.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 01/11/2010 13:20:29

      @ Misha

      Συγκρινεις χωρες και πληθυσμους με τους οποιους οι Ελληνες εζησαν αιωνες μαζι με ασχετους;
      Δες και τους αριθμους.Οι αλλες βαλκανικες χωρες εχουν μικροτερο πληθυσμο απο την Ελλαδα πλην της Ρουμανιας.Το Πακισταν εχει 160 εκατομμυρια και παρομοιες ταξεις μεγεθους εχουν διαφορες αλλες χωρες της Ασιας.
      Επι πλεον οπως σου ξαναεγραψα χωρα μελος της ΕΕ δεν μπορει να μεινει σε αιωνια φτωχεια.Παντου στην υπολοιπη Ευρωπη υπηρξε καποια συγκλιση και οι μεταναστευτικες ροες μεταξυ χωρων της ΕΕ μειωθηκαν.Ασε που αν ο Αλβανος ή ο Βουλγαρος εχει δικαιωμα να παει σε οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ θα ειναι χαζος να προτιμησει την Ελλαδα.Η σημερινη κατασταση με τους Αλβανους υπαρχει επειδη ΔΕΝ εχουν το δικαιωμα να πανε στη Γερμανια ή τη Γαλλια.Μολις το αποκτησουν θα δεις που θα πανε.
      Αντιθετα η Αφρικη και η Ασια ειναι απεραντες,δεν θα ξεφυγουν απο τη φτωχεια ευκολα και εδω ειναι ο πρωτος και τελικος για πολλους σταθμος.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Misha 01/11/2010 13:26:30

      @ ψυχραιμία

      Βάζουμε όμως στοίχημα πως, όταν τελικά οι ευρωπαίοι μετανάστες (Αλβανοί) φύγουν από την Ελλάδα, θα είναι οι νεοφιλελεύθεροι ομοϊδεάτες σου που πρώτοι θα πουν ότι χρειαζόμαστε "φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό" και ότι κατά συνέπεια είναι θεόπεμπτο δώρο τα εκατομμύρια των ασιατών λάθρο που θα ρίξουν τους μισθούς σε επίπεδα (σημερινής) Βουλγαρίας κι ακόμα χαμηλότερα;

      Έτσι δεν μας πιπίλιζαν και τα αφτιά επί αχαμνού λογιστάκου, δήθεν για το πόσο "συμβάλλουν στη μεγέθυνση της οικονομίας" οι Αλβανοί, και πόσο μεγάλη συνεισφορά είχαν στην "ισχυρή Ελλάδα";

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ψυχραιμια 01/11/2010 11:48:31

     "Αγαπητε μου μια κοινωνια που εχει αριστερο κάλο στον εγκεφαλο δε σωζεται με τιποτα".
     Ψυχραιμία το προσυπογράφω. Η αριστερίστικη ιδεολογία θα είναι η καταστροφή, όχι της Ελλάδας μόνο, αλλά όλης της Ευρώπης.
     Μόνο που ο εξισλαμισμός της Ευρώπης θα είναι και το τέλος του αριστερισμού.
     Πριονίζουν το κλαδί που κάθονται...

     • Misha avatar
      Misha @ ΒΙΣ 01/11/2010 11:57:56

      Δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες των συμβάντων με επίλεκτα στελέχη των Χρυσών Αυγών να πρωτοστατούν και να πετουν φυλλάδια τους μάλιστα μετά την επίθεση.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΒΙΣ 01/11/2010 12:02:15

      Τα γιαουρτάκια κάτι κυρούλες τα πέταξαν.
      Οι Χρυσαυγίτες δεν θα είχαν καμιά δουλειά εκεί, αν το έδαφος δεν το καλλιεργούσαν οι αριστεριστές νταβατζήδες των λάθρων.
      Ναι, ο Άγιος Παντελεήμονας από 10 χρυσαυγίτες υποβαθμίστηκε...
      Εσύ Μίσα, αμα σου δώσουν κανένα δέντρο να φυτέψεις, να κοιτάξεις να βάλεις τις ριζούλες επάνω για να πιάσει καλά και τα κλαράκια στο χώμα...
      Σε αντεστραμμένη πραγματικότητα ζείτε.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΒΙΣ 01/11/2010 12:06:50

      Να ξέρετε πάντως οι αριστερούληδες ότι παίζετε το παιχνίδι των Τούρκων και των ισλαμιστών.
      Και το παίζετε εις βάρος των απλών φτωχών ανθρώπων, που μένουν στις περιοχές που λυμαίνονται οι προστατευόμενοί σας αφροασιάτες μουσουλμάνοι έποικοι.
      Δεν έχετε πλέον καμία δικαιολογία.
      Γνωρίζετε πολύ καλά τι κάνετε και το κάνετε συνειδητά...
      Είστε συνυπεύθυνοι.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 01/11/2010 12:32:00

     Ψυχραιμία,
     περιμένεις από την «πάνσοφη αγορά» λοιπόν να αποφασίσει και για την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας.
     Αυτό είναι μια από τις συνιστώσες της εθνικής προδοσίας που συντελείται από το Μάαστριχτ και δωθε με αποκορύφωμα το κατοχικό μνημόνιο.
     Κατά τα άλλα οι αφγανοί μας πείραξαν που τρεχουν να σωθούν από τις ανθρωπιστικές μας βόμβες

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Misha 01/11/2010 12:42:43

      Αχ, βρε Μίσα, αυτό μου θυμίζει λιγάκι τη "λογική" που λέει "η ατμοσφαιρική ρύπανση μάς δηλητηριάζει, και το κάπνισμα μάς πείραξε";

      Δηλαδή, τι προτείνεις; Επίσημη, με τη βούλα -αφού ανεπίσημη έχουμε ήδη- κατάρρευση των ελέγχων, εντελώς μπάτε σκύλοι αλέστε;

      Να σου πω κι ένα παράδειγμα που έζησα πρόσφατα, για να καταλάβεις σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Στη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα, ο "έλεγχος" ασκείται από... κοινού μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων, με... βάρδιες οι οποίες δεν είναι μικτές! Και φυσικά, ό,τι θελήσουν οι Βούλγαροι να "εξαγάγουν" στην Ελλάδα, το περνάνε ανενόχλητα κατά την ώρα της δικής τους βάρδιας. Εκεί φτάσαμε, με την Ευρώπη-σουρωτήρι...

