#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/05/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Βρετανία ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα στους ...Έλληνες μετανάστεςΑπίστευτο κι όμως αληθινό. Στην Ευρώπη των λαών, της ένωσης και της αλληλεγγύης, η Ελλάδα ήδη έχει γίνει απόβλητη και κάποιοι ετοιμάζονται να μας… κλείσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στην Daile Telegraph η Τερέζα Μέι, υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, η χώρα ετοιμάζει σχέδιο για να περιορίσει τον αριθμό των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη.

Η Τερέζα Μέι αναφέρει πως σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης είναι πιθανή αθρόα εισροή μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και από τις άλλες χώρες στις οποίες εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί η ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση, όπως Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα, προσθέτει ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες και επομένως είναι σωστό να εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφουν αύξηση 30% στον αριθμό των Ελλήνων που έλαβαν τη βρετανική υπηκοότητα το 2011 σε σχέση με το 2010. Συγκεκριμένα 325 Έλληνες ακολούθησαν τη διαδικασία έκδοσης βρετανικού διαβατηρίου το 2011 έναντι 250 το 2010. Η αύξηση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την πτώση του 13% στις αιτήσεις για βρετανική υπηκοότητα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάλιστα. Κάποιοι εκπονούν σχέδια για κλείσιμο των συνόρων εν έτει 2012 λες και οι Έλληνες είναι κάτοικοι του Τρίτου Κόσμου. Είναι άραγε τέτοια η απαξίωση της χώρας μας ή μήπως οι ξένοι ξέχασαν την έννοια της αλληλεγγύης;

Όπως και να έχει, η δήλωση αυτή περιγράφει τον τρόπο που θα μας βλέπουν οι υπόλοιπες χώρες μόλις η οικονομία καταρρεύσει και βγούμε από το ευρώ. Ας προσέξουν λοιπόν οι αυτόκλητοι σωτήρες, οι μαθητευόμενοι μάγοι και οι αριστεροί υπερπατριώτες που «πουλάνε» ελπίδες την ίδια ώρα που δεν έχουν σχέδιο για το πώς θα πληρώσουν τις συντάξεις του Αυγούστου.

Τι θα μας πει πάλι ο κ. Τσίπρας; Ότι είναι πίεση των Βρετανών για να μην ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 27/05/2012 10:47:39

  Θα τα βάψει μαύρα η Oxford Street

 2. tak avatar
  tak 27/05/2012 10:49:15

  Γιάννη, καθάρισε... Οι Έλληνες που πάνε εκεί, σαν κι εσένα, έχουν πολύ μεγάλο ανάστημα, για να τους φράξουν οι Αγγλοσάξονες το δρόμο...

 3. adidrust avatar
  adidrust 27/05/2012 10:52:21

  και αυτό με την σχετική αύξηση στα διαβατήρια δεν είναι καθόλου τυχαίο...δηλαδή δεν πιστεύω ότι πήγαν ξαφνικά 300+ άτομα να κάνουν αίτηση έτσι επειδή γουστάρανε.
  Σε πόσους άραγε νέους τους είπαν στις δουλειές τους να πάνε να κάνουν αίτηση για υπηκοότητα (;) ελάτε καλοί μου, μην ντρέπεστε...πείτε το ;)

  • Κανένας avatar
   Κανένας @ adidrust 28/05/2012 02:27:25

   Δε νομίζω να είναι "παιδιά" που πήγαν για "δουλίτσα" στην Αγγλία.
   Μάλλον μεγάλα πορτοφόλια που ζουν και δουλεύουν πολλά χρόνια εκεί και είπαν να γλυτώσουν από την υπερφορολόγηση - που πιθανότατα θα χειροτερέψει και τα επόμενα χρόνια - των εισοδημάτων τους ως Έλληνες πολίτες.
   Αν όμως ο πλούτος τους προέρχεται από δουλειές στη Ελλάδα ή με την Ελλάδα τότε η χασούρα μας είναι διπλή: και δεν φορολογείται ο πλούτος τους εδώ ως πρόσωπα αλλά και ο πλούτος αυτό παύει να "εκμεταλλεύεται" από μια Ελληνική επιχείρηση, αλλά πια από Βρεττανική. Αλλά το τελευταίο αυτό ζήτημα είναι ήδη ΤΕΡΑΣΤΙΟ και θα γίνει μεγαλύτερο τον επόμενο καιρό. Όσο τα πράγματα ζορίζουν τόσο οι χώρες θα κυνηγάνε έσοδα ακόμα και με ανορθόδοξα μέσα: ας ετοιμαστούμε να ακούσουμε για ντάμπινγκ (dumping) υπηρεσιών και εταιριών από κοινοτικές χώρες σε άλλες κοινοτικές χώρες. Και τότε να δεις πού θα πάνε τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας... Αλλά αυτό το θέμα θέλει 15 posts για να το πιάσουμε...

 4. anonymous avatar
  anonymous 27/05/2012 11:00:33

  Είναι κουτός όποιος νομίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, αν έστω και το παραμικρό τους ζημιώνει.

  Θα βγουν και θα πουν ότι οι Συμβάσεις της ΕΕ ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες και όχι υπό συνθήκες ανωμαλίας. Θα κλείσουν τα σύνορα και τέλος.

  Προσέξτε επίσης ότι δεν αναφέρεται μόνο στους Έλληνες αλλά στους Ευρωπαίους γενικά. Αν καταρρεύσει το Ευρώ ενδέχεται να υπάρξει μεγάλη αναταραχή σε πολλές χώρες.

