19/02/2009 18:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία και η Γαλλία θα μας σώσουν

Η Γερμανία και η Γαλλία μπορεί να αναγκαστούν να εξετάσουν τη διάσωση ολόκληρων κρατών και όχι μόνο μεμονωμένων τραπεζών, καθώς οι ευρωπαϊκοί εθνικοί προϋπολογισμοί λυγίζουν υπό το βάρος της ύφεσης. Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέερ Στάινμπρούεκ υπήρξε ο πρώτος υψηλόβαθμος πολιτικός που έθιξε το θέμα αυτή τη εβδομάδα, λέγοντας ότι ορισμένα από τα 16 κράτη μέλη της ευρωζώνης  «αντιμετωπίζουν δυσκολίες» και μπορεί να χρειαστούν βοήθεια. Ανώτεροι γάλλοι αξιωματούχοι εξέφρασαν επίσης ανησυχία για τις πιέσεις στις  αγορές καθώς το κόστος ασφάλισης ομολόγων του ιρλανδικού, ελληνικού και ισπανικού δημόσιου έναντι του κινδύνου στάσης πληρωμών αγγίζει ιστορικά ρεκόρ και η διαφορά αποδόσεων στα ομόλογα διευρύνεται.  

Ο εφιάλτης για την Α. Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί είναι ότι τα διευρυμένα δημοσιονομικά ελλείμματα θα ωθήσουν τους επενδυτές να αποφύγουν τα ομόλογα μερικών κρατών, προκαλώντας έτσι περιφερειακές κρίσεις. Ενώ λίγοι επενδυτές προβλέπουν στάσεις πληρωμών, ο απλός κίνδυνος και της πιθανότητας ακόμη να υπάρξουν στάσεις ωθεί τις δύο πλουσιότερες οικονομίες της ευρωζώνης να αγνοήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και να δηλώσουν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν. 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:  http://www.sofokleous10.gr/

Και σκεφτείτε: Με τι ανταλλάγματα θα θελήσουν να μας σώσουν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 19/02/2009 19:01:18

  "Και σκεφτείτε: Με τι ανταλλάγματα θα θελήσουν να μας σώσουν;"

  Την προκαταβολή τους πάντως την έχουνε πάρει. Αεροδρόμιο, ναυπηγία, τηλεπικοινωνίες οι μεν, φρεγάτες ελικόπτερα, τράπεζα, ασφαλιστικές οι δε.
  Τα συνεταιρικά αεροπλάνα ακολουθούν συντόμως.Τι άλλο έχει απομείνει; Κάτι καμένα βουνά και κάτι βιασμένες παραλίες. Ε ας τα πάρουν κι αυτά μήπως και πρασινίσουν τα βουνά και γίνει παρθενορραφή στις παραλίες.

 2. donaE avatar
  donaE 19/02/2009 19:03:11

  Τα περιφημα ανταλλαγματα!Τι να παρουν απο εμας,κανενα σπιτι στην Πελλοπονησο και ουτε πια!Εχω προσωπικη πειρα.Απλως διεκδικουν την ηγεμονια της ΕΕ,κανοντας ζωνες επιρροης.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/02/2009 19:06:02

  Τα ανταλλάγματα γίνονται ήδη αντιληπτά σε επίπεδο διαφοροποίησης προς το αλαζονικότερο και αυταρχικότερο της συμπεριφοράς διαφόρων εδώ εταιρειών.

 4. donaE avatar
  donaE 19/02/2009 19:16:54

  @3
  Αυτο δεν ειναι ανταλλαγμα,ειναι το δικιο του ισχυρου.

