#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποιεί για …σκοτεινό ΣεπτέμβριοΜπορεί η απεργία των φορτηγατζήδων να έλαβε άδοξο τέλος και να πέρασε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όμως, τα μέτωπα που θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη θα είναι τόσο μεγάλα που δεν αποκλείεται μαζί με την κοινωνική αναταραχή να δημιουργήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Στον κατάλογο των αιτημάτων της Τρόικας σειρά έχει τώρα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας,  ή για να το κάνουμε πιο λιανά το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η είσοδος ιδιωτών στον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό της χώρας. Δεν είναι άλλωστε μυστικό στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους ότι μεγάλες εταιρείες χωρών που μας δάνεισαν ορέγονται τώρα τα καλύτερα φιλέτα της ΔΕΗ. Να πάρουν κι αυτές το κάτι τι τους βρε παιδί μου που μας βοήθησαν στην δύσκολη στιγμή.

Οι… Τροϊκανοί απαιτούν πώληση τουλάχιστον του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες κάτι που αποτελεί casus belli  για το ιδιαίτερα ισχυρό αν και πασοκοκρατούμενο σωματείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ο πρόεδρός του, Χρήστος Φωτόπουλος, προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ δε βλέπει με καλό μάτι τους νέο-εκσυγχρονιστές και προειδοποιεί ότι η αντίδραση θα είναι πολύ ισχυρή.

Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» σε μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου που έστειλε σε δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και κομμάτων της Αριστεράς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε "καημένη αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες...".

Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής της ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι' αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας».

Ενδεικτική των πιέσεων που ασκεί η ΓΕΝΟΠ προς την κυβέρνηση είναι η τελευταία ανακοίνωση της ομοσπονδίας στην οποία ανέφερε ότι «η φυλακή δεν μας τρομάζει».

Χαρακτηριστική είναι επίσης η φράση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσή σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει –και χαμηλόβαθμοι κοινοτικοί υπάλληλοι ακόμη λιγότερο– αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ένα τόσο μεγάλο οργανισμό όπως η ΔΕΗ».

Ήδη πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να αντιδρούν στο θέμα της ΔΕΗ λέγοντας ότι δε μπορεί να επιβάλει η Τρόικα το ξεπούλημα της μισής επιχείρησης ενώ δε βλέπουν κανένα λόγο για να γίνει αυτό.

Οπότε, ο Σεπτέμβρης αναμένεται θερμός, ίσως και λίγο… σκοτεινός διότι αν αρχίσουν να κατεβαίνουν οι διακόπτες σε μια απεργία διαρκείας τότε «μαύρο φίδι» που θα φάει την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/08/2010 08:30:17

  Το πλήρες κείμενο του SMS (μακρύ, ομολογουμένως) έχει ως εξής:

  "Σύντροφοι Βουλευτές όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε «καημένη αγροτιά θα κερδοσκοπίσουν οι μεσάζοντες…» Ελπίζω σύντροφοι Βουλευτές 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στο χώρο της χονδρικής της ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας είναι για τον καταναλωτή γι αυτό θα φθάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας."

  Η ΓΕΝΟΠ έστειλε το SMS. Τα γιαπάκια της τρόικας ελπίζω να πήραν το μήνυμα. Ειδάλλως, θα το πάρει έμπρακτα ο ανθύπατος Μπομπ Τραα όταν θα σκάει από τη ζέστη στη (μη-κλιματιζόμενη λόγω της απεργίας) σουίτα του "Μεγάλη Βρετανία".

  • straydog avatar
   straydog @ Αυριανιστής 03/08/2010 09:24:00

   Το να βλεπουμε τις πασοκοφατσες της ΓΕΝΟΠ ξανα,θα μας κανει
   να αγαπησουμε την τροικα!Ελεος πια,αναζητατε καποιου ειδους
   σωτηρια απο τους παλαιοπασοκους τυπου ΓΕΝΟΠ;;!!!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ straydog 03/08/2010 09:37:31

    Το πρόβλημά σου δηλαδή είναι πρόβλημα αισθητικής, όπως των δημοκρατικο"αριστερών" του Κουβέλη; Επειδή δεν ταιριάζει στα εκλεπτυσμένα σου όμματα η εικόνα των "πασοκόφατσων της ΓΕΝΟΠ", πρέπει να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας;

    Βγάλτε τα νεοφιλελεύθερα γυαλιά που σας φόρεσαν και δείτε ότι η Τρόικα ζητάει να ξεπουληθούν ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ και ΦΡΑΓΜΑΤΑ. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Και αν εξακολουθείτε να κολλάτε στην "αισθητική", τότε περιμένετε. Ίσως σας καλέσει και εσάς του χρόνου ο Κύρκος σε κανα σουαρέ γενεθλίων, μαζί με την ηγεσία του ΣΕΒ...

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ straydog 03/08/2010 10:04:33

    Όταν λέμε σωτηρία, εννοούμε ξεπούλημα της ΔΕΗ κοψοχρονιά;;;
    Λέμε τώρα...

   • Misha avatar
    Misha @ straydog 03/08/2010 10:39:08

    Straydog

    Mε τη «λογική» σου, επειδή είχε βγει στο βουνό ο Βελουχιώτης που δε σου άρεσε και χτυπουσε του Ναζί,εσύ θα τακίμιαζες με τα Ες-Ες.
    Τη δοκιμάσαμε αυτή τη «λογική» με γνωστα αποτελέσματα για τον τόπο...

   • straydog avatar
    straydog @ straydog 03/08/2010 10:43:22

    Σιγα μην ενδιαφερονται οι πασοκοφατσες της ΓΕΝΟΠ και
    αλλοι παρομοιοι για τον εθνικο πλουτο!!Για τα επιδοματα,
    το καθησιο τους,τις μιζες στα ανωτερα κλιμακια,τους
    διορισμους των παιδιων τους,την μελλουσα πολιτικη τους
    καρριερα(για μερικους απο δαυτους)και τον λογαριασμο
    στο λαο,να γιατι ενδιαφερονται.Επιπλεον ειναι σιγουρα
    και αντιαισθητικοι,αν το θες,αλλωστε οτι ακουνε
    μπακαλακο φτανει απο μονο του...

   • Λεωνίδας avatar
    Λεωνίδας @ straydog 03/08/2010 12:13:28

    Ο "straydοg" έχει δίκιο ως προς το πρώτο σκέλος της παρατήρησής του. Δεν νομίζω ότι αναφέρεται σε ένα θέμα αισθητικής τάξης (και μόνον. Άλλωστε και η απέχθεια απέναντι σ' αυτού του τύπου την αισθητική έχει τις ρίζες της σε ορισμένες πρακτικές που υιοθέτησαν αυτοί οι παλαιοπασόκοι(μία λέξη ουδέτερη: πρόκειται για λαίλαπα).

    Διαφωνώ ως προς την δεύτερη γιατί δεν ξέρω τι σημαίνει "αναζητώ σωτηρία από αυτούς".

    Το κρίσιμο είναι να ληφθούν αποφάσεις τέτοιες που να ωφελούν το σύνολο. Κι έχω την εντύπωση πως ο προσανατολισμός είναι προς την κατεύθυνση της απόστασης κι από τους "συντρόφους" του Φωτόπουλου κι από την κυβέρνηση.

    Εδώ χρειάζεται μια (κεντρο)δεξιά που θα έχει συγκεκριμένη πρόταση. Για μια συγκεκριμένη πρόταση χρειάζεται μελέτη στα καθέκαστα κι όχι ιδεολογίες-τυφλοσούρτες.

    Υ.Γ: Αλήθεια τι έγινε τελικά; τους λευτερώσαν οι "σύντροφοι" τους αγρότες από τους μεσάζοντες (κατά τον Μπακαλάκειο ύμνο της λαίλαπας) οι έθεσαν τις βάσεις για τον ολοκληρωτικό αφανισμό τους;

   • Λεωνίδας avatar
    Λεωνίδας @ straydog 03/08/2010 12:15:32

    Το "οι" στην τελευταία πρόταση να αντικατασταθεί με "ή", παρακαλώ.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ straydog 03/08/2010 18:50:26

    Κουβέλης είπαμε??''Δημοκρατική Αριστερά'' έ??
    Ειναι sic δέν λέω..

   • Xa! avatar
    Xa! @ straydog 03/08/2010 21:57:58

    Νάτος, νάτος ο πρώτος κρετίνος!!!
    Καταλάβατε λοιπόν γιατί μας τα περνάνε τόσο εύκολα και τόσο βίαια?
    Άντε ν αγαπήσεις την τρόϊκα ρε τζάζ...

   • straydog avatar
    straydog @ straydog 03/08/2010 22:22:34

    Επανερχομαι μονο για να ενημερωσω σχετικα με τους παντα
    κλαμμενους και σπαραξικαρδιους ελληνες αγροτες και τους
    μπακαλακειους σωτηρες τους,με δυο μονο απο τα πολλα υπαρκτα
    παραδειγματα:
    1)Η ολλανδικη Friesland-Campina,που παραγει μεταξυ αλλων και
    το γνωστο γαλα νουνου,που δινετε στα παιδια σας,ειναι αυστηρα
    συνεταιριστικη εταιρεια ολλανδων κτηνοτροφων απο το 1876.
    2)Η δανοσουηδικη Arla ειναι επισης συνεταιριστικη εταιρεια,
    με ιδιοκτητες περιπου 8000 Δανους και Σουηδους κτηνοτροφους.
    Εσεις,κυριοι αγωνιστες,τι εχετε να πειτε γιαν την κακομοιρια των Ελληνων αγροτων;Η μονη λυση ειναι οι
    ψευτικες επιδοτησεις και το σκυλαδικο;Ο κος Μπακαλακος
    και οι πασοκοι τι γνωμη εχουν;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 10:48:16

   @straydog

   Εμ, πες το βρε παιδάκι μου! Πες ότι είσαι με τους δημοκρατικο"αριστερούς" που τους φαίνεται vulgaire η αισθητική των συνδικαλιστών!

 2. αλεξανδρος avatar
  αλεξανδρος 03/08/2010 10:02:46

  ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ UPS 15 ΛΕΠΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ

 3. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 03/08/2010 10:47:03

  Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας σημαίνει ξεπούλημα της ΔΕΗ;
  Για να μας το κάνουν λιανά μήπως και το καταλάβω!
  Ας δώσουν άδειες αν θέλουν για καινούρια εργοστάσια κι όποιος έχει τα άντερα να τα φτιάξει. Φυσικά θα πρέπει να αγοράζει πρώτη όλη από τον ιδιοκτήτη της, δηλαδή εμάς! Φυσικά στην τιμή που την προμηθεύεται κι η ΔΕΗ. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάθε παραγωγός, μικρός ή μεγάλος, πρέπει και μπορεί να πουλά το ρεύμα που παράγει στη ΔΕΗ σε τιμή πολλαπλάσια αυτής που ο ίδιος αγοράζει το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Τι οικονομικός υπολογισμός είναι αυτός;!
  Από την άλλη γιατί πρέπει κάποιος που έχει βάλει φωτοβολταϊκά στο σπίτι του να εξακολουθεί να αγοράζει ρεύμα από τη ΔΕΗ; Το κίνητρο της πράσινης ανάπτυξης πρέπει να σπαταλήσει τη δημόσια περιουσία;! Πολύ παπατζίδικα είναι όλα αυτά!

  Αμα γουστάρουν ο Γερμανοί να μπουν στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα, να χτίσουν εργοστάσια δημιουργώντας και θέσεις εργασίας! Αμα πάρουν δηλαδή το 40% των υφιστάμενων, ποιό το κέρδο για μας; Ισα ίσα που θα κάνουν κι απολύσεις. Εγώ θα χαίρομαι αν ο λογαριασμός αντί για ΔΕΗ θα γράφει RWE;

  Κάποια στιγμή παλιότερα είχα ακούσει ότι γίνεται μεγάλο παιχνίδι την αγορά ρεύματος από γειτονικές χώρες. Αν τα θυμάμαι καλά, κάθε πρωί γίνεται ένα είδος μειωδοτικού πλειστηριασμού για την αγορά ρεύματος από ιδιώτες εισαγωγείς. Κι ενώ είχε κανονιστεί μία τιμή, στο τέλος της ημέρας η τιμή διαμορφωνόταν πολύ υψηλότερα με "ευθύνη των ξένων πωλητών"

  Ισως κάποιοι εδώ να τα γνωρίζουν καλύτερα!

  Θα πάω να προμηθευτώ κεριά, στο αμάξι δεν ξέρω τι θα βάζω, υποθέτω ότι ούτε οι αντλίες θα έχουν ρεύμα για να λειτουργήσουν.

  Ε ρε γλέντια!

  • Dyer avatar
   Dyer @ σιδεράκιας 03/08/2010 14:30:23

   ΣΩΣΤΟΣ !!!

 4. O Θείος avatar
  O Θείος 03/08/2010 11:02:48

  Ωχ, κατάλαβα, άν γίνουν βουλευτικές εκλογές, θα ξανάρθει το ΠΑΣΟΚ!
  Με πιπεριά, ζιβάγκο και Ρίτα Σακελλαρίου. Αυθεντικά πράγματα.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ O Θείος 03/08/2010 11:11:20

   Μήπως όλο το παλιό καλό ΠΑΣΟΚιστάν άλωσε εκ των έσω τομ αντίπαλο; Ο πιό τερατώδης εισοδισμός που φαντάζεται άνθρωπος! Οι διάδοχοι του άμοιρου Λέοντος Τρότσκι, τηρουμέμων των αναλογιών, τελικά ήταν Αρσακειάδες.

 5. Σχολιαστής avatar
  Σχολιαστής 03/08/2010 11:30:59

  Το μαύρο φίδι πρέπει να φάει τους συνδικαλιστές. Αυτοί είναι η λέρα της χώρας. Αυτό που τους χρειάζεται είναι ένας Πινοσέτ. Ψάξτε λίγο και θα δείτε τι έκανε τους συνδικαλιστές στη Χιλή!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Σχολιαστής 03/08/2010 11:32:20

   Ε, δεν απέχει και πολύ ο ΓΑΠ από τον Πινοσέτ. Ούτε ο Παπακωνσταντίνου από τα Chicago Boys. Σε λίγο θα τους ξεπεράσουν κιόλας.