 5. athamas avatar
  athamas 27/05/2012 11:24:46

  Η πτώχευση εντός του Ευρώ είναι αναπόφευκτη σύμφωνα με την δανειακή σύμβαση και τους κανονιστικούς όρους που υπέγραψαν οι φωστήρες μας . Οι Άγγλοι ορθός κάνουν διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε και στην Ελλάδα, να εκπονούμε σχέδια και να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Δεδομένης της χρεοκοπία μας λίαν προσεχώς οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις για αποπληρωμή του χρέους θα έπρεπε να έχουν ως σκοπό να κερδίσουμε χρόνο, ώστε να προετοιμασθούμε όσο γίνεται καλύτερα .Η επόμενη μέρα θα βρει εμάς χωρίς χρέος την υπόλοιποι Ευρώπη να μπαίνει στην δίνη του χρέους μιας και προηγούμαστε χρονικά, ελπίζω την επόμενη μέρα να υπάρχει ένα σχέδιο ικανό να μας κρατήσει όρθιους !

 6. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 27/05/2012 11:28:12

  Aυτά τα αγγλάκια μια ζωή ανθελληνική χολή θα βγάζουν. Έπρεπε μόλις ήρθε η αντιπροσωπεία τους να πάρει την Ολυμπιακή φλόγα να τους κάνουμε μερικά καψώνια (πχ. να τους εγκλωβίσουμε 4 - 5 ώρες στο αεροδρόμιο τάχα για να ελεχθούν τα διαβατήριά τους).

  • Ζευς avatar
   Ζευς @ EΛΛΗΝΑΣ 27/05/2012 14:23:37

   Δεν μπορούν να χωνέψουν πως τα Δωδεκάνησα κτλ δεν είναι πια "Εγγλέζικες κτήσεις".
   Πέραν των δικών μας λαθών και παθογενειών, δεν θεωρώ πως οι Μεγάλες Δυνάμεις ξαφνικά έπαψαν να σκέφτονται έτσι για χάρη της... παγκόσμιας κοινότητας. Απλά βρήκαν άλλους τρόπους να ασκούν εξουσία. Και αν ποτέ προκύψει θέμα πιάνουν και τα όπλα (Φώκλαντ, Ιρλανδία).

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ EΛΛΗΝΑΣ 27/05/2012 15:12:28

   Πιό πολύ θά τό χαιρόμουν νά τούς ἒσβηνε ἡ φλόγα,στό Λονδίνο...

 7. ΔΡΑΚΟΣ avatar
  ΔΡΑΚΟΣ 27/05/2012 15:09:38

  Όχι ρε πο###η.
  Έλληνες λαθρομετανάστες ξανά μετά από 80 χρόνια;
  Πλάκα που έχει η Ιστορία τελικά..
  Ελπίζω να τύχουν ανάλογης μεταχείρησης και αισθημάτων από τον ντόπιο πληθυσμό,με αυτή που τυγχάνουν λαθρομετανάστες σε άλλες χώρες...
  Αλήθεια ποὐ πιστεύετε πως θα βυθίζονται τα πλοιάρια της Μάγχης;Στη Γαλλία ή στην Αγγλία κοντύτερα;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΔΡΑΚΟΣ 27/05/2012 23:19:08

   Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε, έτσι προοδευτικέ μου;

   Όλα στην προκρούστεια κλίνη, για κάνετε την Ελλάδα μια τεράστια «Βίλλα Υπατία».

 8. Konstand avatar
  Konstand 27/05/2012 17:04:56

  Περιορισμοί ισχύουν ήδη σε Ρουμάνους και Βούλγαρους που αναζητούν δουλειά, διόλου απίθανο να κάνουν το ίδιο και για τους Έλληνες.

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 27/05/2012 17:44:40

  Πράγματι στην ΕΕ δεν υπάρχει η έννοια της αλληλεγγύης! Αν κάτι δεν τους συμφέρει κάτι θα βρουν για να ανατρέψουν τα συμφωνηθέντα. Τρανό παράδειγμα , η λήψη ως και η καθυστέρηση της οφειλομένης δόσης του μνημονίου , ενώ έχουμε τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της.
  Ο λόγος , η πίεση για τις εκλογές. Χαρά στον Τσίπρα για την παγιοποίηση των επιχειρημάτων του!!!

 10. ΔΚ avatar
  ΔΚ 27/05/2012 21:20:47

  Δεν ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες, όπως αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Ρωτήθηκε τι θα γίνει αν καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Όχι αν βγει η Ελλάδα από αυτή, αλλά αν καταρρεύσει ολόκληρη. Η απάντηση ήταν πως αν αρχίσουν να έρχονται εκατομμύρια Ισπανοί, Έλληνες και άλλοι, θα έχουν σχέδιο αντιμετώπισης. Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο, απάντησε πολύ λογικά. Εξάλλου οι Έλληνες που πάνε εκεί είναι πολύ λίγοι.

 11. accio directa avatar
  accio directa 28/05/2012 10:29:09

  κανενας Ελληνας λαθρομεταναστης στην Αγγλια για να ξεβρωμισει ο τοπος

 12. kostas avatar
  kostas 31/05/2012 18:05:36

  ΑΥΤΟ ΑΝ ΑΛΙΘΕΥΕΙ ΜΕ ΒΙΖΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΗΓΕΝΟΥΜΕ ΕΣΤΟ Κ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ?

 13. χρυσα avatar
  χρυσα 25/11/2012 23:49:18

  παιδιά χαλαρώστε, έχει και αλλού πορτοκαλιές... άλλωστε η Αγγλία από ανεργία πάει εξισου καλά, σαν τα δικά μας χάλια. για κοιτάχτε για κάποιον άλλο προορισμό και αφήστε τους Αγγλοσάξωνες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.