 5. neoinileias avatar
  neoinileias 19/02/2009 19:21:24

  έτρα λιτότητας, με περικοπή των δημοσιών δαπανών& επενδύσεων, αλλά και αύξηση της μερικής ανεργίας είναι κάποια από τα μέτρα που προτείνει στη χώρα μας ο αρμόδιος επίτροπος οικονομικών της ΕΕ κ. Χοακίν Αλμούνια για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και όλα αυτά μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανασφαλές κλίμα, εξαιτίας τόσο των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, όσο και της διεθνούς κρίσης που αυξάνει τα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία.
  Ως γνωστό ομως, η εργασία σύμφωνα με το σύνταγμα αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος, εδώ όμως και αρκετά χρόνια η δομή της οικονομικής πολιτικής κατά παράδοξο τρόπο ονόμασε «φιλολαϊκό μέτρο» την πλήρη απασχόληση. Σε αυτή την κατεύθυνση και με βασικό επιχείρημα την «δημοσιονομική εξυγίανση» άνοιξε ο δρόμος για την ασύδοτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μαλιστα σε αρκετές περιπτώσεις με την σιωπηλή συναίνεση των συνδικάτων, με τη στάση που τήρησαν σε σχέση με τα προβλήματα νομιμοποίησαν αρνητικές για τους εργαζομένους εξελίξεις. Το φαινόμενο ως ένα μεγάλο βαθμό αδυνάτησε τις θεσμικές παρεμβάσεις και απορύθμισε την γενικότερη κοινωνική λειτουργία.
  Σε αυτό το πλαίσιο η περικοπή των κρατικών δαπανών που ως πολιτική λειτουργία εξελίχθηκε την τελευταία δεκαετία οδήγησε, εκτός των άλλων, χιλιάδες ανθρώπους στην υποαπασχόληση με σοβαρές επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό, ψυχολογικό κτλ επίπεδο, αν και υπήρχαν-υπάρχουν μεγάλες ανάγκες που κατά γενική ομολογία δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα.
  Αν τώρα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ποιο διεισδυτικότερη προσέγγιση στο γενικότερο εργασιακό περιβάλλον εξαιτίας κύρια των οικονομικών προβλημάτων βλέπουμε ότι, σε αρκετούς εργασιακούς κλάδους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οι πτυχιούχοι παραμένουν άνεργοι αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτηση τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός δείχνει εκτός των άλλων την έλλειψη κρατικής μέριμνας για τη ρύθμιση των εισακτέων στα πανεπιστήμια, την ανεπαρκή εκπαίδευση των νέων ανθρώπων, δεν καλλιεργούνται επαγγελματικές κατευθύνσεις σύμφωνα με τις ανάγκες κτλ.
  Την ίδια στιγμή το φαινόμενο των πελατειακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα οδήγησε σε επιλεκτικές επιχορηγήσεις μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κτλ με αποτέλεσμα να μην μπορεί έτσι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υγιούς οικονομικής ανάπτυξης που θα εξασφάλιζε κοινωνικές ισορροπίες μέσα από ρυθμίζόμενη αλληλεπίδραση που θα οδηγούσε σε αλλαγές το περιβάλλον της παραγωγικής διαδικασίας.
  Με αυτά και με άλλα βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος» και αντιμέτωποι με ένα τεράστιο χρέος που για να το ξεχρεώσουμε πρέπει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με υψηλότερα επιτόκια, χωρίς από την άλλη πλευρά ως χώρα να μπορούμε με τα μέτρα που προτείνονται να δημιουργήσουμε πλούτο.. μπορεί όμως μια οικονομία με μείωση των δημοσιών δαπανών και των δημοσιών επενδύσεων να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί;

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/02/2009 19:26:27

  @donaE: βέβαια, και απροκάλυπτα.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 20:19:31

  Η ΔΕΗ έχει μείνει. Και η RWE ή η Εon ή δεν ξέρω ποιος περιμένει.

  Και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Δικό τους ήταν... Αλλά τους τα χαλάνε τα Σκόπια (με τους Αμερικάνους δεν είναι αυτά;)

  Και η Ελλάδα θα χωριστεί σε ζώνες, μερικές καθαρές, χωρίς ιθαγενείς, για Γερμανούς συνταξιούχους.

  Ά, και ξέχασα, νεαρές και νεαροί ντόπιοι για ψυχαγωγία των γερόντων.

