08/01/2010 16:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία έχασε τον τίτλο του πρώτου εξαγωγέα από την Κίνα

Η Γερμανία έχασε τον τίτλο του πρώτου παγκόσμιου εξαγωγέα από την Κίνα, η οποία επωφελείται περισσότερο από την οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τις στατιστικές για το εξωτερικό εμπόριο που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία, το εμπορικό πλεόνασμα της οποίας αυξήθηκε περαιτέρω το Νοέμβριο, παραμένει πάντως ένας πρωταθλητής του εξωτερικού εμπορίου.

Με 82 εκατομμύρια κατοίκους, πούλησε πέραν των συνόρων της αγαθά αξίας 734,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (1.050 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τους 11 πρώτους μήνες του 2009, σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο Destatis.

Η Κίνα και το 1,34 δισεκατομμύριο των κατοίκων της την ξεπέρασε, εξάγοντας κατά την ίδια περίοδο αγαθά αξίας 1.070 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σ' ολόκληρο το 2009, η Κίνα θα κερδίσει συνεπώς για πρώτη φορά την πρωτιά, την οποία η Γερμανία διατηρούσε τα τελευταία χρόνια με πολύ μικρή διαφορά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Soustom avatar
  Soustom 08/01/2010 20:34:21

  ..κανένα σχόλιο σ'αυτό από κανέναν στήν Ελλάδα;Ας μήν αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί φωνάζει ο Γερμανός τής Κεντρικής Τράπεζας.Τά λεφτά του δίνει τόσα χρόνια....Οι Ελληνες προτιμούμε να φωνάζουν οι Ζούγκλες και οι Τρά(γ)κες από την τηλεόραση.Α! και να τούς βγάζουμε τόν Ελληναρά Πάγκαλο να τούς βάζει στήν θέση τους.
  ...Πόσο έχει τό εισιτήριο για Dubai;;;;;;;

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/01/2010 21:25:39

  Οι λεγόμενες ¨ένδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις¨ , μέσα στις οποίες πρέπει να εντάσσουμε πλέον και την Κίνα , βρίσκονται στο απόγειο τους.

  Τρίτη - Τετάρτη ( 5-6 /1 / ¨καλή πρωτοχρονιά ¨ ) η ¨ΝΕΤ ¨ πρόβαλε ( μεταμεσονύχτια σε δύο συνέχειες ) εγγλέζικο ¨αποκαλυπτικό¨ , αλλά και ¨επιθετικό¨ ντοκιμαντέρ για τον ¨φασισμό και εθνικισμό¨ του Πούτιν...

  Εάν θυμάμαι καλά πριν δύο χρόνια ο κ. Κούλλογλου είχε κάνει μια αντίστοιχη προσπάθεια και απολύθηκε από την ΕΡΤ για να μην διαταραχθούν οι ¨ελληνορωσικές σχέσεις¨. Τώρα τα πράγματα είναι όλο ¨πιο αμερικάνικα¨.

  Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ-καταγγελία έπεφταν στο ενδιάμεσο όλο και κάποιες φωτογραφίες φιλικών χειραψιών ¨Πούτιν-Μέρκελ-Σρέντερ¨ , Πούτιν -Μπερλουσκόνι και Σαρκοζί ¨. Καταλαβαίνεται ... σε ταραχή και επίθεση ο ¨Ατλαντικό - Σαξονικός Άξονας¨ ...

  Σε αυτή την ¨γραμμή¨ να προσθέσουμε ότι ο Νομπελίστας κ. Ομπάμα δεν επήγε , όπως οι άλλοι δυτικοί ηγέτες , στο Βερολίνο για να γιορτάσει την ¨Νέα Εποχή¨ με την πτώση του ¨τείχους¨. Παράλληλα , τις ίδιες ημέρες ( Νοέμβρη 2009 ) ο αμερικανικός τύπος ¨ κριτικά¨ άρθρα κατά του ¨νέου γερμανικού ¨εγωισμού¨( ενδοϊμπεριαλιστική κωδικοποιημένη ορολογία όταν θέλουν να καταγγείλουν την επιθετικότητα και τον ιμπεριαλισμό ενός ¨συμμάχου¨ ) .