  • Misha avatar
   Misha @ Σχολιαστής 03/08/2010 12:32:43

   Σχολιαστη, ετσι μπραβο.
   Βγάλτε το κτήνος που κρυβετε μέσα σας.Πειτε μας για τα καλά του Πινοσέτ, του Φράνκο, του Μάρκος και του Μπαπτίστα.
   Ξεχνάτε πως τουτη εδω η χωρα οφείλει την υπαρξη της σε αντάρτες και κλεφταρματωλούς. Γι αυτο προλάβετε να μεταναστέυσετε.

   • αλεξανδρος avatar
    αλεξανδρος @ Misha 03/08/2010 12:35:56

    για τον μπαπτιστα συμφωνω δεν ερχεται και στον ολυμπιακο το ζωον!!!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 03/08/2010 12:38:10

    Δεν θα προλάβουν, Μίσα. Όλο και κάποιος... Βασίλε Μαλουτάν θα πιλοτάρει το ελικόπτερο της φυγής.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 03/08/2010 12:41:46

    Mea culpa, Αλέξανδρε.Aναφερόμουν στο δικτάτορα της Κούβας , Φουλχένθιο Μπατίστα.
    Ζώο δεν ξέρω αν είναι ο Μπαπτίστα, σίγουρα είναι αυτοί οι άνεργοι ή της γενιας των 700 ευρω, που πανε στα αεροδρόμια να υποδεχθούν τους εκατομμυριούχους φουτμπολίστες.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 03/08/2010 12:58:23

    @ Misha

    Δεν είναι σχιζοειδής κατάσταση; Να είσαι άνεργος, κι όμως να τρέχεις στο αεροδρόμιο για να υποδέχεσαι ως Μεσσίες χρυσοπόδαρους προσωρινούς μισθοφόρους;

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 03/08/2010 13:06:32

    Αυριανιστή,
    Φίλε τους βλέπω και τρελλαινομαι!
    Αν κατέβαιναν με τη τρέλα που κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο, στο Μαξίμου που κόβει τους μισθους των πατεράδων και τις συντάξεις των παπουδων τους θα είχαμε γλυτωσει από τον ρουφιάνο τον Τσολάκογλου Β΄.
    Αλλά ο στρατός αυτός, κρατούσε τον Κόκκαλη άτρωτο και τον Βαρδινογιάννη στον αφρό όλο αυτό τον καιρό.

   • αλεξανδρος avatar
    αλεξανδρος @ Misha 03/08/2010 13:08:23

    πλακα εκανα...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 03/08/2010 13:13:56

    @ Misha

    Το πρόβλημα δεν ξεκινάει ούτε από το Βαρδινογιάννη, ούτε από τον Κόκκαλη. Ξεκινάει από τις οικογένειες. Για να απουσίαζε η δωρεάν πατρική στέγη και η στήριξη κατά τη διάρκεια της ανεργίας, και θα σου έλεγα εγώ αν θα κατέβαιναν να τα κάνουν λαμπόγυαλο ή όχι.

    Αλλά το μυαλό τους προφανώς δεν φτάνει να καταλάβουν ότι αν δεν κατεβούν να φωνάξουν για την περικοπή του μισθού του πατέρα και της μάνας που τους επιδοτούν, δεν θα έχουν ούτε χρήματα για το εισιτήριο του προαστιακού για να πάνε να αποθεώσουν τον κάθε Γκοβού στο αεροδρόμιο...

   • ataktos avatar
    ataktos @ Misha 03/08/2010 13:30:37

    και έτσι οι μισοί γλύφουν ..και οι άλλοι μισοί… περιμένουν να γλύψουν ..άιντε βρες χαιρ .

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 03/08/2010 14:37:06

    Οσο για τη συγκριση Αμερικης και Ευρωπης,η Αμερικη ειχε εκτος απο ηλεκτρικες εταιριες ιδιωτικες αεροπορικες εταιριες και τηλεοπτικα δικτυα οταν οι αλλοι ειχαν κρατικα μονοπωλια.
    Εκ των υστερων τωρα βεβαια δε γινεται να αλλαξεις ταση ρευματος.

   • ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
    ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ @ Misha 03/08/2010 14:48:21

    @ misha
    OK Τον Κόκκαλη ναι,τον έκαναν άτρωτο οι οπαδοί (λέμε τώρα)..το Βαρδινογιάννη όλο τον βρίζουν οι δικοί του...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Σχολιαστής 03/08/2010 16:47:45

   Δεν είναι οι κυβερνώντες δηλαδή; Δεν είναι οι δωσίλογοι που υπέγραψαν το μνημόνιο με το ΔΝΤ; Ξαφνικά η λέρα της χώρας είναι οι ...συνδικαλιστές (που στο κάτω κάτω μέλη του κυβερνώντος κόμματος είναι);;;
   Ωραία πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.

  • Dimi avatar
   Dimi @ Σχολιαστής 03/08/2010 18:47:26

   @ Σχολιαστής Δηλαδή, εσύ «προτείνεις» τον Πινοσέτ και την ατιμώρητη στιγερή κληρονομιά των 3000+ εν ψυχρώ εγκλημάτων του στη Χιλή, να την επαναλάβει ο εδώ ο νεοταξίτης μπρατσαράς, κατά των Ελλήνων συνδικαλιστών. Τις ομοσπονδίες των οποίων, επί 35+ χρόνια, η «Πράσινη Μούχλα» γιγαντώνει και πατρωνάρει.

   Εγώ πάλι, «προτείνω» εσένα, επειδή από τα φαρμακερά λεγόμενά σου, φαίνεται να είσαι έμπειρος γητευτής μαύρων φιδιών!..

   Και για να είμαι ξεκάθαρη, εγώ ΔΕΝ έχω απολύτως καμία σχέση ούτε με συνδικαλισμό ούτε με εργασιακά συμβούλια. Εχω υπομονή με την ανοησία, όμως, ΔΕΝ ανέχομαι τους εκφραστές της και τις προτροπές τους στη βία, μίσος και θανάτους.

   Εχοντας ήδη κάνει τον αντιοφικό ορό μου,
   η Dimi

 6. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 03/08/2010 12:03:40

  παιδια χαλαρα... μην φανατίζεστε. κι εμένα αυτός ο Φωτόπουλος μου ηταν αντιπαθέστατος... έλα μου ομως που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να έχει δίκιο!
  Πίσω και απο αυτη την ιστορία καραδοκούν και πάλι οι γνωστοί μεγαλοεργολαβοεκδοτες και ορισμένοι αλλοι μονιμα κρατικοδιαιτοι businessmen. Ασχετοι περι τα ενεργειακά, αλλά άριστοι γνώστες του know-how "πως γίνονται οι business στο ελλάντα", "πουλάνε" αέρα στους ενεργειακούς κολοσούς του εξωτερικού έναντι σημαντικών ποσοστών συμμετοχής σε ανάλογα joint-venture μαζί τους!
  Ειδατε οταν προσπάθησε να μπει αυτόνομα στην ελληνική αγορά η RWE πως την υποχρέωσε το σύστημα να αποχωρήσει?
  Τωρα όλοι αυτοί οι κυριοι δίνουν τα ρέστα τους με το καταλληλο lobbying στο εξωτερικό και προπαγάνδα μέσα απο τα ντοπια ΜΜΕ, με πρόσχημα πάντα την τρόϊκα, η οποία παρεπιπτόντως ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 40% ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, αλλα απλα την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας!
  Ολοι αυτοί λοιπον, οι ίδιοι πάντα, σχεδιάζουν τον διαμελισμό της ΔΕΗ ωστε να σκυλέψουν αύριο πανω απο το πτωμα της γεμίζοντας τίς παραφουσκωμένες τσέπες τους και βουλώνοντας πολλές απο τις τρύπες που η κρίση επέφερε στις άλλες businesses τους. Και φυσικά θα τους πληρώνουμε για 10ετίες οπως στην ΑΤΤΙΚΗ οδο και οχι μόνο...

  • 3birdssitting avatar
   3birdssitting @ DeltaLamda 03/08/2010 20:11:29

   O Φωτόπουλος εχει δίκιο? γρηγορα στον γιατρό. Συμπτώματα θερμοπληξίας.

   Απο που και εως που ? Λες και ειναι δικό του το "μαγαζί".
   Δικό του τσελιγκάτο ειναι η ΔΕΗ ?

   Αγράμματος αρχι-τραμπούκος, ο τοπικός Γκαουλάϊτερ του βαθέος Πασοκ, που δυναστεύει την ζωή ολων μας.

   Σκέφεται μόνο

   (1) πως θα του πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός τις συντάξεις (το ξερεις οτι ο προϋπολογισμός σπρώχνει 730 εκ. καθε χρόνο στις συντάξεις της ΔΕΗ ? )

   (2) Πως θα διοικεί υπογείως και ανεξέλενκτα την ΔΕΗ

   (3) Πως θα βολέψουν τα φιλαράκια την πάρτη τους ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

   Σε μερικούς αρέσουν πολύ τα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ....

   • michal avatar
    michal @ 3birdssitting 03/08/2010 20:13:16

    Opoios uperaspizetai thn GENOP uposthrizei to prasino parakratos kai einai ektos grammhs ths Neas Dhmokratias.

   • Xa! avatar
    Xa! @ 3birdssitting 03/08/2010 22:11:58

    Δεν πληρώνει ο προϋπολογισμός τις συντάξεις ημιμαθή.
    Κατά την μετατροπή από αυτασφάλιση στη ΔΕΗ σε ταμείο, δε κατατέθησαν όλα τα ποσά που προέκυψαν, και ο τότε υπουργός Βενιζέλος, λέγοντας περίπου, δεν έχουμε να σας δώσουμε, μα μένοντας στο κράτος τα χρήματα, αναλαμβάνουμε να συμπληρώνουμε σταδιακά απο τον προϋπολογισμό τις εκροές προς συντάξεις και περίθαλψη.
    Τραγικό λάθος της ΓΕΝΟΠ που το απεδέχθη όπως φαίνεται, γιατί παπαγαλάκια υπόπτου προέλευσης ή ημιμαθείς σαν τον 3birdssitting αναλαμβάνουν να διαστρεβλώνουν και να παραπλανούν.

   • Dimi avatar
    Dimi @ 3birdssitting 03/08/2010 22:13:23

    Αγαπητό "Τρία Πουλάκια Κάθονται", Kαι οι “ολίγοι" τρελλαίνονται γιά τα Ολιγοπώλια!

    Συμφωνείς με τις αποκρατικοποιήσεις, την εκχώρηση του 40% της ΔΕΗ και των 6,7 Δις Τόνων ανεκτίμητης αξίας Εθνικού Ορυκτού Πόρου του Ελληνικού Λιγνίτη, στους υφάρπαγες της Bilderberg?

    Συμφωνείς με την εκχώρηση και διαχείρηση των Υδάτινων Πόρων και Αποθεμάτων της Ελλάδας στους «ανυπόμονους» ιδιώτες?

    Eχεις ακούσει γιά τον επερχόμενο "Νέο Πράσινο Φόρο" "Tobin Τax" γιά τους εκπεμπόμενους ρύπους και το παραγόμενο Διοξειδίο του Ανθρακα που εκπνέουμε?

    Τον οποίο νέο αυτό φόρο, μετ'επιτάσεως ευαγγελίζεται ο Mineiko-Bilderberg?

    O oποίος Τobin Tax, με συντηρητικούς υπολογισμούς, θ’ανέρχεται σε € 200 Δις Ετησίως?

    Mε άγνωστο σε ποιών τα χέρια θα καταλήγουν τα Επιπρόσθετα € 200 Δις των Ευρωπαίων Φορολογουμένων?

    Οταν ακούς τον Νεοταξίτη Ανθέλληνα να σου ψελίζει γιά Νέα Ελλάδα, Δημοκρατία, Ευνομούμενη Πολιτεία, Οικονομία, Συμμετοχή, Ανάπτυξη, Δικαιοσύνη, Ευταξία, Συνεργασία, Ευημερία, Iσονομία, Ευνομία, Αξιοκρατία, Πατριωτισμό, Καθήκον, Φιλότιμο, «Αυτονόητο», "Μονόδρομο", καθώς και διάφορες άλλες πασοκιές παλαιάς και νέας κοπής, ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΦΙΚΤΑ, ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΟΥ!!!

    Από τις 5/10/2009, «Ο Τοίχος» της νεοταξικής αποδόμησης σκάβεται μεθοδικά, πολυεπίπεδα και συστηματικά. Κι όταν το οικοδόμημα της Ελλάδας (ο μη γένοιτο) θα έχει καταρρεύσει, οι μη-συνειδητοποιημενοι Ελληνες, δεν θα ξέρουν τι συμφορά τους βρήκε!..

    Γι’αυτό, «καλύτερα υποψιασμένος παρά αρνί στη σφαγή», όπως σοφά αρθρογράφησε προ καιρού, o FactorX.

    Φιλικά,
    Η νομικώς τεκμηριωμένα υποψιασμένη, καχύποπτη και δύσπιστη Dimi

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/08/2010 12:17:40

  Μια και ο τίτλος της ανάρτησης άλλαξε στο μεταξύ, νομίζω ότι αυτό που τους περιμένει (την κυβέρνηση) στο τέλος είναι ένας... Μαύρος Σεπτέμβρης!

  • ΗΡΑΚΛΗΣ avatar
   ΗΡΑΚΛΗΣ @ Αυριανιστής 03/08/2010 23:55:52

   ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!

 8. klausevitz avatar
  klausevitz 03/08/2010 12:45:50

  'Αν στην περίπτωση των φορτηγατζήδων μπορούσε κανείς να
  εντοπίσει τα συντεχνιακά των ιδιοκτητών και τις υστεροβουλίες
  τους-πρώτα τους θύματα άλλοστε ήσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι
  στα φορτηγά-,εδώ το πράγμα αλλάζει...και πολύ μάλιστα!
  ' Οποιος δεν βλέπει,ότι τα συντεχνιακά των συνδικαλιστών είναι
  ήσσονος σημασίας μπροστά σ'αυτά που διακυβεύονται δεν βλέπει
  ή κάνει πως δεν βλέπει!
  'Ενα δάνειο 110 δις σημαίνει υποχρεώσεις και αναδίπλωση όλων μας,
  όχι όμως αυτό το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας...εδώ θα
  δοθεί η μάχη των μαχών!
  Εμπρός ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΙΑ, λίγο ενδιαφέρει η αισθητική σας συγκρότηση!
  Αυτού του τύπου τα ...δοσιλογικά επιχειρήματα δεν περνάν,εδώ και
  πάρα πολύ καιρό.
  Δεν πρόκειται κάν για τους "σίκ αριστερούς" που τα εκστομίζουν.
  Μ'όλη τη φθορά και τον ευνουχισμό που έχουν υποστεί, δεν φτάνουν
  ώς εκεί. Αυτό το σί μινόρε είναι προνόμιο της ψευδοαστικής
  ντόπιας κλεπτοκρατίας και κάποιων ελαφρών.
  Ο ΓΑΠ, ο κ. Παπακωσταντίνου & co. μπορεί στην συγκεκριμμένη
  περίπτωση να κατορθώσουν το ακατόρθωτο: την σφυρηλάτηση της εθνικής
  ομοψυχίας...απέναντι τους και παρά τίς αρχικές προθέσεις τους!