  Και όχι άλλα F16 και τέτοια... μόνο Euroτάδε.

 8. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 19/02/2009 20:29:05

  Με ανταλλαγμα φυσικα την επιστροφη στα δημοκρατικα ιδεωδη και στη νορμαλ πολιτικη ζωη.

 9. Ferdinand Lassalle avatar
  Ferdinand Lassalle 19/02/2009 20:54:40

  @ archaeopteryx 8
  Η ΔΕΗ, λένε, είναι υπ' ατμόν. Άν όντως αυτό ισχύει και πρόκειται ακόμα για τη RWE, το μυστήριο είναι, πως και εγκατέλειψαν το λιθάνθρακα. Ίσως παίρνει κεφάλι άλλη ανταγωνίστρια Γερμανική, με έμφαση σε ανανεώσιμες.
  Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Εφυγαν οι Κινέζοι. Ακούγεται ότι τα Σκόπια επέλεξαν για deal το Μπάρ του Μαυροβουνίου (ίδια απόσταση, και η από κοινού αναγνώριση του Κοσυφφοπεδίου είναι επιβεβαιωτική ένδειξη). Άν Σερβία + Σκόπια + Κόσοβο (και φυσικά Μαυροβούνιο) πάνε Μπάρ, φυσικό είναι και οι Κινέζοι να πάνε Μπάρ. Ακριβώς απέναντι έχει και 2 - 3 καλά Ιταλικά λιμάνια, τους ενδιαφέρουν πολύ. Προφανώς ο Γκρούεφσκι είναι με τα μπούνια στο φιλο-Μπάρ επιχειρηματικό group (έτσι εξηγείται). Ίσως όμως υπάρχει ακόμα και άλλη, ανταγωνιστική άποψη από FYROM και Σερβία μεριά. Οι Γερμανοί πάντως, σαφώς παίζουν πολύ στη Σερβία. Είναι σχεδόν μόνοι και ανενόχλητοι εκεί, άν ρίξουν το πρέπον οικονομικό βάρος, οι FYROM θα το ξανασκεφτούν.
  Οι Γάλλοι μας πουλούν όπλα.

 10. silegav avatar
  silegav 19/02/2009 21:00:04

  O Peer Steinbrueck στις 31/12/08, και ενω η ύφεση έδειχνε τα δόντια της, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο "αναπτυξιακής φούσκας".
  http://business.smh.com.au/business/german-minister-warns-of-growth-bubble-20081231-77io.html
  και γέλαγε ο κάθε πικραμένος.

  Αν περιμένουμε από αυτόν τον κλόουν σωτηρία ...κονομήσαμε.

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/02/2009 21:05:47

  χώρια τα οικολογικά, προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε με τον λιθάνθρακα (που εκτιμώ είναι καλύτερος σαν κάυσιμο από τον λιγνίτη). Η μόνη εξήγηση που περνάει το τεστ τοης κοινής λογικής έιναι ότι είναι 10% προεκλογικές πράσινες ανοησίες της ΝΔ, 30% το καρτέλ του πετρελαίου (3-4 μεταφορέις και δύο διυλιστήρια) και 60% επενδύσεις που έχουν κάνει 3 (ίσως 4 ) όμιλοι σε αέριο (και μονάδες που το καίνε) και θα καθυστερούν τον λιθάνθρακα μέχρι να πετύχουν 5-6 χρονια ανενόχλητης αποσβεσης. Δεν έχω άλλη εξήγηση. Ά και οι Ρώσοι με τα δικά τους (αέρια)

  Η ΔΕΗ η καημένη θα παίζεται συνέχεια. Χωρίς να ξέρω, εικάζω: Με ύφεση, η ζήτηση είναι πεσμένη, και μέχρι το καλοκαίρι να δεις τι θα γίνεται. Το εγχώριο κεφάλαιο πάντα θα προτιμά τον εαυτό του από τους γερμανούς, όσο αντέξει.