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 01/11/2010 12:47:16

      Αυριανιστή, η δική μου τοποθέτηση είναι:
      ΕΞΟΔΟΣ ΧΘΕΣ , όχι αυριο, από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Όλα τα άλλα θα βρουν τον δρόμο τους εφόσον πάρουμε απόφαση πως είμαστε εμείς κι ο εαυτός μας.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Misha 01/11/2010 12:54:58

      Όμως, Μίσα, η "έξοδος χθες" μάς δίνει επιπλέον και τη δυνατότητα να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ τα σύνορά μας και να μην περνάει ούτε κουνούπι λαθραίο, αφού καμία συνθήκη και καμία "παραίνεση" πλέον δεν θα μας υποχρεώνει να κάνουμε τα στραβά μάτια στην πλημμυρίδα των λάθρο.

      Θέλεις κάτι τέτοιο; Πες το ξεκάθαρα, και μαζί σου κι εγώ!

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 01/11/2010 13:02:12

      Αυριανιστή, εννοείται πως απαιτείται
      κλείσιμο συνόρων με ειδικές προβλέψεις μόνο για τους ομογενείς.
      Αλλά τωρα όταν έχουμε ανοιχτά τα σύνορα με Αλβανία, Βουλγαρία και αύριο με τα Σκόπια υπό την αιγίδα της ΕΕ είναι γελοίο να καταριομαστε τους μαυρούκους.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 01/11/2010 13:02:54

      Α ναι, αν είναι έτσι και εγώ συμφωνώ.
      Και τότε θα πούμε στους λάθρους "μείναμε οι δυο μας, έφυγε ο κηδεμόνας σας, τώρα ή φεύγετε μόνοι σας ή σας διώχνουμε".
      Αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και πάρα πολλές παρενέργειες με μία έξοδό μας από την ΕΕ...
      Μπορούμε να κάνουμε το πήδημα του βατράχου;
      Θα μας βγει τελικά σε καλό;
      Κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να απαντήσει σε τέτοιο κρίσιμο ερώτημα.

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 01/11/2010 13:09:18

      ΒΙΣ

      Αν δεν ..., ετοιμάσου να ακούς μουλαδες και αλλάχ ακμπάρ στην Ακρόπολη και το Συνταγμα.
      Είναι νομοτελεια αλλά και τουρκική πολιτική πλέον.Όσο για τους προσφυγες που θα έχουμε εδώ, μπορούν να βρεθούν λύσεις με πρώτο ζητούμενο να μη χαθεί η ανθρωπιά.
      Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους είναι πως πήραμε χαμπάρι το σχεδιο άλωσης μέσω της κατευθυνόμενης μετανάστευσης και είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε.Κι αυτό εντός ΕΕ είναι απλά αδύνατον

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 01/11/2010 13:11:11

      Μίσα, επειδή με ρώτησες για τους Αλβανούς και υπαινίχθηκες πάλι ρατσισμό μου ως προς το χρώμα, θα σου απαντήσω για τελευταία φορά.
      Δεν θα το έκανα, επειδή ξέρω ότι είσαι φανατισμένος, λειτουργείς με κουτάκια και στεγανά στο μυαλό σου και διαστρέφεις διαρκώς τα λεγόμενα των άλλων και τα γεγονότα. Αλλά επειδή σε κάθε περίπτωση πρόβλημα με χρώματα και φυλές δεν έχω, σου λέω ότι το ζήτημα είναι η ενταξιμότητα.
      Ο Αλβανός εντάσσεται στην ελληνικη κοινωνία; Οχι ο κακοποιός, ο οικογενειάρχης; Εντάσσεται. Είναι φανατικός μουσουλμάνος; Όχι, αδιάφορος είναι.
      Ο Πακιστανός δεν θα ενταχθεί, όμως. Οχι επειδή είναι μαυριδερός. Αλλά επειδή κουβαλάει μία ολόκληρη ισλαμικη κουλτούρα πάνω του.
      Ο Κινέζος θα ενταχθεί; Πιο δύσκολα από τον Αλβανό, αλλά μακροπρόθεσμα ναι.
      Ο κατάμαυρος Αιθίοπας που είναι όμως χριστιανός Κόπτης θα ενταχθεί; Ναι και υπάρχουν Αιθίοπες από το '80 στους Αμπελόκηπους και κανείς δεν παραπονέθηκε.
      Ο Αφγανός θα ενταχθεί; Που στο κάτω-κάτω, πολλοί Αφγανοί ελάχιστα διαφέρουν από Ελληνες φυσιογνωμικά. Οχι, δεν θα ενταχθεί, για τους ίδιους λόγους που δεν θα ενταχθεί και ο Πακιστανός.
      Και όταν γίνουν πολλοί θα θελήσουν να μας επιβάλουν την κουλτούρα τους. Με τη βία.
      Νομίζω έγινα ξεκάθαρος στα περί ρατσισμού. Δεν θα συνεχίσω. Οποιος επαναλάβει τα ίδια, θα τον θεωρήσω και κακόβουλο και ηλίθιο.
      Ο δογματισμός σας σπάζει κόκκαλα. Είστε απλά ασύγκριτοι...