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ klausevitz 03/08/2010 12:56:06

   ...και,παρά τό ότι το πρόβλημα μου-εδώ και χρόνια-ηταν
   η σύζευξη του Νίκου Σκαλκώτα και του Σίμωνος Καρρά,
   θα τραγουδήσω,μετά χαράς,Θωμά Μπακαλάκο. no problem,
   επ'αυτού!

   • Misha avatar
    Misha @ klausevitz 03/08/2010 13:02:08

    Συνεζευχθησαν αμφότεροι στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη. ;)

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ klausevitz 03/08/2010 13:17:20

    για Misha

    ναί, ως ένα σημείο.

 9. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 03/08/2010 12:57:20

  Το καταλάβαμε το SMS... Βρείτε λύχνους και φακούς συνέλληνες γιατί μας βλέπω στο κρύο και στο σκοτάδι για αρκετές ώρες το Χειμώνα. Εκτός κι αν κι εκεί γίνει επίταξη και βγάλουν τον στρατό. Να δω λοχαγούς και ταξιάρχους στο control room της διανομής να προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι όλα αυτά τα κουμπάκια και τι στο κόσμο. Χεχεχεχε. Keep Selling GAP, Keep Selling. Xoxoxoxo.

 10. διερωτώμαι avatar
  διερωτώμαι 03/08/2010 12:57:23

  Θυμάται κάποιος τις αεπργίες της ΔΕΗ την δεκαετία του ογδόντα; Και τότε για την προάσπιση του εθνικού πλούτου μέναμε χωρίς ρεύμα ημέρες επί ημερών;
  Τόσα χρόνια δεν πλήρωναν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ ρεύμα, για να είναι ετοιμοπόλεμοι στις ημέρες μας;Μπορεί κάποιος να μας πεί εάν πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ λόγω μη συμμορφώσεώς μας πρός κοινοτικές οδηγίες για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και για τις κουτοπονηριές κράτους και συνδικαλιστών της ΔΕΗ;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ διερωτώμαι 03/08/2010 13:00:52

   Άλλο η απελευθέρωση κι άλλο το ξεπούλημα. Ναι, θέλω να δω απελευθέρωση της αγοράς, αλλά με την είσοδο εταιρειών με "άντερα", που θα έχουν κεφαλαιακή επάρκεια για να πραγματοποιήσουν ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ παγαγωγικές επενδύσεις και όχι αρπάχτρες που η δοσιλογική κυβέρνηση Τσολάκογλου θα τους δώσει κοψοχρονιά τα ορυχεία και τα φράγματα.

   Υπάρχουν τέτοιες όμως; Ή ακόμα και οι "κολοσσοί" ενδιαφέρονται μόνο για μια τζάμπα αρπαχτή στο "Yunanistan" και τίποτε άλλο;

   • διερωτώμαι avatar
    διερωτώμαι @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:27:03

    Δεν διαφωνώ με την λογική σου Αυριανιστή επί του τρόπου απελευθερώσεως της αγοράς ενέργειας, εφόσον, βεβαίως αυτή επιβάλλεται από την ΕΕ! Το πρόβλημα είναι οτι στα μάτια του κόσμου (και εν πολλοίς στην πραγματικότητα έτσι είναι) οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ θεωρούνται εδώ και δεκαετίες ως προνομιούχοι εργαζόμενοι. Αποτελεί δε μεγάλη ειρωνία και αντίφαση εκ μέρους τους το γεγονός οτι ενώ έχουν "αγωνιστικό" παρελθόν γεμάτο καταχρηστικές απεργίες, θυμούνται τώρα τον καταναλωτή, απειλώντας να κατεβάσουν τους διακόπτες, δηλαδή για πολλοστή φορά να πλήξουν όλο το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, το οποίο δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αποτελείται από μεγαλοκαρχαρίες μεγαλοκεφαλαιούχους, στερώντας του την διά κρατικού μονοπωλίου παραγόμενη ενέργεια.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:31:22

    @ διερωτώμαι

    Και επειδή το παρελθόν, ίσως και το παρόν ακόμα, ορισμένων τέτοιων εργαζομένων είναι αυτό που είναι, πρέπει εμείς ως Έλληνες να δεχόμαστε το ξεπούλημα; Το ξαναλέω, εδώ μιλάμε για ΟΡΥΧΕΙΑ και για ΥΔΑΤΟΦΡΑΓΜΑΤΑ, που αποτελούν ΠΛΟΥΤΟ της χώρας μας.

   • διερωτώμαι avatar
    διερωτώμαι @ Αυριανιστής 03/08/2010 16:02:14

    Νομίζω οτι ήμουν ξεκάθαρος εξ αρχής όσον αφορά στις λογικές του ξεπουλήματος. Εσύ, όμως, εμπιστεύεσαι ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν νοιάζονται για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και που οι συντεχνίες τους έχουν μερίδιο ευθύνης για το κατάντημά μας, να προστατεύσουν τον εθνικό πλούτο μας;

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Αυριανιστής 03/08/2010 17:45:15

    @διερωτώμαι

    Πάντως δεν έχω ούτε στην παρούσα κυβέρνηση εμπιστοσύνη για την προστασία του εθνικού πλούτου. Η μέχρι στιγμής πολιτική της με κάνει να πιστεύω πως δεν έχουν την παραμικρή αναστολή όταν έρχεται η ώρα του ξεπουλήματος.
    Σίγουρα οι συνδικαλιστές έχουν βεβαρυμένο παρελθόν,(άλλωστε από την ίδια μήτρα προέρχονται, το ΠΑΣΟΚ) αλλά ΑΥΤΗ τη φορά μάλλον έχουν δίκιο.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ διερωτώμαι 03/08/2010 13:03:33

   Μόλις ξεκινάν να λένε τέτοιες παπαριές στα κανάλια. ΧΡΑΠ ο διακόΦτης και θα πέφτει μαύρο στις οθόνες της κουρελοπροπαγάνδας.

   • Orestios avatar
    Orestios @ http://neotera.wordpress.com 03/08/2010 13:34:42

    Σατανικό!

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ διερωτώμαι 03/08/2010 13:31:48

   Παιδιά, κόφτε την πλάκα! Το θέμα είναι σοβαρό, αλλά εκείνοι οι καλοί Πάσοκες βγήκαν από το "εργοστάσιο" του 1974 και έχουν αποσυρθεί από τα σουπερμάρκετ. Ο καυτερός Πιπεριάς τέλος, τώρα οι σύντροφοι του ασχολούνται με τα Καγιέν τους, και τον Κοτσιφάρα τον ξέχασε και ο θυρωρός του. Δεν επιστρέφουν, είναι ληγμένοι. Δεν ματαγίνεται να ξαναφωναχτεί "ΕΟΚ, ΝΑΤΟ και ίδιο συνδικάτο" .

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ O Θείος 03/08/2010 13:35:52

    Θείο, σας έχουν πει εκεί στη δημοκρατικο"αριστερά" ότι το να προεξοφλείς πως ο Πιπεργιάς "έχει Καγιέν" θυμίζει λιγουλάκι τον τίτλο "Βίλα η Δαμανάκη, κότερο ο Φλωράκης" που είχε βάλει ο Κουρής για τους τότε συντρόφους του Κουβέλη το '89;

   • Misha avatar
    Misha @ O Θείος 03/08/2010 13:37:09

    Ποιος αποφάσισε ότι το συνθημα είναι ληγμένο, εφόν η ιστορία το επιβεβαιώνει κάθε μέρα και περισσότερο;
    Ισως είναι ληγμένο στις συνειδήσεις αυτων που δεν το πίστεψαν ποτέ, τυφλωμένοι από τον φρούδο ευρωλιγουρισμό , ή των άλλων που μεταλλάχθηκαν , ως δειλα ασπόνδυλα που ήταν, σε λακέδες του μαμωνά.
    Τώρα , το τέρας απειλεί την υπαρξη της πατρίδας , θα ξυπνήσουν κι οι πεθαμένοι να βοηθήσουν ...

   • ataktos avatar
    ataktos @ O Θείος 03/08/2010 13:41:32

    Καλά ..και τα σκυλάκια τυπου …Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ..Ρ.Ριζος ,Ιωάννης Τσαρούχας .κλπ ….έχουν ..ψοφήσει ..λέτε ..αιααιαι....κόφτε την πλάκα!

 11. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 03/08/2010 13:40:51

  Ασχετο: Για το χωριό Μαριναλέντα στην Ισπανία έχετε ακούσει;

  h**p://www.youtube.com/watch?v=n7vPHUCdp6c
  h**p://www.youtube.com/watch?v=SX5sgZLfFkE

  κι όσοι θέλουν κείμενο, εδώ:
  h**p://thenetwar.com/2010/04/choris-papa-ke-chorofilaka/

  Η άμεση δημοκρατία στην πράξη (ο κοινοβουλευτισμός είναι Ολιγαρχία λέμε).

  Ποιος θα μπορούσε να κάνει Μαριναλέντες σήμερα στην Ελλάδα;
  Ποιος έχει τα μέσα τα οικονομικά και την δηλωμένη "πρόθεση" να βοηθήσει άνεργους και αναξιοπαθούντες; Ποιος μπορεί να φτιάξει μια τέτοια κοινόητα, σαν κι αυτές των πρώτων αιώνων του χριστιανισμού, σαν κι αυτές που αναπολεί ο Misha σαν τον χαμένο παράδεισο;

  Μα η εκκλησία. Θα το κάνει; Σώπα καλέ! Με τόσες μετοχές στην Εθνική Τράπεζα που έχει γιατί να το κάνει;

  Ποιος άλλος μπορεί να το ξεκινήσει; Τα αριστερά κόμματα; Σαν το ΠαΣοΚ;
  Μα η αληθινή δημοκρατία ΚΑΤΑΡΓΕΙ τα κόμματα. Ασε που τέτοιες κοινότητες τι μίζα να βγάλουν;

  Ποιος τότε;
  Κανείς. Οσο η δημοκρατία είναι νεκρή στην πατρίδα μας.
  Κανείς. Οσο η λέξη επανάσταση φέρνει στο νου αίμα, νεκρούς και καταστροφή.

  Οι επαναστάσεις δεν γίνονται πυροβολώντας δημοσιογράφους.
  Και την λέξη αυτή, την επανάσταση, κακώς δεν την χρησιμοποιούμε κι εμείς συχνότερα. Ετσι μένουν σαν χρήστες της μόνο κάποιοι αριστεροί και κομμουνιστές. Α, ναι, και κάποιοι συγγραφείς ομιλιών κομματικών αρχηγών.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Κι ελπίζω αυτή τη φορά οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ να το εννοούν στ' αλήθεια ότι δεν θα κάνουν ότι κάνουν, αν πάει να πουληθεί η ΔΕΗ, για δικό τους συμφέρον οικονομικό. Αλλά για το συμφέρον της κοινωνίας και της χώρας όλης.

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 03/08/2010 13:44:59

   Μα την αλήθεια Θράκα, η Μαριναλέντα είναι ένα από τα πολλά παρόμοια παραδείγματα.Κι η δική μας Ανάβρα στη Μαγνησία προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Misha 03/08/2010 18:17:40

    Καλά έλεγε ο Λένιν όταν ξεπηδούσαν στις γειτονιές τα σοβιέτ, πως σοβιετισμός=εξηλεκτρισμός.
    Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα "φωτίσει" το δρόμο της επανάστασης. Κάτι σαν το "Φωτεινό Μονοπάτι" στο Περού.
    Φως... περισσότερο φως....

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 03/08/2010 20:04:57

    Τουπαμάρος και ξερό ψωμί, Σ.Α.
    Πέπε Μουχίκα και Ντιέγκο Φορλάν...

 12. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 03/08/2010 13:43:40

  Ε όχι κ να μας το παίζει κ κοινωνικός αγωνιστής κ επαναστάτης,ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ,αυτό το φασιστοειδές που επι Νέας Δημοκρατίας έκλεινε τους διακόπτες επειδή έτσι του έλεγε το χαρτάκι που έπαιρνε απο τη Χαριλάου Τρικούπη,τραμπούκοι που ξυλοκοπούσαν ανθρώπους που ήθελαν να πάνε να εργαστούν κ ούρλιαζαν οτι αυτοί είναι τα αφεντικά της ΔΕΗ....Α,και να μην ξεχάσουμε τις απειλές προς τους εργαζομένους οτι όσοι δεν ψηφίσουν πασοκ κ τον μεγάλο ηγέτη Γιώργο θα μείνουν στο δρόμο κ θα απολυθούν.Ο νούμερο 1 στρατός κατοχής είναι οι συνδικαλιστές,αμόρφωτοι κηφήνες όργανα του παρακράτους του πασοκ.Τώρα που θα χάσουν τα φέουδα ξυπνήσανε;Ρε ουστ ξεφτιλισμένοι,φάτε σοσιαλισμό τώρα....

  • Misha avatar
   Misha @ Μαύρος Ιάκωβος 03/08/2010 13:45:31

   Αυξάνονται οι αποδοχές των υπαλλήλων των πολιτικών γραφείων του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών και της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, με τροπολογία που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ευθύνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής. Την ίδια στιγμή, με απόφαση που υπογράφτηκε από τον πρόεδρο της Βουλής στις 23 Ιουλίου, μοιράζονται μπόνους 3.000-6.000 ευρώ στους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, όπως αναφέρει το Veto.

   Την ώρα που περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών, οι στενότεροι συνεργάτες των υπουργών και του πρωθυπουργού θα παίρνουν πλέον και τα επιδόματα, και τις αποζημιώσεις που θα έπαιρναν αν υπηρετούσαν στην οργανική τους θέση ή αν υπηρετούσαν σε περιοχές προβληματικές ή παραμεθόριες, σύμφωνα με την Αυγή.