  Ενδιαφέρον το περί Μπαρ

 12. Ferdinand Lassalle avatar
  Ferdinand Lassalle 19/02/2009 21:30:11

  @ 12
  Για τους Σέρβους, το Μπάρ πλεονεκτεί ως εμπορευματικός σταθμός (μικρή απόσταση, Ιταλία απέναντι). Για FYROM είναι αμφίβολο αυτό. Ένα ατού της Θεσσαλονίκης είναι ο υπάρχων τοπικός πετρελαιοαγωγός Θεσσαλονίκης Σκοπίων, αλλά είναι ατού βραχύβιο. Νέοι σχεδιαζόμενοι μεγάλοι αγωγοί με κατεύθυνση Ανατολής-Δύσης παρακάμπτουν το Ελληνικό έδαφος.
  Το Γερμανικό οικονομο-στρατηγικό project φαίνεται να είναι ενιαίο βαλκανικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (Σερβία - Μαυροβούνιο - FΥROM - Βουλγαρία - Ελλάδα - Αλβανία, και ίσως Ρουμανία). Άν περιλάβει τελικά και τις μεταφορές, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (και γενικά ο μεταφορικός κόμβος Θεσσαλονίκη) έχει σημαντική θέση μέσα στο δίκτυο. Και ίσως τότε παίζει και ο ΟΣΕ. Άν όχι, η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να έχει υπερτοπικό ρόλο. Δυστυχώς, οι τοπικές ελίτ της πόλης του ... Ψωμιάδη (άν κάνουμε την μάλλον φανταστική υπόθεση ότι υπάρχουν), δεν το καταλαβαίνουν έτσι.
  @ 11
  Μα η "ύφεση" που βιώνουμε τώρα, είναι ακριβώς το λογικά επακόλουθο ξεφούσκωμα της αναπτυξιακής φούσκας 1990 - 2008. Ο Στάινμπρουκ είπε σωστά πράγματα, αλλά με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Το 2005 πρέπει να τα έλεγε. Κυρίως προς την πέρα πλευρά του Ατλαντικού.

 13. ΔΕΗτζής avatar
  ΔΕΗτζής 19/02/2009 21:34:00

  Βάλε και ένα ποσοστό από το τοπικό λόμπι Κοζάνης-Πτολεμαίδας που, ανοήτως, θεωρούν πως απειλείται η κυριαρχία του λιγνίτη από το λιθάνθρακα.

  Η ΔΕΗ φέτος θα γράψει τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της.

 14. Ferdinand Lassalle avatar
  Ferdinand Lassalle 20/02/2009 01:27:03

  Πάντως, για Γάλλους και Γερμανούς, το Νο 1 πιεστικό πρόβλημα δεν είναι οι πιό αδύναμες χώρες του Ευρώ, αλλά η καταρρέουσα αυτοκινητοβιομηχανία τους.
  Αυτό συνδέεται πιο πολύ με την κατάσταση στις ΗΠΑ, και όχι με τα Ευρωπαικά πράγματα. Τι θα γίνει π.χ. η ΟPΕL, θυγατρική της καταρρέουσας GM; Θα κλείσει; Θα κρατικοποιηθεί;
  Φαίνεται να κερδίζει έδαφος η "μεικτής οικονομίας" πρόταση του κόμματος των Πρασίνων, δηλαδή να αποδεσμευθεί η ΟPΕL από τη μητρική της (αλλά η GM να κρατήσει μειοψηφικό πακέτο της, ανάλογα με τη στήριξη που θα έχει από τη διοίκηση Ομπάμα, ώστε να μή κλείσει). Η πλειοψηφία και το management να πάει σε μεικτό γερμανο-ευρωπαικό σχήμα, ίσως με μικρή επενδυτική συμμετοχή και του Γερμανικού Δημοσίου. Με όρο της χρηματοδότησης, τον ριζικό τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την παραγωγή οχημάτων μικρής κατανάλωσης καυσίμων και χαμηλών ρύπων, υβριδικών χαμηλού κόστους κτλ.
  Φυσικά, το πιό δύσκολο είναι να "μονταριστεί" το μεικτό επενδυτικό σχήμα, τα τεχνολογικά προβλήματα είναι μάλλον λυμένα.
  Το αναφέρω ως δείγμα των κατευθύνσεων που είναι στη φάση της εξέτασης και αξιολόγησης.