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 01/11/2010 13:28:54

      Οι χριστιανοί Νιγηριανοί είναι οκ συνεπώς...
      Nα σε πληροφορήσω πως ανερχονται στα 80 εκατομμύρια.Όπως και τα 55 από τα 85 των Αιθιόπων .
      Τώρα το πώς και πού θα ξεχωρίζεις τους μουσουλμάνους από τους χριστιανούς πρόσφυγες , ώστε τους μέν να τους πετάς στη θάλασσα τους δε άλλους να τους καλοδέχεσαι είναι ένα ακόμα αίνιγμα.

      Τη δεκαετία το 1970 ήρθαν και αρκετοί Πακιστανοί κι αργότερα Ινδοί που δε δημιούργησαν πρόβλημα.
      Τώρα που θ αρχίσει και το παραμύθι με την κινεζικη μαφία που καταλαμβάνει τον Πειραιά με παράτες και καραμούζες , θα δεις και τι εστί Χόνγκ Κόνγκ επί Μπρους Λή.
      Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Misha 01/11/2010 13:35:56

      Oι Νιγηριανοί που εισάγουν πόρνες, όχι δεν είναι οκ, και δεν ειναι πρόσφυγες....
      Να τελειώσει το παραμύθι με τους πρόσφυγες που τρέχουν να σωθούν από τις βόμβες, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι κοιτούν να βολευτούν όπως-όπως, επειδή ο μπαμπάς τους είχε 3 γυναίκες, από 5 παιδάκια η καθεμιά...
      Πρόβλημά τους, όχι δικό μου.
      Ας τό δέσουν κόμπο...

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 01/11/2010 11:04:05

  Δεν καταλαβαίνω, γιατι να ενδιαφερθούν οι...εταίροι (χαχαχαχα! να είστε καλα πρωί-πρωί). Εδώ δεν ενδιαφέρονται οι...Έλληνες, οι εν Αθήναις παρεπιδημούντες κλεπτοκράτες.

 8. Enzo avatar
  Enzo 01/11/2010 11:43:00

  μας αξιζουν ολα αυτα γιατι η ελληνικη κοινωνια κουραδοποιηθηκε εντελως τις τελευταιες δεκαετιες.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Enzo 01/11/2010 14:45:32

   +1000!

 9. victoria avatar
  victoria 01/11/2010 11:46:43

  Συγγνώμη, μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η φράση:
  "Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υποκύπτοντας στις επιταγές των Βρυξελλών και των ισχυρότερων ευρωπαϊκών χωρών, εδώ και 10 μήνες έχει δώσει εντολή στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία στον Εβρο, να μην εμποδίζουν την είσοδο μεταναστών"

  Άλλαξε καμιά νομοθεσία, ή επιβλήθηκε εφαρμογή της και για ποια νομοθεσία πρόκειται? Και τι έλεγε, ότι δεν φυλάσσονται σύνορα της Ε.Ε.? Δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά.
  Οι Ευρωβουλευτές μας, λέω, μήπως κάποιος ν' ασχοληθεί?

  • victoria avatar
   victoria @ victoria 01/11/2010 11:49:23

   Πρόκειται για το Δουβλίνο ΙΙ που λέτε πιο πάνω? Και γιατί εφαρμόστηκε "εδώ και 10 μήνες" συγκεκριμένα?

   Σε όλα έχουμε παρατάσεις, αυτό βρήκαν να εφαρμόσουν?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ victoria 01/11/2010 11:55:22

    Oχι,το Δουβλινο ΙΙ ειναι η διαταξη που λεει οτι αν πιασουν οποιονδηποτε στην Ευρωπη τον επιστρεφουν στην πρωτη χωρα της ΕΕ που πατησε το ποδι του και που λογω γεωγραφιας βεβαια ειναι απιθανο να ειναι η Δανια (η κανονικη,οχι η αλλη του νοτου).
    Αυτο για τις πιεσεις για ανοιχτα συνορα ειναι ο κλασικος ανθρωπισμος με εξοδα των αλλων.

    • victoria avatar
     victoria @ ψυχραιμια 01/11/2010 12:07:56

     Ψυχραιμια ευχαριστώ.
     Αυτά ήξερα κι εγώ για Δουβλίνο, δεν ήξερα να περιλαμβάνει 'μη φύλαξη για ανθρωπιστικούς λόγους', πράγμα που σημαίνει ότι η ερώτησή μου ισχύει.
     Δηλαδή τι ακριβώς εφαρμόστηκε εδώ και 10 μήνες? Και πώς το επέβαλαν οι Ευρωπαίοι, ή ήταν τελικά ελληνική απόφαση?

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ victoria 01/11/2010 12:22:25

      Δεν ξερω αν το επεβαλλαν οι Ευρωπαιοι.
      Αυτο μπορει να ειναι παραπληροφορηση οπως τοσα και τοσα αλλα.Μπορει να ειναι αποφαση Παπανδρεου χωρις να του το ζητησει κανεις.Γιατι οχι;
      Μηπως υπαρχει κατι για να τον σταματησει;

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/11/2010 11:47:40

  Γίνονται επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα.
  Οι λαθρομετανάστες θα χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις εκλογές ως μοχλός εκτροπής της ετημυγορίας των Ελλήνων, και εντός κάλπης [με τις ψεύτικες εγγραφές] και εκτός.

  Το έργο εκτυλίσσεται δύο εβδομάδες τώρα, αρχίζοντας με το γιαούρτωμα.