   Όσον αφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών και ευρωβουλευτών, ειδοποιήθηκαν να καταβάλλουν μία απλή βεβαίωση προκειμένου να λάβουν μία έκτακτη αποζημίωση. Οι δικαιούχοι είναι έως και 664 άτομα, αφού κάθε βουλευτής/ ευρωβουλευτής δικαιούται να έχει μέχρι δύο επιστημονικούς συνεργάτες.

   Όλοι οι βουλευτές κλήθηκαν να ενημερώσουν το λογιστήριο της Βουλής μέχρι την Παρασκευή σχετικά με τους συνεργάτες που απασχόλησαν. Όπως αναφέρει το Veto, οι βουλευτές κλήθηκαν επίσης να καταθέσουν βεβαίωση με το όνομα έκαστου συνεργάτη που «απασχολήθηκε για το χρονικό διάστημα από 14.10.2009 έως 16.7.2010 επί πλέον και πέρα από τον κύκλο της συνηθισμένης εργασίας και είναι δικαιούχος της έκτακτης αποζημίωσης που προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. 11065/7378/23.7.2010 απόφαση του προέδρου της Βουλής».

   Τις πιο πολλές βεβαιώσεις κατέθεσαν μέχρι την Παρασκευή οι ίδιοι οι επιστημονικοί συνεργάτες, στην ερώτηση των οποίων για λεπτομέρειες, οι αρμόδιοι του λογιστηρίου της Βουλής απαντούσαν γενικά ότι πρόκειται για «ένα bonus σε αντικατάσταση αυτών που σας κόπηκαν...», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

   • MARIA avatar
    MARIA @ Misha 03/08/2010 20:00:40

    Αυτά τα στοιχεία γιατί οι δημοσιογράφοι της Αυγής και οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων δεν τα καταγγέλουν επίσημα στη Βουλή και όπου αλλού θα έπρεπε και επίσης να αρνηθούν οι βουλευτές των κομμάτων να πάρουν αυτοί και οι συνεργάτες τους τα χρήματα που τους αντιστοιχούν ?

 13. Βασίλης avatar
  Βασίλης 03/08/2010 13:52:23

  Αν το ρεύμα και το νερό το πάρουν ιδιώτες, τη βάψαμε. Ως εκ τούτου εγώ παίζω ΓΕΝΟΠ, χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις, ναι μεν αλλά κλπ.
  Καθαρές κουβέντες.

  Προτιμώ ένας υπάλληλος της ΔΕΗ να θεωρείται ρετιρέ, παρά να πληρώνω νταβατζηλίκι στο κάθε καπελούζο μητηληναίο και το κάθε Γερμαναρά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Βασίλης 03/08/2010 14:01:14

   Δηλαδη οι Αμερικανοι καταναλωτες που παιρνουν ρευμα απο ιδιωτες οχι μονο σε χαμηλες τιμες αλλα και σε χαμηλοτερη ταση για να μη κινδυνευουν απο ηλεκτροπληξια την εχουν βαψει;
   H διαφορα τασης στην Αμερικη οφειλεται στο οτι κανεις δε δεχοταν να παρει ρευμα απο εταιρια που δεν θα εγγυοταν οτι δεν θα παθει ηλεκτροπληξια στις μακρινες εποχες των αρχων του 20 ου αιωνα.
   Στην Ευρωπη απο το Λενιν που ελεγε σοσιαλισμος = εξηλεκτρισμος και σοβιετ ως τους ημεδαπους δε ρωτησαν κανενα : ολοι στα 220 Volt γιατι το κρατος δεν μπορει να ξοδευεται.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:07:47

    Aσ ετο παραμύθι Ψυχραιμία.Στις Δυτικές Πολιτειες των ΗΠΑ εμειναν εβδομάδες χωρις ρεύμα όταν φαλήρισε ο ιδιώτης.
    Καταντάς σαν παπαγάλος τΗς Θάτσερ.Τα ακούσαμε επι χρόνια από τον ανδριανόπουλο αυτά και τα εμπεδώσαμε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:08:07

    ψυχραιμία, πες μου ειλικρινά σε παρακαλώ: νομίζεις ότι τα παραπάνω είναι πειστικά ως επιχειρήματα, σχετικά με την "αναγκαιότητα" να ξεπουληθεί εθνικός μας πλούτος;

    Είπε κανείς να μην έρθουν άλλοι να κάνουν επενδύσεις στον κλάδο;

    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ όμως. Όχι μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:09:49

    @ Misha

    Έτσι είναι οι νεοφιλελεύθεροι. Μανούλες στο να παρουσιάζουν το τυρί και να αποκρύπτουν τη φάκα.

    Και αυτοί, εντάξει, τη δουλίτσα τους κάνουν. Το χειρότερο είναι ότι οι καναπεδάνθρωποι της TV κάθονται και τα χάφτουν όλα αυτά, αμάσητα.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:12:23

    Electricity restructuring, privatisation and liberalisation: some international experiences

    www.psiru.org/reports/9910-E-U-Prob.doc

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:20:02

    @ Αυριανιστης

    Ειλικρινα λοιπον.Η ΕΕ ζητει με οδηγιες της τον ανταγωνισμο παντου,αρα και στη παραγωγη ενεργειας.
    Γραφεις για επενδυσεις : Επενδυσεις χωρις συμβολαιο παροχης λιγνιτη δε γινονται γιατι δεν υπαρχει η πρωτη υλη.Αρα αν δε πουληθουν μοναδες πρεπει να πουληθουν κοιτασματα ή να υποχρεωθει η ΔΕΗ να κανει κοινοπραξιες με ιδιωτες συνεκμεταλλευσης.Το θεμα ειναι πολυπλοκο και το κρατος επαιζε κατενατσιο χρονια.
    Η λυση "πουληστε τωρα το 40%" ειναι πρωτογονη και "ποναει χερι - κοψει χερι".Αυτα γινονται ομως οταν επι χρονια οι κυβερνησεις αδιαφορουν για τις οδηγιες της ΕΕ και παιζουν καθυστερηση ενω χρεωνονται και στο τελος παρακαλανε για δανεια.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:21:57

    @ Μisha

    Aφου με αφορμη μια διακοπη ρευματος πιστευεις οτι οι Αμερικανοι εχουν χειροτερη παροχη απο τους Ελληνες δεν γινεται να σε μεταπεισω.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:23:41

    Αυριανιστή θα είμαστε όλοι ΔΕΗτζήδες τώρα?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:24:17

    Βρε ψυχραιμία, θέλεις να δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι η απελευθέρωση θα φέρει μόνο καλά; Εντάξει, ας το δεχθώ. Δεν μου απάντησες όμως. Η "καλύτερη ποιότητα" που υποτίθεται ότι απολαμβάνουν στην Αμερική, αποτελεί επαρκές επιχείρημα για να ξεπουλήσουμε ΕΜΕΙΣ τον εθνικό πλούτο ΜΑΣ;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:26:27

    Και όσο για τη "χαμηλότερη τάση" που τους έδωσαν στην Αμερική οι "καλοί ιδιώτες", γιατί άραγε δεν κάνουν το ίδιο και οι "καλοί ιδιώτες" στη Βρετανία, τη Γερμανία και τις λοιπές "αναπτυγμένες" χώρες-προπύργια του καπιταλισμού; Μήπως επειδή στην Ευρώπη η τάση είναι τα 220 και όχι επειδή οι ιδιώτες είναι "καλοί";

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:34:48

    Λοιπον δε μιλησα για "ξεπουλημα εθνικου πλουτου".
    Εκεινο που ζητηθηκε ειναι ο ανταγωνισμος στη παραγωγη.
    Αν δεν πουλησει μοναδες να αρχισει να παρεχει και να χρεωνει το λιγνιτη το Δημοσιο στη ΔΕΗ με ισους ορους με τα ιδωτικα εργοαστασια.
    Δεν ειναι δυσκολο.Ο λιγνιτης και τα ποταμια ανηκουν στο κρατος και οχι στη ΔΕΗ.Το κρατος λοιπον πρεπει να κανει διαγωνισμο με ισους ορους μεταξυ ΔΕΗ και ιδιωτων.Ειναι πολυπλοκο το θεμα και σου ειπα το "πουληστε το 40%" ειναι πρωτογονη λυση.
    Το θεμα ειναι να μη μπει ορος για καποια δοση δανειου.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:35:02

    Ψυχραιμία, αν εδώ ειχαμε μείνει χωρις ρεύμα επι εβδομάδες , όπως συνέβη στις ΗΠΑ, θα είχατε βγεί οι παπαγάλοι του νεοφιλελευθερισμού να μάς πρήξετε τα @@ για το πόσο κακιά είναι η κρατική ΔΕΗ και πόσο θα σωθούμε αν την πουλήσουμε στις κρατικές γερμανικές επιχειρήσεις όπως καναμε με τον ΟΤΕ.
    όταν σου αντιστρέφουμε το επιχείρημα υποδεικνύοντας σου τα τεραστια προβλήματα που προκύπτουν στη ηλεκτροδότηση με την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρισμού η οποία εν τέλει καταλήγει ΠΑΝΤΟΤΕ στα χέρια πολυεθνικών, μας λές πως πρόκειται για μία διακοπή ρευματος.
    Τελικά ο χαμαιλεοντισμός σας δεν εχει όριο.Το δόγμα σαν να εξυπηρετηθεί και...γαια πυρί μιχθήτω!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:41:53

    Οσο για τη συγκριση Αμερικης και Ευρωπης,η Αμερικη ειχε εκτος απο ηλεκτρικες εταιριες ιδιωτικες αεροπορικες εταιριες και τηλεοπτικα δικτυα οταν οι αλλοι ειχαν κρατικα μονοπωλια.
    Εκ των υστερων τωρα βεβαια δε γινεται να αλλαξεις ταση ρευματος..

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:46:08

    Έχει και επί 200 χρόνια κλεισμένος και εξαθλιωμένους σε reservations camps tους ιθαγενείς αμερικανούς,έχει κι ενα Γκουαντανάμο να μας θυμίζει το Άουσβιτς, έχει και την Κου Κλουξ Κλαν δραστηριότατη στο Νότο και τις εταιρειες πετρελαίου να προκαλούν τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που γνωρισε ο κόσμος.

   • Dyer avatar
    Dyer @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:47:30

    Δηλαδή τα 110 δεν σκοτώνουν;
    Μπορείς να κατανοήσεις την κατασπατάληση χαλκού που συνεπάγεται η πρότασή σου.
    Όταν κάποιος δεν το έχει γιατί το προβάλει;

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ ψυχραιμια 03/08/2010 17:28:09

    Να μην ξεχνάμε και την εξής ιδιαιτερότητα της Ελλάδος, αν ω μη γένοιτο γίνει κανένα μπαμ με τους καλούς μας γείτονες και δεν ελέγχει την ενέργεια το ελληνικό κράτος, τη βάψαμε παιδιά!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 03/08/2010 17:51:49

    Τιραμόλα, ναι, αύριο θα ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε όλοι υπάλληλοι της ΔΕΗ, όπως ήμασταν όλοι χθες φορτηγατζήδες. Θα πρέπει να είμαστε με οποιονδήποτε αντιστέκεται ακόμα στο ξεχαρβάλωμα αυτής της έρμης της Ελλάδας από τους ανερμάτιστους υποτακτικούς του ΔΝΤ.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ψυχραιμια 03/08/2010 18:06:52

    @ψυχραιμία

    Το επχείρημα του "ανταγωνισμού για να πέσουν οι τιμές", είναι έωλο γιατί οι τιμές της ΔΕΗ είναι ήδη από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.
    Οι οικονομίες κλίμακος που απαιτούνται για να είναι χαμηλές τιμές σε μια πολύ μικρή αγορά όπως η ελληνική μπορούν να επιτευχθούν μόνο από ΜΙΑ μεγάλη επιχείρηση. ΠΟΛΛΕΣ ισομεγέθεις εταιρείες (που θα προκύψουν από τη πώληση μονάδων της ΔΕΗ) θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής και των τιμολογίων.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ ψυχραιμια 03/08/2010 20:15:22

    Καλα πλάκα κάνεις??
    Γιά ρίξε μιά ματιά τί έγινε στην Καλιφόρνια μέ τίς ιδιωτικές επιχειρήσεις ηλεκτρισμού..

    Αλλά σέ λίγο μήν άγχεσαι..Η Ντορούλα σου θά αναλάβει κυβερνητικό πόστο στον GAP ,οπότε θά υμνείς μέ τήν άνεσή σου τό νεοφιλελέυθερο μοντέλο.

 14. Theo avatar
  Theo 03/08/2010 14:15:52

  ΑΜΑ ΗΜΟΥΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΕΝΑΣ ΣΙΝΔΥΚΑΛΙΣΤΗΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΩ ΣΗΜΕΡΑ.....ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

  ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΕ ΣΠΑΤΑΛΗ 250 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΣΟΚΟΦΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ. ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ?? ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΧΡΗΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΘΕΝ ΗΓΕΤΩΝ (ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΙΡΟ)......

 15. O Θείος avatar
  O Θείος 03/08/2010 14:37:27

  Άχ Μπακαλάκο μου, δεν κερδοσκόπησαν αυτά τα χρόνια μόνον οι μεσάζοντες, ήρθαν από πάνω και οι αγροτοσυνδικάλες, κάνανε σουρωτήρια τους συνεταιρισμούς, φτιάξανε malls "το Αγροτικόν", και ζυγίζενε πέτρες για να παίρνουν επιδοτήσεις οι φίλοι τους γεωργοεργολάβοι (που καλλιεργούσαν μόνον γή νοικιασμένη για μισό κομμάτι ψωμί)!
  Από παντού "έμπαζε" η έρημη η πρασινο-μπλέ παράγκα: "Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" έλεγε ο ένας, "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" έλεγε ο άλλος, αλλά κιλά από πέτρες εννούσε ο ένας και κάποιους ιδιαίτερους καταφερτζήδες πρασινο-μπλέ Έλληνες (με κόκκινες και κανελλί βούλες) εννούσε ο άλλος.
  Με τόσες πέτρες και τόσους παχύσαρκους λιγδιάρηδες "μάγκες" που το φορτώσανε, το σπάσανε το γαιδουράκι οι πολυμήχανοι.
  Τώρα, όσους υπενθυμίζουμε τι πρασινομπλέ πλιάτσικο έγινε τριάντα χρόνια, μερικοί μας λέτε "αριστερούς' ή "ευρολιγούρηδες". Ήμουνα νιός και γέρασα ακούγοντας όλο τα ίδια. Το πλοίο είναι που φεύγει ή το λιμάνι;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ O Θείος 03/08/2010 14:46:47

   Αχ θείε μου θειούλη μου, μπάρμπα μου μπαρμπούλη μου...