 15. tony avatar
  tony 20/02/2009 10:14:02

  Αέρα δουλειές δηλαδή.Αν και καταρρέουν βρήκαν τη λύση.Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.Και πως θα πληρώσουμε τις πανάκριβες ευρωπαϊκές μηχανές την ώρα που οι Ινδοί και οι Κινέζοι,έχουν δέκα φορές ποιο παραγωγικές στο ένα δέκατο της τιμής?
  Τι κάνει ο Σαρκοζι και η Μεργκελ ιμπεριαλισμό μέ Κινέζικα παπούτσια?
  Αμα οι Κινέζοι τους κόψουν τά παπούτσια και οι Ινδοί τά σώβρακα,τότε τά συμβόλαια τους δεν θα κάνουν φράγκο.
  Ξυπόλητοι,ξεβράκωτοι και ιμπεριαλιστές,το νέο μυστήριο του 2009.
  Νομίζω οτι πρέπει να το πάρουμε απόφαση.Ο πρώτος κόσμος κατάρευσε,και δικαίως.Ο νέος κόσμος είναι ένας ούτε πρώτος ούτε τρίτος.Με δημοκρατικά δεδομένα το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα στον κόσμο ψήφισε δικτατορία του προλεταριάτου.Και αφού το ενάμισι δις των Κινέζων αποφάσισε έτσι είτε θέλουμε είτε όχι έτσι θα γίνει.Μια παγκόσμια οικονομία σημαίνει υποχρεωτικά και μια παγκόσμια κυβέρνηση.Σε μια παγκόσμια οικονομία οι Εθνικές κυβερνήσεις είναι απλά διαχειριστές.Με ποια δύναμη η Μεργκελ και ο Σαρκοζι αποφασίζουν?
  Αμα τους κλείσει την στρόφιγγα ο Πουτιν αύριο το πρωί θα ψοφήσουν από το κρύο.Και εμείς θα περιμένουμε να μας ταΐσουν οι ξυπόλητοι.Ολη η ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη βιομηχανία είναι άχρηστη.Είκοσι χρόνια τώρα με τον κρατισμό τις επιδοτήσεις,και την διαφθορά,έγινε όπως έγινε.

 16. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 20/02/2009 11:30:05

  @tony

  Ωπα ρε. Ο ξεφτυλισμένος καρβέλια ονειρεύεται.
  Οι Κινέζοι και οι Ινδοί ετοιμάζονται πακέτο πάλι για
  τρίτο κόσμο και χειρότερα. Αν σου αρέσει τόσο πολύ
  η Κίνα και η Ινδία, πήγαινε από εκεί να δεις την γλύκα.

 17. donaE avatar
  donaE 20/02/2009 11:46:13

  Ναι με τοσο πληθυσμο που εχουν να ταισουν και με αυτες τις νοοτροπιες δεν μπορουν να ανπτυχθουν σαν αγορες εσωτερικα

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/02/2009 12:01:16

  Ιδέα δεν έχετε πόσο ακριβά πουλάνε την τεχνογνωσία οι Γερμανοί σε όσους την έχουν ανάγκη και πόσο φροντίζουν να μην ανθίσει εγχώρια βιομηχανία. Σε χώρες οι οποίες εισάγουν προϊόντα τους δεν "επιτρέπουν" να κατασκευαστεί ούτε σπείρωμα της προκοπής εγχώριο. Ξέρουν αυτοί τους τρόπους.