  Ας λάβουμε υπόψη μας επίσης ότι ¨ φρύαξαν ¨ κυριολεκτικά σχεδόν όλα τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. , με ειρωνείες , επιθέσεις και καταγγελίες με την ¨έκπληξη¨ της εκλογής του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία...

  Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο γι΄αυτούς που γνωρίζουν . Ήταν σαν ¨κάτι να έχαναν¨ ...

  Επίσης η Γερμανία , σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα της ¨Ναυτεμπορικής¨ , δεν είδε με καλό μάτι ούτε την παράδοση του λιμανιού στον Πειραιά στους Κινέζους ( σε αυτό το ¨παιχνίδι¨ έβαλε και την Ε.Ε. ) , ούτε τις συζητήσεις για ενδεχόμενη στήριξη μας με αγορά ελληνικών ομολόγων από την Κίνα...

  Σύμφωνα επίσης με ρεπορτάζ που διάβασα στην ¨Ελευθεροτυπία¨ υπάρχειμεγάλη ¨κόντρα¨ τελευταία μέσα στην Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία ( κολοσσό ) ¨E.D.A.S¨ ( στην οποία ¨αλληλοσκοτώνονται , εδώ και χρόνια , ¨Γερμανία - Γαλλία¨ για το ποιος θα έχει ¨το πάνω χέρι¨).

  Η απόφαση της κ. Μέρκελ να μειώσει την παραγγελία της Γερμανίας για ¨Eurofigther¨ ( παραγωγός η ¨EADS ) από 180 σκάφη σε 120 προκάλεσε ¨τριγμούς ¨. Η οποία απάντησε με μια ¨εύκολη λύση ¨ : Θα βρει τρόπο ¨να πάρει άλλη χώρα¨ το έλλειμμα !

  Ξέρετε από την εποχή Σημίτη εκκρεμεί η απόφαση να αγοράσει η Ελλάδα 40 -60 Eurofighter σαν ...¨ συμβολή στην ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη ¨.

  Δεν μπορεί να είμαστε μόνο ¨εταίρες¨ , πρέπει να είμαστε και ¨εταίροι¨ με συμπόνια και κατανόηση. Στην περίπτωση αυτή όμως τι θα κάνουμε με την ¨πρώτη πατρίδα¨ του Γ. Α. Παπανδρέου ; Τι θα κάνει ο ¨RAPHAL - SARKOZY ¨

  Με τόσα διαπιστευτήρια που τους έχουμε δώσει( βλέπε ¨αγωγούς¨ ) , μετά από τις τόσες ¨ελπίδες¨ που έχουμε προκαλέσει θα γίνουμε ξθαφνικά ¨άφιλοι¨ και ¨απάτριδες¨ ; Και εάν νευριάσουν ;;; Θυμάστε και το δημοσίευμα - προειδοποίηση του ¨Βήματος¨ από την εποχή Καραμανλή ; Δεν το πρόσεξε και τώρα τριγυρνάει ολομόναχος ¨στα καμπαρέ και τα καφενεία¨...

  Υπάρχουν εκτιμήσεις οι οποίες λένε ότι από τα περίπου 270 δις ευρώ εξωτερικού-δημόσιου χρέους της Ελλάδας , τα 170 είναι σε γερμανικές τράπεζες και ομίλους ( έκθεση Στουρνάρα ). Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο η Γερμανία είναι εκπρόσωπος - ηγέτης των ξένων ¨ομολογιούχων¨ απέναντι στην Ελλάδα.

  Σίγουρα δεν θα ήθελαν να απεμπλακούμε από την ¨χρηματοπιστωτική μας εξάρτηση¨ και να βάλουμε και άλλες χώρες στο παιχνίδι.