   Την ώρα που έρχονται οι ξένοι να το παίξουν Βεληγκέκες και να διαμερίσουν τα ιμάτιά μας εν αυτοίς, εσείς βρήκατε το χρόνο να ασχοληθείτε με το πρασινομπλέ πλιάτσικο. (Λες και οι Κουβέληδες δεν επωφελήθηκαν ποτε από αυτό, λες και οι ροζ νεοφιλελεύθεροι "διανοούμενοι" που τους πλαισιώνουν δεν ροκάνισαν καμιά επιδότηση επί αχαμνού λογιστάκου.) Έχετε καταλάβει ότι, αν μη τι άλλο, τέτοια θέματα στην ατζέντα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΑ;

   Γι' αυτό σου λέω θείε μου... μην πιστεύεις το 2% που σας δίνουν οι Μαυρήδες των Αλαφούζων... θα ανοίξει το "κουτί ρημάδι" και θα ψάχνετε να βρείτε και τη δική σας ψήφο μέσα...

   • michal avatar
    michal @ Αυριανιστής 03/08/2010 15:07:41

    Aurianista eides pws meiopshfeis. O Epwnumos pou einai?

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Αυριανιστής 03/08/2010 15:23:24

    Αυτό που δεν λέγεται πουθενά είναι ότι οι επί χρόνια κρατημένες εισφορές των υπαλλήλων της ΔΕΗ, που δεν είναι όλοι "λαικοί" μουστακαλήδες ΠΑΣΟΚΟΙ, οι οποίες τελικά γίνανε επενδύσεις μετοχοποιηθήκανε και θα προσφερθούν στον ιδιώτη ένατι πινακίου φακής. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με συντεχνιακά προνόμια ή συνδικαλιστικές ασυλίες, αλλά με συσσωρευμένο πλούτο των εργαζομένων, μουστακαλήδων και μη, λαικών και καθωςπρέπει με τα μέτρα του DaCapo και λοιπών σχολών πολιτικών επιστημών του Κολωνακίου, τις οποίες μια σοσιαλιστική κυβέρνηση ετοιμάζεται πειρατικά να δώσει. Να μην μπερδεύουμε λοιπόν τα ζητήματα, γιατί αυτοί που παριστάνουν τους προοδευτικούς και τους φιλελεύθερους θα είναι αιτία να αναγεννηθεί ο "Αυριανισμός" από την τέφρα του εξομοιώνοντας δικαίους με αδίκους.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Αυριανιστής 03/08/2010 15:35:33

    Μα έγραψα ο καημένος, για τις "κόκκινες" βούλες μέσα στο απέραντο πρασινογαλάζιο πέλαγος του ελαίου! Τι νομίζεις εννοούσα; Υπήρξαν δυστυχώς, και τέκνα του Χαρίλαου που τσίμπησαν ρόγες από το κλήμα, και παιδιά του Σειτάν-Αλαβάν που αλαβάνιασαν ψήματα πολύτιμου μετάλλου στην κωλοτσέπη και οπαδοί του Κουβέλη που βάλανε λαθραίο μέλι μέσα στο κουβέλι. Οι γαύροι πάντως δεν φταίνε.
    Ένας τρόπος υπάρχει να βρεί κανείς ποιοί ρίξανε μπάζα στην κοιλάρα τους αυτά τα χρόνια: Μακροχρόνιος έλεγχος στα περιουσιακά τους στοιχεία, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε πολιτικοί είτε μεγάλες συνδικάλες, είτε υπάλληλοι σε θέσεις "ευθύνης": Κανείς (ή ελάχιστοι) είναι αυτοί που πλούτισαν δουλεύοντας πραγματικά και τίμια αυτές τις δεκαετίες. Έτσι φθάσαμε εδώ, δια του self service, και δεν είναι θέμα ιδεολογιών ή χρωμάτων, μπλέ, πράσινων, κόκκινων, ρόζ ή κανελλί, "σοσιαλιστών", "νεοφιλελεύθερων' ή ένωσης οπαδών του Βούδα. Είναι θέμα, πρώτον ενός κράτους αναρχομπουρδέτου, και δεύτερον προσωπικής εντυμότητας των πολιτών του.
    Όλα θα τεθούν τώρα, εδώ, και δεν είναι ανεπίκαιρα. Ο τραχανάς θ' απλωθεί στο τραπέζι, κι άς βρέξει παπάδες. Η μόνη ελπίδα είναι, αυτοί που συσσώρευσαν, να χάσουν ένα μέρος από τα συσσωρευμένα, ξεπληρώνοντας τα χρέη. Δικά τους χρέη είναι άλλωστε, όχι ημών "που δεν χρωστάμε σε κανέναν, κι ούτε θέλουμε πιό πολλά".
    Αλλά ζούμε σε σκληρό και άδικο κόσμο, καπιταλιστικός θα είναι για καιρό ακόμα, και φοβάμαι ότι άδικα ελπίζω σε θαύματα, Αυριανιστή μου. Φοβάμαι ότι το σχοινί και το σαπούνι για κρέμασμα, δεν το πουλάνε πάντα οι κεφαλαιοκράτες στο λαό, αλλά συχνά, ο λαός το χαρίζει δωρεάν στους δημίους του. Φύγετε από την Ευρωζώνη, ξαναφέρτε τη δραχμή, και τότε θα δείτε τι εστί ξινό βερύκοκκο! Αλλά πρίν την τελική εφόρμηση, προειδοποιείστε, να προκάνω να πάω σε καμμιά πρώην ανατολική χώρα, που θέλει και έχει (ή σύντομα θα έχει) Ευρώ, χαμηλά ενοίκια και υποφερτό κυκλοφοριακό!

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Αυριανιστής 03/08/2010 15:48:12

    Bodinus1576: Ποιός πλήρωνε τους τεράστιους μισθούς των ΔΕΚΟτζήδων (και τις αναλογικά τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές); Το Δημόσιο, φυσικά. Και που τα εύρισκε; Στο θαυματουργό χωράφι, όπου φύτεψε τις οικονομίες του ο Πινόκιο (κατά προτροπήν της Αλεπούς και του Γάτου);
    Όχι φίλε μου, ένα μέρος (όχι το μέγιστο) από την δυσπραγία ημών των κοινών θνητών, γινόταν παχυλοί μισθοί και εργοδοτικές εισφορές (σύν κρατήσεις, το ίδιο είναι, ο Γιάννης κερνά πάλι) αυτής της "εργατικής αριστοκρατίας". Που ξέρουμε πως διοριζόταν, με πράσινο ή μπλέ "διαβατήριο".
    Τον πλούτο που συσσωρευόταν στο backup αυτών των εργαζομένων με την ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, κάποιοι άλλοι ασθενέστεροι εργαζόμενοι τον είχαν στερηθεί. Την επιδότηση της τιμής τπυ ρεύματος (για να δίνει η επιχείρηση αφενός τέτοιους μισθούς και εισφορές, και αφετέρου υποτιμημένο βιομηχανικό κτλ ρεύμα) ποιός τη χρεωνόταν; ΕΜΕΙΣ, οι κοινοί θνητοί. Γιατί να το παραβλέψω; Μεταφορά πόρων γινόταν, από τους πολλούς προς τους λίγους. Ιδού ο "σοσιαλισμός" του παλαιοΠΑΣΟΚ και η "σοσιαλμανία" της ΕΡΕ και της παλαιάς ΝΔ, σε όλη η μεγαλοπρέπεια το μετεμφυλιακό κράτος των προνομίων!
    Να λυπηθώ που αυτό το κράτος των προνομίων έλαβε τέλος, εξ ανάγκης; Γιατί και για ποιούς;

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Αυριανιστής 03/08/2010 15:58:47

    Αγαπητέ Θείε,
    Τις κακοδαιμονίες της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας ως συνέχεια των κοτζαμπάσηδων τις γνωρίζω και εγώ. Από την άλλη δεν σημαίνει ότι φταίνε όλοι (εγώ ούτως ή άλλως όχι- εκτός Δημοσίου και ΔΕΚΟ). Θεωρώ πολύ ύπουλη την καλλιέργεια ενοχικού συνδρόμου σε μία κοινωνία, την οποία οι τιμητές της εκθειάζανε μέχρι πρόσφατα (Ισχυρή Ελλάδα, Εμείς οι Έλληνες μπορούμε μόνο να πετύχουμε κοκ). Αφού βγάλανε τα μάτια των ανθρώπων (γιατί εκτός των πρασινοπλε επιδρομέων υπάρχουν και οι ψευτοαριστεροί επαναστάτες, που παραδόξως είναι όλοι στο Δημόσιο) κατηγορούνε μια κοινωνία που έχει ανάγκη οράματος ότι φταίει. Ναι φταίει και πληρώνει για αυτό. Η τιμωρία είναι ένα πράγμα και το βασανιστήριο (΄Ζούσατε πέρα από τις δυνατότητές σας, φταίτε, κοκ) ένα άλλο. Για αυτό σας ενοχλεί ο Σαμαράς: Γιατί ενώ δεν χαιδεύει αυτιά, ενώ δεν τάζει τα πάντα όλα, αποδέχεται ρεαλιστής ων την αναγκαιότητα του Μνημονίου, ταυτόχρονα δίνει αυτό που όσοι σκέφτονται κατά τα ανωτέρω στερούν από τον κόσμο: Την ελπίδα΄. Και ο τελευταίος κατάδικος έχει την ελπίδα ότι κάποτε θα βγει. Πόσο μάλλον ένας λαός με ιστορία 4.000 ετών.
    Με εκτίμηση,
    Bodinus 1576

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Αυριανιστής 03/08/2010 16:05:13

    Φυσικά και δεν φταίμε όλοι. Αλλά το θέμα, εδώ που φτάσαμε, είναι ν' απαλλοτριωθούν (εν μέρει, δεν έχω αυταπάτες), οι απαλλοτριωτές πενήντα τόσων χρόνων. Και κυρίως, να είναι δύσκολο "να το ξανακάνουν".
    Ο Κ. Καραμανλής ο Β' είχε ένα σύνθημα που ηχούσε ωραία: 'Επανίδρυση του κράτους". Αλλά...

   • michal avatar
    michal @ Αυριανιστής 03/08/2010 17:23:41

    O Samaras apodexthke to Mnhmonio katapshfizontas to. Kai enw sto preklogiko programma milaei gia apeleu8erwsh ths agoras energeias kai twn kleistwn epaggelmatwn, krataei to stoma kleisto. Do you know the mature fruit theory?

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Αυριανιστής 03/08/2010 17:42:06

    Ρε παιδιά, καθόμαστε και χαιρόμαστε με αυτά που θα πάθουν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που τους μισούμε γιατί κάποιοι από αυτούς μας ταλαιπώρησαν κάποτε, γιατί ζηλεύουμε τους μισθούς τους και για ένα κάρο λόγους ακόμα και δεν κοιτάμε τι έρχεται στην κεφάλα ολωνών μας! Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του, σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους θα βρει κανείς ψεγάδια λόγω των στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας και του γενικότερου επιτρεπτικού πλαισίου ατιμωρησίας. Όλα αυτά ΔΕΝ είναι λόγος να αφήσουμε το Γιωργάκη ανενόχλητο και (ατιμώρητο) να πουλήσει την πατρίδα μας. Μπορεί τέλειοι να μην είμαστε, αλλά άχρηστοι δεν είμαστε.
    Χάνουμε πολύ χρόνο με το να γινόμαστε τιμητές αντί να κοιτάξουμε να σωθούμε έστω την τελευταία στιγμή, ενώ ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους κι ας σταματήσουμε να παριστάνουμε τα politically correct προοδευτικά κορόιδα την ώρα που στην κυριολεξία καίγεται ο κ.... μας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 18:01:09

    @ Ο Θείος

    Θείο, ευχαρίστως να πας σε κάποια από τις ευρωλιγούρικες χώρες του πρώην "υπαρχτού" που οσονούπω μπαίνουν στον τάφο του ευρώ. (Η Βουλγαρία νομίζω μπαίνει σχετικά σύντομα.) Υπό έναν όρο όμως. Να μην πάρεις μαζί σου τη σύνταξή σου, αλλά να ζήσεις με τα επίπεδα των εκεί συντάξεων. Γουστάρεις; Να δούμε τότε τι εστί βερύκοκκο...

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Αυριανιστής 03/08/2010 18:13:54

    Σε δραχμές; Προτιμώ ζλότυ ή κορώνα Τσεχίας, ακόμα καλύτερα Σλοβενία ή Σλοβακία, που έχουν Ευρώ. Τι να την κάνω σε δραχμές, κι άς είναι ονομαστικά, σαν νούμερο μεγαλύτερη;
    1 Πολωνικό ζλότυ = 0,25 Ευρώ = 85 δραχμές
    1 Κροατικό κούνα = 0,14 Ευρώ = 47 δραχμές
    Βεβαίως τις εκεί συντάξεις θα προτιμήσω τότε. Τα έχω υπολογίσει, όταν έλθει εδώ η δραχμή, με τη συναλλαγματική ισοτιμία, οι εκεί συντάξεις θα είναι πολύ προτιμότερες από τις εδώ δραχμοποιημένες.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Αυριανιστής 03/08/2010 18:17:54

    Φυσικά δεν θα κάνω ποτέ μαύρη αγορά δραχμών-ευρώ ή δραχμών ζλότυ, στη νεο-Σοβιετική Ελλάδα. Ούτε στις πρώην ανατολικές χώρες έκανα ποτέ μαύρη αγορά συναλλάγματος, πρίν το 1989. Έβλεπα φίλους να το κάνουν και τους μάλωνα, ότι "κερδοσκοπούν εις βάρος ανθρώπων που απλώς γεννήθηκαν στο τότε καθεστώς, δεν το διάλεξαν, δεν το ψήφισαν".

 16. ataktos avatar
  ataktos 03/08/2010 14:56:03

  ενα τελευταιο μηνημα προς "αξιοτιμο" ...Προεδρο ΓΕΝΟ-ΔΕΗ και ΣΙΑ ...


  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
  ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668 www.seenerga.wordpress.com e-mail seenerga@otenet.gr

  Κοζάνη 2/8/2010

  Να κατασπαράξουν και τη ΔΕΗ επιχειρούν τώρα τα «κοράκια» της κερδοσκοπίας!