 19. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 20/02/2009 12:14:17

  @ 16
  Τόνυ, οι Γερμανοί έχουν "φορτώσει" μεγάλη ποσότητα ράβδων χρυσού στα υπόγεια, στο κρατικό τους θησαυροφυλάκιο.
  Totgesaegter leben laenger.
  Αυτοί που τους έχουμε για πεθαμένους, ζούν πιό πολύ.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2009 13:07:56

  συμφωνώ με το αλλενάκι 19, και επαυξάνω. Φτηνούς υπεργολάβους, γκασταρμπάϊτερ στην χώρα προέλευσής τους θέλουν.

 21. ataktos avatar
  ataktos 20/02/2009 13:16:15

  "Ο κόσμος καίγεται και αυτή χτενίζεται"

 22. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 20/02/2009 13:28:04

  Ανεμογεννήτριες: Πρώτοι σε παραγωγή είναι ήδη οι Κινέζοι. Δεύτερη οι Γερμανοί. Αλλά οι Κινέζοι αγοράζουν (πανάκριβα, εννοείται) Γερμανική τεχνογνωσία ανεμογεννητριών και φωτοβολταικών.
  Όπως και έτοιμα πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής (με συστήματα ελέγχου της SIEMENS, άς πούμε), που οι Γερμανοί δεν τα θέλουν στη χώρα τους (και στην Ευρώπη γενικά).
  Όταν αρρωστήσει το άλογο, ο διάολος βρίσκει άλλο τρόπο για να πάει στη δουλειά του.

 23. tony avatar
  tony 20/02/2009 13:28:38

  Δεν είπα οτι μου αρέσει η νέα πραγματικότητα.Δεν μου αρέσουν τά Κινέζικα παπούτσια και τα Ινδικά εσώρουχα.Τίποτα από την νέα πραγματικότητα δεν μου αρέσει.Και πιστέψτε με δεν με ρώτησε κανένας, αν ήθελα να γίνει έτσι.Αν με ρωτούσαν θα έλεγα όχι.
  Άλλα είτε μου αρέσει είτε όχι η πραγματικότητα είναι αυτή.

 24. Ferdinand Lassalle avatar
  Ferdinand Lassalle 20/02/2009 15:15:35

  Μετά τους Πράσινους, και οι γραμματείς των 2 Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στη Γερμανία (CSU και CDU), ζητούν σήμερα 20/2 "να γίνει η ΟΠΕΛ Γερμανική".
  "Volkswagen, Mercedes, ΒΜW να βοηθήσουν. Η βοήθεια και του Δημοσίου, να μη αποκλεισθεί".
  Η εκδοχή του καπιταλισμού που ξέραμε, τέλειωσε.
  Ο Κέυνς γελάει σαρκαστικά στο μνήμα του.

 25. Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ avatar
  Πρώην ΙΝΤΡΑΚΟΜ 20/02/2009 15:45:30

  @tony

  Για να κατακτήσεις τον κόσμο χρειάζεσαι κάτι δυνατότερο από σωβρακοφανέλες...

 26. tony avatar
  tony 20/02/2009 16:00:38

  Συμφωνώ άλλα νομίζω ότι χωρίς σοβρακοφανέλες δεν πας μακριά.Λύσε πρώτα τα σώβρακα και τις φανέλες και μετά βλέπουμε για κάτι δυνατότερο.Με δανεικά σώβρακα που πάς?

 27. Ferdinand Lassalle avatar
  Ferdinand Lassalle 20/02/2009 19:57:08

  @ 26 - 27
  Μεταξύ μας: Εντάξει σώβρακα μάς πουλάνε οι φίλοι μας οι Κινέζοι, αλλά μας τα πήραν τα σώβρακα κανονικά (μαζί και το λιμάνι).
  Με μιά κραυγή απ' τα παλιά: "Τσίτσιο, το λιμάνι έφυγε".

 28. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 21/02/2009 08:55:17

  28. Και φυσικα εφυγε το λιμανι οταν εσεις ειστε ανικανοι να το διαχειριστειτε.
  Κι ακομη που εισαι;
  Θα σας παρουν και τις γυναικες και αντε μες την παγκοσμιοποιηση, το εκτρωμο σας, να βρεις θηλυκο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.