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/11/2010 11:51:25

  Το γιαούρτωμα του Αλαβάνου ήταν έκφραση δημοκρατικής συνείδησης των εξουθενωμένων πολιτών του Αγίου Παντελεήμονα. Τον ξεγύμνωσε κυριολεκτικά, αυτόν και τη συμμορία του.
  Το ίδιο και το αυγουλάκι που έφαγε η Πορτάλιου με το look τραβεστί. Και αν προχωρούσε μεσα στη λαϊκη, θα έτρωγε και ολόκληρη καρτέλλα.

  • Χάρης avatar
   Χάρης @ ΒΙΣ 01/11/2010 12:13:11

   Να χαρώ γκριζαυγίτη που το παίζει δημοκράτης!!!
   Εκεί ,πίσω από τα ΜΑΤ θα κρύβεστε μια ζωή δημοκράτες ,τόσα είναι τα παντελόνια σας...
   Επειδή λογικά είσαι από την άλλη πλευρά της Αθήνας ,να σε πληροφορήσω πως ο αγ.Παντελεήμονας ήταν εδώ και δεκαετίες περιοχή με ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο.
   Την φυλής (με όλα τα παρελκόμενα) την έχεις ακουστά;
   Ξέρεις σε ποια περιοχή βρίσκεται μήπως;
   Αλλά τι κάνω;
   Έχω πιάσει κουβέντα με προλογικό ον;
   Ήμαρτον...
   Λίγες οι μέρες σας πάντως,
   η κυβέρνηση και το σύστημα που τόσο αγαπάτε δεν θα σας σώζει για πολύ καιρό ακόμα...

   • Χάρης avatar
    Χάρης @ Χάρης 01/11/2010 12:14:36

    Να μην αναφέρω τις επιθέσεις που έχετε κάνει στον παπά της ενορίας ,και την απόπειρα εμπρησμού του υπογείου της...
    Αλλά ξέχασα ,είστε και χριστιανοί κατά βάθος.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Χάρης 01/11/2010 12:33:47

     O Aγιος Παντελεήμονας ήταν μικροαστική και μεσοαστική περιοχή.
     Ναι, η Φυλής, οκ, αλλά ειδικά από Αχαρνών και επάνω η περιοχή ήταν πολύ πιο μεσοαστική.
     Εγώ φίλε είμαι από τα δυτικά και έχουμε και εμείς εκεί μπόλικους λάθρους.
     Που δεν τους βλέπω καθόλου δυστυχισμένους, μέχρι και στο γυμναστήριο έρχονται. Και τη στήνουν και στις παιδικές χαρές, αντροπαρέες (κοριτσάκια, αγοράκια, νεαρές μανάδες, χάρμα οφθαλμών για τον λιγούρη ισλαμο-Πάκη...).
     Η Χρυσή Αυγή είναι δικό σας κατασκεύασμα, ο αριστερισμός σας την γέννησε. Είστε οι νταβατζήδες και των λάθρων και των χρυσαυγιτών.
     Εγώ ούτε καν του χώρου του ΛΑΟΣ δεν είμαι.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Χάρης 01/11/2010 12:36:46

     Ασε φίλε που λυπηθήκατε και τις εκκλησίες, εσείς που παθαίνετε ελαφρά συμπτώματα δαιμονισμού όταν περνάτε από έξω και που γράφετε στα φόρουμ σας να γίνει ο Άγιος Παντελεήμονας τζαμί. Ξεχάσατε τι κάνατε στα Δεκεμβριανά 2008 και μετά; Πόσες εκκλησίες και προσκυνητάρια βεβηλώσατε;
     Στο ειπα, οι Χρυσαυγίτες, και να μην υπήρχαν, θα έπρεπε να τους εφεύρετε για να δικαιολογήσετε την ύπαρξή σας, ισλαμολάγνοι.

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/11/2010 11:52:01

  Σε όλους τους τομείς μας κάνουν την χωματερή της Ευρώπης... όχι ότι δεν έιχαν ντόπιους συνεργάτες, αλλά αυτό μας κάνουν.

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/11/2010 12:40:46

  Πάντως ο Έλληνας στην Εσπερία δεν νομίζω να έχει ως κύριο επάγγελμα την πώληση πρέζας, την αρπαγή καδενών στο δρόμο και το "πλύσιμο" με βρωμόνερα υαλοπινάκων αυτοκινήτων με το ζόρι.
  Επειδή έχω ζήσει στην Εσπερία, το λέω...

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/11/2010 12:42:36

  Α ναι, και την πώληση προϊόντων-μαιμού στο πεζοδρόμιο. Και αμπρέλα-αμπρέλα έξω από το μετρό όταν πάει να βρέξει.

 15. Aggelos avatar
  Aggelos 01/11/2010 12:54:34

  η φροντεξ εκανε δουλεια στη θαλασσα,μειωσε τις εισροες μεταναστων ,και τσατισε την Τουρκια που δεν μπορει να κανει μαγκιες με τα ευρωπαικα πολεμικα πλοια..
  οι ευρωπαιοι αναγνωριζουν ως ευρωπαικα συνορα αυτα που δηλωνει η Ελλαδα και οχι γκριζες ζωνες..και ειναι σπουδαιο αυτο..γραφουν κοινως στα αχαμνα τους τους τουρκικους τσαμπουκαδες
  και στον Εβρο θα γινει ετσι..
  εστω και με αρχη για τους μεταναστες η Ευρωπη φυλαει σιγα σιγα τα νοτια ανατολικα συνορα της..

  αυτη ειναι η λυση με την Τουρκια..και την κραυγαζει συνεχεια ο Σαμαρας..οχι διμερεις συζητησεις με την τουρκια οπως κανει ο Γαπ,,αλλα ευρωτουρκικες..

  αυτο συχαινονται οι τουρκοι,,να γινουν τα ελληνοτουρκικα προβληματα,ευρωτουρκικα..