  Με αρχική πρόταση της Κομισιόν που υιοθετήθηκε χωρίς αντίρρηση από την Τρόικα των «οικονομικών δολοφόνων», προωθούνται οι ευσεβείς πόθοι των Ελλήνων και ξένων επιχειρημα-τιών που θέλουν να καρπωθούν τα φιλέτα της ενέργειας μέσα από τον διαμελισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Βάζουν γι’ αυτό όλους τους στόχους τους σε μια Κυβέρνηση πρόθυμη (όπως φαίνεται από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της) να τα κάνει όλα και απαιτούν:
  1. Άμεση ιδιωτικοποίηση (πώληση) λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων ισχύος ίσης με το 40% της εγκατεστημένης παραγωγής της ΔΕΗ!
  2. Διαμελισμό της ΔΕΗ, με τη δημιουργία ανεξάρτητων θυγατρικών επιχειρήσεων και πρώτα θύματα τις διευθύνσεις Μεταφοράς και Διανομής.
  3. Πώληση εικονικής ισχύος, δηλαδή εισαγωγή αεριτζήδων εμπόρων που θα μεταπωλούν το ρεύμα της ΔΕΗ στους πελάτες της!
  4. Εκχώρηση σε ιδιώτες όλων των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων (Ελασσόνα, Δράμα, Βέβη κλπ)
  5. Αναπροσαρμογή της Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ) για να συνεχίσουν να βγάζουν περισσότερα κέρδη οι ιδιώτες παραγωγοί αγοράζοντας από τη ΔΕΗ φθηνό ρεύμα και πουλώντας της πανάκριβο!
  Αφού μέχρι τώρα κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ κατάφεραν να περάσουν όλα τα αντιδραστικά, αντεργατικά και αντιλαϊκά τους μέτρα που έπληξαν βάναυσα το εισόδημα, τις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ορμάνε πλέον ακάθεκτοι να λεηλατήσουν ότι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία. Θύματα για άλλη μια φορά εργαζόμενοι και οι οικιακοί καταναλωτές αφού οι πρώτοι θα εξαθλιωθούν με τα νέα εργασιακά και εισοδηματικά μέτρα και οι δεύτεροι θα χρυσοπληρώσουν το ρεύμα για να κορεστεί η δίψα για κέρδη του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται πλέον και στην ενέργεια.
  Βεβαίως «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! Και αυτός στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ούτε την πώληση μονάδων, ούτε τον διαμελισμό της επιχείρησης (έτσι απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση τον ΟΣΕ διασπώντας τον σε 6 θυγατρικές επιχειρήσεις) και φυσικά ούτε την ύπαρξη εμπόρων για μεταπώληση του μόχθου τους.
  Αυτό πρέπει να το βάλει καλό στο μυαλό της η Κυβέρνηση και η Τρόικα αλλά και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και όποια από τα πρωτοβάθμια συνδικάτα σκέφτονται να επαναλάβουν τους «άθλους» του 1998-99!
  Τα μέλη και η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά σχέδια της Κομισιόν, της Κυβέρνησης, της Τρόικας και των βιομηχάνων!

  Το γραφείο τύπου

 17. ataktos avatar
  ataktos 03/08/2010 15:15:21

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
  ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668

  Κοζάνη 2/8/2010

  Να κατασπαράξουν και τη ΔΕΗ επιχειρούν τώρα τα «κοράκια» της κερδοσκοπίας!

  Με αρχική πρόταση της Κομισιόν που υιοθετήθηκε χωρίς αντίρρηση από την Τρόικα των «οικονομικών δολοφόνων», προωθούνται οι ευσεβείς πόθοι των Ελλήνων και ξένων επιχειρημα-τιών που θέλουν να καρπωθούν τα φιλέτα της ενέργειας μέσα από τον διαμελισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Βάζουν γι’ αυτό όλους τους στόχους τους σε μια Κυβέρνηση πρόθυμη (όπως φαίνεται από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της) να τα κάνει όλα και απαιτούν:
  1. Άμεση ιδιωτικοποίηση (πώληση) λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων ισχύος ίσης με το 40% της εγκατεστημένης παραγωγής της ΔΕΗ!
  2. Διαμελισμό της ΔΕΗ, με τη δημιουργία ανεξάρτητων θυγατρικών επιχειρήσεων και πρώτα θύματα τις διευθύνσεις Μεταφοράς και Διανομής.
  3. Πώληση εικονικής ισχύος, δηλαδή εισαγωγή αεριτζήδων εμπόρων που θα μεταπωλούν το ρεύμα της ΔΕΗ στους πελάτες της!
  4. Εκχώρηση σε ιδιώτες όλων των νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων (Ελασσόνα, Δράμα, Βέβη κλπ)
  5. Αναπροσαρμογή της Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ) για να συνεχίσουν να βγάζουν περισσότερα κέρδη οι ιδιώτες παραγωγοί αγοράζοντας από τη ΔΕΗ φθηνό ρεύμα και πουλώντας της πανάκριβο!
  Αφού μέχρι τώρα κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ κατάφεραν να περάσουν όλα τα αντιδραστικά, αντεργατικά και αντιλαϊκά τους μέτρα που έπληξαν βάναυσα το εισόδημα, τις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ορμάνε πλέον ακάθεκτοι να λεηλατήσουν ότι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία. Θύματα για άλλη μια φορά εργαζόμενοι και οι οικιακοί καταναλωτές αφού οι πρώτοι θα εξαθλιωθούν με τα νέα εργασιακά και εισοδηματικά μέτρα και οι δεύτεροι θα χρυσοπληρώσουν το ρεύμα για να κορεστεί η δίψα για κέρδη του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται πλέον και στην ενέργεια.
  Βεβαίως «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! Και αυτός στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ούτε την πώληση μονάδων, ούτε τον διαμελισμό της επιχείρησης (έτσι απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση τον ΟΣΕ διασπώντας τον σε 6 θυγατρικές επιχειρήσεις) και φυσικά ούτε την ύπαρξη εμπόρων για μεταπώληση του μόχθου τους.
  Αυτό πρέπει να το βάλει καλό στο μυαλό της η Κυβέρνηση και η Τρόικα αλλά και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και όποια από τα πρωτοβάθμια συνδικάτα σκέφτονται να επαναλάβουν τους «άθλους» του 1998-99!
  Τα μέλη και η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά σχέδια της Κομισιόν, της Κυβέρνησης, της Τρόικας και των βιομηχάνων!

  Το γραφείο τύπου

 18. rizospastikos avatar
  rizospastikos 03/08/2010 15:43:59

  @ψυχραιμια:

  Μιλας για απελευθερωση και για τα καλα που θα φερει στους καταναλωτες.
  Ξεχνας ομως το βασικοτερο:
  Πως η ενεργεια ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο το τηλεφωνο ας πουμε.
  Χωρις κινητο, χωρις ιντερνετ, χωρις σταθερο μπορει να ανταπεξελθει ενα νοικοκυριο ή μια επιχειρηση για αρκετο χρονικο διαστημα (χωρις βεβαια αυτο να μειωνει την αξια των υπηρεσιων αυτων).

  Χωρις ηλεκτρικο μπορει οχι μονο να ανταπεξελθει αλλα και να επιβιωσει??

  Αυτο ειναι και το κλειδι της υποθεσης.Σκοπος τους δεν ειναι οι φτηνοτερες τιμες στην ενεργεια μεσω του ανταγωνισμου.Για την ακριβεια χεσμενο τον εχουν τον καταναλωτη.Γιαυτο και ΠΟΥΘΕΝΑ οπου απελευθερωθηκε η αγορα της ενεργειας οι αυξησεις ηταν τρομακτικες.
  Σημειωνω:
  Σουηδια αυξηση τιμολογιων 71%
  Δανια αυξηση τιμολογιων 63%
  Φιλανδια αυξηση 36%
  Τσεχια αυξηση 89%
  Ουγγαρια αυξηση 64%
  Πολωνια αυξηση 33%
  Ολλανδια αυξηση 49%
  Στη Γερμανια οι καλοι ιδιωτες κατηγορηθηκαν απο την ιδια τη κομισιον για εναρμονισμενη τακτικη (καρτελ).

  Αυτη ειναι η πραγματικοτητα με στοιχεια οχι της ΓΕΝΟΠ αλλα της ιδιας της Eurostat, την οποια ποτε δε θα την ακουσεις απο τα διαφορα φερεφωνα των δελτιων των 8...

  Επισης κατηγορειται ο λιγνιτης οτι ρυπαινει, βλαφτει το περιβαλλον κλπ κλπ.
  Πολυ σωστα.Αν αυριο πωληθει ο ΑΗΣ Αγ.Δημητριου στους ιδιωτες θα εκπεμπει ξαφνικα αρωμα Υβ Σαιν Λοραν και το λεκανοπεδιο της Πτολεμαϊδας θα μετατραπει σε οαση??

  Χεσμενο το εχουνε και το περιβαλλον. Πως αλλιως εξηγειται οτι η ενεργεια ειναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τομεας στον οποιο επιβαλλονται φοροι εκπομπης CO2??
  ΟΛΕΣ οι αλλες βιομηχανιες εξαιρουνται συμπεριλαμβανομενων των χαλυβουργιων και των τσιμεντοβιομηχανιων!!!!.

  Ποιος βαζει στοιχημα οτι μολις αλωθουν ολες οι κρατικες/δημοσιες επιχειρησεις ενεργειας ο φορος αυτος θα καταργηθει??

  Χεστηκανε οι τροϊκανοι και οι ντοπιοι γκαουλαϊτερ τους, αγαπητε μου, και για εσενα ως καταναλωτη και για το περιβαλλον...

  Η ενεργεια ειναι πολυτιμη ωστε να την αφησουν κτημα των λαων.

  Αυτη ειναι η αληθεια...
  Τα υπολοιπα περι πρασινης ΓΕΝΟΠ (ας οψονται γιαυτο οι πολυδιασπασμενοι Γαλαζιοι), περι ρετιρε, περι ασχημοφατσων αποτελουν την προβεια που θα χρησιμοποιηθει ωστε να εκποιηθει η Κρατικη μας περιουσια και ο Εθνικος πλουτος μας...

  • vildanden avatar
   vildanden @ rizospastikos 03/08/2010 17:05:09

   "Πως αλλιως εξηγειται οτι η ενεργεια ειναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τομεας στον οποιο επιβαλλονται φοροι εκπομπης CO2??"

   Αυτό δεν ισχύει. Δικαιώματα εκπομπής CO2 οφείλουν να αγοράσουν οι τσιμεντάδες και άλλες μεγάλες βιομηχανίες. Η διαφορά είναι ότι από το 2013 οι ηλεκτροπαραγωγοί θα πρέπει να αγοράζουν δικαιώματα για το σύνολο των εκπεμπόμενων ρύπων, ενώ οι άλλες βιομηχανίες θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν (τουλάχιστον ως ένα ποσοστό, δεν είμαι σίγουρος τώρα) δωρέαν δικαιώματα μέσω των εθνικών σχεδίων κατανομής.

 19. rizospastikos avatar
  rizospastikos 03/08/2010 15:49:46

  Επισης το βολταζ στην Αμερικη δεν εχει να κανει με την ασφαλεια απο ηλεκτροπληξιες.Αλλα αυτα ειναι τεχνικης φυσεως θεματα που λιγο αφορουν τον κοσμο...

 20. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 15:50:17

  Πυρηνική ενέργεια χρειαζόμαστε, ώστε να μην είμαστε όμηροι των συνδικαλιστών και των συντεχνιών και ώστε να καταστεί αυτάρκης η χώρα. Είναι εξαιρετικά γελοίο το θέαμα ενός κράτους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 15:54:16

   Ο ποντικός, δεν φτάνει που πάχυνε και δεν χώραγε στην τρύπα του, έδεσε και σκούπα στην ουρά του για να την καθαρίσει!

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 15:57:13

   Οι συντεχνίες δεν φύτρωσαν μόνες του σαν αγγούρια στον κάμπο, το στρεβλό μετεμφυλιακό κράτος που εξυπηρετούσε στενά συμφέροντα τις έφτιαξε (και τις τάιζε), επειδή τις χρειαζόταν για τους ιδιοτελείς σκοπούς του.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ O Θείος 03/08/2010 16:02:37

    Και; Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα αυτό. Επειδή κάποιοι αξιωματούχοι στο παρλεθόν έφταιξαν, πρέπει εμείς ως επόμενη γενιά να υφιστάμεθα τις συνέπειες των ανοησιών;
    Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη του κράτους. Η Ελλάδα του μελλοντος, μία σύγχρονη, νεωτερική κεντροδεξιά πατριωτική Ελλάδα δεν έχει χώρο για συντεχνίες που εκβιάζουν και μάλιστα λένε ότι "θα σβήσει όλη η Ελλάδα". Τα κατάλοιπα του σοσιαλισμού του ΠΑΣΟΚ των ετών 1981-89 είναι που μας κρατούν πίσω. Και μη άνετε λάθος, ακριβώς επειδή ήταν σοσιαλιστές, κατέστρεψαν την χζώρα, όχι επειδή δεν ήταν "πραγματικοί σοσιαλιστές", όπως λένε μερικοί. Ο σοσιαλισμός είναι μία αποτυχημένη ιδεολογία και οικονομική πρακτική.

  • rizospastikos avatar
   rizospastikos @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 16:02:04

   Α παπα!!!
   φτου κακα στο στομα σου!!!
   Εμεις ειμαστε αποπυρηνικοποιημενη ζωνη αφενος, αφετερου ειναι γνωστο οτι η μολυνση σε περιπτωση ατυχηματος σταματαει ακριβως στα συνορα μας!!!Αν σκασει ας πουμε το Κοζλοντουϊ η ραδιενεργεια σταματαει στο Προμαχωνα, αν σκασει το υπο μελετη πηρηνικο της Αλβανιας οι τελωνειακοι θα σταματησουν τη μολυνση στη Κακαβια, και αν σκασει το σχεδιαζομενο πηρηνικο στο Ακουγιου της Τουρκιας το ενδοξο πολεμικο μας ναυτικο θα τη σταματησει ανοιχτα της Ροδου...

