04/08/2009 16:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία εκδίδει τον Χριστοφοράκο (που μπήκε σε κλινική),στην Αθήνα σπάει η ομερτά, αλλά ο Καραβέλας άφαντοςΣτην Γερμανία,  η Εισαγγελία του Μονάχου εισηγείται πλέον  την έκδοση στην Ελλάδα του Μ. Χριστοφοράκου, ο οποίος που μεταφέρθηκε σε κλινική με καρδιολογικά προβλήματα. Στην Αθήνα, απολογείται σήμερα στον ανακριτή το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου που  αποφυλακίστηκε, χθες, αλλά συνελήφθη και πάλι μέσα σε λίγα λεπτά. 

 Ο κ. Γεωργίου έχει καταθέσει και απολογητικό υπόμνημα 32 σελίδων, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν (νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της παθητικής δωροδοκίας) και υποστηρίζει ότι ο ΟΤΕ δεν υπέστη ζημιά από την σύμβαση του 1998 για τα ψηφιακά κέντρα.

 Το ενδιαφέρον της κατάθεσης Γεωργίου εστιάζεται στο τι θα απαντήσει σε αυτό που είπε ο συγκατηγορούμενος του Γ. Σκαρπέλης, ότι δηλαδή πίσω από το κωδικό όνομα Φρανς, βρίσκεται ο ίδιος. Μετά την την απολογία του στον ανακριτή  ο κ. Γεωεργίου κρίθηκε πάλι προφυλακιστέος

Στο μεταξύ, όπως γράφει η zougla.gr, , ενώ το ένταλμα για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο δημοσιεύθηκε κανονικά στην ηλεκτρονική σελίδα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες αργότερα να συλληφθεί στο Μόναχο, αντίθετα, στην περίπτωση του Χρήστου Καραβέλα, το όνομα, η φωτογραφία και τα κακουργήματα για τα οποία καταζητείται δεν εμφανίζονται καθόλου στην ιστοσελίδα της. Ενώ μπορεί κανείς να εντοπίσει εκεί εκατοντάδες καταζητούμενους από κάθε γωνιά του πλανήτη –φυσικά και τον Χριστοφοράκο- ο Καραβέλας λάμπει δια την απουσίας του!

Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών


Το Υπουργείο εσωτερικών σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, απαντά στις αποκαλύψεις της zougla.gr ως εξής:


«Ως προς τα αναγραφόμενα σε διαδικτυακή καταχώριση («μπλόγκ») περί δήθεν παροχής προστασίας σε κατηγορούμενο για τον οποίο έχει εκδοθεί (διεθνές) ένταλμα σύλληψης, για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρονται τα εξής:


Στις 29-05-2009 εκδόθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, του Έλληνα υπηκόου ΚΑΡΑΒΕΛΑ Χρήστου, το οποίο απεστάλη, στο Εθνικό / Κεντρικό Γραφείο INTERPOL Αθηνών / (Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας), προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία άμεσης καταχώρισης στην βάση SCHENGEN, καθώς και στην βάση δεδομένων της INTERPOL και έκδοσης ερυθράς αγγελίας διεθνών αναζητήσεων.


Το Εθνικό Γραφείο INTERPOL, απέστειλε αυθημερόν, ηλεκτρονικό μήνυμα (διεθνών αναζητήσεων) σε όλες τις Χώρες INTERPOL, με ιδιαίτερη επισήμανση στην INTERPOL Γερμανίας και INTERPOL Ουρουγουάης όπου σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιείτο ο καταζητούμενος. Στη συνέχεια εξεδόθη και η ερυθρά αγγελία (29-05-2009) προκειμένου να καταχωρισθεί στο site της INTERPOL, κατά πάγια μεθοδολογία.


Η διεθνής συνεργασία συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη του φυγοδίκου.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Elias avatar
  Elias 04/08/2009 19:20:21

  Και αυτό εδώ (http://www.interpol.int/public/data/wanted/notices/data/2009/42/2009_16442.asp) τότε τι είναι;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Elias 04/08/2009 21:45:17

   διαβάστη την ενημέρωση που κάναμε

 2. Χι avatar
  Χι 04/08/2009 19:42:07

  Πότε Βούδας, πότε Κούδας.

  Και μια και μιλάμε για Βούδα...

  http://www.youtube.com/watch?v=yNFPjvT5PJM

  Καρδιά μου καημένη
  πώς βαστάς και δε ραγίζεις
  στον ψεύτη ντουνιά
  τόση απονιά που αντικρίζεις

  Για να μαθαίνουμε και λίγη ιστορία, το πρωτότυπο από την ταινία Μοther India, με τη Nargis.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.