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/11/2010 12:58:15

  Το πιο ωραίο της υποθεσης: Ο Αλαβάνου και η Παλόμα-Πορτάλιου να περιοδεύουν σε λαϊκές γειτονιές υπό την προστασία των μπάτσων-γουρουνιών-δολοφόνων.
  Το υπέρτατο στάδιο του αριστερισμού, χαχα.

 17. anonymous avatar
  anonymous 01/11/2010 13:22:58

  Εδώ θα βρείτε μια εκπομπή του Νεοκλή Σαρρή που μετά το 32ο λεπτό σχολιάζει αυτό το μικρό βιντεάκι.

  Η χώρα δέχεται επίθεση μετά το 1997 και δεν ξέρουμε γιατί και από ποιους. Οι μετανάστες εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο.

 18. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 01/11/2010 13:40:34

  Η Γερμανία δεν παραιτήθηκε ποτέ από το παλαιό της όνειρο, της κυριαρχίας επί της ευρωπαϊκής ηπείρου.

  Πρόκειται για μια χώρα που απλώς υποδύεται την πολιτισμένη, κρατώντας τον λαό της στην "γραμμή", ανεξαρτήτως καθεστώτος. Και τα τελευταία 15 χρόνια με χαμηλούς μισθούς και πλαστικές κάρτες που διόγκωσαν και το ιδιωτικό της χρέος υπέρογκα.

  Η Γερμανία θεωρεί περίπου ότι "ο θεός της οφείλει την Ευρώπη".

  Συγκαλύπτει τα εγκλήματα του στρατού της στους δύο πολέμους, αρνείται τις οφειλές της στους λαούς της ευρώπης που δύο φορές κατακρεούργησε, διαφθείρει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κυβερνήσεις και αξιωματούχους, και μας προβάλει τον Μότσαρτ και τον Γκαίτε για να μας πείσει για τον "πολιτισμό" της.

  Πρόκειται για την χώρα-πυρήνα μια ομοφυλίας λαών (Γότθοι, Φράγκοι, Σάξονες, Τεύτονες κλπ), νομάδων κατά βάσιν, που από την εμφάνισή τους στην ιστορία, επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία, δηώνουν και καταληστεύουν, και στρώνουν πτώματα από όπου περνούν. Ακούγοντας Μότσαρτ και πίνοντας τσάϊ. Και προβάλλοντας την "μαγεία" των φον και των σερ στους αφελείς υπηκόους τους.

  Το ντεμπούτο τους στην Ιστορία αυτοί οι λαοί το έκαναν πωλώντας τα παιδιά τους στα σκλαβοπάζαρα και το σπαθί τους στον αυτοκράτορα. Ηταν, είναι και θα είναι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα μέχρι να εκπολιτιστούν πραγματικά. Κυρίως γιατί οι άρχουσες ομάδες των λαών αυτών, ελέγχουν πλήρως τους λαούς τους. Με διάφορους τρόπους. Εχουν λαούς πειθήνια όργανα, που τους κάνουν συνενόχους στα μεγαλύτερα τους εγκλήματα. Και απολογητές και υπερασπιστές των πιο απάνθρωπων πολιτικών. Ευτυχώς που υπάρχουν και φωτεινότατες εξαιρέσεις μέσα στους λαούς αυτούς.

  Δείτε όμως μόνο τι έχει κάνει η Νεστλε στη Αφρική, η Γιούκαρ στην Ινδία και τα παρόμοια.

  Εμείς οι έλληνες, αυτή την ομοφυλία λαών, δεν την "πειράξαμε" ΠΟΤΕ. Δεν την αγγίξαμε ποτέ. Δεν τους αδικήσαμε ποτέ (όπως είπε και ο Θρασύβουλος στους αριστοκράτες της Αθήνας μετά την παλινόρθωση της δημοκρατίας). Κι όμως έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος και πόνου με αποκλεισμούς ναυτικούς, με βασιλιάδες δοτούς, με δάνεια τοκογλυφικά, με μη-ανάπτυξη και διαφθορά των αρχόντων μας και με καμμένα και κατεστραμμένα χωριά και νεκρούς ολοκαυτωμάτων.

  Το πρώτο μας μεγάλο ελαττωμα είναι η διχόνοια. Αμέσως μετά η διαφθορά μας και ο χαζο-θαυμασμός μας αυτών των εσαεί βαρβάρων. Των τρισβαρβάρων με τις high-tech ηλεκτρικές συσκευές και τους καθαρούς δρόμους.

  Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ενότητά μας, να πολεμήσουμε τους διχασμούς μας, να στριμώξουμε την διαφθορά μας, και να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε και πως η κύρια δουλειά μας, ως έλληνες πάνω σε αυτόν τον πλανήτη-ωκεανό του πόνου, είναι να συντηρούμε την πρόταση της ελευθερίας και της δημοκρατίας και να την πηγαίνουμε, αλώβητη και ολόκληρη, στις επόμενες γενιές. Και ο τελευταίος έλληνας είναι φορέας αυτών των ιδεών, όσο μιλάει την γλώσσα του.

  Θάρθουν κι άλλοι πολλοί μετά από μας.
  Και πρέπει να βρουν έστω ένα μικρό φως να φέγγει.
  Ο βασική αποστολή του έλληνα είναι να παραμείνει το καύσιμο της ελπίδας για τους κολασμένους αυτής της γης, συντηρώντας την πρόταση των προγόνων του: ελευθερία και δημοκρατία.