 21. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 15:51:55

  Στην ΔΕΗ δεν ειναι μονο οι συνδικαλιστες ειναι και οι εργαζομενοι.αυτοι θα αποφασισουν εαν θα γινει απεργια η οχι
  μην πυροβολειτε αδιακριτως οι με τους δε...ο διχασμος δεν ειναι μακρια
  Το ΠΑΣΟΚ εισπρατει το αντιτιμο των λόγων και των εργων του. Στην αντιπολιτευση μονο οχι ηξερε να λεει (μην λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια) στην κυβερνηση χαιδευε αυτια και στην βουλη εκανε τα αντιθετα (π.χ. αρθρο 4, το ξεχασατε ατιμουλικα ε;)
  ειπαμε να κανουμε δωρακια στον ευατο μες αλλα οχι και τοσο ακριβα(οποιος θυμηθει ποιος το ειπε κερδιζει λουκουμι)
  Το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ ας βγαλουν τα καστανα απο την φωτια την οποια αναψαν και συντηρουσαν χρονια τωρα.( Οι δεξιοι ειπαμε ειμαστε αχρηστοι, να δουμε εσας τους χρησιμους τωρα)
  Και ενω οι κυβερνητικοι,και οχι μονο αρμενιζουν στα νησια, εμεις καθομαστε και βγαζουμε τα ματια μας. Οταν εφαρμοστει το μνημονιο πληρως θα φαμε καλα ολοι και κανεις δεν θα εχει παραπονο!!!!

 22. rizospastikos avatar
  rizospastikos 03/08/2010 15:52:23

  Τελος πολυ θα ηθελα να μαθω τη θεση της ΝΔ περι του θεματος, γιατι πολυ φοβαμαι οτι η σιωπη αυτη ειναι "ενοχη", εκτος κι αν αρεσκεται το επικοινωνιακο μας επιτελειο να τρεχει πισω απο τις εξελιξεις...

 23. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 15:53:37

  Οι ακόλουθες ευρωπαϊκές χώρες παράγουν πάνω από το ένα τέταρτο της ηλεκτρικής τους ενέργειας από πυρηνική ενέργεια: Γαλλία 78%, Λιθουανία 73%, Βέλγιο 54%, Σλοβακία 56%, Ουκρανία 47%, Σλοβενία 42%, Βουλγαρία 33%, Ουγγαρία 37%, Σουηδία 42%, Ελβετία 39%, Τσεχία 32%, Φινλανδία 30% και Γερμανία 28%. Η Ιταλία έχει αντιστρέψει την αντιπυρηνική πολιτική της, η Σουηδία έχει ανακαλέσει την τριακονταετή απαγόρευση για την κατασκευή νέων πυρηνικών μονάδων, τo ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προτείνει την επένδυση στην πυρηνική ενέργεια, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η πυρηνική ενέργεια παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση στην οικονομία χαμηλών εκπομπών CΟ2.
  ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΧΙ ΔΕΣΜΙΟ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΏΝ ΨΕΥΔΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ
  Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  • rizospastikos avatar
   rizospastikos @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 16:03:34

   Α παπα!!!
   φτου κακα στο στομα σου!!!
   Εμεις ειμαστε αποπυρηνικοποιημενη ζωνη αφενος, αφετερου ειναι γνωστο οτι η μολυνση σε περιπτωση ατυχηματος σταματαει ακριβως στα συνορα μας!!!Αν σκασει ας πουμε το Κοζλοντουϊ η ραδιενεργεια σταματαει στο Προμαχωνα, αν σκασει το υπο μελετη πηρηνικο της Αλβανιας οι τελωνειακοι θα σταματησουν τη μολυνση στη Κακαβια, και αν σκασει το σχεδιαζομενο πηρηνικο στο Ακουγιου της Τουρκιας το ενδοξο πολεμικο μας ναυτικο θα τη σταματησει ανοιχτα της Ροδου…

  • διερωτώμαι avatar
   διερωτώμαι @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 16:05:29

   Κατά βάσιν συμφωνώ μαζί σου. Τα απόβλητα, όμως;

   • rizospastikos avatar
    rizospastikos @ διερωτώμαι 03/08/2010 16:07:57

    Τι τα κανει η Γαλλια ας πουμε??

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ διερωτώμαι 03/08/2010 16:09:52

    Avant Moi, le Déluge

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ διερωτώμαι 03/08/2010 16:11:52

    Αποθήκευση στο υπέδαφος και ανακύκλωση για εκ νέου χρήση του πλουτωνίου και του ουρανίου, αυτά έχουν προβλεφθεί, οι Γάλλοι είναι πολλά έτη μπροστά στην πυρηνική ενέργεια.
    http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=12837958
    Η πυρηνική ενέργεια αναβαθμίζει δραστικά την χώρα, τέρμα πλέον η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια. Φανταστείτε ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια, μία αυτάκρη χώρα.

  • Dimi avatar
   Dimi @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 04/08/2010 12:41:23

   @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ

   Η Ελλάδα, αν και κατέχει το 0,02 της επιφάνειας της Γης, απελευθερώνει το 2% της της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας κάθε χρόνο και πλέον του 50% της Ευρωπαϊκής. (Καθημερινή 03-03-2010)

   Η Ελλάδα, μία εκ των πλέον σεισμικών χωρών - 1η στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, και 6η παγκοσμίως - δεν προσφέρει την απαιτούμενη στατική επάρκεια γιά Πυρηνικές Εγκαταστάσεις.

   Η Σεισμικότητα της Ελλάδας σε Πραγματικό Χρόνο από 06 Μαϊου 2010 έως σήμερα, 04 Αυγούστου 2010 στις 12:24:36

   http://geophysics.geo.auth.gr/ss/REAL_TIME_MAPS/index.htm

 24. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 16:17:57

  Αν η Ελλάδα τολμήσει σε βασικά θέματα, θα νιώσουν οι πολίτες ελεύθεροι από την παρακμή που βαραίνει στη συνείδηση όλων. Απλώς θάρρος χρειάζεται, καθαρή σκέψη, παρρησία.
  Πυρηνική ενέργεια-άρση του πανεπιστημιακού ασύλου-προσέγγιση με Ισραήλ, ιδού οι άξονες μίας μελλοντικής γεωπολιτικής ενεργειακής-επιστημονικής-στρατιωτικής αναβάθμισης του ελληνικού κράτους.
  Να γίνουμε κανονικό έθνος, δηλαδή έθνος χωρίς κόμπλεξ, χωρίς ιδεολογήματα, όπως ψευδο-οικολογικές τάσεις, προστασία των συντεχνιών, αντιδυτικισμό. Θέλουμε μία Ελλάδα υγιή, δυναμική, πατριωτική,όχι εσωστρεφή και ηττοπαθή. Η Κεντροδεξιά είναι σε θέση να πραγματώσει τα οράματά μας.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 03/08/2010 16:33:32

   To Ισραήλ είναι ανατολικά. Άν δεν θέλουμε αντιδυτικισμό, άς πάμε δυτικά, να πιάσουμε καμμιά Ιταλία (αλλά χωρίς τον ανατολίτη σουλτάνο πολυγαμικό Μπερλούσκα), καμμιά Βοσνία-Ερζεγοβίνη (η μόνη χώρα με δυτικούς Μουσουλμάνους), ακόμα καλύτερα Πορτογαλία και Αζόρες (πιό δυτικά δεν έχει).
   Άν χρειάζονται και Βουδιστές, προτείνω Καλμυκία, Ομόσπονδη χώρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η μόνη Ευρωπαική χώρα με επίσημη θρησκεία τον ορθόδοξο Λαμαικό Βουδισμό και εξαιρετικές παγόδες.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ O Θείος 03/08/2010 16:44:34

    Δια του λόγου το αληθές:
    h**p://www.panoramio.com/photo/5978203

 25. theag avatar
  theag 03/08/2010 16:23:41

  ΔΝΤ και παλι ΔΝΤ.....Εμπρος και δε μασαμε ρεεεεεεεεεεεεεεεε

 26. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 03/08/2010 16:27:33

  Όσοι τους ψήφισαν και τους έδωσαν τους 160 βουλευτές να πάνε να αυτοκτονήσουν.
  Ούτε σε ασανσέρ μαζί με πασόκο.

 27. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/08/2010 16:38:42

  Μια απλή τροπολογία (!!!) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οπλίζει με απεριόριστες εξουσίες τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να βγάζει κυριολεκτικά «στο σφυρί», με συνοπτικές διαδικασίες και ΑΝΕΛΕΓΚΤΑ, ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου – επιχειρήσεις και ακίνητα.

  Για «αξιοποίηση» μιλάει, κατ’ ευφημισμόν, η φοβερή τροπολογία και για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας επεξηγεί ότι περιλαμβάνει «κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου, μέσω της οποίας το Δημόσιο θα μπορεί να αποκομίσει άμεση ή έμμεση ωφέλεια».

  Και για να είναι γρήγορες και καθαρές οι δουλειές, χωρίς προσκόμματα στον εισπρακτικό αποκλειστικά στόχο και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, ορίζεται ότι οι συμβάσεις «αξιοποίησης» των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου: EΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απαλλάσσονται από κάθε φόρο ή επιβάρυνση!

  Από τους ιστορικούς του μέλλοντος, που θα ασχοληθούν με τα πέτρινα χρόνια της χώρας υπό τη νεοαποικιακή κηδεμονία της Διεθνούς των Τοκογλύφων, ίσως βρεθεί κάποιος να επισημάνει ότι δεν υπήρξε ούτε ένας, για δείγμα, κυβερνητικός βουλευτής να καταψηφίσει ή, έστω, να ψελλίσει ότι ντρέπεται για την κατάντια του…

  Να που, αλίμονο, δεν μιλούσε στο βρόντο η γερμανική κιτρινοφυλλάδα «Μπιλντ», όταν παρότρυνε χολερικά την ελληνική κυβέρνηση, αντί να επαιτεί προνομιακή δανειοδότηση, να πουλήσει την Κέρκυρα και τη Ρόδο για να ξελασπώσει! Και να που κάτι ήξερε ο σοβαρός βρετανικός «Γκάρντιαν», όταν έγραφε πρόσφατα (25-6-10) ότι από το υπουργείο Οικονομικών προωθείται η πώληση σε Ρώσους και Κινέζους (!) μεγιστάνες 12 ελληνικών νησιών.

  Την εκποίηση σε ξένους κροίσους και κερδοσκόπους «επενδυτές» νησιών μας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, για εισπρακτικούς και πάλι λόγους, επιχείρησε και προ εικοσαετίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις περίφημες «ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ». Αλλά ξεσηκώθηκε τέτοια θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγή, που αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει.

  Ο,τι, λοιπόν, δεν κατάφερε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το γνωστό μένος κατά της δημόσιας κτήσης και κατά του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου στην ελληνική γη, το επιχειρούν τώρα, αδίστακτα και ανενδοίαστα, οι λογιστές της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου – και δεν κουνιέται φύλλο, αλίμονο…

  Δεν βγαίνουν, ωστόσο, «στο σφυρί» μόνο (;) τα νησιά μας. Ειδικά για την εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου οι συναρμόδιοι υπουργοί (Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη, Δημ. Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη και Π. Γερουλάνος) στη συνεδρίασή τους της 23ης-7-10 συνέστησαν μια δεύτερη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, σε επίπεδο γενικών γραμματέων, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι της αμαρτωλής Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της ακόμη πιο κακόφημης ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης). Ρόλος της, να ξεκαθαρίσει στο τσάκα τσάκα τους αναγκαίους αποχαρακτηρισμούς, τις αλλαγές χρήσης γης κ.τ.λ., ώστε ταχύτατα να αρχίσει το ξεπούλημα «φιλέτων» της δημόσιας γης, ακόμη και εκείνων που, από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους, θεωρούνται (και κατοχυρώνονται συνταγματικά) ως μη εμπορεύσιμα και εκτός συναλλαγής βεβαίως, αγαθά «κοινά τοις πάσι»…

  Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας (με πρόεδρο τον Μιχ. Δεκλερή), η Μαρία Καραμανώφ στο βιβλίο της:

  * Αναπτύσσει το ιδιότυπο, στον ευρωπαϊκό χώρο, νομικό καθεστώς της δημόσιας κτήσης στην Ελλάδα: απλός διαχειριστής είναι το κράτος και όχι ιδιοκτήτης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτελούν «εθνική κοινοκτησία» και ανήκουν «σε όλους τους πολίτες και όλες τις γενεές».

  * Καταγράφει τις νομικές αυθαιρεσίες και τις κυβερνητικές λαθροχειρίες των τελευταίων δεκαετιών, που μεθοδικά και εγκληματικά φαλκιδεύουν την κοινοκτημοσύνη της δημόσιας κτήσης (σταδιακά, από το Δημόσιο στον ΕΟΤ και από εκεί στην ΕΤΑ και τα «Ολυμπιακά Ακίνητα») ώστε να την καταστήσουν εκποιήσιμη και να την ξεπουλήσουν στο πλαίσιο μιας μυωπικής δημοσιονομικής πολιτικής. Και

  * Διαπιστώνει, με διαφαινόμενη οργή, ότι σήμερα το πολύτιμο απόθεμα της δημόσιας γης, το οποίο είχαν διαφυλάξει με το αίμα τους όλες οι γενεές των Ελλήνων, απέκτησε ξαφνικά μια νέα, αμιγώς εμπορική διάσταση. Υπό το διαστρεβλωτικό πρίσμα της αγοραίας φιλοσοφίας, η οποία αποτιμά τα πάντα με κριτήριο την οικονομική τους απόδοση, η ελληνική δημόσια γη έλαμψε στα μάτια των απανταχού της γης κερδοσκόπων ως θησαυρός κρυμμένος, που βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια.

  Αυτή η εθελότυφλη αλλοίωση στο νομικό καθεστώς της ελληνικής γης είναι και η κερκόπορτα για ακρωτηριασμούς στην εθνική επικράτεια, έτσι και πάνε όλα στραβά με το επαχθές δάνειο της «τρόικας»: μία, έστω, δόση αν αδυνατεί να καταβάλει το χάρβαλο κράτος μας, οι τοκογλύφοι δανειστές μας νομιμοποιούνται με το επαχθές Μνημόνιο να εκπλειστηριάσουν και τμήματα της ελληνικής δημόσιας κτήσης, που ώς χθες και επί σχεδόν δύο αιώνες ήταν εκτός συναλλαγής…

  «Μη φοβάστε. Δεν κινδυνεύει ο Παρθενώνας», χαριτολόγησε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, για να απαντήσει στην εύλογη καταγγελία του «Μνημόνιου υποτέλειας» από τον Αλέξη Τσίπρα.

  Πού, αλήθεια, βρίσκει το κουράγιο γι’ αυτά τα κακόγουστα εξυπνακίστικα;
  Ελευθεροτυπία, του Γ.Βότση.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ αλλενάκι 03/08/2010 17:37:40

   Πωλειται οπως ειναι επιπλωμενο με χιλιαδες αναμνησεις φορτωμενο

   Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται...