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ η Γερμανία ήταν ο ¨εκπρόσωπος των ξένων ομολογιούχων ¨στην Ελλάδα. Το 1960 , για να δεχτούν , ¨να εγκρίνουν¨ να πάρουμε δάνεια από ξένες τράπεζες - οίκους και διεθνείς οργανισμούς ( μεταπολεμικά και μέχρι τότε ¨επιζούσαμε¨ μόνο με ¨Μάρσαλ¨ , ΝΑΤΟ και κρατικές πιστώσεις ¨συμμάχων ¨ ) ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ - ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ - να αποδεχτούμε το ¨προπολεμικό μας χρέος¨ , να παραιτηθούμε από το ¨χρεοστάσιο¨ που είχε κηρύξει ο Ι. Μεταξάς ( όπως και ο Χίτλερ ).

  Έκτοτε το ελληνικό κράτος ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώνει τοκοχρεολύσια , μέχρι και σήμερα (!) , για τα περίφημα δάνεια της ¨ανεξαρτησίας¨ ( 1821 ) έως αυτά πριν την έναρξη του 2ου Π.Π. Οι ενέργειες αυτές του κ. ¨Αμπς¨ ( αρχιτραπεζίτης της Bundesbank και στο 3ο Ναζιστικό και του 4ο Δημοκρατικό Ράιχ ! ) είχαν προκαλέσει την οργή ακόμα και ενός ¨ψύχραιμου¨ εκπροσώπου του ελληνικού αστικού κράτους , του Ξενοφώντα Ζολώτα , ο οποίος σε μια σύσκεψη ¨διαμαρτυρήθηκε¨ στους Γερμανούς λέγοντας τους ότι ¨πως μπορεί η Γερμανία να μας υποχρεώνει να αναλάβουμε το προπολεμικό μας χρέος , όταν η ίδια μας χρωστά ακόμα τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα εξαναγκαστικά δάνεια της Τράπεζας της Ελλάδας προς το Ράιχ.

  Βέβαια η Γερμανία έκτοτε ( και αστικός πολιτικός κόσμος της Ελλάδας ) τον ¨έγραψε¨ τον κ. Ζολώτα , όπως και τον αείμνηστο καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο, που ζητούσε ¨δάνεια¨ και ¨επανορθώσεις¨ , όπως και όλο τον ελληνικό λαό , επί 65 χρόνια ! ( πικρή άμεση προσωπική μου ενημέρωση και από τους δύο καθηγητές ) .

  Και δεν θέλω να ακούω ¨μπούρδες¨ περί ¨ισότιμες σχέσεις¨ μεταξύ των ¨Χωρών- μελών της Ε.Ε. ¨ , μπούρδες για ¨Δημοκρατίες¨ και ¨Διεθνές Δίκαιο¨.

  Μόνο το δίκαιο του ισχυρού υπάρχει στην πράξη , το δίκαιο του ιμπεριαλισμού , οικονομικού , πολιτικού , στρατιωτικού και πολιτιστικού. Τίποτα άλλο.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ΝΤΑΝΤΟΝ 08/01/2010 21:38:23

   Νταντόν, νά ΄σαι καλά! (είπα να είμαι φειδωλή στα παρορμητικά σχόλια, αλλά μετά από τόσα μηνύματά σου που διάβασα αναδρομικά σήμερα, θέλω να σ΄ ευχαριστήσω για τον καταιγισμό δεδομένων και καθαρών θέσεων)

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΝΤΑΝΤΟΝ 08/01/2010 22:06:49

   Μόνο το δίκαιο του ισχυρού υπάρχει στην πράξη , το δίκαιο του ιμπεριαλισμού , οικονομικού , πολιτικού , στρατιωτικού και πολιτιστικού. Τίποτα άλλο.
   Γι αυτό πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνουμε ιμπεριαλιστές. Να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να κάνουμε σχέδιο. Μόνο έτσι θα σωθούμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.