  Θραξ Αναρμόδιος

 19. Greg avatar
  Greg 01/11/2010 15:47:23

  Δυστυχώς, πάρα πολλοί δεν κατανοούν το φαινόμενο της μετανάστευσης. Φαινόμενο που πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Δεν το σχεδιάζει η Τουρκία, αν και δεν αποκλείεται να είναι ευχαριστημένη από τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργεί στην Ελλάδα, ούτε έχει υποχρέωση να το αντιμετωπίσει. Τί να κάνει; Να κλείσει τα σύνορά της για να μην βγαίνει κανείς; Θα ήταν άσκοπο και ανόητο εκ μέρους της. Δεν είναι δικό της πρόβλημα, γιατί να το επωμισθεί; Η συνθήκη Δουβλίνο 2 είναι το σκάνδαλο -ανθρωπιστικό σκάνδαλο- και πρέπει ΑΜΕΣΑ η Ελλάδα να την καταργήσει στην πράξη με οποιεσδήποτε συνέπειες. Το κακό είναι ότι η φρόντεξ βρίσκεται στον Έβρο ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο. Για την πιστή εφαρμογή της. Τα αριστερά κόμματα, που έχουν μια χαζοχαρούμενη στάση, πρέπει να προσαρμόσουν τη ρητορική τους. Είναι οι μετανάστες άνθρωποι που αναγκάζονται να μετακινηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους; Είναι. Έχουν δικαιώμα να μετακινθούν σε άλλον τόπο; Έχουν. Πού θέλουν να πάνε; Έχω μιλήσει προσωπικά με ουκ ολίγους στην Ομόνοια και στα πέριξ. Η πιο μεγάλη τους αγωνία είναι πώς θα εξασφαλίσουν διαβατήριο για να φύγουν προς Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, σκανδιναβικές χώρες. Οι "ανθρωπιστές", λοιπόν, αντί να ξοδεύουν τις δυνάμεις τους στο ντέρμπι με τους χρυσαυγίτες ή στο αίτημα περίθαλψης αμέτρητων εκατομμυρίων ανθρώπων -100% ανέφικτο για μια μικρή χρεοκοπημένη χώρα- πρέπει να υποστηρίξουν πρώτα απ΄όλα, περισσότερο από κάθε τι άλλο, το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων να μετακινηθούν στον τόπο της επιλογής τους. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;

 20. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 01/11/2010 16:17:29

  2 Απλές λύσεις:Νάρκες στον Έβρο,τείχος όπου δεν μπορεί να ναρκοθετηθεί το έδαφος κ σφαίρες στον αέρα.....Τέλος τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν.....Πλέον δεν μιλάμε για μεμονωμένες επιθέσεις απο λαθραίους εισβολείς αλλά για επιθέσεις 50 ατόμων να χτυπάνε γριούλες κ να επιτίθενται σε γυναίκες...ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ όλοι οι λαθραίοι τον πούλο δεν είμαστε ούτε φιλάνθρωποι,ούτε με ενδιαφέρει για το πως ζεί ο πακιστανός κ ο σομαλός.Εδώ είναι Ευρώπη,παλεύουμε κάθε μέρα με θεούς,δαίμονες κ ΔΝΤ θα έχω να τρέφω κ τον κάθε άπλυτο;Έχει καταντήσει η χώρα ο σκουπιδότοπος της υφηλίου με όλους τους εγκληματίες να έχουν μαζευτεί εδώ.Ας πάνε στην αμερική κ στη Γερμανία δεν θα καταντήσουμε εμείς κ τα παιδιά μας τριτοκοσμικοί..Σκούπες κ απελάσεις κ όποιος αριστερούλης δεν θέλει,ας μπει μέσα στο αεροπλάνο να πάει μαζί τους να γνωρίσει τον πολυπολιτισμό κ την δημοκρατία του Αφγανιστάν κ Πακιστάν....

  • 11888 avatar
   11888 @ Μαύρος Ιάκωβος 01/11/2010 16:43:04

   Μαυρη μαυριλα πλακωσε παλι στο αντινεα......αντε βρηκες και το καπακι τον ΒΙΣ που ελειπε να κανετε ντουετο.

   • Μαύρος Ιάκωβος avatar
    Μαύρος Ιάκωβος @ 11888 01/11/2010 16:48:31

    Έληξε η άδεια απο το Δαφνί;Άντε πίσω πάλι στο τρελάδικο με τους ''συντρόφους'' να εξιστορείτε τα ένδοξα χρόνια της επανάστασης του 1917.Ποίον ρόλο θα παίξεις σήμερα;Του Τρότσκι ή του Λένιν;Avanti popolo.....

    • 11888 avatar
     11888 @ Μαύρος Ιάκωβος 01/11/2010 17:04:39

     Δεν ξερω αν εισαι απο αυτους που περιφερονται με τις ντουντουκες στην πλατεια αττικης ξερνωντας εμετους ή τις ξεπλυμενες κυρατσες που εχουν παρει σβαρνα τα καναλια και σκορπανε μισος,η εισουν και εσυ εκει διπλα στο μυγοφτυσμα με το μαλι καρφακι και τις αρβυλες και πετουσες αυγα και φυλλαδες του μιχαλολιακου στον Αλαβανο,αλλα ενα να ξερεις.

     Αργα η γρηγορα θα το σφραγισουμε το χρονοντουλαπο απ οπου δραπετευσατε και θα παγιδευτειτε εκει μεσα μια για παντα.

     • Μαύρος Ιάκωβος avatar
      Μαύρος Ιάκωβος @ 11888 01/11/2010 17:10:54

      Χααχαχαχαχαχαχαχαχαχα σιγά χαλάρωσε,εκτός απο Λένιν στο Δαφνί παίζεις κ τον μπόμπ τον μάστορα;Αν είσαι μέχρι 15 χρονών δικαιολογείσαι να λές τόσες βλακείες,αν είσαι μεγαλύτερος υπάρχει πρόβλημα....