 28. Mak avatar
  Mak 03/08/2010 18:09:34

  Αν θέλουμε φτηνή ενέργεια να δώσουν άδεια σε ιδιώτη να ανοίξει πυρηνικό εργοστάσιο νέου τύπου με λιγότερα απόβλητα.

  Όχι να ξεπουλήσουμε τα πιο ακριβά κομμάτια της ΔΕΗ και να μείνουμε με τους ακριβά αμειβόμενους (στην πλειοψηφία τους γιατί οι εναιωρήτες δεν είναι οι περισσότεροι και οι πιο ακριβά αμειβόμενοι στη ΔΕΗ) και πλεονάζοντες υπαλλήλους.

  Μάλιστα αυτό δε θα οδηγήσει σε φθηνότερο ρεύμα.

  Να γίνουν επενδύσεις σε εργοστάσια που θα λειτουργούν με φυσικό αέριο (πρέπει να γίνουν και οι αγωγοί για αυτό).

  Πιο σιχαμένοι συνδικαλιστές από αυτούς της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν υπάρχουν, αλλά δε σημαίνει αυτό πώς σε ό,τι λένε θα πρέπει να είμαστε αντίθετοι εξ ορισμού.

  Ξέρουν όλοι πώς πούλησαν τη συνδικαλιστική τους δράση σε συγκεκριμένο κόμμα με αντάλλαγμα επιδόματα και προνόμια για τον κλάδο τους που τους εξασφάλισε την ισόβια παραμονή τους στις "βασιλικές" θέσεις του ελληνικού συνδικαλισμού. Και εγώ τρελαίνομαι με την απειλή του να μας κόψουν το ρεύμα με το έτσι θέλω.

  Άλλο αυτό και άλλο η τυφλή υπακοή στην Τρόϊκα σε κινήσεις που δεν θα οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που υποτίθεται ότι επιδιώκουν.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ Mak 03/08/2010 18:28:32

   Ξεχάστε τα πυρηνικά, δεν είμαστε στην Τεχεράνη.

 29. ataktos avatar
  ataktos 03/08/2010 18:26:08

  ε.. αυτός είναι ο λογάς που η ...μαμά Πτολεμαιδα γέμισε ..μαυροσκουφάδες ..μοτοσικλετιστές χιχχι

  • Orestios avatar
   Orestios @ ataktos 03/08/2010 20:25:59

   Έφεραν τον γνωστό στρατό των αντεξουσιαστών?

 30. armageddon avatar
  armageddon 03/08/2010 18:33:37

  ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ Σ Υ Ν Τ Ε Χ Ν Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ....

 31. parsifal avatar
  parsifal 03/08/2010 18:40:21

  ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ πές αλεύρι, ο εισαγγελέας σε γυρεύει ! Τσακίστε τους συμμορίτες !
  Ετσι και υλοποιήσουν τις απειλές για σκοτεινό Σεπτέμβριο, θα λυντσάρονται στο δρόμο απο αγανακτισμένους πολίτες, εκτός απο τις ΜΑΖΙΚΕΣ συλλήψεις.
  Φθάνει πιά με τους συμμορίτες - εκβιαστές.

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 03/08/2010 18:42:24

   Καλώς τον φαιοπρασινο Πινοσετ

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Misha 03/08/2010 18:45:33

    Πλάκωσε πάλι ο κατάμαυρος γιά νά κανιβαλίσει..
    Ξαδελφάκι τού Emmanuel Kapsis θάναι.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ parsifal 03/08/2010 18:43:08

   Έμαθα από φιλαράκι στο λιμάνι πως αναμένονται μεγάλα φορτία με ξυλεία, για να στηθούν ικριώματα και αγχόνες στις πλατείες. Το τιμολόγιο της φορτωτικής γράφει "παραγγελία από το ΠΑΣΟΚ".

   • Misha avatar
    Misha @ Strange Attractor 03/08/2010 18:51:15

    Γιατί ξοδευομαστε;
    Δεν έχει κάτι ψηλά δεντρα και στύλους ηλεκτροφωτισμού στο Σύνταγμα;
    Ο Μουσσολίνι έκανε αναποδη τραμπάλα από κάτι σκαλωσιές, εμεις γιατί το κάνοπυμε περίπλοκο;

   • michal avatar
    michal @ Strange Attractor 03/08/2010 18:55:16

    Xristianikh agaph sou leei meta.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Strange Attractor 03/08/2010 18:58:52

    Νοσταλγοί του ροκ εντ ρόλ.
    Σε hard version. Ο Λαλιώτης τι απέγινε άραγε; Οργανώνει την παράνομη Εθνική Λαική Ενότητα; Ή ψάχνει κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα στην Τρανσυλβανία;

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Strange Attractor 03/08/2010 20:05:03

    Τσκ τσκ τσκ...πάλι όλα τα ωραία θεάματα στην Αθήνα κι εμείς εδώ πάνω βόρεια ντιπ τίποτα...

    Ούτε ένα λυντσαρισματάκι τόσο δα...

    Α ρε κατεστημένο...

   • Misha avatar
    Misha @ Strange Attractor 03/08/2010 20:06:18

    Μιχάλ

    Η αγαπη στην Κολοκοτρωνέικη εκδοχή της.Αυτή που σου άφησε το στόμα ανοιχτό να προπαγανδίζεις υπερ των Ναζί.

   • michal avatar
    michal @ Strange Attractor 03/08/2010 20:08:33

    46-49 gnwrises thn agaph tou EDES, tou Tsakalwtou kai tou Papagou.

   • ΗΡΑΚΛΗΣ avatar
    ΗΡΑΚΛΗΣ @ Strange Attractor 04/08/2010 00:35:16

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο MISHA ο Μπενιτο και η Κλαρα μας δειχνουν το δρομο...Ουτε ψυλλοσ στο κορφο τους

 32. Γιώργος avatar
  Γιώργος 03/08/2010 19:12:37

  Δείτε εδώ:
  Η ΔΕΗ έχει σχεδόν την χαμηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη. Μόνο η Λετονία έχει φθηνότερη.

  http://www.energy.eu/ (κάτω αριστερά)

  • ataktos avatar
   ataktos @ Γιώργος 04/08/2010 02:50:54

   αφου μεταφεροντας το στο εξωτερικο κοστος διελησαν ολοι την Δυτ.Μακεδονια + το ασφαληστηκο τον εργαζομενων =-0

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ataktos 04/08/2010 09:59:52

    άτακτος, αν πουλήσει τις λιγνιτοπαραγωγικές μονάδες η ΔΕΗ σε ξένους ιδιώτες, θα σταματήσουν να ρυπαίνουν;
    Λύσεις με μηδενικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Διαλέγουμε το "μη χείρον βέλτιστον".

 33. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 03/08/2010 20:17:40

  Σε μερικούς αρέσουν πολύ τα ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ.....

  (ειδικά οταν εμεις οι υπόλοιποι πληρώνουμε για να παίζουν " επανάσταση ενάντια στο μεγάλο Κεφάλαιο" και "Κλείνω τον Διακόπτη" αλλα ανόητα εφηβικά παιχνίδια )

 34. adkan adkan avatar
  adkan adkan 03/08/2010 20:58:39

  Τώρα είμαστε με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά όχι με τα κομματόσκυλα του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να τελειώνουμε με δαύτους αλλά να επιστρέψουν τις πρώτα τις μίζες. Να δημευθούν τα γραφεία του, βλέπε Τσουκάτος. Αγωγές χρειάζονται. Όσο για τα κλειστά επαγγέλματα πρώτα τους δικηγόρους-βουλευτές και μετά τους φορτηγατζήδες και ενέργεια. Α και το αγγελιόσημο μη ξεχνιόμαστε.

 35. NEMESIS avatar
  NEMESIS 03/08/2010 21:04:33

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ενημερώστε με,

  η ΔΕΗ ανήκει στους "εργαζόμενους" σαν τον Φωτόπουλο?

  • michal avatar
   michal @ NEMESIS 03/08/2010 21:35:48

   H Ellada anhkei stous Ellhnes, EOK kai NATO polemou sundikato, o laos den ksexna ti shmainei deksia kai ola ta prasina sun8hmata pou dhmiourghsan thn metapoliteutikh kafrila.

 36. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 03/08/2010 22:32:15

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ "ΚΑΤΣΟΥΝ"

  ΤΟΥΣ "ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

  ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ...

  • straydog avatar
   straydog @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 03/08/2010 23:18:31

   Σιγα,ψαχτηρι,μη σου σκιστει το κολαν,απο τον πολυ τσαμπουκα!
   Αν,παλι,θεωρεις πραγματικο ταξικο συνδικατο το ΠΑΜΕ,ας γελασουμε...
   Πες μας την γνωμη σου για τα συνδικατα στις χωρες του αλησμονητου
   ...υπαρκτου(χα,χα) σοσιαλισμου...

 37. Calamari avatar
  Calamari 03/08/2010 23:58:43

  Μαζι με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κι ας κλεισουν ολα το Σεπτεμβρη. Ετσι κι αλλοιως καμμενοι ειμαστε.

  Προσοχη ομως εργαζομενοι στη ΔΕΗ ... Ελεγχος στους συνδικαλιστες σας, Γενικες Συνελευσεις για να εχετε το πανω χερι. Παντα υπαρχει ο κινδυνος να σας ξεπουλησουν και να τελειωσει αδοξα η αντισταση σας, για να στεφθει πχ καποιος απο το ΠΑΣΟΚ "υποψηφιος δημαρχος Θηβας" κλ. If you know what I mean, σας μιλαει ενας καμμενος.

  • michal avatar
   michal @ Calamari 03/08/2010 23:59:55

   Ti egine 8a sou kopoun ta kekthmena kai exeis skuliasei?

   • Calamari avatar
    Calamari @ michal 04/08/2010 00:26:23

    Πρασινοφρουρε μου εσυ !!!

    Σου εχουν απαντησει αλλα παλλικαρια παραπανω, δε χαλω το σαλιο μου.

    Εβγα να μας κυνηγησεις, εσυ με το Cayenne κι εγω με τα ποδια.

  • michal avatar
   michal @ Calamari 04/08/2010 00:34:20

   Mpa me to metro paw. Allwste prasinofrouroi einai oloi oi sundikalistes kai mallon esu gia na tous uposthrizeis prasino kommatoskulo!

 38. ataktos avatar
  ataktos 04/08/2010 00:12:46

  Πριν πάω νανάκια
  1. Ο Φωτόπουλος δίχως αδεία του Τσαρούχα μελος Δ.Σ.ΔΕΗ … ούτε στο WC δεν πάει
  2. Γνωρίζουν όλοι πλέων… ότι το δημοσίευμα σου για τα ρήγματα στο Ορυχείο Μαυροπηγης είναι αληθινό και η κατασταση δεδομενη ..και δυστυχώς δεν μπορούν να ανοίξουν .. μεγάλη ομπρέλα για της… βροχές που μετά το 15 Αύγουστο αναμένουμε ..κάθε χρόνο στην περιοχή μας

 39. Orestios avatar
  Orestios 04/08/2010 01:02:33

  Λέτε να ζήσουμε την ελληνική εκδοχή της "νύχτας των μεγάλων μαχαιριών"?
  Η ναζιστική κυβέρνηση GΑΡ πρόκειται να εξολοθρεύσει το πανίσχυρο σωματείο της ΔΕΗ?

 40. parsifal avatar
  parsifal 04/08/2010 01:33:07

  @misha κλπ "αντιστασιακούς": Στον φανοστάτη της Λαμίας δεν κρεμόταν το κεφάλι του Μουσσολίνι και της Κλάρας...
  Φυλάξου αντάρτη ! Στα πανεπιστημιακά ασυλα και στα καφέ οι μαγκιές για κρεμάλες !

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 04/08/2010 14:39:59

   @parsifal

   Οι λογαριασμοί με τους ταγματασφαλίτες είναι ακόμα ανοιχτοί.Εσείς με την Ερικα και το ΔΝΤ κι εμείς με τον Θεοδωράκη και το λαό.Για χρυσαύγουλο δε σε κόβω, μάλλον κολωνακιώτικη σουσου εισαι, οποτε τα εμφυλιοπολεμικά άστα μη σπάσεις κάνα νυχάκι, και πάει τζαμπα και το χρυσοπληρωμένο γαλλικό.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Misha 04/08/2010 15:03:17

    Ε καλά δέν τον έχεις πάρει χαμπάρι τόσο καιρό??
    Μοιάζει μέ εκείνους πού πίσω απ΄τά κλειστά παράθυρα ηδονίζονταν να βλέπουν κουκουλοφόρους στην Κατοχή ..
    Μετά άναβε τό μαυραγορίτικο πούρο του και ονειρευόταν τήν εκσπερμάτωση τών κρεμασμένων..
    Τάχει πεί ο Βισκόντι στούς Καταραμένους γιά κάτι τέτοιους ..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ parsifal 04/08/2010 15:08:36

   Είπαμε, όχι κρεμάλες. Κονσερβοκούτια.

 41. GAETANO avatar
  GAETANO 04/08/2010 01:33:19

  ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ .ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙ NEWS . ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 600.000 ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙ ? ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΘΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ . ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ? ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΚ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ? Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΔΗ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΤΟΥ . ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ . ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ . ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .

  • Orestios avatar
   Orestios @ GAETANO 04/08/2010 01:52:41

   Πόσα θα χάρισαν στην SIEMENS οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ?
   Πόσα χάρισε ο ΟΠΑΠ πρόσφατα?

 42. Σπύρος avatar
  Σπύρος 04/08/2010 01:40:29

  Σιγά μήν σκίσεις κανά καλτσόν μέ τίς απειλές...

 43. ataktos avatar
  ataktos 04/08/2010 07:21:07

  http://www.youtube.com/watch?v=ammzAowmbuo

 44. Theo avatar
  Theo 04/08/2010 17:07:27

  @Ευαγγελία

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΝΑΙ ΤΟ ΕΚ. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1940 Η 480 ΠΧ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ) ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

  ΜΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ(ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ) ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.

  ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΔ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ Η ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΓΕΤΑΙ..

  ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.

 45. Demetris avatar
  Demetris 05/08/2010 22:21:41

  ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΔΙΣΤΡΟΥΛΕΣ, ΒΛΕΠΕ ΦΟΡΤΗΓΑΤΣΙΔΕΣ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΟΩ ΤΟΝ ΚΥΡ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ 105% ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, 60% ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ 60% ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΩΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ?. ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΗ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΡΕΣ ΤΟΥΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.