     • 11888 avatar
      11888 @ 11888 01/11/2010 17:19:32

      Βλεπω αμεση ανταποκριση αλλα και πολυ σιγουρια.Να φανταστω οτι την επομενη φορα θα κατεβεις να πεταξεις γιαουρτια στην αποστολη των σειχιδων του Καταρ?Μαλλον η "τολμη" σας και ο "τσαμπουκας" δε φτανει ως εκει.

     • Μαύρος Ιάκωβος avatar
      Μαύρος Ιάκωβος @ 11888 01/11/2010 17:44:24

      Βλέπω το συνεχίζεις.Μήπως με γουστάρεις κατά βάθος;Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι πιστεύεις με το μυαλό σου οτι ανήκω σε ομάδα που πέταξε τα αυγά κ τα γιαούρτια στον Πολ Ποτ.Συνέχισε να κυνηγάς φαντάσματα σε καλό δρόμο είσαι.Εγώ δεν έχω ''τόλμη'',ούτε μάγκας είμαι,εσύ ο μεταναστολάτρης πέρνα σήμερα το βράδυ με τη κοπέλα σου ή τη μάνα σου ή μόνος σου απο την Ομόνοια,την Πλατεία Αττικής,τον Άγιο Παντελεήμονα αν επιβιώσεις πάνω απο 5 λεπτά εγώ θα γίνω αφισοκολλητής του Αλαβάνου.Ζωντανό θα σε κατασπαράξουν οι Πακιστανοί,Κούρδοι,Αφγανοί,Σομαλοί,Μαροκινοί,Τυνήσιοι φίλοι σου.Μην έρθείς όμως μετά κ φωνάζεις ''έξω οι ξένοι'' οκ;Άντε να σε δώ μάγκα της φακής, απο τα Βόρεια Προάστεια,την Εκάλη κ τη Γλυφάδα κ γω γίνομαι Τσε Γκεβάρα

     • 11888 avatar
      11888 @ 11888 01/11/2010 18:01:08

      Θελει η π@@@@ να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.

     • Μαύρος Ιάκωβος avatar
      Μαύρος Ιάκωβος @ 11888 01/11/2010 18:20:41

      Θα απαντήσεις γλυκειά μου;Έχεις τα κότσια να απαντήσεις έντιμα σ'άυτό που ρωτάω;Μήπως έσφιξες λίγο;Τι έγινε τόμπολα;Βλαχομαγκιές αλλού,όχι σε μένα,οι επαναστάτες του pc μας τέλειωσαν,πάρτε το χαμπάρι το ψέμα της νόθας μεταπολίτευσης τελειώνει,απόλαυσε την συντριβή του καθεστώτος κ το τέλος εποχής.Πάμε για άλλα κ όλοι εσείς οι ανθέλληνες ψευτοδιεθνιστούληδες οδεύετε στους σκουπιδοντενεκέδες της Ιστορίας που θα λεγε κ ο σύντροφος Λένιν...Περαστικά

     • 11888 avatar
      11888 @ 11888 01/11/2010 20:05:39

      Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για το ποιος ακριβως εχει καταληξει στο σκουπιδοτενεκε.Αν και εδω που τα λεμε ακομα και τα σκουπιδια εχουν περισσοτερη αξια απο "ανθρωπους" σαν και του λογου σου.

 21. PELIAS avatar
  PELIAS 01/11/2010 21:16:00

  Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ ή ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ

  Πόσο σύντομος μπορεί να είναι κανείς, όταν αποφασίζει να πάει και να δεί από κοντά, τι γίνεται στον χώρο που περιβάλλει άμεσα την χώρα μας, όπου σήμερα δεν κρύβεται πλέον μία επερχόμενη αλλαγή βίαια ή όχι, καθώς αδιαμφισβήτητα στον χώρο αυτό προ ηγούνται γεγονότα, που μπορούν να παραλληλισθούν εύκολα με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας.
  Γιατί πριν από 19-20 χρόνια περίπου άρχισε η διάλυση της κραταιάς Γιουγκοσλαβίας που γέννησε την Σερβία, την Σλοβενία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και την Κροατία, - τα Σκόπια προϋπάρχουν ως γνωστόν - ενώ πριν από 10 χρόνια περίπου, παραμονές Πάσχα βομβαρδίστηκε από τις νατοϊκές δυνάμεις και αποδυναμώθηκε καθοριστικά η Σερβία, διαλύθηκε ό,τι είχε απομείνει από τη Γιουγκοσλαβία και ανασχηματίστηκαν τα σύνορα στα Βαλκάνια για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  Η αμερικανική επιλογή να τελειώνουν με τη Γιουγκοσλαβία και να ανοίξουν το δρόμο στην ίδρυση νέων κρατών, δημιούργησε μια νέα κουλτούρα, μια νέα αντίληψη πραγμάτων στη βαλκανική χερσόνησο : Διέλυσε οριστικά την αίσθηση των ισχυρών κρατών και επέβαλε καθεστώς εξάρτησης από τρίτες δυνάμεις σε χώρες που είτε υπήρχαν στο παρελθόν και σχημάτισαν τη Γιουγκοσλαβία, είτε δεν υπήρχαν και γεννήθηκαν τώρα.
  Συγχρόνως, το όλο εγχείρημα κατέδειξε την ανυπαρξία και την αναξιοπιστία της Ευρώπης ως ενιαίας δύναμης, ακόμα και ως συμμαχίας, να κάνει κάτι την ώρα πού εξωευρωπαϊκές δυνάμεις δρούσαν (και στρατιωτικά) στα εδάφη της. Αυτό οδήγησε στη συμπέρασμα ότι οι χώροι δεν (αυτό)προσδιορίζονται πια τόσο γεωγραφικά, ως ενότητες, αλλά εξαρτησιακά.
  Η Ελλάδα, μέρος της βαλκανικής, υπέστη άμεσα τις εξελίξεις και τις αλλαγές που προέκυψαν από τη διάλυση της γειτονικής χώρας. Συνορεύαμε με τη Γιουγκοσλαβία. Τώρα συνορεύουμε με τη «Μακεδονία». Έως τότε είχαμε μία Αλβανία στα βορειοδυτικά μας σύνορα. Τώρα υπάρχει κι άλλη μια με το «μαξιλάρι» της «Μακεδονίας» ανάμεσά μας, το Κόσοβο.
  Ψάχνοντας βρίσκει κανείς ρόλους και συμπεριφορές χωρών, πολιτικών κομμάτων, διανοούμενων, δημοσιογράφων και παραγόντων. Παραγόντων που αγάπησαν την βαλκανική κρίση. Είναι οι ίδιοι που αγαπούν κάθε κρίση μια και μέσω αυτής πλουτίζουν και αλλάζουν τις δομημένες ισορροπίες έτσι ώστε να ετοιμάσουν την υποδοχή της επόμενης κρίσης.
  Και με αυτό το σκεπτικό προσεγγίζεται καλύτερα η σημερινή κρίση στην χώρα μας. Μέχρι σήμερα οι ‘Ελληνες παρακολουθούν την κρίση χωρίς αντίδραση. Και αν αντιδρούν το κάνουν με την κομματική συμπαράσταση και ανάλογα με το κόμμα που έχουν επιλέξει. Μία αντίδραση από βουβή μέχρι θορυβώδης, αλλά ακόμα παντελώς ανίκανη να δείξει ότι, δεν μπορεί να ανεχθεί την έξωθεν επιβαλλόμενη κρίση με ανάλογες συνέπειες με αυτές που έζησε η πρώην Γιουγκοσλαβία.
  ‘Ισως επειδή οι Έλληνες αρκούνται και στα λιγότερα, καθώς πείθονται ότι, τα λεφτά τα έφαγαν μαζί με αυτούς που μας κυβερνούν. ‘Ισως επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι, το επιδιωκόμενο είναι, οι ‘Ελληνες από αφεντικά στον οίκο τους να μετατραπούν σε δουλικά. Ίσως όμως, και το κυριότερο, επειδή δεν έχουν δεί στην Σερβία το εξοργιστικό αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του κ. Κλίντον και της μαντάμ Ολμπράϊτ, στενής φίλης της Μαργαρίτας και μαμάκας του Γεωργίου Παπανδρέου, που έλεγε ότι ο Τζέφρυ γνωρίζει πολύ καλά, τι υπάρχει σε κάθε συρτάρι του Στέητ Ντηπάρτμεντ !. Και μαζί με μία τέτοια εξέλιξη, μόνιμη επωδός της αμερικανικής πρακτικής σε θέματα της αμερικανικής επιρροής και ο διαμελισμός της χώρας μας σε κομμάτια που προσδιορίζονται από τον αριθμό των γειτόνων μας, δηλαδή των Αλβανών, των Σκοπιανών, των Βουλγάρων και των Τούρκων.
  Είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά των υπερατλαντικών συμμάχων μας στα Σκόπια τότε που οι σκοπιανοί βάφτιζαν το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε Αλέξαντρο Μακεν-τονσκυ, καθώς μόλις το πληροφορήθηκαν, διέταξαν τους σκοπιανούς να το βαφτίσουν σε Μεγκα Αλέξαντρο.
  Είναι προφανές ότι, όσο οι Αμερικανοί θα εξακολουθούν να είναι ασυναγώνιστοι, η χώρα μας θα ενταχθεί δυστυχώς και αυτή με ή χωρίς αντίσταση και αιματοχυσίες στην εφαρμογή της πρακτικής δημιουργίας προτεκτοράτων. Από την πρακτική αυτή και από την δημιουργία των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας μπορεί να άλλαξε το πολιτικό-διοικητικό αλλά όχι και η συνείδηση και η παράδοση των λαών των νεοσχηματισθεισών χωρών. Δηλαδή δεν άλλαξε στους λαούς τίποτε ώστε να διαφέρουν από το παρελθόν στο παρόν. Στα βόρεια των Βαλκανίων εξακολουθεί να υπερισχύει η αξιοπρέπεια και η δημιουργία με κάθε τρόπο ενώ στα νότια των Βαλκανίων εξακολουθεί να υπερισχύει και να καταγράφεται η κακομοιριά και ό,τι συντελεί σ’αυτήν.
  Είναι χαρακτηριστική στους περισσότερο απομακρυσμένους γείτονές μας ότι, δεν υπάρχει στις χώρες τους ούτε ένας μετανάστης λευκός ή έγχρωμος, μολονότι σήμερα θα μπορούσε να επιβιώσει και στις χώρες αυτές οικονομικά. Δεν υπάρχει εγκατάλειψη επειδή οι κρατικοί μηχανισμοί είναι «ορκισμένοι» να φροντίζουν και να προβάλουν την καλύτερη δυνατή εικόνα των πόλεων και των χωριών. Δεν υπάρχει το συνηθισμένο στα νότια καφενείο και μπαράκι, γιατί δεν υπάρχουν θαμώνες να το συντηρούν. Ούτε φυσικά υπάρχουν κάθε είδους αξύριστα και ακούρευτα εξαμβλώματα με κάθε είδους σκουλαρίκια και συρμάτινα εξαρτήματα ούτε με τατουάζ και περίεργη ένδυση. Δηλαδή με ή χωρίς υπερατλαντική κατοχή ο κόσμος τους δουλεύει και παράγει ζώντας μέσα στα μέτρα του σε αντίθεση με τον κόσμο μας που δεν παράγει αλλά επιμένει να ζεί έξω και επάνω από τις δυνατότητές του.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.